Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tänään on tasan kuukausi aikaa seuraavaan free agent -hullutteluun, joten avataan ketju sen kunniaksi. Heinäkuun eka päivä on vaihtunut lokakuun yhdeksänteen, eli elämme tässäkin asiassa poikkeuksellisia aikoja.

Koronan vuoksi menetetyt tulot vaikuttavat todennäköisesti myös free agent frenzyyn, jossa ei ehkä nähdä niin isoja ja pitkiä sopimuksia kuin aikaisempina vuosina. Tosin veikkaan, että markkinoiden ykkösheppaa Pietrangeloa tämä ei juuri koske. Sen sijaan neljän miljoonan miesten voi olla entistä haastavampaa löytää itselleen markkinahintaista sopimusta, ja osa pelaajista joutunee tyytymään tavallista pienempään sopimukseen, mikäli he mielivät jatkaa peliuraansa NHL:ssä. Mutta eiköhän siellä moni joukkue yritä taas löytää juuri sen yhden ainoan hyvän UFA:n ja pilaa sitä kautta palkkakattotilanteensa.

Sportsnetin TOP20 on tämännäköinen:

1. Alex Pietrangelo
2. Taylor Hall
3. Braden Holtby
4. Torey Krug
5. Tyson Barrie
6. Robin Lehner
7. Jacob Markström
8. Mike Hoffman
9. Evgenii Dadonov
10. Tyler Toffoli
11. Mikael Granlund
12. T.J. Brodie
13. Travis Hamonic
14. Sami Vatanen
15. Antonin Khubodin
16. Corey Crawford
17. Ilya Kovalchuk
18. Erik Haula
19. Wayne Simmonds
20. Dustin Bufyglien

Other notable pending UFAs to keep an eye on: Kevin Shattenkirk (TB), Joe Thornton (SJ), Alex Galchenyuk (MIN), Thomas Greiss (NYI) Cody Eakin (VGK), Chris Tanev (VAN), Cody Ceci (TOR), Justin Schultz (PIT), Michael Frolik (CGY), Vladislav Namestnikov (OTT), Marco Scandella (BUF), Erik Gustafsson (CHI), Pat Maroon (TB), Zach Bogosian (BUF), Kyle Clifford (TOR), Radko Gudas (WSH), Joel Edmundson (CAR), Justin Williams (CAR) <- Brenden Dillon tuolta on jätetty näköjään kokonaan pois

The Athleticissa oli tänään Dom Luszczyszynilta vastaava artikkeli TOP20-pelaajista, jossa oli hahmoteltu myös sopimusten hintoja ja pituuksia. Lista eroaa jonkun verran Sportsnetin vastaavasta, eikä se selvästikään suosi puolustavia puolustajia. Suosittelen silti lukemaan artikkelin, jos tunnukset löytyvät.

Tässä yksi sitaatti suomalaisnimiin liittyen:

"Sami Vatanen is basically Mike Hoffman, but a defenseman. All points, no substance. And he really isn’t that great at putting up points either."


Veikkauksia minne UFA:t päätyvät? Entä mitkä joukkueet pilaavat UFA-markkinoilla palkkakattotilanteensa?

Edit: The Athleticin mukaan Lehner olisi jäämässä viisivuotisella tms. diilillä Vegasiin. Mitään ei ole vielä paperilla, ja kaikkea voi vielä tapahtua, mutta jatkosopimus on melko todennäköinen asia.
 
Viimeksi muokattu:
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Haula voi saada reilusti ylihintaisen sopparin kun on ainoa laadukas FAF-sentteri. Harmi Penguinsin kannalta, sopisi meille kuin nenä päähän todellisen arvonsa mukaisella sopimuksella.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Haula voi saada reilusti ylihintaisen sopparin kun on ainoa laadukas FAF-sentteri. Harmi Penguinsin kannalta, sopisi meille kuin nenä päähän todellisen arvonsa mukaisella sopimuksella.
Rupesin miettimään ettei tuo voi pitää paikkaansa mutta Granlund on ainoa noista joka on pelannut pidempään sentterinä NHL:ssä noista 20 pelaajasta. Hall pelasi joskus Edmontonissa sentterinä, mutta se ei jatkunut kauaa.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mikäs tällä hetkellä tuo Haulan todellinen arvo olisi (dollarit ja vuodet)?
Varmaan joku 3x3 olisi varmaan linjassa varmaan tuottamansa arvon määrässä.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Mikäs tällä hetkellä tuo Haulan todellinen arvo olisi (dollarit ja vuodet)?
Hänelle on vaikea keksiä hyvää verrokkia kun viime kaudet ovat olleet aika erikoisia; ensin Vegasin huippukausi ja sen jälkeen kaksi kautta täynnä loukkaantumisia mutta ehkä hieman Alex Kerfootin sopparin (4x3,5m$) alapuolelle hinnoittelisin, tuonne 3m$ paikkeille.
Rupesin miettimään ettei tuo voi pitää paikkaansa mutta Granlund on ainoa noista joka on pelannut pidempään sentterinä NHL:ssä noista 20 pelaajasta. Hall pelasi joskus Edmontonissa sentterinä, mutta se ei jatkunut kauaa.
Ja mielestäni Granlundinkin sentteri-kortti on jo katsottu kun on niin paljon parempaa tulosta saanut aikaan laitahyökkääjänä. Seuraavaksi tulisi varmaan tuo Eakin joka on 4-ketjun sentteri optimaalisessa tilanteessa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Seuraavaksi tulisi varmaan tuo Eakin joka on 4-ketjun sentteri optimaalisessa tilanteessa.
Kyllä kai Eakin aika passeli kolmossentteri olisi. Vegasissa pärjäsi hyvin kolmosen keskellä ja tekaisi 20+ maalia ja 40+ pistettä sillä tontilla. Nelossentterinä itsestä joku Beagle on optimaalinen.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Pelaako Bufyglien vielä? Mikäköhän on miehen kunto. En edes muistanut, että Simmonds pelaa. Olisikohan aika laittaa hokkarit naulaan? Entä löytyykö Kovalhuckille kysyntää enää NHL:ssä, oli aika turhake pudotuspeleissä. No kai se saa vanhoilla meriiteillä jostain paikan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pelaako Bufyglien vielä? Mikäköhän on miehen kunto.
Ihmettelin kanssa miten ne jaksaa vielä tota Bufygliniä roikottaa näissä listoissa. Ymmärtääkseni ei ollu edes kesän 2019 jälkeen missään hyvässä kondiksessa ja nyt kun edellisestä pelistä on melkeen 1,5 vuotta niin en yllätys jos Bufyglien ois jo aika pulskassa kunnossa.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, AS Roma!
Janmark lähtee vapaille markkinoille.
Todella mielenkiintoista nähdä, että löytyykö tällaisille 30 pinnan middle-six miehille millaisia soppareita tänä vuonna. Aika tiukkaa on capin kanssa todella monella jengillä ja jotenkin olettaisi ettei kovinkaan moni jengi tässä tilanteessa halua työntää käsiään mihinkään 3v x 4 miljoonaa tyylisiin sopimuksiin Jänmarkin tyyppisille ihan ok - tason äijille.
 

Ralph

Jäsen
Kyle Palmieri voisi olla Avalanchelle ns. täydellinen hankinta. Kalliimpaan ei välttämättä ole palkkakatossa tilaa ja Palmierin sopimus päättyy tähän kauteen, joten ensi kauden jatkosopimusten aikaan ei hänestä ole enää haittaa. Pelaajatyyppinäkin sitä mitä Avalanchen hyökkäys nyt tarvitsisi eli rightin pisteitä tekevä laituri, joka myös sopivan nopea Avalanchen pelityyliin.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

QRCS

Jäsen
Tämän vuoden Free Agent Frenzy vaikuttaa ainakin lähtökohtaisesti mielenkiintoiselta tarjolla olevien maalivahtien osalta. Vapaiden agenttien lisäksi moni joukkue vaikuttaa olevan kiinnostunut ainakin tutkimaan mahdollisuuksia oman maalivahtitilanteensa ravisteluun. Saa nähdä tuleeko perjantaina dominoefekti, jossa nähdään usean maalivahdin löytävän uuden osoitteen vai jääkö hypetys mahdollisista hulinoista piippuun.

UFAt

Vaikka yksi iso kala lähtikin UFA markkinoilta pois Lehnerin Vegas-sopimuksen myötä, on tarjolla vielä toinen. Lisäksi tarjolla on runsaasti kokeneita 1B vaihtoehtoja:

- Jacob Markström, ehdottomasti isoin ja mielenkiintoisin nimi vapailla markkinoilla. Lehnerin 5x5 sopimus sekä flat-cap varmasti vaikuttavat potentiaalisten joukkueiden määrään, mutta oletusarvo on että Markström saa pitkän ja arvokkaan sopimuksen jostain.

- Braden Holtby, 30-vuotias Stanley Cup -voittajalle voi ennustaa vapaiden markkinoiden toiseksi suurinta sopimusta, vaikka viime kausi ei tilastojen valossa häikäissyt.

- Anton Khudobin, on mielenkiintoista nähdä, millaisen sopimuksen Playoffseissa osakkeitaan roimasti nostanut veteraani saa. Ei ole koskaan kantanut NHL:ssä 1-maalivahdin viittaa, joten lähteekö sitä vielä tavoittelemaan vai tyytyykö tandem-rooliin.

Lisäksi ilman sopimusta on iso liuta kokeneita NHL-maalivahteja:

- Henrik Lundqvist
- Thomas Greiss
- Corey Crawford
- Cam Talbot
- Mike Smith
- Craig Anderson
- Aaron Dell
- Jimmy Howard
- Ryan Miller

Osa heistä saattaa jo ripustaa patjat naulaan, mutta enemmistö varmasti etsii vielä uutta sopimusta.

Lehnerin lisäksi vapaille markkinoille asti eivät ehtineet Elliott eikä Brossoit, kun Philadelphia ja Winnipeg rauhoittivat ja takasivat jatkuvuutta omalle maalivahtiosastolleen ennen markkinoiden aukeamista identtisillä sopimuksilla.


RFAt

Rajoitettujen vapaiden agenttienkin määrä ehti jo kaventua, kun Pittsburgh ja Tristan Jarry solmivat 3x3,5mil sopimuksen.

Suurin ja mielenkiintoisin nimi ilman sopimusta RFA-markkinoilla on samasta osoitteesta löytyvä Matt Murray. Kiinnostusta 26-vuotiaaseen kaksinkertaiseen Stanley Cup -voittajaan varmasti löytyy, mutta vaihtoarvo ei Pittsburghin kannalta todennäköisesti päätä huimaa. Lisäksi huhujen mukaan Murray hinnoitteli itsensä ulos Chicagosta, Pittsburghin annettua heille luvan neuvottella Murrayn kanssa. Penguins on tehnyt QO:n Murraylle ja onkin mielenkiintoista nähdä mihin Murray päätyy, mikäli maisema vaihtuu.

Muut RFA-statuksella olevat, ehkä Malcolm Subbania lukuunottamatta, tulevat todennäköisesti jatkamaan nykyisissä joukkueissaan. RFA:na ilman sopimusta ovat mm. :
- Mackenzie Blackwood
- Alexandar Georgiev
- Linus Ullmark
- Kaapo Kähkönen


Sopimuksen alaiset

Huhuissa on pyörinyt myös paljon sopimuksen alaisia "starter" sekä 1A/B -tason maalivahteja. Viimeistään Lehnerin sopimuksen jälkeen ei ole salaisuus, että Vegas yrittää kovasti päästä Marc-Andre Fleurysta sekä tämän sopimuksesta eroon. Minnesota sen sijaan teki jo oman ratkaisunsa treidaamalla Devan Dubnykin San Joseen. Huhuissa on pyörinyt mm. Frederik Andersen, Darcy Kuemper ja Tuukka Rask. Vahvistusta maalivahtiosastolleen saattavat hakea myös esimerkiksi Colorado sekä Carolina, joista täytyisi tässä tapauksessa liikkua maalivahti myös ulospäin.

Vapaita paikkoja maalivahtiosastolta löytyy vielä ainakin Chicagosta, Vancouverista, Calgarysta, Edmontonista, Minnesotasta, Washingtonista sekä mahdollisesti Dallasista ja Vegasista (Fleuryn liikkuessa). Lisäksi joku vapaana olevista maalivahdeista saattaa löytää itsensä Detroitista, vaikkei se juuri tällä hetkellä olekaan maalivahdille houkuttelevin vaihtoehto.

Heitetään vielä loppuun joitain omia villejä veikkauksia mahdollisista seurojen vaihdoksista, joille voi jälkikäteen nauraa, kuinka väärässä tulikaan oltua..

Khudobin -> Washington, nuorelle Samsonoville kokenut maanmies aisapariksi
Lundqvist -> Vancouver, Canucksissa tykätään ruotsalaisista, kokemusta Demkon rinnalle
Greiss -> Edmonton, tandem-peluutukseen tottunut saksalainen Koskisen pariksi
Grubauer <-> Rask, molemmilla vuosi sopimusta jäljellä, Bostonille tilaa palkkakattoon, Colorado taas pistää paukkuja auki olevaan Cup-ikkunaan
Andersen <-> Kuemper, Arizonan taloudellinen tilanne ajaa ratkaisuun, jossa Kuemper vaihdetaan 5mil caphitiin, mutta 1 miljoonan palkalla olevaan Anderseniin.
Fleury - Stalock, Vegas maksimoi cap-tilan ja Guerin tuo vanhan joukkuekaverinsa Fleuryn sisään sekä nostaa Kähkösen backup rooliin
Markström -> Calgary, Flames löytää cap-tilaa ja hankkii selkeän 1-maalivahdin divisioonan sisältä
Holtby -> Chicago, Murray-neuvottelujen kariuduttua Bowman hankkii toisen Stanley Cup -mestarin maalille
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitetaan tähän omat villit veikkaukset maalivahtien siirroista:

Holtby - Calgary
Markström - Colorado
Lundqvist - Washington
Anderssen- Edmonton
Greiss - Las Vegas
Khubodin - Toronto
Fleury - Minnesota
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatkoa edelliseen:

Talbot - Vancouver
Stalock - Buffalo
Grubauer- Detroit

Todennäköisesti suurin osa menee metsään joku saattaa osuakin.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisätään nyt vielä veikkaukset maalivahdeista jotka aloittavat kauden nykyisessä seurassaan, mutta saattavat joutua kaupattavaksi kesken kautta:

Koskinen
Kuemper/Raanta
Reimer
 

Ralph

Jäsen
Anthony Duclair ei saa QO:ta Senatorsilta ja tulee näin UFA:ksi. 25-vuotias laituri teki viime kaudella heikossa Senatorsissa 40 pistettä 66 ottelussa, joten varmasti herättää kiinnostusta useammassa joukkueessa.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Anthony Duclair ei saa QO:ta Senatorsilta ja tulee näin UFA:ksi. 25-vuotias laituri teki viime kaudella heikossa Senatorsissa 40 pistettä 66 ottelussa, joten varmasti herättää kiinnostusta useammassa joukkueessa.
Erikoinen liike Ottawalla laskea mies vapaaksi. Vai onko taustalla jotain mistä ei julkisuudessa tiedetä?
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
We fight, we march!
Erikoinen liike Ottawalla laskea mies vapaaksi. Vai onko taustalla jotain mistä ei julkisuudessa tiedetä?
Viidessä vuodessa viisi joukkuetta. Jotainhan siellä on tehojen taustalla.
Tortorellalla oli suurin ongelma viisikkopeliin sitoutumisen kanssa. Duclair osui tehokkaasti mutta vietti suurimman osan peleistä pelaamalla max kolme vaihtoa kun kentällä ei tapahtunut asioita mitä haluttiin nähdä.
 
Tiikeri, näytä muna!

rottamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottawa Senators
Erikoinen liike Ottawalla laskea mies vapaaksi. Vai onko taustalla jotain mistä ei julkisuudessa tiedetä?
Ilmeisesti Senatorsin ja Duclairin arviot sopimuksen rakenteesta ja arvosta olivat niin kaukana toisistaan että neuvottelut eivät päässeet edes kunnolla alkuun ja Ottawa ei halunnut ottaa riskiä välimieskäsittelyn suhteen, Duclairin historian ja viime kauden perusteella on kai sitten ollut todella hankala veikkailla mitä sieltä olisi tullut. Joka tapauksessa Senators olisi luultavasti joutunut ottamaan vastaan sen mitä välimies olisi päättänyt, koska alle 4,5 miljoonan sopimuspäätöksiä ei kai saa joukkue hylätä.

Sääli, Duclair vaikutti olevan hyvässä paikassa ja kunnossa Ottawassa ja varmasti olisi ollut käyttöä, vaikka Bellevillestä onkin toki tulossa ainakin Formenton ja Abramov kisaamaan vapautuvasta laiturin paikasta. Toivon mukaan Duclair löytää hyvän joukkueen ja jatkaa hyvässä vauhdissa siellä sitten. Tai sitten käy niinkin hyvin että sopivaa ottajaa ei löydy ja päätyisi kuitenkin Ottawaan takaisin, ei sitäkään vaihtoehtoa GM:n puheiden mukaan ainakaan Senatorsin puolelta ole suljettu pois.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy