Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 149 664
  • 10 753

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Voisiko joku vääntää rautalangasta:
-Jos ylityökorvaus puolitetaan, niin silloinhan firma voi teettää samalla rahalla puolet enemmän työtä samoilla henkilöillä? Mihin tämä on ratkaisu?
-Loppiaisesta ja Helatorstaista säästyneet palkkamaksut jäävät firmaan, Työntekijälle jää vähempi rahaa käyettävksi ja valtio menettää verotuloja.
Ylityökorvaus puolitetaan eli ennen sait vaikka 1.5x palkan tunnilta, tuon jälkeen saisit 1.25x palkan tunnilta. Eli ennen maksoi 10 henkilön ylityöt 15x tuntipalkka (ilman sivukuluja ja oletetaan että kaikilla sama palkka, yksinkertaisuuden vuoksi), tuon jälkeen se olisi 12.5x tuntipalkka. Eli ei todellakaan puolet enemmän työtä. 100% korvauksilla luvut olisivat 20x ja 15x. Tämäkin myös PK-sektorille tärkeä asia. Sivusta seuranneena parissa casessa on ollut vaihtoehtoina antaa työntekijöiden tehdä koko viikonloppu töitä (8h la ja 8h su) ja maksaa heille yli viikon palkka siitä taikka ottaa myöhästymissakot vastaan. Kumpikin vaihtoehto saattaa tehdä "projektista" kannattoman taikka nollakatteella olevan. Ylityökorvauksethan kannustavat palkkaamaan lisää väkeä, kuin teettää niitä jatkuvasti, mutta korvaukset ovat varsinkin viikonloppuina älyttömän suuret. Eli ns. "hätäylitöiden" tekeminen on kannattavampaa firmalle kuin ennen, mutta ei siltikään toivottavaa. Tietysti työntekijän tulot tässä tippuvat, mutta niin tippuisivat jos firma ei teettäisi ylitöitä taikka siirtäisi toiminnat muualle. Sunnuntaikorvauksen pienentäminen taas saattaa aiheuttaa joidenkin firmojen pyörimisen myös jatkuvana toimintona (kannattavasti), eli lisää rekryjä.

Nuo kaksi "pyhäpäivää" voi joko tehdä sisään tai olla ottamatta palkkaa. Eli enemmän työtä ja/tai vähemmän kustannuksia. Varsinkin PK-sektorille iso juttu. Myös säästyneet palkkakulut (jos firmassa otetaan nuo palkattomana vapaana) voivat aiheuttaa lisärekryjä.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kai siellä nyt vähän oikestohallitus myös näillä hakee vähän paksumpaa kinkkusiivua siihen leivän päälle osalle porukkaa?
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Rautalankaa:

Tehdas pyörii myös sunnuntaisin, jolloin se valmistaa x kpl 300 € hintaan asiakkaille myytäviä tuotteita. Työkustannukset tehtaalle on 100 rahaa peruspalkkaa plus 100 rahaa ylityökorvauksia. Jatkossa kustannus onkin vain 100 rahaa peruspalkkaa ja 75 rahaa ylityökorvausta >> tehdas saa enemmän katetta ja/tai pystyy alentamaan myytävän tuotteen hintaa >> asiakas ostaa tuotteita enemmän >> yritys saa enemmän hilloa >> yritys voi palkata lisää porukkaa, jos tuotantomäärät nousee (työllisyys&verotulot) ja jos ei palkkaa ketään, maksaa se kuitenkin voitostaan enemmän tuloveroa (ellei pumppaa sitä veroparatiisiin :)

Tämä siis on ajatuslogiikka sille, mistä syystä työn yksikkökustannuksia halutaan laskea.

Tämä ajatuslogiikkana myöskin. Lasketaan työntekemisen hintaa -> Firmalle enemmän katetta-> Hinnat pysyy samana -> ostovoima laskee kun alennettiin työstämaksettavaa hintaa -> Firma lyö vielä YT:t päälle koska ei mukamas tuota.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Miten nämä auttavat valtion taloutta, edistävät vientiä sekä työllisyyttä?

Kysyn puhtaasti tietämättömyyttäni, en nurise että nämä väärin olisivat.

Eivät mitenkään. Vaunujen maalailu ja paikkalipun hinnannostot ei vie junaa mihinkään kun veturi on paska ja pitäs vaihtaa. Tulonsiirto köyhiltä rikkaille on homman nimi. Ei siinä sen kummempaa. Ehkä osaltaan persujen vastaisku ruotsille, kun päästävät pelkäämiään läpikulkemaan suomeen. Uusi slussenin sukupolvi alkaa vaikuttaa todennaköiseltä, mikäli enää ottavat. Kokkariänkyröille kuvio sopii täydellisesti, saavat maahantulijoiden avulla viimein luotua sen köyhän banaanitasavallan pohjoiseen. Sata vuotta taaksepäin menohan tuossa tapahtuu, eli loikka otettiin, mutta taaksepäin. Tekisi mieli sanoa, mitäs äänestitte, mutta jossain ajankohtaisohjelmassa haastateltu libanonilaismies asian kiteytti osuvammin: aina kun talouseliitti ja poliittinen eliitti hallitsee yhdessä, syntyy mafia.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jep. Ja todellisuudessa se palkka on n. 2500€/kk valtaosalla. En tiedä millä ilveellä vanhemman konstaapelin keskipalkka on noin ylös saatu.

Tässä esimerkki työpaikkailmoituksesta, jossa haetaan vanhempaa konstaapelia: Vanhempi Konstaapeli, Tutkija

" Vaativuustason 08.05 peruspalkka on 2495,94 e/kk, jonka lisäksi maksetaan olosuhdeosaa 2 %, talousrikostutkintalisää 100 e, henkilökohtaista palkanlisää enintään 32 % ja kokemuslisää enintään 14 %."

Kyllähän tuossa palkka nousee helposti päälle kolmen tonnin, jo ilman mitään sunnuntailisiä.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Miten Ruotsissa on ratkaistu se asia kuka siellä töissä päättää onko työntekijä työkykyinen vai ei? Selkeät tapaukset toki erikseen mutta joku flunssahan on ihan herran haltuun.
 

Jeffrey

Jäsen
Eivät mitenkään. Vaunujen maalailu ja paikkalipun hinnannostot ei vie junaa mihinkään kun veturi on paska ja pitäs vaihtaa. Tulonsiirto köyhiltä rikkaille on homman nimi. Ei siinä sen kummempaa. .

Mä en oikein ymmärrä tätä vinkumista näistä leikkauksista. Ensin vinguttiin kun työttömyys kasvaa, eikä töitä ole. Nyt yrityksille luotiin rahallisia kannustimia antaa lisää työtä, koska sen työn hinta tippuu. Työn hinnan tippuessa, mahdollisesti tuotanto/myynti kasvaa, koska niitä resursseja voidaan siirtää muualle. Tämä taas kasvattaa firman tuloja ja se voi taas investoida lisää, ja kasvaa entisestään ja taas syntyy lisää työpaikkoja.

Vassareiden ajatusmalli jossa kaikille pitäisi antaa enemmän rahaa, ja enemmän töitä, on täysin kestämätön. Jos johonkin halutaan lisätä, toisaalta pitää poistaa.

Ja muistetaan nyt, että tämän työn arvon alentaminen, alentaa myös irtisanomisuhkaa yms.
 
Näillä pyritään lähinnä nostamaan suomen kilpailukykyä muihin maihin verrattuna. Eli yrityksellä on edullisempi teettää töitä suomessa kuin nykytilanteessa.

OP:ltä näkyi tulleen jo arviokin vaikutuksista: "5 %:n matalammat yksikkötyökustannukset merkitsevät vuosina 2017-18 yhteensä lisää 5 % vientiä, 2 % BKT:ta ja prosentin työllisyyttä."
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
OP:ltä näkyi tulleen jo arviokin vaikutuksista: "5 %:n matalammat yksikkötyökustannukset merkitsevät vuosina 2017-18 yhteensä lisää 5 % vientiä, 2 % BKT:ta ja prosentin työllisyyttä."

Olisi mielenkiintoista nähdä näiden laskelmien perusteet - koska tuo kuulostaa (ja varmasti onkin) ihan ufolta ja/tai pankki-taloustieteeltä... Onko tuohon esim. laskettu vaikutukset kotimaiseen ostovoimaan ja jos on niin miten?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Eivät mitenkään. Vaunujen maalailu ja paikkalipun hinnannostot ei vie junaa mihinkään kun veturi on paska ja pitäs vaihtaa. Tulonsiirto köyhiltä rikkaille on homman nimi. Ei siinä sen kummempaa.
Miten kyseessä on tulonsiirto köyhiltä rikkaille?
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tässä nyt ei oteta pitkänajan vaikutuksia ollenkaan huomioon. Saija 57v painaa lähihoitajan hommia kulahtaneilla nivelillä.Kun oikein kolottaa ei ole varaa jäädä kotiin pariksi päiväksi,otetaam burana naamaan ja töihin. Selkä pamahtaa lopullisesti ja Saijan pitää jäädä sairaseläkkeelle. Kukas tämän maksaa? Toivottavasti sitten ne nihilistipomot enkä ainakaan minä.
 

Jeffrey

Jäsen
Tämä on erittäin tyypillistä tämänkin asian suhteen suurimmalle osalle. Tyhmä suostuu mihin vain, viisas sitten katsoo, että mihinkäs tämä johtaa.

No kerro mulle millä muulla tavalla työllisyyttä pystytään lisäämään Suomessa? Nyt voisit alkuun esittää vaikka kolme tekijää, jotka näin tekisi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
OP:ltä näkyi tulleen jo arviokin vaikutuksista: "5 %:n matalammat yksikkötyökustannukset merkitsevät vuosina 2017-18 yhteensä lisää 5 % vientiä, 2 % BKT:ta ja prosentin työllisyyttä."

Heh. Nämä pankkiekonomien ennustukset ovat kyllä oma lukunsa. Joku noheva kaveri voisi kaivaa esiin pankkiekonomistien ennustukset liittyen yhteisöveron kevennyksen tai työnantajien Kela-maksun poiston dynaamisiin vaikutuksiin. Otaksun mututuntumalla, että pikkuisen menivät vihkoon.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Nyt yrityksille luotiin rahallisia kannustimia antaa lisää työtä, koska sen työn hinta tippuu. Työn hinnan tippuessa, mahdollisesti tuotanto/myynti kasvaa, koska niitä resursseja voidaan siirtää muualle. Tämä taas kasvattaa firman tuloja ja se voi taas investoida lisää, ja kasvaa entisestään ja taas syntyy lisää työpaikkoja.
Toivottavasti näin. Kolikon kääntöpuoli on kuitenkin se, että heikko taloustilanne jatkuu, leikkausten haitat syövät saavutetut hyödyt pois ja parin vuoden päästä ollaan tilanteessa, että "jostain tulisi luopua jotta saataisiin jotakin". Ei siinä mitään, hyvä että ollaan valmiita tekemään jotakin. Nämä toimet on silti kohdistettu aivan totaalisen väärään paikkaan. Parempia vaihtoehtoja olisi ollut esim. järkevöittää matalaa omaisuusverotusta (ja vaikka laskea samalla tuloverotusta sopivassa suhteessa), leikata maataloustuista tai esimerkiksi muuttaa lapsilisät harkinnanvaraisiksi.
 

Jeffrey

Jäsen
Tässä nyt ei oteta pitkänajan vaikutuksia ollenkaan huomioon. Saija 57v painaa lähihoitajan hommia kulahtaneilla nivelillä.Kun oikein kolottaa ei ole varaa jäädä kotiin pariksi päiväksi,otetaam burana naamaan ja töihin. Selkä pamahtaa lopullisesti ja Saijan pitää jäädä sairaseläkkeelle. Kukas tämän maksaa? Toivottavasti sitten ne nihilistipomot enkä ainakaan minä.

Nämä saijat, joilla oikeasti on niin huonot nivelet, että töihin ei pysty, on se valitettava sijaiskärsijä tässä kaikessa. Väitän kuitenkin, että niitä Maijoja ja Teppoja joilla on "mukaniinhuonotnivelet", että töihin ei pysty, on huomattavasti tätä enemmän.

Tietysti parhaassa tapauksessa Saija 57v ymmärtää, että kun saikulla ei makseta palkkaa, niin nyt ei ole varaa saikuttaa. Saija saattaa jopa ymmärtää, että vähentämällä liikapainoaan ja lisäämällä liikuntaa myös nivelkivut hellittävät. Nyt Saija pitää huolta itsestään, tiputtaa painoaan ja syö terveellisemmin. Saijalle säästyy rahaa kun ei enää joka päivä ostetakaan kanttiinista sitä nisua kahvin kylkeen. Lisäksi Saijan elintaso kohenee suuresti, kun hän saa pudotettua 15 kiloa painoaan. Saija jää ajallaan eläkkeelle, ja viettää iloisen, mukavan ja aktiivisen eläkeiän ennen päiviensä loppumista. Nyt myös valtio säästää rutkasti, kun Saijan elintapamuutoksen ansiosta hänen sairauskulut putoavat merkittävästi.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Tässä esimerkki työpaikkailmoituksesta, jossa haetaan vanhempaa konstaapelia: Vanhempi Konstaapeli, Tutkija

" Vaativuustason 08.05 peruspalkka on 2495,94 e/kk, jonka lisäksi maksetaan olosuhdeosaa 2 %, talousrikostutkintalisää 100 e, henkilökohtaista palkanlisää enintään 32 % ja kokemuslisää enintään 14 %."

Kyllähän tuossa palkka nousee helposti päälle kolmen tonnin, jo ilman mitään sunnuntailisiä.

Jep, esimerkki jossa tutkija toimii talousrikostutkinnassa, jossa peruspalkan vaativuustaso on kovempi kuin muualla sekä talousrikostutkinta lisää. Todellisuudessa suurin osa tutkijoista jotka tekee perustutkintaa on vaativuustaso 08.02/08.03 ja ei tule mitään tutkintalisää. Eli kuten aiemmin todettiin, ei ole kuin pieni osa tutkijoista jotka saavat tuon vaativuustason ja lisän. Henk.koht.palkanlisät on varmaan siellä 10-18% kohdilla kun niitä ei saa nostaa sen yli / ryhmän keskiarvo % ei saa kohota liikaa. Näin se homma etenee valtiolla.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nämä saijat, joilla oikeasti on niin huonot nivelet, että töihin ei pysty, on se valitettava sijaiskärsijä tässä kaikessa. Väitän kuitenkin, että niitä Maijoja ja Teppoja joilla on "mukaniinhuonotnivelet", että töihin ei pysty, on huomattavasti tätä enemmän.

Tietysti parhaassa tapauksessa Saija 57v ymmärtää, että kun saikulla ei makseta palkkaa, niin nyt ei ole varaa saikuttaa. Saija saattaa jopa ymmärtää, että vähentämällä liikapainoaan ja lisäämällä liikuntaa myös nivelkivut hellittävät. Nyt Saija pitää huolta itsestään, tiputtaa painoaan ja syö terveellisemmin. Saijalle säästyy rahaa kun ei enää joka päivä ostetakaan kanttiinista sitä nisua kahvin kylkeen. Lisäksi Saijan elintaso kohenee suuresti, kun hän saa pudotettua 15 kiloa painoaan. Saija jää ajallaan eläkkeelle, ja viettää iloisen, mukavan ja aktiivisen eläkeiän ennen päiviensä loppumista. Nyt myös valtio säästää rutkasti, kun Saijan elintapamuutoksen ansiosta hänen sairauskulut putoavat merkittävästi.

Höpöä.Väität siis että kaikki keski-ikäiset naishoitajat ovat ylipainoisia töistäsluibaajia?Taidat olla yrittäjä jolla on jotain romanialaisia orjatöissä.

Tämä homma olisi kannattanut aloittaa pienentämällä yrityksen perustamiseen vaadittavaa byrokratiaa.Poistaa vaatimukset kaikista höpöhöpö trukki ja tietokoneenajokursseista sun muista vitun hygieniapasseista. Verottajan olisi syytä myös lopettaa tuo gestapotyylinen pienyrittäjien vainoaminen ja jatkyvien lippulappujen vaatiminen. Pimeällä työllä Suomi nousuun!
 

Jeffrey

Jäsen
Höpöä.Väität siis että kaikki keski-ikäiset naishoitajat ovat ylipainoisia töistäsluibaajia?Taidat olla yrittäjä jolla on jotain romanialaisia orjatöissä.

Missä mä olen näin väittänyt? Kuitenkin edellisen kerran kun olin työelämässä, meidän n. 40 henkilön firman sairauspoissaoloista n. 75% kertyi neljälle eri ikäiselle naisihmiselle. En millään usko, että olivat oikeasti niin sairaita.

Tämä homma olisi kannattanut aloittaa pienentämällä yrityksen perustamiseen vaadittavaa byrokratiaa.Poistaa vaatimukset kaikista höpöhöpö trukki ja tietokoneenajokursseista sun muista vitun hygieniapasseista. Verottajan olisi syytä myös lopettaa tuo gestapotyylinen pienyrittäjien vainoaminen ja jatkyvien lippulappujen vaatiminen. Pimeällä työllä Suomi nousuun!

Jep, poistetaan myös gestapotyyliset höpöhöpö ajokortit, niin rekkojen ja taksien kuljettaminen hoituu huomattavasti helpommin. En tiedä yhtäkään suomalaista, joka olisi Suomessa luopunut yrityksen perustamisesta, koska se olisi ollut muka liian hankalaa.
 

Jeffrey

Jäsen

Siis onko nämä huonot nivelet nyt tarttuva tauti, vai mistä kiikastaa?

Et taida muutenkaan oikein ymmärtää nyt lääketiedettä. Esimerkiksi Flunssa eli nuhakuume - Sairaana sanotaan, että "Flunssa tarttuu vuorokautta ennen taudin alkamista. Sairastunutta ei siis ole syytä eristää.". Voidaan siis todeta, että tämä ensimmäinen sairaspäivä on joka tapauksessa täysin turha, koska työntekijä on sairastuttanut muut jo sinä viimeisenä päivänä, jolloin on terve ollut.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nämä saijat, joilla oikeasti on niin huonot nivelet, että töihin ei pysty, on se valitettava sijaiskärsijä tässä kaikessa. Väitän kuitenkin, että niitä Maijoja ja Teppoja joilla on "mukaniinhuonotnivelet", että töihin ei pysty, on huomattavasti tätä enemmän.

Tietysti parhaassa tapauksessa Saija 57v ymmärtää, että kun saikulla ei makseta palkkaa, niin nyt ei ole varaa saikuttaa. Saija saattaa jopa ymmärtää, että vähentämällä liikapainoaan ja lisäämällä liikuntaa myös nivelkivut hellittävät. Nyt Saija pitää huolta itsestään, tiputtaa painoaan ja syö terveellisemmin. Saijalle säästyy rahaa kun ei enää joka päivä ostetakaan kanttiinista sitä nisua kahvin kylkeen. Lisäksi Saijan elintaso kohenee suuresti, kun hän saa pudotettua 15 kiloa painoaan. Saija jää ajallaan eläkkeelle, ja viettää iloisen, mukavan ja aktiivisen eläkeiän ennen päiviensä loppumista. Nyt myös valtio säästää rutkasti, kun Saijan elintapamuutoksen ansiosta hänen sairauskulut putoavat merkittävästi.

Mä suosittelen näiden teorioiden kirjoittelijoita tekemään vaikka 5-10 vuotta vuorotyötä putkeen. Tieteellisesti todistettu fakta on se, että ihmiselle paras rytmi on ns. normaali päivärytmi, jolloin päivän kuormittavuus menee jotakuinkin sen 8-16 toimistotyön aikataulutuksen mukaan. Voin kertoa, että minä olen tehnyt lyhyestä iästäni tähän mennessä 5 vuotta vuorotyötä ja voin kertoa, että vaikka olen mielestäni erittäin urheilullinen, terveystietoinen ja yritteliäis ihminen niin voin kertoa, että syömisen kontrollointi ja hyvällä tavalla syöminen vuorotyössä on n. 5x haastavampaa kuin perinteisessä 8-16 työssä. On helpompaa ajoittaa liikuntansa siten, että se palvelee tuota 8-16 rytmiä ja syöminen on myös helppo ajoittaa järkevästi siihen.

Sitten kun siirrytään vuorotöihin ja pahimmillaan samalle viikolle tulee vuoroja aamu-, päivä- ja ilta- niin kyllähän siinä rupeaa jo oikeasti melkoisesti vaikeutimaan tuo, mistä puhut. Se vaatii jo ihan oikeaa sitoutumista, innovatiivisuutta ja kekseliäisyyttä. Itse esimerkiksi ratkaisin tuon iltavuorojen ongelman, että en jaksanut ennen työvuoroa käydä kunnon lenkillä ja työvuoron jälkeen olisi jo liian pimeää: rupesin pyöräilemään n. 15 kilometrin työmatkani ja ongelma ratkesi. Varasin siihen aikaa siten, että ehdin syödä töissä liikunnan jälkeen hyvän aterian ja olin töissä energinen. Aamuvuoroihin kuljin bussilla ja sitten palasin töistä esim. 10 kilometrin päähän kotoani ja töissä jo vaihdoin urheiluvermeet päälle ja juoksin kotiin.

Tämä on ihan offtopic, mutta ei yhteiskunnan tehtävä ole holhota ihmisiä siitä, miten heidän tulee pitää huoltaa itsestään työuran nimissä. Jokainen ratkaisee itse oman tapansa hoitaa kuntoaan ja kyllähän vuorotöitä tekevillä valitettavasti tämä näkyy juuri siinä, että liikuntaa on vaikea järkevästi ripotella viikkoon ja se, että koko ajan joutuu muokkaamaan ruokailuaikatauluja yleensä johtaa ylettömään nälkään, jonka seurauksena syömisen tiheys ja määrä kasvaa merkittävästi ja ravintoarvot unohtuvat.

TÄMÄ EI OLE TYÖMARKKINOIDEN ASIA. Ihmisiä voidaan sivistää näistä asioista, mutta ei missään nimessä lähtökohta ole se, että ihmisten henkilökohtaisia elämäntapoja ruvetaan töistä käsin kontrolloimaan ja töissä niihin puuttumaan. Jos et satu olemaan alalla, jossa sinun tarvitsee olla fyysisesti hyvässä kunnossa niin silloin työnantaja ei voi edellyttää sinua tähän. Ja mikäli tervettä elämäntapaa ruvetaan työpaikoilla ajamaan sisään työssä jaksamisen nimissä niin silloin yleensä se tarkoittaa sitä, että työnantaja ihan käytännössä miettii työntekijöiden kanssa, miten asia parhaiten hoidetaan. Monelta työnantajalta yllätys yllätys puuttuu halua rahoittaa työntekijöidensä kunnon ylläpitoa ja kustannukset jätetään työntekijän omille harteille.

Parhaillakin työpaikoilla yleensä järjestetään joku luento kerran vuodessa ja ostetaan kivat tossut, joilla voi sit juosta. Kyllähän työnantaja, jos hän haluaa tätä ihan aidosti, on laitettava itsensä peliin ja alettava miettiä, vaikka ihan sellaisia vaihtoehtoja, että miten me voisimme järjestää asiaa vaikka ihan täällä työpaikalla.
 

Fremont

Jäsen
Siis onko nämä huonot nivelet nyt tarttuva tauti, vai mistä kiikastaa?

Et taida muutenkaan oikein ymmärtää nyt lääketiedettä. Esimerkiksi Flunssa eli nuhakuume - Sairaana sanotaan, että "Flunssa tarttuu vuorokautta ennen taudin alkamista. Sairastunutta ei siis ole syytä eristää.". Voidaan siis todeta, että tämä ensimmäinen sairaspäivä on joka tapauksessa täysin turha, koska työntekijä on sairastuttanut muut jo sinä viimeisenä päivänä, jolloin on terve ollut.
Ei varsinaisesti osoita kovinkaan korkeaa älyä että kommentoit linkkiä jota et lukenut.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
..Jep, poistetaan myös gestapotyyliset höpöhöpö ajokortit, niin rekkojen ja taksien kuljettaminen hoituu huomattavasti helpommin. En tiedä yhtäkään suomalaista, joka olisi Suomessa luopunut yrityksen perustamisesta, koska se olisi ollut muka liian hankalaa.
No minä nostan käden pystyyn. Olin monta vuotta eräässä pienessä kalustefirmassa töissä puuseppänä ja kalustepintakäsittelijänä. Firma meni konkurssiin koska töitä ei kalustepuolella ollut. Verottaja nimenomaan haki firman konkkaan. Tästä en syytä kuitenkaan ketään. En yrittäjää/verottajaa.

No Tämän jälkeen näin, että pintakäsittelypuolella olisi tulevaisuudessakin töitä, joten perustin oman yrityksen. Töitä oli vaihtelevasti ja aina kun niitä oli, painoin yli 14h/päiviä. Mutta kaiken kaikkiaan Suomen valtio ja verottaja ovat tehneet pienyrittämisen aivan saatanan vaikeaksi. Oman jaksamisen ja sen, että loppupeleissä en saanut vajaan vuoden aikana nostettua palkkaa kuin yht. 1500€, jouduin luopumaan yritystoiminnasta.

Noh, nyt paluun hoitoalalle tehneenä voin sanoa ainakin yrittäneeni yrittää, joten ei tartte vanhana tuota sitten pähkäillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös