Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Grillaus – keskustelua eri grillimalleista ja grillauksesta yleisesti

  • 388 928
  • 982
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ehdottomasti Weberiä kehiin, jos on varaa lyödä liki tonnin grilliin.
Lähipiirissä on yhdellä tapauksella pieni Weberin brikettigrilli mökillä. Ollut monta vuotta, kaiketi melko ahkerassa käytössä. Tuntuu olevan kestävä ja luotettava peli, antaa jämäkän vaikutelman kuten Weberin tuotteet kautta linjan.

Ostin pari vuotta sitten Cellon 6-polttimisen kaasugrillin. Ei sekään rimpula ole, mutta pienissä yksityiskohdissa huomaa eron aivan terävimpään kärkeen, jota mielestäni Weber edustaa. Grillausjälki ja käyttömukavuus noin yleisesti ovat myös Cellossa ok, ja hyvän hinnan ja laadun suhteen ansiosta tätäkin vehjettä voi suositella. Polttimet toimivat tasaisesti ja säädöt pelaavat kuten pitää. Mutta Weberin käsinkosketeltava huippulaadun leima puuttuu, vaikka Cello on sentään kaukana markettien halpagrilleistä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tofua voisi ihan vittuuttaan grillatakin, hyvä kun otit FF asian puheeksi. Sitä ehkä kannattaisi varata ei-toivotuille grillausvieraille. Siis olettaen etteivät ole valmiiksi vegaaneja tai muita hinttapuleja, jotka ovat tälle hätisteelle immuuneja. Yhden potentiaalisen riesan tiedänkin, jonka varalta tofupihvejä voisi olla jemmassa.

Kasvissyöjille tietysti grillistä sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja muuta tyypillistä grillivihannesta. Tofusta saa marinoimalla ihan hyvää, mutta itse laitan mieluummin grilliin halloumia. Mikäli sattuu olemaan vegaani niin tofu tai seitan on vaihtoehto. Hälsans Kökin valmisteet on myös hyviä ja vaihtoehtoja isoimmissa marketeissa on paljon. Tässä vielä linkki wikipediaan jos seitan ei ole tuttu.
 

BigJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli sorruttua Weberin Spirit E310 Classiciin, kun grillikuume pääsi iskemään. Plantagenista irtosi 549,- mielestäni kelpo hinta ko. laitteelle.

Entiseen halpahallin "Deng Ping Pong" -merkkiseen grilliini verrattuna täytyy kyllä sanoa, että laatu tuntui jo kokoamisesta lähtien: selkeät ohjeet, hyvin viimeistellyt ja paikoilleen istuvat osat ja oleellisin laadun merkki - hermoni eivät menneet kertaakaan kokoamisprojektin aikana.

Käyttökokemukset rajoittuvat vielä vain pikaisesti paistettuihin nakkeihin ja Tapolan mustaan, joten siitä ei vielä sen enempää, mutta esim. rasvankeräysastia näytti toimivan oikeasti sekä lämpötila reagoi nopeasti säätelyyn.

Näiden pikaisten kokemusten perusteella suosittelen ko. mallia lämpimästi jos olet etsimässä kolmen polttimen grilliä ilman sivukeitintä.

Yksi kysymyskin nousi esille: Onko muilla Weberin ostaneilla ollut kaasuletku ja paineensäädin jo valmiiksi kiinni laitteessa? Minulla tuossa oli
ja säädin kyllä kävi kaasupulloon ja tuletkin sain, mutta heräsi vain epäilys, että onkohan tuo letku ja säädin tarkoitettu täkäläisille kaasuille/pullojen paineille ohjekirjojen läpi käyminenkään ei antanut tuohon vastausta.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tuli sorruttua Weberin Spirit E310 Classiciin, kun grillikuume pääsi iskemään. Plantagenista irtosi 549,- mielestäni kelpo hinta ko. laitteelle.

Entiseen halpahallin "Deng Ping Pong" -merkkiseen grilliini verrattuna täytyy kyllä sanoa, että laatu tuntui jo kokoamisesta lähtien: selkeät ohjeet, hyvin viimeistellyt ja paikoilleen istuvat osat ja oleellisin laadun merkki - hermoni eivät menneet kertaakaan kokoamisprojektin aikana.

Käyttökokemukset rajoittuvat vielä vain pikaisesti paistettuihin nakkeihin ja Tapolan mustaan, joten siitä ei vielä sen enempää, mutta esim. rasvankeräysastia näytti toimivan oikeasti sekä lämpötila reagoi nopeasti säätelyyn.

Näiden pikaisten kokemusten perusteella suosittelen ko. mallia lämpimästi jos olet etsimässä kolmen polttimen grilliä ilman sivukeitintä.

Yksi kysymyskin nousi esille: Onko muilla Weberin ostaneilla ollut kaasuletku ja paineensäädin jo valmiiksi kiinni laitteessa? Minulla tuossa oli
ja säädin kyllä kävi kaasupulloon ja tuletkin sain, mutta heräsi vain epäilys, että onkohan tuo letku ja säädin tarkoitettu täkäläisille kaasuille/pullojen paineille ohjekirjojen läpi käyminenkään ei antanut tuohon vastausta.

Olen etsimässä juuri vastaavaa ja tuota samaa mallia olen hieman jo tutkinutkin. Maksaa kyllä, mutta haussa olisi useamman vuoden kestävä peli, eikä mikään parin vuoden huojuva lelu.

Kerro tänne vaan lisäkokemuksia, jos niitä tulee.

Sinulla näyttää olevan tuo classic-malli. Mitä eroa mahtaa siinä olla verrattuna original-malliin? Weberin sivuilla ei edes ole tuota classiccia.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Yksi kysymyskin nousi esille: Onko muilla Weberin ostaneilla ollut kaasuletku ja paineensäädin jo valmiiksi kiinni laitteessa?

Valmiina kiinni on ollut. koko poltinosio kaasuputkineen on valmiiksi tehtaalla kasattu. Oma Grillini oli ilmeisesti viallisesti kasattu, sillä se poltti säätimet (sulivat) kahdesti. Ekalla kerralla sain uudet nupit, toisella kerralla lähettivät kokonaan uuden grillin ja käskivät heittää vanhan kaatopaikalle... (eli takuuasiat toimivat)

Kunhan muistaa rasvata ja huoltaa, niin eipä paremmasta väliä...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuli sorruttua Weberin Spirit E310 Classiciin, kun grillikuume pääsi iskemään. Plantagenista irtosi 549,- mielestäni kelpo hinta ko. laitteelle.

Näiden pikaisten kokemusten perusteella suosittelen ko. mallia lämpimästi jos olet etsimässä kolmen polttimen grilliä ilman sivukeitintä.

Mielestäni 549 euroa on aivan liikaa grillistä, jossa ei ole sivukeitintä ja polttimia on vain kolme. Weber on toki laadukas laite mutta on niitä muitakin hyviä grillejä vaikka millä mitalla.

Kaasugrillissä on mielestäni kolme ratkaisevaa tekijää:

- ovatko polttimet rosteria vai valurautaisia
- onko parila valurautaa vai emaloitua terästä
- rasvan talteenottojärjestelmä

Neljä poltinta tarkoittaa isompaa grillausalaa eli muutaman hengen ribsit ja lisukkeet hoituvat suht hyvin. Lisäksi tuollaisella isommalla grillillä hoituu ns epäsuora grillaus kätevästi vaikkapa broilerin osalta.

549 eurolla saa jo helkkarin laadukkaan grillin neljällä polttimella mutta makuasioita nämä.

EDIT. Kaikissa laadukkaissa grilleissä on mukana letkut sun muut härpäkkeet.
 
Viimeksi muokattu:

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on pihalla aito "ukkometso143", siis itse tiilistä (143 kpl) muurattu kahdella tulipesällä, sen lisäksi tietenkin pallogrilli täydentää tilaisuudesta riippuen.

Nyt vähän kiinnostaisi kaasuvehje tuohon kokonaisuuteen mukaan. En ihan merkistä haluaisi maksaa ( vrt Weber), mutta jos vähän ronskimman kokoinen kuitenkin, eikä rimpulaa, siis jo ostettaessa harmittavaa.

Mikäs Vanha Lenillä on tähän vinkiksi heittää, tai muillakin?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nyt vähän kiinnostaisi kaasuvehje tuohon kokonaisuuteen mukaan. En ihan merkistä haluaisi maksaa ( vrt Weber), mutta jos vähän ronskimman kokoinen kuitenkin, eikä rimpulaa, siis jo ostettaessa harmittavaa.

Mikäs Vanha Lenillä on tähän vinkiksi heittää, tai muillakin?

Ryntää Bauhausiin katsastamaan kaasugrillejä ennen sunnuntaita, jolloin muistaakseni grillikampanaja päättyy. Turussa oli ainakin melko hulppea valikoima ja pääsee "hypistelemään" valmiiksi koottuja settejä. Mä haen tuolta huomenna järjettömän suuren 4 polttimisen, valurautaparilalla ja paisto levyllä varustetun monsterin. Hintaa oli 420 muistaakseni. Komposiitti kaasupytty täytettynä mukaan hintaan 99 escudoa. Letkut ja muut mukana.

Tuolla valmistaa muutamalle sielulle kunnon eväät.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sanokaas mestarit, että miten putsaatte parilan käytön jälkeen kaasugrillistä.

Itse olen työnnellyt paksuimmat paskat teräsharjalla takareunaan ja silloin tällöin vedellä ja talouspaperilla putsannut kuuman parilan, toki pihdeillä paperituppoa pidellen. Noin saa kaiken mustan mönjän pois ruokia pilaamasta, mutta onko tähän olemassa joku oikea ratkaisu?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Sanokaas mestarit, että miten putsaatte parilan käytön jälkeen kaasugrillistä.

Itse olen työnnellyt paksuimmat paskat teräsharjalla takareunaan ja silloin tällöin vedellä ja talouspaperilla putsannut kuuman parilan, toki pihdeillä paperituppoa pidellen. Noin saa kaiken mustan mönjän pois ruokia pilaamasta, mutta onko tähän olemassa joku oikea ratkaisu?

Teräsharja ruostuttaa valurautaparilan. Asiaan kuuluvalla messinkiharjalla irtomönjä pois. Sian ihralla voitelu ja kuumaksi polttaminen puhdistaa hyvin. Sitten vain harjaa hiiltyneet setit veks. Sian ihraa saa tuubikamana.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ryntää Bauhausiin katsastamaan kaasugrillejä ennen sunnuntaita, jolloin muistaakseni grillikampanaja päättyy. Turussa oli ainakin melko hulppea valikoima ja pääsee "hypistelemään" valmiiksi koottuja settejä. Mä haen tuolta huomenna järjettömän suuren 4 polttimisen, valurautaparilalla ja paisto levyllä varustetun monsterin. Hintaa oli 420 muistaakseni. Komposiitti kaasupytty täytettynä mukaan hintaan 99 escudoa. Letkut ja muut mukana.

Tuolla valmistaa muutamalle sielulle kunnon eväät.

Minkäs merkkinen/mallinen grilli on kyseessä?

Jos tuohon hintaan saa 4 poltinta ja sivulle vielä levyn, niin kyllä herää hieman epäilyksiä. Uskaltaako tuota edes liikutella, vai lahoaako saman tien?

Mitä käytännön eroa sillä on, onko parila valurautaa vaiko terästä?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Minkäs merkkinen/mallinen grilli on kyseessä?

Jos tuohon hintaan saa 4 poltinta ja sivulle vielä levyn, niin kyllä herää hieman epäilyksiä. Uskaltaako tuota edes liikutella, vai lahoaako saman tien?

Mitä käytännön eroa sillä on, onko parila valurautaa vaiko terästä?


Oiskohan ollut Kingstonen grilli. Tuossa ei ole sivukeitintä vaan paistolevy parilan vieressä. Koottuna oli kaupassa eli pääsi työntelemään jne. Eihän kaasugrillit mitään rakettitiedettä ole. Koko ja poltinten määrä ratkaisee sen mihin grilliä yleensäkään tarvitsee. Rasvankeruu tuossa grillissä on helvetin hyvin toteutettu. Mitään ei tipu poltinten päälle vaan kaikki valuu tyhjennettävään astiaan.

Jos parila on valurautaa niin se sitoo itseensä lämpöä helvetisti enemän kuin emaloitu teräsparila. Emaloitu on helpompi pitää puhtaana mutta meitsi pitää valuraudasta. Makuasia.

Jos asia kiinnostaa niin käy Bauhausissa tsekkaamassa. Se nimittäin kannattaa jos on grilliä hankkimassa. On myös laaja valikoima Weberin käristimiä näytillä jos massia riittää.
 

BigJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sinulla näyttää olevan tuo classic-malli. Mitä eroa mahtaa siinä olla verrattuna original-malliin? Weberin sivuilla ei edes ole tuota classiccia.

Tuossa Classicissa ei ole alaosassa kaapinovea kuten Originalissa vaan semmoinen ritilä, jonka saa nostettua pois paikaltaan, muutoin ovat täysin samat laitteet. Kaapinovella on melkoinen kappalehinta, kun Originalin hinta näyttäisi olevan esim. Gigantissa 699,-

Linkki Plantagenin sivuille.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tuossa Classicissa ei ole alaosassa kaapinovea kuten Originalissa vaan semmoinen ritilä, jonka saa nostettua pois paikaltaan, muutoin ovat täysin samat laitteet. Kaapinovella on melkoinen kappalehinta, kun Originalin hinta näyttäisi olevan esim. Gigantissa 699,-

Linkki Plantagenin sivuille.

Jee. Original on prismassa 699 ja nyt saa -15 % + 5 % vielä bonusta päälle. 565 tulisi hinnaksi.

Classicissa näyttäisi ritilät olevan terästä, vs. originalin valurauta.

e: plantagenin mukaan ritilät ovat valurautaa classicissa, verkkokaupan mukaan terästä. Kai sinä tiedät paremmin, kun laitteen omistat.
 

BigJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jee. Original on prismassa 699 ja nyt saa -15 % + 5 % vielä bonusta päälle. 565 tulisi hinnaksi.

Classicissa näyttäisi ritilät olevan terästä, vs. originalin valurauta.

e: plantagenin mukaan ritilät ovat valurautaa classicissa, verkkokaupan mukaan terästä. Kai sinä tiedät paremmin, kun laitteen omistat.

Emaloidut teräsritilät olivat tuossa, taitaa tuossa Plantagenin ilmoittuksessa olla vm. 2013 kuva, mutta ainakin osittain vm. 2012 speksit. Käyhän tuolla 565 eurolla hakemassa se Original pois Prismasta kuljeksimasta.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Sähkögrilli menossa ostoon ja en todellakaan mitään 100e halpapaskaa ole ostamassa.

Eli suositelkaas jotain? Sähkögrilli pakollinen, koska kerrostalossa asun. Pitää nyt vielä varmistaa säännöistä, että sallivat grillin käytön tosin.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Teräsharja ruostuttaa valurautaparilan. Asiaan kuuluvalla messinkiharjalla irtomönjä pois. Sian ihralla voitelu ja kuumaksi polttaminen puhdistaa hyvin. Sitten vain harjaa hiiltyneet setit veks. Sian ihraa saa tuubikamana.

Ns vuokaspray (suurtalous- ja ravintolapuolella vakiokamaa) toimii myös loistavasti grillauksessa. Helppo käyttää verrattuna silavaan, mutta ei tietenkään ole aivan yhtä hyvä kuin aito. Laiskan miehen versio siis.

Grillin putsauksesta: Valurautaparilalle tosiaan messinkiharja, sillä ensin, ja grillin viilennettyä käytän ihan tavallista ns karhunkieltä tms
http://vileda-professional.com/fi-FI/products/02-interior-cleaning/06-scourers/03-high-foam-backed-scourer/strong-detail-02-580x550.gif
Tuo on siitä hyvä että sieni on pehmeä ja karhunkieli osa taipuu nätisi parilan sivuosiinkin. Kuivana tai hiukan kostalla pyyhin.

Perushintaisia grillejä joku kyseli. Josl Weber on kallis niin Landmann on keksihintainen ja hyvä omassa luokassaan.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Komposiitti kaasupytty täytettynä mukaan hintaan 99 escudoa. Letkut ja muut mukana.

Tuli vaan mieleeni vielä, että tuo 99 euroa on mielestäni aivan liikaa kaasupullosta. Teräspullon saa lähes puoleen hintaan.

Ja sitten kun täytön aika tulee, niin teräspullon täyttö maksaa noin 2/3 komposiittipullon täytöstä ja kaiken lisäksi saa kilon enemmän kaasua.

Ostetaanko noita komposiittipulloja nykyään imagosyistä vai miksi ovat niin suosittuja? Vaikka ovat olleet jo suht kauan markkinoilla, on niiden (täytön) hinnoittelu vieläkin aivan naurettavaa. Paino nyt ei voi olla mikään kovin suuri syy, koska eroa on vain noin 5 kiloa. Kaasun määrän näkeminen on vähän niin ja näin. Se on ehkä pienoinen etu, mutta voihan teräspullonkin silloin tällöin punnita pienellä vaivalla.

Hain perjantaina myllyn prisman viimeisen weberin 310 originalin. ~600 euroa tuli hinnaksi, josta tulee takaisin bonuksina vielä 30 euroa. Ei paha hinta lainkaan.

Kokoaminen oli yksinkertaista ja laitoksesta tuli tukevan oloinen. Eka käyttö on vielä tekemättä, mutta eiköhän sitä ensi viikolla.

Sellainen kysymys vielä, että ritilät ovat emaloitua valurautaa. Voiko näitä ihan normaalisti puhdistaa messinkiharjalla vai tekeekö tuo emalipinta sen, että ei saisi millään kovalla harjata ja raapia?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Sellainen kysymys vielä, että ritilät ovat emaloitua valurautaa. Voiko näitä ihan normaalisti puhdistaa messinkiharjalla vai tekeekö tuo emalipinta sen, että ei saisi millään kovalla harjata ja raapia?

Eipä ainakaan omassa vastaavassa grillissä ole ritilät eivätkä ne lämmönjakosysteemit pahaa tykänneet, vaikka noilla Weberin omilla rosteriharjoilla olen niitä putsaillut. Äkkiä katsottuna Weber ohjeistaa nettisivuillaan puhdistamaan noita joko messinki- tai teräsharjalla.

Ovatko ne ritilät muuten ihan oikeasti emaloitua valurautaa? Aiemmin nuo olivat meinaan vastaavassa grillissä emaloitua terästä ja tämän vuoden malleissa pitäisi olla ihan vaan valurautaa (ilman emalointia).

No olivat kumpia sitten olivatkaan, pitäisi noiden harjojen kyllä soveltua puhdistukseen ihan hyvin. Valurautaisia ritilöitä pitää vaan rasvapoltella säännöllisesti.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Merkkeinä Weber ja Landmann ovat oikeasti hyviä jos tuonkin verran meinaat sijoittaa. Ehkä kallistuisin Weberiin kun hintavammasta grillistä on kyse.
Ehdottomasti suosittelen Weberiä.
Weber taasen on vakuuttanut oikeastaan jokaisella tuotteella johon olen törmännyt, oli kyseessä sitten hiili- tai kaasugrilli.
Laadun tuntu on melko vakuuttavaa, kun vertaa lähes mihin tahansa muuhun merkkiin.

Ehdottomasti Weberiä kehiin, jos on varaa lyödä liki tonnin grilliin.
Tuntuu olevan kestävä ja luotettava peli, antaa jämäkän vaikutelman kuten Weberin tuotteet kautta linjan.
- - -
Weberin käsinkosketeltava huippulaadun leima puuttuu, - - -
Tuli sorruttua Weberin Spirit E310 Classiciin, kun grillikuume pääsi iskemään. Plantagenista irtosi 549,- mielestäni kelpo hinta ko. laitteelle.

Entiseen halpahallin "Deng Ping Pong" -merkkiseen grilliini verrattuna täytyy kyllä sanoa, että laatu tuntui jo kokoamisesta lähtien: selkeät ohjeet, hyvin viimeistellyt ja paikoilleen istuvat osat ja oleellisin laadun merkki - hermoni eivät menneet kertaakaan kokoamisprojektin aikana.
En ihan merkistä haluaisi maksaa ( vrt Weber), mutta jos vähän ronskimman kokoinen kuitenkin, eikä rimpulaa, siis jo ostettaessa harmittavaa.
Original on prismassa 699 ja nyt saa -15 % + 5 % vielä bonusta päälle. 565 tulisi hinnaksi.
Hain perjantaina myllyn prisman viimeisen weberin 310 originalin. ~600 euroa tuli hinnaksi, josta tulee takaisin bonuksina vielä 30 euroa. Ei paha hinta lainkaan.

Kokoaminen oli yksinkertaista ja laitoksesta tuli tukevan oloinen. Eka käyttö on vielä tekemättä, mutta eiköhän sitä ensi viikolla.
Oltiin tuossa menneenä viikonloppuna parvekekukkaostoksilla (!!!). Siellähän meikäläinen sitten pyöri kuin norsu posliinikaupassa ennen kuin yhdestä hallista löytyi järjettömän kokoinen Weberin osasto. Tämän jälkeen mua ei meinannut saada koko paikasta pois millään - menetin täysin sydämeni laatugrilleihin.

Täysin yliampuvahan tuo on, mutta Weber S-670 oli jotain aivan käsittämätöntä - myös hintansa puolesta.

Kyseisestä laitoksesta saisi Sveitsissä latoa nappulaa tiskille "vaivaiset" 5.319CHF (~4.334EUR). Verkkokauppa.com näyttäisi myyvän Suomessa samaa hökötystä kolmeen tonniin eli sieltä se irtoaisi lähes kolmanneksen halvemmalla. Täällä Sveitsissä on yleisesti tapana, että lähes kaikki tuon kaltaiset tuotteet tilataan Saksan puolelta. Pikainen hintatarkastus näytti Saksan puolen hintojen olevan siinä ~3.500EUR luokkaa. Kotiinkuljetushan noissa jo yleensä sisältyy hintaan tai on ainakin helposti neuvoteltavissa.

Pitihän noita hintoja sitten varmuuden vuoksi vertailla vielä Weberin kotimaastakin. Pikainen silmäys näytti hintatason liikkuvan siinä 2.500-3.000USD välillä (~1.900-2.300EUR). Kummasti vain nuo hinnat kohoavat tuon Atlantin ylityksen aikana. Kyllähän kuljetuskustannuksilla ja tulleilla pystytään jotain selittämään, mutta se ei mun järkeeni mahdu, että Jenkeistä saisi kaksi tuon hintatason grilliä samalla rahalla kuin Sveitsistä yhden...
 

Hemingway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Minusta suuria kaasugillikomplekseja voisi nimittää ulkokeittiöiksi ja nimittää grilleiksi ainoastaan hiiligrillejä. Se nyt on aika sama, valmistaako ruoan uunissa vai kaasugrillissä, koska ruokaan ei tule kunnollista grillin makua.

Grillauksesta ei pitäisi myöskään puhua kasviskääröjä ja muuta vegesafkaa laitettaessa. Kun suojana on folio, maku on samanlainen kuin uunissakin laittaessa. Toki minäkin ulkokeittiöidessäni teen aina nyyttejä ja hiton hyviähän ne ovat, mutta miksi puhua grillauksesta, kun oikeasti kysymys on ruoanlaitosta ulkona.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta suuria kaasugillikomplekseja voisi nimittää ulkokeittiöiksi ja nimittää grilleiksi ainoastaan hiiligrillejä. Se nyt on aika sama, valmistaako ruoan uunissa vai kaasugrillissä, koska ruokaan ei tule kunnollista grillin makua.

Grillauksesta ei pitäisi myöskään puhua kasviskääröjä ja muuta vegesafkaa laitettaessa. Kun suojana on folio, maku on samanlainen kuin uunissakin laittaessa. Toki minäkin ulkokeittiöidessäni teen aina nyyttejä ja hiton hyviähän ne ovat, mutta miksi puhua grillauksesta, kun oikeasti kysymys on ruoanlaitosta ulkona.
Olen samoilla linjoilla. Mitä hienompi kaasugrilli, sitä kauempana ollaan grillauksesta. Pallogrilli (toki ikuinen Weber) tai seurueen koon mukaan pari-kolme taipuu käytännössä mihin vaan, ja ollaan aidon asian äärellä, muut hiili- ja puugrillit käy toki yhtälailla. Se mitä ei pallogrillillä pysty tekemään, voi tehdä kesäkeittiössä tai ihan sisälläkin yhtä hyvin kuin kaasugrillillä. Jyrki Sukula tekee siinä MTK:n propagandaohjelmassaan pallogrillissä suklaakakuista lähtien about kaiken.

Ei siis mitään kaasugrillejä vastaan, sellaista ennen itsekin käytin, mutta on se vähän ujoa touhua.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mikä se "grillin maku" on? Sytytysneste vai palanut karsta?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Astunko nyt johonkin miinaan vai mistä itsestäänselvyyksistä täällä väitellään, tuosta voi tarkistaa simppelit erot grillien välillä
Grillityypit - Oppaat - Ruokala - Ilta-Sanomat

Tässäpä ne olennaisimmat hiiligrillin aromit:
- ehta hiilloksen maku
- Lehtipuuhiili antaa parhaimman aromin ruoalle ja tuoksut grillaajamestarille.

Kaasugrillin:
- Mukavaa kaasugrillissä on sen nopea grillausvalmius sekä lämmön säätelyn helppous. Toisaalta kaasugrillillä ei synny ’vahingossa’ hiiltyneitä saunamakkaroita ja aito puun aromi puuttuu.

Eikös se tuossa summata aika hyvin.

Itsellä kaasugrilli terassilla mutta myös Weberin GO -versio minkä voi kaivaa klitsusta aina silloin kun tekee mieli hiiltyä ja kesäretkillähän/leirintäalueilla tuo on aivan loistava, päivän kohokohta tehdä ruoat leirillä.

_
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös