Kyllähän tuo uhkauslistan vuoto tekee hallaa nyt hallitukselle. SSS meinaa nyt uunottaa kansaa ihan 6-0. Voipi olla että tulee paha lakkosyksy 2015.
Varsinkin kun Sipilä kiisti sen blogissaan:Kyllähän tuo uhkauslistan vuoto tekee hallaa nyt hallitukselle. SSS meinaa nyt uunottaa kansaa ihan 6-0. Voipi olla että tulee paha lakkosyksy 2015.
. Jää siis vielä valheestakin kiinni ;-)Juha Sipilä kirjoitti:Mistään muista toimista ei ole päätetty. Kela-maksun palauttamisesta ei ole edes keskusteltu saati, että meillä olisi listoja mahdollisista lainmuutoksista kuten ammattiliittojäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisesta.
Eikö se nyt ole kansa joka on valinnut SSS:n eli en nyt ihan ymmärrä.
Kunhan ei Sipilä alistu täydelliseksi Häkämiehen munanimijäksi. Lindström paaluttaa paikkaansa yhä lujemmin suosikkipoliitikkonani. Hauska tilanne kun syytetään ay-mafiaa, mutta kuitenkin tuetaan toista mafiaa, eli EK:ta. .
Ehkä voitaisiin myös nähdä, että konsensus oli tullut tiensä päähän jo tätä ennen ja nyt SSS vain sanoi ensimmäisen kerran ääneen että kuninkaalla ei ole vaatteita. Syyttämättä asiasta ketään, niin ei tässä viime vuosina ole kyetty sellaisiin maltillisiin ja vastuullisiin ratkaisuihin, joista maa oli aikoinaan kuuluisa.No, käytännössähän tämä tarkoittaisi sitä, että suomalaisen perinteisen konsensuksen aika on ohi
Ehkä voitaisiin myös nähdä, että konsensus oli tullut tiensä päähän jo tätä ennen ja nyt SSS vain sanoi ensimmäisen kerran ääneen että kuninkaalla ei ole vaatteita. Syyttämättä asiasta ketään, niin ei tässä viime vuosina ole kyetty sellaisiin maltillisiin ja vastuullisiin ratkaisuihin, joista maa oli aikoinaan kuuluisa.
Mielenkiintoista. Alle viikko sitten tein tällaisen ennusteen (tuo on vain aika pieni pätkä koko kirjoituksesta)Itsekin äänestin perussuomalaisia ja nyt kaduttaa... joten omalta kohdalta voin sanoa että väärin meni.
Olisin perusteluihini voinut vielä lisätä, että Soinillakin oli pakkorako hallitukseen menemiseen, sillä ei hän tuosta nuorene, joten Sipilän neuvotteluasemat olivat ihan käsittämättömän hyvät. En usko että Soini yksinään olisi näin oikeustolaista politiikkaa harjoittamassa, mutta hänellä saattaa olla sama tilanne kuin Sipilällä, että ei ole jatkamassa eikä siten edes kiinnostunut kannatuksestaan (viittaa tässä myös lainauksen takana löytyvään kirjoitukseen)Kaikkien pettyneimpiä tämän hallituksen politiikkaan tulevat olemaan hallituspuolueista PerusSuomalaisten kannattajat.
höpö höpöä ja paljolti vielä valheellista sellaista. Kolmikanta oli 70-luvulta 90-luvulle asti (ehkä 2000-luvullekin) toimiva malli asioiden päättämiseksi - voitaisiin jopa puhua suomalaisten vahvuudesta, mutta viime vuosina ei ole esim. tarvittavia päätöksiä eläkeiästä saatu tehtyä.Jaa, enpä tiedä, noin makrotaloudellisesti viimeiset vuodet eivät ole olleet täysin tuhoisia. Toki ollaan lyöty laimin perusteelliset rakenneuudistukset, mihin hyvin voimakkaasti myötävaikutti silloinen huomattavan populistinen Keskusta-PS -oppositio. Tietysti kun et hyväksy keynesiläisyyttä niin hyväksyt Brysselin ja Berliinin linjan (ja euro-kahleemme), jolloin on ihan loogista kannattaa tälläistä konsensuksen romahduttamista ja jyrkkään vastakkainasetteluun siirtymistä.
Ehkä voitaisiin myös nähdä, että konsensus oli tullut tiensä päähän jo tätä ennen ja nyt SSS vain sanoi ensimmäisen kerran ääneen että kuninkaalla ei ole vaatteita. Syyttämättä asiasta ketään, niin ei tässä viime vuosina ole kyetty sellaisiin maltillisiin ja vastuullisiin ratkaisuihin, joista maa oli aikoinaan kuuluisa.
höpö höpöä ja paljolti vielä valheellista sellaista. Kolmikanta oli 70-luvulta 90-luvulle asti (ehkä 2000-luvullekin) toimiva malli asioiden päättämiseksi - voitaisiin jopa puhua suomalaisten vahvuudesta, mutta viime vuosina ei ole esim. tarvittavia päätöksiä eläkeiästä saatu tehtyä.
Olen ihan varma, että sinä omasta mielestäsi tiedät paremmin. Olethan varmasti lukenut Krugmanin blogia ja kaikkea.Jaa, kukin tietysti olkoon tyytyväinen omaan uskoonsa - itse tunnen kuitenkin olevani huomattavasti enemmän empiirisillä linjoilla kuin sinä, joka perustat ajattelusi melkoisen ahtaaseen etukäteiseen ideologiseen luottamukseen. Ei siis mikään ihme, että tunnet viehtymystä itävaltalaisuuteen, mikä myöskin tiesi niin sujuvasti asioita mitään ilman vaivalloista ja turhaa empiiristä verifiointia...
Olen ihan varma, että sinä omasta mielestäsi tiedät paremmin. Olethan varmasti lukenut Krugmanin blogia ja kaikkea.
Sinä varmasti omasta mielestäsi tiedät paremmin senkin mitä mieltä mieltä minä mistäkin olen, koska se ei selvästi ainakaan ole riippuvainen kirjoituksistani.
Ihan varmasti omasta mielestäsi pystyt ennustamaan ja jos nyt et jostain käsittämättömän ihmeellisestä syystä pystyisikään, niin vähintäänkin pystyt tulkitsemaan asian niin, että olet omasta mielessäsi ollut oikeassa. Sillä olethan lukenut blogejakin.Krugman schrugman - John Maynard se on joka asiat tiesi! Anyway, ymmärtääkseni olen kyllä hahmottanut käsityksesi ihan hyvin: voin hyvin ennustaa mitä sanot kulloisessakin talouspoliittisessa kysymyksessä ja niin ihanaisen riippumattomasti mistään varsinaisesta havainnoinnista.
Tämän jälkeen tulet tänne kertomaan:Koulukunta on selvästi väärässä tietyissä asioissa, esim. suhtautumisessa elvyttämiseen.
Tässä työllistämisen, verotuksen ja tyhmien KELA-maksujen problematiikka avattuna varsin selkokielellä:
Ajatuspaja Libera | Taloustieteen oppitunti ministeri Lindströmille
Suosittelen erityisesti palstan ay-henkisille ja vasemmalle kalleellaan oleville. Miksi verojen alentaminen kannattaa ja parantaa työllisyyttä? Vastaus löytyy linkin takaa.
Jaa, enpä tiedä, noin makrotaloudellisesti viimeiset vuodet eivät ole olleet täysin tuhoisia. Toki ollaan lyöty laimin perusteelliset rakenneuudistukset, mihin hyvin voimakkaasti myötävaikutti silloinen huomattavan populistinen Keskusta-PS -oppositio.
Mutta tämä KELA-maksun palautus on TÄYSIN järjetön ehdotus. Se lisää yritysten kustannuksia, se vaikeuttaa palkkaamista/työllistämistä entisestään eikä tuo palkansaajille pennin jeniä ns. hyvää.
JL on nyt vaarallisen lähellä demarien-ääliöpolkua jossa kateuden nimissä ollaan tyytyväisiä niihinkin toimiin jotka haittaavat "vastapuolta" (siis sitä puolta joka työllistää) ilman että tuo omalle jengille mitään hyvää. Eli vasurihenkisesti kaikki on ok jos muillakin menee päin helvettiä.
Tyhmää ja vaarallista.
Soinin kommenttia odotellessa, taitaa vähän harmittaa oman luottomiehensä sooloilu.
Viimeisistä vuosista huomionarvoista on, että Kataisen/Stubbn hallitus noudatti valtionvarainministeriön ja komission neuvoja ja sopeutti kuudella ja puolella miljärdilla. Lisäksi se nosti veroja. Toimet olivat joka kerta valtionvarainministeriön ja komisson suositusten mukaiset ja suuruiset. Tehtyjen toimien piti riittää talouden tasapainottamiseen. Minusta uusi hallitus on tekemässä aivan samaa. Se noudattaa komission ja valtionvarainministeriön suosituksia sopeuttamisessa ja tulee epäilemättä huomaamaan, että toimet ovat loppujen lopuksi riittämättömiä. Kysymys kuuluukin, että mitä pitää tapahtua ennen kuin ymmärretään VMn ja komission olevan väärässä. Ymmärrän, että olet (allekirjoittaneen ohella) yksi harvoista tällä palstalla ja ehkä koko maassa, joka todella käsittää missä suossa olemme. Tilanne on tosin hivenen monimutkaisempi kuin perus-Keynesiläinen kysyntälama demografiatilanteemme ja yleisen eurooppalaisen kilpailukyvyn heikkenemisen myötä. Mutta talouden leikkaamisen seuraukset noudattavat hyvin tarkasti odotettua.
On myönnettävä, että Sipilän hallituksen osoittaman erinomaisen päätöskyvyn seurauksena olen löytänyt itsenikin toivomasta, että jotenkin nämä kaavaillut toimet auttaisivat. Elättälen myös toiveita, että kilpailukykyämme voitaisiin parantaa työmarkinapoliittisin toimin. Kuitenkin, jos asiaa syventyy hetkeksikin pohtimaan, niin näyttää hyvin epätodennäköiseltä, että talous kääntyisi kasvuun, vaikka sellainen tavoite (oikeammin toive) hallituksella toki on. Jos talous leikkauksista huolimatta kääntyy kasvuun, niin se lienee sitten EKPn investointien avulla tapahtuvaa. En pidätä henkeä tätä odottaessani. Kotimaisten toimien varaan en laskisi mitään, vaikka tahtotila toimia onkin voimakas (tai oikeastaan sen takia).
Ps. Sinä varmaan kilttinä Krugman fanina haluat suuria veronalennuksia vai kuinka? Tätähän ei koskaan vasemmalta laidalta unohdeta kun kehutaan Krugmanin ylivertaisuutta?
Olihan viimeisin palkkaratkaisu maltillinen ja myös eläkeuudistus syntyi etujärjestöjen sopimana. Vuoden 2007 TUPO oli taas liittokierroksen satoa. AY- liike on kritiikkinsä ansainnut, mutta hallituksen kannattaa kyllä panostaa neuvotteluun ja yhteistyöhön. Uhkailulla ja sanelupolitiikalla saadaan vain asiat solmuun ja oma kannatus syöksyyn. Tiettyjä päätöksiä hallitus saa ja pitääkin tehdä ominpäin. Hallitusohjelma pitää viedä jämäkästi läpi, mutta lillukanvarsiin ei pidä takertua. Pitkäjänteinen, kasvua tukeva sopimus on tärkeä, ei yksityiskohtainen sisältö.höpö höpöä ja paljolti vielä valheellista sellaista. Kolmikanta oli 70-luvulta 90-luvulle asti (ehkä 2000-luvullekin) toimiva malli asioiden päättämiseksi - voitaisiin jopa puhua suomalaisten vahvuudesta, mutta viime vuosina ei ole esim. tarvittavia päätöksiä eläkeiästä saatu tehtyä.