Harri Aho – Junnon jalanjäljillä

  • 143 592
  • 541

Hercules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllähän Ahokin varmasti näkee asiat aivan kuten mekin. Eli ei Plihalista tai Viuhkolasta mitään huippua ainakaan tällä kaudella tule (tod.näk ei enää ikinä ammattitasolla). Mutta ammattitaito ei vain tunnu Aholla riittävän löytämään enää uusia kovia pelaajia. Pelkästään näitä ylihinnoteltuja plihaleja sun muita turhakkeita, joita voi maximissaan laittaa 2-3 ketjuun, jos sinnekkään. Ei ole hetkeen ollut Corson tai Rosan tasoisia kavereita.

E: Tiedä sitten johtuuko tämä pelkästä Ahon ammattitaidottomuudesta vaiko myös siitä, että nykyisin on vaikea saada Ouluun huippunimiä, ainakaan sopusuhtaisella hinnalla. Jospa Marjamäki houkuttelisi Ouluun jälleen kovia pelimiehiä oikealla hinta/laatu suhteella höystettynä. Tai edes semi kalliilla, kunhan niitä oikeesti todella kovia kärkinimiä löytyisi Ouluunkin.
 
Viimeksi muokattu:

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Mutta ammattitaito ei vain tunnu Aholla riittävän löytämään enää uusia kovia pelaajia. Pelkästään näitä ylihinnoteltuja plihaleja sun muita turhakkeita, joita voi maximissaan laittaa 2-3 ketjuun, jos sinnekkään. Ei ole hetkeen ollut Corson tai Rosan tasoisia kavereita.

Tämähän se yksi isoimmista ongelmista onkin, hyvin sanottu. Lyödään liikaa rahaa "tuttuihin" pelaajiin, koska omat skouttaustaidot ovat...tai siis niitä ei ole.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Onhan se ihan loogista, että Oulussa pitäisi maksaa isompaa palkkaa, koska työaika on matkustelujen vuoksi huomattavasti pitempi kuin muilla. Tokihan sääleissä tipahtaminen lähes vuosittain vähäsen kompensoi tuota työajan pituutta. Mutta mikäpä se pelaajasta onkaan mukavampaa kuin reissata poikain kanssa pitkin Suomea. Monella voi olla kotosalla hirmuinen kuri ja järjestys, niin suorastaan iloissaan lähtee pitkille pelimatkoille. Ehkä tässä siis pitäisi scoutata myös pelaajien naisten luonteet. Jos pelaajan vaimo on sydämellisen mukava, niin hälytyskellojen tulisi isosti soida.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Ahon arviointia

Näkisin Ahon ja Arankin ongelmana olevan oikeiden pelaajien löytäminen suhteessa pelitapaan. Plihal ja Viuhkola saattaisivat edelleen olla kohtalaisia senttereitä jopa kärkiketjuihin jos joukkuetta valmentaisi Kai Suikkanen tai Kari Jalonen. Muualla onnistuneet (ja jälkeenpäin onnistuvat) pelaajat ovat Ahon aikana toistuvasti flopanneet. Aho ei tunnu huomioivan esimerkiksi pelitavan vaatimaa luistelunopeutta ollenkaan. Sieluni silmin näen Harrin istumassa toimistolla, puhelin soi "Harri Aho: Täh Stumppel, sehän on loistava pelaaja. Tänne vaan."
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Harri Aho, Harri Aho....

Jouduit kohtuu kusiseen tilanteeseen edellisen mahtavan utj:n, Hillin, jälkeen. Silloin oli joukkueessa pitkiä ja kalliita sopimuksia, joita sitten odoteltiin että päättyvät ja jotta rahaa vapautuisi kunnon pelaajiin. Oli silloin Koskenkorvaa, Saarenheimoa ja ylikalliita Mikkolaa ja Lehtosta sekä Viuhkolaa.

Suoritit pienen tarkistuksen pelaajien palkkoihin ja onnistuitkin hieman pudottamaan niitä. Koskenkorvan ja Saarenheimon sopimukset loppuivat ja viimeinkin oli sitä rahaa käytettävissä oikeisiin pelaajiin oikeisiin rooleihin. Kaikilla oli varmasti hyvä tunne siitä, että nyt saadaan kasattua joukkue viimein oikein edellis kausien perseilyjen jälkeen. Minäkin uskoin.

Vielä mitä. Kauden 2011-2012 joukkue oli huonosti koottu ja pelaajia liikkui edes takaisin, hankintasi epäonnistuivat melkein kaikkien osalta. Hommassa ei vieläkään ollut järkeä ja noutaja tuli Pelikaaneja vastaan puolivälierissä. Homma toki kaatui lähinnä joukkueen totaaliseen sulaamiseen, mutta siinäkin oli sinun hankkimat pelaajat syyllisinä.

Kaudelle 2012-2013 oli vielä hyvä kutina, mutta pian kun huhut Plihalin tulosta Ouluun alkoivat, usko alkoi loppumaan. Joka ikinen Kärppäfani näki, ettei Plihalista ole Kärppiin vetämään ykkös- tai kakkosketjua. Vain ääripositiiviset uskoivat tämän onnistuvan ja näköjään sinäkin Harri Aho. Uskoit myös että Viuhkolastakin olisi ollut kakkosketjuun tai jopa ykkösketjuun, ja ihan hyvältä se vaikuttikin syksyn höntsäturnauksen peleissä. Mutta kuten kaikki taas tiesivät, ei Viuhkola pysynyt terveenä pitkään ja pitkä saikku tuli jälleen kerran. NHL lakko pelasti syksyn kautta, kun Jokinen tuli ja toi mukanaan Demersin sekä Turrisin. Sinä ,Harri Aho, et taatusti ollut mitenkään osallisena kyseisten herrojen saapumiseen Kärppiin. Et kait tosissasi uskonut koko NHL kauden peruuntumiseen? Ja kun neuvottelut NHL:ssä alkoivat rullaamaan, mikset reagoinut siihen mitenkään???? Kalevassa hehkutit, kuinka Viuhkola ja Plihal olivat tervehtymässä juuri sopivasti eikä vahvistuksille ollut tarvetta, olihan Jokinen hankittu "paikkaamaan" Viuhkolaa kunnes Jari tervehtyy...

Tulos on nähtävillä: Joukkue on umpisurkeasti kasattu, rahat tuhlattu tämän kauden osalta. Joukkue lipuu kohti sääliplayoffeja, kaikkia ketuttaa ja tuskastuttaa. En usko enää sinuun ja sinun joukkueenrakentamiseen tippaakaan. En halua nähdä sinua enää Kärpissä töissä.

Ole hyvä ja eroa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Harri Aho, Harri Aho....

(clip)

Tulos on nähtävillä: Joukkue on umpisurkeasti kasattu, rahat tuhlattu tämän kauden osalta. Joukkue lipuu kohti sääliplayoffeja, kaikkia ketuttaa ja tuskastuttaa. En usko enää sinuun ja sinun joukkueenrakentamiseen tippaakaan. En halua nähdä sinua enää Kärpissä töissä.

Ole hyvä ja eroa.
Onko Aholla todella kunnolliset kontaktit muuhun kiekkoilevaan maailmaan? Tuntuu todellakin siltä, että kontaktit löytyvät Junnon vanhasta kommunigeidöristä, Kärppien aiemmista kausikirjoista ja Tsekeistä. Kaikki muut joukkueet SM-Liigassa koettivat vahvistua kauden aikana, mutta meidän Habahan oli ehtinyt kuluttaa varat, kun pisti viimeisetkin likoon Bumeen!?

Sorvaa nyt vielä Mikkolalle jatkopahvi, älä hanki Viuhkolan ja Plihalin tilalle ketään seuraavalle kaudelle, äläkä missään nimessä unohda kirjoituttaa muhkeaa sopimusta jollekin saatanan Bumelle! Toki kannattaa kokeilla jos Nylanderia, Stümpelia, Helblingia tai Vondrkaa kiinnostaisi vielä kokeilla Kärpissä.

Onhan se varmasti mukavaa selänpesijöiden kultaklubissa pyöritellä isolla rahalla pelaajarinkiä, joka on täynnä oloneuvoksia ja menneiden aikojen reliikkejä! Siksi juuri: Miksi vitussa Oulussa ei opita, että menestykseen on aina vaadittu uusia tuulia ulkopuolelta? Arponen, Junno, Tami, Kake, Kojo: kaikki ovat aikoinaan tulleet jostain aivan muualta kuin sisäsiittoisesta "Kärppäperheestä".

En ole tällä kaudella(kaan) ostanut lipun lippua Kärppien peleihin, eikä se tule muuttumaan melko varmasti seuraavallakaan kaudella. Tuota saatanan mikkihiirien kultapossukerhoa en perkele tue pennilläkään.
 

JPL

Jäsen
Joukkueen tärkeimmät roolit

1. maalivahti
1. & 2. sentteri
1. & 2. pakki

Näistä ainut oikeasti hyvällä tolalla oleva on pakisto, mikä on terveenä ollessaan kyllä liigan selvästi paras sekä kärkiosaamisen että laajuuden puolesta. Maalivahtipeli on kohtalaisella tolalla kokonaisuutena, mutta silti liigasta löytyy >5 parempaa maalivahtia, kuin kumpikaan nykyisistä (Vehanen, Raanta, Engren, Kilpeläinen, Metsola, (Nieminen)). Kärppien suuruuden aikaan täällä pelasi aina liigan TOP-3 maalivahti.

Sentteriosastosta on jo varmaan kaikki tarpeellinen sanottu. Liigasta löytyy lähes 30 parempaa sentteriä, kuin Kärppien paras. Pisteissä Kärppien paras sentteri on Tomas Plihal... repikää siitä huumoria. Plihal on Kärppien tehokkain sentteri myös P/O tilastossa huimalla 0,3 P/O tehoilla.

Aivan käsittämätöntä, että Aho ei reagoinut tähän ajoissa. Liigaan tuli kuitenkin myös vähintään kohtalaisia keskushyökkääjiä myös viimeisen viikon aikana. Kärpät ja Aho saavat syyttää täysin itseään reagoinnin puutteesta. Olen erittäin pettynyt. Huml pystyy kantamaan reppuselässään ykkösketjua, pelaa hän sitten keskellä tai laidassa. Mutta parempi teho kokonaisuutena oltaisiin saatu, jos siihen ketjuun olisi saatu oikeasti osaava sentteri. Edes sellainen, joka pystyy pelaamaan 0,5 p/o tehoilla. (esimerkiksi vaikka Jaakko Rissanen SaiPasta).

Ensi kaudelle Kemppaista lukuunottamatta koko keskushyökkääjäkalusto menee vaihtoon. Viuhkolan (+ junnustunttien) varaan voi laskea toisen alemmista ketjuista, mutta sekä 1 että 2 sentterit pitää hankkia.

Tässä koosteena Kärppien sentterit (siis niiden, joiden suunniteltiin pelaavan keskellä)

1. Tomas Plihal 36o 6+5=11 (0,31 p/o)
2. Joonas Kemppainen 48 6+5=11 (0,23 p/o)
3. John Norman 16 2+2=4 (0,25 p/o)
4. Jari Viuhkola 15 1+2=2 (0,2 p/o)

Laitetaan nyt vaikka ihan vittuillakseen kommentti, että Ilveksen parhaalla sentterillä (Antti Kangasniemellä) on parempi pistekeskiarvo kuin yhdelläkään Kärppien sentterillä. Eli ihan jokaisella muulla joukkueella on vähintään 1 parempi sentteri kuin Kärpillä.

Tässä listaus Plihalia paremmista senttereistä (en mene takuuseen näistä - aika pikaisesti listattuna + takana reagoinnit )

Jokerit 2kpl (+Winchester)
Tappara 3kpl
JYP 3kpl
------------Kärpät-----------
KalPa 3kpl
HPK 2kpl
Lukko 1kpl (+Straka)
HIFK 1kpl (+Eriksson)
Blues 4kpl (+Vesce)
SaiPa 4kpl (+Moran)
Ässät 2kpl
Pelicans 3kpl (huom.... Paakkolanvaara, Saarenheimo & Jarkko Immonen)

TPS 3kpl (huom... TPS:n junnupakki Niklas Frimanilla, joka pelannut viime pelit nelosen keskellä on parempi p/o keskiarvo, kuin Jari Viuhkolalla.
Ilves 1kpl

Tuota listaa kun katsoo tarkasti, huomaa että mestaruutta oikeasti haluavat jengit vahvistivat juurikin tuota osastoa omien mahdollisuuksien ja tarpeiden mukaan. Eli Lukko + HIFK + Jokerit kaikki hankkivat sinne vahvistusta, vaikka heillä oli parempi tilanne kuin meillä. Sen sijaan Ässät ja Ilves ovat jo luovuttaneet, joten ne voi jättää arvioista pois.
 
Viimeksi muokattu:

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Tässä koosteena Kärppien sentterit (siis niiden, joiden suunniteltiin pelaavan keskellä)

1. Tomas Plihal 36o 6+5=11 (0,31 p/o)
2. Joonas Kemppainen 48 6+5=11 (0,23 p/o)
3. John Norman 16 2+2=4 (0,25 p/o)
4. Jari Viuhkola 15 1+2=2 (0,2 p/o)

Tässäpä se oleellinen kiteytettynä. Lue nyt Harri tarkkaan tämä osio, kun kuitenkin tätä palstaa selailet. Ollaanko onnistuttu sentteriosaston suhteen, täh?! Jussi Jokinen ja Kyle Turris ovat pelastaneet Kärpät täysin, sillä eihän tuollaisella sentteriosastolla olisi ollut mitään jakoja tämän kauden liigassa. Ilveksen kanssa oltaisiin taistelemassa karsijan paikasta..
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tän viikon Veikkaajassa ei Aho oikein saanut hyvää arvosanaa kun arvioitiin liigan UTJ porukkaa...
Floppihankintoja mainittiin (Plihal... Luomala...), mutta ei yhtään "osumaa" :)

Ja muistettiin myös mainita, että niin isolla rahatukolla saa operoida että olisi jo niinkuin osuttava.
Holtari ja Kekäläinen yllättäen ne "kovimmat" kundit.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tän viikon Veikkaajassa ei Aho oikein saanut hyvää arvosanaa kun arvioitiin liigan UTJ porukkaa...
Floppihankintoja mainittiin (Plihal... Luomala...), mutta ei yhtään "osumaa" :)

Ja muistettiin myös mainita, että niin isolla rahatukolla saa operoida että olisi jo niinkuin osuttava.
Holtari ja Kekäläinen yllättäen ne "kovimmat" kundit.
En ole ko. aviisia lukenut mutta lukemattakin on selvää että Holtari ja Keklu ovat liigan kaksi parasta UTJ:aa. Vaikka Keklu onkin hivenen ylihehkutettu äijä niin kyllä se silti hommansa osaa ja Holtari puolestaan on ollut jo vuosia aivan ylivoimaisesti paras UTJ Suomessa.

Näiden kahden kanssa samaan kastiin mahtuisi muuan Juha Junno jos miehen aika riittäisi vain tämänkin pestin hoitamiseen TJ:n hommien ohella. Aiemmin se riitti ja näyttää riittävän Kekäläiselläkin Jokereissa joten puoltaisin vahvasti sen puolesta että Junno ottaisi taas vastuulleen Kärppien UTJ hommat ja kevennettäisiin kaverin kuormaa jostain muualta vaikka.
 

Subbani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipsit
Tän viikon Veikkaajassa ei Aho oikein saanut hyvää arvosanaa kun arvioitiin liigan UTJ porukkaa...
Floppihankintoja mainittiin (Plihal... Luomala...), mutta ei yhtään "osumaa" :)
Holtari ja Kekäläinen yllättäen ne "kovimmat" kundit.

Holtari on kova mutta ei ole hänelläkään kyllä mennyt putkeen. Quirk, Lepine. Hubacek on ollut ihan surkea tällä kaudella.

Ja tuo veikkaajankin kirjoituksenkin voi ottaa ihan miltä kannalta hyvänsä. Aho tekee esim. Liigan parhaimpia junnusoppareita ja veto Kärppiin nuorilla on kova. Ei tämä yksi Plihal minua innosta tuomitsemaan, vaikka sysipaska hankinta onkin ollut. Sarja kolmantena ollaan ja erittäin hyvä nippu keväälle. Innolla odotan.
 

Roy

Jäsen
Kokonaisuutena Kärppien ensi kausi ja nähtävästi 2-3 seuraavakin ovat muodostumassa hyvin mielenkiintoiseksi, jos asioita tehdään oikein.

Ensimmäinen asia on huolehtia siitä, että systeemi toimii. Tämä tarkoittaa omien kärppäkoulun pelaajien ajamista sisään vahvasti edustusjoukkueeseen. Tulossa on kovia lahjakkuuksia, jotka on erinomaisesti nyt kiinnitetty 3v sopimuksilla. Tätä trendiä tulee voimakkaasti jatkaa myös nuorempien tähtistatuksien kohdalla. Yhtään lahjakkuutta a'la Puljujärvi ei voi hukata. Aikaa ja resursseja tulisi myös käyttää koko pohjoisen alueen pelaajien scouttaamiseen. Kärppien tulee kirkastaa imagoaan omien pelaajien kehittäjänä ja panostaa tosissaan tähän kauttaaltaan. Koko tämä valtava arsenaali ja yhteistyö eri kasvattiseurojen kanssa tulee ottaa maksimaalisesti käyttöön. NHL-tyylistä scouttausta omalla alueella.

Toisena asiana on jalostaa nykypelaajistosta ns. uuden sukupolven voittava runkoryhmä. Ahon tulisi nyt näyttää kyntensä ja päästä pois case-Plihaleista kohti parempaa scouttausta ja oikentyyppisiä pelaajia. Tämä on suurin haaste Kärppien kannalta. Isoja virheitä yksinkertaisesti ei voi tehdä, rahaa on palanut aika lailla. Tässä Marjamäen rooli on olla mukana ohjaamassa hankintoja.

Vanha pelaajarunko on uudistumassa ja on uudistunut kokoajan Ahon aikakaudella - ja tämä on tärkeä juttu. Perusrunko on muodostumassa: Junttila, Donskoi, Pokka, Niemelä etc höystettyä hieman kokeneemmilla Kähkösillä ja Kemppaisilla. Creme de la creme päälle huippukärkipelaajat ja maalivahti. Kärkipelaajien valinnalla on myös iso merkitys, koska he tekevät yleensä tuloksen. Oikentyyppiset ja oikealla asenteella tulevat vanhat kärppäkasvatit olisivat ideaaleja valintoja (Jaakola, Kukkonen, Aaltonen etc).
Kiertokulkuhan tulisi mennä niin, että "perusmassasta" nämä miehet kohti kärkeä -> NHL/KHL ja uusia nuoria kokoajan runkopelaajistoon.

Näkymät ovat maireat ja potentiaalia uuden menestyksen luomiseksi on olemassa - uusi buumi on tulossa. Pallopelien "sattumaprosenttia" menestyksen suhteen voi pienentää luomalla vahva pohja juuri oman pelaajatuotannon ja vahvan kärppämäisen, oikeita arvoja edustavan rungon kautta. Näin toimittiin aikaisemmin, eikä se resepti siitä mihinkään muutu, vaikka itse jääkiekko muuttuukin. Kysymys on vaan oikeanlaisten pelaajien valinnasta ja systeemin toimivuudesta.

Marjamäki ja Aho ovat urheilutoiminnan kasvot, joita tullaan kriittisesti tarkastelemaan. Molemmilla on varmasti omanlaista osaamista menestymisen mahdollistamiseksi.

Jos Kärpät näissä onnistuu yhteistyössä alueen seurojen kanssa ja tekee oikeita pelaajavalintoja, voi tuloksia saavuttaa. Lisäksi Kärpissä tulisi päästä pois kaikesta puuhastelu-tyytyväisyys-mukavuusalue-suojatyö-meiningistä, jos sellaista ilmenee. Puhutaan kumminkin ammattilaisorganisaatiosta/ammattityöstä ja huippu, miljoonaluokan resursseista. Se on seurajohdon ja hallituksen tehtävä.
 
Viimeksi muokattu:
Harri Aho ei ollutkaan Junnon jalanjäljillä vaan Hillin jalanjäljillä. Ei löydy liki 3 milj. euron rosterista kavereita, jotka pistävät kiekkoa reppuun. Ykkösketju toki löytyy, mutta se löytyy kyllä 1.5 milj. rosterillakin.

Arasta päästään 7 pelin jälkeen viimeistään eroon, milloin isommasta virheestä? Vai onkohan niin, että Ara on esittänyt toivomuslistan Harrille ja sieltähän niitä 2 suunnan puukäsiä sitten alkoi tupsahtelemaan.

Paskaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Enään tästä puuttuu että Aho tulee kauden jälkeen selittämään että koko homma kaatui Viuhkolan loukkaantumiseen...
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Enään tästä puuttuu että Aho tulee kauden jälkeen selittämään että koko homma kaatui Viuhkolan loukkaantumiseen...

Ensi vuonna uudestaan Viuhkolan johdolla ! Se on hyvä, etttä UTJ:lla on selvät visiot tulevaisuudesta.
 

Subbani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipsit
Siis mikää tää Viuhkola juttu nyt oikein on? :D

Siis onko tää vaa samanlaista vittuuntunutta läppää mitä itsekin herjaan. Vai siiiiis luuletteko te oikeesti, että näin on? Unohtakaa jo se Veikkaajan artikkeli jos on siitä kiinni. Ei ole Jari enään 2:n ensimmäisen kentän miehiä.
 
Ei ole Jari enään 2:n ensimmäisen kentän miehiä.

Tälle kaudelle Plihal ja Viuhkola olivat kahden ensimmäisen ketjun sentterit. Tästä kaudesta puhuttiin, eikä tulevasta kaudesta. Näin on joukkue kasattu. Norman oli lähtökohtaisesti 3-4 sentteri, Kemppainen vaipui sinne myös, koska ei tehoile. Hänestä toki Kärpät odotti kasvua kärkisenttereihin ja näin ei käynyt hänelle. Ei käy tulevillakaan kausilla, sillä maalivainu joko on tai ei.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän ketjun nimi kuuluisi olla ennemminkin muodossa Harri Aho - Ari Hillin jalanjäljillä. HIFK:n osiossa on huhuttu UTJ Nybondaksen siirtämistä muihin tehtäviin kauden jälkeen. Kärpissä UTJ:n jälki on ollut vähintään yhtä heikkoa, joten mielenkiinnolla odotan mihin ratkaisuun Oulussa päädytään.

- Ahon onnistuminen hakujen suhteen (pelaajia jotka eivät ole pelanneet aiemmin SM-liigassa) on ollut tosi heikkoa, onnistumisprosentin ollessa vain 10-15. Kaavailtuun pelipaikkaan ja palkkaan nähden floppeja ovat olleet mm. Helbling, Hedström, Luomala (taisi mennä tosin vielä Ahon piikkiin), St.Pierre, Kreps, Vondrka, Backlund sekä Norman. Ainoa onnistuja on ollut Eklund, mutta totuuden nimissä hänenkin suhteen ollaan loukkaantumisesta johtuen miinuksella, tätä en tosin laita Ahon piikkiin. Eklundin kohdalla tehtiin aluksi vain yhden vuoden soppari joten edullisempi soppari jäi lyhyeksi. Lisäksi kyseessä on joidenkin huhujen mukaan Mustosen löytö, mutta koska Aho olisi saanut mahdollisen kritiikin niskaansa ansaitsee hän tästä yhden plussan.

- Ensimmäinen kausi meni käsittämättömän pelajarumban keskellä (täällähän kävi mm. Ståhlhammar, Helbling, Snopek, Kiren, Hedström ja Mäkiaho), sen jälkeen sitten onkin jäädytty oikein kunnolla joukkueen parantamisen suhteen.

- Case Helbling oli kyllä yksi erikoisimpia. Kaveri epäonnistui pahasti tryoutin aikana, mutta Aho antoi loppukauden sopparin. Tuloksena olikin sitten historiallinen tahti miinusten suhteen.

- Koko Ahon ajan ongelmana on ollut sentteripuolen riittämättömyys. Viime vuonna tilanne oli jo tosi paha, joten olisin kuvitellut, että ongelmasta olisi otettu opiksi ja täksi vuodeksi tilanne olisi korjattu. Edes siirtorajalla ei kuitenkaan tapahtunut minkäänlaista korjausliikettä ja nyt on kärsitty sentteriongelmista kolme vuotta putkeen.

- Kun valinta on pitänyt tehdä kahdesta pelaajasta ovat Ahon valinnat menneet pieleen. Mieleen tulee ainakin Vondrka/Tuppurainen, Backlund/taatusti paljon halvempi Tarkki sekä Bomeudienne/Preissing (joka teki loppukaudella loistotehot Tepsissä).

- Pitkät sopparit etenkin Plihalin, Lehtosen ja Viuhkolan kanssa. Tämä syö suuren osan ensi vuoden pelaajabudjetista, mikä tulee näkymään kompromiseeina muiden pelaajien kohdalla. Haataja Huml olivat kuitenkin onnistuneita hankintoja, tosin Haatajan potentiaali oli aika hyvin tiedossa. Huml puolestaan ei onnistunut joitan tämän kauden pelejä lukuunottamatta hyvin keskellä, mutta oli laiturin loistava.

- Valmentajakuviot. Ensin Haapakoski, sitten uraansa lopetteleva (mutta silti vielä Lahdessakin jatkava) Ara. Kakkosvalmentajaksi ja fysiikkavalmentajaksi Ruotsissa toiminut rehtori, jonka valmentajakokemus on vuosikymmenten takaa.

- Taloudelliset tappiot. En malta enää luetella, mistä tappiot kertyvät, jokainen osaa varmasti laskeskella ne itse. Puhutaan kuitenkin jo miljoonista, joten ihan halvaksi nämä kokeilut eivät Kärpille tule. Jos kausi päätty sääleihin, tulee tänäkin vuonna melkoiset tappiot tai siis tulonmenetykset.

Hieman harmittaa Ahon puolesta, mutta eihän tämä nyt ole mennyt mitenkään putkeen. Tänä vuonna Kärppien olisi kuulunut olla mielestäni paperilla kovin joukkue, hyvistä junnuista sekä huikeasta pelaajabudjetista johtuen. Omaa fiilistäni syö vaan melkoisesti jatkuva töppäily joukkueen rakentamisessa. Varmaan fiilis on vähän sama kuin Jokerikannattajilla oli välillä Virmasen aikana.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tappion myötä tuli taas vähintään puolesta miljoonasta miljoonaan tulomenetyksiä, ei taida kuitenkaan hirveästi hetkauttaa Kärppätoimistoa kun samalla kaavalla jatketaan vuodesta toiseen. Ensi vuoden budjetista syöty siis huomattava osa Viuhkolan, Plihalin ja Lehtosen soppareiden myötä. Nyt on kyllä Ahon aika kantaa vastuu täydellisestä epäonnistumisesta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eihän tässä ole enää mitään muuta vaihtoehtoa, kuin antaa potkut Aholle ASAP. Alkuvaiheet urheilitoimenjohtajan hommissa meni pitkään Hillin sotkuja korjatessa, ja niissä mies onnistuikin ihan kelvollisesti, mutta tämän jälkeen kun olisi pitänyt alkaa sitä omaakin osaamistaan näyttää, niin hommasta ei tullut hevon persettäkään. Joukkue kasattu monena vuotena tärkeimmiltä paikoilta päin helvettiä, ja ainakaan minä en jaksa uskoa siihen että tämän miehen alaisuudessa siihen mitään kovin erikoista muutosta olisi tulossa.

Vaihtoon, ja ihan helvetin äkkiä.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Pitkään olen jaksanut sattuneesta syystäkin Hapaa puolustella, mutta ei tässä enää ole mitään muuta tehtävissä kuin pistää UTJ vaihtoon. Parasta olisi, jos Aho tajuaisi itse erota, koska kompetenssi ei vain riitä.

Samalla ovenavauksella muutama muukin saunakaveri vittuun.
 

Itäpuu

Jäsen
Pahin virhe toistaiseksi oli Aravirta. Ara on mikä on, syyntakeeton tavallaan. Saatiin ihan mitä Aho ja Junno tilasivat kun äijä tänne roudattiin. kiitos ja näkemiin molemmille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös