Sinä et oikein missään vaiheessa ole päässyt pois tuosta leikkikenttä-tason "keskustelustasi". Välillä jaksan sinua edes vähän alusta, nyt ei oikein viitsi - kun poliittinen ja yhteiskunnallinen tilanne on muutenkin synkkä niin tuollainen aivoton klisee-automatiikkasi ei houkuta keskustelemaan, notta niistä nenä, pyyhi silmät ja mene takaisin hiekkalaatikolle.
Heh. Todistit tällä taas kerran 100%:sti mitä sanoin aikaisemmin. Palaa asiaan kun pystyt vastaamaan itse asiaan, hiekkalaatikot ja karakalliot on jo kuultu aikaisemmin.
Tässä muuten taas yksi kansainvälinen arvio (muu kuin Mari Kiviniemen OECD:n..) Sipilän hallituksen talouspoliittisen linjan turmiollisuudesta Suomen kansantaloudelle:
Ekonom: Åtstramningar katastrofala för Finland | Inrikes | svenska.yle.fi
Coppola on yksi suurimmista vasemmisto-ekonomien saarnaajista, lähteenä yhtä objektiivinen kuin Björn Wahlroos tai Heikki Patomäki.
Huomiosi on totta sikäli, että kokoomusvetoinen sateenkaarihallitus harjoitti kiristävää finanssipolitiikkaa. Niin laajapohjaisessa hallituksessa oli myös omat ongelmansa eikä Urpilainen ollut todellakaan oikea henkilö demareiden johdossa.
Kokoomusvetoinen mutta vasemmistovaltainen hallitus harjoitti tätä politiikkaa, tätä ei kannata unohtaa.
Tällaiseen työmarkkinasaneluun se ei kuitenkaan ikinä olisi lähtenyt
Ei tietenkään koska vasemmistolle ay-liikkeen täysin suhteeton valta Suomessa on pyhä asia johon ei saa puuttua.
En ehdi nyt juuttua vänkäämään näistä, mutta viittaan nyt vaikkapa kansainväliseen taloustieteelliseen tutkimukseen (tuossa ylempänä yksi linkki asiasta..) ja kotimaiseenkin kenttään, josta on kuultu ääniä hyvin valikoivasti. Pertti Haaparanta, Matti Tuomala jne. ovat kyseenalaistaneet koko finanssipoliittisen linjan ja tukeutuvat tässä ihan kansainväliseen tutkimukseen
Nyt faktat kuntoon, hallituksen politiikkaa tukee OECD, IMF ja kotimainen Uusitalon johtama talouspolitiikan arviointineuvosto jotka pitävät hallituksen toimia perusteltuina. Se että sinä ja eräs palstan omaksi näkemykseen Krugmanin tekstejä esittävä meta-keskustelija pidätte kuuluisia vasemmistohenkisiä taloustieteilijöitä auktoriteetteinä ei muuta laajaa konsensusta.
Haaparanta ja Tuomala ovat kuuluisia vastarannankiiskiä, heidän mielestään Suomessa ei ole rakenteellisia ongelmia vaan kaikki johtuu suhdanteista. Uskoo ken tahtoo.
kehitysavusta ei tarvitsisi leikata euroakaan, kun harjoitettaisiin edes vähemmän kireää finanssipolitiikkaa.
Tämä on täysin totta, jos velkaa otettaisiin huolettomasti niin kehitysavustakaan ei tarvitsisi leikata mitään.
Alexander Stubb totesi muuten eilen
Turun Sanomille, että huolella ja pitkään valmistellulla pakkolakipaketilla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia läpimenoon:
Stubb on kyllä tässä suhteessa täysi idiootti, en tajua mikä saa hänet sanomaan tuollaisia julkisesti, ihan siis poliittisista syistä. Vaikka tuo olisi totta, sitä on aivan turha tässä kohtaa neuvotteluita sanoa.
Eli käytännössä pakkolakipaketti oli pelkkää SSS-hallituksen bluffia, jonka ay-liikkeet päättivät katsoa.
Itseasiassa bluffi toimi sinänsä koska nyt ollaan YKS:ää vääntämässä tosissaan, tätä ei olisi tapahtunut ilman pakkolakeja, tämän voi todeta esim. Lylyn lausunnoista ("YKS parempi kuin pakkolait")
Koulutus on investointi. Investointi on luopumista tänään, jotta tulevaisuudessa saisi vielä suuremman hyödyn. Investoinnit eivät varsinkaan koulutuksesta puhuttaessa kanna hedelmää heti huomenna, vaan vasta vuosien ja vuosikymmenien kuluessa..
Samaa mieltä mutta tässä kohtaa kannattaa muistaa että investoinnin kohdennuksia kannattaa arvioida jatkuvatsi. Esimerkinluonteisesti Nokian ei kannata investoida faxi-laitteisiin koska tuotot siellä tuskin kattavat investointeja. Eli investointeja koulutukseen tarvitaan mutta lisäksi tarvitaan investointien jatkuvaa arviointia ja uudelleenkohdennusta jotta tehokkuus säilyisi.
En oleta. Se sairaskustannus on siinä kahdentonnin kuukausipalkassa, ei siitä mitään lisämaksua aiheudu.
Tämän kaltainen saivartelu osoittaa kuinka vitun pihalla olet tässäkin asiassa.
Joo ei ole, ihan hatusta keksin moiset prosenttiluvut.
TaI sitten onkin niin, että sinä voisit laittaa valot päälle.
Sanoo kirjoittaja joka ei ole ikinä työllistänyt ketään missään. Mutta näinhän se menee, työnantaja-vihamielisimpiä ovat ne jotka eivät koskaan joudu asiaa omalla lompakollaan käsittelemään.