Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Uusimassa Jääkiekkolehdessä oli mielenkiintoinen juttu liittyen Junnoon, ja siihen, kun Kärpät ovat lähteneet jakamaan organisaation eri toimialoja useammalle henkilölle. Aikaisemmin Junno hoiti Kärpissä kaiken, mutta nykyään Junno on taka-alalla ja takoo "vain" rahaa kärpille talouspuolen eksperttinä.

Jutussa mainittiin että Junno on kasvattamassa Ahosta uutta "Junnoa" Kärpille. Aho aloitti Kärpissä vuoden 2009 (?) keväällä urheilutoimenjohtajana ja mielestäni Ahon käyrä on ollut vahvasti nousussa näissä pelaajahankinnoissa. Varsinkin tuo Perrin huhu laittoi ajattelemaan, että olisiko Perrin oikeasti saatu Kärppiin, joka tarkoittaisi sitä että Aho seuraisi melko hyvin Junnoa. Junnohan on kaapannut muissa liigaseuroissa tasonsa todistaneita pelaajia melko paljon.

Muutenkin Jääkiekkolehden juttu antoi sellaisen käsityksen, että Aho tulee olemaan Kärppien kasvot tulevaisuudessa. Junnon tehtävä oli kasvattaa Ahosta Suomen paras SM-liigan toimitusjohtaja ja usko on vahva siihen, että se myös onnistuisi ja Aho palauttaa Kärpät mitallikantaan ja Suomen kärkeen.
 
Pärko!
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Aho on hoitanut tähän mennessä hommansa hyvin. Huteja ja virheitä on tullut, mutta niinhän niitä tulee kaikille muillekkin. Viimekaudella homma karkasi kyllä vähän käsistä, mutta Aho on näyttänyt ottavan oppia virheistään. Aho on kasannut hyvän joukkueen ja onnistunut löytämään hyviä runkopelaajia. Ensikauden runko on myös erittäin hyvässä kunnossa ja nyt kun siihen löydetään pari tähteä, niin paluu mitallikantaan on lähellä.

Aho on jo nyt osoittanut, että on ammattilainen. Pelaajahankinnat on tehty kuitenkin rauhallisesti ja vahvistukset on scoutattu varsin hyvin. Virheistä on otettu opiksi ja Aho on tehnyt joukkueen rakennuksessa hyvää työtä. Viimekausi olkoon oppirahojen maksamista. Junnon opetuksen avulla uskon, että Ahosta tulee vielä liigan parhaita toimitusjohtajia.
 
Oulun Kärpät etsii ykkössentteriä. Aikaisempi kokemus alalta ei ole välttämätöntä, mutta katsotaan eduksi.
Mikäli kiinnostuit ota yhteyttä Kärppätoimistoon.

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ihan hyvin on Aho vetänyt tähän mennessä. Pitää muistaa, että Aho tuli aika pahaan paikkaan UTJ:n tehtäviin, sillä sen verran kusiseen paikkaan Hilli jätti nämä hommat. Tämän kauden jälkeenhän näemme, että mihin Aho todella kykenee, kun saadaan muutama kallispalkkainen alaketjujen pelaaja joko pienemmälle liksalle tai kokonaan pois joukkueesta.

Nämä hiljattain solmitut jatkosopimukset ovat kyllä iso sulka Ahon hattuun ja tuo mainittu Perrin-huhu olisi toteutuessaan todella kova pommi. En kuitenkaan usko tätä ennen kuin näen, että Perrin patsastelee Kärppäklubilla kärppäpaita päällä maailmankuuluilla kahvikekkereillä. Tämä on kuitenkin huhuttu vasta yhden jatkoaikalais-kirjoittajan toimesta(!), joten liian suurta painoarvoa ei kannata mahdolliselle siirrolle laittaa. Toivottavasti Aho on kuitenkin scouttaamassa todella kovan luokan ykkössentteriä tulevan kauden joukkueeseen, sillä sellaista eittämättä tarvitaan. Stumpel tuskin jatkaa täällä ja samaten Saarenheimo taitaa lähteä muualle pelailemaan, joten sentteriosastolle tarvitaan ehdottomasti vahvistusta. Maalivahtiosasto pitää myöskin laittaa kuntoon ensi kautta silmällä pitäen ja jospa se Aho yrittäisi saada siihenkin paikalle tekijämiehen, johon joukkue voi todella luottaa.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Ahon näytöt tähän mennessä? Aika heikot, jos ajattelee, että käytettävissä on Junnon verkostot ja kontaktit. Hankala myös sanoa mitkä viime vuosien pelaaja ja muun henkilökunnan kiinnitykset menevät Junnon ja mitkä Ahon piikkiin.

Pelaajahankinnat ovat noudattaneet kaavaa, jossa on hankittu omia kasvatteja takaisin maailmalta sekä suurimmaksi osaksi epäonnistuneita tsekki-scouttauksia. Valmentajista voisi sanoa samaa - vanhoja tuttuja / epäonnistumisia.

Eli ei Aho nyt vielä ole mikään Virmanen ja vielä on aikaa oppia, mutta ei myöskään mikään kultasormi tyyliin 2000-luvun Juha Junno.
 
FASlapsi: Jarkko Ruutu on nyt päässyt häviämään SM-liiga finaalit, MM-kisojen finaalin, World Cupin finaalin, olympialaisten finaalin ja kirsikkana kakun päällä siis nyt myös Stanley Cupin finaalin. Jäätävää suomalaisuutta. Liekö ainoa mies Quadrum Silver Club-listalla? Tai no eiköhän siellä muitakin suomalaisia ole.

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mielestäni tälle kaudella on saatu kasattu hyvä porukka. Ensikausi onkin kunnollinen näytönpaikka. Hyviä jatkosopimuksia on tehty jo. Itse näkisin, että Kärpät tarvii ensikaudelle ainakin a) ykkössentterin b) ykkösmolarin c) ykköspakin. Jos mennään koodinimillä Perrin, Backlund (Tuokkola) ja Jaakola voisin olla tyytyväinen Ahon kädenjälkeen ensikaudelle.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ahon näytöt tähän mennessä? Aika heikot, jos ajattelee, että käytettävissä on Junnon verkostot ja kontaktit. Hankala myös sanoa mitkä viime vuosien pelaaja ja muun henkilökunnan kiinnitykset menevät Junnon ja mitkä Ahon piikkiin.
Jatkoajan haastattelussa Junno sanoo että vuoden 2009 joukkueessa oli 3/4 osaa hänen hankkimiaan pelaajia ja sen jälkeen hän ei ole hommannut niitä yhtään. Nyt vain pitäisi enää tietää tarkoittiko hän vuodella 2009 kautta 2008-2009 vai 2009-2010. Veikkaan kuitenkin että kautta 2008-2009.

Hillin kausi Kärppien UTJ:na kesti huhtikuusta 2008 Tammikuuhun 2010. Sen jälkeen virkaa on hoitanut Aho. Hilli hoiti osa-aikaisesti vielä jonkin aikaa Ahon kanssa päällekäin tuota tehtävää.

Tuosta lyhyestä historiikista on kohtalaisen helppo päätellä kuka on UTJ:n toimissa onnistunut ja kuka taas pahasti epäonnistunut. Tuohon keskimmäiseen ajanjaksoon mahtui mm. case Granlund, Saarenheimon ja Koskenkorvan paluu, Kemppaisen pitkä ja kallis soppari (Kepu aloitti Kärpissä vasta 2010 syksyllä, mutta sopparin teko oli vielä Hillin heiniä). Näin muutamia mainitakseni. Olihan siellä jokunen muukin aika karmea hasardi mutta ei nyt viitsitä hyvää maalivahtivalmentajaa kovin suolata.

Viime kaudenkin alkurunko oli vielä pitkälti Hillin käsialaa. Kauden keskellä tapahtunut pelaajarumba taas täysin Ahon. Tämän kauden joukkue on jo pitkälti Ahon luoma mutta seassa on edelleen muutamia Hillin pitkällä sopparilla värväämiä. Nämäkin päättyy tänä keväänä joten ensi kausi on se jolloin lopullisesti nähdään Ahon kyvyt joukkueen rakentamisessa.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Viime kaudenkin alkurunko oli vielä pitkälti Hillin käsialaa. Kauden keskellä tapahtunut pelaajarumba taas täysin Ahon. Tämän kauden joukkue on jo pitkälti Ahon luoma mutta seassa on edelleen muutamia Hillin pitkällä sopparilla värväämiä. Nämäkin päättyy tänä keväänä joten ensi kausi on se jolloin lopullisesti nähdään Ahon kyvyt joukkueen rakentamisessa.
Kepun soppari ei pääty vielä tänä keväänä, vaan viimeinen kausi sopimuksesta pärähtää käyntiin syksyllä. Saarenheimon ja Koskenkorvan sopimukset sen sijaan päättyvät.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
Ahon onnistuneet hankinnat:
Ivan Huml
Oscar Eklund
Petr Tenkrat - paluumuuttaja
J-P Haataja - paluumuuttaja

Ahon epäonnistuneet hankinnat:
Michal Vondrka
Jakub Sindel
Timo Helbling
Martin St.Pierre
Kamil Kreps
Marko Luomala
Jonathan Hedström
Tomas Plihal
John Norman

Muita hankintoja:
Jozef Stümpel - Ihan ok, ei kuitenkaan ihan sitä, mitä olisi kaivattu.
Jan Snopek - Ihan ok aluksi, jatkosopimus oli mielestäni virhe.
Vladimir Sicak - Ei juurikaan muistikuvia tästä miehestä.
Johan Backlund - Näyttöjä kaivataan, suli playoffeissa.
Toni Kähkönen - Odotellaan vielä lisänäyttöjä, hinta-laatusuhde?
Ville Hostikka - Ei huono, mutta ei riittävä ykköseksi --> Tilalle hommattiin Backlund.
Ville Mäntymaa - Hinta-laatusuhde?

Summa summarum:
Ei mitään älyttömän vakuuttavia näyttöjä ole mies antanut. Ahollahan on kuitenkin käytössään yksi liigan isoimmista pelaajabudjeteista. Alkutaipaleella Aho kärsi jonkin verran Hillin mokailuista, mutta ei Ahokaan paljon parempaan ole sittemmin pystynyt. Onnistuneista hankinnoista osa on paluumuuttajia ja Huml ei lähtökohtaisesti ollut kovin erikoinen hankinta, mutta jotenkin ihmeellisesti puhkesi täällä kuitenkin kukkaan. Lauri Marjamäen hommaaminen ensi kauden valmentajaksi on toki hyvä suoritus ja siitä olen erittäin tyytyväinen.

Epäonnistuneita hakuja löytyykin sitten reilusti enemmän. Tuollaisia siinäjasiinä-hankintojakin aika reilusti. Sen lisäksi muitakin virheitä on tehty, kuten esimerkiksi liian iso luottaminen loukkaantumisherkkiin kavereihin. Väitän, että tuolla rahamäärällä, mikä Aholla on käytössä, pitäisi pystyä parempaan.

Ensi kauden hankintalistalle voitaisiin minun puolesta laittaa uusi UTJ.
 
Almuja ei jaeta.

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Joo ei Aholla kyllä suurin osa hankinnoista ole kovin nappiin mennyt. Oikeastaan tuossa ylhäällä aika hyvin ne onnistuneet hankinnat mainittiinkin. Muuten ei ole aivan kauheasti positiivista sanottavaa.

Muutenkin vituttaa tämä sokea luotto tiettyihin pelaajiin. Viuhkolasta esimerkiksi taitaa Aho vieläkin luulla, että kaveri palaa sille vanhalle totutulle tasolle. En tiedä kuinka kauan tämä sokeus jatkuu, mutta ethän sinä yksinkertaisesti voi rakentaa joukkueen yhtä tärkeintä peli paikkaa pelaajan ympärille, jonka loukkaantumis historia tiedetään. Lehtonen on myös kaveri, joka alkaa olemaan myös jo aika nähty tapaus. Kuinka monta kautta Lehtosen varaan rakennetaan puolustusta? Tai, että on edes lähtökohtaisesti kahden tärkeimmän puolustajan joukossa? Tähän ei riitä selitykseksi, että ovat omia poikia. Ei todellakaan.

Tämän kauden huiken hankinta Aholta oli aivan ehdottomasti Tomas Plihal! Kaveri, joka ei edes vitsillä pitäisi olla ehdolla Kärppien joukkueessa ykköseen tai edes kakkoseen sentteriksi. Ja ai niin. Eikö tällä ole vielä sopimus ensi kaudestakin. Haluaisin tietää, että mitä helvettiä tässä kaverissa nähtiin niin erikoista, että piti hommata Ouluun? Onko saatu rahoille vastinetta? Johan Norman taas ilmeisesti hommattiin tuomaan vain joukkueeseen keskushyökkääjien joukkoon leveyttä. Mihinkään isoon roolinhan tätä kaveria ei varmasti ollut tarkoitus hommata. Pitikö tämä hankinta tehdä sitten ihan Ruotsista asti? En ymmärrä.

Kähkönen on nyt edes jotenkin vastannut huutoon, mutta onko tässäkään hankinnassa saatu tarpeeksi rahoille vastinetta? Ja olisiko samalla rahalla saatu jotain parempaakin ja laadukkaampakin tilalle? Minä uskon, että olisi voinut.

Minusta Aholla ei kyllä todellakaan ole tälläkään kaudella mennyt nämä vahvistuksien hommaamiset ihan putkeen. Nyt en puhu työsulkuvahvistuksista, vaan nimenomaan niistä vahvistuksista joiden varaan tämä joukkue on jo alunperinkin rakennettu.

Tästä tulee vääjäämättä mieleen se, että onko Aho tarpeeksi kova ammattilainen tekemään Kärpille kovia hankintoja? Riittääkö ammattitaito? Budjetti millä Kärpät vuodesta toiseen painaa eteenpäin, niin luulisi tulevan nuita onnistuneita hankintojakin vähän enemmän. Nyt niitä ei todellakaan ole tullut tarpeeksi. Jokuhan näistä sen paskan niskaansa saa ja minusta se kuuluu henkilölle, joka näistä hankinnoista vastaa.

Harri Aho - junnon saunakaveri.
 
" Don´t drink and drive. But if you do, call me."

- Saul

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Mun mielestä taas Hapa on saanut jonkinlaista kontrollia työhönsä tämän kauden alla. Tsekkiketjuaikojen jälkeen hankinnat ovat Plihalia lukuunottamatta olleet mun mielestä ihan järkeviä ja perusteltuja. Eklundin vanavedessä kartoitettiin Ruotsista nuoria kehityskelpoisia pelaajia hyökkäykseen ja itse ainakin pidän Normania ihan potentiaalisena sentterinä, jonka kausi on toistaseksi mennyt mönkään tuon loukkaantumisensa vuoksi. Tietääkseni Norman on kiinnostunut jatkamaan Oulussa, enkä ihmettelisi jos tuo jatko sorvattaisiinkin.

Ahon, Junnon ja koko Kärppäjohdon strategiana on ollut alusta asti luottaa nykyjengiin ja odotuksissa on ollut erityisesti kolmikon Donskoi-Salomäki-Junttila nouseminen johtaviksi pelaajiksi. Loukkaantumiset ovat tässäkin antaneet omat vaikutuksensa, mutta toistaiseksi ainoastaan Junttila on vastannut huutoon. Ensi kaudeksi Kärpät halusi nimenomaan tuosta kolmikosta liigatasolle hyvän kakkosketjun ja alempiin ketjuihin entistä enemmän omia junnuja Marjamäen kehitettäväksi. Tällä hetkellä tuosta kolmikosta ainoastaan Junttila on kakkoskorin pelaaja. Donskoin tai Salomäen paikka ei ole ylemmissä ketjuissa.

Tällä hetkellä tilanne on se, että Ahon kyvyt testataan todenteolla, jos huhut Mäntymaan ja Lehtosen tilanteesta pitävät paikkansa. Nyt sitä kassaa pitäisi raottaa ja kaivaa jostain vähintään yksi ykköskorin puolustaja. Siinä onkin Aholla sarkaa, kun Preissingiakaan ei saatu Ouluun houkuteltua. Isoin ero noihin dynastiavuosiin onkin Kärppien vetovoimassa. Tällä hetkellä Kärpät joutuu tarjoamaan pelaajille enemmän kuin muut isot seurat, eikä kesken kauden haluta tehdä ison rahan hankintoja, ellei kyseessä ole täysin varma tapaus. Markkinoita seurataan ykkössentterin osalta tällä hetkellä, mutta mitään riskejä ei haluta ottaa. Kreps ja St. Pierre kummittelee takaraivossa edelleen.

Nähdäkseni Hapa onnistui noissa työsulkuvahvistuksissakin loistavasti. Nuoret ja kehityshaluiset Turris ja Demers sopivat loistavasti sekä Kärppäjoukkueeseen, että koko seuran tämän hetkiseen strategiaan. Tarjolla oli ison nimen vanhoja staroja, mutta heitä ei haluttu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
. Siinä onkin Aholla sarkaa, kun Preissingiakaan ei saatu Ouluun houkuteltua. Isoin ero noihin dynastiavuosiin onkin Kärppien vetovoimassa.
Preissingiä kyllä käsittääkseni tarjottiin Kärppiin pian Röglen potkujen jälkeen, mutta ei kelvannut. En tiedä olisiko pitänytkään kelvata, ei ole enää takavuosien vedossa. Mutta siis kyseessä Kärppien oma valinta, ettei haluttu.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Alkuviikosta ajattelin, että ei meillä Preissingillä olisi ollut käyttöä, mutta nyt kun tilanetta katsotaan eilisen kierroksen jälkeen, niin olen eri mieltä.
Mäntymää, Eklund ja Lehtonen pois kokoonpanosta - ensimmäisenä ja viimeisenä mainitut lie taas kuinka kauan.
Kyllähän tuo pakisto alkaa olemaan jo niin kokematon, että voidaan pikkuhiljaa heittää hyvästi menestykselle (mestaruudelle) tältä kaudelta.
Eminger, Pokka, Ohtamaa, Niemelä, Mikkola ja Lehto. Semmosta.
Jos nyt joku kärppätoimistolla kehtaa silmät sinisinä väittää, että puolustajaa ei aktiivisesti etsitä, niin on kyllä töistänsä pihalla kuin se kuuluisa lintulauta!
Aho ja Junno, nyt valoja päälle!!!
 
" I only shoot and score then you score then will come "

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Jos Salomäki ei mahdu ylempiin kenttiin, niin mitäkähän Plihal ja Viuhkola siellä touhuavat ?
 
"Pessimistit ovat väärässä" - Mauno Koivisto
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ahon onnistuneet hankinnat:
Ivan Huml
Oscar Eklund
Petr Tenkrat - paluumuuttaja
J-P Haataja - paluumuuttaja

Ahon epäonnistuneet hankinnat:
Michal Vondrka
Jakub Sindel
Timo Helbling
Martin St.Pierre
Kamil Kreps
Marko Luomala
Jonathan Hedström
Tomas Plihal
John Norman

Muita hankintoja:
Jozef Stümpel - Ihan ok, ei kuitenkaan ihan sitä, mitä olisi kaivattu.
Jan Snopek - Ihan ok aluksi, jatkosopimus oli mielestäni virhe.
Vladimir Sicak - Ei juurikaan muistikuvia tästä miehestä.
Johan Backlund - Näyttöjä kaivataan, suli playoffeissa.
Toni Kähkönen - Odotellaan vielä lisänäyttöjä, hinta-laatusuhde?
Ville Hostikka - Ei huono, mutta ei riittävä ykköseksi --> Tilalle hommattiin Backlund.
Ville Mäntymaa - Hinta-laatusuhde?
En kyllä ihan allekirjoita noita. Ensinnäkin Kreps ei todellakaan ollut epäonnistunut hankinta. Kreps oli tuon katastrofikauden parhaita Kärppiä koko ajan. Toki miestä hehkutettiin aivan valtavasti, mutta se hehkuttaja oli media, ei Kärpät tai Aho.

Toinen mistä itse annan Aholle puhtaat paperit on Michal Vondrka. Vondrkahan oli sysipaska Kärpissä, sitä ei käy kiistäminen mutta peräänkuulutan sitä että miten tuon epäonnistumisen olisi voinut ennustaa etukäteen? Vondrka oli erittäin hyvä Tsekissä ennen Kärppiin tuloa ja on ollut erittäin hyvä Tsekissä ja KHL:ssä Kärppäkauden jälkeen. Joskus vain ei natsaa ja tuolloin ei natsannut Kärpissä. Lähtökohtaisesti kaikki viittasi kuitenkin siihen että Aho teki hyvän hankinnan. Se on sitten valmennuksen/miehen itsensä asia jos peli ei kulje.

Osittain samoilla linjoilla olen St.Pierren kanssa. En syytä Ahoa vaan syytän ennen kaikkea Pyhää Pietaria itseään. St.Pierre oli parhaimmillaan liigan parhaita senttereitä. Lopulta miestä kiinnosti kuitenkin enemmän yöelämä kuin pelaaminen ja loppu on historiaa. St.Pierre hommattiin kesken kauden paikkaamaan Viuhkolaa, joten ymmärrän jossakin määrin että miehen luonnetta ei oltu ihan viimeiseen tippaan skoutattu. Pelimies St.Pierre silti oli taidoiltaan.

Normania taas ei ole vielä nähty kokonaan ja mies taitaa muutenkin olla suht halpa kokeilu joten ei hänestäkään viitsi kovin paljoa pyyhkeitä antaa Aholle.

Muut nimet ovat epäonnistuneiden listalla ihan aiheesta.

Joka tapauksessa suurin osa hudeista on Ahon ensimmäiseltä UTJ-kaudelta. Sen jälkeen osumatarkkuus on parantunut huimasti ja krediittiä Aholle täytyy antaa myös siitä että mies on saanut hilattua palkkatasoa alemmaksi myös vanhoilta omilta jyriltä tyyliin Viuhkola, Lehtonen, Mikkola.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki

¤Kane¤

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samoilla linjoilla Porvoon Kärpän kanssa ja lisäksi tuosta listasta voi pyyhkiä Sindelin yli koska mieshän kävi vain try outilla ja jäi ilman sopimusta.
 
Sicakin minusta voi nostaa onnistuneiden listalle peliesitystensä puolesta. Mies oli aivan hyvä omissa, hyvä avaamaan hyökkäyksiä ja oiva viivamies hyökkäyksessä. Pari vuotta nuorempana olisi varmaan ollut vieläkin parempi. Joukkueen keskuudessa erittäin pidetty kaveri sen lisäksi.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ahon onnistuneet hankinnat:
Ivan Huml
Oscar Eklund
Petr Tenkrat - paluumuuttaja
J-P Haataja - paluumuuttaja

Ahon epäonnistuneet hankinnat:
Michal Vondrka
Jakub Sindel
Timo Helbling
Martin St.Pierre
Kamil Kreps
Marko Luomala
Jonathan Hedström
Tomas Plihal
John Norman

Muita hankintoja:
Jozef Stümpel - Ihan ok, ei kuitenkaan ihan sitä, mitä olisi kaivattu.
Jan Snopek - Ihan ok aluksi, jatkosopimus oli mielestäni virhe.
Vladimir Sicak - Ei juurikaan muistikuvia tästä miehestä.
Johan Backlund - Näyttöjä kaivataan, suli playoffeissa.
Toni Kähkönen - Odotellaan vielä lisänäyttöjä, hinta-laatusuhde?
Ville Hostikka - Ei huono, mutta ei riittävä ykköseksi --> Tilalle hommattiin Backlund.
Ville Mäntymaa - Hinta-laatusuhde?
Mielestäni olet kategorioinut pelaajat varsin onnistuneesti. Jos oikein negatiivisia halutaan olla, eivät nuo onnistumisetkaan ole olleet ihan täydellisiä, sillä ainakin Eklundin ja Tenkratin kohdalla tehtiin ensin pätkäsoppari, minkä myötä Eklundista jouduttiin maksamaan sen jälkeen täyttä hintaa ja Tenkrat päätyi kauden jälkeen toisaalle. Eklundin kohdallahan tämä on tavallaan kalahtanut omaan nilkkaan, kun tällä kaudella on maksettu huimaa palkkaa tyhjästä, mutta eihän tuollaiselle loukkaantumiselle toki mitään mahda. Hakuna silti ihan hyvä, vaikka loukkaantumisen myötä taidetaankin olla pakkasen puolella.

Ennen kaikkea kyseenalaistaisin Ahon scouttaustaidot, jos listaasi korjataan niin, että sieltä poistetaan jo liigassa esiintyneet pelaajat, tulee onnistuneiden listasta kovin lyhyt:

Ahon onnistuneet haut:
Oscar Eklund

Ahon epäonnistuneet hankinnat:
Michal Vondrka
Timo Helbling
Martin St.Pierre
Kamil Kreps
Jonathan Hedström
John Norman

Muita hankintoja:
Jozef Stümpel - Ihan ok, ei kuitenkaan ihan sitä, mitä olisi kaivattu.
Johan Backlund - Näyttöjä kaivataan, suli playoffeissa.

Tällä hetkellä Backlundkin näyttäisi menevät epäonnistuneisiin hankintoihin (hurja palkka rammasta kaverista), mutta onhan tässä vielä loppukausi aikaa. Ymmärrän esim. Vondrkan hankinnan, mutta pieleenhän se silti meni, kuten meni St.Pierren ja Krepsinkin kohdalla. Näistä Kreps oli selvästi paras, mutta ei hänkään ollut palkkansa veroinen eikä yltänyt siihen ruutuun, mihin Aho hänet kaavaili. Kyllä nämä kaikki kuuluvat mielestäni epäonnistumisten listalle, sillä utj:n tehtävä on pyrkiä selvittämään kuinka kyseiset pelaajat voisivat pärjätä liigassa. Onnistumisten kohdalla urheilutoimenjohtajalle tulee kehuja (esim. Jokereiden Moses tai Jypin Abid), mutta epäonnistumisten kohdalla kritiikkiä.

Joidenkin kohdalla kritiikki on aiheellisempaa kuin toisten, mutta jos lähes kaikki haut ovat menneet pieleen enemmän tai vähemmän mystisistä syistä, on siinä kyllä peiliin katsomisen paikkaakin. Norman on kohtuullisemman palkkansa vuoksi siinä ja siinä, mutta itse vaan odotan, että joukkue kasattaisiin niin, että ulkkarivahvistukset olisi todellisia vahvistuksia eikä parhaalla kaudellaan 17 pistettä (isolla vastuulla) takoneita kavereita. Toivotaan nyt hänenkin kohdalla parasta loppukauden osalta, mutta tällä hetkellä mikään ei oikein viittaa siihen, että hänestä saataisiin minkäänlaista ratkaisupelaajaa.

Mainitsit myös joukkueen rakentamisesta loukkaantumisherkkien pelaajien varaan, mikä on ihan totta. Ykkösmaalivahti, kakkossentteri ja kakkospakki ovat hyvin epävarmoja kortteja terveyden suhteen eikä ykkössentterikään ole ihan varmin mahdollinen tapaus. Tästä on pakko ottaa opiksi tulevia kausia varten, mikäli siis Aho saa jatkaa niiden joukkueiden kokoajana. Nyt on sitten saatu negatiiviset ajatukset purettu, joten jospa sitä osaisi jatkaa positiivisempana kauden seurailua...

E: On noista hankinnoista osa jossain määrin perusteltuja, joten otetaan nyt edes hieman suolausta pois, mutta olen kyllä sitä mieltä että Kärppien kannattaisi ainakin harkita scouttauspuoleen satsaamista. Yksi löytö noin kolmen vuoden aikana ei nimittäin ole mikään suuri saavutus.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
En kyllä ihan allekirjoita noita. Ensinnäkin Kreps ei todellakaan ollut epäonnistunut hankinta. Kreps oli tuon katastrofikauden parhaita Kärppiä koko ajan.
Ei kuitenkaan täyttänyt ykkössentterin tonttia, mihin rooliin hankittiin. Palkkahan oli tekoihin nähden aivan älyttömän iso, joten kyllä minä ainakin epäonnistumiseksi tämän luokittelen. Hyvä 2.-3.sentteri.

Toinen mistä itse annan Aholle puhtaat paperit on Michal Vondrka.
Mielestäni tämä ei ollut lähtökohtaisestikaan kovin erikoinen hankinta. Ikää oli lähemmäs 30, ensimmäinen kausi Tshekin ulkopuolella ja Tshekin liigassa siihen mennessä pari kohtalaista kautta. Varmempi hankinta olisi pitänyt pystyä nappaamaan. Pelityyli ei ainakaan SM-liigaan sopinut yhtään, joten huono skouttaus.

Osittain samoilla linjoilla olen St.Pierren kanssa. En syytä Ahoa vaan syytän ennen kaikkea Pyhää Pietaria itseään. St.Pierre oli parhaimmillaan liigan parhaita senttereitä. Lopulta miestä kiinnosti kuitenkin enemmän yöelämä kuin pelaaminen ja loppu on historiaa. St.Pierre hommattiin kesken kauden paikkaamaan Viuhkolaa, joten ymmärrän jossakin määrin että miehen luonnetta ei oltu ihan viimeiseen tippaan skoutattu. Pelimies St.Pierre silti oli taidoiltaan.
Vähän samantyylinen hankinta, kuin Corey Locke. Uskoin itsekin, että St.Pierre on helvetin kova nimi tähän liigaan. Ei kuitenkaan ollut. Liike oli paskaa, kunto oli paska ja asenne oli paska. Kyllähän nuokin asiat tulisi selvittää etukäteen. Fanina en siihen pysty, joten tietysti itsekin odotin kovaa pelimiestä. Epäonnistunut hankinta kuitenkin ja kenen muunkaan kuin Ahon piikkiin näitä voi laittaa?

Normania taas ei ole vielä nähty kokonaan ja mies taitaa muutenkin olla suht halpa kokeilu joten ei hänestäkään viitsi kovin paljoa pyyhkeitä antaa Aholle.
Toivottavasti onkin halpa. Tuon rahan kun olisi käyttänyt Plihalin palkan kanssa yhteen kunnolliseen sentteriin, niin tulos olisi taatusti parempi.
 
Almuja ei jaeta.

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta perusteetonta haukkua Ahoa tuosta sentterihankinnoista. Minusta pelaaja on tullut jollain aikataululla tälläkin kaudella, kun sitä on tarvittu.

Alla kirjoitettiin, että tarvitaan ykkössentteri. Aho on hommannut sille paikalle kaksi miestä tälle kaudelle, Jokinen ja Turris. Kannattaa tässä vaiheessa muistaa, että Jokisen sopimus oli kauden loppuun asti, mikäli NHL ei ala. no nyt NHL ei ole vielä alkanut, mutta sopuun on päästy.

Sama koskee pakistoa. Kyllä Demers pakistoon oli hyvä veto.

Normannin ja Plihalin suolaaminen Ahon kannalta huonoiksi hankinnoiksi on mielestäni myös aiheetonta. Aho ei voi mitenkään arvata, että ko. herrat on aivo tärhdyksen vuoksi poissa lähes neljänneksen kaudesta eivätkä pysty edes pitämään kuntoa yllä. Plihalin voi ehkä mieltää luokkaantumisherkäksi pelaajaksi.

Noista tämän kauden hankkinoista näen sekä Plihalille, että Kähköselle selvästi suunnitellun roolin. He ovat pleaajia, jotka on suunniteltu ykkös- ja kakkosylivoimaan maalinedusta pelaajiksi, eplaajiksi, jotka ratkaisee siitä maalin edestä hyvällä prosentilla. Sellaisista pelaajista oli viime kaudella selkeä pula. Toiseksi miehet on suunniteltu alivoiman erikoismiehiksi ja Plihal aloitusspesialistiksi. Näitä hommia ei mitata pisteissä vaan joukkueen menestyksessä. Jollei siellä maalinedessä ole pätevää miestä niin YV ei toimi. (Hox. Kähy seisoo siellä Haatajan ja Humlin kaverina lähes joka ylivoimassa. ) AV:lla Kärpät taas on liigan parhaimmistoa.

Mitä noihin hankintoihin tulee niiin minusta niihin alkoi tulla tiettyä järkeä ja järjestelmällisyyttä Aran tulon jälkeen. En myöskään usko, että Aho vain järkkää ukkoja koppiin. Eiköhän se ole päävalmentaja, joka määrittää millaista vahvistusta joukkue tarvitsee.
 
Kärppäkannattamista kakkosesta liigaan.

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Jotenkin alkoi haiskahtamaan, että H.Aho kirjoittaa tänne palstalle nimimerkillä "Tepa". Voin toki olla väärässäkin.

Sen enempää tekstiin tarttumatta, jota en missään nimessä allekirjoita, mainittakoon, että Plihal on pelannut tällä kauella 33/42 ottelua, joka on siis ainoastaan 9 ottelua kokonaismäärästä. Pisteet 6+4 = 10 ei riitä ulkomaalaisvahvistukselle, joka selkeästi hankittiin joukkueen ykkössentteriksi. Joukkueessa on suurinpiirtein saman verran otteluita pelannetteita pelaajia esim. Komulainen, jonka tilastot ovat: 34/42 5+10 = 15, suurinpiirtein samalla peliajalla ka/ott.
Plihal on floppi pahimmasta päästä, ei selityksiä.
 
Viimeksi muokattu:
" I only shoot and score then you score then will come "

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä Plihal on floppi ykkösentteriksi. Onnistumisen edellytykset ei ole mitenkään parhaat. Alkukaudesta hän sai kokeilla Haatajan ja Humlin välissä, sitten Viuhkola otti paikan kunnes luokkaantui, sitten Plihal tilalle, Jokinen sisään Plihal taas vaihtaa keverita, kunnes Jokinen lähtee Plihal peli/pari ykkösessä kunnen Turrsi tulee ja kaverit taas vaihtuu. Mikä on se koostumus, missä Plihal on saanut pelata ja harjoitella pitempään luoden onnistumisen edellytykset? Käytännössä hän pelannut lähes kaikkien Kärppähyökkäjien kanssa yhdessä. Viime pelissäkin kaverit vaihtui kesken pelin. Minusta ei voi odottaa myöskään huippuotteita heti aivotärähdyksen jälkeen, kun joutuu olemaan nin pitkään harjoittelematta kuin Plihal joutui.

Plihal ei varmasti ole täyttänyt odotuksia pisteiden valossa. Silti hänellä tällä hetkellä pelaavista Kärppäsenttereistä paras +/- saldo ja hän pelaa vastustajan parhaita vastaan. Edelleen Kärppien alivoimassa suurta vastuuta ja alivoima on liigan parasta.

Jos Plihalilla ei ole kulkenut niin kyllä Aho sentterieihin on reagoinut, Jokinen hankittu kaksi kerta sitten Turris. Samaan aikaan odoteltu, jospa Plihal herää.
 
Kärppäkannattamista kakkosesta liigaan.

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta perusteetonta haukkua Ahoa tuosta sentterihankinnoista. Minusta pelaaja on tullut jollain aikataululla tälläkin kaudella, kun sitä on tarvittu.

Normannin ja Plihalin suolaaminen Ahon kannalta huonoiksi hankinnoiksi on mielestäni myös aiheetonta. Aho ei voi mitenkään arvata, että ko. herrat on aivo tärhdyksen vuoksi poissa lähes neljänneksen kaudesta eivätkä pysty edes pitämään kuntoa yllä. Plihalin voi ehkä mieltää luokkaantumisherkäksi pelaajaksi.

Noista tämän kauden hankkinoista näen sekä Plihalille, että Kähköselle selvästi suunnitellun roolin. He ovat pleaajia, jotka on suunniteltu ykkös- ja kakkosylivoimaan maalinedusta pelaajiksi, eplaajiksi, jotka ratkaisee siitä maalin edestä hyvällä prosentilla. Sellaisista pelaajista oli viime kaudella selkeä pula. Toiseksi miehet on suunniteltu alivoiman erikoismiehiksi ja Plihal aloitusspesialistiksi. Näitä hommia ei mitata pisteissä vaan joukkueen menestyksessä. Jollei siellä maalinedessä ole pätevää miestä niin YV ei toimi. (Hox. Kähy seisoo siellä Haatajan ja Humlin kaverina lähes joka ylivoimassa. ) AV:lla Kärpät taas on liigan parhaimmistoa.
Olen eri linjoilla. Mielestäni hankinnat ovat menneet pieleen. Luulin, että Aholla olisi ollut pelimerkkejä hommata vahvistuksia, jotka ovat joukkueen kantavia voimia. Lähtkökohtaisesti vahvistukset olivat kuitenkin sellaisia, että jouduttiin toivomaan sormet ristissä että heillä saadaan paikattua Kossun, Stumpelin ja Saarenheimon lähdöt. Käytännössä noidenkin ruutujen paikkaaminen on tehnyt tiukkaa, Plihal ei ole pystynyt korvaamaan Stumpelia, vaikkei hänkään mitenkään uskomaton ollut etenkään runkosarjassa. Mainitsemiesi ominaisuuksien johdosta Plihal onkin lähinnä korvannut Saarenheimon, joka oli myös hyvä puolustussuuntaan ja erinomainen alivoimapelaaja. Sitten Normanin pitäisi korvata Stumpel ja tässä on kyllä huima ero, enkä kyllä olisi tyytyväinen vaikka Stumpel olisikin saatu korvattua, sillä odotukset ykkössentteriksi olivat nykypäivän Stumpeliä kovemmat.

Aika moneen kannattajaan on tarttunut keskinkertaisuuteen tyytyminen ja hieman pelkään, että sama vaivaa Ahoakin. Kärppien budjetilla ja pätevien nuorten määrällä joukkueen kärkihankinnat voisivat olla liigan huippua, mielestäni kaikki muu on epäonnistumista. Koko Ahon kauden ajan ongelmana on ollut puutteelliset kärkisentterit, viime kausikin meni tuosta kärsiessä, kunnes asiaa yritettiin paikata lopulta Stumpelillä. Täksi kaudeksi ratkaisuna oli Plihal ja Viuhkola, mitä ei voi mielestäni puolustella mitenkään. Itsekin ehdottelin (monen muun ohella) kunnon ykkösentterin hankintaa ja Viuhkolan sijoittamista kolmosen keskelle, joten pelkkää jälkiviisastelua tämä ei ole.

Ennen joukkueen voimahyökkääjinä oli Smythin, Ujcikin ja Corson tapaisia kavereita. Vaikka ajat ovatkin muuttuneet kuvittelin, että Kähkösen tilalle olisi hankittu kaveri joka ei kuvailusi mukaisesti "seiso ylivoimalla Haatajan ja Humlin kaverina", vaan joka takoo niitä kiekkoja verkkoon kovalla prosentilla. Paperilla Kähkönen oli nipin napin kolmosen mies (Kärpissä siinä ja siinä olisiko kuulunut neloseen) ja sillä tasolla hän on pelannutkin.
Norman puolestaan on tehnyt parhaalla kaudellaan 17 pistettä kakkoskentässä, siis noin puolet siitä mitä Kossu takoi viime kaudella kolmosessa. Tänä vuonna loukkaantuminen sotki kautta, mutta ET pelit mukaanlukien pelejä on kertynyt kuitenkin 20, joissa hän on tehnyt tehot 3+2. Kyllä noista jo jonkinlaista kuvaa saa eli pitkä on matka ratkaisupelaajaksi. Kaiken lisäksi hänellä taitaa olla (onneksi) vain vuoden soppari, mikä puhuu sitä vastaan että kyseessä olisi pitkän tähtäimen projekti hänen kasvattamisekseen pelimieheksi.

Jos joku noista "vahvistuksista" takoisi kunnon tehoja annettaisiin hänestä kehuja Aholle, joten nyt kun yksikään ei säväytä kuuluu asiaan myös kritiikki. En syytä tästä Ahoa, hän tekee varmasti parhaansa eikä tilannetta helpota kokemattomuus. Jyp päätti panostaa Holtariin, Kärpät puolestaan päätti kouluttaa UTJ:n omistaan. Ei varmasti ole ihan helppoa muuttua hyvästä peruspakista huippuluokan utj:ksi eikä varsinkaan scouttaajaksi. Niin kauan kuin Aho on UTJ:n pestissä toivotan hänelle onnea ja voimia tehtävään, mutta ei hän ole erityisen hyvin onnistunut mielestäni.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eternal Pyörälä
Plihal ei varmasti ole täyttänyt odotuksia pisteiden valossa. Silti hänellä tällä hetkellä pelaavista Kärppäsenttereistä paras +/- saldo
Toiseksi paras. Ja jos tuolla tilastolla haetaan lohdutusta siitä, että Kärpillä on muutenkin kehno keskikaista, niin ei lohduta. Kemppainen hoitaa roolinsa hyvin ja Norman varauksin, mutta kärkiketjujen senttereiltä odotetaan luonnollisesti enemmän.

Norman +3
Plihal +2
Kemppainen +0
Viuhkola -5

Ketjun aiheeseen liittyen, Aholle annan pisteitä avoimesta tiedottamisesta ja kasvatustyön palauttamisesta seuran arvoihin. Hän on selkeä upgrade edelliseen urheilutoimenjohtajaan ja kehittyy edelleen työssään. Hankinnoista Stümpel oli hienosti naarattu Ouluun viime vuonna.

Parannettavia asioita täällä onkin jo lueteltu, mutta tiivistäisin näin: hankitaan vähemmän, mutta laadukkaampaa ja juoksutetaan jäälle lisää nuoria. Kun Hapa kuitenkin luet tätä palstaa, niin laitahan jatkopahvit tiskiin A-nuorista Leskiselle, Mäenalaselle ja Sebokille, ja sassiin, kiitos :).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy