Ennen oli ennen. Uskon, että nyt on toinen ääni kellossa. Etenkin, jos päästään siihen, että ay:n valta heikkenee.
Ennen oli ennen. Hyvä kuitenkin tietää syy- ja seuraussuhteet sekä aktiiviset sopijaosapuolet.
Ennen oli ennen. Uskon, että nyt on toinen ääni kellossa. Etenkin, jos päästään siihen, että ay:n valta heikkenee.
Kerro nyt ihan oikeasti mitä pitäisi tehdä. Se on selväksi tullut, että on kymmeniä asioita joita ei mielestäsi pitäisi tehdä ja varsinkaan mistään ei saa leikata mutta en ole varma oletko koskaan esittänyt ensimmäistäkään uudistusta joka tätä taloustilannetta parantaisi.Olen samaa mieltä, että nyt pitäisi todellakin tehdä jotain, mutta olen eri mieltä keinoista.
Sillä että mitä sinä uskot ei taida olla hirveästi merkitystä, mutta asia olisi näin niin mikseivät ne fiksut ruotsalaiset liiketoimintaosaajat siirrä liiketoimintojaan Suomeen jos täällä on yhtä hyviä, mutta edullisempia duunareita? Niinpä.Minun on ainakin mahdotonta uskoa, että 3500 euroa kuussa tienaava ruotsalainen duunari olisi suhteessa palkkaansa tehokkaampi työntekijä kuin samalla alalla työskentelevä 3000 euroa kuussa tienaava suomalainen duunari. Kyse on nähdäkseni enemmänkin siitä, että yritysjohdon liiketoimintaosaaminen Ruotsissa on keskimäärin paljon parempi ja sitä kautta syntyy paremmin innovaatioita ja toisaalta näitä osataan myydä ja markkinoida maailmalla paremmin ja tätä kautta sitten se duunarikin näyttäytyy "tehokkaampana" kuin suomalainen duunari..
Uudenkaupungin mersuja tehdään nyt kahdessa vuorossa – 300 uutta autonrakentajaa hommiin | Yle Uutiset | yle.fi
Turun telakan uudet risteilijätilaukset varmistuivat – takaa töitä viideksi vuodeksi | Yle Uutiset | yle.fi
Jossakin vielä kannattaa tehdä ja vientiäkin harrastaa. Puheet työn korkeasta hinnasta suomalaisessa teollisuusyrityksessä eivät taida kaikilta osin pitää paikkaansa. Missä kohtaa yhteiskuntasopimuksen tavoite muuttui työajan pidennyksestä kustannustason leikkaukseen? Kannattaisi varmaan kysellä Uudestakaupungista tai Turusta miten homma hoituu.
Onhan se hirveän kivaa jos Suomessa jotakin teollisuutta vielä jäljellä, eikä autojen valmistus loppunut kokonaan vuonna 2013 kun tehdas oli mennä nurin.@dana77 ,miksi Mersun A-sarjalaisia valmistetaan Uudessakaupungissa Göteborgin sijaan? Tai loistoristeilijöitä Turun telakalla vapaasti valitsemasi telakkakaupungin sijaan. Onko se työ Suomessa sittenkään liian kallista vai onko kyse enemmän osaamisesta ja johtamisesta?
Onhan se hirveän kivaa jos Suomessa jotakin teollisuutta vielä jäljellä, eikä autojen valmistus loppunut kokonaan vuonna 2013 kun tehdas oli mennä nurin.
Tuossa on faktat koko maan tilanteesta ja kehityksestä:
http://www.marketnoze.com/media/kumppaniblogi/fiseusdemanufacturemployment.png
Valtion maksamat tukiaiset? Telakkateollisuuden kohdalla se ainakin on näin, mutta autotehtaasta en faktaa löytänyt.Mikä yhdistää Uudenkaupungin autotehdasta ja Turun telakkaa?
Valtion maksamat tukiaiset? Telakkateollisuuden kohdalla se ainakin on näin, mutta autotehtaasta en faktaa löytänyt.
Sen puolesta en hirveästi kehuisi toimintaa, mutta toki rehellistä on myöntää että kilpailijoistakin ainakin vastaavia tukia.
Vai voisikohan tuo sittenkin olla tappiollisuus?
En itsekään ole kovin vakuuttunut siitä, että työajan pidennys olisi kovinkaan toimiva ratkaisu. Itsellänikin heräsi nimittäin heti kysymys siitä, miten se vaikuttaa osa-aikatyötä tekeviin.
Asiantuntijan mukaan he ryhtyvät yrittäjiksi. Epäselvää tosin on, mistä he rahansa saavat.
"Välikankaan mukaan uhattuna on erityisesti "keskiluokkainen keskivertotyö" eli se, jota iso osa suomalaisista tekee.
Kuukausipalkka on yhä harvempien etuoikeus, muut kokoavat ansionsa pienistä puroista."
Innovaatioprofessori: Nykyisenkaltainen palkkatyö katoaa - Talous - Helsingin Sanomat
Mistä tulevaisuudessa löytyy työpaikkoja, joilla työssäkäyvä pariskunta pystyy elättämään ilman verorahoilla kustannettuja tukia itsensä ja lapsensa?
- Jätetään nämä huippupaikat, joihin pystyy ehkä promille ihmisistä, pois! Aika harva voi olla aivokirurgi tai systemiohjelmoija tai joku supermyyjä.
Julkisella sektorilla tulee aina olemaan töitä, vanhukset ja lapset täytyy hoitaa, koulut pyörittää, tiet aurata ja kyllä byrokratiaakin pitää olla. Palvelualat tuskin mihinkään häviävät ja kauppojakin tarvitaan. Ja tuskin rakentaminenkaan loppuu.
Työelämä kokee varmasti muutoksia automatiikan ja tekniikan seurauksena, mutta eiköhän ihmisellekin töitä vielä riitä. Ja ihminen on sopeutuvainen eläin, kyllä se jotain keksii.
En kysynyt tätä. Kysyin:
Mistä töistä tulevaisuuden yritykset pystyvät maksamaan palkkaa, jota ei tarvitse verorahoilla subventoida? (Jätetään suosiolla pois nämä sadunomaiset huippumyyjät ja sankariohjelmoijat)
En kysynyt tätä. Kysyin:
Mistä töistä tulevaisuuden yritykset pystyvät maksamaan palkkaa, jota ei tarvitse verorahoilla subventoida? (Jätetään suosiolla pois nämä sadunomaiset huippumyyjät ja sankariohjelmoijat)
Kaupan henkilökunta, rakennusala, tehtaiden työntekijät, siivoojat, pankkihenkilöstö, bussikuskit, taksit, torimyyjät, trukkikuskit, rekkakuskit, kampaajat, asiakaspalvelijat, vakuutusmyyjät, tietokonekorjaaja, Ässien toimistonväki, Pori Jazzin toimistonväki.... Onhan näitä.