Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Frölunda Indians – runkosarja ei enää riitä

Viestiketju osiossa 'Muut ulkomaalaiset sarjat' , aloittajana Lampinen, 25.05.2015 klo 12.35.

 1. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Toisen kerran peräkkäin loistavan runkosarjan pelanneen Frölundan matka katkesi jällein kaukana finaalipeleistä. Kerta toisensa jälkeen Roger Rönnbergin joukkue tuntuu olevan aseeton kriittisissä paikoissa. Ja samoilla ongelmilla. Frölundan ykköspyssyt ei löydä maaliverkkoja enää totutulla tavalla playoffeissa ja Frölunda häviää puhtaasti kaksinkamppailut tolppien välissä. Tähän Frölunda on reagoinut kesällä nopeasti ja se on hankkinut Johan Gustafssonin tolppien väliin. Mies voitti Luulajan kanssa hopeaa 12-13 kaudella, minkä kruunasi MM-kulta Tre Kronorin kanssa. Kaksi kautta rapakon takana Minnesota Wildin organisaatiossa ei poikinut suunniteltua jatkoa, kun mies joutui viime kaudella välillä hakemaan vauhtia aina ECHL:stä.

  Gustafsson on tulevaisuuden nimiä ja selvä steppi ylöspäin Frölundan maalivahtiosastolla. Viime kauden lopussa ykköstorjujaksi noussut Lars Johansson jatkaa toisena maalivahtina, kun Linus Fernström siirtyi Karlskronan riveihin. Johansson tarjoaa hyvää kirittäjää Gustafssonille, eikä varmasti tule päästämään nuorukaista helpolla peliajan suhteen. Frölundalla on kova ja valmis maalivahtipaketti kaudelle 2015-2016.

  Frölunda menetti kaksi tärkeää puolustajaa, kun Mikael Wikstrand siirtyi arkkivihollisen Färjestadin riveihin ja Erik Gustafsson matkasi Chicagon organisaatioon rapakon taakse. Wikstrandin korvaajaksi Frölunda hankki Henrik Tömmernesin, joka oli hakemassa Tapparalle kolmatta peräkkäistä kakkossijaa Suomesta. Tömmernes ja Wikstrand ovat hyvin samankaltaisia pelaajia, joten Rönnbergin onnistui korvaamaan Färjestadiin matkaavan puolustajan loistavasti. Gustafssonin tontti on todella suuri paikattavaksi, mutta viime kauden loppupuolella tullut Lukas Bengtsson on potentiaalinen nimi korvaajaksi. Bengtsson nousi peli peliltä suurempaan rooliin ja on Elias Fälthin ohella Frölundan tärkein kiekollinen puolustaja. Keski-ikä puolustuksessa laskee jällein, kun Fälthin ohella ainoa 30+ on Christoffer Persson. Nuorukaisista Jacob Larsson ja John Nyberg ottivat viime kaudella tärkeitä ensiaskelia miesten tasolle, joten odotukset ovat jällein suuremmat. Varsinkin Larsson tuli viime kaudella rytinällä sisään ja ottamassa paikkaansa Oliver Bohmin vierestä pelaavasta kuusikosta.

  Hyökkäyksen suurin kysymys on kuka korvaa Mathis Olimbin. Olimb oli vuosia Frölundan ykkössentteri, mutta ei pystynyt koskaan omalla panoksellaan viemään göteborgilaisia finaaleihin. Frölundan sentterikalusto ei tule suuresti muuttumaan, kun sopimukset on jo Mattias Janmarkin, Joel Lundqvistin ja Nicklas Lasun kanssa. Janmark oli playoffeissa yksi Frölundan parhaimmista pelaajista ja hänen roolinsa kasvaa entisestään, kun Göteborgissa ikävöidään norjalaista. Laituripuolella ei tulla suuria muutoksia näkemään ja nykyinen rosteri tuskin saa täydennystä kesän aikana. Artturi Lehkosen kausi oli todella vaikea, mutta nyt suomalaiselta odotetaan jällein uusia harppauksia. Andreas Johnson pelaa ensimmäisen kauden ilman Olimbia ja mielenkiintoista nähdä kuinka peli kulkee ilman tutkapariaan. Ryan Lasch ja Robin Figren ovat myös tarjolla TOP-6:een. Frölunda hankki jällein jönköpingistä uutta potentiaalia joukkueeseen, kun Patrik Carlsson lähtee hakemaan Göteborgista lopullista läpimurtoa SHL:ään. Carlsson on iskenyt viimeiseen kolmeen kauteen 37 maalia SHL:ssä.

  Näiden puheiden jälkeen ensimmäinen ketjuhahmotelma:

  Johnson-XXX-Lasch
  Lehkonen-Janmark-Figren
  Carlsson-Lundqvist-Blidh/Rosseli-Olsen
  Axelsson/Widerström-Lasu-Rosseli-Olsen/Blidh

  Tömmernes-Bengtsson
  Bohm-Larsson/Persson
  Fantenberg-Fälth
  Persson

  Gustafsson
  Johansson
   
 2. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Johan Sundströmiä ja Dennis Rasmussenia on kovasti huhuttu Olimbia korvaamaan. Rasmussenin perässä on noin puolet SHL-joukkueista, joten kuinka korkealla sitten Frölunda on miehen vaihtoehdoissa. Sundström kelpaisi kyllä. Sittenhän siellä on vielä Stålberg taistelemassa peliajasta, Stålberg on kai pelannut myös laiturina?
   
 3. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Rasmussen kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta. Skellefteå on myös kärkkäänä pelaajamarkkinoilla, minne sitä tunkua aina on. Eihän tuo Sundström ole puhdas sentteri? Jotenkin mielikuvat antaisi muistaa näin.

  Stålberg on tosiaan mielenkiintoinen tuttavuus, mutta vähän tuntuu olevan täyttä laituripuolella tällä hetkellä. Lehkonen löysi itsensä jällein kauden lopussa ja Blidh-Widerström kaksikko on kolkutellut ovia jo pitempään alempiin ketjuihin. Varmasti taistelee pelipaikoista, mutta tiukkaa tekee, jos onnistumisia ei tule. Carlssonille on kaavailtu myös isoa roolia, joten rotaatiota löytyy ainakin.
   
 4. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Ainakin AHL:ssä Sundström on pelannut sentterinä.
   
 5. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Patrik Carlssonhan on muuten Göteborgissa tuttu kasvo ennestään, pelasi keväällä 2006 Frölundan paidassa finaaleissa Färjestadia vastaan josta valitettavasti jäi hopea käteen. Sundströmkin muistaakseni pelasi Frölundan paidassa kaudella 2011-2012.
   
 6. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Lainaus:
  Molemmathan ovat ihan alunperin göteborgilaisia. Sundström ei Ruotsissa ole muualla pelannutkaan ja harjoittelee kesät Göteborgissa, joten jos Ruotsiin palaa niin eiköhän Frölunda ole se luontevin vaihtoehto. Joukkueella on käynnissä "göteborgilaistamis-projekti", jossa yritetään rakentaa joukkueen runko omista pelaajista ja hankkia paluumuuttajia, joten Sundström sopisi siihenkin nähden oikein hyvin.
   
 7. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Keitäköhän muita Frölundan omia kasvatteja olisi vapaana, jos joukkue kerran yrittää kasata omatuotantoista joukkuetta? Tarkoitan siis sellaisia pelaajia jotka ovat aloittaneet uransa Frölundassa ja pelaavat nyt jossain muualla?
   
 8. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Eipä niitä taida Sundströmin lisäksi juuri muita olla. Uusista tulokkaista Carlsson ja Stålberg ovat omia kasvatteja ja Tömmerneskin tuli Frölundaan jo A-junnuihin. Lechtalerin mukaan joukkueella on visio, johon kuuluu 10 entistä pelaajaa ja heidän saaminen takaisin kotiin. No kolme niistä jo tuli, mutta suurinta osaa saadaan varmaan odottaa vielä muutama vuosi. Tuohon ryhmään kuului ainakin vanhempi Stålberg, Simon Hjalmarsson ja Mathias Porseland. Yksi pelaaja joka tullaan ihan varmasti näkemään vielä Frölundan paidassa on Fredrik Pettersson, mutta eiköhän Freddeäkin saada vielä odotella, kun voitti tällä kaudella NLA:n pistepörssin ja sopimustakin vielä kaksi kautta jäljellä.

  Tässä visiossa on varmasti takana se, että yritetään saada yleisöä innostumaan enemmän. Viime aikoina on aika monena vuotena tullut tappiota, eikä ole päästy yleisömäärissä tavotteisiin. Vanhat tutut omat kasvatit yhdistettynä nuoriin lupauksiin, joita Rönnberg on Frölundaan saanut, kuulostaa ihan hyvältä reseptiltä.

  Edit. Katselin tuossa vielä vähemmän tarkemmin niin onhan joukkueessa jo nyt ihan kivasti 12 omaa kasvattia, jos Bohm, Tömmernes ja Lundqvist lasketaan mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2015 klo 16.10
 9. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  En nyt tiedä voiko Tömmernesiä omaksi kasvatiksi laskea koska mieshän kumminkin aloitti jääkiekkouransa kotiseuransa Färjestadin junioreissa ja siirtyi Frölundaan vasta kaudeksi 2008-2009, anteeksi jos sanon näin. :D
   
 10. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Tiedä ja mene, mutta omasta mielestäni tuo omat pojat- projekti on saamassa jo liian isoja kaavoja. Eiköhän iso yleisö unohda hyvin nopeasti syntymäpaikan passissa, jos menestys on nähdyllä tasolla. 2000-luvulla tuo palkkasotureiden määrä kasvoi kriittiselle tasolle, mutta nyt Frölunda on tehnyt pitkää jo hyvää duunia.

  Tässä kohtaa rakennusta pitää unohtaa pelaajien lähtökohdat ja haalia joukkueeseen markkinoiden kovin sentteri, oli se kiinalainen tai tanskalainen. Joukkue näyttää nyt hyvälle, mutta on vailla Mathis Olimbin korvaajaa.
   
 11. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Tömmernes ja Bohm siirtyi Frölundaan A-junnuihin, Lundqvist B-junnuihin. Joten ei varsinaisia omia kasvatteja, mutta pitkään joukkueessa olleita.

  Samaa mieltä, että ei ole väliä mistä Olimbin korvaaja tulee, mutta kelpais tuo Sundström taitojensakin puolesta, jos ei sieltä mitään Rasmussenia ole mahdollista saada.
   
 12. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Lainaus:
  Jotenkin oma muisti lyö täysin tyhjää Sundströmin kanssa. Sellainen hatara kuva, että kiekollisesti ei ole edes lähellä Olimbin tasoa. En ole peliäkään häneltä viimeiseen kolmeen vuoteen nähnyt, mutta kysyin herrasta yhdeltä Isles-mieheltä ja se vähän peesasi omia näkemyksiä. Ei välttämättä Eurooppaan kiekollinen ykkössentteri. Toki olen enemmän kuin mielelläni väärässä. Kooaltaan mielenkiintoinen pelaaja, eikä mene mikkihiirisarjaan.

  Rasmussen kirjoittaa kuulemma tänään Växjön kanssa kahden vuoden sopimuksen, joten toivottavasti listoilla on muitakin nimiä.
   
 13. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Göteborgs-Postenissa julkaistiin juuri Rönnbergin ja Lechtalerin ajatuksia ja turhauttavaa oli lukea, koska kuulostaa siltä, että saadaan vielä hetki odotella julkistuksia eikä rahaakaan niin hirveänä ole. Ihan mielenkiintoinen tieto se, että Patrik Nemethin kanssa neuvotellaan, jos ei saa uutta NHL-sopimusta.
   
 14. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Jaha, se lähti sitten Blidh Amerikkaan.
   
 15. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Sundström sieltä tuli kahden vuoden sopimuksella. Kelpaa vaikka ei varmaan Olimbia pysty korvaamaan, mutta toisaalta pystyykö kukaan sellainen johon Frölundalla on varaa? Edelleen huhutaan Rasmusseniakin.
   
 16. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Ja hetki sitten julkaistiin Spencer Abbott. Täytyy myöntää, että minulle kyllä ihan tuntematon nimi. Pienikokoinen mutta ihan mukavasti kerännyt pisteitä aikaisemmilla kausilla.

  Positiivinen uutinen on se, että viime kaudella tehtiin voittoa huimat 7,1 miljoonaa kruunua. Edellisellä kaudella taisi tulla 80 000 kruunua ja sitä ennen oli monta tappiollista kautta, joten hyvään suuntaan ollaan menossa.
   
 17. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Hyökkäys on saanut uusia nimi sitten viime kerran. Eiköhän tuo ala olemaan kasassa ja voisi jotain tämmöistä hahmotella:

  Lasch-Sundström-Abbott
  Johnson-Janmark-Figren
  Carlsson-Lundqvist-Lehkonen
  Rosseli-Olsen-Lasu-Widerström/Axelsson/Stålberg

  Voisi jo sanoa todella kovaksi tuota nippua. Lasch-Abbott parivaljakko on jo aiemmin pelannut yhdessä, joten eiköhän Rönnberg tuon kortin katso myös Göteborgissa. Laituriosasto on todella laaja, joten variaatioita Rogerilta todellakin löytyy. Peliaikaa pitäisi löytyy Stålbergille ja Widerströmille, mutta tällä hetkellä se näyttää jäävän minimaaliseksi. Rosseli-Olsen esitti myös sellaisia otteita, että vähän tekee kipeää sijoittaa mies vasta nelosketjuun. Toki omaa täydelliset ominaisuudet myös siihen. Anton Axelssonin rooli tulee todennäköisesti jäämään todella vähäiseksi, enkä yllättyisi, jos vielä vaihtaisi maisemaa. Nuori Anton Karlsson alkaa olla myös sillä kynnyksellä, että pelipaikka lopullista läpimurtoa varten pitäisi löytyä.

  Joko mennään päätyyn asti?
   
 18. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Aika hyvillä mielen odotan kauden alkua näiden harjoitus- ja CHL-pelien jälkeen. Uusista vahvistuksista Gustafsson ja Carlsson ovat pelanneet mielestäni hienosti. Tämän päivän peliä en nähnyt, mutta ainakin tulosten perusteella kuulostaa siltä, että Abbottkin olisi löytänyt pelinsä. Lauridsen on juuri sitä mitä Frölundasta on puuttunut, kunhan nyt saisi kaulansa kuntoon. Erityisen iloinen olen siitä, että Lundqvist tuntuu olevan huippukunnossa. Viime kausi oli kapteenille aikamoista vuoristorataa ja toivottavasti tällä kertaa olisi jo alusta asti hyvä kausi. Kunhan nyt kroppa pysyisi kunnossa. Carlssonin ja Lundqvistin välillä on kemiaa. Alkais jo!

  Lopuksi ihan uteliaisuudesta, kumman puolella @Lampinen oli CHL:ssä?
   
 19. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Alkukausi on lähtenyt mallikkaasti käyntiin, kun CHL:stä oman lohkon voitto ja SHL:stä 8 pistettä kolmen ottelun jälkeen. Tänään näin ensimmäisen SHL-matsin ja kyllähän tuosta palapelistä tärkeitä palasia puuttuu, kun Mattias Janmark ja Johan Sundström ei ole kokoonpanossa. Janmark on siis rapakon takana ja toivottavasti palaa vielä tämän kauden pelaamaan Ruotsiin.

  Spencer Abbottista on sanottava, että pelimies kyseessä ja pitkästä aikaa tuntuu puhdas snaipperi löytyvän joukkueesta. Andreas Johnson hakee vielä itseään tasakentällisin ilman Olimbia. Paljon hyviä juttuja jo tässä vaiheessa kautta. Ylivoima tuntuu nyt luistavan kauden alusta lähtien, mikä on helvetin jees. Malmöstä sanottava sen verran, että tulee olemaan mille joukkueelle tahansa paha pala purtavaksi täksi kaudeksi.
   
 20. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Ylivoima oli kyllä tänään luokatonta. Färjestadilla oli vaarallisemmat paikat Frölundan ollessa ylivoimalla. Abbott on kyllä todellakin löytänyt pelinsä, tänäänkin muutama loistopaikka. Joelin kaunis maali kyllä lämmitti mieltä.

  Eniten mua epäilyttää se sama ongelma mikä on ollut jo vuosia, fyysisyyden puute. Luleå vastaan göteborgilaiset oli ihan koko ajan katollaan ja taklaukset tais mennä jotain 30-5 Luleån hyväksi. Enkä ole kyllä vielä vakuuttunut siitäkään onko meillä tarpeeksi hyvät maalivahdit mennä päätyyn asti.
   
 21. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen kuuden peräkkäisen voiton jälkeen. Mutta kun se nyt näyttää siltä, että Janmark ei ole takaisin tulossa, niin pitäisi jossain vaiheessa löytää hänelle korvaaja. Hyvinhän tässä ollaan ilmankin pärjätty, mutta pidemmän päälle voi olla vaikeampaa. Lehkosesta ei saada parasta irti sentterinä ja ei hän taida itsekään siinä kovin viihtyä. Wideströmiltä hyvä paluu joukkueeseen, mutta ei häneltä voi paljoa odottaa. Mielellään näkisin myös Lundqvistin ja Carlssonin taas samassa ketjussa, heillä on kemiaa.
   
 22. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Kautta pelattu seitsemän peliä, joten ei tässä vielä liikaa kannata innostua, mutta väkisinkin meinaa hymyilyttää. On meillä hieno joukkue kasassa! Ratkaisijoita löytyy jokaisesta ketjusta, ylivoima toimii, maalivahdit ovat pelanneet hyvin. Ja koko joukkueesta huokuu valtava voitontahto. Haastatteluissa pelaajat tuovat jatkuvasti esille kuinka joukkueessa on nyt oikea mentaliteetti ja treenataan kovempaa mitä ikinä missään. Ingolstadt-voiton jälkeenkin oli pojilla vielä jalkatreenit. Hyvillä mielin tästä eteenpäin.
   
 23. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Tom Nilsson tuli siis takaisin Göteborgiin. Ihan hyvä haku. Tälläkin hetkellä Bohm loukkaantuneena ja Persson pelikiellossa, joten leveyttä tarvitaan. Widerström ja Ehn lähetettiin taas Allsvenskaniin, onko tää sen merkki, että sieltä on tulossa myös hyökkäyspäähän vahvistusta?
   
 24. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Lainaus:
  Mun mielestä erittäin mielenkiintoinen hankinta. Kaikkien ollessa kunnossa Frölundalla on 9 puolustajaa, jota voi hyvin peluuttaa. Loistavia otteita esittänyt Jacob Larsson on todennäköisesti sitten ensimmäisenä hodariosastolla. Silti, jos hyökkäyksen tehot pysyy kutakuinkin samoissa, tuolla puolustuksella voitetaan mestaruus.
   
 25. Meeps Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Frölunda
  Mikä peli. Tässä on ihan sanaton. Meillä on aivan tajuttoman kova joukkue. Ja kapteenille 3+2! Joel on elämänsä kunnossa. Viime kaudella tuli runkosarjassa 5 maalia, nyt on 11 pelissä 7. Meneekö tuolla jopa joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen? Tää joukkue tulee menemään vielä pitkälle.

  Ainakin minulle tuli hieman yllätyksenä, että se oli Persson, joka lähetettiin pakeista Allsvenskaniin lainalle. Ei ole ehkä kyllä ihan parastaan vielä näyttänyt, joten mikäs siinä. Lauridsenkin saisi kyllä vielä parantaa, mutta ehkä parempi antaa hänelle aikaa tottua joukkueen pelityyliin.