Guns N' Roses

  • 795 427
  • 4 528

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ja nyt on vahvistettu myös yksi keikka Dublinissa (lämppärinä Mötley Crue) ja Itävallassa. Yhteensä vahvistettuna on siis viisi keikkaa ja tulossa on vahvojen huhujen mukaan vielä ainakin Rock Am Ring. Dublinin keikkahan on ihan normaali areenatapahtuma, joten kai tässä vielä olisi vähän toivoa siitä, että he tulisivat Suomeenkin.

Saas nähdä kuka on kolmas kitaristi, jos sellaista nyt enää onkaan.

Virallisen keikkatilanteen näkee esim Fortuksen sivulta:

http://www.richardfortusonline.com/site.htm
 

axe

Jäsen
Jumalauta, koko Better vuosi nyt nettiin. Se aiempi 2:06 pitkä pätkä enteili kivaa popkappaletta vaikka radioon. Vaan kolme seuraavaa minuuttia onkin sitten melkoinen sekamelska Bucketheadiä ja niinku ihan metallimusiikkia ja ties mitä. Huhhuh, eka kuuntelukerta oli suorastaan järkytys. Annetaas muutama kuuntelukerta lisää.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
axe kirjoitti:
Jumalauta, koko Better vuosi nyt nettiin. Se aiempi 2:06 pitkä pätkä enteili kivaa popkappaletta vaikka radioon. Vaan kolme seuraavaa minuuttia onkin sitten melkoinen sekamelska Bucketheadiä ja niinku ihan metallimusiikkia ja ties mitä. Huhhuh, eka kuuntelukerta oli suorastaan järkytys. Annetaas muutama kuuntelukerta lisää.


Joo, melko mielenkiintoiseksi muuttuu biisi. Ei ihan sitä mitä odotin tuon kahden minutiin perusteella. MUTTA, iskee kuin miljoona volttia.

TWAT alkaa kanssa avautua minulle (tai avautuikin jo), vajaan viikon tässä nyt näitä päivittäin tykitellyt, ei kyllästy, vaan lisää kuuntelukertoja hinkuu. Emäntä jo kyselikin, että miten kauan ajattelit jaksaa renkuttaa noita kahta ja puolta biisiä. No nyt on kolme renkutuksessa :P.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kerta kaikkiaan loistavia biisejä.

TWAT on hieno biisi ja siinä on mielestäni jo ensimmäisestä kuuntelukerrastani lähtien ollut ainesta Estrangedin ja Coman kaltaiseksi mestariteokseksi. Bucketheadin mestarillinen soolo loppupäässä.

Better on myös yksi suosikkejani uusista biiseistä ja eilen tulikin kuunneltua se kokoversio. Hieman System Of A Downmaisia saundeja mukana. Yllättävän monimuotoinen, vaikka ne "liitoskohdat" vähän korvaan töksähtävätkin huonolla tavalla, mutta toivottavasti sitten levyllä tuota on parannettu. IRS:n tapaan siistit ja vahvat kitarajutut. Eli kaiken kaikkiaan siis loistava biisi tämäkin.

Näiden kolmen mainitun (IRS, TWAT, Better) lisäksi neljän kärkeen menee minulla jo 01-02 kiertueella soitettu The Blues. Kaunis balladi, jonka kliimaksi loppuosa:

"What this means to me
The more I know you believe
What I thought was you now
Has cost more that it should for me

What I thought was true before
Were lies I couldn't see
What I thought was beautiful
Is only memories, oh oh oh oh oh oh"

Myös Richard Fortusin outro tässä on vakuuttava.

Hyvän musiikin ei tarvitse olla pelkkää raakaa rockia ja sen on Axl osoittanut.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo, kyllä on mainio biisi tuo Better kokonaisenakin. Yllätävä käänne ainakin puolivälissä, heh. Ei voi Axlia syyttää ainakaan kunnianhimoitsettoman musiikin teosta.

Kova levy Chinese Democracy kyllä ilmestyessään tulee olemaan, jos siltä löytyvät ainakin nimibiisi, The Blues, Madagascar, Better, IRS ja TWAT. Siinä on jo aika tiukka ydin levylle.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kolme levyä ilmeisesti tulossa, mutta mulle riittää hyvin nyt se kauan odotettu ensimmäinenkin. Taitaa 14 biisin Chinese Democracy -levy olla tuloillaan, muistaakseni.

Tosiaan, jos sisältää CD:n, Maddyn, The Bluesin, IRS:n, TWAT:in ja Betterin, on levy varmasti menestys ja silti jää vielä odotettavaa ja jännittämistä mitä muuta levy tarjoaa.

Tarkoitus olisi kesällä lähteä jollekin festarille Eurooppaan missä Guns N' Roses esiintyy. Vaihtoehtoja tosiaan on, huhuissa jo varmistuneiden lisäksi ainakin Nürburgringin Rock Am Ring. Ilmeisesti levy tulee ulos ennen keikkoja. Uutta materiaalia promotaan varmasti paljon ja hyvä niin, koska olisihan se sääli jos näin monen vuoden jälkeen soitettaisiin vielä pääosin vain vanhoja biisejä. Toki eiköhän siellä edelleen pysy Welcome To The Jungle avaajana ja Paradise City vikana biisinä jne.
 

VVT-I

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jokeriarska kirjoitti:
Tarkoitus olisi kesällä lähteä jollekin festarille Eurooppaan missä Guns N' Roses esiintyy. Vaihtoehtoja tosiaan on, huhuissa jo varmistuneiden lisäksi ainakin Nürburgringin Rock Am Ring.

Tänään tuli tilattua liput Itävältaan Nova Rockiin. Pieni pelko tietysti aina Gunnareiden kanssa, että keikka jostain syystä perutaan. Air Berlin lennättää Wieniin edullisesti.

Vaati kyllä muutaman kuuntelun kerran tuo Betterin pitkä versio, mutta hyvältähän sekin kuulostaa.
 
Onhan se musiikki muuttunut. Nyt jotenkin GNR on sekoitus "Better"- biisin perusteella seestynyttä 80-luvun rockaria, joka on aikuistunut ja uuden polven Yngwie Malmstenin parissa kasvaneita nu-rockareita.

Huonoa? Ei. Mutta ei kannata odottaa Best of GNR:n kaltaista hittikokoelmaa, koska sellaista ei ole todellakaan luvassa. Levyllä ei tule olemaan Sweet Child O' Mine II:sta tai edes You Could Be Mine:n kaltaista hittibiisiä, sen voin luvata.

Odotukset ovat niin isot, että levy yksinkertaisesti ei voi onnistua kuten vanhan liiton fanit ehkä turhaankin odottavat. Plussaa kuitenkin siitä, että pahin pelkoni, eli se että uudet biisit ovat kitaravetoisia äänimattosekoiluja ei toteudu mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

Jos kuulemani biisit olisivat muuta kuin uutta Guns N' Rosesia, on vaikea uskoa, että jaksaisin toista kertaa kuunnella.. Mutta tietenkin levy tulee ostettua.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Homma alkaa karata käsistä. Nyt Cather In The Rye on vuotanut varmuudella ja Thymekin on tuloillaan. Nyt ei ole GnR:llä oikein muuta mahdollisuutta kuin saada hommat äkkiä valmiiksi ja levy ulos. Tai siltä se maalaisjärjellä katsottuna kuulostaisi.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kyllä tämäkin levy kuulostaa nyt siltä että käytännössä Axl jää rockin historiaan ainoastaan kahdesta syystä, Appetiten solistin tehtävistä ja siitä että sai kunnian laulaa Freddie Mercuryn muistokonsertissa Bohemian Rhapsodyn loppuhuipennuksen Elton Johnin kanssa.

~CHEERS!
 
Nyt kun on katsellut vidoita tuosta uudesta kokoonpanosta ja kuullut noita uusia biisejä niin voi jo sanoa jotan. Guns N' Rosesin kanssa tällä uudella Axl:n pumpulla ei ole paljoakaan tekemistä, nimi on sama mutta mikään muu ei.

Minulle GNR oli bändi, joka teki levyt Lies (a.k.a Live like Suicide) ja Appetite for Destruction. Sitten alkoi "musikiillinen" kunnianhimo voittaa ja nuorten miesten raivo kääntyi massiivikseksi Bon Jovi- perseilyksi a' la "November Rain". (Joka on toki ihan hyvä biisi, mutta esim. Patience yksinkertaisuudessaan hakkaa tuon jousiorkesteri- setin 6-0).

Nyky-Gunnareissa kitaroissa on kaksi Marilyn Mansonin taustabändistä ulkonäöltään revittyä kaveria, joista toisella on Kentucy Fried Chickenin pönttö päässään. Axl näyttää pyöristyneen ja uudet biisit ovat nimetty mm. kiinalaisen demokratian, yhdysvaltojen veroviraston (IRS) sekä kirjallisuusklassikon perusteella (Catcher in the rye).

Buckethead
Axl Rose 2006

Nyt lisäksi uusia biisejä vuotaa nettiin tasaiseen tahtiin vaikkei levyn ilmestymispäivästä ole mitään varmaa tietoa.

Ylläolevat asia yhdistettynä on ison flopin aineksia ilmassa..
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
iiron_troikka kirjoitti:
Nyky-Gunnareissa kitaroissa on kaksi Marilyn Mansonin taustabändistä ulkonäöltään revittyä kaveria, joista toisella on Kentucy Fried Chickenin pönttö päässään.

Buckethead ei ole bändissä enää.

edit: ja eikös tuo Axlin kuva ole vuodelta 2002 MTV Video Music Awardsista.
 
Viimeksi muokattu:

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
iiron_troikka kirjoitti:
Ylläolevat asia yhdistettynä on ison flopin aineksia ilmassa..

Paskat. Nimenomaan menestyksen ainesta levyssä on. Ainakin tähän asti kuultujen biisien perusteella.

Musiikki on tärkein. Sen takia myös vanha kokoonpano hajosi, kun esimerkiksi Slash ei välittänyt siitä tärkeimmästä. Meikäläisen arvostus silinteripäähän on pudonnut lähelle nollaa naurettavien itkujen jälkeen ja eri versioita ollut varmaan enemmän kuin Kiinassa on asukkaita. Izzy Stradlin lähti myös aivan liian helposti. Ainoa joka on oikeasti bändistä sitoutunut, on Axl.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
"Uusi" Guns N' Roses on varmaan ainakin demojen perusteella lähimpänä sitä musiikkia mitä Axl on halunnut tehdä. Appetite on helvetin hyvä rocklevy, yksi parhaista, mutta Use Your Illusionit taitavat kumminkin olla lähempänä sitä musiikkia mitä Axl haluaa tehdä. Niillä levyillä näkyi jo kahtiajakautunut bändi. Oli niitä "kunnon" rock'n'roll- biisejä mitä Matt, Slash ja Duff halusivat tehdä, mutta oli myös niitä rockoopperoita mitä Axl halusi tehdä enemmän kuin "perus" rokkibiisejä. Sekin oli yksi syy bändin hajoamiseen. Ja nyt kun Axl on rauhassa saanut tehdä sellaista musiikkia mitä itse haluaa tehdä, on vaikea kuvitella, että sieltä tulisi floppia. Axl on kumminkin aina ollut minun mielestäni Guns'n Rosesin sielu, niin puheet siitä ettei "uusi" bändi ole GNR ovat turhia. Innolla odotan kyllä uutta levyä enkä usko, että petyn, koska jo se että levy ilmestyy riittää minulle.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
teroz kirjoitti:
Ja nyt on vahvistettu myös yksi keikka Dublinissa (lämppärinä Mötley Crue) ja Itävallassa.

Ja ko. areenan event calendar näyttää, että 11.6. olisi Metallica tarjolla (GNR siis 9.6. tuon sivuston mukaan). Ei olisi mikään pöllömpi kesänaloitus Dublinissa. Alle 300€ maksaisi lennotkin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Cather In The Rye on toki klassikko kirjana, mutta nyt kyseessä on kuitenkin John Lennonin murha. Biisi ja sen sanat on omistettu Lennonille. Murhaaja Chapmanillahan oli tämä ko. kirja mukanaan murhailtana.

Buckethead ei tosiaan ole mukana enää. Sinänsä harmi, koska Fortus/Finck ovat hyviä, mutta eivät millään pysty Bucketin tasolle. Joskus sitä on vain nähtävä sitä ämpäriä syvemmälle. Sitä tässä olenkin ihmetellyt, että mitä käy esim. Betterin lopulliselle versiolle, jos Bucketin osat on jätetty levyltä pois?

Floppi tai ei, niin kun yhdistää:

Chinese Democracy
Madagascar
The Blues
IRS
Cather In The Rye
There Was A Time
Better
Tuleekohan levylle:
Oh My God (???)
Ja vielä kysymysmerkit:
Thyme (?)
General (?)
Prostitute (?)

Niin jo kuulluista tulee todella kova runko. Kaupallisesta potentiaalista en tiedä, mutta UYI-fanit ja yleisesti GnR-fanit ovat varmasti tyytyväisiä. Minä ainakin olen. Monien suurin pelkohan on, että Axl on alkanut tehdä konepohjaista industrialia, mutta nyt ei tarvitse siitä enää huolehtia - modernia versiota UYI-erasta pukkaa (karkeasti ilmaistuna). Minun mielestä materiaali on enemmän kuin erinomaista ja muistetaan, että emme ole kuulleet yhtäkään valmista biisiä ja Axlin saamat valtavat paineet/lyttäykset mediassa.
 

Co.

Jäsen
baddinki kirjoitti:
"Uusi" Guns N' Roses on varmaan ainakin demojen perusteella lähimpänä sitä musiikkia mitä Axl on halunnut tehdä. Appetite on helvetin hyvä rocklevy, yksi parhaista, mutta Use Your Illusionit taitavat kumminkin olla lähempänä sitä musiikkia mitä Axl haluaa tehdä. Niillä levyillä näkyi jo kahtiajakautunut bändi. Oli niitä "kunnon" rock'n'roll- biisejä mitä Matt, Slash ja Duff halusivat tehdä, mutta oli myös niitä rockoopperoita mitä Axl halusi tehdä enemmän kuin "perus" rokkibiisejä. Sekin oli yksi syy bändin hajoamiseen. Ja nyt kun Axl on rauhassa saanut tehdä sellaista musiikkia mitä itse haluaa tehdä, on vaikea kuvitella, että sieltä tulisi floppia. Axl on kumminkin aina ollut minun mielestäni Guns'n Rosesin sielu, niin puheet siitä ettei "uusi" bändi ole GNR ovat turhia. Innolla odotan kyllä uutta levyä enkä usko, että petyn, koska jo se että levy ilmestyy riittää minulle.

AFD nimenomaan oli Axlin visio loistavasta levystä, ja bändi pystyi sen yhteistyöllä toteuttamaan. Mutta UYI:n biiseistä hän sanoi jossakin haastattelussa, että oli loppujen lopuksi täysin tyytyväinen vain Breakdownin loppuspiikkiin.
 

axe

Jäsen
Co. kirjoitti:
Mutta UYI:n biiseistä hän sanoi jossakin haastattelussa, että oli loppujen lopuksi täysin tyytyväinen vain Breakdownin loppuspiikkiin.

Ei vaan päinvastoin oli erityisen tyytymätön juuri siihen loppuspiikkiin (joka onkin ihan turha vaikkei niin turha kuin Knocking On Heaven's Doorin "puhelu"): "We worked really hard on it, and really there is nothing on the record that didn't come out the way we wanted, except maybe the vocal speech at the end of 'Breakdown.'" (Axl Rose gets in the ring, Metallix, 1992)

Ja tosiaankin kuten teroz tuossa jo sanoikin, jos haluaa Appetiten aikaista Guns N' Rosesia ja on sitä mieltä että Illusionit on ylituotettua ja pöhöttynyttä huttua, niin sitten tosiaan kannattanee edelleen kuunnella sitä Appetitea ja jättää suosiolla nää uudet kappaleet väliin. Niistä ei varmaan saa itseään kuin vihaiseksi.

Ja baddingin signaturen lyriikat Madagascarista on otettu jonkun korvattoman lyric transcriberin versiosta ja ne on ihan päin helvettiä. Eihän ne ees tarkota mitään tahi ole englantia! "If we ever find it's true / That we have the strength to choose / Oh, freedom or the chains / We held together" on ainakin jo lähempänä vaikkei välttämättä sekään oikein.
 

Co.

Jäsen
Jaa se olikin näin päin.. no mutta se mitä hain oli se, että AFD oli todellakin Axlin näköinen/kuuloinen albumi. Ei vaan halunnut tehdä uutta samanlaista, vaan halusi kokeilla uutta jne. Ja siinä onnistuivat, nimittäin UYI:t on mun mielestä helvetin kovat albumit. Tosin todettakoon se, että näiden levyjen studiosessioissahan alkoivat ne ongelmat ja erimielisyydet.

TWATissa muuten huomaa Slashin puuttumisen paremmin kuin muissa uusissa biiseissä. Loppupäässä olevan kitarasoolon tilalle kun tunkisi jotain Estrangedin, NR:n tai SCOMin tyylistä riffiä, niin homma toimis paljon paremmin. Ja sitten kun otetaan vielä huomioon se, että Finck ei pysty soittamaan livenä mitään hyvin (perusteluna 2001-2002 bootlegit), niin kuka hoitaa Bucketin osuudet tästä eteenpäin? Brian May ilmeisesti liittyy bändiin ainakin Itävallassa, mutta tuskin vakituisesti. Fortus taas osaa soittaa helvetin hyvin, mutta ei saa vastuuta tarpeeksi.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse en ole koskaan pitänyt UYI:n ykkösosaa kuin korkeintaan keskinkertaisena levynä. Siinä on muutama hittibiisi, jolla ne myi sitä levyä huikeita määriä. Kakkososa oli sitten jo hyvä, mutta sekin levy vaatii vähän enemmän kuuntelua, jotta siihen pääsee sisälle. Se on ainoastaan hyvä juttu, sen tyyppiset levyt nimittäin kestää enemmän kuuntelua.

Mulle on ihan sama minkä näköisiä nämä Gunnareiden uudet jäsenet on, sillä en mieti sitä kuunnellessani niitä biisejä. Musiikin laatu on kai se pääasia, eikä esim. se, kuinka rumat meikit bändin jäsenillä on.
 

Co.

Jäsen
Blackie kirjoitti:
Itse en ole koskaan pitänyt UYI:n ykkösosaa kuin korkeintaan keskinkertaisena levynä. Siinä on muutama hittibiisi, jolla ne myi sitä levyä huikeita määriä. Kakkososa oli sitten jo hyvä, mutta sekin levy vaatii vähän enemmän kuuntelua, jotta siihen pääsee sisälle. Se on ainoastaan hyvä juttu, sen tyyppiset levyt nimittäin kestää enemmän kuuntelua.
Ykköseltä löytyy kuitenkin monia biisejä jotka olivat livenä tärkeitä/loistavia. Esim. Double Talkin' Jive, Perfect Crime, Bad Obsession ja Dust n' Bones nousevat vasta livenä siihen todelliseen arvoonsa joka niille kuuluu. Monet näistä biiseistähän muuten kirjoitettiin jo ennen Appetiten julkaisua.
 

dwell

Jäsen
teroz kirjoitti:
Cather In The Rye on toki klassikko kirjana, mutta nyt kyseessä on kuitenkin John Lennonin murha. Biisi ja sen sanat on omistettu Lennonille. Murhaaja Chapmanillahan oli tämä ko. kirja mukanaan murhailtana.

Catcher In The Rye on se kirja. Niinkuin "sieppaaja". Vai enkö nyt ymmärrä jotain?
 

kovalev

Jäsen
Blackie kirjoitti:
Itse en ole koskaan pitänyt UYI:n ykkösosaa kuin korkeintaan keskinkertaisena levynä. Siinä on muutama hittibiisi, jolla ne myi sitä levyä huikeita määriä. Kakkososa oli sitten jo hyvä, mutta sekin levy vaatii vähän enemmän kuuntelua, jotta siihen pääsee sisälle. Se on ainoastaan hyvä juttu, sen tyyppiset levyt nimittäin kestää enemmän kuuntelua.

Mulle on ihan sama minkä näköisiä nämä Gunnareiden uudet jäsenet on, sillä en mieti sitä kuunnellessani niitä biisejä. Musiikin laatu on kai se pääasia, eikä esim. se, kuinka rumat meikit bändin jäsenillä on.
Meikäläinen on taas pitänyt aina himpunverran enemmän Illusion 1, kuin 2;sta. Kakkoselta kyllä nousee ehkä paremmat yksittäiset biisit ; Civil War, You Could Be Mine, Estranged. Kokonaisuutena kuitenkin ykkönen toimii vähän paremmin. Vähän enemmän tuota "Haistakaa v...u" meininkiä. Sekä loistavana vastapainona "Novemberin" kaltainen mestariteos. Ehkä myös se vaikuttaa, että "nak, nak, nakinoon" humppaa, tai jotain My Worldia ei pysty enää kuuntelemaan ollenkaan. Uudelta levyltä ei oikein osaa odottaa mitään. Pääasia, että tulee - vai tuleeko ?
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Co. kirjoitti:
Ykköseltä löytyy kuitenkin monia biisejä jotka olivat livenä tärkeitä/loistavia. Esim. Double Talkin' Jive, Perfect Crime, Bad Obsession ja Dust n' Bones nousevat vasta livenä siihen todelliseen arvoonsa joka niille kuuluu. Monet näistä biiseistähän muuten kirjoitettiin jo ennen Appetiten julkaisua.

Itselleni UYI:n ensimmäinen platta on ollut paljon tärkeämpi, kuin kakkonen. Juurikin mm. noiden mainituiden biisien takia. Varsinkin Bad Obsossion on noussut lähelle omaa feivorittia koko UYI tuotannosta, jollain tavalla kevyt, jollain tavalla niin munakas. Mahtava biisi. Ja tietysti levyltä löytyy "kuningas" November rain, biisi joka pitää kuunnella LP:ltä, koko komeuden kruunaa pieni älppärin tuoma kohina ja suhina :). UYI 1 onkin itselleni heti Appetiten jälkeen se "tärkein" levy. Nämä tosin varmasti ovat hyvin pitkälle mielipideasioita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös