Finaali 2013: Tappara – Ässät

  • 396 860
  • 1 765

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllä tuo 2-0 maali oli sellainen jääkiekon taideteos, ettei paremmasta väliä. Ja katsokaa, että ketä siellä oli Tapparalta kentällä? Niämine, Mäntylä, Aalto...

Michael Ryan, voi helvetti mikä seppä! Jälleen yksi voittomaali tilille lisää ja uskomattoman hieno esityö Elon maaliin. Ja joku meinasi, ettei mahdu joukkueeseen?

Elikkä paras kolmesta on nyt sitten the name of the game. Tähän peliin lähdettiin kyrpä otsassa, mutta levollisin mielin. Nyt maanantain peliin voi lähteä suht levollisin mielin, ilman sitä kyrpää. Vieläkö Tappara pitää syöttönsä?
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä vaiheessa on hyvä kehua tapaamiani Tapparalaisia. Kaikki fanit Isomäessä ovat heittäneet ylävitosia ja olleet kunnioitettavia faneja, ollen samaa mieltä, että finaalisarja on paras pitkään aikaan. Jatkoajassa molemmin puolin on idiootteja, mutta muuten voi huutaa KIITOS TAPPARAFANIT!! Ässät keskiviikkona vie toivottavasti mestaruuden! Mutta Tapparan kannattajat ovat saaneet paikan sydämessäni.

Hieno mies on Tapparafani.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tässä vaiheessa on hyvä kehua tapaamiani Tapparalaisia. Kaikki fanit Isomäessä ovat heittäneet ylävitosia ja olleet kunnioitettavia faneja, ollen samaa mieltä, että finaalisarja on paras pitkään aikaan...

Tämän allekirjoitan täysin!

Hyvähenkinen meno tänään Isomäessä, kummankin osapuolen fanit vetivät hyvää settiä!
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Mihin katosi Ville Nieminen? Eipä paljon ainakaan tämän päivän pelissä näkynyt. Paukut loppu vai onko joku paikka sökönä? Hyvä asiahan tämä Ässien kannalta on.

Ja sitten Ässien maalit olivat tasoa ohhoh -vahinkoja? Herra Rautakorpi voisi nyt miettiä uusiksi. Tappio varmasti nakertaa, mutta ei silti tarvitse tuollaista höpöä jutella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä vaiheessa on hyvä kehua tapaamiani Tapparalaisia. Kaikki fanit Isomäessä ovat heittäneet ylävitosia ja olleet kunnioitettavia faneja, ollen samaa mieltä, että finaalisarja on paras pitkään aikaan. Jatkoajassa molemmin puolin on idiootteja, mutta muuten voi huutaa KIITOS TAPPARAFANIT!! Ässät keskiviikkona vie toivottavasti mestaruuden! Mutta Tapparan kannattajat ovat saaneet paikan sydämessäni.

Hieno mies on Tapparafani.

Ihan samat kokemuset. Pelin jälkeen Villin Lännen -saluunassa moni Tapparafani taputti olalle ja onnitteli voitosta.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Täällä taitaa nyt vähän pissa karkailla ja puolin toisin. Tuon siis järkevyyden absoluuttisen näkemykseni asiaan.

Kotoisesta suosikkijoukkueestani huolimatta, toivoisin näkeväni Niämisen ilmeilevän kannun kanssa. Ässien meininki tahtoo kuitenkin painaa vastapuolen vaakakupissa hiukan enemmän. Helvetin hienoa räiskettä ja mäiskettä! Sellaista mitä mestaruuspeleissä pitää ollakin, ei mitään otsatukan takaa tihrustaen rakennettua passiivista ohjauspeliä parine maalipaikkoineen.

Kaj Kunnas heitti ihan nokkelan knopin Yle Puheella erätauolla; Ässät on jäänyt vieraissa kahden pelin aikana yhteensä n. kuuden sekunnin päähän jatkoajoista siinä missä Tappara on saanut totisesti pataan kummassakin vieraspelissään. Erittäin mielenkiintoiset asetelmat viimeisiin matseihin, eikä kotietua toki sovi väheksyä, vaikka ratkaisumaalit tulisivat miten, tai milloin tahansa. Silti, pieni edge Ässillä mielestäni nyt.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaikki fanit Isomäessä ovat heittäneet ylävitosia ja olleet kunnioitettavia faneja, ollen samaa mieltä, että finaalisarja on paras pitkään aikaan.
No, ainakin se tänään varmistui, että ensimmäistä kertaa 18 vuoteen hopeajoukkue voittaa enemmän kuin yhden ottelun finaalisarjassa. Hiukan läpihuutojuttujahan nämä finaalisarjat ovat usein olleet ja sen takiahan vuosien 1986–1992 kokeilun jälkeen – jolloin finaalit siis pelattiin nykyiseen tapaan paras seitsemästä systeemillä – palattiin jälleen paras viidestä systeemiin, koska silloinkaan hopeajoukkue ei voittanut kuin kerran finaaleissa enempää kuin yhden ottelun. Eli finaalisarjan pituudessa tullaan vähintään sivuamaan vuoden 1990 ennätystä, jolloin pelattiin kuuden osaottelun finaalit.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tämän allekirjoitan täysin!

Hyvähenkinen meno tänään Isomäessä, kummankin osapuolen fanit vetivät hyvää settiä!

Ei ole tosiaan pahaa sanottavaa. Tappara-fanien tiesin vetävän hyvää settiä, sijaintini toki esti sen kuulemisen. Yhdessä runkosarjan Tappara-HPK -pelissä Hakametsän seisomakatsomossa sai kuitenkin tajunnan siitä, miten hyvä meininki niillä on. Tuskin on heikentynyt finaaleihin päästessä.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Silti, pieni edge Ässillä mielestäni nyt.
Sori ohut lainaus, mutta vastauskin on ohut. Tässä sarjassa tällä hetkellä ei ole minkäänlaista edgeä puolin eikä toisin. Kaks kovaa jengiä vääntää tällä hetkellä siitä kumpi pystyy raapimaan kaks voittoa. Fanit sulaa jatkoajassa minä mukaan lukien, molemmat joukkueet on silkkaa terästä kaukalossa. Parempi nää yleensä voittaa.
 
Ässät oli kova.

Tappara oli TAAS typerä. TAAS TURHALLA JÄÄHYLLÄ Ässät 1-0 johtoon. Todella järkevää päästää Ässät hurmostilaan ILMAISEKSI! Ei voi käsittää. Muutamia muitakin erittäin fiksuja jäähyjä.

Jos noi ei lopu niin ei ole edes mestaruuden arvoinen.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siellä Lucenius ja Nieminen heittävät yläfemmoja Tapparan kopissa ja nauravat räkäsesti.

Samaan aikaan Ässien hiljaisessa kopissa nousee pystyyn #77 ja sanoo: "Hei äijät, meillä on huomenna peli, olen ollut muutaman kerran aikaisemminkin näissä tilanteissa!"

Katsotaan kumpi toimii huomenna.

TosiFanihan sen sanoi. Mikä peli AUK:lta. 7 alivoimaa, kaikissa niissä vähintään puolet alivoimasta kentällä, kaikki alivoimat tapettu. Ja kaksi maalia. Loistavaa johtamista.
 

RedWing91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Red Wings
Kyllähän tämä sarja vielä ihan auki on, Tapparan kun ei tarvitse voittaa vieraissa peliäkään, toisin kuin Ässien, mikä on kotidominoinnistaan huolimatta pelannut Tampereella kaksi tasaista peliä, jotka ovat kääntyneet lopussa Tapparalle. Miksei sama voisi toistua kahdesti uudelleen? Ässät on tällä hetkellä suosikki nimenomaan kotidominointinsa ansiosta. Tilanne on erittäin mielenkiintoinen, vaikka minulle on aivan sama kumpi voittaa (Tappara on vihollinen, mutta veikkasin joulukuussa vihollista mestariksi kertoimella 15 ja Thaimaa on hieno maa).

Uskon Ässien voittavan mestaruuden, koska Tappara ei mielestäni ole varsinaisesti ollut parempi joukkue Tampereellakaan ja pitkässä juoksussa Ässät tulee todennäköisesti saamaan johtoasemassa jonkun pomppumaalin ja kahden maalin tappioasemasta ei Tapparan puolustuskonelätkällä nousta.

Tapparalla on silti vieläkin kotietu.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, NHL. Hyvät pelit.
Mitä mieltä olet Savinaisen suorittamasta hyppytaklauksesta toisen erän alussa?

Pahoitellen joudun tunnustamaan että meni ohi. Osaatko kertoa missä päin kenttää tapahtui?(oikeasti, ei provo) Saattoi olla katveessa, koska seisomakatsomo & persjalkainen kun olen.
Myönnän; saattaa olla mahdollista. Todennäköistä? en usko.
Lisäksi aina voitaisiin väitellä että hyppääkö vai nouseeko jalat kontaktista jne :)

Supersankari puhuu Lucen filmistä ja niin se varmasti olikin. Miten Marttinen tänään taas?

Puhunkin juuri nimenomaan Luceniuksesta, tottakai, tissiposkihan itse otti kantaa filmaukseen @ case Lähteenmäki. Nimenomaan siksi edes vaivaudun mainitsemaan kyseistä herraa.

En ota kantaa Umicevic-Marttiseen koska;
a) Varmasti voi sattua paljon
b) Varmasti voi filmata paljon
c) Varmasti voi sattua X verran ja filmata tyhjät pois.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Niin, itse en muistaakseni esiinny palstaalla minään kaikkitietävänä, kylmänviileänä analyytikkona, vaan hieman keskivertokatsojaa paremmin (omasta mielestäni) peliä ymmärtävänä kannattajana. Jos sinä et näe mitään outoa J.Grönvallin viestien luonteen muuttumisessa tämän sarjan aikana, niin onnittelut.

Eikö kyseinen nimimerkki saisi eläytyä näihin finaaleihin? Kyllä sulla on ihan oma missio meneillään ko. nimimerkkiä kohtaan. Todistelet samalla jotain paskat housussa teoriaa Tapparan joukkueelle kun täällä palstalla pelitavoista kiinnostunut on astunut harmaalle alueelle. Toki jos tiedät, että "J.Grönvall" on mahdollisesti Tapparan koutsi niin ymmärrän teoriasi. Muuten sanoisin sulla olevan paskat housussa.

Fakta on se, että molempien puolien nimimerkit on leijunut ja paukuttanut henkseleitään jatkuvalla syötöllä. Tosiasiassa voitot on 2-2. Molemmat on ilmeisesti yllättänyt toisensa.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Kuvio vaan vahvistuu. Paikan päällä tänään Isomäellä ja Tappara taas aivan vastaantulija! Kyllä on SM-liiga historian suurin vääryys jos jollain vitun ihmeen kaupalla pytty siirtyy Tampereelle... Ässät ollut nyt jo neljästi parempi joukkue jäällä, sarjan pitäisi olla jo ohi ja Porissa juhlat! Uskotaan siihen, että parempi voittaa...
 

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä mieltä olet Savinaisen suorittamasta hyppytaklauksesta toisen erän alussa?

Juu, kyllä se vähän ryntäykseltä näytti. Edellisessä pelissä oli ihan samanlainen Satilta, ei myöskään jäähyä. Tuo Savinaisen huitominen meni sen sijaan minulta täysin ohi, täytyy katsella huomenna nauhalta.
Ja kyllä Marttinen veti jurkkaa, vaikka ulosajo selvä olikin. Mutta kyllä filmasi Tapparakin monessa tilanteessa. Tämä on nyt taas vähän riistäytynyt käsistä tämä filmaaminen kun panokset on kovat, ei kuulu jääkiekkoon.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllä sulla on ihan oma missio meneillään ko. nimimerkkiä kohtaan...

Olet väärässä, arvostan suuresti nimimerkki J.Grönvallia ja olen sanonut sen Jatkoajassa, myös ennen tätä finaalisarjaa.

Hämmästelin vain hänen viestiensä linjan muuttumista, enkä muuten ole ainut, joka tätä asiaa on ihan julkisestikin palstalla ihmetellyt.

Mutta se siitä asiasta, jatketaan eteenpäin. Hienot finaalit kuitenkin menossa ja selvää lienee jo nyt - riippumatta voittajasta - että tietyllä tavalla nämä finaalit tullaan linkittämään jonkinlaisena jatkumona vuoden 2006 sarjalle.

Meinaan tällä sitä, että meno katsomoissa ja ehkä hivenenen kentälläkin (Umin viikate, case Lähteenmäki, Rautakorpea "lyötiin" jne) on ollut samanlainen.

Ja myös Jatkoajan puolella tunteet ovat käyneet kuumina :)
 
Pahoitellen joudun tunnustamaan että meni ohi. Osaatko kertoa missä päin kenttää tapahtui?(oikeasti, ei provo) Saattoi olla katveessa, koska seisomakatsomo & persjalkainen kun olen.
Myönnän; saattaa olla mahdollista. Todennäköistä? en usko.
Lisäksi aina voitaisiin väitellä että hyppääkö vai nouseeko jalat kontaktista jne

Saat kysyä ja saa provoillakkin, sitähän tein itsekin. Tämä tilanne tapahtui päädyssä Tapparan maalin takaa hiukan vasemmalla, ei kuitenkaan rännissä. Nyt kun mietin, ni saatto olla kyllä kolmas erä käynnissä. Eikä siinä mitään, mun mielestä saa antaa pienen boostin kunhan ei päähän osu.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, NHL. Hyvät pelit.
Saat kysyä ja saa provoillakkin, sitähän tein itsekin. Tämä tilanne tapahtui päädyssä Tapparan maalin takaa hiukan vasemmalla, ei kuitenkaan rännissä. Nyt kun mietin, ni saatto olla kyllä kolmas erä käynnissä. Eikä siinä mitään, mun mielestä saa antaa pienen boostin kunhan ei päähän osu.

Pari taklausta kyllä muistuu mieleen, juurikin toisesta erästä, mutta en kyllä ainakaan itse huomannut hyppytaklausta. Jos taas oli kolmas erä, niin seisomakatsomon puoleinen laita on ainakin näissä peleissä niin katveessa, jonkun katsojan pää kun on edessä niin ei aina näe. Lisäksi jo tottunut että pahimmat katveet kompensoi automaattisesti kuutiolta -> ei kovin tarkkaan osaa sanoa.
 
Pari taklausta kyllä muistuu mieleen, juurikin toisesta erästä, mutta en kyllä ainakaan itse huomannut hyppytaklausta. Jos taas oli kolmas erä, niin seisomakatsomon puoleinen laita on ainakin näissä peleissä niin katveessa, jonkun katsojan pää kun on edessä niin ei aina näe. Lisäksi jo tottunut että pahimmat katveet kompensoi automaattisesti kuutiolta -> ei kovin tarkkaan osaa sanoa.

Ihan sama, annetaan olla. Turha siitä on jauhaa. Aki Uusikartano on muuten erittäin hieno pelaaja. Oikea isähahmo Ässille. tekee vain ja ainoastaan oikeita ratkaisuja jäällä. Samaa voi sanoa Heskasta, vaikka tänään hiukan lipsui yhdessä kohtaa. Mulle on aika sama kumpi joukkue mestaruuden vie, kunhan vaan pelit jatkuu yhtä kovina ja mielenkiintoisina. Molempien joukkueiden faneille varmasti hienoja kokemuksia joista pitäisi osata nauttia. Ei välttämättä tule heti finaaleja eteen uudestaan joten ilo irti ja keskittyminen oikeisiin asioihin.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Hämmästelin vain hänen viestiensä linjan muuttumista, enkä muuten ole ainut, joka tätä asiaa on ihan julkisestikin palstalla ihmetellyt.

Ja myös Jatkoajan puolella tunteet ovat käyneet kuumina :)

Sanoisin kuitenkin kyseessä olevan aika erikoinen asia jos tuollainen häiritsee. Kirjoittajan joukkue on tiukoissa finaaleissa, niin ihmeellistä vaatia jotain kaverilta jotain P.Sihvonen-jargonia aamusta iltaan. En vain ymmärrä jos pelitavoista kiinnostuneen kirjoittelijan muuttuneet viestit on noin tärkeä asia, siis että koitetaan todistella "paskat housuissa"-teoriaa Tapparan joukkueelle.

On täällä tunteet pinnassa monella kirjoittajalla (ml. itseni). Niin pitää ollakin. Sarja tasan ja kaikki auki molempiin suuntiin.

"Heitetään ne pelikirjat helvetiin" ja katsotaan kumpi on kovempi omalla sapluunallaan. Ensi viikolla ratkeaa. Molemmilla on luottoa omiinsa. Mikäs sen parempaa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Maalit Tampereella Tapparalle 5-3 ja Porissa Ässille 9-1.
Tämä on mielestäni fakta, johon kannattaa kiinnittää vähän huomiota. Finaalisarjan maalit ovat kokonaisuudessaan Ässille tällä hetkellä 12-6.

Ottelut tähän mennessä:
Koodi:
[B]TAP (2.) - ÄSS (4.)    2- 2[/B]
15.04.2013 TAP - ÄSS   2- 1 (0-0, 1-0, 1-1)                       7210
17.04.2013 ÄSS - TAP   5- 1 (1-0, 2-1, 2-0)                       6461
19.04.2013 TAP - ÄSS   3- 2 (1-1, 0-1, 2-0)                       7600
20.04.2013 ÄSS - TAP   4- 0 (2-0, 0-0, 2-0)                       6461
SM-liigan historiassa (1975-2013) on ennen tätä sarjaa pelattu kaikkiaan 37 finaalisarjaa. Ainoastaan kaksi (2) kertaa Suomen mestaruus on voitettu negatiivisella maalierolla. Näin on tapahtunut keväällä 1981 (Kärpät) sekä keväällä 2004 (myös Kärpät).
Koodi:
[B]TAP (1.) - KÄR (3.)    2- 3[/B]
13.03.1981 TAP - KÄR   5- 2 (0-1,2-1,3-0)                         8071
15.03.1981 KÄR - TAP   6- 1 (1-1,3-0,2-0)                         7690
17.03.1981 TAP - KÄR  13- 2 (5-0,3-1,5-1)                         9106
19.03.1981 KÄR - TAP   6- 1 (1-0,2-0,3-1)                         7505
22.03.1981 TAP - KÄR   2- 5 (2-0,0-3,0-2)                         9602

[B]TPS (1.) - KÄR (2.)    1- 3[/B]
06.04.2004 TPS - KÄR   1- 2 (0-0,1-0,0-2)                         8328
08.04.2004 KÄR - TPS   4- 3 (2-1,0-1,1-1,1-0)               JA    7090
09.04.2004 TPS - KÄR   5- 0 (1-0,1-0,3-0)                        11820
11.04.2004 KÄR - TPS   1- 0 (0-0,0-0,0-0,1-0)               JA    7090
Eli keväällä 1981 Tappara voitti maalit 22-21 ja keväällä 2004 TPS voitti maalit 9-7. Tästä huolimatta vähemmän maaleja tehnyt joukkue pokkasi Suomen mestaruuden.

Vastaavasti kaksi (2) kertaa finaalissa molemmat joukkueet ovat tehneet yhtä paljon maaleja. Keväällä 1978 sekä Tappara että Ässät iskivät molemmat 17 maalia per joukkue, mutta Ässät voitti mestaruuden otteluvoitoin 3-1 sekä keväällä 2001 TPS ja Tappara tekivät molemmat kahdeksan maalia per joukkue, mutta TPS voitti mestaruuden otteluvoitoin 3-1.
Koodi:
[B]TAP (1.) - ÄSS (2.)    1- 3[/B]
27.03.1978 TAP - ÄSS   8- 0 (3-0,2-0,3-0)                         8458
29.03.1978 ÄSS - TAP   3- 2 (1-0,0-1,1-1,1-0)               JA    6200
31.03.1978 TAP - ÄSS   4- 8 (2-1,2-3,0-4)                         4749
02.04.1978 ÄSS - TAP   6- 3 (2-2,1-0,3-1)                         9364

[B]TPS (1.) - TAP (3.)    3- 1[/B]
08.04.2001 TPS - TAP   4- 3 (0-2,1-1,3-0)                         9230
10.04.2001 TAP - TPS   3- 0 (2-0,0-0,1-0)                         7600
12.04.2001 TPS - TAP   2- 1 (1-1,1-0,0-0)                        11820
14.04.2001 TAP - TPS   1- 2 (1-0,0-1,0-0,0-1)               JA    7472
Kaikkina muina keväinä - kaikkiaan 33 kertaa - Suomen mestaruuden valloittanut joukkue on myös tehnyt enemmän maaleja koko finaalisarjassa. Tässä on mielestäni aikamoinen tilastollinen fakta, joka Tapparan täytyy kääntää, mikäli tamperelaiset mielivät uittaa Poikaa ennen vappua Tammerkoskessa. Muussa tapauksessa Poika tulee kylpemään Kokemäenjoessa.

Porilaiset ovat tehneet nyt neljässä ottelussa tuplamäärän maaleja tamperelaisiin verrattuna. Patapaidasta ratkaisijoita on löytynyt yllättävältä rintamalta mm. Tommi Taimi ja Aki Juusela. Ässien ykköstykit niin hyökkäyksessä (Joel Armia) kuin puolustuksessakin (Shaun Heshka) ovat vielä toistaiseksi jääneet maaleitta. Tästä huolimatta Patapakka on pystynyt tekemään neljään otteluun kaksitoista maalia. Kautta on jäljellä enää 2-3 matsia. Mielestäni olisi melko absurdia uskoa, että näiden tykkien ruuti pysyisi märkänä kauden loppuun saakka. Neljänteen matsiin Ässät sai vielä sairastuvalta mukaan 18 runkosarjamaalin mies Michael Ryanin jne. jne.

Sitä vastoin Tappara on tehnyt neljässä matsissa vaivaiset kuusi maalia. Tämä on 1,50 maalia per ottelu. Jokainen varmasti ymmärtää, että tällaisilla maalimäärillä voidaan voittaa yksittäisiä otteluita, mutta ei kokonaisia ottelusarjoja. Ratkaisuvoimaa Tapparallakin on aina nelosketjua (Makkonen, Venäläinen) myöten, mutta jostain syystä tätä ei olla pystytty hyödyntämään. Olisiko tämä syy yksinkertaisesti Ässien lähes virheetön puolustustyöskentely sekä viimeisenä lukkona tulikuuma maalivahti Antti Raanta?

Mikäli Tappara haluaa oikeasti vielä taistella kannusta, on Ässien maaliverkon alettava heilua täysin toiseen tahtiin kuin neljässä ensimmäisessä koitoksessa. Syyttävä sormeni osoittaa hyvin pitkälti Jarno Koskirantaan ja Antti Erkinjunttiin sekä jo mainittuihin Jussi Makkoseen ja Sami Venäläiseen. Mielestäni tämän kvartetin - eli tämän nollakerhossa majailevan kokeneemman kaartin - on nostettava kaikkein eniten tasoaan, että Tappara pysyy vielä porilaisten kyydissä. Aki Uusikartano (2+0) näytti neljännessä kohtaamisessa mielestäni parhaimman esimerkin juuri siitä mitä tarkoitan. Myös Ässien kokemattomampi osasto on jo heilutellut maaliverkkoja aiemmissa kohtaamisissa. On vain ajan kysymys, missä vaiheessa myös Ässien maalintekoon tottuneempi porukka alkaa onnistua. Sitä aikaa on enää jäljellä 2-3 ottelua.

Pystyykö Tappara vastaamaan tähän? Omasta mielestäni ei!

Loppuun vielä maalivahtivertailua näiden neljän ottelun osalta:
Koodi:
[B]Juha Metsola, TAP[/B]         [B]Antti Raanta, ÄSS[/B]

   [B][U]TOR/LAU MAA[/U][/B]               [B][U]TOR/LAU MAA[/U][/B]
    29/ 30   1                27/ 29   2
    37/ 42   5                21/ 22   1
    25/ 27   2                22/ 25   3
   [U] 25/ 29   4[/U]               [U] 23/ 23   0[/U]
   116/128  12                93/ 99   6

    [B]90,63%[/B]                    [B]93,94%[/B]
EDIT: vähän hätäinen lähetys (esikatselu)

Tästä maalivahtivertailusta piti vielä sanomani se, että Ässät on laukonut neljässä ottelussa maalia kohti 29 kertaa enemmän kuin Tappara. Ottamatta mitään kantaa miltä sektorilta nuo laukaukset ovat tulleet, mutta se tarkoittaa joka tapauksessa sitä, että Ässät on laukonut keskimäärin seitsemän (7) kertaa enemmän maalia kohti per ottelu kuin Tappara. Käsi ylös kenelle tuli vielä yllätyksenä, että Ässät on tehnyt neljässä ottelussa tuplamäärän maaleja Tapparaan verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Eli keväällä 1981 Tappara voitti maalit 22-21 ja keväällä 2004 TPS voitti maalit 9-7. Tästä huolimatta vähemmän maaleja tehnyt joukkue pokkasi Suomen mestaruuden.
Jep, ja nämäkin johtuivat noista yksittäisten pelien 13-2 ja 5-0 repsahduksista.

Tapparan kotietu on valtava asia. Ässät on jo kahdesti ollut lähellä ryöstöä - Tappara ei lähelläkään. Mutta eihän sen tarvitsekaan.

Uskoakseni kolmas kerta toden sanoo tässäkin. Maanantaina Ässät voittaa ja keskiviikkona homma pakettiin. Toisaalta olisihan se game7 melko legendaarista, Porissa en usko Ässien häviävän vaikka maanantaina Tappara voittaisi.

Sanoin jo Lukkoa vastaan, että Tapparan hyökkäys ei todellakaan ole mikään kummoinen. Kahta säälijengiä vastaan ne löppöset ja töppöset vielä loistivat mutta totuus on nyt tullut esille.

On itseasiassa uskomatonta että tuollaisella hyökkäyksellä pelataan sm-liigan finaaleissa. Jos sillä vielä voitetaan mestaruus, on se sm-liigahistorian ylivoimaisesti kovin valmentajatemppu.
Jollain keskivertovahdilla ja -valmentajalla tuollainen tusinajengi pääsisi hädintuskin sääleihin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pata painaa aina viimeiseen veripisaraan asti. Koko kaupunki on ylpeä jengistä, vaikka jäisi hopea käteen kovan taistelun jälkeen. Tampereella kultajuhlat oli valmiit jo ennen finaaleja.

Porin pelit selviä, Tampereella viime hetken voittomaalit Tapparalle. Finaalien selkeällä ennakkosuosikilla (eli Tapparalla) on aivan valtavasti hävittävää seuraavassa pelissä, kun koko maakunta on pitänyt mestaruutta jo kauan selvänä. Pata pelaa koko Porin tukemana, riittää kun jättää kaikkensa kentälle, niin joukkue on kaupunkilaisten silmissä sankareita.

Herkullinen lähtöasetelma seuraavaan peliin. Väkinäisyys ja pakkomielteisyys vs. unelma ja vapautuneisuus.

Oikeasti. Tappara ei olisi voinut saada parempaa lähtökohtaa neljänteen peliin, mutta Ässät oli henkisesti aivan helvetin kova. Ässät on käynyt jo niin syvällä tällä kaudella, että selkärankaa ei poikkaise mikään. Oli todella levollinen olo Tapparan kulmahomoilua katsellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös