Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 140 268
  • 10 753

Salama44

Jäsen
Kyllä on epätoivoista tuo sinisten toiminta kun aletaan valehtelemaan valehtemisesta.

Kyllä asia on niin että sen kannatus kasvaa joka on oikealla asialla ja puolustaa niitä jotka tekevät sen työn kentällä tämän maan hyvinvoinnin eteen.

Paskapuolueet ja äänestäjien pettäjät kuolevat pois. Hyvästi petturit, teitä ei kaipaa kukaan!

Siitä vaan kirjoittamaan kirjaa mitä tuohoa loikkarit ovat sopimusyhteiskunnalle tekemässä
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllä asia on niin että sen kannatus kasvaa joka on oikealla asialla ja puolustaa niitä jotka tekevät sen työn kentällä tämän maan hyvinvoinnin eteen.
Tarkoitatko tämän maan lukuisia pienyrittäjiä, jotka työllistävät valtavan joukon ihmisiä?
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No ei tämä soppa ainakaan keskustan tai kokkareiden laariin sada. Hehän tässä niitä roistoja ovat.

Omassa kuplassani tämä soppa sataa nimenomaan hallituspuolueiden laariin ja AY-porukka näyttää vain yhä vain enemmän tarinan konnalta. Itseasiassa melkein kaikki, keiden kanssa olen asiasta kasvotusten puhunut, ovat sitä mieltä että nyt jos koskaan olisi nykymuotoinen AY-liike lyötävä polvilleen.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Ay-liikkeellä on valta pysäyttää koko Suomi, sen roolia suomalaisessa yhteiskunnassa on turha vähätellä. Nykyisessä järjestelmässä on monia ongelma kohtia, joista työntekijät kärsivät ja ay-liike kieltäytyy neuvottelemasta. Viimeksi tällä viikolla joku ay-pomo uhosi Ylellä ettei yleissitovuus ole myynnissä. Sillä ei ole väliä, että jäjestäytymättömien työnantajien työntekijät kärsivät, kun tessiä pitää noudattaa pilkulleen, eikä voi sopia paikallisesti.

Sipilän hallitus on tökkinyt ampiaispesää ja ay-liike on ampumassa tykillä näitä ampiaisia. Viimeisin JHL:n tempaus on viedä ruoka lasten suusta, päiväkotien ja koulujen keittiöt ovat kiinni ma - to. Omalla faceseinällä on ollut kolme ilmoitusta Loimaan kassaan siirtymisestä, kassan jäsenyys 92€/ vuosi ja yhdistyksen (lakipalvelut yms.) 18€/ vuosi. Mielenkiinnolla seuraan mitä tapahtuu loppuvuodesta, jos Sipilän hallitus pitää pintansa. Nyt voi olla ay-liikkeellä kovat ajat edessä.

Ytk:n lakipalvelut eivät sisällä juurikaa mitään hyödyllistä, jos niitä tarkemmin tutkii.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Itselleni se isoin ongelma ei sinänsä oli ay-liikeen vallan rajoittaminen, mutta samalla pitäisi pystyä varmistamaan se, etteivät Suomen yrittäjät ja EK saa kohtuuttoman suurta valtaa vaikuttaa asioihin. Tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen. Siellä ne syöpäläiset ovat vallan ytimessä. Tämä on vähän joko tai kysymys. Joko se valta riisutaan kaikilta tai sitten ei keneltäkään.

Miksei tätäkin uudistusta tuotu sen kautta, että samalla olisi tehty suurten yritysten irtisanomisesta vaikeampaa? Nythän se on naurettavan halpaa ja helppoa kaikkiin kilpailijamaihin nähden. Olisi voinut kelvata kaikille, paitsi niille muutamalla etujärjestölle.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Harmi, että Sipilä on Oulusta kotoisin.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Säälittäviä nämä Orpon lausunnot:
Orpo arvioi Soinin ilmastokolumnin sävyä "erikoiseksi"
Silti Petteri seisoo Soinin takana kun luottamuksesta äänestetään. Tämän päivän Kokoomus ei eroa kepusta mitenkään. Yhtä kaksinaamaisia puolueita molemmat.
Pakkohan hänen on sietää Soinia, sillä takiaispuolue on elinehto hallituksen säilymiselle. Henkilökohtaisella tasolla Orpoa - ja monia muita ministereitä - luultavasti vituttaa jokainen päivä persujen/sinisten kanssa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Miksei tätäkin uudistusta tuotu sen kautta, että samalla olisi tehty suurten yritysten irtisanomisesta vaikeampaa? Nythän se on naurettavan halpaa ja helppoa kaikkiin kilpailijamaihin nähden. Olisi voinut kelvata kaikille, paitsi niille muutamalla etujärjestölle.

Niin minustakin tasapainoinen ja kohtuullinen esitys olisi ollut sellainen, jossa henkilöperusteista irtisanomista helpotetaan ja kollektiivista iritsanomista vaikeutetaan. Tällöin olisi menty irtisanomissuojassa kohti kilpailijamaiden käytäntöjä. Tätähän taisi myös Sixten Korkman Hesarissa ehdottaa, mutta eipä ole paljon julkista keskustelua herättänyt.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä on kyllä sinällään täysin totta. Mutta itse olen työllistänyt mikrotason yrityksessä työntekijöitä vuoteen 2014 asti, vuodesta 1998 lähtien. Tänä aikana näin suurimmaksi ongelmaksi työntekijän palkkaamisessa ne todelliset kulut työntekijästä palkan lisäksi. Työllistäminen kun on tehty niin prkleen kalliiksi Suomessa pienelle, mikrotason yritykselle. Totta on myöskin tuo, että kyllä se irtisanomisen vaikeuskin vaikutti uuden hlön palkaamiseen, mutta ei niin suuresti kuin tuo työntekijän todelliset kulut.

Kuvitellaan, että miktoyrittäjä maksaa työntekijälle palkkaa 2 500 euroa kuukaudessa. Työnantajan kaikki kulut ovat silloin luokkaa 4 500 - 5 000 euroa kuukaudessa, kun huomioidaan palkan sivukulut, vuosiloman nollatuottavuus, vakuutus ja työterveyshuolto. Kyllä se on kallista.

Pienillä yrityksillä on samat mahdollisuudet käyttää riskityöntekijöiden osalta koeaikoja kuin isoillakin. Ei ole mitään tarvetta saada potkia pois vuosikausien jälkeenkin koska vaan.

Jos ei koeaikana pysty selvittämään onko työntekija riski yrityksen kanattavuudelle ei yritys kyllä pysty hoitamaan muitakaan velvoitteita.

Vähän jos perehdyt aiheeseen joskus, huomaat ettei kyse ole koeaikaan liittyvästä palkkauksesta. Tässäkin ketjussa asiaa on avattu, lue.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Soinin kommenttien takana on vaalilogiikka ja oma kohderyhmänsä. En ylläty sanomasta ollenkaan. Siinä Soinilla on pointti, että ilmastokeskustelua on ajalle tyypilliseen tapaan käyty ylikierroksilla, jossa kommentteja ja "ratkaisuja" viskellään lonkalta. Toivottavasti CO2-ahdistuksessa pidetään järki mukana. "Ilmastosyillä" näet tullaan kuorruttamaan moni agenda, joka pinnalta katsoen on ympäristöystävällistä, mutta ei kestä tarkempaa syyniä.

Ja disclaimerina: tekstin kirjoittaja on hankkimassa talonsa katolleen aurinkopaneeleja.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alfa TV:ssä on käynnissä mielenkiintoinen keskustelu. Mukana Juhana Vartiainen, Marja Tolppanen ja kaksi asiantuntijaa, toinen SAK:sta, toinen palkansaajien tutkimuslaitoksesta. Tolppanen jää tosin jalkoihin, kun keskustelua käydään tutkimuksen kautta. Hän joutuu keskittymään Vartiaiselle vittuiluun.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Vaikutta vähän siltä, että SY teki todella hölmösti hylätessään tämän paikallisen sopimisen mallin. Tiedän, että liiton valtuutetun asema oli iso kivi SY:lle, mutta silti olisi pitänyt ottaa kompromissi/osavoitto vastaan. Tuo liiton edustajan mukana olo olisi hyvinkin voinut kaatua nopeastikin mahdottomuuteensa, ja joka tapauksessa tuon muuttaminen olisi käynyt helpommin kuin koko paketin neuvottelu uusiksi alusta lähtien.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Orpo sanoi juuri uutisissa et ovat hallituksessa kiinnostuneita myös muista vaihtoehdoista joissa on vastaavia työllisyysvaikutuksia kuin uudessa irtisanomislaissa mitä ollaan viemässä eduskuntaan. Heti tuli mieleen että voitte jättää tämän lain tekemättä, vaikutukset ovat samat.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Kun puhutaan siitä, kuinka ay-liike on tyhmästi koittanut vaikuttaa Suomen hallituksen sekä eduskunnan päätöksentekoon, niin tässä pari poimintaa erään lobbausryhmän sivulta :

"Suomen Yrittäjien #Työn_tekijä-eduskuntavaalikampanja onnistui hyvin. Kampanja vaikutti osaltaan siihen, että yrittäjyydestä puhuttiin näissä vaaleissa poikkeuksellisen paljon. Tarjosimme myös paljon tietoa yrittäjyydestä puolueille ja ehdokkaille ja rohkaisimme yrittäjiä äänestämään. Yrittäjämyönteisyys näkyi vaaleissa, sillä lähes neljännes kansanedustajista on yrittäjätaustaisia"

"Vuosi 2015 oli eduskuntavaalivuosi, eli erittäin kiireinen ja työntäyteinen yrittäjien edunvalvojille. Alkuvuodesta veimme yrittäjäasiaa vaalikeskusteluihin, sitten hallitusohjelmaan ja loppuvuodesta jo lakiesityksiin. Tässä katsaus yrittäjien toimintaan vaikuttaviin muutoksiin, jotka etenivät huomattavasti tänä vuonna."

"Työntekijän sairauspoissaolojen ja sairausriskin vaikutuksia työnantajalle vähennetään sisällyttämällä viiden viikon ja sitä pidempiin vuosilomiin kuuden päivän omavastuu vuosilomalla sairastumisesta. Suomen Yrittäjät esitteli tämän mallin päättäjille. Hallituksen esitys annettiin juuri ennen joulua. Lakiuudistuksen olisi tarkoitus astua voimaan huhtikuussa. Näin se vaikuttaisi jo ensi kesän kesälomiin."


"Työmarkkinajärjestöt kävivät koko kevään kilpailukykysopimusneuvotteluja. Osana niitä neuvoteltiin paikallisen sopimisen laajentamisesta, vaikka se on kirjattu hallitusohjelmaan eikä olisi kuulunut työmarkkinapöytään. Suomen Yrittäjät sai torjutuksi sen, että paikallisen sopimisen osapuoleksi kävisi vain ay-liittoon kuuluva luottamusmies, jos työehtosopimus näin määrää. Suomen Yrittäjät jatkaa työtä paikallisen sopimisen laajentamiseksi"

"Koeaika pitenee kuuteen kuukauteen ja työnantajalla on oikeus jatkaa koeaikaa, jos työntekijä on koeaikana ollut työkyvyttömyyden tai perhevapaan vuoksi poissa töistä. Työnantajan takaisinottovelvollisuutta lyhennetään yhdeksästä neljään kuukauteen. Työsuhteen kestettyä 12 vuotta takaisinottoaika on kuusi kuukautta. Pitkäaikaistyöttömän saa palkata määräaikaiseen työsuhteeseen ilman erityistä perustellun syyn vaatimusta. Suomen Yrittäjät oli mukana muutoksia valmistelleessa työryhmässä ja ajoi niitä vahvasti eteenpäin myös eduskunnassa."

"Yrittäjyys vahvasti hallitusohjelmassa

Suomen Yrittäjien keskeiset tavoitteet ovat hyvin esillä pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmassa. Kirjausten saaminen paperilta käytäntöön vaatiikin järjestöltämme edelleen vahvaa panosta."

Noh, toiset lobbaa tykimmin. Tässä vielä linkki Suomen yrittäjien sivulle ko. tekstiin. En ite ehkä kehtaisi väittää, ettei pienillä yrityksillä ole mahdollista vaikuttaa työmarkkinoilla...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kun puhutaan siitä, kuinka ay-liike on tyhmästi koittanut vaikuttaa Suomen hallituksen sekä eduskunnan päätöksentekoon, niin tässä pari poimintaa erään lobbausryhmän sivulta

Noh, toiset lobbaa tykimmin
Toiset todellakin lobbaa tykimmin. Ongelma kun ei ole siinä, että AY-liike yrittää osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun tai tehdä aloitteita, vaan siinä että he aiheuttavat miljoonien vahingot sivulliselle tahoille ja koko kansantaloudelle. Toivottavasti he ottaisivat oppia yrittäjistä ja nostavat ensi vaalissa esiin omia teemoja, tekevät aloitteita ja osallistuvat työryhmiin joihin heidät pyydetään jatkossakin.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Työntekijän sairauspoissaolojen ja sairausriskin vaikutuksia työnantajalle vähennetään sisällyttämällä viiden viikon ja sitä pidempiin vuosilomiin kuuden päivän omavastuu vuosilomalla sairastumisesta. Suomen Yrittäjät esitteli tämän mallin päättäjille. Hallituksen esitys annettiin juuri ennen joulua. Lakiuudistuksen olisi tarkoitus astua voimaan huhtikuussa. Näin se vaikuttaisi jo ensi kesän kesälomiin."[/I][/I]

Tähän asti en ole edes tajunnut että joku voin olla vuosilomallaan sairauslomalla. Onko tosiaan niin että mikäli joku sairastaa vuosilomallaan niin lomapäivät ei kulu??? Loma kuin loma, yrittäjän sen kuitenkin maksaa. Mikäli tällasia lomia pitää pitää niin sitten valtion pitää maksaa. Olsikohan sittenkin pitänyt alkaa itsekin vaan duunariksi ja pitää saikkua, hävetkää perkele ay-väki.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tähän asti en ole edes tajunnut että joku voin olla vuosilomallaan sairauslomalla. Onko tosiaan niin että mikäli joku sairastaa vuosilomallaan niin lomapäivät ei kulu??? Loma kuin loma, yrittäjän sen kuitenkin maksaa. Mikäli tällasia lomia pitää pitää niin sitten valtion pitää maksaa. Olsikohan sittenkin pitänyt alkaa itsekin vaan duunariksi ja pitää saikkua, hävetkää perkele ay-väki.
No en tosiaan tiedä, miten tuota sitten käytännössä sovelletaan. En kyllä ole kuullut kenenkään mitään lenssuja saikuttavan lomalla ja siirtävän lomapäiviä myöhemmäksi. Ymmärrän tuon homman, jos olet tosiaan jossain sairaalahoidossa pidemmän aikaa loman aikana tai makaat jalka paketissa kotona, varsinkin jos se jalka on mennyt töissä.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Tämä heittääkin pallon kokonaan työnantajalle, hänen tehtävänään on huolehtia työturvallisuudesta. Mutta, omasta kokemuksestan, nämä saikuttajat ovat 90% vain laiskoja tai heillä on "liian" hyvin tienaava puoliso.

Mä tätä joskus kysyin meidän hr:ltä, niin aivan äärettömän harvinaista oli. Tosin, kun tuo karenssien tuli, niin silloin se lisääntyi, ja ihan kaikista ne laput sitten kai toimitettiin.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mä tätä joskus kysyin meidän hr:ltä, niin aivan äärettömän harvinaista oli. Tosin, kun tuo karenssien tuli, niin silloin se lisääntyi, ja ihan kaikista ne laput sitten kai toimitettiin.

Mitkä laput? Jos tekee työnsä hyvin ja tunnollisesti niin vielä konkurssissakin se työnantaja antaa sellaiset suositukset että uusia töitä löytyy.

Ei se yksi työntekijä ole tasainen massa muiden joukossa, vaikka AY-liike näin ajatteleekin. Aina kun olet toisella töissä niin pitää olla se "tuottavin" työntekijä. Jos kiinnostaa töissä lomailu niin ala yksityiyrittäjäksi, siinä jommassa saa olla itsensä herra.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tähän asti en ole edes tajunnut että joku voin olla vuosilomallaan sairauslomalla. Onko tosiaan niin että mikäli joku sairastaa vuosilomallaan niin lomapäivät ei kulu??? Loma kuin loma, yrittäjän sen kuitenkin maksaa. Mikäli tällasia lomia pitää pitää niin sitten valtion pitää maksaa. Olsikohan sittenkin pitänyt alkaa itsekin vaan duunariksi ja pitää saikkua, hävetkää perkele ay-väki.

Tämä asia ei ole kansallisessa päätösvallassa, vaan EU:n työaikadirektiivi säätää, etteivät sairausloma ja vuosiloma voi olla päällekkäiset. Suomessa siis niin, että mikäli henkilö sairastuu ennen vuosiloman alkua, lomaa siirretään. Jos sairastuminen tapahtuu uosiloman jo alettua, omavastuuaika on kuusi lomapäivää. Säädös on ollut kyllä voimassa muodossa tai toisessa kymmeniä vuosia ja loma-aikoina varsin paljon mediassa esillä, joten aika yllättävää jos tällainen ei ole ollut tiedossa.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Säädös on ollut kyllä voimassa muodossa tai toisessa kymmeniä vuosia ja loma-aikoina varsin paljon mediassa esillä, joten aika yllättävää jos tällainen ei ole ollut tiedossa.

Melkein koko ikäni olen ollut hommissa missä lomallakin oltiin käytännössä koko ajan tavoitettavissa vuoden ympäri ja irtisanomisaika oli noin 15 minuuttia. Niin en oikeasti kuvitellut että oman loman sairastelut menee työnantajan piikkiin, tuntuu vaan niin luonnottomalta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Melkein koko ikäni olen ollut hommissa missä lomallakin oltiin käytännössä koko ajan tavoitettavissa vuoden ympäri ja irtisanomisaika oli noin 15 minuuttia. Niin en oikeasti kuvitellut että oman loman sairastelut menee työnantajan piikkiin, tuntuu vaan niin luonnottomalta.

Onko kyseessä kuutamourakointi? Missä laillisessa työpaikassa tuo voi olla totta palkansaajalle? Millaisen kompensaation sait tilipussiin? Ymmärtääkseni kuitenkaan yrittäjyys käsitteenä ei ole koskaan pitänyt sisällään orjanpito - oikeutta, silloinhan nimikin olisi toinen, ei yrittäjä. Voisin moisen kuvitella kuuluvan rikollisjärjestöjen työlainsäädäntöön, tulos tai henki (irtisanominen).
 

teppana

Jäsen
Melkein koko ikäni olen ollut hommissa missä lomallakin oltiin käytännössä koko ajan tavoitettavissa vuoden ympäri ja irtisanomisaika oli noin 15 minuuttia. Niin en oikeasti kuvitellut että oman loman sairastelut menee työnantajan piikkiin, tuntuu vaan niin luonnottomalta.

Kiinassako olet töissä vai mitä helvettiä? Itse en myöskään saikkua juuri koskaan hae (koska on ollut tuuria), mutta kyllä nämä on ihan perusasioita jotka ei ainakaan aivan 'puun takaa' voi tulla jos työelämässä edes muutaman vuoden on ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös