Hammaslääkäri – betoniviidakon julmin peto

  • 215 243
  • 747
Kyllä kyllä. Huonosti nukuttuja öitä on tosiaan jo pari takana kivun takia, joskaan en muutenkaan ole järin etevä nukkuja.

Mitä tulee noiden mietojen jatkuvaan rouskutteluun, on siinä sekin pointti, etteivät ne pidemmän päälle tahdo tehota enää ollenkaan. Kai bakteerit oppii vastustuskykyisiksi tai jotain vastaavaa.

Eli se on soiteltava taas ja varailtava aikaa. Mitä taas pana-codiin tulee, sitä tuli joskus vedettyä mononukleoosin ja nielurisatulehduksen takia ja melko tehokasta troppia oli.

No, miedompikin kelpaa, kunhan nyt jotain jotta pystyisi suht normaalisti kärvistelemään päivänsä läpi. Onneksi ei tarvitse töissä marhata, vois olla melko helvetillistä.
 

12961

Jäsen
Kyllä kyllä. Huonosti nukuttuja öitä on tosiaan jo pari takana kivun takia, joskaan en muutenkaan ole järin etevä nukkuja.

Mitä tulee noiden mietojen jatkuvaan rouskutteluun, on siinä sekin pointti, etteivät ne pidemmän päälle tahdo tehota enää ollenkaan. Kai bakteerit oppii vastustuskykyisiksi tai jotain vastaavaa.

Eli se on soiteltava taas ja varailtava aikaa. Mitä taas pana-codiin tulee, sitä tuli joskus vedettyä mononukleoosin ja nielurisatulehduksen takia ja melko tehokasta troppia oli.

No, miedompikin kelpaa, kunhan nyt jotain jotta pystyisi suht normaalisti kärvistelemään päivänsä läpi. Onneksi ei tarvitse töissä marhata, vois olla melko helvetillistä.

Hammassärkyyn yleensä määrätään ihan samoja tulehduskipulääkkeitä kuin reseptivapaat apteekissa, mutta suurempia annoksia.

Buranaa voit popsia viikon verran tasaisin väliajoin yht. 3600mg päivässä ilman että vatsasi alkaa kärvistellä. Ainoa vaara on pienimuotoinen vatsahaava, joten paljon syötäessä esim. jugurtin syöminen pilletin kanssa on suositeltavaa. Kahvia kannattaa välttää. Sama se on ottaako 2*400mg vai 1*800mg samaa lääkettä, toinen on reseptivapaa ja toinen reseptilääke. Lisää vain burana-annostasi kun kerran ei ole hermokipu kysymyksessä eli et tarvitse euforisoivaa (lue=huumaavaa) kipulääkettä tuohon. Panadolin ja panacodin kanssa kannattaa olla varovainen eikä ottaa niiden sisältämää parasetamolia yli 3000mg päivässä/1000mg kerralla. Tuo kun voi olla hyvin myrkyllistä maksalle. Panacodissa on tosiaan parasetamolin lisäksi kodeiinia, joka on oopiumjohdannainen, muuttuu morfiiniksi kehossa.

Parasetamolista suunnitellaan reseptilääkettä, koska alkoholin käytön yhteydessä jo 6000mg annos voi tuhota maksaa vaarallisesti. Paketillisella reseptivapaata lääkettä voi siis tappaa 2 ihmistä muutaman päivän tuskin, joten ei ihme, että lääkkeen käsikauppa on asetettu kyseenalaiseksi.
 
Kiitos lääkeinfosta. Hammaslekuri aika tuli tilattua, mutta vasta maanantaina pääsee. Eiköhän sieltä löydy helpotus. Siihen asti pitää noita panadoleja napsia, kun ei muutakaan kaapista löydy, mutta täytynee siis yrittää pitää määrä kohtuuden rajoissa.Tuolla antibiootilla (v- pen mega) tuntuu tosin olevan jokseenkin laksatiivisia sivuvaikutuksia. Argh!

Mitä kahviin tulee, sen välttäminen hankalampi homma. Vatsahaava ei kuitenkaan sanottavammin kiinnosta. Sitäkin on joskus tullut pelättyä.

Kuivin suin ei huvittaisi myöskään viikonloppua viettää, mutta nähtäväksi jää sekin seikka.
 

Veijari

Jäsen
Tänään kävin tarkastuksessa ja löytyi yksi reikä sekä hampaiden pinnoissa vähän hammaskiveä. Huh, onneksi ei tämän enempää. Pelkäsin paljon pahempaa sillä edellisestä lääkärikäynnistä taitaa olla vuosikymmen aikaa. Ensi viikolla reiän paikkaus runsaalla puudutuksella, kiitos.
 

Veijari

Jäsen
Tänään kävin tarkastuksessa ja löytyi yksi reikä

...ja röntgenlääkäri oli löytänyt kuvista kaksi lisää. Helvettiläinen että meni kylmäväreet kun porattiin. Puudutus oli eli ei kipua mutta se poran vingutus ja tärinä takaraivossa saakka... hyh!

Ensi kerralla pitää varmaan heittää kuulokkeet korviin ja musiikit täysille.
 

hätrikki ||

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Anaheim Ducks
Ensi kuussa aika hammaskiven poistoon. Helvetti mitä raapimista jollain piikillä. Kertokaa joku viisas, mitä haittaa on hammaskivestä? Onko joku ottanut puudutusta siihen?

Eipä tuo kiven hakkaaminen nyt tuntunutkaan miltään, varmaan ennen ollu joku mämmikoura kaivertamassa. Ultraääntä käytettiin, piikillä loput. Komiaa tulosta tuli ja hyvä palvelu. Sinne vaan kaikki muutkin.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Aamulla oli elämän ensimmäinen juurihoito. Onneksi en ehtinyt etukäteen pelätä, kun kyseessä oli puolen tunnin aika ja luulin kyseessä olevan vain jonkinlaisen etukäteistarkistuksen. Jokatapauksessa pelko olisi ollut turhaa, sillä koko operaatio ei sattunut pätkääkään.

Hammaslääkäri lohduttelikin että ei tuo juurihoito nykyään ole enää paha rasti, ellei ole päästänyt tulehdusta niin pahaksi, etteivät siihen enää puudutuksetkaan tepsi.

Jälkisärky on kuitenkin jonkunlaista, onneksi nelisatanen burana näyttää tepsivän ihan hyvin. Edessä vielä muutama hoitokerta, mutta tämän kokemuksen perusteella en aio yöunia menettää...
 
Nyt on alle viikon aikana kokemukset sekä hammaslääkäristä että suuhygienististä - ja molemmat olleet ihan mukavia käyntejä. Eipä tosin mitään isompaa urakkaa ollut tehtävänäkään, vähän hammaskiven poistoa. Ja joskus puolen vuoden päästä olis kuulemma mentävä uusiks, kun löytyi viisaudenhampaasta reiänalku. Mutta mikä positiivisinta, ovat nuo viisarit tulleet nätisti jonon jatkeeksi, eikä ilmeisesti poistoa tarvita!
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edessä vielä muutama hoitokerta, mutta tämän kokemuksen perusteella en aio yöunia menettää...
Tulevilla kerroilla et tule 99,9% varmuudella tuntemaan minkäänlaista kipua tai särkyä, sillä siellä hampaan sisällä oleva lääkepaikka tappaa juuren niin, että siihen ei jää mitään tuntoa. Joten seuraavat juurihoidon jatkot tai reikien paikkaukset kyseisessä hampaassa selviät ilman puudutusta ja ilman minkäänlaisia tuntemuksia. Juurihoito on aika lastenleikkiä tosiaan nykypäivänä.
 
Viimeksi muokattu:

megamusil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kävin viime viikon torstaina vuosien tauon jälkeen hammaslääkärissä, koska jokunen viikko sitten huomasin peilistä, että selvä reikähän se on takahampaassa. Ei ollutkaan mikään yllätys, että niitä löytyi sitten kolme kappaletta, joista pienin paikattiin heti ja loput marraskuussa. Minkäänlaista kipua näissä hampaissa ei ole ollut.

Nyt täytyykin kysyä, että onko ihan normaalia kun tuoho paikattu hammas vihloo hieman kun puree jotain vähän lujempaa. En ensin purrut sillä ollenkaan, mutta jostain sunnuntai-illasta lähtien olen yrittänyt käyttää sitä puremiseen enimmäkseen. Vihlominen ei ole pahaa eikä kivuliasta, mutta kuitenkin hieman veemäistä. Tämä on ensimmäinen paikattu hammas itselleni, joten en oikeen tiedä miten nopeasti tuon pitäisi olla syömäkunnossa. Kai se hetken ottaa, että joku hermo tms. tottuu paikkaan?
Hammaskivenrapsutteluja on luvassa myös loppukuusta, joten täytyy ottaa asia esille siellä jos vihlaisut eivät lopu. Sinne asti tällä kyllä pärjää, kun ei tuo pahaa vihlomista kuitenkaan ole.

Ainiin itse kokemuksesta sen verran, että jännitti kyllä aivan järjettömästi. Otin puudutuksen ja siitäkin pistosta olin kuullut kauhukokemuksia. No eihän se sitten missään tuntunut ja koko operaatio oli kivuton ja vaivaton. Varmaan seuraavia paikkauksia tulee myös jännitettyä, sillä jäljelläolevat reiät ovat hieman suurempia, mutta eiköhän tuostakin selvitä.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen oli vuorossa tämän nimimerkin ensimmäinen viisaudenhampaiden poisto, kun vasemmalta puolelta otettiin viisureita pois kaksin kappalein. Ennen poistoa pelko ja jännitys oli aika korkealla kaikkien kuultujen kauhutarinoiden jälkeen, mutta itse toimenpide ei ollu missään välissä kivulias, ainoastaan jonkin verran epämiellyttävä. Puudutuspiikitkin hammaslääkärini sai laitettua niin, että en tuntenut niitäkään oikeastaan ollenkaan. Siinä sitten odoteltiin hetken aikaa puutumista ennen kuin aletiin hommiin. Yläpuolen hammas lähti todella nopeasti, ehkä noin minuutissa, mutta alahampaan kanssa lekuri joutui tekemään töitä n. 20-25min. Alaleuan hampaat ovat kuulemma yleensäkin tiukemmassa leukaluun rakenteen ja hampaan juuren muodon takia. Mitään kipua ei tosiaan tuntunut, mutta olihan se välillä kohtuullisen epämiellyttävää kun rutina kuuluu ja pää heiluu kun toi yrittää kammeta hammasta suusta pihdeillä(?). Operaatio kun oli ohi, niin laitettiin "tuppo" suuhun jota piti pitää suussa puolisen tuntia tyrehdyttämässä verenvuotoa ja tupon poisoton jälkeen suositeltiin ottamaan kaksi Burana 400:sta, niitä kun sattui kotoa löytymään. Jonkin kylmän pitämistä poskella suositeltiin myös ja pakkasessa ollut (kylmä/kuuma)geelipussi ajoi hyvin asiansa tähän tarkoitukseen. Illalla nukkumaan mennessä oli vielä pientä verenvuotoa huomattavissa, mutta nyt aamulla kun heräsin niin verenvuotokin oli jo loppunut. Yölläkin sain nukuttua täysin normaalisti ilman kipuja, vaikka nukuinkin jopa tuolla vasemmalla kyljellä. Nyt aamusta vain uudet Buranat naamaan ja eiköhän tämä tilanne jatku yhtä hyvänä kuin tähänkin mennessä.

Kaiken kaikkiaan siis todella positiivinen kokemus vaikka jos jonkinlaista kauhutarinaa olin etukäteen kuullut.
 

tiikeri

Jäsen
Itsekin kävin tänään hammaslääkärissä, poistettiin kaksi vierekkäistä takahammasta (toinen niistä viisaudenhammas). Voin sanoa että ei ollut kauhean kiva fiilis istua siihen penkille, kun on näitä juttuja täältä ja muualtakin lueskellut. Siis tietenkin ne pahimmat jää aina mieleen, eikä ikinä ne kaikista miellyttävimmät. Ensimmäinen kerta kun on tunnetusti aina se pahin.

No pari puudutuspiikkiä ikeneen ja kitalakeen(?), yllätykseksi ei tuntunut käytännössä missään. Sitten vaan hommiin, toinen hammas irtosi 10 sekunnissa ja toisen kanssa meni joku kymmenisen minuuttia. Nimenomaan tuo viisaudenhammas oli se, jonka juuret olivat ilmeisesti perseessä asti kiinni. No lähtihän sekin onneksi sitten pitkällisen taivuttelin jälkeen, vähän ennen kuin oltiin kaivamassa järeämpiä hohtimia laatikosta. Täytyy sanoa että yksityisellä puolella ainakin oli erittäin mukavasti hoidettu homma, tai niin mukava kuin tuollainen operaatio nyt voi olla.

Tämä verenvuoto ei vaan ole kauhean mukavaa, tuppoja on purtu ja vaihdeltu jo varmaan kymmenen kertaa. Äsken ainakin tuli aika reilusti, poistosta on joku neljä ja puoli tuntia aikaa. En vissiin pitänyt sitä sideharsoa tarpeeksi kauan alussa, no jospa tämä tästä vielä tokenee.
 

tiikeri

Jäsen
Tämä verenvuoto ei vaan ole kauhean mukavaa, tuppoja on purtu ja vaihdeltu jo varmaan kymmenen kertaa. Äsken ainakin tuli aika reilusti, poistosta on joku neljä ja puoli tuntia aikaa. En vissiin pitänyt sitä sideharsoa tarpeeksi kauan alussa, no jospa tämä tästä vielä tokenee.

Ei sitten lakannut vaikka oli minkälaista harsoa ja tuppoa apuna, verta tuli ovista ja ikkunoista. No ei muuta kuin ensiapuun keskellä yötä. Siinä lekurin sorkkiessa suuta silmissä pimeni ja seuraavan kerran heräsin sairaalan sängyssä tiputusletkussa ym. johdoissa tiukasti kädessä kiinni. Oli tuossa varmaan kymmenen litraa verta mennyt syljeskellessä ja eipä ihme kun alkoi vähän olotila heikentyä. Onneksi tuo hyytyi aamuun mennessä ja pääsin hengissä takaisin kotiin. Matkalla tuli poikettua hammaslääkärillä myös ja oli kuulemma suurinosa ompeleista irronnut, kuten arvata saattaa. Hyytymä oli kuitenkin hyvällä mallilla, joten lisätoimenpiteisiin ei ollut tarvetta. Nyt on olotila ihan jees, ei särje eikä vuoda. Mitä nyt vähän väsyttää ja heikottaa, ei ruokaa eikä unta reiluun vuorokauteen. Aamulla tuli litkittyä varovasti jaffaa sairaalassa, kun ei muuta oikein uskalla. Oli nimittäin sellainen kokemus, että toivottavasti ei tarvitse ottaa uusiksi enää ikinä.

Hyvää viisaudenhampaan poistoa vaan kaikille.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toissapäivänä ajoin dösällä Manskua ja Töölön kisahallia vastapäätä näin hauskan ilmestyksen: naispuolinen henkilö, jolla oli hammaslääkärin vaatteet, irroitti kunnon hohtimilla seinästä kylttiä. Tilanne oli aika huvittava, arvoitukseksi jäi, käyttääkö ko. hammaslääkäri kyseisiä hohtimia myös potilaidensa hampaiden irroittamiseen.

Viimeisestä hammaslääkärikäynnistäni taitaa olla noin vuosi aikaa ja seuraava määräaikaishuolto pitäisi olla vuoden päästä. Nyt voisi toisaalta yrittää vielä käydä YTHS:n hammashuollossa tarkistuttamassa hampaat ja paikkaamassa reiät, kun se on viimeisen kerran mahdollista. Hinta 4 euroa tarkastuksesta on kohtalaisen edullinen verrattuna normaaliin yksityiseen hammaslääkäriin. Viisaudenhampaita en ehtinyt opiskeluaikana poistaa, kun sanoivat, etteivät vielä näy eikä niitä kannata nyt ottaa. Toisin sanoen tulee kustantamaan vähän enemmän sitten joskus myöhemmin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tänään oli sitten vierailu "kansallissosialistisessa" hammaslääkärissä. Oli kyllä miellyttävä ja osaava, keski-ikäinen naislääkäri. Rauhalliset otteet, ja kertoi koko ajan mitä tapahtuu. Reiän alkukin siinä samassa paikattiin. Hoidon taso on pitkiä jonotusaikoja ja resurssipulaa lukuunottamatta todella hyvää kunnallisella tasolla, ainakin täällä Vaasassa. Aivan toista kuin jotkun kokemistani markkinatalouden ylihintaisista natsi-lääkäreistä.
 

