Hannu Aravirran Olympiavalinnat!!!

  • 22 321
  • 265

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ihan hyvä Joukkue

Maalivahdit ja puolustuksen voi hyvällä omalla tunnolla sanoa olevan paras mitä tarjolla oli, pikku-Kiprun pikkumainen kieltäytyminen kisakutsusta muutti tilanteen tuoksi mikä se nyt on ja Hurme on näin ollen varmasti se ykkönen jota sekä Nupe että Volvo pystyy tukemaan erinomaisesti. Ja puolustuksessa Lydmanilla olisi voinut korvata Lumpeen tai Väänäsen mutta kyllä näilläkin pärjätään. Hyökkäyksessä on muutama valinta (Raipe, OJ ja Nimo) jotka hieman kummastuttavat mutta ei tuossakaan suurta valitettavaa ole. Ja sanotte mitä sanotte niin Ville Peltonen on ainut suomalainen hyökkääjä joka on pystynyt tekemään isoissa kisoisssa noin tärkeitä maaleja ja pukukoppi pelaajan ominaisuudet tietää kaikki erinomaisiksi. Villen pistetahti Jokereissa ja liigassa on ollut varsin hyvä. En olisi silti siltoja poltellut vaikka Villeä ei olisi valittu. Ja niille jotka jaksavat väittää että Ville on tehnyt maajoukkueessa maalin viimeksi MM-finaalissa 1995 niin kehoittaisin teitä vilkasemaan esim. tuolta www.eurohockey.net :stä Villen maajoukkue tilastoja, voitte hämmästyä! Aalto oli SHG:ssä lähes yhtä hyvä hyökkäys suuntaan kuin Ojanen mutta huomattavasti parempi puolustuksellisesti, taispa Antti olla jopa koko Suomen joukkueen paras +/- tilastossa. Ja Raipeen verrattu Aalto oli hyökkäyksellisesti huomattavasti parempi ja puolustuksellisesti lähes samaa tasoa. Ja taitaapa Aallolla olla parhaat tilastot Jokerien, Tapparan ja Ilveksen keskinäisissä kohtaamisissa.

Ja jos Aalto, Helminen, Peltonen ja jopa Lind ovat mielestänne huonoja valintoja niin kertokaapa ketä tilalle ja millä perusteella?
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Re: Aika odotetut valinnat

Viestin lähetti Phillyflu
Lumpeen olisi voinut kyllä korvata Lydmanilla ja Peltosen Hagmanilla. Raipen vauhti ei enää riitä, joten hänet olisi vonut korvata Niko Kapasella ja samalla Peltosen vaikka Pärssisellä. Muuten OK valinnat.

Huom! Lind on tehnyt aina mukana olessaan tärkeitä maaleja ja pelannut joukkueen eteen = täysin oikeudenmukainen valinta
Me ollaan Södertäljessä ylpeitä siitä että saatiin sentään yksi kaveri olympialaisiin. Eli J.Lindin :) !
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Viestin lähetti jarnold
Kun vielä puhutaan kahdesta jarrukentästä, niin tuntuu uskomattomalta laittaa Antti Laaksonen syrjään.
Andy tekee Minnesotassa loistavaa työtä juuri siinä tehtävässä, mihin Ara valitsi paljon huonompia miehiä ja jostain Ruotsin liigasta....HERÄTYS!
Laaksonen on sitäpaitsi Suomen nopeimpia luistelijoita, joten oudolta tuntuu.:mad:
Eikös Lind yleensä ole paikkanssa maajoukkueessa täyttänyt? Ainakin kirjoittavan mielestä.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Olli Jokinen ja Raipe ovat siis molemmat Janne Ojasta parempia vaihtoehtoja kisoihin. Mitähän pahaa Janne on oikein tehnyt? Pilaako hän vai joukkuehenkeä? Ainakin Aran perusteluista näin voisi päätellä.

Pakistossa en voi ymmärtää Lumpeen valintaa kisoihin. Taas nähdään tuttu tilanne, kun Jyrki kuskaa kiekon hyökkäyspään maalin taakse ja hetken päästä vastustaja karkaa 2-1 ylivoimahyökkäykseen.

Jos joku loukkaantuu, niin ketä tilalle? Maalille ilmeisesti Sulander, pakistoon Marko Takatukka ja hyökkäykseen Antti Törmänen....
 

Kaivanto

Jäsen
Kummelia lainaten:

Aivoissa liikkuu
Ei mikään, ei mikään
Ei mikään
Ei mikään



Joo mutta vakavasti ottaen, Aravirran puheita liikkuvuuden painottamisesta en oikein ymmärrä. Selänne, Ylönen, Lehtinen, Kapanen, puolustus lähes kokonaisuudessaan ja varauksin Kallio olivat kaiten jokseenkin itsestäänselviä valintoja, joten liikkuvuuden kuvittelisi näkyvän rajatapauksissa siten, että liikkuvammat olisivat olleet etusijalla. Rajatapauksista rajatapauksimpia lienevät Lind, Aalto, Nieminen, Peltonen ja Eloranta, lievempiä Ruutu, Helminen ja Jokinen. Näiden vaihtoehdot olivat lähinnä Hagman, Hentunen, N. Kapanen, Pärssinen, Laaksonen, Ojanen sekä kenties Miettinen. Noista vaihtoehdoista ainakin neljä ensimmäistä ja Miettinen ovat kaikki kiistatta huomattavasti liukkaampia kuin valitut. Nopsa on Laaksonenkin, ainoastaan Ojasen liikkuvuus raakkaa pois. Minusta tuossa painotettiin siis pikemminkin voimaa (+ kitaransoittoa) kuin liikettä.

Jos liike olisi tosissaan laitettu etusijalle, toiseksi hyökkääväksi ketjuksi olisi otettu teletapit suoraan tai Pärssinen/Hentunen, minusta ensin mainittu, korvattuna Hagmanilla. Täten toinen - tai paremminkin ensimmäinen - hyökkäävä vitja olisi ollut S. Kapanen - Raipe/(Ylönen) - Selänne. Mieluummin Raipe, koska Ylönen sopisi kolmoseen kuten mihin tahansa paremmin. Kolmonen kääntyisi tässä visiossa muotoon Lehtinen - Ylönen/(Raipe) - Joku (Ruutu/Nieminen/Peltonen lähinnä) ja näin joukkueessa olisi kolme mitat täyttävää ratkaisukenttää, joista tämä kolmonen olisi myös erinomainen omassa päässä. Kolmen vipeltäjän tieltä pois Eloranta/Peltonen, Aalto ja Lind. Nelonen Jokisen ympärille sen mukaan, kuka heitetään kolmoseen ja ketkä kokonaan ulos. Peltonen lähinnä kolmoseen mutta jos ei sinne, sitten kakkoseen ja Hgmn/Prssnn/Hntnn kolmoseen. Ehkä Peltonen mieluiten pois, koska tuon vipeltäjäketjun myötä joukkueeseen saataisiin lisää käsiä.

Periaatteessa en todellakaan kuulu Peltos-faneihin, mutta valittua joukkuetta silmäillessä Ville näyttää jopa vahvistavan sitä. Ylivoima ja joukkue yleensä näyttää harvinaisen aivottomalta ja Peltosesta lienee tässä suhteessa iloa. Ärhäkkiä laukojia ja varsinkin maskimiehiä pursuaa ovista ja ikkunoista, mutta ylivoiman dynamon kanssa onkin sitten vähän niin ja näin.

Harvinaisen turhaa spekulaatiota tässä vaiheessa. Pointti kuitenkin siis siinä, että mitä ideaa on väittää liikkuvuutta painotetun koska niin ei tehty? Realististen valintojen kombinaatioista hitaampi olisi ollut oikeastaan vain sellainen, jossa Aalto/Jokinen olisi korvattu Ojasella. Ai mutta siinä se idea taisi tullakin.
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Tappara, Chelsea, QPR, Phi Eagles
Ara puhuu hyvästä joukkueesta ja joukkuehengen merkitystä. Mielestäni pitäisi vastata huutoon myös tekemällä kolme hyvää molempiin suuntiin pelaavaa kenttää ja yksi vastutajan raivon partaalle pelaava kenttä, niinkuin täällä on Aallon kentästä mainittu. Itse laittaisin kentät seuraavasti:

Kapanen - Ylönen - Peltonen
Niinimaa - Numminen

Selänne - Jokinen - Kallio
Timonen - Salo

Lehtinen - Helminen - Eloranta
Lumme - Berg

Nieminen - Aalto - Ruutu / Lind
Väänänen -

Lehtinen kolmosessa toisi leveyttä maalintekoon, eikä Jeren puolustus taidoissakaan ole moittimista.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Viestin lähetti mission16W


Nyt meni tikku silmään.

Hurme on toki ykkönen. Siitä ei pääse mihinkään. Jamppa on ainoa suomalaisvahti, joka pelaa lähes säännöllisesti NHL:ssä. Markkasen SM-liigan nollapelit taas eivät paina kilin pierun vertaa NHL-pelaajia vastaan. Se on eri peli kuin SM-liigassa, eikä nyt ole edes kovaa puolustusta auttamassa. Samat sanat Nurmiseen, joka virallisen mielipiteen mukaan oli hyvä vasta Jokeri-vuotenaan (ja jonka torjuntatyylissä on edelleen karmeita vikoja, jotka pelaavat suoraan agressiivisen amerikalaistyylin hyödyksi). Sulander, Niittymäki tai Myllys sinne eivät olisi kuuluneet, mutta Norrenalle olisi ihan hyvin voinut sen kolmosen paikan antaa. Jos kolmosta pitää peluuttaa, kisat ovat jo pilalla.

Suomen puolustus on yllättävänkin kova, ei häviä Ruotsin, Venäjän tai Tsekin vastaavalle ja Slovakian pakkikalustoa selvästi parempi. Hyökkäyksessä ero on todella suuri Suomen ja noiden neljän välillä, mutta puolustusta verratessa kyllä pärjätään. Markkasen nollapelit kyllä painavat NHL-pelaajiakin vastaan, niiden on pakko, koska Suomella ei ole kuin yksi NHL-maalivahti, parempi se hyvät näytöt SM-Liigasta kuin ei mitään. Kummasti se Nurminen vaan muuten hyvin on torjunut MM-kisoissa Kanadaa ja USA:ta vastaan. Ja ne merkitsevät, iso kaukalo ja pohjois-amerikkalaiset pelaajat eli aivan sama kuin olympialaisissa, tosin Kanadan ja USAn joukkueet ovat paljon kovempia kuin MM-joukkueet.

Miksi sinne pitäisi Norrenaa ottaa kolmoseksi kun mies on vanhempi ja huonompi kuin Markkanen? Jos Hurme epäonnistuu ensimmäisessä ottelussa ja Nurminen loukkaantuu toisessa, kolmosta tarvitaan heti, joten parempi siellä on olla hyvä kolmonen kuin sellainen joka tietää olevansa niin paska ettei kaukaloon ole mitään asiaa. Ne harvat pelit mitä Markkanen on tällä kaudella pelannut, eli NHL:ssä vajaat kaksi ja farmissa, ovat menneet hyvin, joten hän on paikkansa ansainnut. Markkanen on Norrenaa parempi, katsotaan sitä millä mittarilla tahansa, Norrena ei missään nimessä ansaitse paikkaa SLC:n joukkueeseen.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Kaikenkaikkiaan mielestäni on melko turhaa spekuloida lopullisen joukkueen koostumuksesta, mitaleista ei pelata kuitenkaan. Suomella on tasan yksi sentteri, 3-4 laitahyökkääjää ja 2-3 pakkia jotka pystyvät KONTROLLOIMAAN tapahtumia jäällä huippumaita vastaan. Ilman tuota yhtä sentteriä asiat ovat aika huonosti. Muu porukka "roikkuu mukana" vaihtelevalla menestyksellä. Aivan sama onko siellä Ojanen vai Helminen vai Aalto, supertähdet tekevät mitä haluavat. Jos siis haluavat.;)
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kupla puhkeaa!

Aravirran valinnat ovat aivan loistavia! Tällä joukkueella saadaan puhkaistua kupla nimeltä Suomen maajoukkue. Silloin kun pelaajamateriaali paperilla ei todellakaan riitä tasavertaiseen kamppailuun jääkiekon mahtimaiden kanssa, ei kannatakaan kasata parasta mahdollista joukkuetta ja lähteä sillä ottamaan turpaan. Siinä voisi olla kansallinen itsetunto koetuksella.
Sen sijaan kasataan paskanippu saunakavereita ja lähetään lomailemaan Jenkkilään. Selityksetkin Ara antoi jo etukäteen, eli että vaikka tekisivätkin nappisuorituksen, niin silti on vain 50% mahdollisuus mitaliin. Suomi palautetaan nyt omalle tasolleen seitsemänneksi heti Slovakian jälkeen ainakin neljäksi vuodeksi minne se kuuluukin! Koskapa, jos tosiasioita katsotaan silmiin, ei Suomella ole kuin 5 kansainvälistä tähtiluokan pelaajaa tuossa joukkueessa: Kapanen, Selänne, Lehtinen, Niinimaa ja Numminen. Ei sellaisella joukkueella voi voittaa mitalia tuossa turnauksessa, eikä pidäkään. Ehkä sitten taas neljän vuoden päästä...

Taitaapa olla, että Ara teki valintansa murtaakseen myytin vaikenevasta suomalaisesta. Ainakin kun tätä keskustelua seuraa, niin huomaa, että asia ei jätä ketään kylmäksi. Ja JOS Suomi voittaa Salt Lake Cityssä kultaa, pitää Aravirta valita YK:n uudeksi puheenjohtajaksi! Silloin äijä pystyy saamaan tähän maailmaankin rauhan! :D
 

Wendell

Jäsen
Viestin lähetti Monte-Cristo
Olen yllättynyt. En löydä niin hirveästi kritiikin aihetta. Olenko jo alistunut kohtalolle, jonka Ara aina päällemme langettaa?

Juuri kukaan ei tunnu huomanneen sitä tosiasiaa, että ne aivan uskomattomat kanukitkin ovat Suomen kanssa samassa veneessä: nimittäin isossa kaukalossa. SLC:ssä tullaan pelaamaan intönäässonal sais -loorassa. Siellä ei Pleikki eikä Prongerikaan tunne oloaan aivan heti yhtä kotoisaksi kuin NHL:n sillipurkeissa. (Blakella tosin on reippaasti kokemusta isostakin loorasta).

Toinoi on aivan hyvä valinta. Suomalainen isoruma puolustaja on harvinainen luonnonvara. Viime MM-kisojen kompuroinnin voi siekailematta laittaa naurettavan lyhyen varoajan sun muiden aikaerojen piikkiin. Ei sitä jumalankku nyt enää viimeiseen matsiin kannata NHL:stä pakkia raahata. Ei etenkään Pärin tyylistä.

Lumpeen läsnäolo yllätti. Hyökkääviä pakkeja oli jo tarpeeksi, ja Sonjan pelit juuri isossa kaukalossa ovat olleet kauheaa katseltavaa. Parista Lumme-Berg voi muodostua melkoinen kauhukaksikko, jos kumpikin vierastaa isoa askia. Toisaalta Aran valmiin parin teoria voi toimiakin. Toivomme sitä ja jäämme katsomaan.

Väänäsen ja Lydmanin voisi vaihtaa päikseen. Ara taisi ottaa sen, josta oli viimeksi kokemusta. Ei purnaamista.

Markkasen ja Toskalan olisi voinut myös vaihtaa, Volvolla aivan liian vähän peliaikaan. Nurmisen taso tiedetään, Hurme eniten NHL:ää pelaava. Varmoja valintoja. Hurme ykkönen, kunnes tulee vastaan yksi huono erä. (tähän sarkastinen hymiö) Ei kai kukaan tosissaan luullut, että Sulo pääsisi vielä mukaan? Jopa Ara tuntuu jo luovuttaneen Seulanderin kohdalla. Oli jo aikakin.

Peltonen on ylivoimaisesti suurin ihmetyksen aihe, vaikka Aaltokin tuli vähän puskista. Antti Ankan kohdalla rooli on kuitenkin selvä, joten ei siitä enempää. Sitä vastoin ihmetyttää, miten menneiden aikojen sankari Peltosta aiotaan käyttää. Ei ole saanut Leijonissa mitään aikaiseksi hyökkäyksessä enää aikoihin. Ei erityinen toiseenkaan suuntaan. Usein rikki. Mikä ihmeen rooli Peltosella voi olla?

Raipe ja Lind. Raipe on Raipe ja siksi mukana. Luuliko joku tosissaan, että Helmistä ei SLC:ssä nähtäisi? Voi teitä... Lind on pukukoppimiehenä, eikä ole pelillisiltä kyvyiltäänkään mikään turha äijä. Täyttää paikkansa.

Mölö. Hmmm. Ketju Nieminen-Mölö-Ruutu voisi saada vastustajan aivan suunniltaan. Minä saisin jonkun kohtauksen, jos olisin vastustajien riveissä ja näkisin tuollaisen räähkäsakin asettuvan vastaan. Sitten itkisin epätoivosta. (Kuvitelkaapa Prongeria näiden hättiäisten käsittelyssä. Siltähän poksahtaa pää!) Hyökkäyspäässäkin Jokiselta *voi* odottaa jotakin. Mutta älkää jännittäkö liikaa. Taitaa olla paikallaan jarrumiehenä. Ei Ollin paikalle ainakaan Ojasta olisi kannattanut ottaa, sillä Ojanen olisi kannattanut profiloida hyökkääväksi sentteriksi. Vai onko joku sitä mieltä, että Janne olisi ollut parempi vaihtoehto myös puolustusta ajatellen? Ara taisi ajatella nimenomaan NHL-rutiinia, sitä Mölöllä kuitenkin on kaikesta huolimatta.

Joo. Jotain varmaan jäi kommentoimatta. Haukkukaa pystyyn.

Samoilla linjoilla, samoilla linjoilla.

Tosiaankin, mikähän tulee olemaan Villen rooli. Kaikille muille valinnoille olen keksinyt jonkinlaiset perustelut, mutta en Villelle. Eiköhän Villen paikka terveenä(kunnossa) olisi joukkueessa, mutta eihän perkutarallaa SLC mikään kuntoutumisturnaus ole. Muistaakseni Aravirta on kerran aikaisemminkin valinnut "puolikuntoisen" Peltosen kisoihin, viisammat voivat oikaista, ja eipä ollut Villestä kuin täytemieheksi.
Koodi:
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Annetaan vielä kemian-nobel Arajuurelle jos tuon joukkueen vie kultaan asti, kemiahan Suomen joukkueessa on aina hyvä, mutta jos sen saa tuolle tasolle nostettua niin on Nobelinsa ansainnut.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Tuleekohan se 50% mahdollisuus mitaliin niillä Lindin vitseillä? Ei päävalmentaja tietenkään voi lähteä etukäteen hävinneenä turnaukseen, mutta 50% mahdollisuus mitaliin 20x?:eek:

edit:typo
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No niin, pääsenpä vihdoinkin vuodattamaan patoutuneita tunteitani tänne maajoukkueen puolelle, oli nimittäin eilen hiukan tukkoista. Elikkäs, eihän sitä voi muuta todeta, kuin että näillä mennään. Peltonen ei olisi päässyt meikän miehistöön, mutta kai se Hannu hommansa osaa. Lydmanin hyllytys kyllä ihmetyttää ja harmittaa, varsinkin kun joukkueesta löytyy Lumme, tuo varma ja luotettava peruspakki. No, tuloksen näemme helmikuun lopulla.
 

kämmäri

Jäsen
Tiimistä

Miksi kaikki vauhkoavat vain NHL -pelaajista? Totuushan on, että Naganossa olympialaiset voitettiin joukkueella(Tsekki), jossa euroopassa pelaavien osuus taisi(?) suurempi kuin NHL:ssä pelaavien.

Muistaako kukaan sitä, että Kanadalla ja USA:lla on ollut lähes joka vuosi MM-kisoissa samantasoisia, ellei parempiakin NHL -pelaajia kuin esim. O Jokinen, M Eloranta ja V Nieminen. Kuitenkaan näille maille ei juurikaan menestystä ole tullut.

Käsittämättömintä Aran valinoissa on se, ettei näytöt edellisissä arvokisoissa sittenkään paina p....n vertaa lopullisissa valinnoissa.
Kuka voi kiistää, ettei viimeisimmissä kisoissa suomen paras kenttä ole ollut Hentunen-Kapanen-Pärssinen. Koska kisoissa pelataan isossa kaukalossa pystyvät ko. pelaajat viemään kanukkipakkejakin kuin kuoriämpäriä.

Maalivahtivalinnoista senverran, että kisoihin olisi ehdottomasti pitänyt valita yksi Euroopassa pelaava maalivahti jolla on tuoretta kokemusta isosta kaukalosta.
Voiko joku kertoa minulle kuka NHL-maalivahti(Tommy Saloa ja Hasekia lukuunottamatta) on esim. MM-kisoissa tai olympialaisissa ollut huomattavasti parempi kuin Euroopassa pelaavat virkaveljet...Esim. "huippuvahti" Patrick Roy oli Naganossa aivan p...a.

---Opa
 
Viimeksi muokattu:

Jokipoika

Jäsen
Se ois vielä puuttunu että Törmänen ois valittu mukaan...tosin en olisi sitä hirveesti ihmetellytkään. Ara kun haluaa mennä SLC:n pitämään hauskaa...ei välttämättä voittamaan.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Tkachuk7
Kaikenkaikkiaan mielestäni on melko turhaa spekuloida lopullisen joukkueen koostumuksesta, mitaleista ei pelata kuitenkaan. Suomella on tasan yksi sentteri, 3-4 laitahyökkääjää ja 2-3 pakkia jotka pystyvät KONTROLLOIMAAN tapahtumia jäällä huippumaita vastaan. Ilman tuota yhtä sentteriä asiat ovat aika huonosti. Muu porukka "roikkuu mukana" vaihtelevalla menestyksellä. Aivan sama onko siellä Ojanen vai Helminen vai Aalto, supertähdet tekevät mitä haluavat. Jos siis haluavat.;)

Enpä voisi olla enemmän samaa mieltä.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muksulle

Viestin lähetti Muksu

Kyllä se Yelleen osunut oli ihan tavallinen polvitaklaus, eikä mitenkään "todella törkeä". Yelle väisti Ruudun taklauksen ja polvet kolisivat. Ihan selvä, mutta ei mitään kummempaa hehkutuksen aihetta, kuten vaíkka aikanaan Reichelin loukkaantumiseen johtuneessa taklauksessa. Ainakin yksi samassa lauseessa kertookin sitten muuten tietojesi tason. Mitäs muita polvitaklauksia Ruudulta tulee mieleen? Sanotaanko, että puolen tusinaa kun luettelet, niin hyvä. Ei toki tarvitse sen enempää ruveta luettelemaan.

Ruudulla on kolme kakkosta tältä kaudelta. Yhdistä se siihen, että hän on NHL:n hyökkääjien taklaustilaston kakkonen 96:lla taklauksella ja laskeskele siitä, neropatti, millainen jäähypenkin lämmittäjä kisoihin tulee.

Ja sitten voit saman tien alkaa laskemaan Ruudun maajoukkueessa ottamat jäähyt, sekä suoraan hänen rikkomisestaan tulleet ylivoimat. Uh. Aika railakkaasti jää plussalle sekin.

Kiekon kanssa Ruutu ei juuri pärjää, mutta siitä huolimatta kymmenen minuutin peliajalla suomalaisten hyökkääjien pistepörssin vitonen. Kyllä tuon luulisi joukkueeseen neloskenttään taklaajaksi mahtuvan. Kun oikein tarkkaan katsotaan, niin mahtaako koko joukkueessa olla omaan hommaansa pätevämpää miestä? Ja kun katsoo noita sinun plussiasi hyökkääville pelaajille, jotka eivät ole saaneet mitään aikaan.. Oi voi.

Tomi "on hyvä pelaaja jompaan kumpaan hyökkäävään ketjuun. Kallio on ehdottomasti yksi parhaista valinnoista" Kalliolla on tietysti yksi piste enemmän tehtynä, joten tottahan hyökkävä Kallio toki kolme plussaansa ansaitsee. Ei sillä, ettei Kallio olisi mies paikallaan, vaan sillä että voi höpö mitä tuubaa.


Tuo "ainakin yksi" ei tarkoittanut, että niitä olisi välttämättä useampia tältä kaudelta vaan sitä, että en ollut varma oliko Ruutu taklannut toisenkin törkeän polvitaklauksen sillä hänellähän niitä sikailuja riittää. Tuon törkeän polvitaklauksen lisäksi Jarkko "kiekkokatsomoon" Ruudulle on muuten kertynyt mm.pari turhaa tappelua. Hänen keskimääräinen peliaikansa on muuten tarkalleen 11,08 eikä suinkaan kymmennen minuuttia, vaikka eihän tuossa nyt suurta eroa ole. Ruutu on ottanut tällä kaudella 31 jäähyminuuttia 30:ssä pelissä eli yli minuutti per peli. Tehoja on tosiaan kertynyt ihan kohtalaisesti, mutta eipä mitenkään mairittelevasti. Esim.SM-liigassa on monia suomalaisia jotka saisivat vähintään nuo tehot aikaan vieläpä pienemmillä jäähyminuuteilla. Ja niinkuin jo kirjoitinkin edellisessä viestissäni Suomella oli jo ilman Ruutuakin kaksi pelaajaa ihan samaan rooliin eli sillä roolituksella EI valintaa voi perustella.

Ja Kallion tämän kauden pisteiden vertaaminen Ruudun vastaaviin on täysin turhaa. Kallio on pelannut tällä kaudella kymmennen ottelua Ruutua vähemmän, aivotärähdyksien takia.
 

Fjalar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkoaika täynnä potentiaalisia valmentajia!

Kyllä lähtisi suomilätkä mielettömään nousuun, jos kaikki Jatkoajan kommentaattorit alkaisivat lätkävalmentajiksi - on sen verran asiantuntemusta takana Aravirran arvostelussa. Onko kukaan ajatellut käytännössä valmentamista? Pääsisi tietotaitonne oikeuksiin ja kaikki hyötyisivät!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
PTS...Tappara, Jyp, Kärpät? Tämäkö selittää Ruutu-antipatiasi. Ihan mielenkiinnon vuoksi: kuinka monta matsia olet nähnyt livenä tai telkkarissa Ruudun pelaavan? Minä olen nähnyt toistasataa ja tiedän tästä kaverista sen toisenkin puolen. Luuletko, että Ruutu ihan huvikseen ja kivana kaverina on saanut maajoukkuekutsun aiemminkin ja sitten vielä NHL-signauksen ja koko ajan lisää luottamusta Vancouverissa?
Ja minkä verran seuraat NHL-kiekkoa suhteessa SM-liigaan/eurooppalaiseen kiekkoon? Jos seuraat paljon, niin tiedätkin jo, että SLC:n o-kisat ovat aivan erilainen tapahtuma kuin kotoisat MM-kisat, joissa Nummelin, Kiprusoff ja kumppanit loistavat. Nyt mennään pelaamaan maailman parhaita pelaajia vastaan - ja he löytyvät NHL:stä kansalaisuudesta riippumatta. Ja NHL:ssä pelataan kovaa ja nopeaa peliä. Siksi tarvitsemme kaiken fyysisyyden + pelitaidon, mitä saatavilla on. Ruutu menee kirkkaasti ohi rintasten, nurmisten, hassisten, miettisten...siis näihin kisoihin. MM-kisoista en sano mitään.

Hassisen vai Ojasenko poissaolo sinua riepoo? Minäkin olisin ottanut Ojasen ennemmin kuin Raipen ja Hassista pidän uskomattomana taitoniekkana. Mutta liian heiveröisenä (toistaiseksi) näihin kekkereihin.

Ihan pelillisillä ansioilla Jakke on päässyt NHL:ään - ja lähes yksimielisesti hänet on täälläkin JA:ssa toivotettu tervetulleeksi maajoukkueeseen omasta suosikkiseurasta huolimatta. Minulle ainakin maajoukkue on täysin eri juttu kuin oma suosikkini, jonka voitkin lukea vasemmalta ylhäältä. En voi esimerkiksi sietää Aki Bergiä vastustajana, mutta ilahdun hänestä suuresti maajoukkueessa. Myöskään Juha Lind ei kuulu suosikkeihini muulloin kuin maajoukkueessa. Pasi Nurmisesta puhumattakaan. Leijona-paidassa hekin ovat meidän jätkiä, niinkuin Ruutukin useimmille Jokerifaneille.

Ruutu samaan ketjuun Kallion/Niemisen kanssa, niin kyllä kiitos!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Abu
Annetaan vielä kemian-nobel Arajuurelle jos tuon joukkueen vie kultaan asti, kemiahan Suomen joukkueessa on aina hyvä, mutta jos sen saa tuolle tasolle nostettua niin on Nobelinsa ansainnut.


Tästä olen tasan samaa mieltä. :D
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Kyllä tuo 31 minuuttia on Rudyn taklausmäärillä aivan helvetin vähän, varsinkin kun kakkosia on kertynyt vain kolme. Ruutu on varmaan hoitanut vastustajia jäähyaitioon ainakin saman minuuttimäärän edestä. Maalipörssin kakkonen Shanahan on kerännyt 82 minuuttia, siinä on jo muutama turhakin jäähy. Ruutun joukkueesta Bertuzzi kerää joka kausi yli minuutin/peli, eikä kukaan moiti miestä turhista jäähyistä. Tappeluthan eivät NHL:ssä ole koskaan turhia, eivät varsinkaan Ruutun tasoiselle pelaajalle, joka voi näin saada vastustajalta paremman pelaajan viideksi minuutiksi pois kentältä. Yleensähän vastustaja on saman tasoinen myös pelaajana, mutta tähdistä mm. Lindros, Tkachuk, Shanahan, Hatcher ja Nolan vastaavat kyllä haasteeseen. Jos taklaa niin paljon kuin Ruutu, tulee väkisin ylilyöntejä ja jäähyjä, mutta Suomi todella tarvitsee Jarkon kaltaista pelaaja, joka on hyökkääjistä ainoa joka oikeasti osaa taklata ja voi vastata kovaan peliin. Ja onhan niitä pisteitäkin tuplasti enemmän kuin HPK-ketjulla yhteensä.
 

Maestro

Jäsen
Re: Tiimistä

Viestin lähetti kämmäri

Kuka voi kiistää, ettei viimeisimmissä kisoissa Suomen paras ketju ole ollut Hentunen-Kapanen-Pärssinen?

Minä voin. Kyseinen kolmikko on pelannut yhdessä tasan yksissä arvokisoissa. Ne olivat viime kevään MM-kisat Saksassa. Siellä Suomen paras vitja ei ollut HPK. Omalle tasolleen se ei päässyt missään vaiheessa turnausta. Paras ketju oli Lind-Ylönen-Kapanen.
 

Maestro

Jäsen
Re: Pakistosta vielä sananen

Viestin lähetti Ghost
Nythän Suomen puolustuksessa pelaavat:

Timonen
Niinimaa
Numminen
Lumme
Väänänen
Salo
Berg

Mutta kuinkas ne parit muodostetaan? Luonnolliselta tuntuisi, että NHL-seurassaan yhdessä pelaavat parit, eli Lumme - Berg ja Väänänen - Numminen pidetään kasassa. Tapahtuuko niin, että Lumme - Berg on nelospari ja Väänänen - Numminen kakkospari? Ykköspari hyökkäävä Timonen - Niinimaa. Kolmosparissa Salo ja jompikumpi ykkösparin kavereista. Vaikuttaisi mahdolliselta. Tosin ehkä pistäisin Timosen kolmoseen ja Salo ykköseen, koska Salo pystyisi tukemaan hyökkäyksiä paremmin kovilla kudeillaan. Ja puolustuspäässä pärjättäisiin paremmin. Joka tapauksessa seuratasolla yhdessä pelaavien uskon olympialaisissakin olevan pari.

Aravirran ilmoitettua, että Ossi Väänänen pelaa seitsemäntenä puolustajana, on puolustajaduojen muodostuminen varsin selvää. Teppo Numminen ja Janne Niinimaa pelasivat yhdessä jo Naganossa. Pari oli varsin toimiva, mikäli Venäjää vastaan mitellyn välierätaiston katastrofaalisia virheitä ei lasketa mukaan. Toinen pari on, Niinimaa-Nummisen toteutuessa, lähes täydellä varmuudella Aki-Petteri Bergin ja Jyrki Lumpeen muodostama. Tällöin jäljelle jäävät Sami Salo ja Kimmo Timonen, joista onkin oivaa muodostaa pakkikaksikko. Alla arvioni vielä havainnollistettuna:

Numminen-Niinimaa

Salo-Timonen

Lumme-Berg

Väänänen
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Muksulle

Viestin lähetti PTS
Tuo "ainakin yksi" ei tarkoittanut, että niitä olisi välttämättä useampia tältä kaudelta vaan sitä, että en ollut varma oliko Ruutu taklannut toisenkin törkeän polvitaklauksen sillä hänellähän niitä sikailuja riittää. Tuon törkeän polvitaklauksen lisäksi Jarkko "kiekkokatsomoon" Ruudulle on muuten kertynyt mm.pari turhaa tappelua.
Ahaa. Nyt alkaa valjeta, en nimittäin ollenkaan tiennyt Ruudun tapelleenkin tällä kaudella. Otan kaikki sanani takaisin. Hyi Ruutu! Polvitaklauksia ei tällä kaudella ole muita: Kiinnipitäminen, estäminen ja korkea maila ovat ne vihellykset joita ei ole jo erikseen mainittu. Itseasiassa tarkoitin kyllä, että olisit voinut listata niitä Ruudun uralta, kun kerran hänet polvitaklaajaksi nimesit. Reichel on ainoa Ruudun polvitaklauksesta loukkaantunut, sitten on tämä Yellen tapaus ja --- ? Bonustehtävänä voit miettiä miten monella muulla pelaajalla on samanmittainen saldo.
Viestin lähetti PTS
Hänen keskimääräinen peliaikansa on muuten tarkalleen 11,08 eikä suinkaan kymmennen minuuttia, vaikka eihän tuossa nyt suurta eroa ole.
Kiva, ettet alkanut nussimaan pilkkua.
Viestin lähetti PTS
Ruutu on ottanut tällä kaudella 31 jäähyminuuttia 30:ssä pelissä eli yli minuutti per peli.
Ja näistä vancouverin alivoimaan on johtanut kolme kakkosta ja yksi vitonen. Jos minä sanon montako kakkosta Ruutu on ottanut, ja tiedän vieläpä tilanteetkin, niin miksi tulet paukuttamaan henkseleitäsi kun osasit laskea miehen saldossa olevan 31 minuuttia? Mikä musertava informaatiopläjäys, kertakaikkiaan!
Viestin lähetti PTS
Tehoja on tosiaan kertynyt ihan kohtalaisesti, mutta eipä mitenkään mairittelevasti. Esim.SM-liigassa on monia suomalaisia jotka saisivat vähintään nuo tehot aikaan vieläpä pienemmillä jäähyminuuteilla. Ja niinkuin jo kirjoitinkin edellisessä viestissäni Suomella oli jo ilman Ruutuakin kaksi pelaajaa ihan samaan rooliin eli sillä roolituksella EI valintaa voi perustella.
Osaatko lukea? Kokeilepa uudelleen. Mitä jäähyihin vielä tulee, niin en taida alkaa valistaa sinua jääkiekosta saati sitten NHL:stä, riittää kun toistan, että kolme kakkosta - ja se riittää siitä aiheesta tässä ketjussa minun osaltani.

Roolituksesta: En tässäkään ala valistamaan sinua jääkiekosta, saati sitten sellaisesta asiasta kuin "nelosketju", vaan jätän tuonkin ihan itsellesi pureskeltavaksi. Jatkossa tilastoja Ruudun sopivuudesta nelosketjun laiturin hommiin korkeimmalla sarjatasolla, jota maa päällään kantaa.
Viestin lähetti PTS
Ja Kallion tämän kauden pisteiden vertaaminen Ruudun vastaaviin on täysin turhaa. Kallio on pelannut tällä kaudella kymmennen ottelua Ruutua vähemmän, aivotärähdyksien takia.
Niinpä niin. Mitäpä jos tehdäänkin ihan reiluuden nimissä niin, että annetaan Kalliolle 50% tasoitusta? Verrataan sitten sinun "loistavaa valintaa hyökkäävään ketjuun" ja Ruutua, joka on nelosketjun taklaaja. Katos perkelettä, kun jätkien kakkosetkin tasoittuivat samalla heitolla. No ei välitetä siitä, eihän? Ja sitten verrataankin mitä Ruutu on saanut aikaan maalinsylkijänä verrattuna Kallioon. Däm. Takkiin tulee kuudella pisteellä.

Ja sitten vaihtelun vuoksi miten Kallio pärjää Ruudun tontilla. Taklaukset Ruutu: 97, Kallio: 6 (4 20:ssä pelissä). +/- Ruutu: +4, Kallio -7.5 (-5). Kiekonriistot: Ruutu : 10, Kallio: 0 (0). Menetykset Ruutu: 9, Kallio 9.5 (7). Koska +/- tilasto on oikeasti perseestä, laitetaan vielä lisädataksi vähän taustoja: Ruutu, Vancouverin 2. Kallio, Atlantan 19. (15.)

Taklauksia tarkastellessa huomataan, miten Kallio ei tarvitse kuin n. 15 peliä saadakseen saman verran aikaan kuin Ruutu yhdessä. Ei kovin tasaista. +/- tilastossa käyrät eivät kohtaisi edes miljoonassa vuodessa. Kiekonriistoja Kalliolla on pyöreä nolla.

Ja siinä missä Kallio (15 pistettä bonuksineen) on mielestäsi loistava valinta hyökkääväksi hyökkääjäksi on Ruutu (9 pistettä, 97 taklausta, Vancouverin toiseksi paras +/-, jne) täydellisen epäonnistunut valinta taklaajan rooliin... Selvä. Riittää tästä aiheesta tässä ketjussa minun osaltani.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jumankauta, Muksu, kiitokset tilastofaktoista. Luulen, että jotkut meistä elävät vieläkin kevättä -99 ja sitä Miikka Kiprusoffin taklausta + Lappeenrannan epäselvää katsomokiekkoa.

Lapsellista touhua. Kunnioittaisivat edes Aravirran + Kekäläisen + Summasen + Westerlundin + Vancouverin valmennusjohdon näkemyksiä, kun ei oma riitä. Nämä heebot yhteensä tietävät aika paljon jääkiekosta. Kertokaa heille välittömästi, että Ruutu on oikeasti sika.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös