Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 147 704
  • 10 753

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Avainsana on tässä keskustelussa nimenomaan vastuullinen duuni. Ne ylemmät toimihenkilöt tekevät ihan oikeasti yritykselle sitä lisäarvoa, myyntiä, tuotekehitystä, prosessikehitystä ym., mitkä ovat mielestäni aika oleellinen osa menestyvän yrityksen toimia. Eikö tästä silloin luonnollisesti kuulu maksaa parempaa palkkaakin?? Yhden johtajan työpanoksesta voi olla kiinni sadan ihmisen työpaikka, kuuluuko tästä silloin maksaa samaa liksaa kuin duunarille, joka tulee töihin, raapii työvuoron aluksi vähän aikaa munia ihmetellessä ja tekee sitten mitä KÄSKETÄÄN?

Niin ja sitä varten mm. minä opiskelen, että voisin nousta sinne vastuullisten duunien joukkueen ja minä teen sitä (ihan yhtä vastuullista duunia) jatkuvasti opintojen ohella. On täysin luonnollista, että vastuullisesta työstä tulee maksaa parempaa palkkaa, mutta kohtuullinen on toinen asia ja miten se mitataan. Kenenkään tunti ei ole 5000x arvokkaampaa tai tuottavampaa kuin toisen ihmisen tunti, vaikka palkat joskus antavat niin ymmärtää.

Suosittelen sinullekin tutustumaan nimenomaan tähän johtamiseen (opiskelu auttaa, kannattaa johtamistieteiden lisäksi tutustua poliittiseen historiaan ja yrityshistoriaan, jotta voi sitten oikeasti keskustella hyvistä johtajista korkeammalla kuin pelkästään subjektiivisella mutu-tasolla) Suomessa meinaan puuttuu melkoisesti tätä kykyä markkinoida, tuotteistaa ja luoda sitä arvoa. Juuri tästä syystä meillä menee tällä hetkellä niin umpisurkeasti, kun ollaan historiallisesti totuttu helppoihin NL-markkinoihin yrityksissä, jossa mentiin sopimaan NL:n parin viikon vodkailun jälkeen, että me tehdään teille 1500 rumaa takkia ja ollaan kivoja kavereita. Metsäteollisuus, raskas teollisuus ja monet muut teollisuuden alat tekivät tälläistä kauppaa NL:n ja siitä seurasi se, että yritykset menestyivät, vaikka ne eivät oikeastaan osanneet markkinoida ollenkaan, kun he pääsivät operoimaan näillä ns. helpoilla markkinoilla. Tulokset näkyvät sitten vielä tänäkin päivänä, että kun on tällainen krooninen vääristymä tuotannossa sen takia, että on aikanaan tehty töitä ainoastaan helpoilla markkinoilla niin nyt kun markkinatilanteet vaikeutuu niin sormi menee suuhun.

Lopetetaan se johtajiien ylistäminen, kyllähän siellä on tehty massiivisia virheitä ja eivät he todellakaan ole syyttömiä tähän tilanteeseen. Nimenomaan vastuullisia johtajia, jotka ovat vastuuttomuuttaan ajaneet Suomen tähän tilanteeseen. Eivät "vastuuttomat" duunarit ole ajeneet Suomea tähän tilanteeseen. Tutustu johtamistieteseen ja historiaan, voi olla silmiä aukaiseva kokemus.

Se on nyt vaan kylmä fakta, että yhteiskunnassa elää tyhmempiä ja vähemmän tyhmiä ihmisiä. Ja nämä vähemmän tyhmät luovat omalla panoksellaan yrityksissä työpaikkoja, menestystä, liikevaihtoa, tulosta, kilpailukykyä. Tästä tulee minun ajatusmallissani myös palkita, koska kuka muuten kehittäisi omaa ja työpaikan toimintaa, ellei tämä työ realisoidu sitten esim. kasvavana palkkana? Kokemukseni mukaan nämä vähemmän tyhmät äänestävät aika usein myös Kokoomusta.

Niin on, mutta mistä päättelit, että esimerkiksi minä olen automaattisesti tyhmempi (siellä kaupassa, kun olen töissä tässä hetkessä) ja opiskelen johtamistieteitä ja historiaa vaan sen takia, että työskentelen siellä kaupassa? Kannattaa myös ehkä miettiä, että miten se tulos luodaan ilman niitä työntekijöitä, että ehkä heitäkin kannattaisi palkita. Tulos tulee yhteistyössä, johtajien ja duunarien, ei jomman kumman yksiselitteisestä panoksesta. Sulla voi olla maailman paras johtaja, mutta jos sun työvoima ei osaa tehdä hommiaan niin sitten ei tuu myöskään tulosta. Kannattaa myös katsoa se A-Studion Ben Zyscowichin haastattelu ja miettiä, kuka vaikuttaa siinä tyhmältä ja kuka ei.
 

Byvajet

Jäsen
Jos ihmisellä on mahdollisuus töitä tekemällä tienata se noin 800 euroa kuukaudessa, niin miksi sille pitäisi maksaa se sama raha kotona lorvailemisesta.

