Hallitus 2015–? Kolme ässää, sinivalkoinen hätätilahallitus?

  • 1 148 382
  • 10 753

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Epäilen että Sipilä tarjoaa Lindströmille keppiä tästä avautumisesta, uskaltaisin arvata ettei tämä ole hallituksen virallinen linja.

Ensimmäiset halkeilut hallitustyössä taitaa olla nähty.
Sama käväisi mielessä, olisi aika yllättävää jos muutama päivä hallitusohjelman julkistamisen jälkeen mukaan otettaisiin miljardiluokan kiristys hallitusohjelman ulkopuolelta.

Tai sitten Sipilä on halunnut ulkoistaa EK:lle vittuilun työmiehelle, pesee kätensä hommasta, mutta "pakkohan tämä nyt on mukaan ottaa, kun on ministeri luvannut".

Veikkaisin silti Lindströmin sooloilua.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Hyvä, että hallituksessa on edes yksi ministeri, joka ei ole EK:n sylikoira. Mielenkiintoista nähdä miten EK:n ylin ystävä Sipilä suhtautuu tuohon kannanottoon.

En kyllä käsitä mistä olet keksinyt käsityksen, että hallitus olisi enemmän EK.n puolella. Taitaa olla osa vasemmiston "uhriutumis"-taktiikka, jolla yritetään luoda vastakkainasettelua kannatuksen nostamiseksi. Kun katsoo hallituksen ehdollisia leikkauksia, niin on aivan selvää, että työnantajien suuntaan on mietitty rankaisevaa keppiä, ja ihan aiheesta. EK ei kyllä ensimmäisellä vatulointikierroksella ollut aktiivinen miettimään vaihtoehtoja. Jos he tosiaan ymmärtävät yhteiskuntasopimuksen tärkeyden niin kuin väittävät, niin sitten heidän on myös keksittävä mitä tuovat neuvottelupöytään. On aivan selvää, että molempien osapuolten pitää joustaa tai hommasta ei tule mitään.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Epäilen että Sipilä tarjoaa Lindströmille keppiä tästä avautumisesta, uskaltaisin arvata ettei tämä ole hallituksen virallinen linja.

Ensimmäiset halkeilut hallitustyössä taitaa olla nähty.

Eikä tämä tule edes suurena yllätyksenä, niin paljon ennen demareita äänestäneitä on siirtynyt persujen leiriin. Vastaavia avautumisia tullaan näkemään jatkossakin sillä aika moni PS:n kansanedustaja on tuolla ihan tavallisten duunareiden äänestämänä. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Ei sitä tarvinnut kauan odotella että ensimmäinen kysymysmerkki nousi esiin siitä että onko Jari Lindström oikea henkilö työ- ja oikeusministeriksi. Havainto siitä että yrityksetkin pitäisi osallistua yhteiskuntasopimukseen on oikea, mutta ehdotettu keino on niin täysin väärä että on pakkoa kysyä että ymmärretäänkö miten elinkeinoelämä toimii - missä on siis kompetenssi?

Optio-ohjelmat ovat keskeisiä yrityksen palkitsemisessa ja ratkaisee osin päämies-agentti ongelmaa. Ihmisiä pitää voida kannustaa ja palkita siitä että jos tehdään töitä poikkeuksellisen hyvin. Tätähän se on juuri mitä Suomi kaipaa, kannustetaan onnistumiseen ja voidaan palkita siitä.

Toki, olen sitä mieltä että me tarvitaan parempia optio-ohjelmia, mutta silloin se on yrityksen omistaja mikä määrittelee mikä on kohtuullista mutta ei kansa, koska kansa ei näe kaikkea mikä vaikuttaa tulokseen.

Toisin sanoen, eka stiplu Jarilta ja paljon pitää vielä parantaa. Helpoin tapa on varmaa, että ottaa se oppikirjan käteen ja lähtee lukemaan omasta vastuualueesta tai sitten pyytää sarjan hyviä luentoja. Avain sana on teorian opiskelu. Nyt punnitaan duunari-Lindström.
 

Outsider

Jäsen
En ole tätä nähnyt, en toki väitä etteikö se voisi pitää paikkaansa mutta itse en ole huomannut moista uutista.

Tämä olikin näköjään jo vanhoja juttuja, eli kirjoittamani ei siis pidä paikkaansa. Näköjään energiaveron korotuksia on tulossa vain lämmityspolttoaineisiin.


Oletan että olet duunissa ns. suorittavassa roolissa? Toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt tekevät hyvin usein duunia ilman kellokorttia ja tämä on monelle ylityöprosentteja kyttäävälle duunarille vähän vieras asia. Siinä on hyvät ja huonot puolensa, sopii sellaiselle henkilöille jotka haluavat joustavuutta ja vihaavat 8-16 rutiinia mutta samalla kokevat vastuuta työnantajan (yrityksen) hyvinvoinnin puolesta.

Kyllä olen. Jotenkin tuosta paistaa aika vahvasti asenne läpi, että duunari on vain välttämätön paha työpaikoilla, josta olisi suotavaa hankkiutua eroon mikäli se vain olisi mahdollista. Ymmärrämme ilmeisesti joustavuuden hiukan eri tavalla, jos se on sinulle ilmaista ylityötä. Parempihan se olisi, jos toimihenkilöt voisivat keskenään kantaa vastuuja työnantajan hyvinvoinnista, koska selväähän se on, että duunaria ei moinen voisi vähempää kiinnostaa. Minulle joustavuus työelemässä tarkoittaa sitä, että esim. mahdollisista ylitöistä tai vastaavasti työntekijän poissaoloista sovitaan puolin ja toisin. Hyvin on toiminut ja työnantajani on varmasti samaa mieltä, mutta tiedän kyllä, että ei kenelläkään silti olisi mitään vastaan sanomista, jos ilmoittaisin, että haluan tehdä vielä normaali työajan päälle ilmaisia hommia.

Joo, järjestelykysymyshän se on, samalla tavalla aiheuttaa tuskaa ja lisäjumppaa kuin muutkin poissaolot, joten mitään ongelmaa ei siis tule. Jäätävä logiikka.

Ensin puhut siitä miten työelämässä joustetaan, mutta sitten yhtäkkiä joku satunnainen poissaolo pistää koko pakan sekaisin. Jäätävä logiikka. Samalla logiikalla olisi syytä poistaa kaikki lomatkin ja sama kai se olisi olla kaikki viikonloputkin töissä. Toki oletan, että niistä pekkaspäivien pitämisistä sovitaan hyvissä ajoin, eikä niin että pidetäänpä maanantaina pekkanen, kun sunnuntai-iltana on vielä niin kova krapula.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Juu, ei teollisuustuotantomme kadonnut toisiin eurooppalaisiin maihin. Joka tapauksessa meidän pitää nopeasti selvittää mitä täällä kannattaa ylipäätään tehdä ja kilpailukykyämme pitää parantaa. Sanoisin, että hallituksen kaavailema yhteiskuntasopimus on riittämätön toimi, mutta jotakinhan tässä on tehtävä.

Täällä on puhuttu kauppataseesta joka on ollut viime aikoina alijäämäinen. Edustamani yrityksen tuotannosta 40% menee vientiin ja tuo luku vaikuttaisi olevan kasvussa. Mutta koska käyttämämme raaka-aine tulee ulkomailta ja jonka hintakin on ollut jo pitkään nousussa olemme omalta osaltamme kasvattamassa tuota taseen alijäämää. Vaikka olemme kasvava PK-yritys jonka tuotannosta lähes puolet viedään ulos. Tällä hetkellä näyttää siltä että tuo kotimarkkina hieman sakkaa. Yhteiskuntasopimus on tervetullut jos se on tasapuolinen ja oikeudenmukainen ja takaa työmarkkinoille rauhan tuleviksi vuosiksi. Tuossa Häkämiehen vastineessa työministerille hän totesi että hallitusohjelmaan on kirjattu ettei teollisuuteen kohdisu uusia rasitteita. Nyt jos energiaveroja korotetaan kohdistuu se suoraan teollisuuteen joka ei ainakaan ole omiaan parantamaan kilpailukykyä
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toejoen veikko totesi jo oikein, sinä aikana kun sinun tyttäresi tai joku muu jahtaa/jahtasi sitä unelmaansa höttöntöttöntöö-koulutuksessa, niin joku joutui maksamaan siitä. Eikä luultavasti tämä "elämäntapa-intiaani" tule koskaan maksamaan yhteiskunnalle takaisin sitä mitä hän on yhteiskunnalle maksanut. Sitten joku Noitarumpu kehtaa kaiken lisäksi parkua että ei ole heille koulutusta vastaavaa työtä ja joutuu poimimaan herrojen pöydästä tippuvia murusia.

Tämä lainaus piisaa. Et näemmä osaa edes lukea, koska kirjoitin, että tyttöni tekee paljon muita hommia kuin tutkintonsa edellyttämiä, joten kannattaa ajatella enste ennenku päästää jokaisen aivopierunsa tänne. Et tunne meidän perhettä, joten jättäisitkö ystävällisesti elämäntapaintiaanisi pois ainakin meidän kohdalta. Jos ajatellaan sitä, miten paljon yhteiskunnalle jää velkaa koulutuksesta, niin suurin osa on velkaa. Olemmeko velkaa infrastruktuurista, koska sun mielestä kai rikkaat senkin kustantaa ja köyhemmät pitäisi kontata polvet ruvella? Eivät kaikki voi olla edelleenkään yrittäjiä, johtajia tai yleensä johtoportaassa. Kaikilla on oma roolinsa, että asiat sujuisivat ja suorittavan tason työ on tärkeää.

Jos pitää kouluttautua VAIN sellaisille aloille, jotka työllistää, niin äkkiä olisi ylitarjontaa ja akateemisia ei ollenkaan. Akateemisesti koulutetuthan kuulemma työllistyvät huonosti tänä päivänä. Sen siliän tien lähtisi alaspäin kuin lehmänhäntä myös sivistys, mut mutille se varmastikin voisi sopia. Olisi omiensa joukossa täysin.

Mut tuo lasteni solvaaminen, vaikkakin nimettömänä, tietämättä mitään asioiden todellisesta laidasta, on antanut sinusta sellaisen kuvan, että on ajanhukkaa kirjoitella kanssasi, joten hyvää kesää vaan sulle.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joku tällä palstalla juuri parin päivän sisällä kirjoitti osuvasti ja hauskasti, että lääkärien koulutus on turhaa, koska parhaat kaikkien tautien asiantuntijat löytyvät keskustelupalstoilta eivätkä hekään ole saaneet päivääkään lääkärikoulutusta. Näköjään sama juttu on yritysjohtamisen suhteen, Kyllä Juhani Tamminen tulisi silti kysymään, että kuinka montaa yritystä olet onnistuneesti johtanut näillä opeilla.

Näinhän se keskustelupalstoilla yleensäkin menee=) Koskaan emme tiedä minkä sortin pipipää on vastapuolen näppäimistöllä, vain hahmotus kirjoituksista antaa viitteitä asioiden oikeasta tolasta.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Noitarumpu, en tarkoittanut että sinä tai tyttäresi olisitte elämäntapa-intiaaneja, pahoittelut jos se siltä tuntui. Enkä missään sanonut että köyhien pitäisi kontata polvet ruvella enkä sitä tarkoita. Kuten aiemmin jo sanoin, jos ihminen työllistyy, niin hän on osa sitä rakennetta joka pitää yhteiskunnan pyörimässä. Ja ei kaikkien tarvitse lähteä vaikka inssiksi, mutta miksi pitää kouluttautua alalle josta ei ole realistista työllistyä, tässä on toki valtionkin mokannut opetustarjonnan suhteen.

Painotan vielä että en koita loukata sinua tai perhettäsi ja arvostan sitä että tyttäresi otti "alemman koulutuksen työtä", kaikki eivät niin tee. Mutta tästä huolimatta kritisoin tuota valitustasi että pitäisi saada koulutustaan vastaavaa työtä sekä tuota " rikkaiden muruja"-kohtaa. Jätät niin moneen asiaan vastaamatta että kysyn nyt yhden kysymyksen vielä kerran, siihen olisi kiva saada vastaus. Kenen pitäisi työllistää jonkun höttöntöttöötöö-tutkinnon suorittaneen? Onko se yksityisen sektorin velvollisuus vai pitäisikö sitä tukea verovaroin?

Ja hyvää kesää sinnekkin
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En.
Säästöä voi hakea vaikkapa henkilöstö- ja koulutustarjontamääriä supistamalla ja koulutuksen kestoa lyhentämällä.

Eivätkä kaikki ihmiset ole luonteeltaan sellaisia, että jaksavat elättää kehdosta hautaan näitä elämäntapaintiaaneja, jotka etsivät ja etsivät omaa juttuaan.

Tässä kaksi pätkää kirjoituksistasi, joihin haluan kommentoida. Mitä olet suunnitellut niiden ihmisten varalle, jotka säästöjä haettaessa saavat potkut? Siellä on ihmisiä numeroiden takana ja yleensä potkut koskettavat enemmän kuin yhtä ihmistä->perhettä, yhteisöä. Koulutustarjonnan supistuksella ja keston lyhentämisellä mun mielestä mennään pikakoulutusta kohden, jossa kärsii laatu. Tässäkin on sitten painotus sillä, mikä koulutus on kyseessä ja missä voi koulutusaikaa lyhentää laadun kärsimättä.

Jos Suomessa näitä elämäntapaintiaaneja olisi paljonkin, niin bisnesmielessä se toki on huolestuttavaa, koska he eivät ymmärtääkseni kuluta paljon ja elävät pitkälti luonnon ehdoilla. Jos he jonkun rovon saisivat ehkäpä sossulta, niin se ei venettä itsessään keikuta, eikä tyhjennä sun kukkaroasikaan murehduttavasti, kuten ei minunkaan. Eri asia on, jos ihmiset alkaisivat boikotoida kulutusta yleensä paljon, siinä tulee ristiriitaa. Toisaalta huudetaan kestävän kehityksen perään toisaalta pitäisi kuluttaa entistä enemmän ja maapallo kaikkine ilmiöineen kärsii. Siinäpä hankala ongelma.

Olisi hyvä ymmärtää asioita välillä pitemmälläkin aikavälillä, esim. siten, että mitä me jätämme tuleville sukupolville perinnöksi, enkä ny helvetti vieköön tarkoita sitä rahaa.Vai olemmeko niin itsekkäitä, että sama muille, kunhan MINÄ en ole sitä surkeutta näkemässä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kenen pitäisi työllistää jonkun höttöntöttöötöö-tutkinnon suorittaneen? Onko se yksityisen sektorin velvollisuus vai pitäisikö sitä tukea verovaroin?

Kiitos pahoitteluistasi. Tuo "höttöntöttöötöö"alue on kuin veteen piirretty viiva. Osaa ei ymmärrä ja niille antaa helposti tuomion. Tulee mieleen jotenkin esim. historian henkilöt, jotka muuttivat maailman käsityksiä vallitsevista olosuhteista. Kaipa heitäkin pidettiin jonkun "höttöntöttöötöön"edustajina ja jopa hulluina. Hengenlähtökin oli lähellä. Joku on joskus tutkinut rikkaruohoja sun muita kasveja ja olemme saaneet lääketieteessä siitä suurta etua. Ei sitäkään varmasti alussa ole ymmärretty, olihan rohtojen kerääjätkin noitina tapettava. Tämä nyt näin kärjistettynä, mutta oletan, että ymmärrät mitä ajan takaa. Sen vuoksi en heti heitä pesuvettä ammeesta pois, katsomatta onko mahdollisesti lapsi vielä mukana. Jokin tutkimus voi tuntua naurettavalta, mutta olemmeko me niitä, jotka ovat oikeassa ja meidän ymmärryskö se on se tekijä, jolla haluamme maailmaa muutettavan. Huolestuttavaa, jos näin on.

Eikä työnantajan velvollisuus ole ketä tahansa työllistää, vaan hän luonnollisestikin priorisoi tarpeidensa mukaan. Ei sitten kannata kenenkään itkeä niitä, jotka saavat työttömyyskorvausta ja tai toimeentulotukea. Tuosta kokeilusta, joka pitäisi tulla ja käsittääkseni olla jonkinlainen perustoimeentulo ilman sossua, olisi kiva kuulla enemmän. En ole kummemmin nähnyt kirjoituksia yleensä lehdistä, mut en ole ehtinyt syvemmälti etsimäänkään vielä. Luulisi päivän lehtien tarttuvan tuohon enemmän.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomessa heillä on mahdollisuus nostaa ansiosidonnaista työttömyyskorvausta tai vaikkapa toimeentulotukea, mikäli uutta työpaikkaa ei ole näköpiirissä tai yrittäjäksi ryhtyminen ei nappaa.

Eikös täällä tuomita työttömyyskorvausta nostavat elätteinä, puhumattakaan toimeentulotuen saajista.

Näen asian eri tavalla. Olen oppinut parin-kolmen päivän kursseilla enemmän hyödyllisiä asioita kuin vuosia kestävän tutkinnon aikana.

Onneksi olkoon. Toivottavasti alasi ei ole sellainen, joka kantaa vastuuta ihmisten hengestä. En siinä tapauksessa ainakaan haluaisi luottaa henkeäni käsiisi, vaan tulisi tunne, että on kuin jollain puoskarilla.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Ministeri väläyttää mahdollisuutta, että hallitus ottaa päätäntävallan itselleen, mikäli työmarkkinaosapuolet eivät hyväksy yhteiskuntasopimusta. Työmarkkinajärjestön edustaja syyttää sooloilusta ja muistuttaa, että heikennyksiä ei saa tehdä, kun niin on jossain paperissa joskus luvattu. Sellaista se on. Saavutetuista asemista pidetään kiinni. Muutokset kelpaa, kunhan ne koskettavat toista osapuolta, mutta ei itseä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Toivottavasti pitää paikkansa. Hallituksen on viimeinkin aika ottaa valta takaisin itselleen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015053119785024_uu.shtml
Linkki Iltalehteen jossa hallituksen oletetuista painostuskeinoista puhe

Jos tämä pitää paikkansa, on edessä ennennäkemätön lakkosyksy. Hallitus on maalannut itsensä nurkkaan tällä uholla ja luottaa mitä ilmeisimmin siihen että ay-liike on yhtä halvaantuneessa tilassa kuin demarit puolueena. Ans kattoo kuinka käy.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei tätä hallitusta ainakaan aikaansaamattomaksi tai valmistautumattomaksi voi arvostella, jos (ja kun) tuollainen lista on jo valmiiksi mietittynä. Tällaista kykyä koviin ja vaikeisiin päätöksiin kaivattiin koko viime hallituskausi ja nyt kun sabotäärit ovat oppositiossa, niin alkaa tapahtumaan.

Toki sopimuken kanssa pitää pitää huoli, että myös EK joutuu tulemaan vastaan ettei toisen osapuolen tarvitse ihan yksipuolisesti kasvojaan menettää.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ensin puhut siitä miten työelämässä joustetaan, mutta sitten yhtäkkiä joku satunnainen poissaolo pistää koko pakan sekaisin. Jäätävä logiikka. Samalla logiikalla olisi syytä poistaa kaikki lomatkin ja sama kai se olisi olla kaikki viikonloputkin töissä. Toki oletan, että niistä pekkaspäivien pitämisistä sovitaan hyvissä ajoin, eikä niin että pidetäänpä maanantaina pekkanen, kun sunnuntai-iltana on vielä niin kova krapula.

Ei, satunnaiset LISÄpoissaolot sekoittavat pakkaa LISÄÄ. Ymmärrätkö? Suomalaiset ovat keskimäärin 11pv saikulla vuodessa, pekkasia tulee 12,5pv eli työantaja joutuu miettimään korvaajia about saman verran kuin saikkukorvaajia.

Noh, ongelmahan on itse aiheutettu osittain eli työnantaja voi aina valita hieman lyhyemmän työpäivän eikä pekkasista tarvitse huolehtia.

Toivottavasti pitää paikkansa. Hallituksen on viimeinkin aika ottaa valta takaisin itselleen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015053119785024_uu.shtml
Linkki Iltalehteen jossa hallituksen oletetuista painostuskeinoista puhe

Otin lasin konjakkia tämän uutisen kunniaksi, toivon että pitää paikkansa. Vihdoinkin meillä on hallitus joka on valmis laittamaan kovan kovaa vastaan ay-mafian kanssa neuvotellessa.
 

Morgoth

Jäsen
Ei sitä tarvinnut kauan odotella että ensimmäinen kysymysmerkki nousi esiin siitä että onko Jari Lindström oikea henkilö työ- ja oikeusministeriksi.

Odotan keskustelun avausta myös oikeusministerin näkökulmasta liittyen esim. kuolemantuomiooon (Jari komentoi kuolemanrangaistusta 2011). Ihmeellinen valinta ja varsinkin oikeusministerinä ko. duunari vaikuttaa lähinnä kävelevältä aikapommilta. Mutta toki jokaisessa hallituksessa on ollut myös muutama aivan käsittämätön heikko ministeri. Ilmeisesti Jari on yksi tämän hallituksen?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Otin lasin konjakkia tämän uutisen kunniaksi, toivon että pitää paikkansa. Vihdoinkin meillä on hallitus joka on valmis laittamaan kovan kovaa vastaan ay-mafian kanssa neuvotellessa.

Kunhan ei Sipilä alistu täydelliseksi Häkämiehen munanimijäksi. Lindström paaluttaa paikkaansa yhä lujemmin suosikkipoliitikkonani. Hauska tilanne kun syytetään ay-mafiaa, mutta kuitenkin tuetaan toista mafiaa, eli EK:ta. Jari on täysin oikeassa, ei sopimuksia synny sanelemalla. Tuohon Kela-maksuun ei kannata sinänsä takertua, vaan siellä on syvempi viesti takana. Suomen hallitus ei ole herra Häkäpönttö. Loistavaa, että Lindström uskaltaa pistää Kantri-Jyrille hanttiin. Tukee myös hallituksen kaikki kärsii-mantraa, joka ei nyt oikein tässä EK-kiimassa kuulosta uskottavalta.

Demarit hauskuuttaa toki jälleen, Lindtman haluaa nyt Kela-maksut kehiin, mistä aukoi jatkuvasti persuille päätään, kun istuivat hallituksessa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei tätä hallitusta ainakaan aikaansaamattomaksi tai valmistautumattomaksi voi arvostella, jos (ja kun) tuollainen lista on jo valmiiksi mietittynä. Tällaista kykyä koviin ja vaikeisiin päätöksiin kaivattiin koko viime hallituskausi ja nyt kun sabotäärit ovat oppositiossa, niin alkaa tapahtumaan.

Tässä on vähän sellainen pass the popcorn -olo - ei oikein miellytä kumpikaan osapuoli: uusi hallituksemme ei pyri kansantaloustieteellisesti rationaaliseen politiikkaan vaan on itse asiassa sangen tuhoisilla linjoilla sikäli kun todella on järjettömästi leikkaamassa kokonaiskysyntää. Toisaalta etujärjestöillä on Suomessa aivan liian keskeinen rooli, jota olisi ehdottomasti kavennettava. Käy kuinka käy niin tyhmyys ei ainakaan kauheasti vahvistu...
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uskon, että lista on olemassa ja se on tarkoituksella vuodettu, jotta AY-liike voi reagoida ja nähdään minkälaiset reaktiot tulevat.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Uskon, että lista on olemassa ja se on tarkoituksella vuodettu, jotta AY-liike voi reagoida ja nähdään minkälaiset reaktiot tulevat.

No, käytännössähän tämä tarkoittaisi sitä, että suomalaisen perinteisen konsensuksen aika on ohi ja että ryhdytään jokseenkin thatcherismiä muistuttaviin toimiin ay-liikkeen aseman murtamiseksi. En oikein itse osaa suhtautua tähän skenaarioon täysin positiivisesti vaikka olenkin sitä mieltä, että etujärjestöillä on aivan liian keskeinen asema poliittisessa prosessissa. Toivottavasti sentään maltti voittaisi ja etsittäisiin sinänsä tarpeellisia uusia ratkaisuja vähemmän konfrontionaalisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös