Granlundin, Hoffmanin, Haulan ja kumppaneiden eräs ongelma on se, että vain noin kymmenellä joukkueella on tällä hetkellä palkkakatossa yli 3 miljoonaa tilaa hankintoihin. Ja niistäkään jokainen joukkue ei välttämättä kuluta palkkakattoon asti. Lisäksi moni noista kymmenestä joukkueesta haluaa todennäköisesti myös pitää tilaa palkkakatossa ja katsoa, pystyvätkö ne hyödyntämään Tampan, Vegasin, Islandersin ja muiden palkkakatto-ongelmia.
Pudotuspelijoukkueita noista kymmenestä joukkueesta ovat lähinnä Boston, Philadelphia, Columbus, Nashville, Winnipeg ja ehkä Florida. Philadelphialla ja Winnipegillä Top6-hyökkäys taitaa olla jo aika hyvin kiinni, Bostonin tilanteesta en ole ihan varma. Loput ovat liigan peräpään joukkueita. Eli jos Granlund ja kumppanit haluavat paikan pudotuspelijoukkueesta, he joutuvat odottamaan, että palkkakaton kanssa kamppailevat joukkueet saavat siirrettyä palkkoja muualle.
Osa joukkueista odottelee myös päätöksiä omien RFA-pelaajiensa sopimuksista. Kunhan ne selviävät, GM:t tietävät, paljonko heillä on rahaa käytössä hankintoihin.
Granlund, Hoffman, Vatanen jne. tulevat varmasti saamaan sopimuksen NHL:stä. Kyse on lähinnä vaan hinnasta, vuosista ja sopivasta joukkueesta. Tällä hetkellä nuo kolme asiaa eivät selvästi kohtaa, ja lopulta pelaajat joutuvat todennäköisesti tinkimään tavoitteistaan.
Tämä on Mirtleltä ihan kiinnostava katsaus jokaisen joukkueen palkkakattotilanteesta:
Cap space is at its highest premium yet in the NHL, which presents certain challenges for every team.
theathletic.com