Se mikä itseäni hämää on se, että miten muka se että asia kirjataan lakiin, automaattisesti tarkoittaisi sitä että nämä liian vähin resurssein pelleilevät saataisiin kuriin?
Olisiko rangaistuksen ja jättikorvausten pelko mitä?
Se mikä itseäni hämää on se, että miten muka se että asia kirjataan lakiin, automaattisesti tarkoittaisi sitä että nämä liian vähin resurssein pelleilevät saataisiin kuriin?
Olisiko rangaistuksen ja jättikorvausten pelko mitä?
Iso ongelma tosin on siinä, että lisävelka menee enemmän tai vähemmän kokonaan nykyisten rakenteiden ylläpitoon, eikä investointeihin ja infran parantamiseen. Noin karrikoiden voisi sanoa, että nykyinen 7-10 miljardin lisävelka per vuosi on ihan jees, jos sillä rakennettaisiin pari ydinvoimalaa, tunneli Tallinnaan ja parannettaisiin tieverkkoa sen sijaan, että fyrkat työnnetään julkisen sektorin syöttöporsaiden palkankorotuksiin, sossun eläteille ynnä muille vasemmistopuolueiden hyysättäville.Ei ole. Anyway, Suomi on toistaiseksi toiminut melkoisen rationaalisesti kun ei ole uhkaavassa taantumassa ryhtynyt mihinkään täysjarrutukseen, mikä toisi sen taantuman, eikä parantaisi vaan huonontaisi vajettamme. Britannia on päinvastaisesta hyvä esimerkki.
Iso ongelma tosin on siinä, että lisävelka menee enemmän tai vähemmän kokonaan nykyisten rakenteiden ylläpitoon, eikä investointeihin ja infran parantamiseen. Noin karrikoiden voisi sanoa, että nykyinen 7-10 miljardin lisävelka per vuosi on ihan jees, jos sillä rakennettaisiin pari ydinvoimalaa, tunneli Tallinnaan ja parannettaisiin tieverkkoa sen sijaan, että fyrkat työnnetään julkisen sektorin syöttöporsaiden palkankorotuksiin, sossun eläteille ynnä muille vasemmistopuolueiden hyysättäville.
Mitä tähän tuoreeseen budjettiriiheen ja vanhuslakiin tulee, niin kokoomuksessa taidettiin viimein kyllästyä vasuripuolueiden biaatchina olemiseen ja pakotettiin demarit laihaan kompromissiin ja käytännössä nämä eivät saaneet asiaan liittyen mitään vaatimuksiaan läpi, vaikka muuta yrittävätkin väittää. Solidaarisesti toki muut hallituspuolueet ylistivät tehdyn ratkaisun erinomaisuutta, jottei demareille tule paha mieli, kun jo tähän asti on niin kovasti kiusattu.
Käytännössä iso osa meneekin kulutukseen. Toisaalta potti voitaisiin olla ottamatta ja keventää verotusta, jolloin iso osa menisi edelleen kulutukseen.Tuo on ajatuksena sinänsä ok, mutta epäasiallista siinä on ajatella, että olisi jotenkin helppo jaotella tuon aukon äkillisen karsimisen vaikutukset. Käytännössä suuri osa siitä kuitenkin tulee kulutukseen jotain kautta eli vajeen eliminointi heikentäisi merkittävästi kysyntää, mikä syventäisi taantumaa, mikä puolestaan lisäisi vajetta.
Tuossa muuten taidat olla oikeassa - ainakin ensiuutiset kertoisivat, että kovin laihaksi jäivät SDP:n saavutukset kiistassa. Outoa kun ainakin itse ajattelin, että heillä on melkoisen hyvät neuvotteluasemat tällä hetkellä.
Rahaa on kun nostetaan kunnallisveroa, mikäli ihmiset sitä haluavat.
Eli menot pienenevät ja tulot kasvavat, mutta silti mihinkään ei ole varaa, kaikesta leikataan ja silti pitää ottaa lisää velkaa? Jotenkin tuntuu, ettei meillä oikeasti voi olla varaa tukea koko Euroopan vä
Erittäin kummallinen ratkaisu tyytyä noin surkeaan kompromissiin, kun tukena olivat myös muut hallituspuolueet. Ja ajattelisin, että esimerkiksi kristillisdemokraateille kyseessä olisi ollut todella tärkeä asia. Mutta eipä tullut tästäkään yhtään mitään, vanhustenhoitoon ei saada muutosta ikinä puheista huolimatta. Pitäisikö sitä nyt protestiksi äänestää sitten perussuomalaisia ja nimenomaan sitä Koskelaa kuntavaaleissa vai mitä.... Kokoomuksen tahdissa mennään hallituksessa kiltisti.
Siitä tässä onkin kysymys. Guzenina ja muut demarit valitsivat kokoomuksen eurolinjan. Turha valittaa, ettei rahoja löydy vanhustenhoitoon. Demarit olisivat voineet lähteä hallituksesta ja pyrkiä muodostamaan perussuomalaisten sekä shitpackissa jo mukana olevien kanssa vanhuspalveluun panostavan hallituksen. Demarit ja Guzenina pistivät 1,44miljardia EVM:n alkupääomaan. Sillä olisi palkattu monta hoitajaa.Kysymys on europolitiikasta ja siitä ettei perussuomalaisia saa sen vuoksi hallitukseen. Siksi vasemmiston ja oikeiston on muodostettava epäpyhäallianssinsa.
... Kyllä minä näin ex-vanhus ja nykyisen sairaanhoitajan siippana voisin väittää, että kyllä siellä muutakin tehdään, kuin istutaan kahvihuoneessa lukemassa Demiä...
Suurin ongelma vanhustenhoidossa on se, että vanhukset on ulkoistettu yhteiskunnalle, sukulaiset ottavat erittäin vähän vastuuta.
Kenties tai kenties tuo on osittain tekosyy.Syynä tähän ongelmaan ovat yhteiskunnan arvot: työ, tuottavuus, ja ikuisen kasvun tavoite.
Entäs siviiliautoa? Taitaa aika moni hoitaa työautolla myös siviiliajot sekä tietenkin sen tärkeimmän eli egoilun.ei kukaan täysjärkinen maksa itse työautoaan.
Syynä tähän ongelmaan ovat yhteiskunnan arvot: työ, tuottavuus, ja ikuisen kasvun tavoite. Tuollaisessa prässissä suurella osalla ei ole voimia satsata vanhusten omaishoitoon. Jonkin pitää muuttua ajattelutavassa, itse en näe että yksikään eduskuntapuolue olisi ajamassa asiaa tällaiseen suuntaan.
Hallitusohjelmasta tämä tavoite laskea kilometrikorvaukset tasolle jolla katetaan vain huollot ja polttoaine kuullostaa täysin poskettomalta, ei kukaan täysjärkinen maksa itse työautoaan. Homma menee siis niihin kammoksittuihin palkankorotuksiin, verojen kiertämiseen autoedulla, tai vihreään linjaan "sopivaan" ajoneuvomäärän lisäämiseen.
Piristävää lukea TosiFanin kirjoittavan välillä sen laatuista tekstiä, joka vastaa täysin omiakin ajatuksia.Ihmiset tekivät agraariyhteiskunnassa paljon enemmän työtä, monta sukupolvea asui yhdessä, vanhukset ja lapset hoidettiin siinä samassa. Nykyisin suurinosa ihmisistä käy sen 7,3 tuntia arkipäivässä töissä ja istuu lopun aikaa kotona yhteiskuntaa kiroten. Joka arki-ilta perusduunarilla on vapaa-aikaa noin 4-6 tuntia. Tämän lisäksi on tietysti viikonloput ja lomat.
Onko lapsilla tai lapsenlapsilla vastuuta vanhemmistaan/ isovanhemmistaan? Pitääkö sen lähihoitajan siivota vai olisiko se sukulaisten tehtävä?
Tämä nyt on käsitelty jo sata kertaa. Kilometrikorvauksilla ei makseta työautoa. Kilometrikorvauksilla maksetaan korvausta oman auton käytöstä työajoon. Työauton maksaa työnantaja.Hallitusohjelmasta tämä tavoite laskea kilometrikorvaukset tasolle jolla katetaan vain huollot ja polttoaine kuullostaa täysin poskettomalta, ei kukaan täysjärkinen maksa itse työautoaan.
Kenties tai kenties tuo on osittain tekosyy.
Ei työnteko ole ennenkään estänyt ihmisiä huolehtimasta ja välittämästä läheisistä, mikäli ihminen on kokenut asian tärkeäksi.
Entäs siviiliautoa? Taitaa aika moni hoitaa työautolla myös siviiliajot sekä tietenkin sen tärkeimmän eli egoilun.
Ensi vuoden budjettiesityksen mukaan veronkorotuksia luvassa. Samalla korotetaan kansaneläkkeitä, kotihoidontukea ja työttömyyspäivärahaa.