Football Manager 2006

  • 34 107
  • 249

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Cube kirjoitti:
Muita seuravinkkejä otetaan kuitenkin aina vastaan.

Rennes on oikein erinomainen vaihtoehto, jos tahtoo vähän haastetta, muttei kuitenkaan liikaa. Sellainen aika ideaali joukkue FM'n pelaamiseen. Suosittelen paljon ennemmin kuin Lyonia. Seuran runko koostuu kuitenkin nuorista pelaajista ja juniorit ovat vähintään Lyonin tasoa. Toisekseen mikäs sen mukavampaa kuin tuoda mestaruus vuosien tauon jälkeen Rennesille. Rennesin joukkueessa on kuitenkin valtava kasa nuorten maajoukkuepelaajia. Didot&Gourcuff ns. timantteina.

Toinen hyvä vaihtoehto on Toulousse. Joukkueen runko on nuori, hyvät juniorit, olosuhteet muutenkin hyvät. Ei kuitenkaan niin kova kalusto alunperin kuin Rennesillä ja ei aloiteta suoraan myöskään UEFA-Cupista. Junioreista nousee ihan kivasti kuitenkin tosiaan hyvin junioreita, joten suosittelen jos vähän haluaa haastetta.

Omat viimeiset projektit ovat olleet Romanian Dinamo Bucharestin ja Ukrainan Metallurg Donetskin luotsaaminen. Ensimmäinen oli varsin mukavaa siinä suhteessa että ovet kävivät kovaa tahtia ulospäin, mutta silti tuli ihan mukavaa menestystä. Lähinnä nuorten scouttauksella ja jonkun verran myös junnuista nostamalla. Metallurg Donetsk on haaste sinänsä, koska seura on Ukrainan liigassa selkeästi kahta kärkiseuraa jäljessä alunperin, mutta tiukoille ne saa pistettyä silti.

Belgiasta löytyy myös muutama mukava joukkue, mm. Charleroi. Hauskana joukkueena tietenkin Beveren. Mikäs sen veikeämpää kuin marssittaa 11 ulkolaista(norsunluurannikkolaista) avaukseen.
 

dtw!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Avalanche, hirvee intensiteetti
Täällä on ollut jo useamman kuukauden tulilla Leyton Orientilla Englannin League Twosta aloitettu peli. Menestys on ollut varsin hyvää ja sarjatasojen nousu sutjakkaa, yhteenkään kanoottisarjaan ei tarvinnut pysähtyä toiseksi kaudeksi, vaan noustiin kerran vuodessa. Jo League Twossa median mukaan joutuisin kamppailemaan putoamista vastaan, ja sama meno jatkui ylemmissäkin divisioonissa. Olisi ollut hauskaa päästä pitämään itse lehdistötiedotteita nousun varmistuttua ja hieman syötettyä toimittajille takaisin heidän omia sanojaan.

Nyt on menossa kauden 09/10 loppuvaihe, ja maaliskuun puoliväli. Tasaisen taulukon mukaan siis toinen valioliigakausi, sijoitus tällä hetkellä kahdeksas. On ollut hauskaa seurata kuinka pikkuseuran talous on kehittynyt ympyröiden kasvaessa. Ensimmäisellä kaudella hankin muutaman pelaajan ilmaiseksi, pari tuhannella tai kahdella tuhannella eurolla, ja loput 12k euroa menivät kiinni lupaavana pitämääni nuoreen ruotsalaiskärkimieheen, josta lisää myöhemmin. Stadionia on kasvatettu tässä viiden kauden aikana yli kaksinkertaiseksi, mutta hiukan alle 19k katsojaa vetävä Brisbane Road on silti edelleen Valion pienin stadikka. Palkkabudjetti on 20-kertaistunut, siirtobudjetti kasvanut eksponentaalisesti. Kallein hankinta täksi kaudeksi oli 10,75M€ maksanut brassilaitapakki Felipe Soares.

Pelaajia on tullut ja mennyt ovista ja ikkunoista näiden viiden vuoden aikana, kuten olettaa saattaa. Muutamasta seuran kannalta tärkeimmästä sananen.
Glenn Morris: Veskari, joka nosti seuran Championshipiin asti. Seuran alkuperäisjannu aloitti kakkosveskarina, mutta Glyn Garnerin jatkuvien loukkaantumisten vuoksi nousi ykköseksi ensimmäisellä kaudella. Pelasi 24 sarjamatsia ja päästi niissä kuusi maalia. Toki pelasin noihin aikoihin aika ärsyttävää puolustus-vastahyökkäyspalloa, mutta suoritus on silti melkoinen. League Onessa vielä selkeä ykkönen. Torjui noiden kahden kauden aikana Orientille kymmeniä pisteitä. Ei se puolustus kuitenkaan ihan niiiin pitävä ollut...

Adam Green: Nuori DL joka jostain kumman syystä lähti Fulhamista lainaan League Twohon kolmeksi kuukaudeksi. Voitti tuona aikana kuukauden pelaajan palkinnon, ja rakastui seuraan. Miehen soppari oli katkolla seuraavana kesänä, ja tuon seurarakkauden vuoksi onnistuin kaappaamaan bosmanilla. Aivan huikea jätkä alasarjoihin, taisi olla vielä Championshipin kova-arvoisin puolustaja. Yhä seurassa, joskin Felipe Soaresin stuntiksi tipahtanut. Silti vielä Valiossakin käyttökelpoinen pelaaja.

Craig Gardner: Aston Villan junnu-AMC jonka sain myöskin ensimmäisenä kesänä bosmanilla. Erittäin tekninen kaveri mutta britiksi yllättävän heikolla fysiikalla varustettu, Valiossa ei enää pärjää.. Keskikentän hyökkäysvoima L1:ssä ja Championshipissä. Ei mikään ihan perinteinen pelinrakentaja, noilla kahdella kaudella antoi yhteensä neljä maalisyöttöä, mutta teki itse 26 maalia...

Richard Evans: AML, jälleen ensimmäisen kauden bosman, tällä kertaa Sheffield Wednesdaysta. Hyökkäys kulki lähes aina tämän miehen kautta L1:ssä ja Championshipissä. Voitti syöttöpörssin molempina kausina ja vieläpä varsin ylivoimaisesti. Yhteensä 40 maalisyöttöä noilta kausilta. Ensimmäisenä valioliigavuotena jäi hiukan ulos rotaatiosta, mutta toisella kaivoin miehen naftaliinista, ja mies kiitti. Parikymmentä peliä yli 7,5:n keskiarvolla, vaikkei ykkösvaihtoehto vasempaan laitaan enää olekaan.

Hannes Egebrand: Se Geflestä ekalla kaudella hommattu kärkimies, johon laitettiin kaikki siirtoraha kiinni. Debytoidessaan Orientissa äijä oli juuri ja juuri 17-vuotias, ja L2:ssa tehot jäivät vielä vaisuiksi. L1:ssä ja Ch'shipissä mies olikin sitten pitelemätön, ja ikää oli vieläkin alle 20 vuotta. Noilla kahdella kaudella yhteensä 39 liigamaalia. Clinical striker, ja nyt 22-vuotiaana Valioliigassa meikäläisen selkeästi tehokkain viimeistelijä. Todellinen seuraikoni, roikkunut mukana koko nousun ajan, ja on kasvanut loistavaksi pelaajaksi. Nousi vuodenvaihteen tienoilla seuran historian parhaaksi maalintekijäksi, eikä ikää vielä liikaa ole.

Tämänhetkinen ideaalikokoonpano, kauden 09/10 Leyton Orient:

Koodi:
                          Marco Streller   Hannes Egebrand

Wouter Vandermieren   Grégory Bourillon   Jan Vertonghen   Gianluca Caridi

 Felipe Soares     Aurélien Brugniaud    David Mirfin     Damiano Ferronetti
                                          
                                 Ben Foster

Strellerillä on suhteellisen huikeat target-arvot. Mittaa 196cm, heading, jumping, pace (!) 20, ja muutkin arvot varsin loistavaa tasoa. Vandermieren ja Vertonghen ovat 21- ja 22-vuotiaina Belgian maajoukkueen avausjannuja. Bourillon on Rennesistä bosmanilla poimittu DM, jonka tavaramerkki on noin 25 metristä, hieman viistosta lähtevä hirveä sisäkierteinen laukaus takaylänurkkaan. Caridin sain Palermosta bosmanilla. Täytti vasta äskettäin 19 vuotta, ja on Italian nuorisomaajoukkueiden arvoltaan kallein pelaaja. Todellinen explosive winger.

Felipe mainittiin jo, peribrassi tekniikkataituri ja loistava keskittäjä. Tuulennopeana ehtii takaisin puolustamaankin. Brugniaud kaivettiin Lyonista bosmanilla. Luonnollinen pelipaikka DM, mutta pärjää yllättävän hyvin topparina. Laukoo vähintään yhtä lujaa kuin Bourillon, mutta pääsee paikkaan aika harvoin. Ensimmäisellä Valiokaudellaan kuukauden nuori pelaaja neljä kertaa putkeen. Mirfinillä oli pitkään media prediction: "touted as the next Sol Campbell." Iso, vihainen ja vuorenvarma. Ferronetti oli jonkinlainen pilkkahintaan tehty hätäostos, osoittautunut varsin päteväksi jannuksi. Pärjää topparinakin hyvin. Penkiltä löytyy esmes Jan Koprivec, Roman Hubnik, Rincón, Lionel Bah, Marko Perovic, David Gigliotti, Ryan Jarvis sekä Franck Dja Djédjé. Läpimurtoaan odottelee 18-vuotias generoitu norjalaiskeskikenttä Kristian Eira, joka on jo muutaman tärkeän cup- tai euromaalin käynyt tekemässäkin. Toinen kova norjalaisprospekti Orientissa on muuten nimeltään Terje Hauge, generoitu kaveri myös.

Ensi kausi näyttää hyvältä. Joukkue koostuu pääosin korkeintaan 25-vuotiaista jannuista, ja vahvistusta on tulossa jälleen kesällä. Kovimpana nimenä Real Madridista huikeilla arvoilla varustettu kärkimies Rodrigo Tiui. Tällä hetkellä lainassa Sociedadissa, 18 peliä, 13 maalia, ja keskiarvo päälle kahdeksan. Toinen kova tulija on Serbia&Montenegron maajoukkueen pelinrakentajan paikan kaapannut AMRC Bosko Jankovic. Valion keskikastiin nouseminen ei ole ollut vaikeaa, mutta terävimpään kärkeen pääseminen tuntuu ainakin minulta vaativan aikaa ja kärsivällisyyttä. Arsun, Unitedin ja Chelskin resurssit ovat vain niin valtavat verrattuna meikäläiseen. Chelski voitti sarjan ja vähintään yhden cupin kolme kautta putkeen, mutta viime kaudella valtikka siirtyi Arsulle, ja he taitavat voittaa nytkin. Se perhanan Henry on vielä 32-vuotiaanakin ihan mahdotonta saada kuriin, anteeksi vaan mikäli joku tahkoaa peliä Englannissa tuon lopettamista odotellen. Hiipumisen merkkejä ei ole viidessä vuodessa näkynyt yhtään. :)

Ja tokihan noilta löytyvät myös Owen ja Tevez.
 
eagle kirjoitti:
Rennes on oikein erinomainen vaihtoehto, jos tahtoo vähän haastetta, muttei kuitenkaan liikaa. Sellainen aika ideaali joukkue FM'n pelaamiseen. Suosittelen paljon ennemmin kuin Lyonia. Seuran runko koostuu kuitenkin nuorista pelaajista ja juniorit ovat vähintään Lyonin tasoa. Toisekseen mikäs sen mukavampaa kuin tuoda mestaruus vuosien tauon jälkeen Rennesille. Rennesin joukkueessa on kuitenkin valtava kasa nuorten maajoukkuepelaajia. Didot&Gourcuff ns. timantteina.

Toinen hyvä vaihtoehto on Toulousse. Joukkueen runko on nuori, hyvät juniorit, olosuhteet muutenkin hyvät. Ei kuitenkaan niin kova kalusto alunperin kuin Rennesillä ja ei aloiteta suoraan myöskään UEFA-Cupista. Junioreista nousee ihan kivasti kuitenkin tosiaan hyvin junioreita, joten suosittelen jos vähän haluaa haastetta.

Erittäin samaa mieltä. Ranskan liiga on itsellänikin seuraava liiga kunhan kaivan pelin jälleen pölyttymästä. Rennesin ja Toulousen lisäksi varteenotettavia vaihtoehtoja ovat esim. Nantes ja Auxerre.

Ranskan liigalle on ominaista lähes joka joukkueella loistavat junnuakatemiat. Ne tekee pelaamisesta todella mielenkiintoista eikä tarvitse lähteä markkinoille kalastelemaan vahvistuksia. Ja mikäs sen hienompaa kuin kasvattaa omasta junnusta huippupelaaja ja voittaa tämän johdolla jotain suurta.

Lisäksi Ranskasta löytyy näitä entisiä huippujoukkueita, joita on mukava yrittää palauttaa Lyonin ohi maansa valtiaaksi ja Euroopan ehdottomaan eliittiin. Näitä ovat esim. Monaco, PSG, Bordeaux, Marseille...
 

Cube

Jäsen
eagle kirjoitti:
Rennes on oikein erinomainen vaihtoehto, jos tahtoo vähän haastetta, muttei kuitenkaan liikaa. Sellainen aika ideaali joukkue FM'n pelaamiseen. Suosittelen paljon ennemmin kuin Lyonia. Seuran runko koostuu kuitenkin nuorista pelaajista ja juniorit ovat vähintään Lyonin tasoa. Toisekseen mikäs sen mukavampaa kuin tuoda mestaruus vuosien tauon jälkeen Rennesille. Rennesin joukkueessa on kuitenkin valtava kasa nuorten maajoukkuepelaajia. Didot&Gourcuff ns. timantteina.
Tuota Lyonia olen miettinyt lähinnä siltä kantilta, että pääsisi vihdoin manageroimaan kaikkia niitä pelaajia, jotka miehittävät meikäläisen shortlisteja Englannin huippuseuroilla pelatessa. Ranskassa Lyon on kuitenkin sen verran suvereeni, että tuskin tuossa pelissä mielenkiintoa riittäisi muutamaa kautta tai voitettua Mestareiden liigaa pidempään.

Rennes olisi tosiaan todella mielenkiintoinen vaihtoehto, kuten totesitkin. Gourcuff, Didot, Faty, Bourillon, Briand, Mvuemba, Pouplin... Lista on todella pitkä, eivätkä Källstrom, Utaka tai Isaksson mitään ikäloppuja ole hekään. Todellisessa elämässähän Rennes uhkaa tyhjentyä kaikista näistä lupauksista typerän peluutuspolitiikan johdosta, joten kovin realistista pelielämystä ei seuralla tällä hetkellä valitettavasti saisi :)

Toulouse on mielenkiintoinen vinkki, joka pitää tarkastaa lähempääkin. Jeremy Mathieu ja Bryan Bergougnoux taitavat ainakin kuulua seuran lupauksiin, mutta muuten pelaajisto on vähän hämärän peitossa.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Ranskasta tahdon nostaa esille oman suosikkini, eli Montpellierin. Joukkue täynnä nuoria lupaavia pelaajia. Nyt kun miettii, niin Ranskan Lique 1 on kyllä ollut mielenkiintoisin sarja missä on tullut manageroitua. Todella tasainen sarja ja tuntuu, että miltei jokainen joukkue voi voittaa minä päivänä tahansa toisensa.

Tottenham urasta sen verran, että kolmas kausi päättyi viidenteen sijaan. Karvas pettymys, kun tavoitteena oli vain ja ainoastaan Premierin voitto. Onneksi melko suurta lohtua toi ucl:n voitto.

Neljännelle kaudelle lähdettiin taas "uhkarohkeasti" koittamaan uudelleen aivan jotain muuta, kuin brittifutista, 4-2-3-1 miehityksellä (keskikenttä DM-DM, AML-AMC-AMR) mennään, kaunista lyhytsyöttöpeliä pelaten. Kesällä taktiikkaa tukemaan tuotiin taas pari ulkomaalaista, Chelsean reserveistä löytyi Salomon Kalou ja keskikentän pohjalle Carrickin viereen hommattiin Javier Mascherano. Bosmanilla tuli vielä Chelseasta Glen Johnson vahvistamaan puolustusta. Nyt pitäisi olla jälleen kerran koossa joukkue, jolla pitäisi taistella Premierin voitosta. Jos ei täysosumaa tule, ei vika voi olla enää missään muualla, kuin koneen ja penkin välissä ;).
 

Cube

Jäsen
Ihan yleisesti Managerista sen verran, että miten muut kokevat lainajaksojen vaikuttavan pelaajan kehitykseen? Itse olen ainakin huomannut, että pelaaja kehittyy parhaiten hyvän harjoitusohjelman kautta ja omia junnu- ja reservipelejä tahkomalla. Toisaalta sellaisiakin tapauksia on tullut vastaan, joissa vähän paikoilleen polkenut pelaaja on kokenut todellisen kehityspiikin heti lainajaksonsa päätyttyä. Yleisesti ottaen kokemukset pelaajien lainaamisesta esim. Championshipiin eivät kuitenkaan ole kovin rohkaisevia, joten välillä mietin, että kannattaako se edes.. Ensi kaudella pitäisi lähettää Arsenalistakin huimasti kehittyneet Bendtner ja Lupoli (esim.) lainalle kovia pelejä hakemaan, mutta ensin olisi hyvä kunnolla tietää onko siitä mitään hyötyä.

Voi olla, että tämä on ihan amatööripohdiskelua, mutta itse olen tosiaan alkanut pelaamaan kunnolla vasta tätä uusinta Manageria, joten tällaiset pikkuseikat ovat osittain vielä vähän hämärän peitossa.

EDIT: Niin joo, ja Arsenalin kanssa tapahtui tosiaan lopussa se toivottu hyytyminen. Mestareiden liigassa tuli noutaja välierässä Milania vastaan 1-0 ja Valioliigan voitto katosi lopulta aivan kalkkiviivoilla Chelsealle vain maalieron turvin. Yritin vieläpä aika kunnolla, joten ei tarvinnut alkaa omia touhuja liiaksi sabotoimaan motivaation turvaamiseksi :) Ensi kaudella sitten mestaruus kummastakin!
 

dtw!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Avalanche, hirvee intensiteetti
Cube kirjoitti:
Ihan yleisesti Managerista sen verran, että miten muut kokevat lainajaksojen vaikuttavan pelaajan kehitykseen?

En ole kyllä itsekään saanut oikeastaan minkäänlaista hyötyä pelaajien lainaamisesta pois. Harvemmin pelaaja takaisin huonommilla arvoilla varustettuna tulee, mutta yleensä kehitys on täysin nollissa. Etenkin kovimpia lupauksia peluutan mielummin omissa reservimatseissa ja vaalin omilla treeniohjelmillani. EDIT-lisäys: Eikä se lainasoppari tietenkään takaa peliaikaa yhtään sen enempää kuin omassa seurassa. Muutaman kerran tullut kiroiltua suhteellisen hyvän nuoren jannun lähettämistä Ch'shipiin penkille. Nykyään neuvottelen aina recall-pykälän.

Kovia pelejähän noille saa mukavasti ja helposti myöskin cupien alkukierrosten matseista. Jonkin verran ihan oikeita valiomatsejakin luonnollisen rotaation ja loukkaantumisten vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
dtw! kirjoitti:
Stadionia on kasvatettu tässä viiden kauden aikana yli kaksinkertaiseksi, mutta hiukan alle 19k katsojaa vetävä Brisbane Road on silti edelleen Valion pienin stadikka. Palkkabudjetti on 20-kertaistunut, siirtobudjetti kasvanut eksponentaalisesti. Kallein hankinta täksi kaudeksi oli 10,75M€ maksanut brassilaitapakki Felipe Soares.

Kyllä se siitä vielä kehittyy, nimimerkillä useita mestaruuksia LOFC:lla takana ja kausi on muistaakseni 18-19. Stadioni vetää myös muistaakseni tällä hetkellä ~43k. Palkkabudjetti 1,57 miljoonaa viikossa, jota en kerta kaikkiaan saa menemään mihinkään. Joukkueen kapteeni jo kahdeksatta vuotta USA:n maajoukkuemies Nik Besagno. Joukkueen maaliruisku Steve Henry, myös Oliveira paukuttaa rajusti. Joukkueen keskikentällä fantastinen nelikko Vuckevic, Renato, Darby ja Castrillonko se nyt oli? Rojas ja Kruse penkillä kovimmasta päästä. Täytyy laittaa enemmän statseja, jahka ehdin.

Eräs asia tosin kummastuttaa; vaikka joukkue on maailmanlaajuisesti tunnettu ja riveissä on aivan maailmanluokan pelimiehiä ynnä menestys on jokavuotista, niin fanituotteiden myynti on silti vuodessa 8000€; erikoista, kun joukkueen vuosimenot (ja tulot) ovat siinä 190 miljoonaa egeä.

Niin ja vielä: eikö teistä kukaan ole todellakaan hankkinut Besagnoa tai Animesh Singhiä (intialainen), vai ovatko heidän arvonsa jotenkin arvalla meneviä? Siinä on hinta/laatusuhde kohdillaan nimittäin.
 

Cube

Jäsen
er_bai_wu kirjoitti:
Niin ja vielä: eikö teistä kukaan ole todellakaan hankkinut Besagnoa tai Animesh Singhiä (intialainen), vai ovatko heidän arvonsa jotenkin arvalla meneviä? Siinä on hinta/laatusuhde kohdillaan nimittäin.
Kyllä mulla Besagno oli Leedsissä ja kaveri pelasi aivan loistavasti heti ensimmäisellä Valioliigakaudellaan (joka oli siis 06-07). Keskiarvo huiteli jossain 7,5 paremmalla puolella ja hinta kohosi jatkuvasti. Harmi, että tuo liiga jäi kesken kiinnostuksen loputtua. Olisi ollut kiva nähdä millaisia suorituksia tuosta kaverista olisi vielä saanut irti. Peluutatko Besagnoa muuten puolustuksessa vai keskikentällä?

Muita kovan luokan amerikkalaiskaappauksia eri liigoissa ovat olleet mm. Danny Szetela ja Quavas Kirk. Kalliimmista pelaajista Eddiet Gaven ja Johnson sekä itse Freddy Adu ovat edelleen kokeilematta. Seuraava halvempi hankinta USA:n suunnalta johonkin liigaan tulee varmaankin olemaan Josmer Altidore. Myös Santino Quaranta voisi tulla kyseeseen.

Nämä hankinnat ovat luonnollisestikin täysin omia scouttauksia, vaikka jälkeenpäin joitain netin oppaita vilkaistuani olenkin huomannut, että Kirk ja erityisesti Besagno mainitaan usein hinta/laatu-suhteeltaan erinomaisiksi hankinnoiksi.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minkäs verran porukka on pelaillut Ruotsin pääsarjaa? Kolmen tripla-pytty kauden jälkeen Bayern München saa jäädä ja uutta peliä pystyyn ja Ruåtti vei voiton tällä kertaa.

Eli minkälaisia pelaajia Ruotsiin on mahdollisuus saada? En tarkoita, että joku Etoo pitäisi pystyä hankkimaan, mutta muuten?
 

lejon

Jäsen
Mdawg kirjoitti:
Minkäs verran porukka on pelaillut Ruotsin pääsarjaa? Kolmen tripla-pytty kauden jälkeen Bayern München saa jäädä ja uutta peliä pystyyn ja Ruåtti vei voiton tällä kertaa.

Eli minkälaisia pelaajia Ruotsiin on mahdollisuus saada? En tarkoita, että joku Etoo pitäisi pystyä hankkimaan, mutta muuten?

Tokihan peliä on tullut useissa eri versioissa pelailtua AIK:lla. Mielenkiintoinen sarja varsinkin, kun tulee Allsvenskania seurattua Veikkausliigan jälkeen eniten. Mielenkiintoa lisää melko laaja suomalaisedustus.

Kyllä Ruotsiin saa melko koviakin nuoria pelaajia. Itä-Eurooppaan päin kannattaa suunnata katseet. Nuorisomaajoukkueista löytyy todellisia helmiä sopuhintaan.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Cube kirjoitti:
Peluutatko Besagnoa muuten puolustuksessa vai keskikentällä?

Puolustuksessa keskellä, vaikka se ei edes ole hänen "luonnollinen" paikka; Viime kauden keskiarvo näkyi olevan ~7,8. Joskus aikoinaan peluutin häntä myös keskikentällä, jossa olin huomaavinani hänen olevan rohkeita ylösnousuja tekevän puolustavan pelaajan. Aivan verraton heppu. Singhin kanssa Valioliigan parhaat keskuspuolustajat, pelanneet jo kahdeksan vuotta yhdessä.
 

peikko#13

Jäsen
Mistäköhän mahtaisi löytyä uusin kokoonpanojen päivitys? Mahtaako esim. alkukesän siirtoja löytyä yhdestäkään päivityksestä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
peikko#13 kirjoitti:
Mistäköhän mahtaisi löytyä uusin kokoonpanojen päivitys? Mahtaako esim. alkukesän siirtoja löytyä yhdestäkään päivityksestä.

Ei taida vielä löytyä. Yleensä noi päivitykset tulevat vasta, kun suurimmat siirrot ovat menneet. FM sortedin uusin oli helmikuulta.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
J.Petke kirjoitti:
...Tuntuu jotenkin että kaikki englantilaiset seurat on tehty tässä pelissä jotenkin ylivoimaisiksi. Pikkuhiljaa alkaa ärsyttämään kun finaalissa on aina 2 englantilaista joukkuetta vastakkain. Ja kun itse tahkosin manulla niin muut seurat kaatuivat helposti mutta aina kun olis vastassa englantilainen joukkue niin tuli melkein poikkeuksetta turpaan...

Tuo on helppo allekirjoittaa, itsekin tykittelin Tottenhamin toisella kaudella Chämppäri voittoon, kun ketää engelsmannia ei sattunut poikkiteloin tielle. Valioliigassa sijat olivatkin normit 4-5.

Kerrottakoon vielä, ettei joukkuetta ollut normaalista vahvistettu kuin hinta-laatusuhde hirviöillä Johan Elmanderilla ja Jan Kristiansenilla. Elmanderista maksoin 4000 euroa jollekin ruotsalaiselle pikkuseuralle, Kristiansenista 1,5 miljoonaa. Toisen kauden jälkeen poikien status oli pilvissä; Elmanderin olisi saanut vaihdettua päittäin keneen vaan pelaajaan, harmi vaan kun Shevat ja Henryt eivät The Lanelle halunneet siirtyä. Kristiansenin vaihdoin C. Ronaldoon ja tukkuun käteistä.
 

Mzt_t

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, JYP
Eartti kirjoitti:
Tuossa ylapuolella olisi FMSuomessa nimimerkilla Maximuksen tekema FMSuomi update. Viimeisin paivitys on 29.5

Hienoa, kiitoksia linkistä, tätä just kaipasinkin. Just aloittelen ykkösen tahkoamista Jipolla, vapiskaa veikkausliigan tiimit :) Täytyy myöntää, että olin helvetin pettynyt virallisen patchin Suomi-panokseen, sillä edes sarjasiirtoja ei ollut tehty.
 

Eartti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mzt_t kirjoitti:
Hienoa, kiitoksia linkistä, tätä just kaipasinkin. Just aloittelen ykkösen tahkoamista Jipolla, vapiskaa veikkausliigan tiimit :) Täytyy myöntää, että olin helvetin pettynyt virallisen patchin Suomi-panokseen, sillä edes sarjasiirtoja ei ollut tehty.
Itsekin pelasin jonkin aikaa sitten JIPPOlla. Ensimmaisella kaudella nousu Veikkausliigaan, ja ensimmaisella liigakaudella tulin 7. Sitten save jostain syysta kaatui, ja peli meni sinne :P

Nyt pelailen neljatta kautta Kolnilla. Viime kausien sijoitukset ovat olleet 4-4-3. Podolskin myin juuri 80 miljoonalla eurolla Chelseaan.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
eagle kirjoitti:
Toinen hyvä vaihtoehto on Toulousse. Joukkueen runko on nuori, hyvät juniorit, olosuhteet muutenkin hyvät. Ei kuitenkaan niin kova kalusto alunperin kuin Rennesillä ja ei aloiteta suoraan myöskään UEFA-Cupista. Junioreista nousee ihan kivasti kuitenkin tosiaan hyvin junioreita, joten suosittelen jos vähän haluaa haastetta.

Itselläni himotti aloittaa Ranskassa täällä virinneen keskustelun perusteella ja Toulousen peräsimeen hyppäsin.

mielenkiintoinen seura tosiaan. Paljon lupaavia pelaajia ja talous todella hyvällä kuosilla. Junioreikoulusta tosin tullut pelkiä rankomettän mätiä leppiä. Valmiina tiimissä olleista junnuista yksi on murtautunut rotaatioryhmään.

Ensimmäiselle kaudelle oli melko helppo lähteä, joukkueen runko tosiaan valmiiksi jo melkoisen hyvä ja siirtorahaa tuli ihan mukavasti. Paineita ei ollut, kun joukkueenjohto odotukset liikkuivat tasolla "kunhan nyt ei pudota". Tuloksena 3. sija, kun sarjan suuret tössivät (Marseille, PSG, Monaco). Lyon lopulta todella kovalla kirillä mestaruuden vei (taisivat vielä sarjan puolivälissä olla alemmassa keskikastissa).

Seuraavalla kaudella räjähti pankki. Suuret jatkoivat tössimisiään (esmes. Lyon vasta kuudes, Monaco tippui Ligue kakkoseen!), joten suhteellisen helposti irtosi Ligue ykkösen voitto. Euroopan kentillä selvittiin mestareiden liigan karsinnoista lohkovaiheeseen, mutta siihen matka tyssäsikin. Keväällä räjähti toinen pankki, kun Corinthiansiin jämähtänyt Carlos Tevez saatiin houkuteltua Toulouseen. Hintana 5M+5M/24kk+2,5M/20league goals+10% of next sale.

Kolmas kausi lähti loistavasti liikenteeseen, sarjaa johdettiin pitkälle puoliväliin saakka, mestareiden liigassakin selvittiin lohkovaiheesta jatkoon. Tammikuussa kävi sitten kylmät, abaut koko avauskokoonpano sai kutsun kuukaudeksi maajoukkuetehtäviin, Afrikan mestaruuskisat ja Etelä-Amerikan Olympiakarsinnat sattuivat sopivasti päällekkäin. Alkoi syöksykierre, jonka aikana kolme joukkuetta pyrähti ohi ja lopullinen sijoitus oli neljäs. Turha kait edes mainita, että UCL loppui ensimmäiselle pudotuskierrokselle. Tammikuussa alottivat joukkueen kapteeni Pedretti (oli muuten juuri silloin 4kk paskana) ja Tevez inisemään siirrosta. Kummatkin pyynnöstä siirtolistalle. Pedretti onneksi leppyi kesällä, halusi pois siirtolistalta ja kirjoitti uuden, pitkän jatkosopimuksen seuran kanssa. Tevez on vieläkin halustaan siirtolistalla, mutta ei ole enää unhappy, vaan miehellä on enää "vain" slight consern, ja suosikkijoukkueeksi on ilmestynyt Toulouse, ehkäpä vielä tsäänssit miehen pitämiseen on.

Neljäs kausi on alkanut, takana vajaa kymmenen kierrosta sarjaa ja kärjessä ollaan. Kesällä otin vielä taakaksi Romanian maajoukkueen, ehkä hieman hätiköidysti. Ei kovin laaja database ole, mm. löytyy tasan kaksi romanialaista maalivahtia.

Tuolta voi katsella skriinshotteja jos kiinnostaa:
http://tuopip.aqua-web.org/FM/toulouse/
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tylsä kesä ilmeisesti, tuli tämäkin peli hommattua ale-hinnalla kun lähti. Menestyksekäs manageriura jatkuu nyt siis usean vuoden tauon jälkeen.

Voisikos joku fiksumpi pistää tiivistetyn ohjepaketin, miten tuon FM Finlandin sivujen Suomi-päivityksen saa toimimaan? Itselläni kun tuo .rar-file on vähän kinkkinen.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Kuvernööri kirjoitti:
Tylsä kesä ilmeisesti, tuli tämäkin peli hommattua ale-hinnalla kun lähti. Menestyksekäs manageriura jatkuu nyt siis usean vuoden tauon jälkeen.

Voisikos joku fiksumpi pistää tiivistetyn ohjepaketin, miten tuon FM Finlandin sivujen Suomi-päivityksen saa toimimaan? Itselläni kun tuo .rar-file on vähän kinkkinen.

Itse latasin .rar-filejä varten winrar ohjelman kokeiluversion.

http://www.mbnet.fi/jutut/perusohjelmat/winrar/index.html

Muistaakseni?
 

hermosillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Iirot
-Anttu88- kirjoitti:
Kiitos mutta se koskee vaan suomalaisia joukkueita tai????????
Tarkoitin Valioligaa, Serie A ja Primeraa ensisijaisesti!!!

Kyllä tuossa on kaikki suurimmat liigat päivitettynä ja varmasti tuosta tulee uusi versio kunhan siirtoikkuna sulkeutuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös