Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Free Agent Frenzy – kesä 2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Toby Dammit, 23.06.2019 klo 20.48.

 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tätä en näe ongelmana. Cap-tilaa voi edelleenkin tehdä kauppaamalla pelaajia pois. Esim Bailey.
   
 2. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Tottenham
  Lainaus:
  + Islanders oli vahvasti Panarinin perässä, joten eiköhän sielä Islandersin toimistolla ollut jokin plääni, että miten saavat tehtyä Barzalille jatkosopimuksen mikäli Panarin olisi tehnyt heidän kanssaan sopimuksen.
   
  Henkka tykkää tästä.
 3. Janders Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  CBA 10.4:
  "Clubs owing two (2) draft selections in the same round, must have them available
  in the next three (3) drafts.

  Clubs owing three (3) draft selections in the same round must have them available
  in the next four (4) drafts, and so on.

  When a Club owes two (2) or more draft selections in the same round, the signing Club does not elect the years in which such selections shall be awarded to the Prior Club; rather, the selections next available will be transferred to the Prior Club (i.e., a Club that owes two (2) selections has them available in the next two (2) drafts – that is when they are transferred)."

  Eli seuraavat käytettävissä olevat pickit noissa puitteissa. @Ralph in esimerkissä siis seuraavat neljä käytettävissä olevaa ykköskierroksen varausta seuraavan viiden vuoden sisällä. Tuollaisen tarjouksen voisi siis tehdä, jos esim. ensi kevään ykkönen on tullut jo treidattua.
   
 4. Ralph Jäsen

  Jotain tapahtuu taas, kun Nick Cousins siirtyy Canadiensiin vuodeksi miljoonan sopparilla. Hyvä alaketjujen pelaaja.
   
 5. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Aika ylättävää että Jake Gardiner, Ryan Dzingel, Micheal Ferland ja Marcus Johansson on edelleen vapaana. Ilmeisesti Gardinerin ja Johanssonin kohdalla on kyse siitä että loukaantumishistoria on iso kysmysmerkki. Kun taas muutaman huippukauden pelaneet 27 vuotiaat Dzingel ja Ferland varmaan taas haluaa sellaista pitkää ja rahakasta sopparia kun sillä pitäs varmistaa ne eläkerahat. Varmaan Dzingel, Ferland ja Johansson juttelee ihan samojen seurojen kanssa kun kaikki on leftin laitureita eli niillä on ihan oma tuolileikki menossa.

  Huhujen mukaan Gardnier kai haluisi palata Torontoon, mutta se melkeen vaatis sen että Marner sitten suuntaa muualle. Tosin jos näin käy niin sitten varmaan Dubas Gardnierin nappaa kun kovasti kaveria on mediassa kehunut. Jaksaako sitten Gardnier venailla miten Marner saaga päättyy onkin toinen juttu. Gardnier on näköjään Minnesotasta kotoisin joten ei yllätäs jos päätyis Wildiin.
   
 6. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ai saamari, Marnerista 4 ykköskieppiä ja Gardiner 6M pahvilla sisään. Sitten pari noista ykköskiepeistä johonkin semi-nuoreen jo tasonsa osoittaneeseen laitahyökkääjään. Palkkalappu saisi pyöriä siellä 4 miljoonan tietämillä. Oma katseeni tässä skenaariossa kohdistuisi Rangersiin ja Pavel Buchnevichiin. Tuskin edes tarvisi kahta ykköstä polttaa mieheen. Ragsista myös Chris Kreider voisi olla oiva palanen, hänen rantauttaminen tosin vaatisi sitten jo lisäkikkailuja capin kanssa...
   
 7. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Wildissa top4 tukossa johon ei Gardinerilla riitä. Eli eiköhän lähde muualta hakemaan isompaa pottia.
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  1 ykkönen Vegasille Gusevista ja toinen ykkönen Rangersiin Buchnevichista.

  Jäisi vielä pari ykköstä kaupiteltavaksi dediksellä.

  Näinkin se voisi mennä.
   
  Lico, Ck & Noppa10 tykkäävät tästä.
 9. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Periaatteessa kaikilla olisi aikaa Red Wingsiin. En kuitenkaan näe kenenkään erityisesti auttavan Wingsiä merkittävästi. Dzingel ja Ferland ehkä mieluummin. Siltikin ensi kesälle kannattaa varata tilaa kattoon, kun Athanasiou, Mantha ja Bertuzzi tarvitsevat uudet sopimukset ja niihin menee noin 15 miljoonaa todennäköisesti. Sitten Svechnikov ja De La Rose ottavat molemmat jonkin verran. Kaikkea ei kannata käyttää.

  Sama koskee myös muuten Columbusta kun pitää kiinnittää Dubois ja Anderson ensi kesänä. Siinä menee 12 miljoonaa varmaan.
   
 10. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  Marcus Johansson kahden vuoden sopparilla Buffaloon. Cap hit 4,5 miljoonaa.
   
 11. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Sopimuksessa 10 joukkueen NTC.
   
 12. StoneHenke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Ilves
  Montreal yrittää toden teolla havitella muiden huippupelaajia offer sheeteillä. Toimittaja David Pagnottan mukaan olivat tehneet Brayden Pointille tarjouksen, jota mies ei kuitenkaan hyväksynyt. Nyt huhutaan, että harkitsevat tosissaan tarjousta Patrik Laineelle.

  (Edit. Toinen uutinen väitti tiedon olevan peräisin Elliotte Friedmanilta. Ota näistä nyt selvää.)
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2019 klo 17.07
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 13. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Huhujen mukaan Pointille viskattu tarjous tapahtui jo ennen Ahon vastaavaa, mutta vastaus oli erittäin terävä "ei". Ajatus Laineesta Kotkaniemen laidalla kieltämällä kutkuttaa mukavasti, siinä olisi mielenkiintoista seurattavaa vuosikausiksi.
   
  Frostbite tykkää tästä.
 14. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Tämä frenzy on mennyt yllättävän hyvin vai pitäskö sanoa kuten kuuluu.

  Ei mitään katastrofisoppareita, toki muutama ehkä siinä rajoilla, mutta ei mitään josta tietää jo nyt että 3v ja ulososto ois paras.

  Johanssonin sopimus täydellinen esimerkki mitä sopimukset pitäs olla. 2 vuotta ja sopiva raha siihen. Jos homma toimii niin sitten jatkoa.

  Ehkä GM:t joskus oppii. Toki esim. Lucicin sopimukseen on pakko olla tullu omistajalta tai joltain johdosta käsky. Ei kukaan muuten tarjoa tuollaista sopparia.
   
 15. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Mielenkiintoista olisi tietää, kummalla kynnyksellä Bergevin on numeroita Pointin kohdalla pyöritellyt. Point on ehkä kevyesti Ahoa parempi pelaaja ja joten voisi arvella, että 8,5M ei välttämättä kiinnosta. Toisaalta 10,5M varmaan kiinnostaisi ja olisi Boltsille vaikea vastattava.

  No nythän Aho on rustannut nimensä paperiin, Habsin tarjous on rauennut ja Bergevin on vapaa yrittämään jotain muuta. Olen vähän pettynyt, jos iltaan mennessä ei ole uutta OSa tulilla.
   
  V-G- tykkää tästä.
 16. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Ainakin toi Elliotte Friedman selitti että Aholla ja Pointilla on sama agentti jonka kanssa Bergevin oli noista offer-sheeteista jutellut. Noiden keskustelujen perusteella Bergevin oli päätynyt tekemään offer-sheetin Aholle koska läpimeno saattaisi olla todenäköisempää ja Aho oli innokkaampi sen allekirjoittamaan kun oli tuskastanut siihen että Carolina tyrkytti vaan 8 vuoden sopparia ja neuvottelut olivat jumissa. Ymmärtääkseni sen verran noista offer-sheeteista jutellaan agenttien ja pelaajien kanssa etukäteen että teknisesti GM:ät antaa ne sitovan paperiversion vasta sitten kun pelaaja sen 100% varmuudella allekirjottaa.

  Mutta mielenkiintosta nähdä mitä nyt Bergevin tekee kun on taas uusi mahdollisuus offer-sheetille. Ahon kanssa harjoteltiin ja varmaan siitä otettiin opiksi se että jos tarjouksen tekee niin sen sitten kanattaa olla mallia että menee läpi. En tiedä miksi mutta fiilis on että Bergevin ennemin jahtaa Marneria kuin Lainetta. Tai yrittää uudestaan Pointia jos kuulee että siellä on neuvottelut tukossa. Sitä olen ihmetelly miksi Rantasesta, Werenskista taikka Tkachukista ei ole mitään offer-sheet huhuja ollut. Pappa-Tkachuk aikoinaan allekirjotti offer-sheetin joten voishan poikakin tehdä ihan hyvin saman.

  Yleensä on pääsyt NHL kiekosta lomalle 3.7. kun viimesetkin hyvät UFA:t napattu ja on voinut luottaa että hyvät RFA:it tekee jatkon seuransa kanssa. Mutta ei näköjään tänä kesänä vaan vieläkin pitää vahdata näitä siirtouutisia. No, kai se on ihan hyvä että on jotain ihmeteltävää kun kuuntelee kesämökillä sateen ropinaa.
   
  Kopteri tykkää tästä.
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Vislami tykkää tästä.
 18. Onko edes teoriassa mahdollista että joku voisi tehdä "bosmanit" änärille? Viitaten tietysti siis siihen kun RFA pelaaja on sidottu seuraan sopimuksen päätyttyäkin.
   
 19. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eikä vain sopimuksen päätyttyä, vaan myös ennen ensimmäistäkään sopimusta. Tällä viittaan tietysti varausjärjestelmään, jossa varaava seura saa pelaajan oikeudet x vuoden ajaksi.

  Teoreettisesti ajateltuna tuollainen romuttaisi samantien myös koko varausjärjestelmän. Ja kaipa myös palkkakatto olisi siinä kohtaa lainvastainen ja rajoittaisi vapaata kilpailua.
   
 20. Lainaus:
  Joo piti tästä perään kirjoittamani mutta unohdin.

  Mutta kuten mainitset koko systeemi varmaan luhistuisi, joten palaten kysymykseen onko tämän järjestelmän haastaminen realistisesti mahdollista Bosmanin ja eurofutiksen tapaan?
   
 21. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
  Eikös NHL ole jonkinlainen "säännelty kartelli" ja CBA alistetaan tuomioistuimen hyväksyttäväksi sekä USA:ssa että Kanadassa?
   
 22. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  Ihan mutulla heittäisin, että ämeriikassa työntekijän oikeudet ovat lähtökohtaisesti heikommat kuin Euroopassa. Lisäksi sopimusoikeus varmaan vahvempi ja on yhteisesti tehty rajoittava CBA eli käytännössä TES, johon pelaajat ovat siis sitoutuneet. Eikä koko ala ole rajoitettu, vain yksi liiga, kuka tahansa voisi periaatteessa pistää pystyyn kilpailevan firman ja tarjota pelaajille parempia ehtoja. Futiksessa oli kyse kaikista alan työntekijöistä ja työvoiman vapaasta liikkuvuudesta EUn sisällä. Näillä lähtökohdilla vastaus lienee aika vahva ei.
   
  pahakurki ja DTremens tykkäävät tästä.
 23. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ennen Bosmania pelaajat olivat sidottuja seuraan, vaikka ei ollut sopimusta. Bosmanin myötä tuli vapaa siirtyminen sen jälkeen kun sopimus loppui. NHL:ssähän oli myös jotenkin rajoitettu tuo siirtyminen aikanaan ja siihen taisi liittyä mm. Kurrin Italian vuosi, jotta pääsi Losiin, eikä tarvinnut muuttaa Phillyyn.
   
 24. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Sharksien RFA Kevin Labanc saanut yksivuotisen pahvin
   
 25. Rantojen mies Jäsen

  Lainaus:
  Mitä mulla menee tässä nyt ohi? Vuoden soppari miljoonalla 56 pistettä edellisellä kaudella tehneelle nuorelle nousujohteessa olevalle pelaajalle, kenen kokonaisansiot uran ajalta ovat ~2 miljoonaa? Uskooko mies todella Sharksien pyttyyn, vai ajatellaanko siellä että rahastus tapahtuu vasta ensi vuonna vielä paremman kauden jälkeen? Eikö noilla näytöillä kuitenkin sellainen +4m soppari olisi ollut saatavissa? Riskipeliltä kuulostaa, eikä nyt ihan heti tule mieleen, kuka tällaisen olisi viimeksi tehnyt ilman että rahastukset olisi jo tehty. Onko koskaan?