Peoplez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaahas nyt alkaa vissiin tuo hampaiden laiminlyönti viimein kostautumaan. Tänään söin pizzaa niin yhdestä yläposkihampaasta lohkesi varmaan 1/4 kokonaan veke! Minkäänlaista kipua en ole tuntenut. Liekö kuollut sitten koko hammas? En ole käynyt hammaslääkärissä varmaan 10 vuoteen. Nyt on kai pakko mennä. Siis tämähän tässä just vituttaa kun minkäänlaisia oireita ei ole ollut mutta hampaani lienevät melko huonossa kunnossa. Toki kulutan myös paljon kahvia, limua ja tupakkaa. Hammaslanka, suuvesi ynnä muut ovat tuntemattomia minulle. Harjatakaan ei jaksa joka päivä. Siis mitä helvettiä? Miten ihminen voi olla näin tyhmä.

En tiedä kärsinkö niinkään hammaslääkäripelosta mutta en ole kokenut käyntiä tarpeelliseksi mutta nyt on varmaan pakko.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puoliltapäivin lähti sitten yläpuolen viisaudenhampaat ja yksi on enää jäljellä. Toimenpiteenähän tuo poisto ei ollut lainkaan paha rasti, verrattuna juurihoitoon tai paikkaukseen. Kunnallisessa kävin kun oma lääkärini ei poistoa halunnut suorittaa. Täytyy sanoa että oli todella hyvä lekuri, sai puheillaan rauhoiteltua levottoman mieleni lähes täysin.
Ihmetyttää vain tuo kauhea lääkemäärä. Antibiotit ja pari erilaista särkylääkettä isot satsit. Kun edellistä kertaa olin vastaavassa toimenpiteessä, antoivat lähtiessä pari buranaa matkaan ja käskivät mennä kotiin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Uhh... Hammaslekurille on aika klo. 13:00 ja nyt kyllä pelottaa aivan perkeleesti. Ei pitäisi pelottaa, mutta vanhojen kokemusten pohjalta on kaikki pelot hiipineet mieleen ja nyt on kirjaimellisesti pää sekaisin. Eilen painuin kello 22:30 sänkyyn makoilemaan, aikeena mennä nukkumaan. Havahduin sitten siihen, että katsoin kelloa ja se näytti 04:30. Arvion mukaan lopulta sain sitten vähän päälle viiden jälkeen unesta kiinni, eli ehdin pyöriä tuossa "vain" arviolta 6 tuntia. Aamulla sitten heräsin klo. 07:10 siihen, että naapuri päätti aloittaa remppansa aamukukkuna. Vittujen kevät. Tuntuu että on kuumetta, tuntuu että voisi vain kuukahtaa tähän.. Väsymys painaa ja se ei helpota ollenkaan tätä stressiä.

Itse operaatiohan on vielä pelkkää tulevan suunnittelua, mutta silti se jaksaa vain pelottaa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Auuuu!

Yksi hampaistani juurihoidettiin vuonna 2005 ja sen jälkeen se oli ihan jees perjantai-yöhön asti... Sen jälkeen kivut ovat pahentuneet koko ajan, siten ettei särkylääkkeet enää sunnuntai-aamuna auttaneet lainkaan.

No kävin eilen illalla yksityisellä hammaslääkärillä, joka innokkaasti olisi halunnut heti poistaa kyseisen hampaan. Päädyttiin kuitenkin siihen ratkaisuun, että juuret avataan ja koitetaan saada sieltä se mätä pois. Sain myös kaksi eri antibiootti-kuuria ja jotain vahvoja lääkkeitä. Lääkkeet auttoivat vähän, mutta kolmio siinä paketin kyljessä kerrankin tarkoitti jotain, koska itseäni rupesi pyörryttämään ja tänä aamuna lensi jo laatta. No äsken kävin Kaupungin lääkärillä näyttämässä uudestaan ja samoilla linjoilla se oli kuin tuo yksityinenkin, eli varattiin joku ostopalvelu-aika, sain sen vasta ensi viikon keskiviikolle, joten toivotaan että noi antibiootit auttaisivat näihin kipuihin. Ja hyvällä tuurilla juuret saadaan kuntoon, mutta yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona edelleen pidetään sitä hampaan poistamista.

Joten kivut jatkuu ja nyt mennään sitten buranan ja antibiootin voimalla... Suurimpana haittapuolena näen sen, ettei yöllä nukkumisesta oikein tule mitään ja unenpuute taas tekee arkipäiväisestä elämästä varsin tuskaista.

Ja kaupungin omille lääkäreille olisi kuulemma toukokuusta irronnut aika, joten aika heikko meininki täällä Helsingissä, onneksi ne sentään kustantavat tuon ostopalvelun.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
11.03.2009 olisi viisurin poisto. On kuulemma reikä viisurissa ja helpompi ottaa pois kuin paikata. Noh mikässiinä, olen elämäni aikana käynyt aika hemmetin monta kertaa hammaslääkärissä. Koko peruskoulun ajan tuli oikomishoidossa oltua ja vähän lukion puolellakin.

Viisurin poiston lisäksi paikkaavat yhden hampaan ja hiovat toista kun on pala lohjennut. Säännöllisesti olen vuoden välein käynyt hammaskiven poistossa ja aina välillä erikseen hammaslääkärintarkastuksissa. Noh saas nähä mitä tapahtuu, meneekö kivuttomasti vai ei. Kunnallisessa toki käyn.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Itselläni on edessä tämän kuun 13. päivä (Sopivasti perjantai.) viisureiden poisto vasemmalta puolelta. Siitä kun on toivuttu niin otetaan viisurit pois oikealta puolelta. Eli hampulääkäri tulee tutuksi.
Alaviisurit on vielä kivasti vinossa ja toisen ainakin joutuu pilkkomaan. Röntgenkuvasta selvisi että ovat kai aika lähellä hermoja. Katotaan mitä tuleman pitää. Onneksi ei ole hammaslääkärikammoa vaikkakin epäilen että lähempänä rupeaa jännittämään. Tätä ketjua ei ainakaan kannata lukea. Sen verran "pelottavia" tarinoita ollut.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Itselläni on edessä tämän kuun 13. päivä (Sopivasti perjantai.) viisureiden poisto vasemmalta puolelta. Siitä kun on toivuttu niin otetaan viisurit pois oikealta puolelta. Eli hampulääkäri tulee tutuksi.
Alaviisurit on vielä kivasti vinossa ja toisen ainakin joutuu pilkkomaan.

Noniin, nyt on operaatio ohi ja kaikki meni hyvin. Olin kai ymmärtänyt väärin ekalla käyntikerralla sillä minulta nyt otettiin pois viisaudenhampaat oikealta puolelta eikä vasemmalta. Samapa tuo kun ne kaikki kuitenkin revitään pois.

Tunnin verran istuin tuolissa ja suurinosa ajasta meni tuon alaviisurin poistamiseen. Joutuivat poraamaan sitä että saivat halkaistua. Yläviisuri oli pois alle viidessä minsassa. Missään vaiheessa ei ollut häiritsevää kipua. Lääkäri aina tasaisin väliajoin kyseli että koskeeko. Kun käytiin halkaisemaan, niin lisäsi puudutusta kun hieman epäröin kivun kanssa. Asiantunteva kaveri, joten "ilolla" käyn poistattamassa myös toisen puolen viisurit samalla kaverilla.

Nyt on leikkauksesta kulunut noin kolme tuntia. Puudutus rupeaa häviämään eikä kipua ole, tosin tähän varmasti vaikuttaa 600 burana jonka nappasin heti operaation jälkeen. Pientä verenmakua tulee suuhun silloin tällöin, mutta ei niin paljon että tarvitsisi syljeskellä.
 
Suosikkijoukkue
Taistelijat
Hehhee. Ihan kiva elämys hammaslääkärissä perjantaipäivän alkajaisiksi. Ikää on meikämandoliinilla mittarissa neljännesvuosisata ja elämäni ensimmäiset reiät (2 kpl) paikattiin tänään. Operaatio tehtiin ilman puudutusta, vaikka lääkäri melkein tyrkyttikin sitä. Ajattelin, että äijäasenteella koko homma loppuun, vaikka pora hieman ikävästi kutittelikin hampaiden välissä. Noo, eipä puudutuksesta kieltäytymisessä ollut kyse pelkästään masokismista tai äijäilystä, vaan siinä on ihan oma lehmä ojassa. Hammaslääristä nimittäin kiirehdin töihin, ja työhän tällä hetkellä on telemarkkinointia, jossa tietenkin puolimykkä sönköttäjä pärjää hyvin.

No, joka tapauksessa hammaslääkärivisiitti oli ihan positiivinen kokemus pienestä "kutinasta" huolimatta. Sain maistaa sitä myyttistä vihlontaa ja kipua, josta olin vain kuullut kavereilta tai lukenut lehdistä. Itse pääpiru oli kovin yllättänyt meikäläisen kipukynnyksen korkeudesta ja oli hieman huolestunut, että hammaslääkärivisiitistä jää huono maku ilman puudutusta. Mikäpä siinä, minusta tuo klassinen hammaslääkäripelko on aika perusteetonta, varsinkin jos kipu on sen perusteena. Ehkäpä joku on joskus joutunut sadistisen hammaslääkärin uhriksi, mutta minun kohdalle on sattunut vain miellyttäviä ja työnsä osaavia hammaslääkäreitä.
 

Sic

Jäsen
Noniin, nyt on operaatio ohi ja kaikki meni hyvin. Olin kai ymmärtänyt väärin ekalla käyntikerralla sillä minulta nyt otettiin pois viisaudenhampaat oikealta puolelta eikä vasemmalta. Samapa tuo kun ne kaikki kuitenkin revitään pois.

Tunnin verran istuin tuolissa ja suurinosa ajasta meni tuon alaviisurin poistamiseen. Joutuivat poraamaan sitä että saivat halkaistua. Yläviisuri oli pois alle viidessä minsassa. Missään vaiheessa ei ollut häiritsevää kipua. Lääkäri aina tasaisin väliajoin kyseli että koskeeko. Kun käytiin halkaisemaan, niin lisäsi puudutusta kun hieman epäröin kivun kanssa. Asiantunteva kaveri, joten "ilolla" käyn poistattamassa myös toisen puolen viisurit samalla kaverilla.

Nyt on leikkauksesta kulunut noin kolme tuntia. Puudutus rupeaa häviämään eikä kipua ole, tosin tähän varmasti vaikuttaa 600 burana jonka nappasin heti operaation jälkeen. Pientä verenmakua tulee suuhun silloin tällöin, mutta ei niin paljon että tarvitsisi syljeskellä.

Aika hyvin on sulla tuntunut homma menneen, toivottavasti aikanaan itselläni sujuisi noin mallikkaasti edes leikkaus, alkaa omakin viisureiden poisto tässä jo lähestyä. Luulenpa että se kokemus voi olla yhtä helvettiä kun en pidä piikeistä yhtään ja muutenkin hammaslääkärikerroista on vain huonoja muistoja.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Aika hyvin on sulla tuntunut homma menneen, toivottavasti aikanaan itselläni sujuisi noin mallikkaasti edes leikkaus, alkaa omakin viisureiden poisto tässä jo lähestyä. Luulenpa että se kokemus voi olla yhtä helvettiä kun en pidä piikeistä yhtään ja muutenkin hammaslääkärikerroista on vain huonoja muistoja.

Täytyy koputtaa puuta (= oma pää) että menee seuraava kerta yhtä hyvin ja paraneminen edistyisisi hyvin. Hieman tuossa 19:00 aikoihin (Eli noin neljä tuntia operaation jälkeen) syödessä tuntui kipua joten nappasin samantien buranaa naamaan. Muuten ei ole kipuja ollut.

En tiedä meneekö pelottelun puolelle, mutta puudutuspiikit oli koko operaatiossa epämukavinta. Minulle iski oksennusrefleksi kun käytiin alaleukaa puuduttaa. Onneksi lekuri tajusi asian eikä pakolla pitänyt piikkiä suussa. Hommasi piikkiin jonkinlaisen jatkovarren eikä asia haitannut. Luonnollisesti se piikittäminen ei myöskään ole mukavaa. Se kipu kun ei ole kertaluonteinen, vaan lekuri joutuu useamman sekunnin pitämään sitä ikenessä.

Sicille ja muille kammoisille jaksamisia ja voimaa kestää viisaudenhampaiden poisto. Toivottavasti tällainen positiivinen kertomus edes hieman lieventäisi kammoa. Kai on mahdollista saada jonkinlaista rauhoittavaa lääkettä jos kovasti pelkää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös