Haluatko miljonääriksi? – visailuklassikon paluu

  • 633 025
  • 3 454

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Kaverin kaveri oli kilpailijana tuolla viime kaudella. Tuotantoyhtiölle pitää listata 5 kaveria, ja tuotantoyhtiö karsii näistä pois 2 henkeä.
Tämäkin on osoitus siitä että miten tuotantoyhtiö pyrkii maksimoimaan oman tuottonsa, tai siis sen ettei katsoja pääse varmasti helpolla. Aika vaikea on keksiä viittä "joka alan tietäjää", puhumattakaan jos tuotantoyhtiö karsii kaksi vielä pois. Veikkaan että pyrkivät karsimaan vieläpä ne fiksut. Jos sanot että valitsin tän ku se on mun Tinder-match, ja tän koska se on mun opettaja yliopistossa, niin eiköhän opettaja karsita pois. Jälleen yksi juttu mikä tässä uudessa mallissa ärsyttää, Lehtisen ja Klingan aikana sai ilmeisesti valita kenet tahansa. Kyllä vituttaisi jos tulisi sellainen kysymys vaikkapa urheiluseurasta, jonka fani kavereissasi on, muttet voi sitten soittaa tälle vaikka tiedät että tämä tietäisi varmasti sen vastauksen.

Itse olisin voinut käyttää kilauta kaverille kun oli kysymys minkä bändin laujaka Chris Martin on. Olisin osannut itse pudottaa Slayerin ja Red Hot Chili Peppersin pois, jäljelle jäi Coldplay ja joku toinen. Minulla ei mitään hajua kumpi se on, joten olisin soittanut työkaverilleni jonka tiedän olevan kova Coldplayn fani. Jos tämä tunnistaa Martinin nimen, sanon Coldplayn, ja jos ei, niin sen toisen. Toki tämäkin olisi kussut siihen että en olisi kyllä tätä työkaveria osannut ennen kysymyksiä sanoa tuotantoyhtiölle.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Itse olisin lähtenyt mäkeen skottikysymyksessä. En olisi käyttänyt oljenkorsia noin aikaisin ja minulla ei ollut aavistustakaan vastauksesta, en ole koskaan itse asiassa kuullutkaan. Sohvalla lähdin päättelyketjuun, josta olin varsin ylpeä. Arvelin, että koska Roope Ankka on McDuck ja Aku Ankka ei ole, varmaan tuolla viitataan vanhaan, joten sen olisin vastannut. Siinä olisikin varmasti päässyt tähän ketjuun.
Ei itselläkään ollut mitään tietoa asiasta ja helppo tälleen jälkeenpäin viisastella, mutta kun kaverini kanssa katsoimme jaksoa lauantaina niin kehittelin päättelyketjun millä arvasin vastauksen. Tosin hankala sanoa olisinko tuolla tavalla osannut pähkäillä studiossa, mutta kotisohvalla onnistui hyvin.

Anyway, käytin eräänlaisena ketjun linkkinä ruotsinkieltä, ja aloin miettimään siellä sukunimiä. Hjalmarsson, Håkansson, Gunnarsson, eli selkeästi tämä -son pääte on jonkinlainen merkki siitä että kyseessä on jonkun henkilön "poika" ja noissahan esiintyy selkeästi jonkun henkilön etunimi. Sitten perään mietin nimiä joissa on tuo Mc (tai Mac) etuliite, McSorley, McDavid, McGregor eli näissä nimissä tuo henkilön etunimi esiintyy myös. Siitä kun alkoi sitten miettimään niitä vaihtoehtoja joita kysymyksessä oli, niin arvasin sen pojan oikein. Mutta tosiaan näin jälkikäteen helppoa huudella että "arvasinpas oikein" koska ei tuo mihinkään tietoon perustunut vaan ihan puhtaaseen päättelyyn, ja en tosiaan tiedä olisiko tuo samalla tavalla onnistunut piinapenkissä.

Toisaalta kuitenkin ihan looginen päättelyketju, tosin tuskin nykyään enää Ruotsissa tai Skotlannissa sukunimi määräytyy sen mukaan mikä on kenenkin henkilön isän nimi.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Huomenna kuulemma kaikkien aikojen dramaattisin jakso, kun reilu parikymppinen äijä pääsee kisaamaan tämän tutkintomestarin jälkeen. Saas nähdä joko mennään oikeasti lähelle miljoonaa?

E: ei taideta sittenkään mennä, mainoksessa näkyy useampi tyhjä tuoli. En kyllä ymmärrä miksi tulevat kilpailijat pitää spoilata mainoksilla mitkä näkyvät monta kertaa illassa.
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna...
E: ei taideta sittenkään mennä, mainoksessa näkyy useampi tyhjä tuoli. En kyllä ymmärrä miksi tulevat kilpailijat pitää spoilata mainoksilla mitkä näkyvät monta kertaa illassa.

En kyllä ymmärrä miksi tulevat käänteet pitää spoilata keskustelupalstalla..
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
.........Toisaalta kuitenkin ihan looginen päättelyketju, tosin tuskin nykyään enää Ruotsissa tai Skotlannissa sukunimi määräytyy sen mukaan mikä on kenenkin henkilön isän nimi.

Arvon Pyhimys, Islannissa tämä meininki jatkuu edelleen -son ja-dottir -tyyliin. Ohessa linkkiä Kielikellon mainioon sivustoon islantilaisten (suku)nimien muodostamisesta.

Kielikello - kielenhuollon tiedotuslehti
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Nyt on kyllä melkoisia kisaajia liikenteessä. Huhhuh.. Monacon rajanaapuri Espanja. Harmittaa tuon kaverin puolesta.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Huikea taso tässä jaksossa. Monaco tunnetusti on Espanjan rajanaapuri. Harvoin toisessa kysymyksessä kosahtaa sentään. Ei yllättynyt että "huikea dramatiikka" on tavallista heikommat kilpailijat
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Parastahan oli tuo, että Kreikan perusteli vääräksi sillä, että väitti Kreikan olevan saarivaltio.
 
K

kiwipilot

Nyt on kyllä melkoisia kisaajia liikenteessä. Huhhuh.. Monacon rajanaapuri Espanja. Harmittaa tuon kaverin puolesta.

No joo, harmittaa ja harmittaa. Jos tuota ei tiedä niin joutaakin tippua. Lähinnä harmittaa vaimon puolesta kun mies on tuollainen palikka. "Kreikka on saarivaltio".
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hajosin totaalisesti.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei helvettiläinen. Jaajo-antipatiasta johtuen en ole katsonut ohjelmaa kuin hyvin satunnaisesti, joten sanokaa nyt joku pliis että tämä on kaikkien aikojen pohjanoteeraus.

Ei vaan voi ymmärtää, miksi sellaiset ihmiset jotka eivät tiedä mitään menevät tällaiseen ohjelmaan. Ei siis sillä, että olisivat välttämättä tyhmiä, mutta jos ei ole yleistietoa eikä edes harjoiteltu sen vertaa, että olisi Euroopan karttaa katsonut, niin mitä järkeä osallistua? Ihanko vaan sen takia, että pääsisi telkkariin.

En minä esimerkiksi lähtisi mihinkään sellaiseen ohjelmaan, missä pitäisi nostaa painoja. Aloitettaisiin ensin kevyillä ja jokaisen onnistumisen jälkeen kasvatettaisiin painoja ja palkintosummaa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kaunis nainen tällä viimeisellä kilpailijalla. Siinä illan anti.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
"Kuuntelit onneksi vaimoasi" ja silti kysyy yleisöltä tubettajaa...
Missasin tuon lainin, mutta olisin kyllä itsekin joutunut käyttämään oljenkorren 50/50 muodossa, kun en ollut varma. Mutta ilmeisesti nämä kaikenmaailman Youtubettajat on nykypäivänä yleissivistystä sitten?

Espanja oli jäätävä vastaus aiemmin. Vaimon ilme oli jäätävä.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisena mukana olleelle tonnin kysymys nepotismista. Onko tuo sellaista tietoa, että pitäisi tietää, en ole ikinä kuullutkaan?
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Toisena mukana olleelle tonnin kysymys nepotismista. Onko tuo sellaista tietoa, että pitäisi tietää, en ole ikinä kuullutkaan?
Kyllä varmaan jos olet menossa kisaamaan. Mutta sanon itsekin ihan suoraan ja puhtaalla omatunnolla, että en olisi tiennyt ja ole koskaan kuullutkaan myöskään itse.
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Toisena mukana olleelle tonnin kysymys nepotismista. Onko tuo sellaista tietoa, että pitäisi tietää, en ole ikinä kuullutkaan?

Tämä jakanee kyllä mielipiteitä, koska tuli "jo" tonnin kysymyksenä vastaan. Itse kyllä tiesin, ja pidin asiaa kyllä jonkinlaisena "yleistietona", mutta niin.. onko se todellakin sitten sitä? Yleistiedon määritelmänähän voi karkeasti pitää sitä, että jos kadulla pysäyttelee satunnaisia ihmisiä ja kysyy tässä tapauksessa mitä on nepotismi, niin enemmistö ihmisistä tietää mitä se on.. olisipa mielenkiintoista testata

Mutta muutoin sanoisin, että huh huh mikä jakso.. montakohan kertaa Lehtisen aikana kävi niin, että kilpailija poistui voittamatta mitään. Nyt poistui kaksi peräkkäin
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Olihan jakso. Näin tennisihmisenä oli myös mielenkiintoista että Wimbledonin sekanelinpelin voittajana vaihtoehdot Leo Palin, Olli Rahnasto, Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen. Niin vastaaja oli kuullut muista nimistä mutta ei uutisissa melko tiuhaan viime aikoina esillä ollutta Kontista. Jopa 70-luvun pelaaja Palin oli tuttu, tosin vanhempi herrasmies kisaamassa niin ymmärtää tuon. Lähtee tuollaiseen kisaan eikä selvästikään ole urheilu-uutisia juurikaan viime kesänä seurannut.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Helsinkiläinen DI oli kyllä niin totaalisen jäässä, että tuo case Monaco lienee mennyt puhtaasti sen piikkiin. Toisaalta Kreikka saarivaltiona asettaa tämänkin kyseenalaiseksi. Todella outo jakso.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Huhhuh olipahan jakso. Lensi limpparit melkein suusta, kun tämä Monacon ruhtinas rupesi perustelemaan. "Kreikka on saarivaltio" ja mitä muuta josta päätyi sitten Espanjaan. Ai, että!
Sitä edellinen lähti myös tyhjin käsin, mutta mielestäni kysymys nepotismista tuli liian aikaisin. Siinä viiden tonnin kohdalle sopivampi paikka tälle.

Viimeisen janarin muijalle iso peukku! Näyttää ihan juuri sellaiselta vaimolta. Seksikäs, mutta vakaa. Me want!

Voisi pikkuhiljaa ohjelman nimen muuttaa vaikka "Haluatko tonnistiksi?", kerta parin tonninkin kerääminen näyttää aivan mahdottomalta. Joko kisailijat ovat umpityhmiä, umpijäässä tai sitten lyödään joku Bukowski kysymys 700e kohdalle, jota ei edes 200 hengen yleisöstäkään kukaan tiedä.
Sopii kyllä hyvin Nelosen muuhun tarjontaan. Ei tämä tietokilpailua ole vaan nykyaikaistettua viihdeohjelmaa muiden tositv-sarjojen jatkeeksi.

Toistan jo miljoona kertaa hokemaani mantraa, mutta halvaksi tämä tulee tuotantoyhtiölle. Tulovirrat suhteessa menoihin mukavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös