Varmasti Vancouverin kannalta hyvä, että saivat top4 -pakin noin halvalla. Normaalissa tilanteessa Schmidt tuskin olisi liikkunut tuolla hinnalla, mutta Vancouver pääsi käyttämään hyödyksi Vegasin tukalaa tilannetta ja sai top4 -pakin pilkkahintaan.
Juuri tuo on usein se avain hyvään kauppaan. Jos pystyy käyttämään kauppakumppanijoukkueen tilannetta hyväksi (Canucksin tapauksessa Miller ja Schmidt olivat näitä) tai sitten uskoo jonkun vähän heikosti viime aikoina pelanneen pelaajan (Pearson, Leivo) saavan treidin jälkeen pelinsä parempaan kuntoon. Benning on tehnyt virheitäkin, mutta pystynyt myös noita tilanteita käyttämään hyödyksi etenkin näissä kaupoissa. Tämä Schmidtin kauppa menee kyllä myös tuurin piikkiin, sitä en kiellä. Tuotakin välillä tarvitaan, mutta tuo mahdollisuus tuohon tuuriin oltaisiin voitu jo hävitäkin näillä markkinoilla.
Oles kirjoitti:
Näen, että OEL on askeleen edellä Schmidtiä, ollen selvä ykkösparin hyökkäävä puolustaja. 364 pistettä 723 ottelussa eli 0,5 pistettä per peli uransa aikana. Schmidt on tehnyt 140 pistettä 396 ottelussa eli 0,35 pistettä per peli tehoilla. Ei pisteet ole kaikki kaikessa, mutta molemmat ovat hyökkääviä pakkeja, niin se on aiheellinen asia vertailulle.
Yksi oleellinen ero heissä on se, että OEL on vasemman puolen pakki ja Schmidt oikean puolen pakki. Vancouverin vasen puoli on Hughesin ja Edlerin vuoksi ainakin vielä nyt hyvä, oikealla puolella ei ollut kuin Myers ennen Schmidtia. Parhaat prospectitkin ovat vasemman puolen pakkeja (Juolevi ja Rathbone). Jos OEL olisi tullut, kuuden millin Edler olisi ollut kolmosparissa, Juolevilla tai Rathbonella aika vaikea paikka ottaa pelipaikkaa ja oikealla puolella edelleen Myersin takana iso lovi. Tuota
@Mr. Smith varmaan tarkoitti yhtenä asiana puhuessaan sopivuudesta.
Mitä noihin pisteisiin tulee, niin tasakentin he ovat tehneet viimeisten kolmen kauden aikana täysin identtiset pisteet (Schmidtilla on reilu 30 peliä vähemmän pelattuna). OEL on tehnyt enemmän tehoja vain ylivoimalla, mutta on saanut pelatakin tuota yli puolet enemmän. Vancouverissa hän ei olisi ollut ykkösylivoiman puolustaja. Toisaalta Schmidt on tehnyt ylivoimalla paremmalla keskiarvolla pisteitä, kun ottaa huomioon tuon peliajan siellä. Ykkösylivoimaan kumpikaan ei siis kuitenkaan pääse/olisi päässyt, mutta kakkosylivoimassa Schmidt voi pelata.
Noissa tasakenttäpisteissä pitää toki huomioida se, että OEL on tehnyt nuo tasakenttäpisteensä selvästi huonommin tasakentin maaleja tehneessä joukkueessa. Toisaalta Schmidtin roolina on ollut McNabbin kanssa pelata vastustajien kärkipelaajia vastaan vielä enemmän kuin OEL:n roolina Arizonassa ja tuossa hommassa on vaikea saada tehoja.
Tuossa tuo Schmidtin pelaajaprofiilikortti, josta kannattaa katsoa tuota Qoc-lukemaa. Se kertoo koko NHL:n mittarilla miten paljon häntä Vegasin valmennus on peluuttanut NHL:n parhaita pelaajia vastaan. Tuossa mitä isompi tuo prosenttiluku on, sitä kovempia vastustajia tulee ilta toisensa jälkeen vastaan ja sitä harvempi prosentti NHL-pakeista pelaa vielä kovempia vastustajia vastaan. Schmidtilla tuo luku on 98%, joten ihan liigan kärkeä tuli joka ilta vastaan.
Ehkä OEL olisi kuitenkin ollut tehokkaampi pakki kun miettii kokonaisuutta, mutta en usko kovin isoon eroon tasakentin ja Edlerin tasakenttäpisteissä olisi ainakin näkynyt ero entiseen kun hän olisi pelannut kolmosparissa. Kakkosparissa olisikin sitten ollut tyhjää ja melkein se olisi tarkoittanut toistakin pakkikauppaa. Schmidt onkin sitten muuten sopivampi pelaaja Vancouverin tarpeisiin tällä hetkellä eikä sekään haittaa, että hänen palkkansa on 2.5 miljoonaa pienempi ja sopimuksen kokonaisarvossa on eroa 28 miljoonaa.
Oles kirjoitti:
Uskallan ennustaa OEL:lle vielä pitkää uraa ja en usko hänen tasonsa tippuvan radikaalisti... Mielestäni Vancouver tarjosi enemmän määrää kuin laatua ykkös-kakkospakista eikä Arizonan pitäisi kaupata Ekman-Larssonia ellei takaisin tule jotain yhtä laadukasta palasta tai edes samanlaisen potentiaalin omaavaa pelaajaa. Tarkoituksenani ei ole paskoa Vancouverin tai Schmidtin päälle, mutta tuntuu hieman OEL:n aliarvioinnilta tuommoinen kauppatarjous.
Minäkin ennustan OEL:lle vielä paljon hyviä vuosia ja pidän häntä laatupakkina. Sopimusta en itse vain hirveästi arvosta.
Ei Canucksin olisi kannattanut tässä tilanteessa juuri enempää mielestäni tarjotakaan. OEL ei sovi ihan ihanteellisimmalla tavalla Canucksin tämän hetken joukkueeseen pelipaikaltaan, tarpeiltaan eikä tuon sopimuksenkaan vuoksi, mutta tietysti kun on tuon tason pelaajasta kyse, Benning ei tekisi töitään ellei kuuntelisi ja olisi laittanut tarjousta. Ei tuossa ollut kyse aliarvioinnista. Canucksin ei nyt vaan kannattanut pistää juuri enempää peliin. Se, että tuota ei hyväksytty, on minusta Arizonan puolelta ihan ymmärrettävä asia.