Juustoa hamstrattiin siinä määrin tuolloin 2014, että muistan jonkun median tehneen asiaan liittyen jopa jutun otsikolla "Voiko juustoa pakastaa?". Huomioiden että maitotuotteiden Venäjälle viennin loppumisen syyt olivat synkät, olihan tuo asian karnevalisointi makaaberia.
Venäjän viennin loppuminen on tuonut halpisjuustoja kauppoihin. Edullinen hinta voi houkuttaa ostamaan isoja määriä tätä herkkua. Valion ohjeiden mukaan juustoja voi pakastaa, vaikka se voikin hieman kärsiä pakastamisesta.
yle.fi
Yleisradiommehan se oli. Varmaan yksi jos toinen Pentti ja Pirjo osti arkkupakastimen täyteen.
Vuonna 2014 "Ukrainan tilanne" (Kuten silloista sotaa usein kutsuttiin.) oli toki paljon esillä, mutta Krimin ja laajojen Itä-Ukrainan alueiden anastaminen pikku hiljaa unohtui ja suhteet Venäjään jatkuivat pitkälti entisen kaltaisina. Vielä kesällä 2021 futis-Huuhkajat pelasivat EM-kisoja Venäjällä, eikä asia pahemmin nostanut kenenkään (minunkaan) kulmakarvoja, vaikka Venäjä valmisteli suurhyökkäystä jo täyttä päätä.
Menneet ovat toki menneitä ja vaikka suomettuneen lähihistorian jälkipyykki tuleekin käsitellä, pääasiallinen fokus on oltava nykyhetkessä ja tulevassa. Ukrainan saama apu on edelleen liian vähäistä ja Venäjää ei länsimaiden toimesta ole edelleenkään eristetty tarpeeksi.
Meillä "hyvään naapuruuteen" Venäjän kanssa kasvaneilla suomalaisilla lienee edelleen kasvukipuja astua uuteen aikakauteen ja meidän olisi syytä ymmärtää, etteivät "vanhat hyvät ajat", jolloin puukauppa kävi, bensaa haettiin ja venäläisturistit kansoittivat turistikohteitamme tule palaamaan. En tiedä sitten, etteivätkö koskaan, mutta tuskin pitkään aikaan ja siihen on syytä Venäjään jostain syystä edelleen myönteisesti tai "neutraalisti" suhtautuvienkin asennoitua. Itse olen kieltämättä jollain tavalla myös pitänyt siitä, että Venäjää saa nykyään kritisoida ilman kiertoilmauksia, vaikka luonnollisesti synkkä tausta sille onkin tiedossamme. Pahan valtakunta.