Hammaslääkäri – betoniviidakon julmin peto

  • 216 453
  • 753

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Meikäläiselle hammaslääkäri on ollut viime vuosina lähes toinen koti. Kolme vuotta sitten sattuneen tapaturman vuoksi hampaita on hoidettu n. 1kerta/kk tahdilla ja on saanut kokea implantin laiton, juurihoidot ja erinäiset hampaiden paikkaukset. Suurimmalta osin minun hammaslääkärikäynnit ovat viime aikoina olleet juuri yhden hampaan juurihoidon takia. Sattui kuitenkin sen verran ikävästi, että kyseinen hammas lohkesi ja hammaslääkärin mukaan hammas piti poistaa.

Tänään sitten kävin poistattamassa kyseisen hampaan (toiseksi takimmainen hammas vasemmalta alhaalta) ja puudutuspiikkejä laitettiin peräti neljä kappaletta, kun kolmen piikin jälkeen tuntui vielä kipua. Kun hammaslääkäri alkoi riuhtoa hammasta pois niin tuntui, että koko leuka lähtee paikoiltaan. Tottakai juuri kyseisessä hampaassa oli todella leveät juuret ja hampaan poistaminen oli vaikea prosessi. Loppujen lopuksi hammas saatiin irti, lääkereseptit kouraan ja hyvää kotimatkaa. Hammaslääkäri sanoi puudutuksen kestävän "normaalia pitempään" ja verenvuotoa jatkunee muutaman tunnin.

Nyt toimenpiteestä on kulunut 4 tuntia ja puudutus on vielä täysin voimissaan. Käytännössä toinen puoli naamaa kestäisi mitä vain. Verta on saanut käydä sylkemässä vähän väliä jne. Toivottavasti pikkuhiljaa alkaa puudutuskin häviämään, että pääsee syömään, kun viimeisin ateria on aamupala tänä aamuna klo 6. Laittaisikos sitä vaikkapa verilettuja pannulle paistumaan?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Perjantanina lohkesi yksi takahampaista ja tänään se laitettiin alustavasti kuntoon. Maanantaina tosin vielä varsinainen paikkaus. Sattu muuten puudutuksesta huolimatta ja nyt kun puudutus on lähtemässä, hammasta särkee. Toivottavasti nuo hammaslääkärin määräämät särkylääkkeet auttaa. Kuitenkaan puudutus ei vielä ole kokonaan lähtenyt ja toinen poski ja toinen puoli kielestä vielä turtana.

Ensin porattiin, sitten leikattiin jollakin sähkösysteemillä hajonneen hampaan terävät osat pois ja sitten sitä paikkailttin. Se sähköjuttu oli muuten aika perseestä, mutta perseestä oli myös se, kun rikkinäinen hammas raapi kieltä.

Helvetti jatkuu. Tuon edellä kerrotun operaation lisäksi hammaslääkäri löysi kaikkea muuta kivaa, mikä ei ole ihme, kun olen viimeksi käynyt hammaslääkärissä lähemmäksi kahdeksan vuotta sitten armeijassa. Eli siis tänään jatkui toimenpiteet ja paikkausta ja ilmeisestikin juurihoitoa tarjolla vielä tällä viikolla kaksi kertaa.

Tänään se raksutti varmaan kilon hammaskiveä veks ja antoi kotiläksyksi ohjeet "miten käytän hammaslankaa". On päässyt vuosien saatossa synnynnäisesti hyvä purukalusto heikohkoon kuntoon ja voin vannoa, että tästä eteenpäin hoidan hampaani paljon paremmin ja tarkistutan ne kerran vuodessa.

Hammaskiven poistokin tuntuu muuten helvetin vastenmieliseltä, mutta onneksi sai katsella sitä nättiä hoitsua koko ajan... silmiin. Unohtui se perkeleen raksutus.
 

tty_01

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lohkesi sitten yksi takahammas. No juurihoidoksihan se sitten meni, ei kuulemma muuten saa korjattua. Samalla röntgenkuvauksessa tuli ilmi, että viereisessä hampaassa paikan alla on reikä ja sekin vaatii juurihoitoa. Joten hammaslääkärikäyntejä on nyt sitten tiedossa enemmänkin.

Omaa syytänihän se osaltaan on, kun ei ole aina viitsinyt hampaitaan harjata. Teenpä tässä samalla lupauksen pitää parempaa huolta hampaistani tulevaisuudessa, jottei tarvitsisi enempää kokea juurihoidon ihanuutta.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pitikin tarinoida tänne kun viime viikolla kävin hammaslääkärillä. Poraa tarvittiin ja homma menikin ihan kivuttomasti. Yksi pieni reikä laitettiin kuntoon ilman puudutusta eikä poraus tuntunut pahalta, ainoastaan se ilma- ja vesiruiskutouhu vihloi niin hemmetisti. Toinen reikä laiteltiinkin sitten puudutuksen kanssa ja kammo puudutuspiikkiä kohtaan osoittautui turhaksi. Tunsin, että nyt menee piikki ikeneen ja odottelin sitä kovempaa vihlomista mutta samalla lääkäri vetäisi ruiskusysteemin pois ja homma selvä. Vaikka oli puudutus niin silti sama ilma- ja vesitykitys vihloi hieman.

Viisauden hampaista tuli sanomista, että voisi ottaa pois mutta jos ei oireile eikä reikiä tule niin annetaan olla.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pari vuotta tuli käytyä juurihoidoissa ja yksi otettiin pois, niin kummasti sen rokin jälkeen on alkanut hammaspesut maistumaan huomattavasti paremmin kuin ennen sitä. Eli voi näin jälkeenpäin olla jopa tyytyväinen siihen, että sen tuskan läpi kävi.....
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulipa käytyä varmuuden vuoksi legolekurin pakeilla, kun viimeisimmästä hampaiden tarkastuksesta ehti vierähtää viisi vuotta. Yksityisellä olin, totta kai, ehdin istahtaa tuoliin, kiskoa lasit silmille ja avata suuni, kun lekuri olikin jo miltei valmis. Toisin sanoen tarkastukseen meni viitisen minuuttia, kaikki oli kunnossa pientä hammaskivetystä lukuunottamatta.

Hyvä niin, mutta tästä suun hetkellisestä avaamisesta sai pulittaa 46 euroa. Tulee siitä toki vielä Kelan korvaus, mutta kuitenkin. Ihmettelin hiukan, miten hammasrivistö on säilynyt niin hyvin, mutta ihmekö tuo. En syö sokeria juuri lainkaan ja runsas oluen juonti on tunnetusti hammasystävällistä puuhaa. Kippis!
 

Särki

Jäsen
Kuukausi taaksepäin lohkesi takahampaasta palanen. Tilasin hammaslääkäriajan, joka koittaa siis ylihuomenna. Samalla paikataan yksi muukin reikä jonka tiedän. Kummasti tuo hammaslääkärissäkäynti vain nakertaa takaraivossa, näin ajan lähestyessä. Tunnustettakoon että omistan kohtalaisen suuren hammaslääkäripelon, joten ei tämä kyllä mitään herkkua ole.
 

Mauritz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viikko takaperin hammaslekurilla poistattamassa neljä viisaudenhammasta. Operaatiohan oli ohi 30 minuutissa, sen jättämästä tuskasta kärsitään edelleen.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ensi viikon keskiviikkona on edessä vuositarkastus ja jo nyt olen varma, että se ei tule jäämään tuohon tarkastuskäyntiin. Jotain remontoitavaa purukalustosta löytyy saletisti. Kaikki viisurit on aikanaan poistettu, juurihoitoakin olen saanut. Eli mitenkään outo tuttavuus tuo suutohtori ei minulle ole. Kerran olen jo mielestäni onnistunut pahimman hammaslääkäripelkoni voittamaan, mutta nyt kun tuo "ruuvipenkki" taas kutsuu, niin jostain kummasta sitä kylmää hikeä vaan pukkaa pelkästä ajatuksestakin.

Kai ne traumat ovat sieltä 70-80 lukujen taitteesta, kun ala-asteikäisenä sai ensikosketuksen siitä mitä sana kipu todella tarkoittaa. Siihen päälle vielä sai hammaslääkäritädin vittuilut päälle, että oletpas huonosti harjannut (vaikka kuinka aamuin illoin fluoritahnalla suuvärkkiä putsasinkin).
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Aamulla klo 0830 olisi aika. Ihan rutiininomainen tarkastus olisi kyseessä. Hemmetti vain kun ei tiedä että kuinka paljon tuo operaatio oikein maksaa.

Ei hammaslääkäri minua pelota, mutta se on todella vittumaista kun suuta ronklataan. Suu/hampaat on kuitenkin sellainen juttu, ettei sinne paljon kosketella. Reikiä ei pitäisi olla, mutta taas kuulee sen saman tarinan kuinka paljon on hammaskiveä.

No se nyt on niin, että vaikka kuinka harjaa aamuin illoin niin A) hampaat on kellertävät ja B) hammaskiveä syntyy. Tämä on "sukuvika". Erittyy niin paljon sylkeä tms. että ehtii muodostua.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Aamulla klo 0830 olisi aika. Ihan rutiininomainen tarkastus olisi kyseessä. Hemmetti vain kun ei tiedä että kuinka paljon tuo operaatio oikein maksaa.

Horikoon persettään!

Eivät löytäneet aikaani koneelta, jolloin siis koko reissu oli turha. Perskele, tästä voisi tietty jotain valitusta lähteä vääntämään mutta enpä taida jaksaa. Sanoivat että tuleva tarkistus on halvempi kuin normaalisti. Se riittää minulle.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, ei ole hammaslääkäriaikaa tiedossa, mutta joskus kyllä pitäis mennä poistattamaan noita hampaita. Nyt kun ei oikein uskalla lähteä esimerkiksi millekkään pitkille ulkomaanmatkoille kun ei tiedä milloin leuka leikkaa kiinni ja kuinka kaukana on apu sitten. Varmastikkin nyt joku 5-6 hammasta pitäis varmaankin aika välittömästi tempasta irti. Paska juttu. Noh, jotkut alkavat kaljuuntumaan nuorena, jotkut kärsivät pienestä munasta, mulla taas alkoi hampaat tippumaan parikymppisenä.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Edellisen kerran hammaslääkärissä -98 armeijaa varten. Nyt tuli kuukausi sitten käytyä. On menetelmät kehittyneet, ei voi muuta sanoa. Pelottava kokemushan se oli vieläkin, mutta kaukana niistä mielikuvista millä sitä perusteli vuosien käymättömyyttä. Röntgenkuvat otettiin digikameralla ja oli lääkäreillä parissa minuutissa näytöllä, hammaskivet poistettiin ultraäänellä.

Kaikki tämä kunnallisessa hammaslääkärissä Korsossa. Isot propsit systeemille vaikkakin jonossa joutui 4 kuukautta olemaan.

Reikiä nolla, ikinä ei ole ollut ja leegoja kehuivat. Toivottelivat tervetulleeksi seuraavan kerran 3 vuoden päästä. Alaleuan 2 maitohammastakin vielä sinnittelevät. Viisauden hampaitten puhkeamista odotellessa.
 

Ostrich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Huomenna hammaslääkäriin ja paskat on housuissa jo nyt. Kaksi vuotta sittenkun viimeksi kävin niin poistettiin vaan hammaskiveä, reikiä ei ollut, mutta hammaslääkäri suositteli käyttämään hammaslankaa, mutta en ole käyttänyt sitä ollenkaan. Voisin veikata että aivan helevatin varmasti on reikiä huomenna, hammaspesu "unohtunut" lähïaikoina aivan liian monta kertaa ja juomia on lipitelty senkin edestä.

Sanoisin että jos selviän huomisesta ilman reikiä tai muuta ikävää, niin olen kuningas.
 

Pyhä Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sain äskettäin loppuun parin kuukauden hammaslääkärissä ravaamisen.

Rapiat 700€ hintaa mutta omaa typeryyttä kun ei kauhusta johtuen kuuteen vuoteen tarkastuksessa käynyt. vajaa kymmenen paikkaa, hammaskiven poisto ja repipä setä vielä yhden viisurinkin irti. Erikoisen kivuliasta ei ollut, varsinkin kun tohtori huomasi yhden session aikana poratessa että meinasin rutistaa käsinojat päreiksi, niin vaihtoi laserporaan. Hampaan posto ei kovin helposti sujunut, lekuri joutui leikkaamaan ikenen auki ja poraamaan jollain Makitan iskuporan kokoisella vehkeellä leukaluuta että sai hampaan irti. Onneksi tää kaveri oli hieman parempi hommassaan kuin alla mainittu heppu niin sai kertalaakilla puudutuksen kohdalleen. Veemäisintä kaikissa operaatioissa oli se kun turpa oli täynnä putkia ja käsiä.

Kauhu hammaslääkäriin johtaa suurimmalta osaltaan kesään -96 ja Lapin Lennoston sadistiseen LääkEvLutiin.

Oltiin Rovalla ammuskelemassa kesäkuumalla kun iski helvetillinen kuume ja hammassärky päälle. Siitä lekuriin ja tuomio oli tyly: Viisaudenhampaan perkele oli tulehtunut. Kuinka sattuikaan, muu komppania paineli taas viikoksi ammuskelemaan ja minä lääkäriin. No, pääsen tuoliin ja tämä iso röökiltä haiseva mulkvisti ronkkimaan suuta. Tuikkasi pari puudutuspiikkiä ja meni hetkeksi pois. Kymmenen minuutin päästä tuli tökkimään piikillä kieltä ja ikeniä ja kysyi että tuntuuko. Tuntui edelleen joten pari piikkiä vielä. Taas kymmenen minsaa ja setä tulee köhien takaisin, tais mulkku käydä röökillä. Sitten hommiin niillä hirvittävillä vehkeillä. Ensin tökitään, sitten pihdeillä revitään, taas tökitään jne. No, lopulta hammas irtosi, tähän ukko että tää oli tässä, antoi reseptin ja lähti tiehensä. Hetken ihmeteltyäni painelin vessaan verta sylkemään. Ei saatana ees tikannut sitä ammottavaa aukkoa.

Hauskaa seurasi vielä, takaisin majoitusalueelle ja sain yksikseni makoilla PJ-teltassa viisi yötä. Popsin pillereitä ja pilkoin polttopuita. Ei siinä hirveästi öisin nukuttu kun sai yhtä mittaa starttailla kamiinaa uudestaan. Kammottava kokemus.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ainoa oikea fobiani on ollut aina hammaslääkärin pelko. Nyt otin itseäni niskasta kiinni 10v pakoilun jälkeen ja varasin ajat ja olen käynyt nyt paikkailtavana muutamaan otteeseen. Olen tässä nyt ihmetellyt, että mitä ihmettä minä oikein pelkäsin? Kertaakaan ei ole käynyt kipeää (puudutuksen kanssa) eikä itse puudutuskaan tunnu missään.

Hampaan paikkaamisesta puudutuksen kanssa ja kivusta ei voi puhua samana päivänäkään. Käyttäisin ennemmin termiä epämukava kuin kivulias. Paiseen aukaisu kurkusta (kyseisen nuoren lääkärin eka kerta) tai eturistisideiden katkeaminen on oikeaa kipua.

Hammaslääkärissä on kivaa! Varaa sinäkin aikasi jo tänään.

edit: Ai niin. 10v sitten yksi hampaistani lohkesi ja hermo oli sitten jotenkin pinnassa eikä sitä saatu puutumaan millään. Kahtena päivänä yrittivät sitä puuduttaa laittamalla 5 piikkiä molemmilla kerroilla. Nyt kun mainitsin tästä tapauksesta yliopistomme hammaslääkärille hän arvasi heti minun käyneen kunnallisessa hammaslääkärissä. Olisi kuulemma pitänyt rauhoittaa se hermo ensin antibiooteilla ja sitten puuduttaa.

ps. Sama hammaslääkäri kehui ennen ensimmäistä hoitoani etten tule tuntemaan koko hoitojen aikana mitään muuta kuin puudutuspiikin nipistykset ja nyt neljän keikan jälkeen on pakko myöntää hänen olleen oikeassa.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hammaslääkärissä on kivaa! Varaa sinäkin aikasi jo tänään.

Olet varmaan vailla sitä ihanaa hammaskivien poistoa.

Itsellä oli väliä +5 vuotta edellisestä käynnistä. Silloin räjähti takahammas atomeiksi. Muistan käynnit..
Nyt olen taas "kipukuurilla". Meidän kunnallinen konitohtori ilmoitti minulle pari vuotta sitten päivystyksessä käydessäni, että ienrajasi ovat nousseet. Siksi siis vihloi. Vähän lakkaa hampaaseen, ja näkemiin.
Nyt ihanan hermovihlaisun kyykyttämänä soitto yksityiselle hml:lle ja totuus paljastui käynnillä. "Sullahan on täällä vanhan paikan alla (h*****n (iso)) reikä. Kiitos, totesin. No, se hammas tietysti hieman ärtyi tästä remontista ja nyt alkoi sitten juurihoito. Eilen paikka auki ja piikkiä juuriin. Kyllä se siitä!

Mutta hammaskivi, ja sen poisto on jo kokemus!

Viimeinen viisaus on, että peskää niitä hampaitanne hellästi.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Kivet suusta!!

Eilen sitten käytiin hammashoitajalla... Hammaskiveä tiesin olevan. "Sukuvika" vissiin. Sitä vain tulee vaikka kuinka harjaisi. No 30min aika oli varattu minulle ja ylähampaiden kivet saatiin rapsuteltua pois. Alahampaista kivet poistetaan parin viikon päästä.

Kovin opiskelijaystävällinen hinta tuo lääkärikäynti oli. 20e. Sanoin tässä ketjussa aiemmin, että alkuperäinen aikani oli hukkunut koneelta ja lupasivat hyvittää sen rahallisesti. No ensikerta onkin sitten -50%.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Eilen tein sitten ensimmäisen reissuni hammaslääkärille seitsemään vuoteen. Kauan sitten lohjennut viisaudenhammasta edeltävä takahammas revittiin kokonaan pois. Hampaan alla, sen juuressa oli massiivinen märkivä tulehduspesäke. Tämä pesäke muodosti ikeneen sellaisen ikävän patin josta sitten purkautui tätä 'märkää' ulos. Puudutus onnistui hyvin. Eilen hammasta ei juurikaan särkenyt sillä naama oli kokopäivän turvoksissa. Huulet ja kielikin olivat monta tuntia tunnottomat. Tänään on ollut pientä särkemistä. Penisilliinikuuri tuli viikoksi. Särkyyn olen vetänyt jotain Panadoolia. Suu maistuu ihan verelle mutta en ole uskaltanut juurikaan koskea tuohon tyhjään koloon jottei se tulehdu tai mitään.
 

Olleri

Jäsen
Tänään tuli käytyä hammaslääkärissä. Ihan lepposta hommaa, vähän niinkuin parturissa istuisi. Ei vaan pysty takasi juttelemaan.

Yksi hammas paikattiin. Hintaa tuli 30e joka on mielestäni aika vähän, koska kävin yksityisellä. Antokohan se jotain alennusta? Vai minkälaisia laskuja teille on tullut kahden pinnan paikkauksesta+puudutus? Aikaa meni 30min.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tunnin päästä on aika hammaslääkäriin ja edellisestä käynnistä aikaa noin 5,5 vuotta. Ainakin aikaisemmin on ollut hammaskiveä, joten nyt sitä varmaan on ehtinyt kertyä vielä enemmän. Mitään isompia hammassärkyjä ei ole ollut, joten toivottavasti reikiä ei löydy. Viisauden hampaat pitää varmaan poistattaa lähiaikoina, mikä on luultavimmin seuraavan käynnin aihe.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai minkälaisia laskuja teille on tullut kahden pinnan paikkauksesta+puudutus? Aikaa meni 30min.

Halvennuksella olet mennyt. Onnea!

Mulla tämmöinen viimeeksi (01.11.)
Perustutkimus 49e
Hamp.värinen täyte, 2 pin 35 89e
Infiltraatiopuudutus 1 ampu 35 17e
- KELA-korvaus yht 44,90e
Loppusummana "Metsäliitto" +10cm
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
No 30min aika oli varattu minulle ja ylähampaiden kivet saatiin rapsuteltua pois. Alahampaista kivet poistetaan parin viikon päästä.

Tänä aamuna käväsin hoidattamassa alahampaat puhtaiksi. Hemmetti, tunti meni ja ikenet vuoti kuulema melko runsaasti verta. On se hammaskiven raapiminen sitten todella ilkeän tuntuista, varsinkin kun sitä tehdään tunti putkeen. Nyt särkee leukaperiä ja hampaiden yhteen pureminen tekee eetua.

No onneksi nyt on hampaat saatu "kivivapaiksi". Eiköhän tämä tästä.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tunnin päästä on aika hammaslääkäriin ja edellisestä käynnistä aikaa noin 5,5 vuotta. Ainakin aikaisemmin on ollut hammaskiveä, joten nyt sitä varmaan on ehtinyt kertyä vielä enemmän. Mitään isompia hammassärkyjä ei ole ollut, joten toivottavasti reikiä ei löydy. Viisauden hampaat pitää varmaan poistattaa lähiaikoina, mikä on luultavimmin seuraavan käynnin aihe.

Miten kävi?

Nim. Samoissa merkeissä kuukauden päästä
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten kävi?

Nim. Samoissa merkeissä kuukauden päästä
Hampaat vaan tarkastettiin, mikä kesti noin 10 minuuttia. Todettiin, että yksi reikä pitää paikata ja hammaskiveä poistaa. Parin viikon päästä sitten kaksi reissua hammaslääkäriin tiedossa, kun toimenpiteet tekee eri henkilö. Viisaudenhampaat eivät olleet vielä puhjenneet (koskahan puhkeaa?), eikä niitä poisteta.

Opiskelijana on vielä aika edullista käydä hammaslääkärissä, joten mielellään nyt hoitaisi kaiken kuntoon. Toimenpiteiden hinnat on lähinnä näennäisiä verrattuna ihan mihin tahansa. Mutta jos vielä ensi vuonna pääsisi opiskelijana, niin sitten voisi odotella taas sen 5 vuotta ennen seuraavaa käyntiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös