Florida Panthers (1.) – Edmonton Oilers (2.), Stanley Cup -finaalit 2024

  • 212 634
  • 1 392

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyi vittu miten kusinen joukkue tuo oilers. Ei ansaitse mitään koskaan keneltäkään. Paitsi kunnon selkäsaunan.
Kylläpä oksettaa.

edit. Helvetinmoinen lovi Kissojen alivoimaan, jos Barkovin ja Luostarisen kausi on ohi. Ja toki muutenkin.
Luostarinen palasi peliin ja luisteli ihan hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Taitaa se tosiaan Floridan vuosi olla nyt, ei tuo joukkue vaan häviä 4/5. Kiva myös huomata, että pimentyy Panthersin käsittelyssä kovempikin yv ja parhaatkin pelaajat, mikä antaa vähän perspektiiviä "Rangersin kyykkäämiseen". Hyvä kuitenkin, ettei mitään Trouban kaltaisia possuja ole hyviä finaaleita pilaamassa...
 
Suosikkijoukkue
Pata, Salama
Vaikka olen Öljyn puolella, niin Draisatl ei mun puolesta tarvi enää pelata peliäkään tässä sarjassa, vähintäänkin pari peliä saa olla poissa, tämä minimi.

Tuosta videosta mikä tänne laitettiin pystyy kahdesta eri puolilta otetusta hidastuksita toteamaan, että taklaus oli törkeä. Ensin jään puolelta näkee, että taklauksessa on hyppy ja sitten katsomon puolelta kuvastusta hidastuksesta näkee, että kyynerpää nousee aivan selvästi.

Oikeasti en todellakaan ole Oilers -fani ja täysin Floridan puolella, mutta ihan samantekevää, saksalaiselle pelikieltoa.
 

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Vancouver Canucks
Yllättävän vähän asiassa saa huomiota, että peli oli Draisaitlin taklauksen aikaan 2-1. Edmonton pystyi sekä Vancouveria että Dallasia vastaan pelaamaan sarjan ratkaisu hetkillä joukkueelle, uhrautuvaa ja voittavaa jääkiekkoa. Nyt tässä tilanteessa joukkueen toinen johtavista pelaajista ottaa hyökkäysalueella täysin turhan turhautumisjäähyn, jonka seurauksena ajaa oman joukkueen miltei kuilun partaalle. Tämä on sitä häviävää jääkiekkoa sekä pelkäävän ja epävarman pelaajan toimintaa.

Maurice kommentoi 2. erän alussa, miten hän toivoo, että molemmat joukkueet säästyvät loukkaantumisilta ja pysyvät ehjänä, koska näihin peleihin on niin vaikea päästä. Kun katsoo Floridan pelaamista Barkovin pois tippumisen jälkeen, niin tilanne hitsasi joukkueen ihailtavasti yhteen. Pää pysyi kylmänä, vaikka hakataan mailalla munille ja fokus pysyi kaikilla joukkueelle pelaamisessa.

Niin kauan kun Edmontonissa ei saada syvyyttä edes kahteen kenttään vaikeilla hetkillä, niin joukkue ei tule koskaan voittamaan Stanley cupia. Heidän paras iskun paikka oli näissä ensimmäisissä peleissä ja se meni tuohon Draisaitlin sikailuun. Floridalla on päällä sellainen henki, kasvutarina ja vankkumaton usko omaan tekemiseen, että en usko Edmontonin nousuun, vaikka he pystyisivätkin jollakin ilveellä omat kotipelit voittamaan. Let’s go cats!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Itte veikkasin 4-0 Floridalle, enkä ole voinu ymmärtää, mistä porukka repii höpinöitä tasasesta sarjasta. Saattaa edmonton yhen voiton jossaki välissä ottaa, mutta enempään en kyllä usko yhtään.
No joo, olishan Edmontonin pitänyt se eka peli voittaa sillä esityksellä. Mutta nyt on kyllä juna mennyt jo. Panthers teki tason noston, mutta varaa on parempaankin edelleen. Katotaan nyt kotipelinsä, mutta haisee lyhyeltä sarjalta, 4 tai 5 peliä.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen jossain määrin toiveikas Barkovin suhteen. Jos on jonkunlainen murtuma kasvoissa, niin puudutuspiikkiä ja akvaario päähän.

Eipä siinä, Florida hoitelee tämän vaikka Barkov olisi poissa kokoonpanosta. Tuolla on sellaista härkää mylvimässä jokainen ketju täynnä.
 

Kara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuosta on pakko antaa vähintään se 2-3 peliä ihan jo viestinäkin koko liigalle, ettei mikään kostonkierre saa tästä alkua. Jos edmonton pääsisi tästä cupiin asti, niin muut joukkueet ottaisivat ensi vuonna tuon saman kikan käyttöön ja silloin tähtikaksikko olisi itse tähtäimessä. Sen takia kurinpidon pitää puuttua nyt.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No eihän nyt saatana peliä voi voittaa ilman tehtyä maalia. Onko kaikki menny johonki harhaan, että Edmonton oli jotenki tosi kova? Kyllähän se nyt muuttaa paljon pelin kulkua, ku toinen joukkue johtaa melkein koko pelin.
Ei voikaan, mutta sillä maalipaikkajakaumalla olisi pitänyt voittaa. Florida ryösti sen avauksen Bobin johdolla.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
No eihän nyt saatana peliä voi voittaa ilman tehtyä maalia. Onko kaikki menny johonki harhaan, että Edmonton oli jotenki tosi kova? Kyllähän se nyt muuttaa paljon pelin kulkua, ku toinen joukkue johtaa melkein koko pelin.
Olihan Edmonton ekassa pelissä parempi ja sen lisäksi tässäkin pelissä maalin johtoasemassa ekan puoliskon. Tiukkoja pelejä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jos nyt tuosta pelistä jotain positiivista hakee, niin ensimmäistä kertaa oltiin johdossa. Vaikka se johto kestikin vain toisen erän puoliväliin saakka. Draisaitlin taklaus Barkoviin aika selvä tapaus, mutta ei tuosta pelikieltoa tule. Jos Barkov on pois niin sitten on McDavidilla enemmän aikaa ja tilaa kentällä. Ei liiga tähtipelaajille pelikieltoja anna vaikka olisi miten törkeä taklaus, sakoilla selviää.

Eikä tuo Draisaitlin sikailu ollut ainoa sillä Warren Foegele ajettiin suihkuun Eetu Luostariseen kohdistuneesta polvitaklauksesta. Oilers myös pelasi kaksi erää viidellä pakilla kun Nurse loukkaantui Evan Rodriguesin taklauksesta. Sarja siirtyy nyt Edmontoniin ja kotiyleisön edessä pitää kaksi voittoa pystyä raapimaan.


 
Viimeksi muokattu:

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Tämä Dreiseitl / Barkov -tilanne muistuttaa jälleen siitä, että jo aiemminkin liputtamani tapa jossa pelikiellot tahallisten vahingoittamistapausten osalta olisi järkevää sitoa ainakin osin loukkaantumisten mittaan +1: Jos Barkov palaa kolmospeliin, Drei palaa neloseen; jos Barkov palaa vitospeliin, Drei palaa kutoseen; jos Barkovin kausi on ohi, niin on myös Drein jne.

Toimisi jonkinlaisena peloitteena.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kattoin aamulla tulospalvelusta, katos Panthers voitti. Ja jahas, Foegele ajettu ulos polvitaklauksesta. Nytkö Barkov noudettiin ulos. Mutta saikin huokaista helpotuksesta.

Sen verta pahaenteinen Stephen King-fiilis, että googletin 'Barkov' ja ensimmäisessä uutisotsikossa Sashaa talutetaan ulos kaukalosta. Jankon Betonin sanoin, asia kunnossa.

Aika mixed emotions ja erikoinen on asetelma sarjan ollessa 2-0 matkalla Edmontoniin.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olihan Edmonton ekassa pelissä parempi ja sen lisäksi tässäkin pelissä maalin johtoasemassa ekan puoliskon. Tiukkoja pelejä.
Parempi joukkue ei tee nollaa maalia kun vastustaja tekee kolme. Ei Oilers mitään ihmeitä ekassa matsissa esittänyt, kunhan kävivät neppaamassa kiekkoa kohti maalivahtia ja saivat tämän aivan tulikuumaksi. Oli siellä pari loistopelastusta, mutta muuten ihan normipelillä pärjättiin.

Joku taisikin kommentoida, että muistutti Carolinan näennäistä hallintaa. Ei koostetta katsoessa edes jännittänyt noissa Edmontonin maalipaikoissa.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Foegelen ja Draisaitlin keissejä tulikin käytyä jo läpi rottailuketjussa, mutta sen lisäksi tuo Kulikovin kivien kolistelu osoittaa kyllä, että Oilers on ongelmissa. Kahteen peliin yksi maali, McDavid-Draisaitl-Bouchard linjasto 0+2, mikä menee Floridan hyvyyden piikkiin.

Panttereilla toimii oikeastaan kaikki muu paitsi ylivoima. Viiden minuutin ylivoima vain sotki Floridan peliä. Ensin ei saada peliä rauhoitettua alueelle, sitten Ekman-Larssonin tyhmä jäähy huolimattoman keskialueen pelin jälkeen, sitten Oilerin avausmaali tasavajaalla. Lopun ~90 sekunnin aikana ei taaskaan oikein päässyt Florida alueelle.

Jos Barkov on sivussa, niin Edmontonin ykköslinjasto pääsee rellestämään vapaammin, mikä saattaa vielä sarjaa kääntää. Muuten Florida ei tule häviämään neljää ottelua viidestä. Jos Draisaitl pelaa ensi pelissä niin mielenkiintoista nähdä miten Florida tulee reagoimaan. Nursen loukkaantuminen voi olla Oilersille vain hyvä asia. Lähtökohtaisesti Nurse-Desharnais oli muuten kohtalaisen karmean kuuloinen pakkipari Stanley Cupin finaaliin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Parempi joukkue ei tee nollaa maalia kun vastustaja tekee kolme.
Tämmöisen jargonin voi aina heittää, mutta itse yritän katsoa aina vähän tuloksen taaksekin. On Florida hävinnytkin pelejä, jotka olisi pitänyt voittaa, vaikka nyt game3 ECF:ssa. Sitten toisaalta parempi ei tee neljää kun vastustaja tekee 5.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kysymys tietäjille, onko Floridassa mikä tilanne kovien ukkojen suhteen seuraavaan peliin?
Kyllä on. Ehdottomasti.

Huolestutti kyllä tuo Barkovin reaktio Draisaitlin taklaukseen, näytti siltä että sattui aika saatanasti eli eiköhän sieltä jotain murtunut. Toivottavasti tuosta nyt Draisaitlille arvottaisiin edes se 1-2 peliä pelikieltoa, tuossa olisi voinut puhtaastikin taklata mutta ei kun piti hypätä ja kyynärpäällä päähän töötätä.

Mä veikkaan että eihän niillä siellä ole munaa tuosta mitään muuta antaa ku ehkä joku väsynyt sakko, Draisaitl pelaa ensi pelissä, ja Barkov ei. Edmonton saa siitä pelistä sarjan ainoan voittonsa raavittua, Floridalta joku Mikkola tai Tkachuk ajaa Draisatlia niin rumasti että saa ulosajon, ja muutenkin on keskittyminen vähän väärissä asioissa. Neljänteen peliin Barkov tulee sitten akvaario päässä takaisin, Florida keskittyy olennaiseen ja Edmonton on yhtä paska kuin tähänkin asti, ja sarja päättyy Floridalle 4-1. Barkov nostelee nolostellen ja pakotettuna ensimmäisenä Stanley Cupia ja Conn Smytheä, leuka murtuneena. Joku kirjoittaa Jatkoaikaan että kyllä Selänne teki paljon enemmän pisteitä MM-kisoissa eikä pidä Barkovia minään.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Sashan kannalta hyvä että paikkakunnan vaihdon myötä on yksi lisävälipäivä, myös kun tässä siirrytään länteen niin aikaeron myötä saa vielä lisää lepoaikaa. Ehtii enemmän palautua tuosta törkytaklauksesta.
Ja voi huilatakin kolmannen pelin, kun Florida onnistui ottamaan toisen kiinnityksen. Oilersilla pakkovoiton paikka perjantaina.


Onneksi on mini-Barkov.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös