Gentleman kirjoitti:
Ei välttämättä, ihmisillä on mielenkiintoinen ominaisuus olla sokea omille puutteilleen. Ja jos asenne on vahvasti feministinen, tulee ajatelleeksi että kuka tahansa nainen pystyy samaan kuin keskiverto mies.
Ei vaan "kuka tahansa nainen pystyy samaan kuin pörssiyrityksen hallitukseen valittu mies".
Huomaa, että feministit eivät vaadi naiskiintiöitä levyseppähitsaajille tai kaivostyöntekijöille, vaan huippupalkkoja nauttiville pörssiyritysten hallitusjäsenille.
Feministmin mainstream on ollut jo pitkään se, että
kaikkien naisten pitäisi olla yhtä tasa-arvoisia kuin huipulle nousseet miehet. Jos tämä ei onnistu, niin sitten kiintiöt ja muut lakipykälät apuun.
Feministeiltä ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, että suurin osa yhteiskunnan kelkasta pudonneista tai muuten huonosti voivista on miehiä. Tämä ei ole feministien mielestä tasa-arvokysymys. Feminismistä on valitettavasti tullut elitististä etujen lobbausta jo valmiiksi hyväosaisille naisille, joita Tuula Haatainenkin edustaa.
Todellista tasa-arvotyötä tässä maassa olisi mm. seuraavat asiat:
- asuntoloiden rakentaminen asunnottomille
- asevelvollisuusarmeijan lakkauttaminen tai asevelvollisuustaakan jakaminen molempien sukupuolten kesken
- äitiyskulujen jakaminen sekä äidin että isän työnantajien kesken (edellyttäen että vanhemmat asuvat yhdessä)
- sosiaalitoimen sukupuolijakauman tasapuolittaminen (tässä voitaisiin oikeasti jopa soveltaa kiintiöitä!)
- miesten ennenaikaisten kuolemien ehkäiseminen (joka tarkoittaa nykyistä paljon laajempaa panostusta miesten ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon).
- peruskoulun opetusmetodien muuttaminen pojille soveltuvimmiksi. 1960 - 1980-luvuilla pojat pärjäsivät koulussa nykyistä paremmin. 1990-luvulla täytyi tapahtua jotain. Koska en usko poikien tyhmentyneen ratkaisevasti kymmenen vuoden aikana, niin muutoksen täytyi tapahtua opetusmetodeissa, joka heikensi poikien koulumenestystä ja sitä kautta mahdollisuuksia pärjätä jatkokoulutuksessa.
Tällä hetkellä "tasa-arvo"-keskustelua käydään ihan sivuraiteilla. Tosiasiallisiin ongelmiin ei haluta kiinnittää huomiota, joka johtuu uskoakseni siitä, että todelliset sukupuolten välistä tasa-arvoa koskevat ongelmat koskevat nykyisin enemmän miehiä kuin naisia.
Yksi tällainen "sivuraidekeskustelu" on tämä pörssiyhtiöiden naiskiintiöt. Kyseessä ei ole mikään tasa-arvo-ongelma, koska ylivoimainen enemmistö miehistäkään ei koskaan pääse pörssiyrityksen hallitukseen. Lääke tämän ongelman ratkaisemiseksi on se, että naiset itse valitsevat useammin teknillisen korkeakoulun sen humanistisen tiedekunnan sijasta. Sosiologiaa tai kulttuuriantropologiaa pääaineenaan opiskelleella harvemmin on edellytyksiä pörssiyrityksen hallitukseen muuten kuin kahvinkeittäjänä.
Kiintiöllä ei hallituksiin saadakaan muita kuin kahvinkeittelijöitä, jos kompetenssia hallituksessa toimimiseen ei ole olemassa. Silti yritys joutuu maksamaan näille kahvinkeittäjille hallituksen jäsenen palkan.
Gentleman kirjoitti:
Ja Suomessa pääsee todella helposti ministeriksi jos sattuu olemaan nainen ja isosta puolueesta. Hallituksessahan on sukupuolista tasa-arvoa toteutettu urakalla 50-50.
Jep. Ei voi kuin ihmetellä, kun katselee ja kuuntelee näitä Haataisia, Hyssälöitä, Filatoffeja ja Karpeloita. Kuinkahan moni näistä toheloista on kokonaan avustajiensa varassa?