Galluppi: Pienet asiat, jotka ärsyttävät

  • 936 785
  • 6 214

d2uce

Jäsen
Ärsyttää yleisurheilussa 1500 metrin juoksu, joka sanotaan "tonnivitonen". Miksi ei sanota niinkuin kuuluukin eli tuhatviisisataa tai tonniviisisataa?

Onko kyseessä nyt jokin jippo urheilumaailmasta, jota en ymmärrä?

Ompa muuten ärsyttävä, kun itsekin sitä oikein ajattelee. Samaa aihepiiriä läheltä liippaa myös maileri. Sekin alkoi tämän tonnivitosen myötä ärsyttää.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mua ärsyttää kaikki pikku narinat ja pörinät esim. autossa (ja muuallakin), aikoinani tämä mielessä vaihdoin kulkupelin japsista ns. rinkelimersuun eli Audiin, tuntuu vaan että Premium häviää melkein yhtä nopeasti kuin tulee. Olen yrittänyt selitellä ongelmaa melko jäykällä alustalla, matalilla ja kovilla renkailla sekä helvetin huonoilla teillä. Näistä viimeinen on ainakin Raumalla täyttä totta ja sekin ärsyttää. Seuraavaksi hankin ihan oikean mersun.

Nämä muuten meinaavat viedä ammattilaiselta välillä mielenterveyden. Usein niihin on kuitenkin löytynyt jokin yksinkertainen ratkaisu ja kannattaakin luurailla ko. merkin harrastajien nettikeskusteluja. Audin tapauksessa sivusto www.ultimatevw.com ja siellä keskustelupalsta voi auttaa.

Esimerkiksi E-Mersussa repsikan penkki narisi niin, että tulin melkein hulluksi. Ongelmaan auttoi kun käänsi penkin korkeussäätöruuvia aavistuksen verran, ja uudelleen aina kun narina palasi. Mondeossa narinaa kuului mittariston suunnalta ja siihen auttoi ratin korkeus-/syvyyssäädön renkkaaminen. Nykyisessä Priuksessa taas nitinää ja natinaa kuului kuskin oven tienoilta. Äänen aiheutti pelkääjän kahva, jonka renkkaaminen vie äänen pois.

Ainoastaan Mondeon tapauksessa pyysin merkkihuollon hakemaan äänen aiheuttajaa, mutta eipä sielläkään tehty muuta kuin keskitytty kuin resonoinnin aiheuttajaan eli uusittiin moottorin tukikumeja ym. joka oli tietysti hyvä juttu sekin.

Muita ärsyttäviä asioita ovat mm. maiskuttaminen sekä älytön kielen raiskaaminen. Jälkimmäisestä esimerkkeinä sana jäkis, sekä erään vanhan koulukaverini itse kirjoittama lukujärjestys, jossa ei mikään oppiaine ollut oikealla nimellään. Tämä naispuolinen kaveri opiskeli mm. mantsaa, matskaa (huom. ei matikkaa), äikkää, liiksaa, bilsaa/bioskaa, fyssaa, kemistä, ussaa, hissaa, musaa, kuvista, kässää, enkkua ja ruåttia.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Itsellä mennyt yksi ravintolailta täysin pilalle, kun naapuripöydässä syömässä olevalla seurueella oli mukanaan 3 kpl n. 5-vuotiaita lapsia, jotka koko ravintolassa oloajan huusivat, juoksivat ja lopulta itkivät täyttä huutoa väsymystään.

Tuo muuten lakkaa olemasta pieni ärsyttävä asia, jos sattuu illastamaan ravintolassa, jossa lasku kahdelta hengeltä on parisataa tai enemmän ja kyseessä on ensimmäinen yhteinen vapaa esim. pariin viikkoon. Silloin se muuttuu isoksi asiaksi, joka vituttaa tosissaan.

Pieniin ärsyttäviin asioihin lukeutuu puolestaan se, että viime aikoina Valion mehutölkkejä ei ole saanut siististi auki. Ingmanin maitotölkin osaan edelleen avata nätisti, joten käyttäjässä tuskin on vikaa. Kostoksi olen jättänyt mehut ostamatta ja ostanut niiden sijaan Bonaquan Villivadelma-kivennäisvettä. Vapise Valio!
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Pieniin ärsyttäviin asioihin lukeutuu puolestaan se, että viime aikoina Valion mehutölkkejä ei ole saanut siististi auki.
Samaan sarjaan menevät myös Pirkan valmislasagnet, joissa ongelmat alkoivat paketin uuden violetin värityksen myötä. Paketin peittävässä muovikannessa on jokaisessa kulmassa läppä, josta muovin voi repäistä irti. Ainakin periaatteessa. Käytännössä irtoaa vain muovinen rinkula käteen, kun muovikannen reunukset läppineen irtoavat. Loppumuovin irroittaminen vaatii sitten yleensä teräaseen ja sormien sotkemisen. Grrr.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pieniin ärsyttäviin asioihin lukeutuu puolestaan se, että viime aikoina Valion mehutölkkejä ei ole saanut siististi auki.

Eipä ole muuten maitopurkkejakaan. Ihan mennyt töissä niiden kanssa hermo. Joku tiesi kertoa että Valiolla ollut pakkaamolla jotain häikkää laitteiden kanssa ja siitä johtuu.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Se että kollikissa tulee nykyään joka yö noin kello neljä sängyn viereen ja sanoo :" MMMMAAAAAAAUUUUUUUUU! " Eikä lopeta sitä ennen kuin käy avaamassa sille ulkohäkin oven. Siellä se sitten viihtyy noin 15 minuuttia ja kun on juuri saanut unen päästä uudelleen kiinni, niin tuo sama kissa tulee sängyn viereen ja sanoo :" MMMMMAAAAAAAUUUUUU! " ja juoksee ulos.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun kapeissa portaissa tai muussa ahtaassa tilassa joku ihminen sattuu kulkemaan minua vastaan, niin molemmat yrittävät tietenkin ensin väistää samalle puolelle. Yleensä myös toinen väistöliike tapahtuu sille toiselle puolelle kumpaiseltakin. Muutaman sivuaskeleen jälkeen liikeradat eivät enää ole kohtisuorassa, vaan matka voi jatkua. Kestää muutaman sekunnin, mutta ärsyttää niin hitosti.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Ratiosta tuli tänään vaihteeki Chisun ärsyttävä Tämä rakkaus-biisi. Biisin alku menee näin (jouduin tarkistamaan että menee varmasti oikein):

Tämä on rakkaus mitä ei voi kukaan ottaa minulta pois
Tämä on ihme mihin minäkin pystyn... jne.

Käsittääkseni suomen kielessä edelliseen sanaan viitataan joka-sanalla, ei mikä. Että voi pieni asia ärsyttää.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Monella blogisivulla on käynyt yleiseksi joku ihmeen "Snapshots" -systeemi, jossa heti kun viet hiiren osoittimen linkin päälle niin siihen ruudulle avautuu joku esikatselukuva siitä linkin takana olevasta sivusta. Ja ainakaan Operalla selaillessa sitä saatanan ikkunaa ei saa sitten millään kiinni. Ja kun sitten yrität siirrellä sitä ikkunaa pois edestä niin äkkiä huomaat olevasti jossain ihan muulla sivulla kun sinulla oli tarkoitus. Ja jos onnistut jollain ihmeellä saamaan sen ikkunan kiinni niin heti kun vaan hipaisetkin vahingossa jotain linkkiä tai kuvaa niin eikö se perkele ole heti uudestaan siinä sivulla! Kuka helvetti tällaisen saatanan keksinnön on tehnyt ja minkä vitun takia tuollaista pitää käyttää sivulla? Minulta katkeaa joka kerta useita verisuonia päästä kun joudun tuon vitun "Snapshotsin" uhriksi!
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maiskuttaminen on ärsyttävää. Mä en pysty olemaan oman ukkoni läheisyydessä, kun hän syö jotakin. En osaa enää sanoa, maiskuttaako se mies todella niin kovaa, vai onko päässäni yksinkertaisesti niin suurta vikaa, että pienikin maiskuttaminen kuulostaa korviini kauhealta mässyttämiseltä. Tämä aiheuttaa välillemme suurta eripuraa ja vittuilua, koska minusta kysymys on vain ja ainoastaan huonosta ja ajattelemattomasta käytöksestä. Mieheni väittää, että hänellä on niin suuri kieli (!!!), että se saa aikaan maiskutusta. Pidän paskapuheena.

Myös se, etteivät ihmiset osaa syödä purkkaa oikein, ärsyttää. Purkkaahan ei kuulu maiskuttaa, vaan pureskella ilman sen suurempia kommervenkkejä. Ainoa poikkeus on 80-luvulla myyty punainen PK-purkka, jota saa mässyttää ihan huolella. Tämä taas liittyy siihen, että ollessani pikkuinen tyttö, talkkarin supermagee teinitytär maiskutti kyseistä merkkiä ja koin sen todella jännittäväksi. Mutta koska en kyseiseen purukumiin ole vuosikausiin enää törmännyt, en usko sitä olevan olemassakaan ja sitä myötä maiskuttaminen on ylivittumaisen kuuloista.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
World Visionin mainos jossa Juha Mieto on lähettänyt kirjeen jollekkin tummahipiäiselle "kummilapselle". No ei siinä muuten mitään, mutta ihan varmastihan se poika jostain Kenian takamailta osaa suomen kieltä sen verran, että ymmärtääkin olevinaan tuosta kirjeestä jotain.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En viitsinyt laittaa F1-ketjuun, sillä sen verran mitättömästä asiasta on kuitenkin kyse. Nimittäin ärsyttää se Lewis Hamiltonin isukki, joka on joka ikisen osakilpailun lähtöruudussa läpsimässä poikansa kypärään ennen lähtöä. Sitten se seistä tönöttää McLarenin pilttuussa tallipomojen keskellä kilpailua seuraamassa. On varmaan monien muittenkin kuskien vanhempia nähty kisaviikonloppuina pelipaikalla, mutta kuka muu kuin perhe Hamilton on luonut tällaisen symbioosin F1-tallin kanssa?

EDIT: Voisi melkein siirtää tämän jo Vitutusketjun puolelle...
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Soitin äsken ystävälleni kysyäkseni kuulumisia. No kaverin tyttöystävä päätti sitten samaan kiusoitella kaveria ja ilmeisesti kerjäsi huomiota. Kivahan siinä on ”jutella” kun kaveri ei keskity yhtään keskusteluun.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Kivahan siinä on ”jutella” kun kaveri ei keskity yhtään keskusteluun.

Olet vaan kateellinen.

Juuri nyt ärsyttää ihmisten suoranainen idioottimaisuus eräällä toisella keskustelupalstalla; jopa JA:ssa on suorastaan epäitsekästä ja järkevää väkeä sille saitille kirjoittaviin verrattuna.

Miksikö käyn siellä? Koska sinne kirjoittaa pari ihmistä, joilla on ihan fiksuja ajatuksia mm. kissojen ruokinnasta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mieheni väittää, että hänellä on niin suuri kieli (!!!), että se saa aikaan maiskutusta. Pidän paskapuheena.
Katos vaan, tuollaista en ole ennen kuulutkaan. Erittäin ärsyttävä tapa myös minun mielestäni, kun tuohon yleensä kuuluu vielä ruoka suussa puhuminen. Yksi duunikaverini harrasti molempia, ja päädyin lopulta suunnittelemaan ruokataukoni siten, että vältin ko. jampan seuran. Oikeastaan samaan sarjaan voisi lisätä jatkuvan ja äänekkään keiton ryystämisen sekä spagetin ja nuudelien imemisen ryystämämällä. Kuvottavaa pöytäkäyttäytymistä.

Hiukan pienemmän luokan ärsytyksiä ovat erinäisten hygieniatuotteiden unohtaminen ostoslistalta. Mm. pumpulipuikot, nestesaippua, nenäliinat ja vastaavat, jotka voi korvata väliaikaisesti jollain muulla tapaa, mutta olisivat ehdottomasti parempia olla korvikkeiden sijasta olemassa.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
1) Miksi rattijuoppo - Jeremenkon isäpappa on jatkuvasti mediassa lässyttämässä poikansa puolesta? Eikö täysi - ikäinen, tosin hieman luonnehäiriöinen, ihminen osaa itse hoitaa asioitaan?

2) Ärsyttää ihmiset, jotka jatkuvasti jaksavat taivastella LOMASÄISTÄ!!! Itselläni on eri asioista johtuen loma vasta nyt syyskuussa ja joka kerta kun mainitsen asiasta, saan kuulla "ei ole oikein säät sallineet". Siis mitä vittua!?! Mulle on aivan sama, vaikka tulis koko loman ajan vettä kuin saavista kaataen. Pointtihan on se, että ei tarvitse mennä töihin. Tekemistä (tai tekemättömyyttä) kyllä riittää aivan varmasti ilman aurinkoakin. Ja jos oikein paljon jostain syystä sade ja kylmyys vituttaisi, nappaisin matkan jonnekin, jossa sitä aurinkoa saisi takuuvarmasti.

Täsmennetään vielä, että sama asia on vituttanut jo useamman vuoden. Kyse ei siis ole mistään hetkellisestä kyrpiintymisestä.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
2) Ärsyttää ihmiset, jotka jatkuvasti jaksavat taivastella LOMASÄISTÄ!!! Itselläni on eri asioista johtuen loma vasta nyt syyskuussa ja joka kerta kun mainitsen asiasta, saan kuulla "ei ole oikein säät sallineet". Siis mitä vittua!?! Mulle on aivan sama, vaikka tulis koko loman ajan vettä kuin saavista kaataen. Pointtihan on se, että ei tarvitse mennä töihin. Tekemistä (tai tekemättömyyttä) kyllä riittää aivan varmasti ilman aurinkoakin. Ja jos oikein paljon jostain syystä sade ja kylmyys vituttaisi, nappaisin matkan jonnekin, jossa sitä aurinkoa saisi takuuvarmasti.
Taidat olla näitä ihmisiä, joilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta/mielenkiintoa viettää kesälomapäiviä mökillä tai ylipäätänsä poissa kaupungista. On nimittäin aika vaikea keksiä yhtä turhauttavaa hetkeä, kuin ajantappaminen mökillä sadepäivänä. Järvelle tai metsään ei viitsi lähteä, eikä tontin hoitamisessa (esim. ruohonleikkuu, puidenpilkkominen) ole sadekelillä mitään mieltä. Siinähän sitten heräämisen jälkeen luet Hesarin viisi kertaa, katsot telkkarista Summerin uusintaa tai pelaat Kimbleä.

Eli kyllä vaan... Monille ihmisille säällä on helvetisti väliä, kun kesää miettii. Ruikuttaminen ei mitään tietenkään paranna, mutta itse ymmärrän täysin turhautumisen, jos kesä meni kurjien kelien vuoksi ohi.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
On nimittäin aika vaikea keksiä yhtä turhauttavaa hetkeä, kuin ajantappaminen mökillä sadepäivänä.

Korttipelit? Viina? Seksi? En näe noissa mitään turhauttavaa.

Juuri nyt ärsyttää se, että jääkaapissa on Voimariinia vain vähän, ja tekisi mieli maksamakkaraleipää. Kauppaan en viitsisi lähteä, kun peiton alla flunssaisena nörttääminen on liian kivaa.
 

Les Crusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ducks
World Visionin mainos jossa Juha Mieto on lähettänyt kirjeen jollekkin tummahipiäiselle "kummilapselle". No ei siinä muuten mitään, mutta ihan varmastihan se poika jostain Kenian takamailta osaa suomen kieltä sen verran, että ymmärtääkin olevinaan tuosta kirjeestä jotain.

www.kummi.vif

Erittäin ärsyttävästi ilmaistu Miedolta.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Juuri nyt ärsyttää se, että jääkaapissa on Voimariinia vain vähän, ja tekisi mieli maksamakkaraleipää.
Mihin tarvitset sekä voita että maksamakkaraa? Eikös molemmat ole (periaatteessa) levitteitä...

Itseäni ärsyttää se, etteivät ihmiset viitsi/ehdi lukea sähköpostejaan. Vilkaistaan otsikkoa ja vähän alusta, ja todetaan "Joo tästähän se jo jotain puhui sillon, mä tiedän jo nää jutut". Ja sitten ollaan ihmeissään kun "ei kukaan mulle kertonu".
Ja pahimpia ovat ne, jotka eivät suostu edes avaamaan koko viestiä jos et ruksi kohtaa "Tärkeys: Suuri". Ettekö te tajua ilmankin, minähän lähetän ainoastaan tärkeitä viestejä!
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Minua ärsyttää suuresti ihmisten tapa ilmaista chateissa ja keskustelupalstoilla kirjoitettu teksti puheena.
"Ole hiljaa", "Tajuatko, miten typerältä kuulostat?", "Etkös sinä juuri sanonut, että.." yms. ei vain mene jakeluun.
Ei kirjoitettu teksti miltään kuulosta!
Että voi näinkin vähäpätöinen asia ärsyttää niin paljon..
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Mihin tarvitset sekä voita että maksamakkaraa? Eikös molemmat ole (periaatteessa) levitteitä...

Maksamakkarani on siivuina ja aina ei tarvitse syödä terveellisesti, siksi. Sittemmin ratkaisin ongelman tai ainakin yritin unohtaa maksamakkaran syömällä paahdettua ruisleipää, jonka päällä on oliiviöljyä ja punasipulia.

Tauti ärsyttää edelleen.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Taidat olla näitä ihmisiä, joilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta/mielenkiintoa viettää kesälomapäiviä mökillä tai ylipäätänsä poissa kaupungista. On nimittäin aika vaikea keksiä yhtä turhauttavaa hetkeä, kuin ajantappaminen mökillä sadepäivänä.

Kyllä. Ei minkäänlaista mielenkiintoa mökkeilyyn, eikä siinä ole mielestäni mitään valitettavaa. Ja itsehän kerroit jo syynkin siihen: Kahden päivän jälkeen ei mitään tekemistä, satoi tai paistoi.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Ärsyttää se, kun suomalaiset lehtimiehet "suomentaa" etenkin venäläisiä nimiä.. Esim. Yelena Isinbayeva kirjoitetaan monien lehtien palsoilla Jelena Isinbajeva.. Samoin, kuin Valko-Venäläinen moukarimies Ivan Tikhon (???) kirjoitetaan jotenkin näin: Ivan Tihon..

Onko muita, joita ärsyttää nämä asiat...?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ärsyttää se, kun suomalaiset lehtimiehet "suomentaa" etenkin venäläisiä nimiä.. Esim. Yelena Isinbayeva kirjoitetaan monien lehtien palsoilla Jelena Isinbajeva.. Samoin, kuin Valko-Venäläinen moukarimies Ivan Tikhon (???) kirjoitetaan jotenkin näin: Ivan Tihon..

Onko muita, joita ärsyttää nämä asiat...?

Vaan eihän nuo Isinbayeva ja Tikhonkaan ole "oikeita" tapoja kirjoittaa nuo nimet, vaan Amerikkalaisia väännöksiä nimistä ihan samalla tavalla kuin nuo mainitsemasi esimerkit ovat "suomennoksia".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös