Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 141 972
  • 10 753

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minkä verran Sipilän hallituksen aikana on edetty tässä työmarkkinoiden uudistamisessa? Vähän on tullut semmoinen vaikutelma että edelleen vain puhutaan ja jaaritellaan, mutta oikein mitään ei tapahdu. Ongelma on ollut tiedossa jo monia vuosia, mutta paikoilleen on vain jämähdetty.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Työttömäthän voisi haastatella toisia työttömiä. Siten saataisiin se 5 päivän työssäoloehto täyttymään ja kaikille töitä! Kyllä tämä hallitus kaiken keksii.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Työttömäthän voisi alkaa haastatella toisia työttömiä. Siten saataisiin se 5 päivän työssäoloehto täyttymään ja kaikille töitä! Kyllä tämä hallitus kaiken keksii.

Minusta tuo Timosen kirjoitus on ihan täyttä asiaa. Tämä vain lisää kustannuksia eikä tuo yhtään uutta työpaikkaa työttömille jotka joutuu haastatteluun.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olen helvetin tyytymätön hallituksen toimiin tässä asiassa. Suuri ongelma on etujärjestöt ja se, että paikallinen sopiminen ei edisty samalla tavalla kuin vaikkapa Ruotsissa. Mutta sen sijaan, että tuijotetaan Timosen tavoin menneeseen ja haetaan sieltä ratkaisuja, olisi ihan pakko vähitellen myöntää, että Suomi tarvitsee koko työllisyys- ja etujärjestöpolitiikan täydellisen muutoksen.

Pidän kuitenkin Timosen johdonmukaisen kielteisestä kannasta näihin erilaisiin työllistämistemppuihin, jossa viranomaiset subventoivat yksityisiä yrityksiä antamalla työvoimaa nimellistä korvausta vastaan. Tämä ei ole näin laajoihin mittoihin paisuneena mitenkään järkevää työllisyyspolitiikkaa - vähintään systeemiä tulisi merkittävästi uudistaa, että vältyttäisiin pahimmilta epäkohdilta. Tämän suhteen Timonen tekee hyvää työtä. Ansiosidonnainen turva ei tietenkään ole Suomessa erityisen järkevä tai kannustava, mutta meillä suurin ongelma - ja automaation kehittyessä tulevaisuudessa vielä suurempi - on työn tarjonnan heikko taso, ei puuttuva kysyntä työstä. "Aktivointi" ei ole se suurin haaste.

Jonkinlainen visio tulevaisuudesta lienee se, että tullaan maksamaan halpatyöstä niin pieniä palkkoja, että palkkatulost käytännössä yhdistyvät erilaisiin tukimuotoihin, joten valtio käytännössä saattaa jatkossa käytännössä maksaa osan kansalaisten palkoista näillä kasvavilla halpatyöaloilla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Työttömäthän voisi alkaa haastatella toisia työttömiä. Siten saataisiin se 5 päivän työssäoloehto täyttymään ja kaikille töitä! Kyllä tämä hallitus kaiken keksii.

Työttömyys on niin korkealla tasolla, että kyllä tuossa lisää työvoimaa tarvittaisiin - oletettavasti näitä lisähommia tullaan ulkoistamaan yksityiselle sektorille.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ja haastattelut hoitanee yksityinen sektori, joilta palvelut ostetaan verovaroin, mutta jotka itse maksavat veronsa (jos maksavat) ties minne. Eli tämä kansalaisten rahojen koplaus jatkuu ja jatkuu. Ja työllistävä vaikutus tällä kaikella on lähellä nollaa. Toki firmathan ottavat ilmaiseksi työvoimaa, että työtä etsivä saa aktiivisuusrannekkeensa piippaamaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tuskin tuohon työttömiä palkataan. Haastatteluja tekevät yritykset, joten taas kerran veronmaksajien rahaa siirretään yrityksille.

Hallitus päätti: Työttömät kolmen kuukauden välein haastatteluun, avuksi yrityksiä | Taloussanomat

Siis ei nyt hevonvitun perse! Mielenkiintoista nähdä näiden firmojen omistustaustat.

Ensiksi VOK-bisnes, seuraavaksi työttömien määräaikaiset haastattelut. Mitäs seuraavaksi? Veronmaksajat kiittävät.
 
Ansiosidonnainen turva ei tietenkään ole Suomessa erityisen järkevä tai kannustava, mutta meillä suurin ongelma - ja automaation kehittyessä tulevaisuudessa vielä suurempi - on työn tarjonnan heikko taso, ei puuttuva kysyntä työstä. "Aktivointi" ei ole se suurin haaste.
Tämän kun sanot kokoomuspoliitikolle A-Studiossa, niin se vastaa, että aivan oikein, molemmat ovat haasteita, ja sitten jatkaa paasaustaan vain siitä huomattavasti pienemmästä haasteesta, työn tarjonnan heikosta tasosta. Suurempi haaste käsitellään kolmella sanalla: "pitää parantaa kustannuskilpailukykyä", joka on heikko, koska yritykset tuottavat asioita jotka eivät käy maailmalla kaupaksi.

Sipilänhän piti olla sellainen tuulahdus jonka avulla kyetään käänteentekeviin rakenteellisiin uudistuksiin. Nyt kuitenkin vain viilataan pilkkua ja sitäkin aivan väärästä kohtaa. Tämä olisi hyvää komediaa, jos voisi unohtaa sen tosiseikan, että tässä vedetään Suomen julkista taloutta vain syvemmälle suohon.

Sipilän hallituksen henkinen tila on nyt kohdassa ylimielisyys, seuraavana apatia.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onko nämä haastattelut käytännössä ihan sama asia kuin ennen oli sitä että työkkärissä käytiin muutaman kuukauden välein ja sitten se virkailija ehdottaa joitakin työpaikkoja joihin hakea? Siinä pystyy kusettamaan halutessaan ihan mennen tullen. Ymmärrän sen että ihmisiä ei saisi jättää vaan kotisohvilleen makoilemaan vaan heidät pitäisi saada osallistumaan, mutta kyllähän tässä nyt haiskahtaa aika vahva paskanhaju eikä tuo ole kuin yksi pilipalikeino muiden jatkoksi.
 

Fordél

Jäsen
Tämän kun sanot kokoomuspoliitikolle A-Studiossa, niin se vastaa, että aivan oikein, molemmat ovat haasteita, ja sitten jatkaa paasaustaan vain siitä huomattavasti pienemmästä haasteesta, työn tarjonnan heikosta tasosta. Suurempi haaste käsitellään kolmella sanalla: "pitää parantaa kustannuskilpailukykyä", joka on heikko, koska yritykset tuottavat asioita jotka eivät käy maailmalla kaupaksi.

Vai voisiko ollakin niin, että nämä kaikki ongelmat ovat ihan oikeasti olemassa ja vaikuttamassa Suomen nykyiseen tilaan. Meillä jossain määrin kustannuskilpailukykyä, mutta toisaalta ei myöskään riittävästi tuotteita ja palveluita, jotka kävisivät ulkomailla kaupaksi tai joita osattaisiin sinne viedä. Paljon on myös tekemätöntä työtä, jota voitaisiin teettää, mikäli kustannukset olisivat alhaisemmat. Toki ei niitä korkeamman tuottavuudenkaan töitä ole riittävästi, mikä johtuu mm. edellä mainitusta tuotteisiin ja palveluihin liittyvistä seikoista. Ja sitten vielä päälle osa ansiosidonnaisella olevista voisivat varmasti olla aktiivisempia ja laajakatseisempia mitä tulee uuden työn metsästämiseen.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Toki ei niitä korkeamman tuottavuudenkaan töitä ole riittävästi, mikä johtuu mm. edellä mainitusta tuotteisiin ja palveluihin liittyvistä seikoista. Ja sitten vielä päälle osa ansiosidonnaisella olevista voisivat varmasti olla aktiivisempia ja laajakatseisempia mitä tulee uuden työn metsästämiseen.

Mikäs hyöty tästä on jos tuottavuus saavutetaan sillä että maksetaan mahdollisimman vähän ja mielellään osittain valtion kassasta. Yritys sitten kiittää "verosuunnittelulla" ja maksaa valtion kassan mahdollisimman vähän.

Jos näihin puututaan niin se taas "heikentää kilpailukykyä" ja sitä rataa. On yksi tie jota seurataan ja se ei näytä johtavan mihinkään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pidän kuitenkin Timosen johdonmukaisen kielteisestä kannasta näihin erilaisiin työllistämistemppuihin, jossa viranomaiset subventoivat yksityisiä yrityksiä antamalla työvoimaa nimellistä korvausta vastaan. Tämä ei ole näin laajoihin mittoihin paisuneena mitenkään järkevää työllisyyspolitiikkaa - vähintään systeemiä tulisi merkittävästi uudistaa, että vältyttäisiin pahimmilta epäkohdilta. Tämän suhteen Timonen tekee hyvää työtä.

Tekee tosiaan hyvää työtä, ay-liikkeen jääräpäiden toiveiden mukaisesti. Lähtökohtahan on molemmilla se, että pitkään ansiosidonnaiseen ei saa koske ja työtöntä ei saa työllistää. Ota nyt vihdoin järki käteen, sinäkin jäärä. Jos Suomessa olisi vapaammat työmarkkinat ja työn tekeminen ja teettäminen kannattavampaa, ei mitään temppuja tarvittaisi. Nyt kun joustoa ei ole ja SAK ja muu ay-liike haluaa käydä asemasotaa 1950-luvun malliin, tässä on tulos.
 

Byvajet

Jäsen
Kuka siellä yrityksen puolella haastattelee? Robotti?

Näillä haastatteluilla ei ole tuon taivaallista vaikutusta ihmisten työllistymiseen, joten ne ovat pelkkää rahansiirtoa julkiselta yksityiselle. Selvää onkin jo etukäteen, että haastattelut tulevat maksamaan yhteiskunnalle enemmän kuin ne tuottavat. Vaikka yritykset haastettelijoita palkkaisivatkin, niin ei se valtion rahatilannetta auta. Jokainen palkattu on valtiolle menoerä. Hän saa palkkansa, mutta työttömyys ei vähenny niin paljon, että palkka saataisiin maksettua muuten kuin lisävelalla.

Työllistämiseen voisi hyvin käyttää yksityistäkin puolta, jos sille osoitettaisiin tulosvastuu. Jokaisesta löydetystä ihmisen elättävästä työpaikasta voisi maksaa, mutta maksu tulisi sitoa tulokseen. Jos firmat eivät löytäisi työttömille työpaikkoja, niin sitten ei tulisi maksuakaan. Tällä tavoin alalle haluaisivat vain oikeasti omaan tekemiseensä uskovat eivätkä keinottelijat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Työllistämiseen voisi hyvin käyttää yksityistäkin puolta, jos sille osoitettaisiin tulosvastuu.

Kuinka kaukana todellisuudesta täällä eletään? Nimenomaan yksityisellä puolella on tulosvastuu. Yksityinen puoli palkkaa työntekijöitä aina, jos se on mahdollista. Ei siihen mitään kampanjoita tarvita.

Sen kyllä allekirjoitan, että hallitus on epäonnistunut työllistämisen osalta. Mutta kyse ei ole haastatteluista vaan siitä, että etujärjestöjen valtaa yli Suomen hallituksen talouspolitiikaan ylipäätään siedetään.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Työttömyyskorvaus + asumis- ja toimeentulotuki ilman työvelvoitetta.
Työttömyyskorvaus + asumis- ja toimeentulotuki + työvelvoite.
Miksi jälkimmäinen vaihtoehto alentaa ihmisarvoa? Jos kunnostaudut, voit saada joskus vaikka oikeita töitä.
 

Fordél

Jäsen
Mikäs hyöty tästä on jos tuottavuus saavutetaan sillä että maksetaan mahdollisimman vähän ja mielellään osittain valtion kassasta. Yritys sitten kiittää "verosuunnittelulla" ja maksaa valtion kassan mahdollisimman vähän.

Niin mitä hyötyä on mistä?
 

Tuamas

Jäsen
Taisi Byvajet puhua yksityisistä työvoimapoliittista työtä tekevistä yhtiöistä.

Olen ideoinut ja vähän laskenut tällaista yhtiöitä ja täytyy varmaan mennä nyt paikalliselle viranomaiselle pitchaamaan.

Eli otettaisiin työttömistä pooli X henkeä hoidettavaksi TE-toimistolta, pieni könttäpalkkio/työtön ja isompi palkkio työttömän työllistyttyä vakituisesti.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kuinka kaukana todellisuudesta täällä eletään? Nimenomaan yksityisellä puolella on tulosvastuu. Yksityinen puoli palkkaa työntekijöitä aina, jos se on mahdollista. Ei siihen mitään kampanjoita tarvita.

Miten tämä tulos mitataan? Työllistyneilläkö? Onko siis niin, että he löytävät työttömille töitä? Olen ollut siinä käsityksessä, että he arvioivat työttömien työhaluja. Raha tulee taikaseinästä joten mitään tulosvastuuta tuskin tulee olemaan. Vai mitataanko tulos sillä kuinka paljon he löytävät työhaluttomia jotka voidaan työntää leikkuriin?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Niin mitä hyötyä on mistä?

Siitä, että valtio osoittaa ilmaista työvoimaa yrityksille jotka "verosuunnittelevat" rahansa siten ettei siitä palaudu yhteiseen kassaan juuri mitään. Toki kärjistetty mutta todennäköinen skenaario.
 

Byvajet

Jäsen
Miksi jälkimmäinen vaihtoehto alentaa ihmisarvoa? Jos kunnostaudut, voit saada joskus vaikka oikeita töitä.

En tiedä, alentaako se ihmisarvoa, mutta työmarkkinat tuollainen malli muuttaisi täydellisesti. Omalla työttömänä olevalla puolisollani on kaksi teknisen alan korkeakoulututkintoa (AMK + ylempi korkeakoulututkinto, jonka hän opiskeli Nokialta tiputtuaan), mutta työtä ei ole, vaan työttömyydestä on tullut pitkäaikaista. Kun olisi edes mielenvirkeyttä yllä pitäviä harjoitteluita (ei palkkaa), mutta niistäkin täytyy kilpailla, eikä uutta helposti tarjoudu edellisen jälkeen.

Nyt katse on käännettynä Norjaan, Ruotsiin ja Saksaan, koska Suomessa ei työtä kertakaikkiaan ole.

En tiedä, haluavatko työläisetkään loppujen lopuksi sitä, että ammattitaitoiset työttömät rupeavat kilpailemaan heidän kanssaan. Nykytyöttömyydessä kun kysymys on vain osittain luusereista. Suuri osa työttömistä on osaavia ihmisiä.
 
Vai voisiko ollakin niin, että nämä kaikki ongelmat ovat ihan oikeasti olemassa ja vaikuttamassa Suomen nykyiseen tilaan. Meillä jossain määrin kustannuskilpailukykyä, mutta toisaalta ei myöskään riittävästi tuotteita ja palveluita, jotka kävisivät ulkomailla kaupaksi tai joita osattaisiin sinne viedä. Paljon on myös tekemätöntä työtä, jota voitaisiin teettää, mikäli kustannukset olisivat alhaisemmat. Toki ei niitä korkeamman tuottavuudenkaan töitä ole riittävästi, mikä johtuu mm. edellä mainitusta tuotteisiin ja palveluihin liittyvistä seikoista. Ja sitten vielä päälle osa ansiosidonnaisella olevista voisivat varmasti olla aktiivisempia ja laajakatseisempia mitä tulee uuden työn metsästämiseen.
Ansiosidonnainen nykymuodossaan on sitä samaa menneiden vuosikymmenten paskaa kuin koko sosiaaliturva. Kiva juttu irtisanotuille, mutta ei millään lailla edistä yhteistä hyvää, vaan on vain saavutettu etu jonka parasta-ennen-päiväys on mennyt jo kauan sitten.

Kustannuskilpailukykyasiaa avasinkin jo vuosi sitten:
Suomen talous – absoluuttista totuutta etsimässä | sivu 5 | Jatkoajan keskustelupalsta

Eli voihan sitä kustannuskilpailukykyä toki parantaa duunareiden ja paarialuokan selkänahasta, mutta ei sillä Suomea mihinkään kukoistukseen nosteta, vaan luodaan lisää köyhyyttä ja sosiaalisia ongelmia, joiden hoitaminen tulee kalliiksi, jos ne siis aiotaan hoitaa. Sitten on tietysti ihan sama, jos ei aiota hoitaa, vaan halutaan mennä kohti yövartijavaltiota. Itse kyllä mieluummin valitsen tämän hyvinvointivaltio-systeemin, jossa voi kävellä vaikka Hervannassa tai Kontulassa rauhassa, toisin kuin kuulemma jossain Yhdysvaltojen kaupunkien osissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös