Ei Nalle verojen takia Ruotsiin mennyt. Esko Seppäsen versio asiasta kauppalehdessä: "Wahlroos ei muuttanut Ruotsiin verojen takia" | KauppalehtiJa tuo oli hänestä niin kohtuutonta, että piti Ruotsiin siirtyä, moni reilusti alle sadan tonnin tienaava on maksanut isomman prosentin. En mä kannata rikkaiden ryöstöverotusta, mutta ei Nallen 32% ole sen hienompi juttu kuin keskituloisen 32%, vaikka euroja enemmän tuleekin. Joka eurosta molemmat maksaa saman.
Aika outo selitys tuokin :) Mutta tuo nyt oli mulla muutenkin vain heitto. Lähinnä kritisoin tuota, että hehkutetaan noita, sinänsä valtiolle mieluisia, isoja summia, vaikka vastaavat prossat rasittaa keskituloista vähintään yhtä raskaasti.Ei Nalle verojen takia Ruotsiin mennyt. Esko Seppäsen versio asiasta kauppalehdessä: "Wahlroos ei muuttanut Ruotsiin verojen takia" | Kauppalehti
Olen sitä mieltä, että jos Seppäsen kaltainen hyvin vasemmistolainen henkilö kertoo, että asia ei liittynyt verojen pakoiluun, niin silloin asia todennäköisesti on niin.
Minä en ymmärrä että mitä vitussa se lämmittäisi ketään vaikka jonkun duunarin veroprosentti olisi 55% jos siitä ei kerry kuin kymppitonni vuodessa. Ei valtion menojakaan makseta prosenteilla, vaan euroilla. Tosin se voisi olla hyvä idea, että maksettaisiin. Sosiaalimenot olisivat esim 20% koko valtion budjetista ja niistä puolet jaettaisiin työttömille tasan. Mitä enemmän olisi työttömiä, niin sitä vähemmän se olisi euroissa.Aika outo selitys tuokin :) Mutta tuo nyt oli mulla muutenkin vain heitto. Lähinnä kritisoin tuota, että hehkutetaan noita, sinänsä valtiolle mieluisia, isoja summia, vaikka vastaavat prossat rasittaa keskituloista vähintään yhtä raskaasti.
Ai, mä luulin, että ne maksetaan perunoilla. Minusta se nyt vaan on henkilöiltä ihan yhtä iso uhraus, jos jokaisesta eurosta maksetaan yhtä paljon veroa. Totta kai se on helvetin hyvä niin valtiolle kuin rikkaille itselleenkin, että on näitä hyvätuloisia rahoittamassa valtiota. Mutta ei Suomessa rikkaita riistetä. Kovimmat veroprosentit progression takia liian suuria, mutta tämä ei oikeastaan ole rikkaiden ongelma pääomatulojen takia.Minä en ymmärrä että mitä vitussa se lämmittäisi ketään vaikka jonkun duunarin veroprosentti olisi 55% jos siitä ei kerry kuin kymppitonni vuodessa. Ei valtion menojakaan makseta prosenteilla, vaan euroilla. Tosin se voisi olla hyvä idea, että maksettaisiin. Sosiaalimenot olisivat esim 20% koko valtion budjetista ja niistä puolet jaettaisiin työttömille tasan. Mitä enemmän olisi työttömiä, niin sitä vähemmän se olisi euroissa.
Ja tuo oli hänestä niin kohtuutonta, että piti Ruotsiin siirtyä, moni reilusti alle sadan tonnin tienaava on maksanut isomman prosentin. En mä kannata rikkaiden ryöstöverotusta, mutta ei Nallen 32% ole sen hienompi juttu kuin keskituloisen 32%, vaikka euroja enemmän tuleekin. Joka eurosta molemmat maksaa saman.
Joo, palkkaveroa en tarkoittanutkaan, vaan pääomatuloja myös, mutta kieltämättä tässä unohdin tuon perintöveron. Ei perintövero Suomessa mitenkään kohtuuton ole, mutta Nallen omaisuudella tuosta kertyy kyllä huikea summa, ja ymmärrän yskän.Kyse ei ole palkkaverosta vaan omaisuuden siirtoverosta (perintövero). Aikanaan tämä laskettiinkin ja tulokseksi tuli yli 80 miljoonan euron säästö. Ja kyse on pelkästään perintöveroista. Muut verosäästöt siihen päälle, joita tulee mm. halvemmista hinnoista (kuten autot jne).
Wahlroos paljasti Arto Nybergille: Näin paljon muutto Ruotsiin säästää perintöveroissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat
Itsellä on kyllä työnteko vähentynyt kun on iskostunut että 50 % sun lisäponnisteluista menee muiden taskuun.
Saat tonnin palkankorotuksen mut käteen jää vain 500. Vituttaa kun pientä oravaa. Tämä jos jokin on epätasa-arvoista ja epäreilua.
Tämä homma ei ole balanssissa.
Tärkeintä on saada ne ihmiset pois sieltä leipäjonoista ja se tapahtuu talouskasvun kautta.
Itsellä on kyllä työnteko vähentynyt kun on iskostunut että 50 % sun lisäponnisteluista menee muiden taskuun.
Saat tonnin palkankorotuksen mut käteen jää vain 500. Vituttaa kun pientä oravaa. Tämä jos jokin on epätasa-arvoista ja epäreilua.
Tämä homma ei ole balanssissa.
Tärkeintä on saada ne ihmiset pois sieltä leipäjonoista ja se tapahtuu talouskasvun kautta.
Tätähän on harrastettu viimeiset 30 vuotta heti perestroikan ja EU-jäsenyyden jälkeen. Hallitukset pitävät verotuksellaan eliitin ja ylemmän keskiluokan tyytyväisenä. Nämä tulodesiilit kun mahdollistavat vaalikampanjat, joita sitten duunariväestön wannabe-kokoomuslaiset äänestävät. Ja usein varakas ihminen on myös iäkäs.
Ja sama koskee henkilökohtaista inflaatiota. Hallituksien toimia jos tarkastelee henk.koht inflaation mittarilla tulodesiileihin, huomataan selvä linja eli köyhiltä rahat viimeisimmätkin pois rikkaiden kukkaroon.
Kysymyksessä on "solidaarisuusveron" alaraja ja sen pitäminen uudella päätöksellä 72 300 €:ssa. Eli tuota enemmän tienaavat maksavat paitsi progressiivisen verotuksen mukaisesti suhteellisesti enemmän kuin vähemmän ansaitsevat, myös ylimääräisen veron, jota perusteellaan yksinkertaisesti vain siis sillä, että valtio tarvitsee rahaa. Ei 72 300 € vuodessa tienaava ole mielestäni mitään eliittiä tai edes erityisen hyvätuloinen. Lähinnä keskiluokkainen.
Mikä niin vituttaa, saat enemmän vapaa-aikaa etkä sä ole korvaamaton. Jos et kerkeä suorittaa kaikkea sinulle asetettua työmäärää, työnantaja voi palkata uuden työntekijän.
Joo, se on juuri näin. Joko tienataan itse niin hyvin, että ei nähdä valtaväestön todellisuutta, tai sitten käsitys ihmisten tulotasosta on muodostettu Suomi24:sen "Paljonko tienaat" galluppien pohjalta. En tosin itse kannata solidaarisuusveroa, hyvätuloiset kärsii normiprogressiosta ihan riittävästi.Tämä on erikoinen ilmiö, että todellisuudessa yläluokkaisia ihmisiä halutaan kutsua keskiluokaksi. Termi keskiluokka menettää koko lailla merkityksensä, jos ylimmästäkin tulodesiilistä halutaan selkeä enemmistö laskea keskiluokkaan.
Minä olen torveillut itseni alempaan tulodesiiliin, mutta kyllä jopa meikäläisen järjellä ymmärtää sen, ettei noita veroa maksavia ylempiä tulodesiilejä kannata missään tapauksessa karkottaa pois Suomesta. Ne, he ovat nimittäin niitä ihmisiä, joilla on mahdollisuus lähteä ulkomaille maahanmuuttajiksi, työperäisiksi maahanmuuttajiksi.
Ei, sä saat pitää rypäleesi mutta rinnallesi voidaan palkata lisätyövoimaa. Jos työn määrä on mitoitettu ylisuureksi työaikaan nähden niin ei niitä prosenttitunteja kovin paljoa kannata työnantajan maksaa koska lisätyövoiman palkkaaminen tulee jossain vaiheessa edullisemmaksi.Ai joku muu vie hedelmät jotka on sun ansiota.
Jos esimerkiksi firman controlleri vaihtaa duunia ja muuttaa Espanjaan töihin, tarkoittaa se työpaikallani sitä, että talon sisältä joku muu esim. taloussihteeri tai kirjanpitäjä ottaa hänen paikkansa ja palkkansa. Ja vastaavasti joku taas työllistetään kirjanpitäjän paikalle. Espanjassa asuva ex-controller mahdollisesti laajentaa firman suhdeverkostoa ulkomaille, vaikka palkkalistoilla hän ei olisikaan.
Ei. Ymmärrän kaiken ja arvostan Lepomäkeä poliitikkona. Hän on omalla talousliberaalilla äärilaidallaan harvinaisen rehellinen ja suoraselkäinen poliitikko. On monessa asiassa harvinaisen oikeassakin. Se miksi nostin tuon yhden ainoan palautteen esiin tuolta palauteviidakosta (sen ainoan johon Lepomäki reagoi) oli se että hän käyttäytyy ja polkee jalkaa kuin lapsi jonka kaverit eivät tottele hänen laatimiaan sääntöjä hiekkalaatikolla. Eivät edes ne kaksi jotka laatikolla nyt ovat.Minusta jotenkin tuntuu, että sinulta jäi ymmärtämättä A) Lepomäen kirjoituksen pointit B) Lepomäen vastaus kommenttiin.
Juu, tarkoituksella meni, myönnetään. Vakavasti puhuen: Lepomäki saattaa hyvinkin olla Suomen seuraava pääministeri seuraavan 15 vuoden aikana. En ehkä itse häntä äänestä, koska tiedostan että alan jo pian olemaan jo sen verran vanha ukko ettei jalka nouse ja järkikään ei luista enää entiseen malliin. Todennäköisesti päätyisin kiillottamaan kenkiä steissille tai lykkimään ostoskärryjä Lidilin pihalle jos Lepomäki olisi lähitulevaisuuden diktaattori. Ehkä se valtion velkavetoinen status quo vaan houkuttelee liikaa. Olen kuitenkin varautunut ja ollut sen verran kaukonäköinen ja säästäväinen persoona ettei päivänpolitiikan persoonat vaikuta tulevaisuuden suunnitelmiini. Maksettu katto on pään päällä ja pelioikeus golfkentälle on ja pysyy. Hiihtolatu ei maksa mitään ja lomakohteet ei oikeastaan enää kiinnosta. Eli enköhän minäkin Elinan kanssa toimeen tulisi jos tosipaikka joskus tulee.Näköjään menee taas Lepomäen pointti ohi. Toki tarkoituksella. Eihän kyse ole siitä, voiko yksittäinen kansanedustaja äänestää vaikka koko ajan kaikkia muita vastaan.
No jos perintöverosta puhutaan, niin ei nykyinen omistaja mitään säästä, perilliset säästää. Mistäs omaisuudesta verot kerätään useampaan kertaan, mielenkiinnosta kysyn?Rikkaissa on se vika, että he eivät ole niin tyhmiä että hukkaisivat rahojaan ympäriinsä. Jos Ruotsiin muuttamisella säästäisi 80 miljoonaa, niin kuka olisi niin tyhmä ettei muuttaisi? Jos vakuutuskuorella saa suojattua omaisuuttaan josta on jo verot maksanut, niin miksei niin tekisi. Vitun tekopyhää edes esittää muuta.
Jos ansiotulot on 75 000e vuodessa, niin veroja siitä joutuu maksamaan noin 21500e ja veronluonteisia maksuja (eläkepyramidin ylläpitomaksu, työttömien ylläpitomaksu ja sairaiden ylläpitomaksua) yhteensä noin 7000e. Käteen jää siis 46500e eli 3850e kuussa.Tämä on erikoinen ilmiö, että todellisuudessa yläluokkaisia ihmisiä halutaan kutsua keskiluokaksi. Termi keskiluokka menettää koko lailla merkityksensä, jos ylimmästäkin tulodesiilistä halutaan selkeä enemmistö laskea keskiluokkaan.
Jos esimerkiksi firman hyvä myyjä muuttaa espanjaan, niin vaikka siihen koitetaankin löytää joku hyvä korvaaja tilalle, niin usein myyntiä kertyy selvästi vähemmän ja pahimmassa tapauksessa puolitusinaa duunaria on tämän takia ilman töitä. Uudelle myyjälle ei tietenkään yhtä paljoa makseta, joten yritys siinä hieman säästää ja valtio saa vähemmän verotuloja.Jos esimerkiksi firman controlleri vaihtaa duunia ja muuttaa Espanjaan töihin, tarkoittaa se työpaikallani sitä, että talon sisältä joku muu esim. taloussihteeri tai kirjanpitäjä ottaa hänen paikkansa ja palkkansa. Ja vastaavasti joku taas työllistetään kirjanpitäjän paikalle. Espanjassa asuva ex-controller mahdollisesti laajentaa firman suhdeverkostoa ulkomaille, vaikka palkkalistoilla hän ei olisikaan.
Ja tuo oli hänestä niin kohtuutonta, että piti Ruotsiin siirtyä, moni reilusti alle sadan tonnin tienaava on maksanut isomman prosentin. En mä kannata rikkaiden ryöstöverotusta, mutta ei Nallen 32% ole sen hienompi juttu kuin keskituloisen 32%, vaikka euroja enemmän tuleekin. Joka eurosta molemmat maksaa saman.
Jos ansiotulot on 75 000e vuodessa, niin veroja siitä joutuu maksamaan noin 21500e ja veronluonteisia maksuja (eläkepyramidin ylläpitomaksu, työttömien ylläpitomaksu ja sairaiden ylläpitomaksua) yhteensä noin 7000e. Käteen jää siis 46500e eli 3850e kuussa.
Suomessa keskipalkka on 3600e kuussa josta verojen (10000e) ja maksujen (reilu 4000e) jälkeen käteen jää 2600e. Aika maltillinen ero noihin saakelin rikkaisiin.