Mainos

Florida Panthers 2014–2015

  • 211 391
  • 449

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Willie Mitchell kahden vuoden sopimuksella jonka arvo on $4.25M.
Kaivattu hankinta pakistoon, kokenut, viimeisen kolmen kauden aikana kaksi Cuppia, ...
 

Sokea Vartija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Ässät, HIFK
Winchester hoiti tonttinsa erittäin hyvin, mutta onneksi tilalle saatiin Derek Mackenzie (3 x 1,3mil). Blue Jackets-fanit kehuneet miestä täydelliseksi nelossenttereksi, joka tuo paljon hyvää joukkueeseen, mm. alivoimaosaamista.

Willie Mithcell sieltä sitten tuli puolustukseen. Olen todella tyytyväinen, kun sopparikin on maltillinen 2 vuotinen, cap hit tosin 4,25M. Mitchell on ollut vuosia yksi aliarvostetuimpia pakkeja NHL:ssä, ainoastaan loukkaantumishistoria viimevuosilta hieman pelottaa. Mitchell tuo mukanaan tuoretta kokemusta voittamisesta, ja vaikkei pisteitä voi kauheasti odottaa, niin on huomion arvoista että hän on NHL-uransa aikana vain kerran ollut miinuksella tehotilastossa (kaudella 01-02).

Ensi kauden rosteri alkaa siis hiljalleen muotoutumaan.

KH
Barkov
Bjugstad
Bolland
Mackenzie
Shore
Trocheck

LH
Huberdeau
Jokinen
Boyes
Bergenheim
Pirri
Flash
Upshall
Kopecky
Hayes
Thornton
Howden

P
Campbell
Mitchell
Kulikov
Gudbranson
Ekblad
Olsen
Petrovic
Robak

MV
Luongo
Montoya
Ellis

Siitä sitten vaan kasaamaan kentällisiä. Todella paljon on rakennuspalikoita käytössä, ja lisää saattaa vielä vapaiden agenttien muodossa tulla. Haaveena olisi että Tallon hyvittäisi järjetöntä bolland-diiliä, tekemällä treidin, jolla toisi sen oikean ykköskorin maalintekijän Barkovin rinnalle..
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Winchester hoiti tonttinsa erittäin hyvin, mutta onneksi tilalle saatiin Derek Mackenzie (3 x 1,3mil). Blue Jackets-fanit kehuneet miestä täydelliseksi nelossenttereksi, joka tuo paljon hyvää joukkueeseen, mm. alivoimaosaamista.

Onnea vaan MacKenziestä! Milloin tahansa olisin miehen tuolla sopimuksella pitänyt itse Jackets-paidassa. Tulee varmasti nousemaan fanien suosioon energisellä pelillään ja tämä mies jaksaa painaa läpi koko kauden samalla vauhdilla. Täydellisestä nelossentteristä en tiedä, mutta omassa top-5:ssä MacKenzie on.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Derek MacKenzie on todella hieno lisä Panthersiin. Mainitsen vielä Flaggerin mainitsemien asioiden lisäksi, että on erinomainen aloittaja ja alivoimapelaaja. Tällaiset pelaajat ovat todella arvokkaita. Oli suosikkejani Columbuksessa.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Derek MacKenzie on todella hieno lisä Panthersiin. Mainitsen vielä Flaggerin mainitsemien asioiden lisäksi, että on erinomainen aloittaja ja alivoimapelaaja. Tällaiset pelaajat ovat todella arvokkaita. Oli suosikkejani Columbuksessa.

Mahtavaa kuulla. Itselleni nimi on jäänyt pimentoon (kun en Blue Jacketsia ihmeemmin ole seurannut), mutta edeltävien kommenttien perusteella ehdottomasti tervetullut lisä neljännen kentän keskelle. Sitten ilmeisesti joudutaan sovittelemaan Trocheckia ja Pirriä laidoille. Alivoimalle saadaan muutenkin jo ihan hyvin äijiä. Panthershan oli viime kaudella huonoin alivoimajoukkue. Nyt tätä tilastoa ovat saapuneet muuttamaan Mitchell, Bolland ja MacKenzie.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Oliko Tallon:lla jotain tekemista Bolland:n varauksen kanssa aikaisemmin Chicagossa, Tallon ei viela tainnut olla GM?
Toinen juttu, minkalainen vaikutus Bollandin palkalla on Bjugstad:n (ensi vuonna) ja Barkov:n (kahden vuoden kuluttua) palkkavaatimuksiin?

JOL
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Toinen juttu, minkalainen vaikutus Bollandin palkalla on Bjugstad:n (ensi vuonna) ja Barkov:n (kahden vuoden kuluttua) palkkavaatimuksiin?

JOL

Tuskin kummoinenkaan. Kyllä pelaajilla ja agenteilla on tiedossa, että UFA-pelurien ja RFA-pelurien sopimuksia ei voi keskenään vertailla.

Oikea vertailukohta löytyy suurinpiirtein samanikäisten ja samassa uravaiheessa olevien pelurien tekemistä sopimuksista. Lisäksi on toki huomioitava muutokset CBA:ssa ja palkkakatossa.
 
No olihan Bolland kesän must-hankinta ennen ensi kauden alkua ja kakkos-kolmossentterin rekrytointi oli ykkösenä Tallonin to do -listalla, maksoi mitä maksoi. Tuttu mies Tallonille, parhaassa iässä, ei ole edes pitkä sopimus ja Bolland oli kuitenkin lähes jokaisen joukkueen toivelistalla. Pitää siis olla tyytyväinen kun hänet saatiin, mihin hintaan hyvänsä. Tällaisista halutuista UFA-tähdistä vaan joutuu maksamaan vähän ekstraa ja tämän päivän markkinat määrää tuon verran näille jo useamman kauden pelanneille 30-45 pisteen hyökkääjille.

Bollandin hankinta tuo uskottavuutta joukkueen uuden nousun rakentamiseen paitsi fanien ja koko NHL:n suuntaan, myös joukkueen sisälle. Hän on juuri sellainen pelaaja jonka ympärille menestyvää joukkuetta aletaan rakentaa, ja Tallon tietää sen. Jos Bolland ei olisi ammattilaisurheilija, olisi hän palomies tai poliisi, joka sitten olisi ilmoittautunut armeijaan kokiessaan velvollisuudekseen puolustaa maatamme ja vapautta merien takana, ja olisi nyt palkittu moninkertainen Afganistanin-kävijä. Ehkä olisi tälläkin hetkellä tour of dutyllä, partioimassa siellä ja kotona vaimo odottelee mutta lapset ei vielä ymmärrä että missä se isi onkaan, mutta parempi niin.

Voi luottavaisin mielin lähteä tavoittelemaan Playoff-paikkaa. Kun myös Jokinen ja Mitchell tuli ja Jovanovski lähti ja myöhemmin lähtee nämä ylipalkatut Kopeckyt ja Upshallit pois tieltä.
 
Kesän 2010 neljännen kierroksen varaus Sam Brittain on saanut opintonsa siihen vaiheeseen, että siirtyy ammattilaiskaukaloihin ja aloittaa urakkansa San Antonion vahvuudessa. Edellinen kausi sujui tosi-aan NCAA:ssa ja oli Denverin yliopiston selkeä ykkösvahti pelaten 39 ottelua, joissa kiekkoja pääsi ohi 2,22 keskiarvolla ja torjuntaprosentti oli 92,9. San Antoniossa on ennestään jo viimeisen sopimuskautensa aloittava, saman ikäinen Michael Houser, joka joutui viime kaudella hakemaan peliaikaa aina ECHL:stä asti, kun Panthersilla oli niin paljon tunkua maalin suulle. Brittainin lähtö tarkoittaa myös sitä, että viime kesän 4. kierroksen varaus Evan Cowley saa enemmän peliaikaa, sillä viime kauden kaksikko pelasi samassa joukkueessa.

Otetaanpas sitten suoraan katsaus muutenkin tilanteeseen kirkkaimpien valojen ulkopuolella ja aloite-taan puolustuksesta:

Jonathan Racine: 185cm/82kg/L (3. kierroksen varaus 2011)

22-vuotias Racine debytoi viime kauden lopulla NHL:ssä pelaten yhden ottelun, jossa sai yhden jäähyn ja jäi tehotilastossa yhden pykälän pakkaselle. Viime kausi oli myös Racinen ensimmäinen täysi ammattilai-sena. AHL:ssä otteluita kertyi 51, joissa ei mälläilty pisteillä (0+6), mutta joukkueen paras tehotilasto (+12, seuraavalla +4) ja 91 jäähyminuuttia. Tilastot kertoo aika pitkälle, mistä miehestä on kyse. Ei ole järin iso, mutta on kuitenkin vahva kaveri, joka osaa todellakin puolustaa, myös omiaan ilman hanskoja, jos tarve vaatii.

Ensi kausi sujuu lähtökohtaisesti farmissa. Sopimusta on jäljellä kaksi kautta ja jos jatkaa kehittymistään, tulevaisuus on NHL:ssä. Joko Panthersissa tai sitten jossain muualla. Ehkäpä Racine on mies, joka korvaa Willie Mitchellin kahden kauden päästä varmana oman pään luutana.

Josh McFadden: 184cm/91kg/L (ei varattu)

McFadden aloittaa sopimuksensa viimeisen vuoden organisaatiossa ja viimeiseksi se kyllä jääkin, jos ei ota huimaa loikkaa eteenpäin. OHL:ssä mies oli hyökkäävä puolustaja, joka ylitti jollain kaudella jopa ppg-tahdin, mutta AHL:ssä homma ei ole ottanut toimiakseen ja pääosa kahdesta edelliskaudesta onkin sujunut ECHL:n puolella. Vaikea nähdä suurta NHL-potentiaalia.

MacKenzie Weegar: 180cm/83kg/R (7. kierros 2013)

Viimekesän draftin seitsemännellä kierroksella yli-ikäisenä varattu puolustaja solmi tulokassopimuksen. Pelasi loistavan kauden QMJHL:n Mooseheadsissa. Kausi sujui lähes ppg-vauhdilla ja tehotilastossakin oli muikea +56. Toki tilastoissa hieman auttaa, että pelaa Drouinin ja kumppaneiden kanssa kohtalaisen kovassa jengissä. Pudotuspeleissä teki 16 pelissä 22 pistettä. Joka tapauksessa, toissa kaudella kundilla oli QMJHL:n paras teholukema ja vaikka onkin pienehkö ja iskee huimia tehoja, ei mistään tahdo löytyä luonnehdintaa hyökkäävä puolustaja tai mitään, mikä vähättelisi kykyä puolustuspelaamiseen. Pikemminkin päinvastoin. Hyvin luisteleva ja älykäs pelaaja, joka sijoittuu loistavasti. Hanskatkin putoaa, viime kaudella keräsi pienehköksi kaveriksi kunnioitettavat 97 jäähyminuuttia.

Teki siis tulokassopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa San Antoniossa. Saattaa napata jopa yllättävän suuren roolin farmissa ja on mahdollisesti kolkuttelemassa jo NHL-paikkaa kahden vuoden päästä.

Shayne Taker: 193cm/94kg/L (Ei varattu)

Varaamaton, 24-vuotias Taker sai opintonsa suoritettua ja aloitteli keväällä ammattilaisuraansa San Antonion riveissä ja sai sopimuksen Panthersin kanssa. Hirveästi tietoa ei ollut saatavilla, mutta kaipa potentiaalista kertoo jotain, että kävi syksyllä 2011 Chicagon Prospect campilla ja syksyllä 2012 Canucksin näytillä. Hyvä luistelija, jolla ei ole varsinaisia heikkouksia, muttei myöskään luistelun ohella suuria vahvuuksia. Vuoden sopimus, jonka aikana varmasti katsotaan onko aihetta jatkaa.

Mike Matheson: 188cm/86kg/L (1. kierros #23 vuonna 2012)

Toinen kausi NCAA:ssa Boston Collegessa ja meno jatkui samalla linjalla, kuin tulokaskausi. Pisteet putosivat hieman, mutta tehotilastoon kiitettävä +18. Pelasi paljon niin ikään Floridaan varatun Ian McCoshenin pakkiparina. Loistava luistelija, jolla on hyvät kiekolliset taidot ja pelisilmä. Puolustustyöskentely on kehittynyt, mutta tarvitsee vielä lisävoimaa pystyäkseen nousemaan isoon liigaan.

Jatkaa NCAA:ssa myös tulevan kauden ja toimii joukkueensa kapteenina. Täydet edellytykset nousta NHL-miehistöön seuraavan kolmen vuoden aikana.

Josh Brown: 193cm/98kg/R (6. kierros 2013)

Viime kesän varauksia, jonka vahvuudet eivät ole ainakaan hyökkäyspelissä. Edelliskausi oli kolmas OHL:ssä ja jo nyt tuli avausmaali. Eikä vain yhtä, sillä verkot oli tötteröllä kahteen otteeseen. Kovan työmoraalin omaava kaveri, joka pitää oman maalin edustasta huolta. Oli Oshawan kapteeni edelliskaudella. NHL:ään on kuitenkin vielä matkaa, kiekolliset taidot kun on tosiaan köykäiset ja kovuutta ei ole niin paljoa, että sillä pystyisi kompensoimaan puutteitaan. Projektipelaaja, joka voi vielä joskus murtautua pelaavaan kokoonpanoon, mutta enpä laittaisi kovin suurta summaa sille.

Ian McCoshen: 191cm/93kg/L (2. kierros 2013)

Hyväraaminen McCoshen iski toissa kaudella pisteitä USHL:ssä, muttei saanut siirrettyä tehojaan ensimmäiselle yliopistokaudelle. Tehotilasto oli silti joukkueen puolustajista toiseksi paras. Pelasi tosiaan jonkun verran Mathesonin parina. Iso sälli, joka käyttää senttinsä hyödyksi ulottuvuuden avulla, mutta kiloja jää käyttämättä. Hyökkäyspäässä jäätävä lämäri on suuri apu ja muutenkin kiekko pysyy hallussa ihan mukavasti. Ei mikään takalinjojen pelinrakentaja, mutta isokokoisena, hyvin liikkuvana ja kiekollisesti lahjakkaana potentiaalia riittää. Pelasi jenkkien u20-kisajoukkueessa vuodenvaihteessa, muttei erottunut ketältä ainakaan edukseen.

Pelaa vielä vähintään kauden NCAA:ssa ennen siirtymistä ammattilaiskentille. NHL-potentiaali jossain ~3 vuoden päässä. Kaipaa lisää ilkeyttä ja röyhkeyttä noustakseen tuolle tasolle.

Michael Downing: 191cm/88/L (4. kierros 2013)

McCoshenin tapaan siirtyi USHL:stä yliopistosarjaan viime kaudeksi. Oikeastaan muutenkin muistuttaa McCoshenia, hyvin liikkuva, isokokoinen, mutta ei käytä kroppansa kaikkia kiloja hyväkseen. Kiekolliset taidot jäävät McCoshenin vastaavista ja näin ollen potentiaali ei ole yhtä suuri. Jatkaa NCAA:ssa vielä ainakin vuoden, en ihmettelisi vaikka menisi täydet neljä vuotta ennen siirtymistä seuraavaan vaiheeseen.

Siinä oli siis maalivahdit ja puolustus käsiteltynä. Koitan jaksaa vielä hyökkääjät kirjoitella. Laitetaan vielä oma depth chart puolustuksen osalta:

Campbell - Mitchell
(Kulikov) - (Gudbranson)
Ekblad - (Olsen)
Petrovic - Robak


--------FARMI----------

Racine - Weegar
Parlett - McFadden
Taker


--SOPIMUKSETTOMAT---

Matheson - McCoshen
Brown - Downing
 
Viimeksi muokattu:
Otetaan vielä pikakatsaus hyökkäykseen. En ota sen tarkempaan esittelyyn näitä jo änärin puolella käyneitä kundeja, kuten Trocheck, Pirri, Howden, Shore. Samaten tämän kesän varaukset jätän pois, kun tuli niitä jo tuossa aiemmin pyöriteltyä.

Rocco Grimaldi: C/W, 168cm/78kg/R, (2. kierros 2011)

Kolmen yliopistovuoden jälkeen päätti siirtyä ammattilaisympyröihin. USA:n nuorisomaajoukkueissa sekä u17, u18 että u20 kisoissa pelannut Grimaldi pelasi nousujohteisen uran NCAA:ssa ja viimeisellä kaudellaan oli selvästi joukkueensa paras pistemies ja tehotilastokin oli hyökkääjistä paras. Jos Grimaldi olisi kymmenen senttiä pidempi (eli 178cm, ei mikään jättiläinen siltikään), kukaan ei epäilisi miehen NHL-uraa. Nyt tilanne on toinen, alle 170-senttisen pelaajan pitää olla poikkeuksellinen lahjakkuus menestyäkseen isossa liigassa. Sitä Grimaldi kyllä on, mutta onko riittävän? Grimaldi on todella nopea pelaaja, lyhyet jalat vielä korostaa liikettä, mutta harvoin olen nähnyt kenenkään jalkojen tikkaavan samaan tahtiin! Ja mikä parasta, kiekko pysyy hallussa myös kovassa vauhdissa, kun pääkin vielä toimii ja laukaus on nopea ja napakka, uskon ja toivon kääppärin iskeytyvän vielä NHL-miehistöön.

Tuleva kausi kuitenkin sujuu lähtökohtaisesti AHL:ssä opettelemassa uudenlaista kovuutta verrattuna yliopistopeleihin. Jo ensimmäisellä AHL-kaudella saadaan merkkejä siitä, onko sisupussilla mahdollisuuksia isompiin ympyröihin. Toivon todella, että on. Tulevaisuudessa kakkos-kolmosketjun hyökkääjä on aikalailla maksimaalinen suoritus. Plussana monipuolisuus, sillä pystyy pelaamaan mitä tahansa hyökkäyksen paikkaa.

John McFarland: C/LW, 183cm/87kg/R (2. kierros 2010)

McFarlandista odotettiin paljon vielä varausvuonna, mutta kehitys on junnannut paikallaan. Viime kaudella ei ollut näkyvissä juurikaan kehitystä verrattuna tulokaskauteen. 45 ottelua McFarland sai pyöriä AHL:ssä keskinkertaisilla 10+14 tehoilla ennen lähtöä ECHL:n. Kundi tekee kyllä töitä, luistelee hyvin ja osaa viimeistellä, mutta pelikäsityksessä on toivomisen varaa. Tulokassopimuksen viimeinen kausi lähtee liikkeelle ja vaikea nähdä, että breikkaisi edes AHL:n kärkitasolle saatika NHL:n. On ikävässä tilanteessa, sillä samojen ikäluokkien pelaajat ovat häntä selkeästi edellä ja nuorempia pitäisi päästä ajamaan sisään. Vahva epäilys onkin, että kaverilla lähtee viimeinen kausi edes nimellisenä pantterina käyntiin.

Steven Hodges: C, 183cm/85kg/L (3. kierros 2012)

Viidellä edelliskaudella WHL:ää pelannut Hodges solmi tulokassopimuksen Panthersin kanssa ja lähtee valloittamaan paikkaansa San Antoniossa. Kasvoi WHL:ssä samaa vauhtia joukkueen kanssa ja kruunasi WHL-sesonkinsa tekemällä viimeisellä kaudellaan parhaan pistekeskiarvonsa ja oli ensimmäistä kertaa plussapelaaja lukemalla +20. Kuten lähes kaikki Panthersin draftaamat pelaajat 2010-12, jälleen kyseessä on hyvä luistelija, jolla on kohtalainen peliäly. AHL:ssä joutunee kolmossentterin rooliin, joka voi tehdä hyvää hänen puolustuspelaamiselleen. Matka NHL:ään kuitenkin vielä pitkä ja vaatii työtä myös fyysisellä puolella. Vaatii kuitenkin onnistumisia heti alkuun, ettei joudu ECHL-junan kyytiin.

Logan Shaw: RW, 192cm/90kg/R (3. kierros 2011)

Tulokaskausi ei sujunut kovin ruusuisesti. AHL:ssä pelasi 46 ottelua, joissa heilutti verkkoa tasan kerran. ECHL:ssä syntyi pisteitä vielä runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä hyytyi tahti sielläkin. Vaikeat lähtökohdat, sillä alkaa olla viimeisiä hetkiä napata paikka AHL:stä ennen lopullista hautautumista. Edellytyksiä olisi, Shaw on isokokoinen, kovaa taklaava, hyvin liikkuva ja röyhkeä pelaaja, ja monipuolisuutensa vuoksi pitäisi olla rahkeita napata se paikka San Antoniossa. Toisekseen, jos kundi ei nyt pysty nousemaan vakiomiehistöön farmissa, voinee hän haudata NHL-haaveensa suht samaan syssyyn.

Connor Brickley: C, 185cm/88kg/L (2. kierros 2010)

Jälleen yksi sentteri, eroaa kuitenkin muista prospecteista jonkun verran, sillä vaatii vielä fyysisesti työtä ja on selkeästi puolustusorientoitunut. Yliopistossa oli pystyi vielä pelaamaan fyysisemmin, mutta AHL:ssä tai NHL:ssä pitää olla enemmän voimaa. Peliälyä on vaikea kehittää ja Brickleylle on vaikea kuvitella uraa isossa roolissa missään liigassa. Toki pelitaidoista kertoo se, että on pelannut u18 ja u20 MM-kisat USA:n paidassa, vaikkei ole mikään pistelinko. On vaikea sanoa, lähteekö kauteen pienessä roolissa San Antoniossa vai suuressa roolissa ECHL:n puolella.

Matt Buckles: C, 188cm/93kg/R (4. kierros 2012)

Ura NCAA:ssa ei alkanut ainakaan tehokkaasti. 29 ottelua, 4+0. Toki roolikin oli pieni. Kova tekemään töitä ympäri kenttää, puolustaa nöyrästi, muttei ole millään osa-alueella loistava. Raamit on kohdillaan, mutta vaatii työtä edes AHL-tasolle nousuun tai saadakseen entry level -sopimuksen.

Christopher Clapperton: LW, 178cm/85kg/L (5. kierros 2013)

Viime kesänä yli-ikäisenä varattu näytti jo todelliselta stealilta, kun pyöri ensimmäiset 20 peliä QMJHL:n pistepörssin kärkikympissä, ollen jossain vaiheessa muistaakseni jopa viiden parhaan joukossa. Kauden edetessä hyytyi hieman, mutta voitti silti joukkueensa sisäisen pistepörssin. Lopulta saldo osoitti 53 pelin jälkeen 62 pistettä. Taitava pelaaja, jolla on luontainen kyky tehdä maaleja ja asenne on raporttien mukaan enemmän kuin kunnossa ja tekee todella paljon töitä kehittyäkseen. On kuitenkin toistaiseksi vielä köykäinen, eikä kuulu parhaimpiin luistelijoihin, joten myös seuraava kausi kuluu vielä QMJHL:ssä. Joukkue tosin vaihtuu Blainville-Boisbriand Armadasta Rimouski Océaniciin. Jos pystyy pitämään ensi kaudella saman tason, kuin millä aloitti viime kauden, nostaa itsensä mukaan kilpailuun pelipaikoista isoon liigaan. Toki sopeutumiseen menee aikaa, eikä mies ole valmis kuin aikaisintaan kahden-kolmen vuoden päästä.

Kyle Rau: C/LW, 173cm/78kg/L (3. kierros 2011)

Pienikokoinen hyökkääjä, jonka oikeudet on Panthersilla ilmeisesti vielä yliopistotaustan vuoksi. On kuulunut kolme kautta Minnesotan yliopiston kantaviin voimiin. Varsinkin viime kaudella otti suuren roolin itselleen Erik Haulan ja Nick Bjugstadin jatkettua matkaansa kohti parrasvaloja. Kaikilla kolmella kaudella nakutti tasaisesti noin pisteen per peli. Vaikkei ole järin isokokoinen pelaaja, pyrkii pelaamaan fyysisesti ja on kentällä älykäs molemmissa kenttäpäädyissä. En tosiaan ole varma, onko oikeudet vielä Panthersilla, mutta jos ei ole, kannattaisi ottaa yhteyttä. Potentiaalisempi, kuin jokunen tämän listan muista nimistä.

Ja oma depth chart hyökkäyksen osalta:

Huberdeau - Barkov - Jokinen
Fleischmann - Bolland - Boyes
Bergenheim - Bjugstad - Upshall
Kopecky - MacKenzie - (Hayes)
Howden - (Pirri) - Thornton


-------- FARMI ----------------

Butler - Trocheck - Shore
Crabb - Hodges - Grimaldi
McFarland - Brickley - Shaw


------ SOPIMUKSETTOMAT------

Clapperton - Hawryluk - Wegwerth
Lammikko - Buckles - Fidler
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Hyvää tekstiä käyttäjä punasydän! Itselle tuo Panthersin prospect-osasto on aina ollut hieman hämärän peitossa oikeastaan Grimaldia, Mathesonia ja Rauta lukuunottamatta. Sattuneesta syystä kolme edellä mainittua on sellaisia kavereita, jotka jossain vaiheessa haluaisin nähdä isossa liigassa kokeilemassa. Grimaldi on mielenkiintoinen persoona hartaan kristillisen taustansa ja "against all odds" -tyyppisen uransa ansiosta. On myös mielenkiintoista nähdä kääntyykö taistelu Rampagen aloittajan paikasta Houserille vai Brittainille. Onhan siellä sitten myös ilmeisesti Ellis sotkemassa farmin maalivahtikuvioita, mutta haluaisin jomman kumman nuorukaisen ottavan isoa vastuuta. Maalivahtien osalta kun ollaan aika heppoisella pohjalla nimenomaan lupausten osalta.

Itsekin olen vähän kahden vaiheilla tuon viime kaudella loistaneen Killer Bees -ketjun yhdessä pitämisestä. Bergenheimin peli pääsee ehkä kuitenkin eniten oikeuksiinsa kolmosketjussa. Sentteriksi sitten Bjugstadia tai Bollandia ihan alkukauden kuntopuntarin perusteella. Alkuun lähtisin kokeilemaan Jokinen-Barkov-Boyes -yhdistelmällä. Voimahyökkääjäähän tuo hieman huutaa, mutta sellaista ei oikein ole Panthersilla siihen laittaa. Flashia siihen voisi putkinäkönsä kanssa kokeilla ja miksei Hubyakin. Nyt näiden UFA-signausten seurauksena joukkueella on ainakin lisää syvyyttä kokoonpanossa, enkä sulkisi Pirrin tai Trocheckin nimiäkään pois, kun spekuloidaan Barkovin laitureilla. Sehän tässä pelissä on hienoa, että paperilla kaikki voi näyttää selkeältä ja valmiilta, mutta kun luistimet syksyllä piirtävät jäähän ensimmäiset viiltonsa, kaikki voi muuttua.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepes-valtuusto
Panthers nosti tasoaan silmissäni paljon. Joukkue on nyt paljon paljon mielekkäämpi ja erityisesti mielenkiintoisempi, kun joukkueessa on joku muukin kuin Huberdeau ja Barkov. Bollandin diili on ylimitoitettu, mutta pelaajana hän on asiallinen nuoreen Panthersiin. Jos pelaa oikeasti motivoituneena Florida Panthersin eteen, niin sitten haku nousee plussan puolelle. Jussi Jokisesta sen sijaan en ole ikinä pitänyt, mutta kyllähän Jokinen hyvä pelaaja on. Odotan innolla näkeväni Barkov-Jokinen tandemin NHL:ssä. Ehkä vuoden verran liian pitkä sopimus, mutta menkööt. Willie Mitchell on taas todella hyvä haku Tallonilta, en tiedä miten ihmeessä valitsi Panthersin, mutta hyvä että valitsi. Loistava mentori Ekbladille. Al Montoya on myöskin erittäin hyvä varaveskari Panthersille, näin viime kaudella 4-5 matsia Montoyalta ja voin vakuuttaa, että oli kymmenen kertaa parempi veskari kuin Jetsin ykkönen Pavelec. Varmaotteinen ja rauhallinen. Nämä nelosketjun haut Thornton sekä MacKenzie ovat ihan asiallisia, Shawn Thornton on nyt Shawn Thornton, tekee hommansa mukisematta. MacKenzie taasen on vallan hyvä haku nelosketjun keskelle, erityisesti loistava alivoimalla joka oli Panthersin heikkous viime sesongilla. Uskoisin Tallonin lähtevän hakemaan vielä yhtä laituria kakkoseen, sillä en usko Fleischmannin hoitavan sitä. Joku Trocheck+Fleischmann+2/3 roundin picki vaihdossa maalinsylkijään koodinimellä blakewheeler. Toinen vaihtoehto on tietysti dumpata Fleischmann ja hankkia Vrbata vapailta.

Lotto:
Jokinen - Barkov - Boyes
Huberdeau - Bjugstadt - XXX/Fleischmann
Bergenheim - Bolland - Kopecky/Pirri/Trocheck
Upshall - MacKenzie - Thornton/Hayes

Campbell - Ekblad
Kulikov - Mitchell
Olsen - Gudbranson

Luongo
Montoya
 

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Eiköhän pakistoon hankita vielä joku pakki, joko vapailta markkinoilta taikka palkkakaton kanssa taiteilijoiden jämillä Chicago, Boston, Philadelphia, Washington.

En pistäs pahitteeksi jos Panthers hankkisi Michael Del Zotto vaikkakaan ei ehkä ole se mitä tuo pakisto kaipaa mutta harvoin on noin nuori lupaava pakki UFAna. Vaikka otteissa onkin tason heittoo aika lailla niin kummiskin näyttönä jo kaksi 40 pisteen kautta. Siinä olisi yksi rakennuspalikka pakistoon, helppohan sitä on sitten harventaa heikot pois jos on tarvis.
 
Puolustajatilanne on kyllä tosiaan vielä auki ja voi sanoa täynnä kysymyksiä.

- Ensinnäkin, jatkaako Campbell vai saiko Tallonin toimet käännettyä miehen pään ja hän haluaa jäädä? Jos ei, mistä löytyy joukkuetta, joka ottaa Campbellin sopimuksen riesakseen tai saa sen edes mahtumaan cappiinsa? Ja olisi kiva saada jotain vaihdossakin, kuka ainakaan rupeaa maksamaan? Ja jos treidi ei onnistu, mikä on miehen taso?

- Toisekseen, mitä tapahtuu Kulikoville? Jostain luin huhua (epämääräistä sellaista), ettei hänellä olisi mielenkiintoa signata enää Panthersiin. Kuka tarjoaa hänelle ja minkälaista sopimusta? Ja kannattaako matchata? Jos hän on tekemässä yli 3,5 miljoonan sopimusta, se tarkoittaisi 1. kierroksen varausta Panthersille kompensaationa ja jos offer sheetin tekijä on joku heikompi jengi, jättäisin vastaamatta. Potentiaalinen pelaaja, mutta viidellä kaudella on jäänyt se lopullinen breikkaus tekemättä, miksi se tulisi juuri nyt?

- Kaksikko Olsen ja Gudbranson on myös rajoitettuja vapaita. Kaksikko nyt tuskin pääsee mihinkään. Toisin kuin Kulikov, Gudbranson mielestäni otti selvän askeleen eteenpäin viime kaudella. Isona pelaajana oli todella puolustuksen isäntä, oli joukkueen ahkerin taklaaja (ja osaa taklata kovaa) ja oli joukkueen aktiivisimpia blokkaajia. Mihin asettuu palkka? Ja Olsen oli myös hyvä ja ansaitsee jatkoa.

- Ja kenellä aukot täytetään? Vähintään yhden puolustajan vajaus on odotettavissa joko Campbellin tai Kulikovin lähdön myötä. Edellisessä viestissä mainittu Del Zotto olisi sopuhinnalla ja lyhyellä sopimuksella hyvä haku, mutta tavallaan kaipaisin kokeneempaa pelaajaa, varsinkin jos Soupy lähtee. Kokeneemmista tarjonta alkaa olla heikkoa. Derek Morris nyt olisi ehdottomasti vahvistus. Sami Salo on pelaillut viime kaudet Tampassa ja sieltä olisi lyhyt matka Floridaan, en vain tiedä onko Salon kroppa enää siinä kunnossa, että kestää suurta vastuuta, vaikka viime kaudella pelasikin yli 70 ottelua. Tai sitten pitäisi iskeä treidillä Keith Yandleen, jonka lähdöstä on huhuiltu jo pidemmän aikaa. Tai jos Torontossa on edelleen kiinnostusta Kulikoviin, voisi viritellä jotain kauppaa Fransonin tai Gardinerin oikeuksista, vaikkei kumpikaan nyt ole vielä mikään kokenut vastuunkantaja.

Loppuun vielä sen verran, että Derek MacKenzie oli viime kaudella NHL:n 10. eniten taklannut pelaaja. Enpä tiennyt tätäkään ja nyt on lopullisen tyytyväinen tähän signaukseen!
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Puolustajatilanne on kyllä tosiaan vielä auki ja voi sanoa täynnä kysymyksiä.

- Ensinnäkin, jatkaako Campbell vai saiko Tallonin toimet käännettyä miehen pään ja hän haluaa jäädä? Jos ei, mistä löytyy joukkuetta, joka ottaa Campbellin sopimuksen riesakseen tai saa sen edes mahtumaan cappiinsa? Ja olisi kiva saada jotain vaihdossakin, kuka ainakaan rupeaa maksamaan? Ja jos treidi ei onnistu, mikä on miehen taso?

- Toisekseen, mitä tapahtuu Kulikoville? Jostain luin huhua (epämääräistä sellaista), ettei hänellä olisi mielenkiintoa signata enää Panthersiin. Kuka tarjoaa hänelle ja minkälaista sopimusta? Ja kannattaako matchata? Jos hän on tekemässä yli 3,5 miljoonan sopimusta, se tarkoittaisi 1. kierroksen varausta Panthersille kompensaationa ja jos offer sheetin tekijä on joku heikompi jengi, jättäisin vastaamatta. Potentiaalinen pelaaja, mutta viidellä kaudella on jäänyt se lopullinen breikkaus tekemättä, miksi se tulisi juuri nyt?

- Kaksikko Olsen ja Gudbranson on myös rajoitettuja vapaita. Kaksikko nyt tuskin pääsee mihinkään. Toisin kuin Kulikov, Gudbranson mielestäni otti selvän askeleen eteenpäin viime kaudella. Isona pelaajana oli todella puolustuksen isäntä, oli joukkueen ahkerin taklaaja (ja osaa taklata kovaa) ja oli joukkueen aktiivisimpia blokkaajia. Mihin asettuu palkka? Ja Olsen oli myös hyvä ja ansaitsee jatkoa.

- Ja kenellä aukot täytetään? Vähintään yhden puolustajan vajaus on odotettavissa joko Campbellin tai Kulikovin lähdön myötä. Edellisessä viestissä mainittu Del Zotto olisi sopuhinnalla ja lyhyellä sopimuksella hyvä haku, mutta tavallaan kaipaisin kokeneempaa pelaajaa, varsinkin jos Soupy lähtee. Kokeneemmista tarjonta alkaa olla heikkoa. Derek Morris nyt olisi ehdottomasti vahvistus. Sami Salo on pelaillut viime kaudet Tampassa ja sieltä olisi lyhyt matka Floridaan, en vain tiedä onko Salon kroppa enää siinä kunnossa, että kestää suurta vastuuta, vaikka viime kaudella pelasikin yli 70 ottelua. Tai sitten pitäisi iskeä treidillä Keith Yandleen, jonka lähdöstä on huhuiltu jo pidemmän aikaa. Tai jos Torontossa on edelleen kiinnostusta Kulikoviin, voisi viritellä jotain kauppaa Fransonin tai Gardinerin oikeuksista, vaikkei kumpikaan nyt ole vielä mikään kokenut vastuunkantaja.

Loppuun vielä sen verran, että Derek MacKenzie oli viime kaudella NHL:n 10. eniten taklannut pelaaja. Enpä tiennyt tätäkään ja nyt on lopullisen tyytyväinen tähän signaukseen!

Jos Tallon meinaa hankkia lisaa pelaajia ulkopuolelta niin sitten kylla joutuu kauppaamaan omia pelaajia pois. Pantherseilla on kaiketi viela $15 miljoonaa palkkakaton saavuttamiseksi ja 5 omaa RFA:ta pitaisi saada sopimukseen, Kulikov ja Gudbranson ehka arvokkaimmat. Sitten tuore varaus, Ekblad, han tulee saamaan automaattisesti maksimi sopimuksen, joka ottaa jo miltei $4 miljoonaa $15 miljoonasta (bonuksia voi kait kyllakin siirrella seuraavalla kaudelle jos tiukka paikka tulee.
Ja kait sinne pitaa jonkin verran jattaa pelivaraa, jos taytyy kauppoja tehda kauden aikana, ettei tarvitse kaikkia kahden suunnan sopimuksen omaavia pelaajia lahettaa San Antonioon.

JOL
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Tervehdys täältä, ensimmäinen viestini Panthers-osioon! Toivottavasti jotain järkevää tulee rustattua suosikkkijoukkueestani. Toki suomalaisten pelaajien määrän lisääntyminen on vaikuttanut siihen, miten Panthersista on tullut suosikkini, mutta jotenkin olen aina ihaillut joukkueen hienoja pelipaitoja sekä Panthersin viime vuosina korostunutta altavastaaja-asemaa. Lisäksi seuraava kausi on oikein makoisa Panthers-fanin näkökulmasta, saattaa playoff-paikkakin häämöttää parin vuoden tauon jälkeen.

Sitten asiaan. Ehdottoman iloinen olen siitä, että GM Tallon sai lisää rahaa pelaajien hankintoihin tänä vuonna verrattuna edellisvuosiin. Saa olla tyytyväinen Tallonin hankintoihin, ja mieshän itse totesi saaneen kaikki ne, jotka halusikin. Paljon kokemusta GM sai kunnon pelimiesten hankinnoillaan, enää ei seura kärsi kokeneiden pelaajien pulasta, kuten esimerkiksi Oilers viime vuosina. Kokeneista pelaajista Mitchellistä saatin se stay-at-home-pakki ja varmasti hyvä mentori Ekbladille, Jokisesta maaliruisku ja ketjukaveri Barkoville, toivottavasti JJ jatkaa samaa menoa kuin tämän kevään playoffeissa. MacKenzie on minulle uusi tuttavuus, mutta tosiaan Jackets-kirjoittajat ylistivät miehen olevan hyvä joukkuepelaaja, mutta ei ole kuitenkaan mikään tehoilija, sopeutuu hyvin siis nelossentteriksi. Nelosketjun rouhijaksi Tallon hankki myös fyysisessä pelissä kunnostautuvan Thorntonin Bostonista. Toivoa sopii, että hänellä on muutakin annettavaa Floridalle kuin jäähyminuutteja. Kolmossentteriksi hankittu, hieman tosiaan minuakin sopimuksen hinnalla hirvittänyt Bolland on semmoinen kortti, jota sietää katsoa nyt rauhassa ennen kuin kuulutetaan mitään. On ehdottomasti tunnollinen puolustuspäähän, juuri sitä mitä Panthers tarvitsi. Toivottavasti pysyy kasassa, Bollandhan oli suurimman osan viime kaudesta sairastuvalla nilkkavamman takia. Kauhuskenaario olisi loukkaantumiskierre herralle.

Saa nähdä, mitä Tallon suunnittelee puolustajien kanssa. Kulikov ja Gudi tosiaan tarvitsevat uudet sopparit, Campbellin loppuu kahden kauden jälkeen. Punasydämeltä jo hyvää kirjoittamista tästä. Henkilökohtaisesti uskon Tallonin hakevan yhä jollain treidillä lisää pelaajia, vaikka Campbellia onkin jo kauan yrittänyt siirtää tuloksetta. Pakettiin pitäisi siis lisätä jotain muutakin, tai tarjoutua maksamaan osa Campbellin sopparista ensi kausistakin. Henkilökohtaisesti haluaisin etenkin Gudin jatkavan, yksi suosikkejani viime kauden Panthersista. Kulikov ei minua yhtä paljon miellyttänyt, vaikka tuokin paljon lisää hyökkäysvoimaa Panthers-puolustukseen, luulen hänen olevan korvattavissa. Jos tosiaan Kulikov lähdössä, saattaisi Salon hankiiminen vuoden sopparilla olla ihan ok hankinta. Vaikka on tituleerattu lasipolveksi, viime kaudella Salo pelasi eniten runkosarjapelejä sitten kauden 2003-04.

Omat ketjusommitelmat ensi kaudeksi:

Jokinen - Barkov - Huberdeau
Fleischmann - Bjugstad - Boyes
Bergenheim - Bolland - Kopecky
Upshall - MacKenzie - Thornton


XXX/Campbell - Ekblad
"Salo" - Mitchell
Gudbranson - Olsen


Luongo
Montoya
 
Viimeksi muokattu:

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Saas nähdä mitä tuon sentteritilanteen kanssa käy, onko Bjugstad se tulevaisuuden 2ndlinecenter? Itse olisin nähnyt hänet 3.kentän miehenä, Bollandin hankinnan jälkeen näyttää siltä että hänestä leivotaan ylempien kenttien miestä. Toivon ja uskon että Bollandia ei ainakaan siihen paikalle laiteta. Jos tässä on Panthersin keskushyökkääjät, tarvitsee joukkue tulivoimaa oikealle laidalle. Boyes menee tulevan kauden tuossa Jokinen-Barkov-parin kanssa, tulevaisuudessa siihen tarvitaan joku kovempi tekijä. Jokisesta ei pelien ratkaisijaksi ole vaikka varmasti hyvin pystyy roolinsa täyttämään kunhan Barkov ja maalinteon taitava RW hoitavat scoringpuolen.

Toinen kenttä rakentunee tulevaisuudessa Huberdeau-Bjugstad-kaksikon ympärille. Osa teistä oli piirtänyt Huberdeauta oikealle laidalle, tosiasiassa mies taitaa olla LW/C ja vasemmalla nähdäkseni hänestä saa suurimman hyödyn irti.

Saa nähdä tullaanko tällä kaudella jo kauppoja näkemään, Trochek on varmasti tradeblockissa kun keskusta on noin vahvasti täytetty. Myös puolustajaprospecteja riittää kaupattavaksi, kuten Tallon antoi ymmärtää. Joka tapauksessa mielenkiintoiselta näyttää Panthersien tulevaisuus ja innolla odotellaan joko liikkeitä tosiaan tällä kaudella tulisi.

PS. MacKenzien ja Thorntonin hankinnasta ehdottomasti plussa Dalen todistukseen.
 
Panthers nimesi muuten tuossa pari uutta valmentajaa mukaan remmiin. Toinen on Mike Kelly, joka on aiemmin toiminut apuvalmentajana Canucksissa 2006-2008. Päävalmentajavastuuta kaikista Kanadan suurimmista juniorisarjoista ja viimeiset neljä vuotta on kulunut eri tehtävissä Saint John Sea Dogsissa. Omalla vaatimattomallä päättelykyvylläni väitän, että Kellystä voi olla hyötyä juuri Sea Dogsissa pelanneelle Jonathan Huberdeaulle, jolla oli pieniä toisen kauden vaikeuksia. Ensi kaudella +40 pinnaa on aikalailla minimiodotus ja tutun valmentajan läsnäolo voi auttaa.

Toinen lisäys valmennusosastolle on Mark Morris, pitkän linjan valmentaja, joka on ollut Mansesterin Monarkeissa päävalmentajan kahdeksan edelliskautta. Äkkiseltään vilkaistuna entinen puolustaja on kohtalaisen hyvien puolustajien kanssa päässyt tekemään töitä ja eipä Slava Voynovin, Tom Hickeyn, Jake Muzzinin, Alec Martinezin voi sanoa tässä viime vuosien aikana sanoa jymähtäneen farmivuosinaan. Oikeastaan tarkemmin kun katsoo, niin Hickeytä lukuunottamatta joukko ei ole ollut mitään ikäluokkansa suurimpia lupauksia ja niin vaan juuri jälkimmäinen kolmikko oli suuressa roolissa nostamassa kattilaa.

Kaksikon lisäksi apuvalmentajina jatkavat John Madden ja maalivahtien valmennuksesta vastaava ex-HPK Robb Tallas.

Development Camp on muuten alkanut jo ja osallistujalistan voi katsoa täältä.

Mitään maagista sieltä ei löydy, tuoreet varaukset tottakai, mutta myös joitain vähän vanhempia varauksia ja muutama näytillä oleva. Mielenkiintoisia nimiä ovat Mike Vecchione, tuore NCAA-mestari, joka teki viime kaudella 38 pelissä 34 pistettä ja oli +26. Myös Yaroslav Kosov on mukana, oma varaus viidenneltä kierrokselta vuonna 2011, pelasi viime kaudella KHL:ää Magnitokorskissa. Sitten on kaksi kotiseudun poikaa, englantilais-miamilainen Cody Payne (Bruinsin 5. kiekan varaus 2012), hyökkääjä, jolla on hyvä maalivainu, oli viime kaudella OHL-joukkueensa toiseksi paras maalintekijä 26 maalilla. Toinen miamilainen on Colin Suellentrop (Flyers, 4. kierros 2011), puolustaja joka pelasi viime kauden samassa joukkueessa oman varauksen Josh Brownin kanssa. Oli Oshawan puolustuksen toiseksi paras pistemies ja samalla sijalla tehotilastossa. Ei mitään maata mullistavia pelaajia, mutta mielenkiintoisia nimiä.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Gudbransonin kanssa päästy sopuun 2 vuoden diilistä. Hieno homma! Itsellä riittää vielä luottoa Gudiin ja uskon hänen kehittyvän top-2 pakiksi. Odotellaan sopparin arvoa veikkaisin sellaista 2-2.5m/ vuosi.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Noniin, Pirrille kahden vuoden paperi ja kaveria ilmeisesti yritetään istuttaa 2. ketjuun Huberdeaun ja Bjugstadin laidalle. Nyt vielä Hayesille sopimus ja Kulikov + Flash/Kopy + draftpickejä Chicagoon ja sieltä Sharp Floridan lämpöön niin pleijareita pelataan kahdessa Floridan kaupungissa. Oikeastaanhan joukkueen menestyksen kannalta puuttuu vielä yksi 1. ketjun laitahyökkääjä, ja...

Toivottavasti Sharp tulee olemaan se.
 
Noniin, Pirrille kahden vuoden paperi ja kaveria ilmeisesti yritetään istuttaa 2. ketjuun Huberdeaun ja Bjugstadin laidalle. Nyt vielä Hayesille sopimus ja Kulikov + Flash/Kopy + draftpickejä Chicagoon ja sieltä Sharp Floridan lämpöön niin pleijareita pelataan kahdessa Floridan kaupungissa. Oikeastaanhan joukkueen menestyksen kannalta puuttuu vielä yksi 1. ketjun laitahyökkääjä, ja...

Toivottavasti Sharp tulee olemaan se.

Niin, Sharpia toivon itsekin, mutta mutta. Vaikea keksiä kumpaakin osapuolta tyydyttävää ratkaisua. Kopeckyä ei voi laskea mitenkään mukaan treidiin, jossa toinen osapuoli tarvitsee lisää tilaa cappiin. Fleischmann + Kulikov <---> Sharp olisi varmaan hyvä alku treidille, jos Chicago ei olisi jo nyt capin yli ja sitten vaihtuisi Sharpin ($5,9m) liksa Fleischmanniin ($4,5m) ja pitäisi vielä sorvata sopimus Kulikoville joukkueeseen, jossa on jo seitsemän pakkia yhden suunnan sopimuksilla. Varsinkin, kun tosiaan tuo Sharp <-> Flash ei pudottaisi Hawksia vielä capin alle, paitsi jos Panthers maksaisi Flashinkin palkasta osan. Ainoa, mitä keksin on Flash+Kulikov+2.kiepin varaus(+jotain?) <---> Sharp+Oduya/Roszival.

Ja toisekseen, Sharpilla on jonkun sortin NTC, onko halua siirtyä Floridaan? Ja kolmanneksi, Sharp ei varmasti ole ensimmäisenä dumpattavien joukossa, kyseessä on kuitenkin viime kauden paras pistemies ja maalintekijä. Ja nyt on Chicagossa todellinen iskun paikka ennen kärkiduon palkannousuja, tuosta palkkaongelmastakin selviäisi helpommalla, jos saisi jollain konstilla dumpattua Oduyan tai Roszivalin.

Tällä hetkellä mielenkiinto onkin sitten, mitä tapahtuu Kulikovin kanssa. Toivottavaa olisi saada joku treidi aikaan ennen, kuin mies kaikkoaa isiensä maille ja Panthers jää ilman mitään korvausta. Jatkosopimus ei ole ainakaan Kulikovin listalla ensimmäisenä toiveena. Tai ainakaan pari viikkoa sitten ollut.
 
Niin se Kulikov sitten jatkaa kuin jatkaakin. Eipä mulla mitään tätä scenaariota vastaan ole, kun ei treidillä tai muutenkaan olisi varmaan saman tason pakkia löytynyt. 4,3 miljoonaa kaudesta vaan tarkoittaa sitä, että nyt pitää ottaa suurempi loikka eteenpäin, kuin kertaakaan uralla. Tähän mennessä mieheltä on nähty ehkä yksi kausi, jolla on ollut nykyisen sopimuksensa arvoinen. Kaikki edellytykset on, kundihan on pelannut useamman ottelun jaksojakin loistavasti, mutta perustasossa on vielä tekemistä.

Kaikkiaan puolustuksen voisi kiteyttää seuraavasti verrattuna viime kauteen:

Jovanovski, Gilbert, (Weaver ja sitten osasto ynnämuut) <----> Mitchell, Ekblad

Ekbladin taso on vielä kysymysmerkki, mutta Mitchell on moninverroin paranneltu versio viime kauden Jovocopista. Lisäksi nuoremman sukupolven Olsen, Petrovic ja Robak ovat jälleen vuoden kokeneempia. Oikeastaan puolustuksen osalta vaakakuppi kääntyy joko positiiviseen tai negatiiviseen juuri Kulikovin ja Gudbransonin mukana. Kummankin pitää ottaa suurempi rooli ja hilata perussuorittamisen tasoa ylöspäin.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Oikeastaan puolustuksen osalta vaakakuppi kääntyy joko positiiviseen tai negatiiviseen juuri Kulikovin ja Gudbransonin mukana. Kummankin pitää ottaa suurempi rooli ja hilata perussuorittamisen tasoa ylöspäin.

Itselläni ainakin löytyy täysi luotto Gudbransoniin, Gubbe ja Ekblad tulevat olemaan Catsien tulevaisuuden kasvot.

Tapaus Kulikov taas on aivan eri juttu. Toivottavasti uusi koutsi (ja sopimus) saisi motivoitua kaverin uraa eteenpäin. Dmitrillä kuitenkin nyt joukkueen 4. suurin palkka ja viime kauden -26 tehotilasto ei oikeen anna mitään syytä maksaa sellaiset tilastot omaavalle edes 2 miljoonan dollarin palkkaa.
 
Mitähän Tallon vielä keksii ennen ensi kesää. Joukkue on todella laaja, kärkiketjuihin ei kuitenkaan ole tasonsa näyttäneitä pelaajia, mutta alempiin ketjuihin on jo ylitarjontaa. Toisaalta kvartetilla Fleischmann, Upshall, Bergenheim, Kopecky on varmasti näyttöhalut kohdillaan, sillä jokaisella on soppari loppumassa ja näytöt pitäisi antaa, mikäli kunnollista jatkosopparia mielii. Ilman huippukausia tuosta joukosta max kahdelle on tilaa enää seuraavan kauden rosterissa. Tällä hetkellä kukaan ei voi kuitenkaan olla varma edes top6-paikastaan ja jollain Kopeckyllä voi tehdä tiukkaa kokoonpanopaikan kanssa. Ja takaa on tulossa uusi sukupolvi kovaa vauhtia, Hayesin, Howdenin, Shoren ja miksei myöskin Trocheckin muodossa.

Puolustuksessa on tosiaan kuusi miestä yksisuuntaisilla soppareilla ja siihen päälle vielä Ekblad, Petrovic ja development campilla kehuja kerännyt Jonathan Racine. Puolustuksessa on hyökkäyksestä vajetta kokeneista syvyyspelaajista. Kulikov, Gudbranson, Robak, Ekblad ja Olsen ovat vielä pelaajia, joilta puuttuu vielä näytöt oikeasti isoista minuuteista. Tai siis onhan Kulikovkin pelannut isoja minuutteja, mutta eipä nuo näytöt säväytä. Huima loikka pitäisi ottaa, kuten palkastakin voi päätellä. Kuten yllä todettiin Gudbransoniin on kova luotto, mutta parannusta vaaditaan myös häneltä.

Oma veikkaus on, että kauden aikana liipasimella ovat (otteista riippuen tietenkin) ensimmäisenä Kopecky, Fleischmann, Robak sekä mahdollisesti Petrovic ja Shore. Ainoa ongelma vaan lienee se, ettei Kopya kukaan halua tuolla sopparilla, Flashin treidiarvo on suht matalalla tällä hetkellä ja Robakilla, Shorella tai Petrolla ei vielä saada joukkueeseen juuri lisäarvoa. Suurimman kaipuun kohteet olisi kärkilaiturissa tai kokeneessa top4-puolustajassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös