Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 150 913
  • 10 753

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko joku oikeasti sairaslomalla päivän-pari kuukaudessa? Mikäli on, muutos on pelkästään hyvä yritysten kannalta.

Mikäli sairastetaan vuositasolla n. 10 päivää, muutoksella ei tule olemaan juurikaan merkitystä ansiotasoon.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Suurinta parkua tällä hetkellä ainakin sosiaalisessa mediassa saavat aikaan yriittäjät, siis lähinnä yhden miehen, tai naisen toiminimet. Duunari ei saisi valittaa ikinä, missään, koskaan, koska yrittäjillä on asiat aina paskemmin. Tottahan se tietysti on, että yrittäjän asema on jotain paria-luokan ja lainsuojattomuuden välimaastosta, mutta miksihän he eivät ole järjestäytyneet? Joukkovoimaa luulisi ainakin riittävän.

disclaimer: individual <3 yrittäjät, koska ilman heitä Suomi ei pärjää ja heille mainostuotantoa tekevänä itsekin leipäni revin, palkkasuhteessa tosin.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Suurinta parkua tällä hetkellä ainakin sosiaalisessa mediassa saavat aikaan yriittäjät, siis lähinnä yhden miehen, tai naisen toiminimet. Duunari ei saisi valittaa ikinä, missään, koskaan, koska yrittäjillä on asiat aina paskemmin. Tottahan se tietysti on, että yrittäjän asema on jotain paria-luokan ja lainsuojattomuuden välimaastosta, mutta miksihän he eivät ole järjestäytyneet? Joukkovoimaa luulisi ainakin riittävän.
Ei ehkä suurinta, mutta puhetta riittää. Kyllähän pienyrittäjät ovat järjestäytyneet, mutta eihän meitä oteta edes neuvottelupöytään mukaan. EK ei todellakaan edusta pienyrittäjiä.
Meillä on myös se tilanne, että nämä uudet leikkaukset koskettavat avovaimoni kautta perhettämme. Ohessa osuva yhteenveto Pienyrittäjät lakkoon! — Harri Vuorenpää
 

Joonatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edelleenkin huvittaa nämä kipeät ratkaisut joihin Sipilää lainaten "me työntekijät" joudumme osallistumaan. Löysin suorastaan jännittävän lehtiartikkelin asian tiimoilta, jossa oli hieman laskeskeltu peruskoulumatematiikalla, että mitä tässä nyt oikeasti tapahtuu. Muutama lainaus artikkelista:

- Palkansaajilta kaikkinensa siirtyy rahaa tommoinen 2,7 miljardia euroa yrityksille. Se on se palkansaajien talkoopanos.

- Sitten laskin, mikä on työnantajien talkoopanos ja selvitin muutosturvan hinnan. Päädyin siihen, että se on enintään 30 miljoonaa euroa.

Että ollaan kaikki samassa veneessä, jep jep. Noin yhden suhteessa sataan menee tämä osallistuminen työntekijät / työnantajat välillä. Ja niin kuin haluaisinkin että kaikki osallistuisivat näihin talkoisiin samalla prosentilla, niin turha on odottaa näkevänsä kovin kummoista osallistumista yrityksiltä, maataloudelta, rikkailta ihmisiltä jne. Erityisesti sapettaa suora hyökkäys vuorotyötä tekeviä kohtaan, eikä vähiten siksi että itse olen tuossa porukassa, jonka vuosiansioista sulaa tällä menettelyllä 10% pois. Ehkä Sipilän olisi pitänyt muuttaa aiemmin siteeraamaani lainausta muotoon "me vuorotyöntekijät", onhan silläkin mennyt nyt jo monena iltana ainakin kymmeneen asti kun on pitänyt näitä juttuja mietiskellä. Onneksi saa sentään olla lomalla puolet vuodesta niin jaksaa nyt painaa. Ja mikä mukavinta niin Juhan omiin saavutettuihin etuihin tai miljoonaomaisuuteen ei kukaan ole keksimässä minkäännäköisiä taloudellisia / muita heikennyksiä.


Tässä vielä tuo linkki kyseiseen Uusi Suomi lehden artikkeliin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eli siis kabineteissa valittujen AY-jäärien on oikein rajata työntekijän ja työnantajan oikeuksia eikä sitä saa purkaa demokraattisesti valitun poliittisen johdon toimesta.

Suomen perustuslaissa on määritetty oikeus yhdistymisvapauteen ja tätä kautta ammatilliseen järjestäytymisvapauteen, joka sisältää oikeuden sopia työehtosopimuksista. Suomen johtaviin perustuslakiasiantuntijoihin lukeutuva Kaarlo Touri on jo ihmetellytkin sitä, kun hallitus väittää varmistaneen toimien perustuslain mukaisuuden, mutta hänen tietojen mukaan hallitus on kuullut hyvin niukasti alan asiantuntijoita.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Mutta nuo ovat jokaisen omia valintoja, että miten kalliisti haluaa asua ja syödä jne. Kannattaa varmaan tarkastella kriittisesti omia menojaan, jos pari palkatonta päivää on jo pilata talouden. Tuskinpa se talous kestää yhtään mitään muitakaan yllättäviä menoja.



Juttele vaikka sairaalassa työskentelevien hoitajien kanssa. Sieltäpä voi saada ihan oikeasti vaarallisia tauteja, jotka vaikuttaa oma elämään dramaattisemmin kuin muutaman päivän palkkaan ja että päänahassa kutii tai vatsa on kuralla.

Samaa mieltä muutaman palstalaisen kanssa, että kukaan ei halua luopua omia eduistaan vaan aina löytyy joku jonka työ on jotenkin vähäarvoisempaa, että häneltä voi ottaa tai hänellä menee muuten jo liian hyvin. Toivotonta, periaatteessa kaikki on halukkaita olemaan mukana talkoissa kunhan ei vain koske itseään.
Asumisen kalleus ei itseasiassa läheskään aina ole oma valinta. Itsellä tärkeimmät kriteerit asunnon valintaan:
  • Pitää olla sopivalla etäisyydellä palveluista/mahdollisita työpaikoista. En omista ajokorttia eikä varmaan auton pitämiseen lopulta olisi varaakaan - siitä tulee niin usein yllättäviä suuria maksuja. Julkiset kulkevat tällä alueella niin huonosti, että epäsäännölliseen vuorotyöhöni en niillä pääsisi millään.
  • Rauhallinen asuinalue: Täällä ainakin nuo halvimmat assuinalueet ovat täynnä niin epämääräistä porukkaa, että en luultavasti siellä uskaltaisi asua. Paljon narkkareita ja muita laitapuolen kulkijoita. Ei ole oikein turvallista pienikokoisen nuoren naisen asua yksin.
  • Opiskeluajat asuin solussa, mutta kyllä sitä aikuisena haluaa vähän omaa tilaakin. Nyt on käynyt helvetin hyvä mäihä ja asun kaksiossa, jonka vuokra on hiukan päälle 400€. Hyvällä paikalla ja hyvät naapurit. Kaikilla ei kuitenkaan ole näin hyvä tuuri - esimerkiksi Helsingissä vuokrat ovat järjettömän suuria ihan pienistä luukuistakin.
Niin, ja kyllähän niitä tarhatätejä Helsingissäkin tarvitaan. Ihan järjetöntä, että jollain alalla ei vainomalla palkallaan eläisi.

Tuo ensimmäisen sairaslomapäivän palkattomuus on myös todella iso kolaus hoitoalalle. Joskus tein 80% päivää (aika yleinen työsopimus lähihoitajilla), mikä tarkoittaa että peruspalkka on n. 1600€ - verot. Sitten esim. norovirusepidemian aikaan kaikki työntekijät työpaikassamme sairastuivat vuoronperään. Omassa työssä on lisäksi riski saada se sinun puhumasi vakava sairauskin, tai vaikka tulla puukotetuksi/hakatuksi. Helvetin Yhden päivän palkka on n. 100€, joten tuo peruspalkka tuolta kuukaudelta olisi 1500€! Jos oman taloutensa on laskenut kuukausipalkan varaan (tosiaan itsekin muutin isompaan kämppään kun olin sen reilun vuoden töissä ollut) niin tuo voi käydä aika raskaaksi. Työssä käyvät eivät asumistukia saa, btw.

Ja ennen kun taas puhutaan siitä, että uravalinta on oma valinta niin täytyy kysyä, että milläs tämä Suomi pyörisi ilman hoitajia? Tai motivoituneita hoitajia?

Oma talous on onneksi hyvässä kunnossa, kun on varman kasvatettu elämään pihisti. Tosiaan ennen isompaan taloon muuttamista harkitsin sitä pitkään ja laskin myös, että vuokran pystyisin maksamaan vaikka jäisin työttömäksikin. Lainaa ei ole kun opintolaina (se toki suurehko, kun aiemmin opiskelin alalla jossa ei oikeastaan voinut tehdä töitä opiskelun ohella) ja kaikki hankinnat olen tehnyt säästämällä ja maksamalla kerralla - en osamaksuilla. Puhelin tosin on kytkyllä, mutta siitäkin laskin että jopa työttömänä pystyisin maksamaan.

Silti tiedostan, että itsellä on käynyt juuri asunnon suhteen helvetin hyvä tuuri, eikä ole kun oma suu ruokittavana. Edes yllättävät menot (kuten pyörän pölliminen ja se että joutuin pienellä varoitusajalla ostamaan uuden) ei taloutta kaatanut, kun on aina ollut hiukan säästössä. Mutta tosiaan säästöt ovat ihan vain muutamia satasia, kun ei kertakaikkiaan ole enempää mistä säästää.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Niin et vastannut kysymykseeni siihen miten sinä sitten ajattelit että ne pitkäaikaistyöttömät ja nuorisotyöttömät saadaan kortistosta pois. Se on kyllä tullut jo monessa kommentissasi selkeästi esiin ettet ole tyytyväinen hallituksen esitykseen leikkauksista koska ne mitä ilmeisemmin koskevat SINUA mutta esitäppä sitten itse parempia keinoja. Uteliaana odotan kongreettisia ehdotuksia.

Minua nuo leikkaukset ei koske kuin välillisesti, kuten koko suomen taloutta. Voin toki tähän listata joitain ajatuksia omasta ajattelustani, mutta ne ei silti olleet kirjoittamani pointti. Tämä häiritsee siksi, että haistan utelussasi tyypillisen populistin käännän keskustelun epäolennaisuuksiin ja saivartelen asian hämärryksiin kaikilta metodin, joka on erittäin käytetty konsti nykyään välttää keskustelu itse asiasta. Kuitenkin, arvostelin siis hallituksen päätöksiä, en päteäkseni omilla näkemyksilläni, vaan osoittaakseni omalta osaltani, missä menee vikaan. Minä en näe heidän toilailuissaan ainoatakaan vakavasti otettavaa aloitetta maan kilpailukyvyn parantamiseksi tai työttömyyden suitsemiseksi. Sen sijaan näen siellä tulonsiirtoja köyhiltä rikkaille. Sellaista en hyväksy, koska se ei ole oikeudenmukaista, eikä vie asioita parempaan suuntaan. Mitä tulee sitten niihin keinoihin, joilla tilannetta parantaa, niin mitäs jos ensimmaiseksi kaivettais ne valtiolta rosvotut 40 miljardia, jos neljäsosakin löytyisi, koko hallituksen leikkaustarpeet muuttaisi muotoaan. Kaikki järjettömät subventiot yrityksille pois vääristämästä yrityskenttää. Tuki suoraan kansalaisille, eli firma, joka työllistää saa subventiota palkkaamalla ja tästä vaihtoruletti kokonaan pois, eli aina kun duunari lähtee, lähtee firmalta myös tuki tämän osalta, tuki voisi jäädä kansalaiselle kansalaispalkaksi ja starttirahaksi omalle yritykselle ja seuraisi uuteen paikkaan. Jos hallitus haluaisi pitkällä aikavälillä saada jotain isompaa ja kestävämpää aikaan, panokset siihen, että suomen vientiteollisuus monipuolistuisi, eikä oltaisi liian kapealla viennin varion suhteen. Panokset koulutukseen, koko elinkaaren tasolla ja tähän sisällytetään myös maahan päätyvät pakolaiset, jotta kansantalous heistä voisi maksimaalisesti hyötyä. Tässä jotain ihan tässä ja nyt pohdittuna, ilman sen suurempaa paneutumista. Latojen maalailun jättäisin edelleen maajussien omaksi asiaksi. En näkisi järkeä myöskään hallituksen työelämän säätelyää pakkolaeilla, vaan luomassa otollisia toimintaympäristöjä erilaisille yrityksille syntyä ja kasvaa. Näen siis hallituksen tehtävän mieluummin kokoavana voimana ja koko kansan palvelijana toimillaan, enkä tietyn kansanosan takuumiehenä ja toisen kyykyttäjänä, milloin milläkin tekosyyllä.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Muistaakseni maan keskiarvo oli 22 päivää vuodessa. Normaaliahan se ei ole, vaan pitkät sairaslomat nostavat keskiarvoa.

Voidaanko tehdä oletus, että lyhyiden sairaslomien määrä on vuositasolla 1-5 ja päivissä noin 10-15? Mikäli voidaan, silloin puhuttaisiin 1-5 päivän menetettävästä palkasta ja lopuista päivistä menetys olisi -20% per päivä. En saa tuosta millään kenenkään taloutta kaatavaa summaa, puhutaan muutamasta satasesta vuositasolla.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Voidaanko tehdä oletus, että lyhyiden sairaslomien määrä on vuositasolla 1-5 ja päivissä noin 10-15? Mikäli voidaan, silloin puhuttaisiin 1-5 päivän menetettävästä palkasta ja lopuista päivistä menetys olisi -20% per päivä. En saa tuosta millään kenenkään taloutta kaatavaa summaa, puhutaan muutamasta satasesta vuositasolla.
Monet pienituloiset elää kuukauden kerrallaan. Jos sattuu tulemaan viikon kuumetauti jollekkin, joka tienaa 1600€/kk (+ mahdollisesti ne nyt pienennetyt lisät - verot) niin saattaa jo tehdä tiiukkaa yksinhuoltajalle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Suomessa on paljon ihmisiä (esim työttömät), joilla jää käteen noin reilusti alle tuo summa. He ovat kuitenkin osanneet skaalata asumiskulunsa yms sillä tavalla, että tulevat toimeen. Sinun kassasi on siis valinnoistasi johtuen vähemmän joustovaraa kuin monilla vähemmän tienaavilla.

Niin, nämä juoksevat fattaan ja kelaan. Esitit helvetin typerän kommentin, ikävä kyllä. Ymmärrän erittäin hyvin nimim. @Freya kommentin, koska se on totta ja ikävä kyllä hyvin usealle kansalaiselle. Mitään pahan päivän puskuria ei kukaan noilla tuloilla voi kasata ja vaikkapa leegoremontti romuttaa talouden kuukausiksi, silti ihminen tekee arvokasta duunia tämän yhteiskunnan rattaiden pyörimisen hyväksi. Tämmöiset Danat vaan ei ikävä kyllä arvosta sitä tyhmyyttään, ihan niin kuin nykyinen hallituksemmekaan.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Niin, nämä juoksevat fattaan ja kelaan. Esitit helvetin typerän kommentin, ikävä kyllä. Ymmärrän erittäin hyvin nimim. @Freya kommentin, koska se on totta ja ikävä kyllä hyvin usealle kansalaiselle. Mitään pahan päivän puskuria ei kukaan noilla tuloilla voi kasata ja vaikkapa leegoremontti romuttaa talouden kuukausiksi, silti ihminen tekee arvokasta duunia tämän yhteiskunnan rattaiden pyörimisen hyväksi. Tämmöiset Danat vaan ei ikävä kyllä arvosta sitä tyhmyyttään, ihan niin kuin nykyinen hallituksemmekaan.
Ja muutenkin työttömällä on mahdollisuus nostaa sitä tulotasoa. On erittäin ikävää, jos edes kokopäivätyötä tekemällä ei saa muuta kun "ihan vaan pakollisen". Itse tosiaan taisin 5 kuukautta säästää, että sain ostettua itselleni sängyn...
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Monet pienituloiset elää kuukauden kerrallaan. Jos sattuu tulemaan viikon kuumetauti jollekkin, joka tienaa 1600€/kk (+ mahdollisesti ne nyt pienennetyt lisät - verot) niin saattaa jo tehdä tiiukkaa yksinhuoltajalle.

Kyllä mutta nämä uudistukset pitää miettiä isommassa kuvassa ja silloin tulonmenetys on täysin siedettävällä tasolla.

Voin sinulle paljastaa, että en itse tienaa edes tuota 1600€ kuukaudessa, mikäli kuukausi on ollut huono, vaikka kuulunkin "riistävään" kansanosaan. Yrityksellämme on ollut isohkoja investointeja koko vuosi ja tilanteen niin vaatiessa ( välillä heinäkuu-loppuvuosi vaatii), yrittäjät ovat nostaneet 500€ kuukausipalkkaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut päättää yhden työntekijän työsuhde (hänen kuukausipalkan vaikutus noin 4500€) mutta välillä täytyy tehdä epämiellyttäviä asioita ja uhrauksia.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Kyllä mutta nämä uudistukset pitää miettiä isommassa kuvassa ja silloin tulonmenetys on täysin siedettävällä tasolla.

Voin sinulle paljastaa, että en itse tienaa edes tuota 1600€ kuukaudessa, mikäli kuukausi on ollut huono, vaikka kuulunkin "riistävään" kansanosaan. Yrityksellämme on ollut isohkoja investointeja koko vuosi ja tilanteen niin vaatiessa ( välillä heinäkuu-loppuvuosi vaatii), yrittäjät ovat nostaneet 500€ kuukausipalkkaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut päättää yhden työntekijän työsuhde (hänen kuukausipalkan vaikutus noin 4500€) mutta välillä täytyy tehdä epämiellyttäviä asioita ja uhrauksia.
Niin, mutta jos palkka on joka kuukausi sen n. 1600€, niin ei jää säästöön rahaa "sille kuulle kun tulee heikko palkka". Ei varmaan siinä sitä isoa kuvaa tule mietittyä, jos saat töissä päällesi sylkevältä sylkevältä kehitysvammaiselta (kyllä - osaa harrastaa tällaista) räkätaudin ja sitten olet sen takia pois töistä ja rahat ei riitä vuokraan/lasten päivähoitomaksuun/lasten harrastukseen yms...
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
- Palkansaajilta kaikkinensa siirtyy rahaa tommoinen 2,7 miljardia euroa yrityksille. Se on se palkansaajien talkoopanos.

- Sitten laskin, mikä on työnantajien talkoopanos ja selvitin muutosturvan hinnan. Päädyin siihen, että se on enintään 30 miljoonaa euroa.

Tässä on siis perskekohallituksen käsitys oikeudenmukaisista talkoista. Lisätään nyt vielä tähän, että SSS-miesten silmissä maanviljelijöille kohtuullinen osallistuminen näihin talkoisiin on se, että veronmaksajien rahaa kaadetaan heidän navettojen maalaamiseen ja kunnostamiseen.lisää, vaikka ennestään jo me veronmaksajat maksamme tukiaisina 60 prossaa maataloustuotannon arvosta.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, mutta jos palkka on joka kuukausi sen n. 1600€, niin ei jää säästöön rahaa "sille kuulle kun tulee heikko palkka". Ei varmaan siinä sitä isoa kuvaa tule mietittyä, jos saat töissä päällesi sylkevältä sylkevältä kehitysvammaiselta (kyllä - osaa harrastaa tällaista) räkätaudin ja sitten olet sen takia pois töistä ja rahat ei riitä vuokraan/lasten päivähoitomaksuun/lasten harrastukseen yms...

Yksilötasolla vaikutus voi olla epämiellyttävä mutta palkansaajien kokonaisedun näkökulmasta tilanne ei juurikaan muutu huonommaksi.

Mikäli jorma-irmeli on pois töistä kaksi päivää kyseisessä kuukaudessa, hänen ansionmenetys on 1,2 päivän palkka. Pienituloisella puhuttaneen noin 100€ nettomäärästä. En näe tilannetta, jossa ko.summan menetys ajaisi henkilön vararikon partaalle.

Muokkaus, vaihdoin sanan.
 
Edelleenkin huvittaa nämä kipeät ratkaisut joihin Sipilää lainaten "me työntekijät" joudumme osallistumaan. Löysin suorastaan jännittävän lehtiartikkelin asian tiimoilta, jossa oli hieman laskeskeltu peruskoulumatematiikalla, että mitä tässä nyt oikeasti tapahtuu. Muutama lainaus artikkelista:

- Palkansaajilta kaikkinensa siirtyy rahaa tommoinen 2,7 miljardia euroa yrityksille. Se on se palkansaajien talkoopanos.

- Sitten laskin, mikä on työnantajien talkoopanos ja selvitin muutosturvan hinnan. Päädyin siihen, että se on enintään 30 miljoonaa euroa.

Nämä ihmettelyt eivät minulle avaudu sitten millään vaikka olen itsekin palkansaaja. Jos koko yhteiskuntasopimuksen tarkoitus on alentaa yritysten kustannuksia suhteessa kilpailijamaihin niin olisi kai aika omituista tehdä ratkaisu jossa yritysten kustannukset nousisivat. Omalla logiikallani koko ratkaisu vesittyisi silloin jos työntekijöiden menetykset pitäisi kompensoida joillakin lisärasituksina yrityksille.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuota karenssipäivää on pohdittu kahvipöydissä ja kuulemieni kommenttien perusteella "lasten sairastaminen" tulee ainakin kasvamaan melkoisesti, sillä heitä hoitavia vanhempia kohtaan Sipilä vakuutti suhtautuvansa lempeästi. Ne, joilla lapsia ei ole, tulevat suurella prosentilla töihin kipeänäkin tartuttaen norot työtovereihin ja asiakkaisiin. Paitsi, että työnantaja voi pakottaa (?) työntekijän poistumaan työpaikalta. Tällöin kuitenkin ilmeisesti se päivä on palkallinen (?) ja seuraavana päivänä tilanne saattaa uusiutua. Turhaa pompotteluahan tuo on, mutta mitäpä pienituloinen ei tekisi kuluissa säästääkseen - onhan se tällä hetkellä ihan kansallinen hyve.

Sellaisiakin kommentteja kuului, että tuo pakottaminen palkattomalle sairaspäivälle on kyseenalaista, kun työntekijän terveydentilan vuoksi häntä ei voisi syrjiä. Asiantuntijat sanokoot viimeisen sanan. Tässäkin asiassa hallituksen esitys näyttäisi kääntävän koko terveyskysymyksen päälaelleen.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Yksilötasolla vaikutus voi olla epämiellyttävä mutta kansakunnan kokonaisedun näkökulmasta tilanne ei juurikaan muutu huonommaksi.

Mikäli jorma-irmeli on pois töistä kaksi päivää kyseisessä kuukaudessa, hänen ansionmenetys on 1,2 päivän palkka. Pienituloisella puhuttaneen noin 100€ nettomäärästä. En näe tilannetta, jossa ko.summan menetys ajaisi henkilön vararikon partaalle.
No mutta kai tässä nyt kuuluukin ajatella yksittäisiä ihmisiä? Eikös hyvinvointiyhteiskunta perustu siihen, että kaikki tulisivat toimeen? Se ei ole vain epämiellyttävää, jos ei pysty vuorkaansa maksamaan, saati sitten esim. ostamaan lapselleen lukiokirjoja, ulkovaatteita yms. 100€ on monelle yksinhuoltajalähihoitajalle helvetin iso raha. Ja tosiaan hoitotyössä iso osa sairastumisista on työstä johtuvaa (osa ihan siksikin, että työ on fyysisesti kuormittavaa kun liian pienellä porukalla tehdään raskasta työtä).

Lisäksi tosiaan samaan ryhmään iskee pahiten tuo lisien leikkaaminen. Sitä en hyväksy ollenkaan - esim. lomarahan leikkaamisen voisin hyväksyä, koska se koskee kaikkia palkansaajia - myös päivävuoroja tekeviä.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jos koko yhteiskuntasopimuksen tarkoitus on alentaa yritysten kustannuksia suhteessa kilpailijamaihin niin olisi kai aika omituista tehdä ratkaisu jossa yritysten kustannukset nousisivat.

Miksi ihmeessä kuvittelet, että kustannusten pienentäminen suhteessa kilpailijoihin olisi kiinni ja tapahtuisi jotenkin suomen ehdoilla? Jokainen verrokki maa tekee luonnollisesti samat reivaukset ja tulos parhaimmassa tapauksessa plus miinus nolla, tai laukaisee dumppauksen, joka kurjistaa niin verrokitkin, kuin itsensä. Tyhmyyttä tuo on ja näköalattomuutta.
 
Miksi ihmeessä kuvittelet, että kustannusten pienentäminen suhteessa kilpailijoihin olisi kiinni ja tapahtuisi jotenkin suomen ehdoilla? Jokainen verrokki maa tekee luonnollisesti samat reivaukset ja tulos parhaimmassa tapauksessa plus miinus nolla, tai laukaisee dumppauksen, joka kurjistaa niin verrokitkin, kuin itsensä. Tyhmyyttä tuo on ja näköalattomuutta.

Sanoin vain mikä on hallituksen tavoite yhteiskuntasopimukselle, en mielestäni esittänyt mitään omia kuvitelmia. Mutta nyt kun kysyit niin sanon että enpä usko että Saksa omia päätöksiään tehdessään pohtii mitä niinkin pieni ja mitätön maa kuin Suomi tekee.
 
Tiedotustilaisuus muuten juuri nyt menossa. Solidaarisuusveron alaraja laskee 72300 euroon. Pääomavero nousee prosentilla.

Missä olit silloin kun Suomessa oli porvarihallitus joka päätti kiristää verotuksen progressiota? Tapahtui juuri tänään.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No mutta kai tässä nyt kuuluukin ajatella yksittäisiä ihmisiä? Eikös hyvinvointiyhteiskunta perustu siihen, että kaikki tulisivat toimeen?

Kyllä mutta kaikkia päätöksiä ei ole mahdollista tehdä niin, ettei ne olisi epämiellyttäviä joillekin. Täytyy nyt muistaa kuitenkin ihmisen tulevan toimeen 1600€ kuukaudessa, mikäli elinkustannukset on sovitettu tulojen mukaan.

Sitä en hyväksy ollenkaan - esim. lomarahan leikkaamisen voisin hyväksyä, koska se koskee kaikkia palkansaajia - myös päivävuoroja tekeviä.

Kannatan tätä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös