Ja et tosiaan vieläkään tajua, että Sipilä on se, joka on koko ajan lipsunut aikatauluista ja muuttanut näitä pikkuhiljaa surkuhupaisiksi käyviä pakkolakivirityksiään (kiitos muuten, että sä myös juridiikan ylimpänä asiantuntijana muistutit kaikkien lakien olevan vähän niinku pakkoja!).
Etkö todellakaan vieläkään tajua miksi näin tapahtuu? Aikataulujen lipsuminen on täysin irrelevanttia koska nyt annettu lakiesitys tulee voimaan vasta ensi keväänä ja lakiesityksen antamisen päivämäärä ei ole muuttunut yhtään. Eli kaikki mitä on elokuun alun jälkeen tapahtunut Sipilän asettaman aikataulun osalta on täysin merkityksetöntä, ainoa tärkeä päivämäärä oli 30.9 jolloin lakiesitys annettiin ja se pysyi koko ajan muuttumattomana.
Ei kestä kiittää, on kaikille parempi että myös ns. alin yhteinen nimittäjä tajuaa miten kuvio menee.
Kukahan muuten pakotti Sipilää muuttamaan aikarajojaan ja pakkolakivirityksiään jo ties kuinka monetta kertaa? Tätä viimeisintäkin viritystä jouduttiin jo heti kättelyssä selittelemään sinne sun tänne ja kukaan ei edelleenkään tiedä, mitä se käytännössä tarkoittaa saati onko tämäkään viritysyritys perustuslain mukainen.
Kuka pakotti? Niin, mietippä nyt tätä hetki. Mistä lähdettiin kesäkuussa ja mihin nyt on päädytty. Kuka voitti, kuka hävisi suhteessa alkuasetelmiin?
Normien purkua vesi kielellä odottaen, toivottavasti ei mene normien ja hallinnon lisäämistalkoiksi. Paikallisesta sopimisen lisäämisestä (toivottavasti onnistunut lopputulos molempien osapuolien kannalta), kuten muustakin oleellisesta päättävät lopulta työntekijä- ja työnantajajärjestöt, ei hallitus.
Jep, tätä korporaatiovaltaa Sipilä yrittää nyt murtaa, jäämme odottamaan tuloksia.
Btw, vastustatko muuten vapaata paikallista sopimista? Miten mielestäsi perustuslain yksilönvapauksiin istuu se että jotkut liitot ja järjestöt rajoittavat sinun oikeutta sopia työehdoista?
Edit. Sun uusimpien viestien perusteella Sipilä on suorastaan uusi Jeesus tai vähintäänkin Lars Levi ja teki kaiken tämän sekoilun tarkoituksella, hämäystä jne. yms. Pysy vahvana uskossasi. Hymiö.
Sipilän hallitus on todellakin ns. uusi Jeesus kun verrataan edellisiin kolmeen hallitukseen, ainakin toistaiseksi. Suomi tarvitsee rakenteellisia uudistuksia ja nyt niitä on alettu tekemään. Joillekkin tämä ei tietysti sovi.
Esimerkiksi perustuslain 11§ sanoo "Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus." Toisin sanoen ketään ei pakoteta uskomaan tai olemaan uskomatta.
Eli mitäs jos lopetettaisiin tämä naurettava spedeily jostain kaikkien lakien pakottavuudesta.
Anteeksi mitä? Ko. perustuslain pykälä on todellakin täysin pakottava, se ilmenee siten ettei kukaan voi rajoittaa kenenkään uskonnon ja omatunnon vapautta Suomessa. Aivan käsittämättömän tyhmä argumentti sinulta, kannattaisi nyt vähän miettiä ennenkuin kirjoittaa. "Pakottava" lainsäädäntö tarkoittaa että sen noudattamista ei voi valita, siksi kaikki lait ovat pakottavia.
Tärisevin ja kiukkuisin käsin taas julistettu jonkin olevan "paskaa" ja "spedeilyä". Erittäin kypsää ja vakuuttavaa toimintaa jälleen kerran. Sosiaaliset taidot ja hyvät käytöstavat kannattaa pitää käytössä myös Internetissä.
Sorry, kohdistui liikaa sinuun vaikka se oli tarkoitettu yleisemmin. Tätä samaa argumenttia on heitetty myös lehtien pääkirjoitukseissa tms. ilman että sitä mietitään yhtään tarkemmin.
Mitä tulee tuohon juristipuoleen, niin ainakin lähiaikoina tapaamani ystäväni ja sukulaiseni, jotka molemmat ovat saaneet "keskitason rikosoikeuden koulutuksen" huomauttivat kumpainenkin lomarahojen leikkauksen lainsäädännöllisistä ongelmista. Tosin toisen kanssa keskustelu saatettiin käydä vasta sen jälkeen, kun tapaus oli saanut jo osakseen suurta mediahuomiota. Lakimiehet vain tuppaavat olemaan kiinnostuneita ja aloitteellisia lainsäädäntöön liittyvistä asioista. Hallituksen käytössä olleet virkamiehet ja muut assarit eivät joko olleet tehtäviensä tasalla tai eivät uskaltaneet huomauttaa kyseisistä ongelmista.
Lomarahojen leikkauksessa ei sinänsä taida olla suuria juridisia ongelmia (perustuslaki tms), ongelmat ovat enemmänkin kansantaloudellisia (TESsien ulkopuolisen alat), tämä siis erotuksena sunnuntailisien leikkaukseen jossa perustuslailliset aspektit tuotiin esiin monelta taholta.
Ja jos lainsäädännön juridisessa puolessa jossain on ongelma niin se on 1) hallituksen käyttämissä virkamiehissä tai 2) hallituksen valinnassa olla kuulematta heitä. Varsinkin jälkimmäistä on vaikea uskoa.
Johannes Koskisen sekoiluilla ei tietääkseni ole mitään tekemistä nykyisen hallituksen nolon esiintymisen kanssa?
Ei olekkaan, se oli esimerkki juristiministeristä joka sekoili lain kanssa vaikka oli siis oikeustieteen koulutettu.
Sehän on ongelma vain sinulle, vaikka en itsekään erityisemmin pidä V. Niinistöstä. Ameebakin käsittää, että hommassa on kyse pelkästään siitä että maamme talouseliitti haluaa pimittää omaisuutensa ja poliitikot siinä sivussa eturistiriitansa poliisin ja verottajan ulottumattomiin. Tällaiset uutiset ovat erinomaisia todisteita siitä, että maamme eliitti, poliitikot, etc todellakin ovat korruptoituneita, rikollisia ja ahneita veronkiertäjiä.
Maamme talouseliitti on saanut omaisuutensa verottajan ulottumattomiin niin halutessaan jo kauan sitten, tämä päätös ei sitä muuta mitenkään.
Kuka tahansa piensijoittajakin saa possansa verottajan ulottumattomiin rekisteröimällä yrityksen Viroon (hoituu parhaimmillaan parissa tunnissa) ja siirtämällä sijoitusvarallisuutensa ko. yritykselle, siihen ei mitään hallintorekkareita tarvita.