Feminismin uhrit

  • 134 918
  • 1 202

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
The Original Jags kirjoitti:
Säälittää ruotsalaisten miesten puolesta, miten tossun alle ovat joutuneet. Ruotsalaiset miehet, jotka tuottavat valtion bruttokansantuotteen, vain katselevat vierestä kun feministi-rötösrouvat kavaltavat itselleen verorahoja (sekä laillisesti että laittomasti), ja haukkuvat heitä milloin talibaneiksi, milloin eläimiksi suorassa TV-lähetyksessä.

Jep, olen pannut merkille saman huolestuttavan kehityksen. Ruotsalaismiehet ovat mielestäni aina vaikuttaneet jotenkin masentuneilta ja alistetuilta. Eivät ressukat juuri uskalla suutaan avata, eivätkä muutoinkaan tuoda itseään esille.

Juuri tästä lienee johtuu, että svedut ovat perinteisesti menestyneet huonosti niin taiteissa, tieteissä, kulttuurissa kun urheilussakin. Syyt moiseen löytyvät helposti tuosta lainaamastani Jgsin pätkästä.

Veljet veden toisella puolen ovat selvästi avun tarpeessa.

Lähetetään niille tukijoukoiksi pari naiskammoista nörttiä, jotka uskaltavat nippa-nappa puhua jollekin pelotelluille lestadiolaistytöille face-to-face. Eiköhän siinä ala rååttalaisveljille pian vapauden ajat koittamaan. Nyt kaivataan tosi miehiä paikalle.

Aika on jo Ruotsinkin päästä vuosisataisesta ahdingostaan!
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Knower kirjoitti:
Siinä samalla tuli mieleen, että voitaisiinko ajatella että äidin kokemat hormonaaliset muutokset synnytyksen jälkeen ovat niin rajuja ja nopeita, että niitä ei voida verrata miesten korkeaan testosteronitasoon?

Luulen, että olet ytimessä. Hormonitoiminta raskausaikana valmistaa synnytykseen ihan fysiologisella tasolla, pehmentäen mm. rustoja niin, että kasvuaikana lapsi mahtuu asumukseensa. Koska kyseessä ei ole 'täsmähormoni' sillä tavoin että se vaikuttaisi vain ja ainoastaan lantion alueelle, täytyy tapahtua muitakin muutoksia pehmytkudoksissa. Lapsen syntymän jälkeen alkaa taas uusi hormonirumba.

Mutta se siitä, on tässä tärkeämpääkin keskusteltavaa, kuten feministirötösherrat Ruotsissa. Herrat? Mistä moinen nimitys?
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ugandassa eräs kansanedustaja on ehdottanut, että naisille tarjottaisiin mahdollisuus ilmaiseen yliopisto-opiskeluun. Edellytyksenä maksuttomuudelle olisi, että nainen on opiskelut aloittaessaan neitsyt. Asianlaita todettaisiin gynekologisessa tutkimuksessa, ja ihan varmana miehet joutuisivat osallistumaan noiden tutkimusten rahoittamiseen.

On törkeää, ettei miehille tarjota samanlaista mahdollisuutta. Lääketieteellisellä tutkimuksella ei miehestä voi todeta, onko poikuus vielä tallella, joten jonkun olisi pitävästi todistettava poikuus menetetyksi jotta mieheltä voitaisiin lukukausimaksuja vaatia. Feministit tietty tulevat vaatimaan, että miehiltä vaaditaan tuplamaksu joka tapauksessa.

Tässä se nähdään, miten huonoon tilaan feministit on saaneet asiat jo Ugandassakin.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Designer kirjoitti:
Tässä se nähdään, miten huonoon tilaan feministit on saaneet asiat jo Ugandassakin.
Voisitko laittaa linkkejä niihin postauksiin joissa ilmeisesti TOJ on kritisoinut sukupuolten tasa-arvoa Ugandassa tai edes Afrikassa?

Jos tämänkaltaista kritiikkiä ei ole JA:ssa esitetty, niin ihmettelen tämän postauksen funktiota.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
SergeiK kirjoitti:
Voisitko laittaa linkkejä niihin postauksiin joissa ilmeisesti TOJ on kritisoinut sukupuolten tasa-arvoa Ugandassa tai edes Afrikassa?

Jos tämänkaltaista kritiikkiä ei ole JA:ssa esitetty, niin ihmettelen tämän postauksen funktiota.
Eikö tässä ketjussa saa kritisoida sukupuolten välistä tasa-arvoa muualla kuin niillä maantieteellisillä alueilla, jotka TOJ on jo tuonut esille? Eikö kukaan muu saa nostaa näitä asioita esille?

Minäkin ihmettelen yhden jos toisenkin postauksen funktiota.
 

Ender00

Jäsen
YLE2 To 29.9.2005 klo 22:35 Silminnäkijä: Miesvihaajat

Kaikki miehet ovat eläimiä ja raiskaajia? Ärhäkät feministit puhuivat itsensä vaikeuksiin Ruotsissa. Stereo. www.yle.fi/silminnakija

Ruotsi tunnetaan vaikutusvaltaisesta naisasialiikkeestä ja ärhäköistä feministeistä. Maahan on perustettu jopa oma poliittinen feministipuolue.

Naisasia sai Ruotsissa kuitenkin kesällä vakavan kolauksen. Pari maan tunnetuinta naisten oikeuksien puolestapuhujaa ja perheväkivallan vastustajaa innostui esittelemään tv-ohjelmassa käsityksiään miehistä. "Kaikki miehet ovat eläimiä" ja "jokainen mies on potentiaalinen raiskaaja" olivat lievimpiä määritelmiä. Naiset ilmoittivat myös tietävänsä, että erittäin vaikutusvaltaiset ruotsalaismiehet harjoittavat saatananpalvontamenoja, joissa uhrataan tyttöjä ja naisia.

Väkivaltaa kokeneiden naisten auttamishalun alta esiin pompannut miesviha on saanut Ruotsissa jyrkän tuomion. Pahimmin myrskyn silmässä on arvostettu ja miljoonien vuosittaiset valtionavustukset kuittaava Valtakunnallinen naispäivystys. "Naisten ja miesten välillä on maailmanlaajuinen sisällissota", toteaa neuvontaa ja turvakotipalveluja naisille tarjoavan Valtakunnallisen naispäivystyksen puheenjohtaja Ireen von Wachenfeldt.

Äärifeministit ovat joutuneet outoon valoon myös Bellan ystävät -nimisen vapaaehtoisjärjestön toiminnan takia. Väkivaltaa kokeneille naisille muun muassa terapialeirejä järjestävän Bellan ystävien kerrottiin kuljettaneen kaksi leirille osallistunutta ruotsalaisnaista vastoin heidän tahtoaan Norjaan. Syynä oli se, että Bellan ystävät uskovat naisten olleen ruotsalaisen pedofiilirenkaan kidnappausuhan alla. "Se oli vainoharhaista. Pyysin turhaan useaan otteeseen, että he päästäisivät minut takaisin kotiin", sanoo Norjaan kuljetettu Caroline. Bellan ystävät eivät halunneet ilmoittaa pedofiiliepäilyistä ruotsalaisille poliiseille. He ovat vakuuttuneita, että poliisit olisivat paljastaneet naisten olinpaikan pedofiileille.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Olen vakuuttunut, että suuri miesasiamiehemme ja Venäjän ystävämme on todella pahoillaan, että Venäjä ei Haagin lapsikaappaussopimukseen ole liittynyt.

Aina niin luotettava uutisväline MTV3 kertoo seuraavaa:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2005/11/403793

Nämä suomalaiset lapsensa menettäneet miehet ovat todella otsikon mukaisia feminismin uhreja ja uskon, että suuri venäjän ystävämme tässä tapauksessa edes ihan vähän paheksuu sosiaalifeminististä rikollisia naisia suojelevaa Venäjän federaatiota.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
The Original Jags kirjoitti:
Milloin asiasta voi nostaa julkista keskustelua leimautumatta naisvihaajaksi ja ei-todestaotettavaksi?

Vaikken aihetta - tai pikemminkin sen tabuastetta - sinänsä "feminismin uhriksi" osaa lukeakaan, tuntuupa ainakin tällä hetkellä pyörivä Inhimillinen tekijä käsittelevän naisten harjoittamaa väkivaltaa hyvinkin kiihkottomasti ja asiallisesti.


Ranger
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko se tasa-arvoa, että RMJ:ssä pari naista tuli miesten puolelle suihkuun, koska naisten puolella enemmän jonoa. Ei se varmaan ketään hirveästi häirinnyt, että ne sinne tuli suihkuttelemaan, mutta jälkeenpäin kävi mielessä millainen skandaali siitä olisi noussut, jos meikäläinen olisi mennyt muina miehinä killuttimet paljaana naisten puolelle. Onko tämä tasa-arvoa?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
ranger kirjoitti:
Vaikken aihetta - tai pikemminkin sen tabuastetta - sinänsä "feminismin uhriksi" osaa lukeakaan, tuntuupa ainakin tällä hetkellä pyörivä Inhimillinen tekijä käsittelevän naisten harjoittamaa väkivaltaa hyvinkin kiihkottomasti ja asiallisesti.


Ranger

Joo, katselin toisella silmällä samaa keskusteluohjelmaa. Ilahduttavaa, että YLE uskalsi puhua perhe- ja parisuhdeväkivallasta tuosta näkökulmasta, eikä paikalla ollut yhtään feministiä!

Ohjelman mukaan jo 40% parisuhdeväkivallasta on naisten harjoittamaa. Kyse siis tietoon tulleista tapauksista. Uskon todellisen osuuden olevan tuotakin suurempi, koska miesten kynnys kertoa kohtaamastaan parisuhdeväkivallasta on naisia suurempi.

Viime vuonna suurin osa parisuhdeväkivallan vuoksi lääkärinhoitoon hakeutuneista oli jo miehiä!

Tästä huolimatta naisjärjestöt rääkyvät kovaan ääneen, että naisten harjoittamaa väkivaltaa ei saisi tutkia eikä siitä saisi puhua, koska se kuulemma syyllistää naisia ja vie huomion pois "todellisesta" ongelmasta, joka on miesten väkivalta naisia kohtaan.

Samalla naisjärjestöt jatkavat kyseenalaisten iskulauseidensa levittämistä, kuten "naisten suojelu on parasta lasten suojelua" siitä huolimatta, että 80% tietoon tulleista lasten pahoinpitely- tai murhatapauksista on naisten tekemiä.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Feministien ylenkatsoma asiakas!

Niin, en malta olla esiintuomatta, että tänään kuluvaa vuotta, olen joutunut feministishenkisen ylenkatsomisen uhriksi.

Sain nimittäin kaksi (2) kappaletta Marimekon tyynyliinaa joululahjaksi. Koska olen jokseenkin pikanttishenkinen, vastuuntuntoinen ja täydellisyyttä hakeva sisustaja, päätin hankkia myös samaan sarjaa kuuluvat pussilakanat.

Tänään päätin muuttaa missioni tässä ko. sisustusasiassa lihaksi ja marssin ruokatunnilla erään suurehkon suomalaisen rannikkokaupungin Marimekon viralliseen myymälään ostamaan näitä puuttuvia pussilakanoita.

No, astuinpa sitten ko. liikkeeseen, marssin tiskille ja esitin asiani reippaalla, kuuluvalla äänellä, siististi pukeutuneena, ynnä selvinpäin. Tästä kaikesta mitä asiallisimmasta lähetymistavasta huolimatta ko. myyjä katsoi asiakseen juoruilla toisen myyjän kanssa, joka taas juorusi jonkun asiakkaan (nainen) kanssa.

Toistin asiani, jonka jälkeen alkoi lopultakin tapahtua. Myyjä alkoi nimittäin katselemaan sangen vetävännäköistä olemustani nenänvarttani pitkin kysyen samalla, että minkäslaista lakanaa sitä nyt pitäisi saada? Koska olen asiantuntija myös näissä asioissa, kaivoin tyynyliinojen tuoteselostetarran, josta jokainen asiantuntija näkee, mistä väristä ja kuosista on kyse.

Tämän jälkeen ko. myyjä lähti lompsimaan hyllylle. Aikansa kaiveltuaan ja löytämättä pyytämääni artikkelia ko. myyjä alkoi selailla konettaan, josta kävi ilmi muutaman yrityksen jälkeen, että tilattava on, koska hyllystä ei löydy.

No sitten vain täyttämään yhteistietolappua, joka oli ällistyttävän monimutkainen toimenpide. Itse olisin tehnyt ko. asian ehkä 20 sekunnissa, mutta tältä feministinaikkoselta siihen meni kaksi (2) minuuttia.
Itse hikoilin tässä vaiheessa jo vuolaana kymenä, koska liikkeessä oli lämmin kuin saunassa. Loppujen lopuksi tilauslappu saatiin kuitenkin täytettyä.

Suureksi ällistyksekseni ko. lakanat luvattiin ehkä jo tällä viikolla, johon melkein jopa uskon.

Yhtä kaikki, tarinan opetus on se, että jos menet Marimekon, tahi muiden akkainkaupan tiloihin, varaa kaikki liput, laput ja kärsivällisyytesi mukaan. Ne akat yrittävät hiillostaa sinut pihalle! Tähän rapalaan ei kannata tarttua, vaan pysyä päättäväisenä ja vaatia palvelua! Erittäin monet naisasiakaspalvelijat haluavat ihan vittuuksissaan pompottaa miehiä, koska luulevat, että he eivät osaa ostaa esimerkiksi lakanoita.

Itse osaan ja pystympä kusemaan vielä nuotioonkin!

Niin saatana.

Täältä tähän
 

scholl

Jäsen
Blackie kirjoitti:
Onko se tasa-arvoa, että RMJ:ssä pari naista tuli miesten puolelle suihkuun, koska naisten puolella enemmän jonoa. Ei se varmaan ketään hirveästi häirinnyt, että ne sinne tuli suihkuttelemaan, mutta jälkeenpäin kävi mielessä millainen skandaali siitä olisi noussut, jos meikäläinen olisi mennyt muina miehinä killuttimet paljaana naisten puolelle. Onko tämä tasa-arvoa?

No naiset ovat huonommin käyttäytyviä kuin miehet. Yöravintoloissa naisia näkyy joskus varsinkin kaatopaikkamestoissa miesten wc-tiloissa. Itse ajan ne väkivalloin tarvittaessa ulos. Yleensä lähtevät kun sanon "luuskat ulos". Ei ole kiva, jos joutuu asioimaan tiloissa, missä on sääntöjenrikkojia. Varsinkin kun toistepäin tilanne on se, että tulee turpiin alta aikayksikön. Frankfurtissa kerran eräs lentoyhtiömanageri meni vahingossa ruokaravintolassa väärästä ovesta, kun ne symbolit näyttivät samanlaisilta ja siellä peilin edessä olevat naiset alkoivat huutamaan ja haukkumaan saman tien, vaikka mies avasi vaan oven, eikä edes sisään mennyt. Suomessa keskivertomies on liian kiltti, eikä reagoi tasa-arvottomaan vittuiluun.
ervatsalo kirjoitti:
Tämän jälkeen ko. myyjä lähti lompsimaan hyllylle. Aikansa kaiveltuaan ja löytämättä pyytämääni artikkelia ko. myyjä alkoi selailla konettaan, josta kävi ilmi muutaman yrityksen jälkeen, että tilattava on, koska hyllystä ei löydy.

No sitten vain täyttämään yhteistietolappua, joka oli ällistyttävän monimutkainen toimenpide. Itse olisin tehnyt ko. asian ehkä 20 sekunnissa, mutta tältä feministinaikkoselta siihen meni kaksi (2) minuuttia.
Itse hikoilin tässä vaiheessa jo vuolaana kymenä, koska liikkeessä oli lämmin kuin saunassa. Loppujen lopuksi tilauslappu saatiin kuitenkin täytettyä.

Suureksi ällistyksekseni ko. lakanat luvattiin ehkä jo tällä viikolla, johon melkein jopa uskon.

Yhtä kaikki, tarinan opetus on se, että jos menet Marimekon, tahi muiden akkainkaupan tiloihin, varaa kaikki liput, laput ja kärsivällisyytesi mukaan. Ne akat yrittävät hiillostaa sinut pihalle! Tähän rapalaan ei kannata tarttua, vaan pysyä päättäväisenä ja vaatia palvelua! Erittäin monet naisasiakaspalvelijat haluavat ihan vittuuksissaan pompottaa miehiä, koska luulevat, että he eivät osaa ostaa esimerkiksi lakanoita.

Lakana-asioissa tuollaiset liikkeet eivät tuo mitään lisäarvoa. Kannattaa asioida pelkästään Stockmannilla. Siellä asiallinen, teitittelevä palvelu kuuluu yleensä asiaan. Ja esim. tyynyosastolla on sellainen iranilaisennäköinen äijä myyjänä, jonka kanssa voi suoraan keskustella teknisistä ominaisuuksista ilman turhaa juoruilua
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Keskisuomalaisessa esiintyi seuraava artikkeli 31.1.2006. Linkki ei enää toimi, joten tässä tuo artikkeli kokonaisuudessaan. Tummensin muutaman kohdan, jotka mielestäni eivät ole riittävän hyvin yleisessä tietoisuudessa.

Terhi Karttunen

Sulhanen ja morsian seisovat alttarilla. Hermostunut morsian vilkaisee hymyilevää sulhastaan ja tekee nopean päätöksen: kääntyy, karkaa kirkosta ja ajaa tiehensä pihalla odottavalla uudella autolla. Tv-ruutuun ilmestyy automerkin logo ja teksti: valitse vapaus.

Karkaava morsian symboloi itsenäisyyttä, voimaa ja vapautta: ominaisuuksia, jotka automerkki haluaa liittää itseensä. Sitä paitsi mainos näpäyttää miestä, se on siis hauska. Missään mainoksessa alttarilta ei karkaa sulhanen. Mies ei teollaan valitsisi vapautta, vaan hän olisi julma, itsekäs, tunteeton ja vastuuton.

- Nykyisin mediassa on hyvin paljon esimerkkejä siitä, että naisille sallitaan sellaista käytöstä, jota miehiltä ei hyväksytä, toteaa miehiin kohdistuvasta sukupuolisyrjinnästä Lapin yliopistoon väitöstutkimusta tekevä Pasi Malmi. - Naisten miehiin kohdistama väkivalta on "hauskaa ja myönteistä". Taustalla on ajatus, että naisille on tervettä osoittaa negatiiviset tunteet miehiä kohtaan, että naiset eivät voi vapautua miesten heihin kohdistamasta sorrosta ottamatta vihaa käyttöön.


Miehen pitää kestää kaikki

Miehiin kohdistuva sukupuolisyrjintä on vaiettu asia. Uutisissa ei kerrota sitä, että tasa-arvovaltuutetulle osoitetuista kanteluista jo joka kolmannen on lähettänyt mies tai että poliisin tilastojen mukaan törkeän parisuhdeväkivallan uhreista 40 prosenttia on miehiä. Myöskään tasa-arvon edistysaskeleita kuvaavia tilastoja ei siteerata helposti - harva esimerkiksi tietää, että suomalaisissa lapsiperheissä miehillä ja naisilla on minuutin tarkkuudella saman verran päivittäistä vapaa-aikaa, tai että julkisella sektorilla jo yli puolet alle 45-vuotiaista johtajista on naisia.

Miesten kokemaa syrjintää ei ole aiemmin edes tutkittu vakavasti. Pasi Malmin keväällä tarkastettava väitös on laajuudessaan Suomen ensimmäinen. Tasa-arvokeskusteluun miesnäkökulma on noussut vasta 2000-luvun aikana. Sen verran vakavasti asiaan on kuitenkin nyt herätty, että sosiaali- ja terveysministeriön alaisessa tasa-arvoasiain neuvottelukunnassakin toimii nykyisin erillinen miesjaosto.

- Naisiin kohdistuva syrjintä esiintyy esimerkiksi siten, että naiset saavat samoista töistä noin viisi prosenttia pienempää palkkaa kuin miehet. Miehiin kohdistuva syrjintä sen sijaan ilmenee erityisesti todella vakavissa kysymyksissä, kuten vankilaan tuomitsemisessa ja lasten huoltajuusriidoissa, Malmi sanoo.

Malmin mukaan miehiin kohdistuvaan syrjintään eivät ole syypäitä vain naiset, vaan myös miehet itse.

- Taustalla on herrasmiesmäinen ajatus, että naiset ovat heikompi sukupuoli, jota pitää suosia, ja jos miehiä syrjitään, miehen pitää se kestää.


Asenteet elävät viranomaistasolla

Miehet kokevat tulevansa syrjityiksi erityisen usein lasten huoltajuuteen liittyvissä kysymyksissä. Vaikka miehet osallistuvat lasten hoitoon ja kasvatukseen nykyisin selvästi aiempaa enemmän, ei tilanne ole Malmin mukaan 1970-luvulta kohentunut. Se on pikemminkin huonontunut.

- Aiemmin hovioikeudet olivat melko tasapuolisia, mutta nykyisin nekin tuomitsevat lapset 85 prosentissa riitatapauksista äidille. Vakava asia on myös miesten syrjintä rikostuomioissa. Miehet saavat tilastojen mukaan vastaavista rikoksista naisia pitempiä tuomioita ja ne tuomitaan yli kaksi kertaa suuremmalla todennäköisyydellä ehdottomina.

Parisuhdeväkivallan suhteen tilastot antavat ristiriitaista tietoa. Toisaalla on todettu, että naiset saavat vammoja 15 kertaa niin usein kuin miehet, toisaalta taas Stakesin hoitoilmoitusjärjestelmän mukaan 60 prosenttia sairaalassa hoidetuista parisuhdeväkivallan uhreista on miehiä.

Miesten syrjintään on Pasi Malmin mukaan monta syytä. Yksi näistä on yllättäen väärin kohdentunut tasa-arvotyö. Tasa-arvotoimista on syntynyt harha, että on tarpeen suosia naisia missä tahansa tilanteessa. Myös miesten oma asenne saattaa aiheuttaa ongelmia.

- Sitä voisi kutsua miesvihamieliseksi herrasmiesmäisyydeksi. Ajatellaan, että miesten enemmistö on barbaarista roskaväkeä, jota kuuluu kohdella tiukasti ja suosia naisia heidän kustannuksellaan. On olemassa myös naiskeskeinen ajattelumalli: naisen elämä on aina arvokkaampi kuin miehen. Tämä näkyy vaikka amerikkalaistutkimuksessa, jonka mukaan naisen päälle ajanut rattijuoppo saa kovemman tuomion kuin miehen päälle ajanut.

Malmin mielestä perinteiset sukupuoliroolit ovat muuttuneet niin, että miesten rooliin on jäänyt velvollisuuksia, mutta oikeudet ovat vähentyneet. Nykymies saattaa olla yhä elättäjä, työmyyrä ja raataja, mutta ei enää perheen pää.

- Miehet reagoivat tähän kahdella erilaisella tavalla: toiset vaativat palaamista perinteisiin rooleihin, toiset taas vaativat naisiltakin tasa-arvoa eikä vain rusinoiden poimimista pullasta.

- Demokraattisessa yhteiskunnassa asioita ajaa enemmistö. Suomessa se muodostuu tällä hetkellä naisista ja sellaisista miehistä, joilla on liian herrasmiesmäinen asenne. Seuraus on se, että naisten osa paranee, mutta miehiä saa käytännössä syrjiä, vaikka se onkin lain mukaan kiellettyä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Pitää olla aika vätyksiä miehiä, että antaa naisen hakata itseään. En siis kannata takaisin lyömistä, mutta ei nainen miestä lyö, jos mies on vähänkään "mies". Mitä, jos nämä parisuhdeväkivallasta kärsivät miehet ovat homoja, jolloin lyöjäkin on mies?

Yksikään järkevä ihminen ei lyö. Ikinä en ole törmännyt väkivaltaiseen naiseen, joten vähän tuntuu tuo juttu tekaistulta. Ilmeisesti katkeran miehen tekstiä.

"poliisin tilastojen mukaan törkeän parisuhdeväkivallan uhreista 40 prosenttia on miehiä."

Jags, tummensit tämän kohdan. Hyväksyt siis 60% parisuhdeväkivallasta?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Grainger kirjoitti:
Pitää olla aika vätyksiä miehiä, että antaa naisen hakata itseään.

Jos myös viranomaistasolla asenne on tämä, niin en ihmettele miksi perheväkivallasta kärsivät miehet kokevat tulevansa siellä syrjityiksi.


Grainger kirjoitti:
En siis kannata takaisin lyömistä, mutta ei nainen miestä lyö, jos mies on vähänkään "mies".

Eli on miehen vika, jos nainen lyö? Voihan se näinkin olla, jos kyseessä on tosi kusipää. Mutta samalla pitää hyväksyä asia myös toisinpäin: joskus se, että mies lyö, onkin naisen vika. Oletko valmis hyväksymään tämän asian molempiin suuntiin?


Grainger kirjoitti:
Mitä, jos nämä parisuhdeväkivallasta kärsivät miehet ovat homoja, jolloin lyöjäkin on mies?

No ei nyt sentään.


Grainger kirjoitti:
Jags, tummensit tämän kohdan. Hyväksyt siis 60% parisuhdeväkivallasta?

Voi herranen aika.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
The Original Jags kirjoitti:
Eli on miehen vika, jos nainen lyö?

En minä kirjoittanut, että se on miehen vika.

Ainoastaan ihmettelin tuon artikkelin puusilmäistä näkökulmaa. Siinähän suunnilleen kaikki oli laitettu naisten syyksi. Totta kai vika on aina lyöjässä. Lyömiselle pitäisi olla aina varavaihtoehto.

Varmasti tällaisia kusipäisiä naisiakin löytyy, mutta enpä jaksa uskoa, että tässä maassa 40% parisuhdeväkivallasta kärsivistä on miehiä. Ehkä, jos kyse oli perheväkivallasta, eikä pelkästään parisuhde.

The Original Jags kirjoitti:
Voi herranen aika.

JOPA 40% parisuhdeväkivallanuhreista on miehiä. Siis jopa? Ketään ei kiinnosta tuo 60%, kun jopa 40% uhreista on miehiä?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Grainger kirjoitti:
Ainoastaan ihmettelin tuon artikkelin puusilmäistä näkökulmaa. Siinähän suunnilleen kaikki oli laitettu naisten syyksi. Totta kai vika on aina lyöjässä. Lyömiselle pitäisi olla aina varavaihtoehto.

Artikkeli ei ollut puusilmäinen, vaan omasi poikkeavan näkökulman, jota ei usein (haluta) tuoda esille. Plussaa sille, että kirjoittaja oli vieläpä nainen. Mies ei olisi kovin helposti uskaltanut tuollaista edes kirjoittaa.


Grainger kirjoitti:
Varmasti tällaisia kusipäisiä naisiakin löytyy, mutta enpä jaksa uskoa, että tässä maassa 40% parisuhdeväkivallasta kärsivistä on miehiä. Ehkä, jos kyse oli perheväkivallasta, eikä pelkästään parisuhde.

Poliisin tilastojen mukaan 40% parisuhdeväkivallasta on naisten tekemää. Todellinen osuus voi olla vielä suurempi, kun otetaan huomioon miesten korkeampi kynnys ilmoittaa väkivallasta.

Pieniin lapsiin kohdistuvasta väkivallasta yli 60% on naisten tekemiä. Pienten lasten surmista yli 80% on naisten tekemiä.

Kyllä molemmat sukupuolet osaavat käyttää väkivaltaa.
 

Rumble

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Grainger kirjoitti:
Totta kai vika on aina lyöjässä. Lyömiselle pitäisi olla aina varavaihtoehto.
Ja aikaisemmassa viestissä
Grainger kirjoitti:
Pitää olla aika vätyksiä miehiä, että antaa naisen hakata itseään. En siis kannata takaisin lyömistä, mutta ei nainen miestä lyö, jos mies on vähänkään "mies".
Aika nopeasti mieli muuttui. Komppaan Jagsia: voi herranen aika.
Grainger kirjoitti:
JOPA 40% parisuhdeväkivallanuhreista on miehiä. Siis jopa? Ketään ei kiinnosta tuo 60%, kun jopa 40% uhreista on miehiä?
No todellakin jopa. Yleisesti puhuttaessa parisuhdeväkivallasta ymmärretään, että mies lyö naista. Kuten tiedät. Niin kyllä se minusta on jopa, jos yllättäen kotiväkivaltaa tekee nainen lähes yhtä paljon kuin mies.

Totta kai se 60 prosenttiakin kiinnostaa. Mutta eihän sekään voi oikein olla, että sukupuolten tasa-arvon nimissä puututaan vain naisiin kohdistuvaan väkivaltaan?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Rumble kirjoitti:
Ja aikaisemmassa viestissä

Aika nopeasti mieli muuttui. Komppaan Jagsia: voi herranen aika.

Mikä siinä oli vaikeaa?

Vika on aina lyöjässä, mutta antaako todella noin moni mies naisen lyödä itseään tai lyökö noin moni nainen miestä? Lukuja epäilin, enkä todellakaan syyllistänyt lyönnin uhreja.

Kieltämättä sekavasti kirjoitettu.

Rumble kirjoitti:
Totta kai se 60 prosenttiakin kiinnostaa.

Ei Jagsin viestissä.

Rumble kirjoitti:
Yleisesti puhuttaessa parisuhdeväkivallasta ymmärretään, että mies lyö naista.

Se on omaa tyhmyyttä, että ymmärtää asian noin. Parisuhdeväkivallassa kumpi tahansa saattaa liipaista kumpaa tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Miehet saavat tilastojen mukaan vastaavista rikoksista naisia pitempiä tuomioita ja ne tuomitaan yli kaksi kertaa suuremmalla todennäköisyydellä ehdottomina.

Vaikken tätäkään sentään "feminismin uhriksi" lukisi, onhan kysymyksessä kiistaton epäkohta, sikäli kun yo. pitää paikkansa (miehet tekevät todnäk enemmän rikoksia keskimäärin, onko aiemmat tuomiot huomioitu jne.).



Ranger
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
ranger kirjoitti:
Vaikken tätäkään sentään "feminismin uhriksi" lukisi, onhan kysymyksessä kiistaton epäkohta, sikäli kun yo. pitää paikkansa (miehet tekevät todnäk enemmän rikoksia keskimäärin, onko aiemmat tuomiot huomioitu jne.).

Ei, vaan käsittääkseni sama toistuu ensikertalaisten kohdalla.

Jos haluat tehdä Suomessa rikoksen, niin se kannattaa tehdä naisena.

Toki sama pätee käytännössä kaikkialla läntisessä maailmassa. USA:ssa naisia ei esimerkiksi tuomita käytännössä koskaan kuolemaan, vaikka murhiin hekin siellä yhtä lailla syyllistyvät.

Jos teet USA:ssa murhan, niin saat kuolemantuomion erittäin suurella todennäköisyydellä jos olet mustaihoinen mies. Valkoihoinen mies ehkä selviää elinkautisella, kuten myös mustaihoinen nainen. Valkoihoisen naisen tapauksessa oikeus etsii kaikki mahdolliset ja mahdottomat lieventävät tekijät, joiden perusteella nainen voidaan joko jättää tuomitsematta tai tuomita mahdollisimman lievästi.

USA:ssa nainen saakin samasta rikoksesta keskimäärin 40% lievemmän tuomion kuin mies.

Niin, onhan tuo epäkohta. Mutta en usko että asiaan tulee mitään muutosta, koska kukaan ei tätä asiaa jaksa/uskalla nostaa keskustelun alaiseksi. Parempi siis olla tekemättä niitä rikoksia, jos on mieheksi syntynyt.
 

Rumble

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Grainger kirjoitti:
Vika on aina lyöjässä, mutta antaako todella noin moni mies naisen lyödä itseään tai lyökö noin moni nainen miestä? Lukuja epäilin, enkä todellakaan syyllistänyt lyönnin uhreja.
Se on varmaa, että kaikkia perheväkivaltatapauksia ei noissa luvuissa ole mukana eikä näitä pidä absoluuttisina tietenkään ottaa. Se on kuitenkin selvää, että nämä luvut ovat lähempänä totuutta kuin joskus jossain puhutut kolme prosenttia. Miehiin kohdistuva perheväkivalta on joka tapauksessa suuri ongelma Suomessa naisiin kohdistuvan tavoin.

Eikä pidä yleistää tuohon "antaako mies lyödä" -ajatteluun. On parisuhteita, joissa nainen yksinkertaisesti on vahvempi, eikä se asia siitä miehestä yhtään huonompaa ihmistä tee. Useammin lienee kyse siitä, että vain nainen on parisuhteessa kykenevä väkivaltaan. Kun kaikki eivät vain osaa/halua lyödä, ja voi syntyä kierre, jossa mies vain alistuu naisen väkivaltaan. Ihan samoin kuin päinvastaisessa tapauksessa. Eikö tämä ole ihan itsestään selvää?

Grainger kirjoitti:
Se on omaa tyhmyyttä, että ymmärtää asian noin. Parisuhdeväkivallassa kumpi tahansa saattaa liipaista kumpaa tahansa.
Ajattelepa nyt vähän. Mitä jos vaikka kaksi miljoonaa suomalaista ei vain kykene ymmärtämään, että nainenkin voi lyödä ja mies kärsiä siitä. Kyllä minusta tällaista asiaa pitää tuoda lujaa yleiseen ymmärrykseen ja puheenaiheeksi, eikä vain kuitata, että "tyhmät ei tajua".
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
The Original Jags kirjoitti:
Ei, vaan käsittääkseni sama toistuu ensikertalaisten kohdalla.

OK, mutta käsityksesi oikeellisuus/ei on juuri se oleellinen kysymys.

Jos/kun miehet tekevät rikoksia keskimäärin enemmän, he kaiketi myös uusivat niitä keskimäärin enemmän, jolloin väittämä "miehet saavat tilastojen mukaan vastaavista rikoksista naisia pitempiä tuomioita ja ne tuomitaan yli kaksi kertaa suuremmalla todennäköisyydellä ehdottomina" saattaa pitää paikkansa aivan oikeudenmukaisesti.


Jos taas käsityksesi on oikea ynnä aiemmat tuomiot on em. tilastoissa huomioitu, tilanne lienee yksiselitteisesti epäkohta.



Ranger
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Rumble kirjoitti:
Mitä jos vaikka kaksi miljoonaa suomalaista ei vain kykene ymmärtämään, että nainenkin voi lyödä ja mies kärsiä siitä.

Sille ei sitten voi mitään.

"Parisuhdeväkivalta" kuitenkin sanana jo kertoo kaiken. Tietenkin useat ymmärtävät sen niin, että nainen on se, joka kärsii.

Harva mies jää seuraamaan sivusta kuinka nainen häntä hakkaa. Aivan varmasti liipaisee takaisin tai lähtee kävelemään. Itse ainakin lähtisin kävelemään, jos nainen alkaisi minua hakkaamaan.

Juu, en minäkään naista lyö, muttei kyllä nainenkaan minua. Tai jos lyö, niin sitten lyö. Tilastoidaan se sitten tuohon 40 prosenttiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös