Tai asiassa muita vaikuttavia tekijöitä esimerkiksi päihteitä.Tästä selityksestä voisi tehdä loogisen johtopäätöksen, että niillä miehillä jotka syrjäytyvät ei löydy panostusta ja vihkytymistä sen vertaa että hankkisivat säädyllisen koulutuksen ja ammatin.
Minusta pärjääminen ja menestys on kaksi eri asiaa. Harva meistä on menestynyt elämässä, mutta useimmat pärjäävät hyvinkin. Moniko sitten edes haluaisi olla menestyjä on toisen keskustelun paikka. Itse en haluaisi olla, ellei kyse ole isolla perinnöllä elämisestä :) Kuusinumeroinen vuosipalkka siihen kuuluvine vastuineen, ei kiitos.Olen tässä nyt kiinnostunut siitä, että onko tässä käytössä kaksoisstandardit vai arvioidaan kaikkien menestystä/menestymättömyyttä samoilla perusteilla. Kun täällä on moneen kertaan esiin tuotu että naisten menestymättömyyden syy on, etteivät he ole kiinnostuneita uhraamaan vapaa-aikaansa ja opiskelemaan luonnontieteellisiä aloja, niin luulisi että sama logiikka toimii miehiinkin jotka eivät työelämässä pärjää.
Minusta Suomessa on monia menestyneitä naisia, vaikkakin heitä on vähemmän kuin miehiä. Kuinka paljon kunkin menestyjän menestymisestä voi laittaa sukupuolen piikkiin ja moniko menestystä hakenut kummastakin sukupuolesta jää menestymättä kovasta halusta ja yrityksestä huolimatta?
Olisi mielenkiintoista nähdä johtajien osalta yhteenvetoja millaisella urapolulla johtoon on kiivetty. Oma arvaukseni on, että monella löytyy cv:stä erilaisia myyntihommia, jolloin ihmisten halukkuus ja kyvyt myyntihommissa jo rajaa niitä johtajan paikkoja.