Siksi että tulevaisuudessa töitä ei kuitenkaan ole kuin osalle ihmisistä. Jostain syystä oikeiston on todella vaikea hyväksyä sitä, että palkkatyön aikakausi jää ihmiskunnan historiassa hyvin lyhyeksi. Tutkijat varoittelevat, mutta poliitikot eivät myönnä.

Lyhyt oli maanviljelyksen valtakausikin, mutta vielä lyhyemmäksi jää palkkatyön aika. Murobbsissa on hyvä ketju, jossa kehitystä seurataan.

Toinen asia on sitten se, että vastuullinen ihminen ei voi kannattaa työkeskeistä kulttuuria, koska se tuhoaa yhteisen elinympäristön. Jokainen kulutusta ylläpitävää työtä arvostava väheksyy tulevien sukupolvien elinmahdollisuuksia. Joskus kannattaisi miettiä suuria linjojakin, eikä vain sitä, kuinka tulla hyväksi ihmiseksi palvomalla työn uskontoa.

Teollistuminen alkoi pari sataa vuotta sitten. Siinä ajassa tämä yhteinen pallomme on saatu käsittämättömän huonoon kuntoon. Kun ihmiskunnan ikä on noin 250 000 vuotta, niin eikö tuo parin sadan vuoden jakso kerro koko tämän nykyjärjestelmämme järjettömyyden ja tuhovoiman?

Miten ajattelen, jos en ajattele toisin? Vai tuonne reikäänkö vain kaikki yhtenä joukkona?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä on tällä hetkellä suomalaisen vasemmistoyhteiskunnan suurin ongelma, ajatellaan että kaikki ovat samanarvoisia ja kaikkien panos on yhtä tärkeä tms., mutta valitettavasti asia ei vain ole niin. Kärjistettynä; paperimiehethän voisivat vääntää keskenään paperia mielin määrin ja saisivat varmasti hyviä tuotantomääriä aikaan, mutta unohtavatko nämä duunarit sitten, että jonkunhan tarvitsee hankkia raaka-aineet, myydä tuotteet, tehdä kirjanpitoa ja joku ihminen on loppupeleissä vastuussa koko liiketoimintaketjusta.

Esimerkkisi on hyvä, koska varmasti huomaat, että nimenomaan siellä käytettiin hienosti hyväksi noita NL-markkinoita, joissa tosiaan sovittiin, että näin tehdään ja sitten menikin huonosti, kun ne loppuivat.

Asia mikä saa näkemään myös punaista, on tuo ajatusmalli että vertaillaan bruttopalkkoja ja puhutaan että "kyllä noin isoa bruttopalkkaa ansaitseva tulee toimeen, vaikka veroprosenttia vähän nostettaisiinkin". Ei vaan mahdu minun oikeuskäsitykseeni, että yli 10 000 eur kuukaudessa ansaitsevalta viedään bruttopalkasta lähestulkoon puolet veroihin ja muihin maksuihin. Sitä paitsi 10 000 eur /kk sijaan tulisi puhua 5265 eur/kk ansaitsevasta, koska tasan tuon verran jää verojen jälkeen näille "10 000 eur /kk" tienaaville. Silti huudellaan, että parempiosaiset eivät "osallistu talkoisiin"?

Niin, se huonosti tienaavahan ei maksa yhtään veroja. Kyllähän hänkin progression mukaisesti maksaa niitä veroja ja varmasti, jos hän etenee urallaan ja saa korkeampaa palkkaa joutuu myös silloin vastaavasti maksamaan enemmän. Se on täysin normaalia yhteiskunnan pyöritystä eikä se todellakaan ole mikään "väliaikainen ratkaisu", että paremmin tienaavia verotetaan kovemmin. Tämänkin asian voi kiertää varsin helposti, kun perustaa yrityksen Viroon ja kiertää tämän Suomen järjestelmän kokonaisuudessaan. Duunaritko perustavat yrityksensä Viroon? Duunaritko lähtevät eläkkeellä Espanjaan ja maksamaan "veroja" sinne? Ehdotan, että johtajat yms. korkeatuloiset osallistuvat suorilla palkan alennuksilla, jota myös duunareille tarjoillaan.

Ja yleiseen huoleen siitä, että jäänkö pois töistä; kyllä, jos opiskelu on kannattavampaa ja minun ei enää kannata tehdä niinä ainoina aikoina töitä, kun niitä voin tehdä viikolla. Uusi ratkaisu tosin kelpaa itselle erittäin hyvin, että kiitosta vaan hallitukselle! :)
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
On täysin luonnollista, että vastuullisesta työstä tulee maksaa parempaa palkkaa, mutta kohtuullinen on toinen asia ja miten se mitataan. Kenenkään tunti ei ole 5000x arvokkaampaa tai tuottavampaa kuin toisen ihmisen tunti, vaikka palkat joskus antavat niin ymmärtää.
Tähän vahva eri. Väitän että esimerkiksi Steve Jobsin tunti Applelle nousuvuosina 2005-2010 oli firmalle todellakin 5000x arvokkaampi kuin yksittäisen tuotantolinjan liukuhihnahemmon tunti. Ja sama pätee varmasti moneen muuhunkin yritysjohtajaan, jotka ovat vetäneet firman pystyssä läpi vaikeasta paikasta. Rautalanka: Iso firma ei välttämättä kaadu siihen, että 5000 hengen tehdas menee lakkoon. Mutta iso firma voi kaatua siihen, että johdossa tehdään vääriä ratkaisuja (esim. epäonnistunut yrityskauppa).

Siitä olen sen sijaan samaa mieltä, että eri asia mikä on kohtuullinen palkka. Työntekijöiden motivaation ja viihtyvyyden kannalta lienee kuitenkin järkevää, että yhtä kerrosta ylempänä ei nosteta 5000x korkeampia liksoja.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kenenkään tunti ei ole 5000x arvokkaampaa tai tuottavampaa kuin toisen ihmisen tunti, vaikka palkat joskus antavat niin ymmärtää.
Minä pelaan tällä hetkellä harrastekiekkoa, mutta koska homma on kivaa niin alkaisin mielelläni ammattilaiseksi. Jos huippupelaajat ansaitsevat nykyään n. 10 miljoonaa kaudesta, niin olisiko kohtuullista että minä saisin 2000 dollaria? Baseballia en ole koskaan kokeillut, mutta ilmeisesti siinä oikeudenmukaista olisi jos ansaitsisin 5000 dollaria.

Entä jos joku sukeltaa simpukoita ja saa provisiona joka kolmannen itselleen ja toinen ei saa yhtään?

Kuinka paljon pitäisi maksaa sijoittajalle joka tekee firmalle tulosta 100 miljoonaa versus kaveri joka tekee tappiota?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
dana77 anteeksi oon varmaan hassu, mutta kuvittelin, että sijoittajat sijoittavat x-juttuun lähinnä jonkinlaisen voiton toivossa. En tiedä, miten sijoittaja, duunari ja johtaja liittyvät toisiinsa. Sijoittaja sijoittaa omaa rahaansa yritykseen, on usein yrityksen ulkopuolella oleva henkilö, joka sijoittaa rahaa, jotta saisi vastinetta rahoilleen eli voitot kasvamaan, oonko väärässä? Sijoittaja ymmärtääkseni ottaa riskejä rahoillaan, jonka tavoitteena on laittaa raha poikimaan ja operatiivinen johto (joka ei ole sama kuin sijoittaja) sitten pyrkii tuottamaan arvoa sijoittajalle. Olenko nyt väärässä?

Onko sijoittaja siis yrittäjä? Minusta hän ei ole yrittäjä, koska ei osallistu itse työntekoon millään tavallaa vaan ainoastaan tuottaa mahdollisuuden jollekin muulle tehdä työtä. Mulla alkaa nyt pahasti mennä keskustelusta puurot ja vellit sekasin. Sijoittajahan saa tehdä rahoillaan juuri niin kuin haluaa ja ottaa rahoillaan juuri sellaisia riskejä kuin haluaa. Joskus sijoitukset tuottavat voittoa, joskus tappiota. Toisaalta siinähän on sitten tämä isompi eurooppalainen viitekehys esimerkiksi tässä ns. euron kriisissä, että mietitään, kuka otti riskit ja kuka niiden realisoitumisen maksoi.

Riskit ottivat muut, mutta kyllä tavalliset työläiset silti maksavat laskun. Vinoutuma. Tosin, se ei kuulu EDES tähän keskusteluun mitenkään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
dana77 anteeksi oon varmaan hassu, mutta kuvittelin, että sijoittajat sijoittavat x-juttuun lähinnä jonkinlaisen voiton toivossa. En tiedä, miten sijoittaja, duunari ja johtaja liittyvät toisiinsa. Sijoittaja sijoittaa omaa rahaansa yritykseen, on usein yrityksen ulkopuolella oleva henkilö, joka sijoittaa rahaa, jotta saisi vastinetta rahoilleen eli voitot kasvamaan, oonko väärässä? Sijoittaja ymmärtääkseni ottaa riskejä rahoillaan, jonka tavoitteena on laittaa raha poikimaan ja operatiivinen johto (joka ei ole sama kuin sijoittaja) sitten pyrkii tuottamaan arvoa sijoittajalle. Olenko nyt väärässä?
.
Ei tarvitse hassuna olemista anteeksipyytää. Salkunhoitajat ovat ihmisiä, jotka hoitavat jonkun yrityksen tai henkilön omaisuudenhallintaa. He eivät ota mitään riskiä, vaan hoitavat sijoitustoimintaa toisten laskuun.
Riskin ottaa työnantajalla eli palkanmaksaja.

Evan MCGregor näytteli tällaista henkilöä Singaporeen sijoittuvassa elokuvassa. Itse en varmasti yhtä aikaansaava olisi tuossa johdannaiskaupassa ollut, jolloin liikevaihto olisi jäänyt murto-osaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Ylen A-Studion valinta koulutuksesta leikkaamisen merkityksen arvioijaksi oli sosiaalietiikan professori.
Kuinkas sattuikaan, tämän Suomen kilpailukyvyn kannalta erinomaisen tärkeän tieteenhaaran edustaja oli jokseenkin pettynyt hallituksen agendaan.

Minä pystyisin helposti leikkaamaan yliopistoista päällekkäisyyksiä, turhia professuureja, turhia väittelijöitä roppakaupalla vaarantamatta suomalaista tiedettä ja tutkimusta. Yliopistoja jo sinänsä on liikaa Suomen kokoiseen maahan, mutta se nyt on kepun moka jota ei helposti korjata.

Mielestäni Aku Ankasta ei olisi tarvinnut tehdä Suomessa tohtorinväitöstä, pätevä henkilö olisi ehkä löytänyt myös ulkomailta sopivan yliopiston.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Samaisessa studiossa Olli Rehn vaikutti hidasälyiseltä joka toisti ulkoa opettelemaansa mantraa kysyttiin häneltä sitten mitä tahansa. Hän sai Eero Heinäluoman näyttämään suorastaan älyköltä. On aika koomista mutta samalla surullista että maamme pääministerille tuli yllätyksenä että kaikilla palkansaajilla ei ole oikeutta lomarahaan. Korostaa entisestään sitä että poliittisella johdolla ei ole kosketuspintaa työelämään. Lasse Laatunen sanoi että Sipilälle tulisi viheltää jäähy, syy liikaa pelaajia kentällä. Tämän lisäksi Sipilälle pitäisi laittaa aasinlakki päähän kun haluaa osallistua peliin jonka säännöistä hänellä ei ole mitään käsitystä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
On aika koomista mutta samalla surullista että maamme pääministerille tuli yllätyksenä että kaikilla palkansaajilla ei ole oikeutta lomarahaan. Korostaa entisestään sitä että poliittisella johdolla ei ole kosketuspintaa työelämään. Lasse Laatunen sanoi että Sipilälle tulisi viheltää jäähy, syy liikaa pelaajia kentällä. Tämän lisäksi Sipilälle pitäisi laittaa aasinlakki päähän kun haluaa osallistua peliin jonka säännöistä hänellä ei ole mitään käsitystä.

Tämä kolumni kiteyttää minusta aika hyvin hallituksen toiminnan tähän asti:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092920439894_uu.shtml (linkki Iltalehden kolumniin hallituksen toimista työmarkkinakentällä)

Vaikka tekemisen meininkiä verrattuna edelliseen hallitukseen on, niin tältä se on ulospäin näyttänyt. Ja tätähän se on ollut. Ei kuulu tähän, mutta edellisen hallituksen toimintaedellytyksethän vei liian heterogeeninen kokoonpano. Nykyisen tehohallituksen pääministeri Stubb voi kertoa lisää, miksi edellinen hallitus oli niin saamaton.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Samaisessa studiossa Olli Rehn vaikutti hidasälyiseltä joka toisti ulkoa opettelemaansa mantraa kysyttiin häneltä sitten mitä tahansa. Hän sai Eero Heinäluoman näyttämään suorastaan älyköltä. On aika koomista mutta samalla surullista että maamme pääministerille tuli yllätyksenä että kaikilla palkansaajilla ei ole oikeutta lomarahaan.
Paljon hallituksen päätöksenteosta kertoo se, kun sekä Sipilä että Rehn ovat hokeneet kahden kätilön tv-esiintymisen muuttaneen hallituksen linjan. Miten näitä päätöksiä oikein on valmisteltu, kun noin heppoisin perustein niitä muutetaan?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Samaisessa studiossa Olli Rehn vaikutti hidasälyiseltä joka toisti ulkoa opettelemaansa mantraa kysyttiin häneltä sitten mitä tahansa. Hän sai Eero Heinäluoman näyttämään suorastaan älyköltä.
Jos Rehn ei vakuuttanut, niin sitä ei kyllä tehnyt Heinäluomakaan. Eero oli töykeä, kun jatkoi puheenvuorojaan juontaja Kirsi Heikelin lukuisista puheenvuoron vaihtoyrityksistä huolimatta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Heh ja hih, hallitushan tässä jäi jälleen kiinni bluffista. Ja se kakkosseiska oli ja on hallituksen kädessä, mutta tokkopa tajuavat sitä vieläkään. Jokereita kaivetaan hihoista kovaa vauhtia, mutta pelikumppani päättää, saako niitä käyttää tässä pokerissa. Hallituksen lelut tällä hiekkalaatikolla osoittautuivat käpylehmiksi. Eikä niitä käpylehmiä edes uskallettu päästää perustuslakipulttipyssyn käsiteltäväksi. Ai niin, se ovea hakkaava realiteetti taitaakin olla se, että lestadiolaiset eivät saa eivätkä täten osaa pelata uhkapelejä.

Hehe, tässä tuli todistettua hallituksen onnistuminen, oli se sitten tahallista tai tahatonta. Vasemmisto pitää itseään voittajana koska joutuvat luopumaan vain kaikista palkankorotuksista, julkisen sektorin palkkavaatimuksista, julkisen extralomista, parista palkallisesta vapaasta jne. Lisäksi työnantajille annetaan vajaa 900M€ hyvää työnantajamaksuista. VOITTO ON MEIDÄN!

Miettikää 4kk taaksepäin. Kuka olisi uskonut että hallitus saavuttaa kaikki nämä? SAK:nkin "maltillinen" palkkalinja on korvautunut puhtaalla nollalla.

Lisäksi hallitus kyykyttää edelleen ay-liikettä ns. pakkolailla (newsflash, kaikki lait ovat "pakkolakeja") joka on todella iso kivi kengässä ay-liikkeelle koska se antaa kaikille tuleville hallituksille mahdollisuuden ruuvata ay-liikkeen tontilla. Tämän poissaamiseksi tarvitaan mahdollisesti lisää myönnytyksiä ay-liikkeeltä.

Täh, aikataulusta on lipsuttu koko ajan ja mikä homma on saatu pakettiin? Noista surkuhupaisista prosenteistakin tullaan hyvin tod. näk. lipsumaan. Kasvoja yritetään toki varmasti puolin ja tosin säilyttää luovalla prosenttien laskukaavalla. Niitä kaavoja nimittäin löytyy yhtä monta kuin ekonomistiakin.

Hehe, et tosiaan tajua. SAK sanoi kesäkuussa ja uudestaan elokuussa että puhutaan useista kuukausista, nyt kun tullut ns. kaktusta kakkoseen niin aikataulu nopeutui kummasti. Eli Sipilä pakotti ay-liikkeet muuttamaan neuvottelutahtiaan radikaalisti.

Muistakaa että vielä on tulossa normien purku -paketti ja paikallisen sopimisen paketti.

Aikataulutpa hyvinkin ja niiden siirteleminen ja leikkausten perumiset on ainoa juttu, joka merkitsee, heh. Mikäs homma nyt on paketissa? Ai niin, siis ne pakkolait, joita nyt on tehty, jotka menevät hyvinkin epävarmaan käsittelyyn perustuslakivaliokuntaan ja ties minne. Mutta oikein on paketissa juu.

Peli jatkuu vielä pitkään. Tietenkin.

Jo nyt tiedetään että Sipilä sai enemmän aikaan kuin kolme edellistä hallitusta yhteensä ja lisää tulee. Sanoisin että Sipilä vetää aika hyvin.

Siis virkamiehille on budjetoitu työmäärä X, joka pysyy samana huolimatta tehdyistä työtunneista ja -päivistä?

Ei ole! Normipaketti tulee ja se karsii julkisen sektorin työtehtäviä jolloin lomien leikkausten vaikutukset päästään hyödyntämään nopeasti.

Ja lisäksi julkiselle sektorille tulee aika varmasti paljon ns. tehostustoimia esim. digitalisoinnin avulla jonka kautta työtuntien määrää vähennetään entisestään.

Ihan samalla tavalla virkamiesten tuottamat palvelut ym. ovat tuotantoa ja julkisen puolen tuottavuus laahaa rankasti yksityistä puolta perässä, tämä osaltaan voisi tasoittaa tuota kuilua ja parantaa kansantalouden tilaa.

Juurikin näin. Julkisen sektorin tuottavuutta tullaan ruuvaamaan kovalla kädellä, tavoitteena on pienentää julkisen sektorin kokoa erityisesti hallinnon puolella.

Lieneekö suuri yllätys, kun koko hallituksessa ei ole ainuttakaan lakimiestä (ei edes oikeusministerinä...) ja perustuslakivaliokunta annettiin opposition johdettavaksi.

Tämä on kyllä taas niin täyttä paskaa kun olla ja voi. Mitä helvettiä se muka auttaa että hallituksessa olisi joku keskitason rikosoikeuden koulutuksen saanut tapaus esittämässä valistuneita näkemyksiä työmarkkinalainsäädännöstä? Sitä varten ministeriössä on ne neuvottelevat virkamiehet, lainsäädäntöneuvokset yms. jotka tietävät lähes aivan varmasti enemmän kuin oikiksen käynyt poliitikko.

Muistellaan nyt vaikka juristi Johannes Koskisen uraa oikeusministerinä. Kaveri otti ministerinä kantaa moneen oikeusistuimen päätökseen ja sai siitä raippaa oikeuskanslerilta. Ja sitten taisi sanoa jotain Alpo Rusin vapauttavasta tuomiosta joka aiheutti valtiolle isot sanktiot.

Eli mitäs jos lopetettaisiin tämä naurettava spedeily jostain juristien puutteesta hallituksessa.
 

Tuamas

Jäsen
Ei ole! Normipaketti tulee ja se karsii julkisen sektorin työtehtäviä jolloin lomien leikkausten vaikutukset päästään hyödyntämään nopeasti.

Ja lisäksi julkiselle sektorille tulee aika varmasti paljon ns. tehostustoimia esim. digitalisoinnin avulla jonka kautta työtuntien määrää vähennetään entisestään.

Niin, se oli vitsi.

Julkisella puolella ongelma on se, että kaikki organisaatiot eivät ole verottajan tai PRHn tasolla digitalisaatiossa. Vaarana on, kun Trafin tasoiset tunarit pääsevät digitalisoimaan,että digitalisaation ainoa etu on palvelun siirtyminen nettiin. Kustannuksia syntyy älyttömästi ja mitään kilpailuetua ei saada.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kansanedustaja äimistyi: Kuuden miljoonan säästöllä 15 miljoonan vahinko | Kansan Uutiset | Verkkolehti

"Hallitus lopettaa harmaan talouden torjuntaohjelman erillisrahoituksen poliisilta ja säästää näin 6,4 miljoonaa euroa vuodessa. Samalla hallitus on kuitenkin myös laskenut arviota vuotuisesti takaisin valtiolle saatavasta rikoshyödystä 50 miljoonasta eurosta 35 miljoonaan euroon."

WTF? Säästetään reilu kuusi milliä ja sen seurauksena menetetään liki 2,5-kertainen määrä tuloja ja samalla annetaan verohuijareille paremmat toimintaedellytykset. Porvarien logiikkaa ei nyt oikein aukea tässä kohtaa.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
WTF? Säästetään reilu kuusi milliä ja sen seurauksena menetetään liki 2,5-kertainen määrä tuloja ja samalla annetaan verohuijareille paremmat toimintaedellytykset. Porvarien logiikkaa ei nyt oikein aukea tässä kohtaa.
Verohuijarit on useimmiten porvareita. Aukesiko nyt?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jo nyt tiedetään että Sipilä sai enemmän aikaan kuin kolme edellistä hallitusta yhteensä ja lisää tulee. Sanoisin että Sipilä vetää aika hyvin.

Minunkin mielestäni Sipilä on onnistunut tähän mennessä lähes loistavasti ja ero Kataiseen/Stubbiin ja heidän hallituksiinsa on suorastaan huikea. Mutta sellainen pikku parannus tulevaisuuteen, että sanoisi kerralla asiat niinkuin ne on ettei joutuisi selittelemään jälkeenpäin kuten nyt on muutamassa tapauksessa käynyt. En tiedä että onko tuo kiinni siitä että kaikkea ei ehdi/muista noissa haastatteluissa ja tiedonannoissa sanoa, vai onko kyse huonosta taustatyöstä tai kiireestä ettei kaikkia asioita ole yksinkertaisesti selvitetty, mutta parannusta tuohon on tultava. Ja se toki on kohtalaisen helppo hommakin tehdä eikä vaadi paljoa rutistusta.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se vahinkohan on toki 9 miljoonaa kun nuo laskee yhteen, mutta ei se muuta sitä että typerä päätös. Muutenkin ihmettelen tätä jatkuvaa intoa leikata poliisien resursseja. Jo nyt ollaan todella rajoilla niiden resurssien kanssa, kohta varmaan joutuvat priorisoimaan hommia ihan tosissaan ja miettiä että mitkä tehtävät jätetään kokonaan hoitamatta. Elleivät tee sitä jo nyt.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kansanedustaja äimistyi: Kuuden miljoonan säästöllä 15 miljoonan vahinko | Kansan Uutiset | Verkkolehti

"Hallitus lopettaa harmaan talouden torjuntaohjelman erillisrahoituksen poliisilta ja säästää näin 6,4 miljoonaa euroa vuodessa. Samalla hallitus on kuitenkin myös laskenut arviota vuotuisesti takaisin valtiolle saatavasta rikoshyödystä 50 miljoonasta eurosta 35 miljoonaan euroon."

WTF? Säästetään reilu kuusi milliä ja sen seurauksena menetetään liki 2,5-kertainen määrä tuloja ja samalla annetaan verohuijareille paremmat toimintaedellytykset. Porvarien logiikkaa ei nyt oikein aukea tässä kohtaa.

Muna vai kana? Edellinen hallitus teki aika isoja harmaan talouden vastaisia liikkeitä ja esim. raksoilla se on tainnut purra aika hyvin eli sitä perinteistä harmaata taloutta taitaa olla vähemmän.

Se että johtuuko rikoshyödyn tippuminen menoleikkauksista ei taida olla missään kerrottu, varsinkaan Kansan Uutisten kaltaisessa kateusmanuaalissa.

Mutta sellainen pikku parannus tulevaisuuteen, että sanoisi kerralla asiat niinkuin ne on ettei joutuisi selittelemään jälkeenpäin kuten nyt on muutamassa tapauksessa käynyt. En tiedä että onko tuo kiinni siitä että kaikkea ei ehdi/muista noissa haastatteluissa ja tiedonannoissa sanoa, vai onko kyse huonosta taustatyöstä tai kiireestä ettei kaikkia asioita ole yksinkertaisesti selvitetty, mutta parannusta tuohon on tultava. Ja se toki on kohtalaisen helppo hommakin tehdä eikä vaadi paljoa rutistusta.

Tämä on hyvä pointti. Mutta koska olen skeptinen, heitän nyt ilmoille villin teorian (joka voi ihan hyvin olla täysin väärä); Sipilä laskelmoi nämä kaikki etukäteen.

1) Kovat leikkaukset, ay-liikkeen valta-aseman haasto sunnuntai-lisien leikkauksella ns. pakkolain kautta.
2) Vastareaktio työläisten keskuudessa, televisiossa primetimenä kätilöiden haastis jossa kertovat olevansa valmiita leikkauksiin mutta oikeudenmukaisemmin, esim. lomarahoiden kautta.
3) SAK pakotettiin julkistamaan omat keinonsa
4) Sipilä poisti sunnuntailisien leikkauksen koska kätilöt.
3) Lomaraha-laki, raivostutti yrittäjät. Sipilä sanoi ettei tiennyt että TESsien ulkopuolella ei ole lomarahoja.
4) Lomaraha-laki osa2, yrittäjät rauhottuivat.

Lopputulos?

a) Sipilä sai henkisen mandaatin lomarahojen leikkaamisen kätilöiltä, joita siteeraavat kuorossa oppositio ja ay-liike haukkuessaan Sipilää siitä että kätilötkin tietävät paremmin. Samalla hyväksyvät tahtomattaan kätilöiden ehdottaman lomarahaleikkauksen.
b) Yrittäjien suututtaminen antoi julkisuuteen kuvan siitä että Sipilä on tasapuolinen, "kaikki kärsivät"
c) Sipilä ei tietenkään halunnut hankaloittaa työllistämistä lisäämällä lomarahoja niille joilla niitä ei ollut, lakia täsmennettiin.
d) Ay-liike on nyt pahassa raossa koska kansa tukee (galluppien ja "kätilöiden kautta") lomarahojen leikkausta joten tästä ns. pakkolaista on vähän huono itkeä. Ongelmahan ei ole se 30% leikkaus vaan se että työmarkkinakorporaatioiden valtaa vähennetään.

Eli Sipilä saa kilpailukykyloikkansa ja mahdollisesti ay-liikkeen vallan vähentämisen. Vahingossa? Jää nähtäväksi.

ps. jotta ay-liike ei joutuisi ns. pakkolain ruuvaamaksi joka vähentää heidän valtaa, he varmaan ehdottavat lomakorvausten leikkauksia TESseissä jolloin ns. pakkolakia ei tarvita. Ehkä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä on hyvä pointti. Mutta koska olen skeptinen, heitän nyt ilmoille villin teorian (joka voi ihan hyvin olla täysin väärä); Sipilä laskelmoi nämä kaikki etukäteen.

Tuota kyllä mietin itsekin että voi olla että homma menee hallituksella ns. täysillä putkeen ja niinkuin on suunniteltu, mutta jotenkin Sipilän käytöksestä ja paikkailuista jälkikäteen on tullut sellainen fiilis, että ainakin osa niistä on ihan selkeitä korjailuja aiempiin sanomisiin. Tai sitten Sipilä on kaiken muun lisäksi vielä hyvä näyttelemäänkin, mistäs sitä tietää.
 

Wristlock

Jäsen
Hehe, tässä tuli todistettua hallituksen onnistuminen, oli se sitten tahallista tai tahatonta. Vasemmisto pitää itseään voittajana koska joutuvat luopumaan vain kaikista palkankorotuksista, julkisen sektorin palkkavaatimuksista, julkisen extralomista, parista palkallisesta vapaasta jne. Lisäksi työnantajille annetaan vajaa 900M€ hyvää työnantajamaksuista. VOITTO ON MEIDÄN!

Miettikää 4kk taaksepäin. Kuka olisi uskonut että hallitus saavuttaa kaikki nämä? SAK:nkin "maltillinen" palkkalinja on korvautunut puhtaalla nollalla.

Lisäksi hallitus kyykyttää edelleen ay-liikettä ns. pakkolailla (newsflash, kaikki lait ovat "pakkolakeja") joka on todella iso kivi kengässä ay-liikkeelle koska se antaa kaikille tuleville hallituksille mahdollisuuden ruuvata ay-liikkeen tontilla. Tämän poissaamiseksi tarvitaan mahdollisesti lisää myönnytyksiä ay-liikkeeltä.

Hehe, et tosiaan tajua. SAK sanoi kesäkuussa ja uudestaan elokuussa että puhutaan useista kuukausista, nyt kun tullut ns. kaktusta kakkoseen niin aikataulu nopeutui kummasti. Eli Sipilä pakotti ay-liikkeet muuttamaan neuvottelutahtiaan radikaalisti.

Muistakaa että vielä on tulossa normien purku -paketti ja paikallisen sopimisen paketti.

Hehe, tässä tuli todistettua, että sun käyttämä teiniangstiviestintä tuleekin ilmeisesti ihan aidosta aatteen palosta. Ja et tosiaan vieläkään tajua, että Sipilä on se, joka on koko ajan lipsunut aikatauluista ja muuttanut näitä pikkuhiljaa surkuhupaisiksi käyviä pakkolakivirityksiään (kiitos muuten, että sä myös juridiikan ylimpänä asiantuntijana muistutit kaikkien lakien olevan vähän niinku pakkoja!). Kukahan muuten pakotti Sipilää muuttamaan aikarajojaan ja pakkolakivirityksiään jo ties kuinka monetta kertaa? Tätä viimeisintäkin viritystä jouduttiin jo heti kättelyssä selittelemään sinne sun tänne ja kukaan ei edelleenkään tiedä, mitä se käytännössä tarkoittaa saati onko tämäkään viritysyritys perustuslain mukainen. Hallituksen touhut ovat toistaiseksi vaikuttaneet vahvalta juosten kusemiselta. Melkein olisi parempi olla tekemättä mitään, jos ei osaa ja tiedä mitä tekee. Mutta yrittänyttä ei laiteta - toista kertaa samoihin hommiin. Normien purkua vesi kielellä odottaen, toivottavasti ei mene normien ja hallinnon lisäämistalkoiksi. Paikallisesta sopimisen lisäämisestä (toivottavasti onnistunut lopputulos molempien osapuolien kannalta), kuten muustakin oleellisesta päättävät lopulta työntekijä- ja työnantajajärjestöt, ei hallitus. Ja loppuun vielä mielikuva "pakottavasta" Sipilästä. Tirsk.

Edit. Sun uusimpien viestien perusteella Sipilä on suorastaan uusi Jeesus tai vähintäänkin Lars Levi ja teki kaiken tämän sekoilun tarkoituksella, hämäystä jne. yms. Pysy vahvana uskossasi. Hymiö.
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
newsflash, kaikki lait ovat "pakkolakeja"
Esimerkiksi perustuslain 11§ sanoo "Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus." Toisin sanoen ketään ei pakoteta uskomaan tai olemaan uskomatta.

Eli mitäs jos lopetettaisiin tämä naurettava spedeily jostain kaikkien lakien pakottavuudesta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Esimerkiksi perustuslain 11§ sanoo "Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus." Toisin sanoen ketään ei pakoteta uskomaan tai olemaan uskomatta.

Eli mitäs jos lopetettaisiin tämä naurettava spedeily jostain kaikkien lakien pakottavuudesta.
Eli voitko tehdä sopimuksen jonkun osapuolen kanssa, jossa sovitaan, että molemmat osapuolet uskovat esimerkiksi Jumalaan? Voit tehdä, mutta se ei ole juridisesti pätevä, koska se on tuon kyseisen pykälän vastainen. Eli pakkolaki, joka rajoittaa sopimusvapautta.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Tämä on kyllä taas niin täyttä paskaa kun olla ja voi. Mitä helvettiä se muka auttaa että hallituksessa olisi joku keskitason rikosoikeuden koulutuksen saanut tapaus esittämässä valistuneita näkemyksiä työmarkkinalainsäädännöstä? Sitä varten ministeriössä on ne neuvottelevat virkamiehet, lainsäädäntöneuvokset yms. jotka tietävät lähes aivan varmasti enemmän kuin oikiksen käynyt poliitikko.

Muistellaan nyt vaikka juristi Johannes Koskisen uraa oikeusministerinä. Kaveri otti ministerinä kantaa moneen oikeusistuimen päätökseen ja sai siitä raippaa oikeuskanslerilta. Ja sitten taisi sanoa jotain Alpo Rusin vapauttavasta tuomiosta joka aiheutti valtiolle isot sanktiot.

Eli mitäs jos lopetettaisiin tämä naurettava spedeily jostain juristien puutteesta hallituksessa.
Tärisevin ja kiukkuisin käsin taas julistettu jonkin olevan "paskaa" ja "spedeilyä". Erittäin kypsää ja vakuuttavaa toimintaa jälleen kerran. Sosiaaliset taidot ja hyvät käytöstavat kannattaa pitää käytössä myös Internetissä.

Mitä tulee tuohon juristipuoleen, niin ainakin lähiaikoina tapaamani ystäväni ja sukulaiseni, jotka molemmat ovat saaneet "keskitason rikosoikeuden koulutuksen" huomauttivat kumpainenkin lomarahojen leikkauksen lainsäädännöllisistä ongelmista. Tosin toisen kanssa keskustelu saatettiin käydä vasta sen jälkeen, kun tapaus oli saanut jo osakseen suurta mediahuomiota. Lakimiehet vain tuppaavat olemaan kiinnostuneita ja aloitteellisia lainsäädäntöön liittyvistä asioista. Hallituksen käytössä olleet virkamiehet ja muut assarit eivät joko olleet tehtäviensä tasalla tai eivät uskaltaneet huomauttaa kyseisistä ongelmista.

Johannes Koskisen sekoiluilla ei tietääkseni ole mitään tekemistä nykyisen hallituksen nolon esiintymisen kanssa?
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
sovitaan, että molemmat osapuolet uskovat esimerkiksi Jumalaan? Voit tehdä, mutta se ei ole juridisesti pätevä,
Eli mielestäsi vaikka jonkun random kirkon jäsenyys ei ole juridisesti pätevä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös