Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Haluaisitko Jokerien pelaavan Liigassa vai KHL:ssä?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana jeani, 03.04.2018 klo 17.23.

?

Jokerit KHL:ssä vai Liigassa, kumpi mieluisampi?

Poll closed 20.09.2018.
 1. KHL (olen jokerifani)

  16,0%
 2. Liiga (olen jokerifani)

  27,6%
 3. KHL (en ole ensisijaisesti jokerifani)

  10,9%
 4. Liiga (en ole ensisijaisesti jokerifani)

  45,5%
 1. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämäkin pöhkö mantra sopii debunkata.

  Jos Jokereiden kiinnostavuutta päätellään Jatkoajan keskustelupalstan aktiivisuudesta, niin huomio sopii kiinnittää siihen, että täällä tosiaan on aktiivista keskustelua edelleen. Jokerit siis kiinnostaa, vaikka suurin osa suhtautuukin KHL:ään kielteisesti. Ne ovat kaksi eri asiaa.

  Sen sijaan otteluseurantaketjuissa on hiljaista...
   
 2. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Jotkut eivät varmasti edes tiedä koko jatkoajan keskustelupalstasta. Omalla kohdalla seurasin keskustelua sivusta monta vuotta ja kirjoitusoikeuksien saamiseen meni varmasti vuosi koska en tajunnut panostaa hakemukseen. Sinun logiikalla ei ole Jokeri-fani jos ei ole rekisteröitynyt tarpeeksi ajoissa.

  Meinaisin ihan unohtaa. Itse olen liittynyt palstalle 14.12.2012 ja Jokerit ilmoitti KHL:ään lähdöstä 28.6.2013 joten siihen aikaan ei ollut edes minkäänlaista käsitystä KHL:ään siirrosta. Tämä kumoaa teoriasi ainakin omalta kohdalta joten voisitko vain lopettaa.
   
 3. rosvokonna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
  Lainaus:
  Tällä hetkellä tosiaan näyttää siltä, vaikka en tosin tänään ole siellä em. toisessa ketjussa edes vieraillut. Tämä ketju on kyllä mielestäni jopa parempi näyttämö tälle Liiga vs KHL väännölle. Jatkossa se toinen ketju voi sitten palvella laajempaa keskustelua niistä tunteista joita Jokerit meissä herättää.
   
 4. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Voi hyvinkin olla noin ettei Jatkoaika sitten ole niin tunnettu alusta esim. Liigajoukkueiden kannattajille. Sen sijaan älä ala esittämään virheellisiä väittämiä minun logiikastani. En ole niin väittänyt, että ei ole Jokeri-fani mikäli ei ole rekisteröitynyt Jatkoaikaan ajoissa. En esittänyt mitään laatueroja entisten ja nykyisten fanien kesken. Sen sijaan jos tavaat vaikka tuon lainaamasi osan viestistäni, avautuu sinulle toivottavasti se mitä lähinnä ääneen ihmettelin. Mutta kuten totesitkin voi hyvin olla mahdollista, että Jatkoajan tunnettuus on ollut hyvin vähäistä ja osa vuosikymmeniäkin Jokereita kannattanutta on löytänyt sen vasta kun Jokerit liittyivät KHL:ään.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2018 klo 23.47
 5. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Otan osaa, nyt kävi huono tuuri :-)

  Mut faija vei joskus -70 luvun lopussa hallille ja se oli kuulemma menoa. Sen jälkeen Nordiksella tuli nähtyä myös monta Karhu-Kissojen divari pelejä.

  Mutta kuten sanottu, sarja kun sarja niin eihän sitä omiaan ikinä jättäisi.
   
 6. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Kiitos osanotosta. Se on toisaalta ollut enemmän rikkaus kuin taakka/huonoa tuuria, että broidi ja faija ovat eri leirissä. Sen vuoksi uskallan sanoa, ihan omakohtaisesta kokemuksesta, että vastakkainasettelulla voi olla myös se positiivinen puoli.

  Lainaus:
  Paitsi silloin kun seura jättää sinut.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2018 klo 23.48
 7. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  No varmaan on kun keskimäärin 10.500 Jokeria hallilla. Vieraspeleistä puuttuu ne kotijoukkueen kirjoittelijat ja hyvä niin.

  Lisäksi näitä kohta kahtakymmentä Liigajoukkuetta kohti riittää kirjoittelijoita kohta joka niemestä. Yllätys?
   
 8. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Näin se kirjoitussävy muuttuu kun on pakko nöyrtyä. Ensin kaveri kyseenalaistaa toisten fanituksen ja sitten kun lyödään faktat tiskiin niin alkaa selittely :)
   
 9. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Niin edelleenkään en ole kyseenalaistanut kenenkään fanitusta. Ja ymmärrän mainiosti, että sinulle asiallinen vastaus näyttäytyy nöyrtymisenä. Sinulle kun asiallisuuden käsite on täysin vieras.

  Nyt on varmaan aika epäillä sinun luetun ymmärtämisen kykyä, vaikka sinä sitä toistuvasti useilta muilta kirjoittajilta oletkin epäillyt:

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Onnistut muuten kerta toisensa jälkeen kirjoittamaan tuon luetun ymmärtämisen väärin. Samaan aikaan kuitenkin näet asiaksesi täällä päsmäröidä, että sinun kirjoituksiasi ei ymmärretä. Noi ei vittu varmaan ymmärrettä, kun ihan peruskielioppikin sakkaa. Peiliähän olet täällä mm. minulle ollut tarjoamassa useampaankin otteeseen. Mitäpä jos kaivaisit sen esiin, katsoisit siihen ja miettisit miksi luetun ymmärtäminen on toisinaan haastellista sinun kohdallasi. Siis sen lisäksi, että käyttäydyt asiattomasti, nimittelet yms. joista sinä olet saanut mm. useita kirjoituskieltoja aikaisemmin.

  Ettet pääse vähättelemään tai viemään keskustelua sivuraiteille, niin ei mennyt kauaa kaivaa noita sinun jankuttamiasi "luetunymmärtäminen" lainauksiasi, vaikka olet rajoittanut profiilisi katselua. Siitä samasta asiasta sinä kuitenkin näit asiaksesi ojentaa erästä toista kirjoittajaa:
  Lainaus:
  Eli yksinkertainen kysymys: Kertooko myös sinusta kaiken oleellisen tarkoitusperistäsi, että olet rajoittanut profiilisi katselua?

  p.s. luulin olleeni ignoressa. Ja ihan lopuksi hymiö.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2018 klo 00.24
 10. rosvokonna Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
  Lainaus:
  Ai saatana, nyt oli aika väkevä viesti. Hymyilytti ihan ääneen, kiitos tästä.
   
 11. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Seuraavista esimerkeistä käy ilmi että kyseenalaistit minun fanituksen ja heittelit ilmoille ties mitä epäilyksiä jotka eivät pidä paikkaansa.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:


  Miksi jätit vastaamatta seuraavaan joka kumosi väitteesi omalta kohdaltani?

  Lainaus:

  Väittely Liigan ja KHL:än kohdalla on ihan ok, mutta siinä vaiheessa mennään rajan yli kun joku alkaa kyseenalaistamaan Jokeri-fanitukseni. Se on hienoa kun argumentit loppuu niin on pakko kaivella menneitä ja esittää parempaa ihmistä :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2018 klo 00.39
 12. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Mutta siinä vaiheessa ei mennä yli kun sinä kyseenalaistat muiden fanituksen?

  Ja edelleenkään en ole kyseenalaistanut myöskään sinun fanitusta, siksi en koe olevani velvollinen siihen mitään vastaamaan. Tuo ensimmäinen lauseeni (jonka viestissäsi lainasit) kieltämättä näyttäytyy sellaisena, että sen voi kokea jonkinlaisena vähättelynä yms. Sitä en sillä kuitenkaan tarkoittanut, joten huonosti muotoiltu minulta. Stubbin sanoin, sori siitä. Ja nuo muut listaamasi esimerkit ovat ihan normaalia pohdintaa. Jos niistä otit itseesi niin en pysty oikein edes olemaan pahoillani.
   
 13. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Jos vastaisin aiheeseen vaan, että ihan sama. Sanotaanko, että paluu Liigaan olisi mieleinen, mutta irtautuminen KHL:stä tulisi hoitaa tyylikkäämmin kuin Liigasta aikoinaan.
   
 14. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Ehkä tässä kuitenkin on enemmän ongelmana se, että ne argumentit vain ovat sellaisia, joita sinä et haluaisi lukea. Sä saat tietenkin selitellä sen itsellesi ihan kuinka haluat ja kuinka parhaimmaksesi näet. Se ei ole multa pois, itseasiassa päinvastoin. Sen sijaan sinulla on tuon luetun ymmärtämisen penäämisen lisäksi toinenkin vakifraasi. Syyttelet toistuvasti muita siitä, että sen kerran kun joku ei jaksa vastata sinulle liukuhihnalta tuleviin kysymyksiisi syyttelet heitä karkuun juoksemisesta jne.

  Yritetään vielä kerran. Sinä katsoit siis asiaksesi esittää seuraavan väittämän eräästä kirjoittajasta, joka oli rajoittanut profiilinsa katselua:

  Lainaus:
  Kuitenkin olet nyt tehnyt itse aivan samoin, siis olet rajoittanut profiilisi katselua. Eli kysymys kuuluu: Kertooko se, että olet rajoittanut profiilisi katselua, myös sinun tarkoitusperistäsi kaiken oleellisen?

  Osaatko vastata vai juoksetko karkuun?
   
 15. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Jos haluat jatkaa keskustelua niin laita vaikka yv:ta. Tuskin tämäkään keskustelu kuuluu tänne.

  Lainaus:
  Kiitos muistutuksesta.
   
 16. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Liigassa
  Lainaus:
  Sinä esitit tuon väitteen julkisesti tällä palstalla tuosta toisen kirjoittajan rajoitetun profiilin tarkoitusperistä. Nyt kun olet tehnyt niin myös itse ja jäänyt siitä housut kintuissa kiinni niin eikö olisi ihan miehekästä myös vastata ihan julkisesti? Eli juokset karkuun. Seuraavan kerran kun penäät keneltäkään vastauksia niin ymmärräthän kuinka kornia se on?
   
 17. Valle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
  Lainaus:
  Sinä jäit toisen kerran kiinni lyhyen ajan sisään asioiden vääristelemisestä. Kun kuuppa sitten hajosi lopullisesti piti alkaa kaivella menneitä. Olen liikuttunut kuinka oletettavasti normaalilla ihmisellä on päiväkausia käydä aikaa käydä läpi yksityiskohtaisesti toisen viestihistoriaa. Itsellä ei riittäisi tähän aikaa, mutta hyvä että sinulla on tekemistä. En nyt muista kenestä nimimerkistä oli kyse, mutta varmaankin jostain sinunkaltaisestasi joten olen varmaan oikeassa siinä mitä väitin. Sinuahan voisi melkein väittää ahdistelijaksi joten siinäkin määrin on parempi siirtää sinut ignoreen.
   
 18. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Hienoa kun ajattelet noin. Toki et ole missään vaiheessa ollut tuon ajatuksesi mittainen.

  Lainaus:
  Astuitko mielestäsi tuossa lainatussa viestissä minkään edellä mainitsemasi rajan yli? Millä kantimilla sinä arvioit jatkuvasti kenenkään muun kannatusta?
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin juuri. Jos nykyistä tilannetta verrataan aikaan ennen KHL-sopimusta, muutos on suuri sisällön suhteen. Itse peli, pelaajat tai Jokerit sinänsä on saanut tehdä tilaa vähän lapselliselle jankkaamiselle siitä, onko KHL Jokerien koti vai ei. Tässä mielessä voi sanoa, että Jokerit kiinnostaa seurana keskusteluissa aiempaa vähemmän, mutta Venäjän KHL tietenkin enemmän.

  Kokonaan toinen asia on se, kiinnostaako Jokerit ylipäätään Suomessa KHL-seurana ja koko Suomen Jokereina aiempaa enemmän tai vähemmän. Vaikka pelaajien taso onkin nyt parempi, Kekäläisen ajan Jokerit pystyi kipailemaan hyvin maksullisten lippujen osalta KHL-Jokerien kanssa. Koko Suomen ja kai vähän Venäjänkin (koska halli, seura ja omistajat) KHL-Jokerit voisi kuitenkin teoriassa nousta varsinaiseen hurmokseen, ellei Venäjä ja KHL olisi monissa asioissa lähinnä totaalisen paska ja ellei Jokereissa valtaa käyttävät vähemmistöomistajat tappaisi niin tehokkaasti fanittamista seuran ympärillä.

  Jos Jokerit KHL:ssä selviytyy niin kauan, että HIFK:n uusi halli valmistuu, kilpailuasetelma seurojen välillä maksavista katsojista, yhteistyökumppaneista ja brändin paremmuudesta tiivistyy. Vaikea kuvitella, miten koko Suomen ja osin Venäjänkin Jokerit kisassa voittoisasti vastaa. Tällaiset jugrahansit tappavat lähinnä kiinnostuksen jääkiekkoon. KHL:n mahdollinen uudistuminen voi tuoda uusia aseita, mutta KHL on puhunut uudistuksista jo vuosia. Aika näyttää.
   
 20. cheap_shot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
  Ensimmäisestä KHL-kaudesta jaksoin vielä innostua, mutta niinkuin pienelle lapselle yleensä käy, uusi lelu unohtuu nopeasti nurkkaan. Tuttujen kasvojen näkeminen hallilla, tietyt vastakkain-asettelut kentällä ja somessa (Jullit, Kärpät ja TPS) ja tärkeimpänä vierasmatkat.

  No, en usko ajan entisen ikinä palaavan ja luen Jatkoaikaa edelleen vain vanhasta tottumuksesta, Jokereiden kohtalo ei sinällään enää kiinnosta, enkä ole ihan varma syttyisikö sama kipinä enää uudelleen, kun se on kerran sammutettu?

  Minä, Me - Jokerit!
   
 21. kiwipilot Jäsen

  Nyt taitaa olla eräällä juniorimallin Propaganda Liigan -fanilla takapuoli kipenä...

  Ja itse kysymykseen: Liigaan. Ryssän muoviseen HMV -sarjaan siirtyminen aloitti häpeällisen ajanjakson Jokerien taipaleella.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Hyvä kommentti :)

  Avataanpa hieman tätä pelaamisen tasoa KHL:ssä. Pelaamisen taso KHL:ssä on ollut ehkä vähän yllättäen laskusuunnassa. Ilmeisesti siksi, että valmennuksen taso on osalla seuroista kääntynyt laskuun ja myös siksi, että KHL-pelaajien taso on kääntynyt laskuun, koska tason suhteen liian moni on lähtenyt NHL:ään, Eurooppaan tai muualle. KHL:n kärkijoukkueiden pelin taso on hyvä. Kun parina viime vuotena KHL:n keskitasoa heikommat seurat osasivat kuitenkin pelata - osin Jokereilta oppineena - kiekollisen ja kiekottoman puolustuspelaamisen 5vs5 tyydyttävästi, tämä osaaminen ei ole edelleenkään siirtynyt vastaavaan hyökkäyspelaamiseen. Niinpä yugrariikat olivat päättyneellä kaudella täysin vastaantulijoita hyökkäyspelaamisen organisoinnissa. Yhtään liioittelematta voi sanoa, että Euroopasta löytyy useita sarjoja (ml. Liiga), joiden joukkueiden pelaamisen organisointi on niin paljon parempaa, että heikoimmat venäläisseurat ottaisivat tappion myös kuvitteellisessa kohtaamisessa. Jääkiekko kehittyy koko ajan eikä enää riitä se, että osaa trapin vaihtaa kesken pelin aggressiiviseen paineistukseen, vaan hyökkäyspelaamisen organisointi on edellytyksenä voitoille.

  On surkuhupaisaa höpistä KHL:n pelin tasosta, kun ei kykene peliä lukemaan edes sen vertaa, että huomaisi KHL:n heikoimpien seurojen ongelmat hyökkäyspelin rakenteissa. Toisaalta samaan aikaan KHL:n pelillisen tason laskun myötä on tapahtunut sekin, että Jokerit on tai oli tällä kaudella TOP-5 joukkue. Tämä toki on kuvitteellinen arvio, mutta Itäisen konferenssin kärjen taso on jo niin paljon alle Lännen, että meneillään olevissa Idän finaaleissa kumpikaan joukkue ei välttämättä olisi Jokereita lyönyt paras seitsemästä sarjassa. Mitä se kertoo KHL:n pelin tasosta, jos yksi pienimmistä nettopalkanmaksajista on näinkin vahva?
   
 23. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Sillä ei taas itselleni ole mitään merkitystä kiinnostaako KHL-Jokerit ihmisiä enemmän vai vähemmän kuin liigan jättänyt Jokerit. Silloin kun aloin seuraamaan Jokereita, matseissa kävi ehkä se 2500 ihmistä, joista 500 oli tullut nauramaan Jokereille. Eli ei tässä ennenkään olla menty eikä seuraa valittu valtavirran tai yleisen mielipiteen mukaan.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Täysin samanlaisia kampanjoita ainakin Hifkin peleihin on ollut. En sitten tiedä miten ilmaislippuja jaetaan, mutta käsittääkseni kaikki seurat tuota harrastaa lajista riippumatta. Tämä siis runkosarjan osalta.
   
 25. Shakermaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  90-luku: Nordis, alle kouluikäinen allekirjoittanut, koko perhe kausikorteilla hallissa, verenperintönä saatu Jokerifanius, verivihollinen IFK. Muistutin sitä tällä hetkellä julkisuudessa ollutta pikkupoikaa, Jerryä, koska muistin käytännössä lähes kaikkien liigapelaajien nimet.
  Mestaruudet ja rivalry TPS:ää vastaan, Selänne, Janecky, Jokiharju, Ketterer, Sulander, katkeruus IFK:n menestyessä (mestaruus -98, Olli Jokinen, punaiset lasit ja sikari, ynnä muut).
  Hartwall Areena, tunne laski, halli tuntui hiljaiselta, ei ehkä niin omalta, huippumenestys hiipui ja näiden myötä myös esiteinin mielenkiinto laski hieman alhaisemmalle tasolle.

  2000-luku: Mestaruus 2002 tuli ehkä jopa puskista. Tuntui hyvältä. Sain maistaa vanhempieni korkkaamaa Jokeriviiniä ja juoksin faijan kanssa pihalla Jokerilippu liehuen. Kiima kasvoi jälleen. Kärpät ja paidattomat oululaiset Areenalla alkoi tökkiä hermoja, plus playoff-tappiot. Vahva kiintymys omaa joukkuetta kohtaan voimistui voimistumistaan huipentuen 2010-luvun pääkaupungin vastakkainasetteluun; mm. Granlund-Pulkkinen, ensimmäisen Talviklassikon shokkialku 0-2 heti kättelyssä paikan päällä nähtynä paleltuneena ja ikuinen v-tutus tappiosta. Playoffit naapuria vastaan, Hentusen läpiajo, jonka epäonnistuminen johti käytännössä IFK:n mestaruusjuhliin. Jarkko Ruutu hämmentämässä vanhan kotiseuransa pasmoja totaalisen sekaisin, työsulkukauden pelaajat, Karlsson ja 8-1, Eteläpäädyn hurmio ja sen levittäytyminen vahvasti jo kohti sivukatsomoita, Hardtin jatkoaikamaali, IFK:n pudottaminen lomille. Viimeisen Talviklassikon panos 105-105 tilanteessa viimeisessä kohtaamisessa, Stadin herruuden tappio, josta en ole ikinä päässyt yli.

  KHL:ään siirtyminen kuulosti alun perin joltain pilalta, kun silloinen kumppanini kertoi siitä juuri herättyäni. Kömmin heti tietokoneelle lukeakseni uutisia ja totta se oli. Hautasin pääni käsiini. Ei tämä voi olla totta, ei näin voi tapahtua minulle.
  Jatkoajan seuraaminen kävi raskaaksi, kun tähän päiväänkin asti jatkuneet väännöt Putinista, politiikasta ja kaikista KHL:n ja Venäjän tuomista lieveilmiöistä sotkivat fanien pakkaa ja samalla mahtavaan lentoon päässyt Eteläpääty alkoi harmikseni rakoilla. En ole koskaan ollut eteläpäätyläinen, mutta olin aina ollut ylpeä siitä kuinka hieno fanikatsomo meillä on ollut.
  Tämän kaiken päätteeksi koitti sääliplayoffit, joiden häviäminen johti kotimaisissa sarjoissa pelaamisen loppumiseen. Koko kausi oli ollut sekava ja olin laivalla ratkaisevan ottelun aikana, joka kertoo siitä etten tiennyt haluanko edes katsoa koko koitosta. Katsoin siellä teksti-tv:ltä Jokereiden hävinneen tuon pelin. En osannut edes ajatella miltä se tuntui. Jotenkin vaan oli sellainen ajatus, että olipa tyypillinen päätös tälle kaikelle. Tunnepuoli oli täysin lamaannuksissa.
  Pelko tulevasta kyti sisällä.

  KHL-aikaan valmistautuminen alkoi ja oli vaikea suhtautua, kun tilanne oli erilainen kuin koskaan ennen. Kiinnostavia nimiä tuli kuitenkin joukkueeseen ja se herätti mielenkiintoa. Jokerihistorian ensimmäinen KHL-matsi oli mentävä jo historiallisuusarvon takia katsomaan paikan päälle, ja se oli ihan ok. Hagman avasi KHL-aikakauden maalitilin ja maalin tuulettaminen tuntui tutulta, mutta kun vastustaja teki ensimmäisen maalin, oli todella oudon tuntuista, kun halli hiljeni täysin. En ollut koskaan ennen kuullut jäähallissa niin täydellistä hiljaisuutta. Tässä se ero Liiga-aikaan tuli ensimmäisen kerran esiin; ei paidattomia oululaisia pomppimassa, ei muutamaa lappeenrantalaista huutamassa maalin tultua, ei ketään. Vastakkainasettelu oli poissa. Minulle tämä tarkoittaa yhtä kuin sitä, että puolet tunteesta on myös poissa, eli vihollisleirin tunteet.

  Tähän se kaikki kulminoituu. Tämän "kevään", eli lopputalven, playoffien päättyessä klikkailin kylmän rauhallisesti Viasatin kanavapaketin tilauksen peruutuksen ja olin tyytyväinen, että rahaa säästyy tällä tavoin. Ei tässä edes ole sitä lapsenomaista uskoa, että nosteltaisiin pyttyä jonain keväänä. Tietää vaan, että playoffeihin kausi päättyy, eikä voida edes puhua pettymyksestä kun tie katkeaa toiselle kierrokselle, koska se on ihan odotettua. Sitten seurataan taas mielenkiinnolla millainen porukka kasataan ensi syksyksi.

  Olin toki Sotshi-sarjassa täysillä mukana kotisohvalla kiroillen mm. Jyrki Jokipakan sikailu-yritykselle Jormakkaa kohtaan ja se nosti sellaisen tunteen, että tätä Jokipakkaa minä vihaan. Oksettava yritys teloittaa toinen suomalaispelaaja.
  CSKA-maratonjatkoaikaottelun ratkettua pompin ilmaan ja yritin olla hiljaa, ettei muu perhe herää, joten voittamisen ilo on olemassa. Mikäli se ottelu olisi kääntynyt toisin päin, olisin vain sulkenut telkkarin ja mennyt nukkumaan ilman sen suurempia tunnekuohuja. Ainoa harmi olisi ollut se, että tuli valvottua turhaan niin pitkään.

  Voittamisen ilo on olemassa, mutta tappiot eivät välttämättä harmita. Tässäpä tämä on pähkinänkuoressa. Ei sen näin pitäisi mennä.
  SKA on tosin onnistunut aiheuttamaan vihaa, hyvä niin. Tunnetta on suuntaan ja toiseen ja näiden otteluiden aikana tuntee lähes sitä samaa paloa kuin kotimaan sarjan aikana. SKA:n voittaminen aiheuttaa todella hyvän olon, mutta sitten taas, sille häviäminen ei ole kuitenkaan lähellekään samanlaista, kuin IFK:lle häviäminen. On periaatteessa siis mahdollista, että muitakin seuroja vastaan nousee pikkuhiljaa tunnesiteitä esiin, mutta silti puuttuu se yhteisöllisyys. Tuskin tulee työpaikalla kovin usein kaveri Sotshi-pinssi tai lippis päässä vinoilemaan. Yhden SKA-lippiksen olen työpiireissä nähnyt, mutta sen kantaja ei vaikuttanut kuitenkaan olevan kovin tunteella tuon joukkueen takana.

  Seuraan ja kannatan KHL-Jokereita, käyn kerran kaudessa hallilla ja loput matsit katson joltain päätteeltä, mutta veri vetää takaisin Liigaan.

  KHL:ssä on vaikea muistaa vastustajien pelaajien nimiä, kun taas Liigassa tunsi suuren osan pelaajista, tai ainakin osasi lausua nimen ja se jäi mieleen helpommin kuin joku venäläisnimi. Eikä kyse ole pelkistä nimistä. Nimen takana on poika tai mies, jonka edesottamuksia voi seurata, mutta KHL:ssä se ei niin paljoa kiinnosta. Hyvä KHL-joukkueen pelaaja saattaa joskus nousta Venäjän maajoukkueeseen, mutta siinäpä se. Ei herätä tunteita. SaiPan Löppönen voi kuitenkin nousta taistelemaan MM-kisapaikasta ja yllättää kisoissa viemällä Suomen finaaliin ja fiilis on tapissaan. Samankaltainen juttu on joukkueiden kanssa. Vaikka jyväskyläläisiä haukuttiinkin traktorijoukkueeksi, niin sanoessani Jokerien pelaavan Traktor Tseljabinskia vastaan, aiheuttaa se naurua, että onko jonkun joukkueen nimi oikeasti Traktor.

  Haluan jääkiekolta tunteen lisäksi yhteisöllisyyttä. Sitä, että törmään hallilla tuttuun, jolla onkin vastustajan paita päällään. Sitä, että odottaa seuraavaa työpäivää paikallisväännön jälkeen joko innolla tai kauhulla. Sitä, että voi lyödä pullosta vetoa, kun pääkaupungin joukkueet ovat playoffeissa vastakkain. Rakastan joukkuettani, mutta rakastan myös vihata muita joukkueita.