Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Frölunda Indians – runkosarja ei enää riitä

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Lampinen, 25.05.2015 klo 12.35.

 1. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Todella hyvältä näyttänyt alkukausi tosiaan. Örebrota vastaan sunnuntaina oli vaikeuksia sumpun keskellä pelata, mutta sieltäkin rutiinilla intiaanipaidat kaivoivat voiton. Joukkueessa on valtava määrä pistepotentiaalia ja se näkyy pitkässä juoksussa. Andreas Johnson on kapteenin ohella elämänsä kunnossa ja vetelee viimestä kautta urallaan Göteborgissa. Tänään täysin suvereeni yksilö kentällä, mutta ainoastaan Högbergin ilmiömäiset torjunnat piti nuorukaisen maalisarakkeen nollissa.

  Todella, siis todella lupaava kauden startti. Jokainen osa-alue toimii ja materiaali on todella leveä.
   
 2. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Tätä päivää en olisi uskonut näkeväni, Joel Lundqvist johtaa SHL:n maalipörssiä. On tää upeeta.
   
 3. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Koko joukkueen lento on ollut tähän mennessä täysin uskomaton. Lundqvistin lisäksi Ryan Lasch pelaa aivan uskomattomalla tasolla ja jenkkihyökkääjä on liigan paras pelaaja tällä hetkellä. Frölundan ehdoton vahvuus on materiaalin laajuus ja joka ilta löytyy tarvittaessa uusi ketju ratkaisemaan ottelun.

  Tuo ykkösylivoima muodossa Johnson-Lundqvist-Abbott-Lasch-Tömmernes on hullu ja mahdotonta pysäyttää. Karlskrona pyrki toisessa erässä pitämään nelikon tiiviinä ja antaa vetopaikkoja Tömmernekselle. Noh, ensimmäinen lämäri sisään.
   
 4. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Maajoukkuetauolle lähdettiin vähän ikävästi tappion jälkeen ja sitä edeltävät kaksi peliäkään ei ollut mitenkään hyviä. En nyt osaa tässä vielä kuitenkaan huolestua, ei pitkässä runkosarjassa voi pelata koko ajan sillä tasolla mitä alkukaudesta nähtiin. Toivottavasti ei nyt mene CHL:ssä yhtä tiukoille kuin viime kierroksella. Lasch on edelleen huippuvedossa ja Lundqvist myös, vaikka ei viime peleissä ole samalla tavalla enää pisteitä tehnyt. Lundqvistilla on vime vuosina ollut paljon vammoja ja on saanut paljon paskaa niskaan siitä kuinka on muka vanha ja hidas, joten erityisesti sydäntä lämmittää nähdä hänen huippukuntonsa. Sundströmia epäili moni ennen kauden alkua, mutta on kyllä todistanut olevansa vahvistus.

  Pelin ulkopuolellakin on positiivisia asioita. Faniklubi aikoo lentää omalla charterilla Skellefteå-peliin helmikuussa. Hemmetin hieno veto. Tämän vuoden Movember-paita oli muuten tajuttoman hyvännäköinen. Voitais aina pelata mustissa. Toki myös mainosten puute teki paidasta hienomman, mutta olihan se muutenkin todella tyylikäs. Onneksi huutokaupasta tarttui mukaan gameworn.
   
 5. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Allekirjoittaneelle käy hyvin paljon kukkaron päälle nämä viime kaudesta tutut CHL-taistelut. Vieraissa vedellään täysin vihkoon ja kotona tehdään tarvittava määrä maaleja. Eiköhän kotona taas joku tyylipuhdas 3,4-0,1 voitto ja seuraavalle kierrokselle. Usein isojen voittoputkien jälkeen on hyvä ottaa nokkaan, että alkuperäisistä periaatteista ei ruveta tinkimään.
   
 6. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Frölundahan on muuten pelannut aikaisemmin myös vihreillä paidoilla, ainakin vuosina 2007-09 taisi olla näin.
   
 7. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lainaus:
  Se vihreä oli kyllä myös hieno. Se oli arkipäivinä kotipeleissä käytössä. Vois tuoda sen takasin. Tämän kauden kotipaita on hienompi kuin parin aikaisemman vuoden juuri siksi, että siinä on enemmän vihreää.
   
 8. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Aivan, niin muistelinkin.
   
 9. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Mitä kaurapuuroa tuo Lundqvist on oikein kesällä syönyt? Yhtäkkiä 33-vuotiaana alkaa maalintekijäksi. Kaks maalia kauden ekassa maajoukkuepelissä.
   
 10. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Tänään ollaan jännän äärellä Litvinovin kanssa kotijäällä. Frölunda on ollut tajuttoman hyvä koko kauden kotonaan ja pieni notkahdus juuri ennen taukoa on ihan ymmärrettävä. Nyt on kumminkin palautettu jalat maahan ja pitää jällein alkaa uskomaan työntekoon. Luottavaisin mielin iltaan ja eiköhän se ole ole 2,3-0 ensimmäisen erän jälkeen.
   
 11. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Tyylikäs 6-0 voitto Litvinovista ja kahdeksan parhaan joukkoon CHL:ssä. Litvinov kulutti eilisessä ottelussa paljon jäähypenkkiä ja se on nykykuntoista Frölundan ylivoimaa vastaan itsemurha. Spencer Abbott ja Ryan Lasch olivat hyökkäyspään kuumimmat jätkät, kun järjestelivät paljon vaaratilanteita kaverin maalille. Sebastian Stålberg oli myös mukavassa liidossa, mutta eilen se palkittiin ainoastaan yhdellä maalilla. Lars Johansson joutui pari kertaa todelliseen testiin, mutta viimeiset 35 minuuttia sai lähinnä pysäytellä rännikiekkoja. Puolustajista Persson antoi eniten positiivisia signaaleja ja isokokoinen ruotsalainen tuntui välillä vaikuttavan joka puolella kenttää.

  Tästä on hyvä jatkaa.
   
 12. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Hienoa tällä hetkellä on se, että vaikka pelataan kuinka paskasti niin silti voitetaan. Tänään ensimmäinen erä oli hyvä ja siihen se sitten jäikin. Vaikka Gustafsson ei tänään huono ollutkaan, on Lasse mielestäni noussut selkeästi ykkösmaalivahdiksi ja toivoisin, että saisi myös valmennukselta sen luottamuksen osoituksen, joka varmasti kasvattaisi vielä itseluottamusta.

  Lundqvistilla tuli muuten tänään täyteen 703 peliä Frölunda-paidassa, jolla nousee tilastoissa neljänneksi. Jäädään odottamaan pystyykö vielä joku päivä ohittamaan Ronnie Sundinin.
   
 13. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Lainaus:
  Tähän vahva sama. Toisaalta Lasse on pelannut kaikki ns. tärkeät ja isot matsit tähän mennessä, eilistä lukuun ottamatta.

  Eilisen tarkka ja tiukka pelaaminen ei tullut yllätyksenä, mutta lopun tuomarisekoilu nosti panoksia toiseen osaan. Tuomari kaksikko Martin Frano ja Jussi Leppänen eivät antaneet Frölundan ottaa aikalisää, kun jäällä oli neljä puolustajaa, vaan antoi jäähyn. Tuosta Luulaja ja Mastomäki kiitti viemällä ensimmäisen osan 3-2 CHL:ssä. Rönnberg kritisoi huomattavasti tuomaripäätöstä, kun ei mielestään saanu edes tilaisuutta ottaa aikalisää. Maalin jälkeen joku nakkasi Jortsu-tyyliin vesipullon jäälle, joten Frölunda pelasi käytännössä koko viimeisen 5 minuuttisen alivoimaisena.

  CHL:ssä on tutun kaavan mukaan lähdetty aina takaa-ajoasemassa kotipeliin ja hoidettu homma kotio. Näin tapahtuu myös tällä kertaa.
   
 14. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lainaus:
  Se oli itse kapteeni, joka sen pullon heitti. Myönsi myöhemmin illalla paikallislehdelle. Jostain syystä juomapullot tuo Lundqvistin veljeksistä huonoja puolia esiin.

  Luotto on kova, että kotona homma hoidetaan. Ja toivottavasti Lasse on silloin maalissa. Ei Gustafsson edelleenkään huono ollut, mutta ei hänestä ainakaan vielä ole löytynyt sellaistakaan puolta, että osaisi tehdä niitä gamesavereita, joilla pitäisi huonosti pelaavan joukkueen pelissä mukana. Lasse osaa parhaimmillaan tämän. Toivottavasti Lasse on myös huomenna maalissa ja joukkue olisi löytänyt paremman vireen niin päästäisiin takaisin piikkipaikalle.
   
 15. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Mä en nyt kyllä ymmärrä tätä, että Persson lähetetään lainalle Färjestadiin. Eikö sitä ois voinut minnekään muualle laittaa?
   
 16. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Pilkuilta jatkoon Luulajan kustannuksella. Siellä meinasi taas tuomarit nousta päärooliin, kun Patrik Carlsson lensi ulos puhtaasta taklauksesta. 5 minuutin jäähyn aikana Luulaja ja Johan Harju tasoitti yhteismaalit 7-7:een. Ratkaisua piti aina hakea rankeilta asti ja kotijoukkueelta onnistui Lasch, Abbott sekä Johnson.

  Paras ruotsalainen tähän mennessä ja tällä hetkellä, se ei yllätä ketään. Seuraavaksi CHL:ssä tulee vastaan Dick Axelsson ja Davos.
   
 17. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lasselle kahden vuoden jatkosopimus. Hienoa! Ei olla edelleenkään hävitty yhtään peliä, jossa Lasse on aloittanut maalissa.
   
 18. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Loistava uutinen. Nyt ei jouduta kokemaan samaa kohtaloa kuin Julius Hudacekin tai Frederik Andersenin kanssa. Yksi liigan parhaimmista maalivahdeista kiinnitetty kahdeksi kaudeksi, huikeaa.
   
 19. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Mun on vaan pakko sanoa, että mä rakastan tätä tän kauden joukkuetta. Ei se aina mitenkään helppoa tai kaunista ole, mutta jotenkin se voitto vain kaivetaan käytännössä aina. Lasse on aivan uskomattomassa vireessä.
   
 20. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lundqvist teki sitten uuden kauden maaliennätyksensä, 18 maalia. Aikasempi ennätys oli tehty 21-vuotiaana. Nyt on tietysti erittäin hyvät ketjukaverit, mutta on niitä ennenkin ollut hyviä ketjukavereita, eikä ole tällaista lentoa löytynyt. Media jopa kirjoittelee mahdollisesta kiinnostuksesta NHL:ssä, joka kuulostaa kyllä aika hullulta, kun kaverilla ikää on kohta 34 vuotta. Tätä vauhtia jos jatkaa, niin world cupiin saattaa kyllä olla mahdollisuus. Olisihan se hienoa nähdä Lundqvistin veljesten pelavan taas yhdessä.

  Näyttää muutenkin joukkueen kannalta aika hyvältä. Lasch on pistepörssin kärjessä. Siitä on aika monta vuotta kun Frölundan pelaaja on siellä viimeeksi ollut. Lassekin jatkaa uskomatonta virettään, vaikka eilen nyt tulikin vähän huonompi peli ja kauden ensimmäinen tappio. Ainoa asia, joka minua tällä hetkellä huolestuttaa on se, että Gustafsson ei ole mitenkään vakuuttanut. Jos Lasse pysyy terveenä, niin eipä tuo haittaa, mutta jos Lasse loukkaantuu keväällä, niin sitten ollaankin ongelmissa. Noita loukkaantumisia on muutenkin ollut viime aikoina vähän liikaa. Heti kun Bohm päästettiin pois niin kaksi pakkia loukkaantu. Fantenbergilla jo vaikka kuinka mones aivotärähdys, toivottavasti paranee nopeasti.
   
 21. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Alkaa pikkuhiljaa huolestuttamaan. Nyt on oltu enemmän tai vähemmän paskoja seitsemän pelin ajan, joista viisi on hävitty. Runkosarjan voitto on jo käytännössä hävitty ja jos otteet jatkuu samalla tavalla niin tulee taas lyhyt kevät. Nyt mitataan todella Rönnbergin valmennustaitoja, onnistuuko saamaan pelaajat taas uskomaan itseensä. Taitoahan tuosta joukkueesta kyllä löytyy, mutta nyt taitaa olla enemmänkin mentaalipuoli jumissa. Rönnberg on parasta mitä seuralle on tapahtunut vuosiin, mutta vähän alkaa epäilyttää se onko Rogerista kuitenkaan viemään joukkuetta päätyyn asti.

  Sundström on muuten mielestäni ollut erittäin hyvä haku. Pisteitä ei ole koko ajan tullut, mutta asenne ainakin on kohdillaan ja välillä kun tuntuu että muu joukkue löysäilee on Sundström ainoa, joka saa edes paikkoja aikaiseksi. Millon Patrick Carlsson on tehnyt viimeeksi maalin? Färjestadia vastaan pääsi läpiajoon ja tänään vastustaja väkisin yritti tarjota maalia, mutta kun ei vaan osaa. En ihan ymmärrä onko Joey Crabb juuri sitä mitä tämä joukkue kaipaa. Axelssoninko ne aikoo tiputtaa kokoonpanosta kunhan maahanmuuttovirasto antaa Crabbin pelata?
   
 22. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Se saattoi olla, että meni tänään Lassen loukkaantumisen myötä kultahaaveet. JG:n taso ei vakuuta. Onhan tämä nyt perseestä. En tiedä oisko siihen kultaan muutenkaan mahdollisuuksia, mutta mieluusti sitä haluaisi nähdä mihin rahkeet riittää parhaimmalla kokoonpanolla.
   
 23. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Eihän tässä tiedä mitenpäin olis. Ensimmäinen finaali kymmeneen vuoteen. Ihan uskomatonta. Gustafsson oli hyvä tänään ja Lassekin on tervehtynyt. Itse asiassa ollaan tällä hetkellä sellaisessa tilanteessa, ettei yksikään pelaaja ole loukkaantuneena. Ihan sama kumpi tulee vastaan, molemmat on voitettavissa. Ehkä kuitenkin toivon Växjöä, ihan vain siksi, että siinä tapauksessa voisi mennä vieraspeleihinkin. Rönnbergillä oli tavoitteena päästä finaaliin kolmantena vuotenaan ja niinhän siinä nyt kävi. Hieno valmentaja. Mielenkiintoista on muuten se, että Lundqvist ja Axelsson pelasivat joukkueessa myös tuolloin kymmenen vuotta sitten.
   
 24. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Samoin kuin myös Patrik Carlsson, hän oli tosin juniori-ikäinen jos oikein muistan.
   
 25. Hyman Roth Jäsen

  Eikös Frölundan edellisissä mestarijoukkueissa TPS-jäähis Kallio ollut aika ratkaisupelaaja? Nyt sitten näyttäisi Artturi Lehkonen kantavan vastaavaa ratkaisijan viittaa, toivottavasti poika nähtäisiin myös MM-kisoissa, koska jo nyt tehdyt 7+6 ei ole ollenkaan huono saldo pudareissa.