SDP ei tee muuta kuin lupaa kaikille jotain, joka ennestään syventää vajetta. Tietysti on kiva luvata kaikille jotain, mutta pitäisi ottaa realiteetit huomioon.
Eiköhän tässä kaikille kaikkea lupaa oppositio, jonka mielestä esimerkiksi kilometrikorvauksiin ei saisi koskea tikullakaan. Vanhuspalveluasiassa on kyse aivan toisen tärkeysluokan kysymyksestä.
Yleinen ihan luonnollinenkin virhe on ajatella, että kansantalous olisi sama asia kuin oma henkilökohtainen pankkitili. Velkaa ei voi olla ollenkaan jne. Kyllä raja tulee valtiollakin joskus vastaan, kuten Etelä-Euroopan kohdalla ollaan nähty, mutta Suomella on siihen, usko pois, vielä hirvittävän paljon matkaa. Tietysti tämä eurokriisi tuo oman lisänsä, mistä kukaan ei tiedä varmasti yhtään mitään.
Niin, se sama eurokriisi, jota yritettiin hoitaa puhtaalla vyönkiristyspolitiikalla, mikä syvensikin vain esimerkiksi Kreikan vaikeuksia. Tottakai siellä se liikkumavarakin on huonon talouspolitiikan takia pienempi, mutta ennemmin olisi pitänyt lähteä verotusasteen nostosta, harmaan talouden kitkennästä ja julkisin toimin kysynnän elvyttämisestä. Se olisi ollut paitsi oikeudenmukaista, hyvin mahdollisesti myös taloudellisesti parempi ratkaisu.
Toejoen Veikko on kaivanut uuden argumentin. Enää ei riitäkään sen väittäminen, että ulkoilu ei ole ihmisen perustarve tai että hoitajat voisivat tehdä enemmän, jos eivät olisi niin laiskoja.
Noh, mää uskaltaisin jostain syystä sanoa, että laskelmasi tuskin pitää paikkaansa. Mutta jos pitäisi, niin meneväthän kaikki muutkin Pohjoismaat (joissa muuten syötetään vanhuksille kolme kertaa vähemmän psyykelääkkeitä!) tähän samaan ansaan. Onhan työvoiman riittävyys oikeastikin ihan todellinen kysymys hoiva-alalla, mutta esimerkiksi kuntatyönantajalla on selkeät intressit lähteä sitä suurentelemaan.