FC Barcelona 2021–2022

  • 145 061
  • 1 224

Miten FC Barcelonan käy tulevalla kaudella?

  • Voittaa ainakin kaksi pokaalia, suuruuden ajat ovat palaamassa

    Ääniä: 1 4,2%
  • Yksi pokaali tulee, ei juuri päästä viime kaudesta eteenpäin

    Ääniä: 8 33,3%
  • Sinnittelee, mutta ei suurempaa urheilullista menestystä, vaan alaspäin mennään

    Ääniä: 8 33,3%
  • Talouskriisi pakottaa myymään tähdet tammikuussa, ja tulos on sen mukainen

    Ääniä: 1 4,2%
  • Konkkaan menee

    Ääniä: 6 25,0%

  • Äänestäjiä
    24
  • Poll closed .

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Semmosta! En uskaltanut edes sanoa/kirjoittaa ääneen, että tämän alkavan viikon huomioiden olisi huikeaa, jos tuo peli voitaisiin ratkaista jo ekalla jaksolla. Eihän sellaista ole viime vuosina montaakaan kertaa tapahtunut. No, nyt tapahtui. Toki vastassa "vain" Osasuna, mutta nyt on mieliala taas parempi vrt. Galatasaray-pelin jälkeen. Barcelonalla on näemmä nyt Xavi-pallossa kaksi vaihdetta: joko maalinteko on hankalaa, tai sitten tehdään neljä. Toivottavasti putki jatkuisi... Vastustajalla oli nyt hankalaa, mutta silti: 24 laukausta, syöttöprosentti 92.

Ei liene kovin oleellista miettiä taktiikoita tai analysoida työmääriä 3-0-maalin jälkeen, mutta siinä alussa olin näkevinäni kyllä ihan hyviä asioita heti: saatiin vastustaja painostettua moniin harhashyöttöihin jo omalla puolella, vaikka omat hyökkäykset jäivät ensin vain keskityksiksi taas. Torres tosiaan teki huomiotaherättävän fiksuja liikkeitä ja paljon töitä hyökkäyksessä jo ennen tuota ekaa maalia, tykkäsin. No, sitten Gavi taisteli hyvin pystysyötöstä (taisi olla Busin nosto) ja siitä rankkari, ja sen jälkeen Barcelona kyllä jyräsi totaalisesi Osasunan yli. Pari maalia lisää ja enempäänkin oli paikkoja. Tykkäsin jotenkin erityisesti tokasta. Siinä muutamalla syötöllä laidalla saatiin vapautettua Dembele juoksemaan kohti keskustaa, ja siitä sitten Messi-tyyppinen vapauttava syöttö, ja Torresilla alkaa ilmeisesti apina pikkuhiljaa karista selästä.

Siellähän ei lepovuorossa ollutkaan Pedri vaan F. de Jong, ja Alba avasi, mutta onneksi mm. heidät saatiin otettua vaihtoon. Olisi voinut ottaa vähän aiemminkin.

Barcelona muuten teki myös yhden sortin ennätyksen Puigin osuman myötä: eri maalintekijöitä on kauden aikana enemmän kuin millään la liga -joukkueella 2000-luvulla. Kertoo tietysti myös loukkaantumiskriiseistä ja junnujen noususta matkan varrella.

Tästä sitten kohti erittäin mielenkiintoista viikkoa. Onnistutaanko Turkissa? Entä joko vihdoin, nyt oikeastaan vailla suuria paineita, pystyttäisiin antamaan Realille hyvä vastus ja toisin kuin Supercupissa, saada siitä myös tulosta? Lähtökohtaisesti Real toki on ennakkosuosikki, on sitten makuasia onko se sitä niukasti vai reilusti, mutta Barcelona taas lähtee peliin monessa mielessä paremmasta tilanteesta kuin viimeksi (terveystilanne, uudet hankinnat, Xavilla ollut enemmän aikaa). Mutta näihin pitää palata tarkemmin lähempänä...
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vielä sellainen huomio, että kun Sevilla jäi taas tasuriin, kakkossijaan alkaa olla jopa ihan realistisia mahdollisuuksia (jos pistetahti edelleen pysyy yli kahdessa per peli). Mutta samaan aikaan, tilanne myös taaksepäin katsoen on edelleen tosi tasainen, eli mihinkään tappioputkiin ei ole varaa kauden jäljellä olevana aikanakaan. Yksittäisiä pistemenetyksiä tulee varmasti, eikä niistä pidä repiä pelihousuja, mutta pidemmän aikavälin tekemisen täytyy pysyä kunnossa - kuten tähän saakka on 2022 aikana ollut.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
....
Jos tämä oli vakava kysymys, niin onhan Puigilla toki paljon lahjakkuutta hyökkäyssuuntaan, ainakin yksittäisinä väläyksinä. En ole ihan varma sitten laajemmasta pelitilanteiden ymmärtämisestä, edes hyökkäyssuuntaan puolustuksesta nyt puhumattakaan....
Ja eilen taas Puigilta välähdys. Todella ahkeraa ja halukasta tekemistä mikä palkittiin maalilla, missä siinäkin hän oli se joka sen maalin halusi tehdä. Jostain 15 metristä laukaus ja oma ribari sisään harhautuksen jälkeen. Taidot riittää ainakin hyökkäyspäähän. Toki kun Ferran näyttää myös vähitellen osuvan ja Ansu saadaan kehiin, niin ahdastahan tuolla hyökkäyksessä on.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Auban puolustukseksi on sanottava, että samanlainen hyllytys oli jo aikanaan Dortmundissa ja sen jälkeen monta vuotta homma toimi aika hyvin ja kaksi yli 20 maalin kautta Valioliigassa.

Samaa mieltä siitä, että Auba on ihan eri luokan pelaaja kuin De Jong ja jos hänet saisi pienemmällä palkalla, niin olisi ihan varteenotettava vahvistus.
Nostetaan kissan häntää kun sitä ei kukaan muu tee.

Kuuteen liigaotteluun viisi maalia. Tämä ei sinällään yllätä vaan isompi kysymys, miten Auba reagoi kun tulee ekat vastoinkäymiset? Silloin kun kaikilla on kivaa, niin Auba yleensä loistaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kuuteen liigaotteluun viisi maalia. Tämä ei sinällään yllätä vaan isompi kysymys, miten Auba reagoi kun tulee ekat vastoinkäymiset? Silloin kun kaikilla on kivaa, niin Auba yleensä loistaa.

Kysymys on perusteltu historian pohjalta. Barcelonan kannalta toki sitä parempi, mitä pidempään menee niin, että vastausta ei näy. Mutta todennäköisempää on, että jossain vaiheessa kevään aikana se nähdään, ja sitten tosiaan Auban luonne mitataan. Mitä tulee suorituksiin tähän saakka, niin myönnettävä on, että ne ovat ylittäneet sivuunkirjoittaneen odotukset. Mitään kokonaisvaltaista superloistamista en ole nähnyt, eikä sellaista ehkä voi odottaakaan, mutta tähän saakka se tärkein hyökkääjän mittari on tietysti plussalla kun maaleja on tullut.

Ja Puigista, @jussi_j , eilen tosiaan lämmittävä maali. Karu tilanne vain Puigille (vaikka hyvä Barcelonalle), että siellä on sekä hyökkääjän paikoille että hänelle luonnollisimmille eli hyökkäävien keskikenttien paikoille tällä hetkellä kovia ja kovassa vireessä olevia tekijöitä monta, ilman Fatiakin. Siinä mielessä hänen tilanteensa ei ole muuttunut. Yritä nyt vaikka jotain Pedriä siinä hierarkiassa ohittaa, kun katselee sen nuoren miehen menoa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hetkeksi hyökkääjäsektorilla katse myös tulevaan, koska lehdissä on taas lisää kaikenlaista.

Eli ensi kesä ja aika siitä eteenpäin. Ja case Haaland. Sehän se Laportan unelma kai edelleen on, koska oletusarvoisesti hänen ympärilleen voitaisiin rakentaa hyökkäystä seuraavat noin 10 vuotta kaiken mennessä hyvin. Mutta, kuten aiemmin todettua, kyssärinä on a) mites kun muilla on enemmän rahaa b) mitä pelaaja itse lopulta haluaa ja kuinka paljon se raha sen ratkaisee tai ei ratkaise.

Muutamia käänteitä kuitenkin: ehkä osin siksi, että asiasta häneltä tarpeeksi monta kertaa kysyttiin, Laporta myös sanoi muutama päivä sitten toimittajille, että Barcelona ei koskaan lähde sellaiseen ostokseen, joka vaarantaa (taloudellisesti) seuran tulevaisuuden. Epäselväksi jäi, että oliko tämä vain spekulaatiota vai vihje siitä, että Haalandin hinta (palkkoineen ja Raiolan provikoilla) on jo varmistunut nousevan tarjouskilpailussa liian korkeaksi. Ja ehkä voi johtua tästä kommentista, tai sitten näitä on muuten vuotanut tai joku seurasta arvaillut, mutta heti lehdet ryhtyivät otsikoimaan muista hyökkääjävaihtoehdoista.

Näitä on mainittu:
-Schick
-Lukaku tai Werner (herää vahvoja kysymyksiä miksi ihmeessä)
-Milanin Leão (enpä juuri tunne, mutta ei taida olla mikään Haaland)
-Jopa Lewandowski (ikä on kyssäri, mutta tulosta tulee ainakin vielä)
-ja tänään myös AS:n toimittajan mukaan Salah. Voisi maistua kyllä, vaikkei ole yhtä nuori kuin Haaland, ja jos ei tee jatkoja, niin olisi - Lewan tapaan - vain yksi kausi sopparia jäljellä, eli ostohinta olisi väkisinkin selvästi alempi kuin Haalandin kohdalla. Vaatisi kuitenkin pelaajien omaa halua lähteä nykyisessä seurassa jatkamisen sijaan, eikä sellaista ainakaan kovin selkeästi ole ulkopuolelta nähtävissä. Chelsean tämänhetkisessä tilanteessa lähtöhaluille on helpompi nähdä perusteluja, tai ainakin mahdollisuus.

Samaan aikaan lehdet (mm. Sport) pitävät edelleen Christenseniä ilmeisesti ilmoitusta vaille varmana ja Mazraouia myös todennäköisenä kesälle.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Uutisia vielä tälle päivälle. Liiga julkisti tiedon, että jollain mystisellä tavalla Barcelonan palkkakatto olisi tammikuun hankintojen jälkeen melko jännä -144 miljoonaa euroa, eli pelaajien pitäisi maksaa seuralle 144 miljoonaa että päästään katon vaatimusten puitteisiin. Hieman vaikea ymmärtää tätä, mutta joka tapauksessa asia on kai tällä hetkellä teoreettinen ja ensi kauden todellinen palkkakatto katsotaan sitten kesällä. Jos en nyt ihan väärin ole ymmärtänyt. Ilmeisesti kuitenkin tuloille olisi kysyntää jotta katto ei myös jää tuohon lukemaan (vrt. aiemmat keskustelut mm. CVC-diilistä tai vastaavasta sekä Barca Studiosin osittaisesta myynnistä).

Samalla odottelen edelleen erään nimimerkin kommentteja siitä, miten Dembelen järkyttävä pelisilmän puute näkyi eilisen toisessa, kolmannessa ja neljännessä maalissa. (Linkki la ligan koosteeseen eilisestä pelistä Youtubessa.)


 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Vaikka ei minuun varmaan viitattukaan, niin toi kolmannen maalin hehkutus nyt on hiukan outoa, jota ottelun selostajankin teki. Ainostaan vastustajan totaalinen reagoimattomuus johtaa siihen, että kyseessä ylipäätään oli mitään muuta kuin löysä keskitys.

Noin muuten hienoa, että Dembele on löytänyt peliä avaavia syöttöjäkin repertuaariinsa. Siinä kulmaan juoksu ja keskitys -pelissä Luuk De Jong olisi järkevää nostaa pelaavaan kokoonpanoon. Maalejahan mies ei osaa tehdä, mutta nyt on Dembelestä kuoriutunut yllättäen tuollaista messimäistä pelinavailua.
 

redpecka

Jäsen
Ei ole monta tyylikkäämpää tapaa tehdä rankkimaali kuin Torres 1-0 Osasunaa vastaan. Tämä on täydellinen sijoitus ja veskarin olet saanut jo toiseen nurkkaan, vähempikin riittäisi. Tietty rankin voisi ampua kädet lanteilla yläkulmaan tai tsipata keskelle, mutta tällaisena sijoituksena tätä ei voi paljon paremmin tehdä.

Hyvin on jaksanut Ricky Putzzzz olla kärsivällinen penkillä ja käyttää tilaisuutensa (mielestäni) aina edukseen kun kentälle pääsee. Mikä on kun ei löydy paikkaa vaikka Kuuman lähti?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
toi kolmannen maalin hehkutus nyt on hiukan outoa, jota ottelun selostajankin teki. Ainostaan vastustajan totaalinen reagoimattomuus johtaa siihen, että kyseessä ylipäätään oli mitään muuta kuin löysä keskitys.
Lähinnä sen maininta liittyi siihen, että Dembele antoi kaikissa noissa kolmessa maalissa sen viimeisen syötön, ja se oli huomionarvoista kun samaan peliin osuivat. Toka oli minusta erinomainen, ja tuossa kolmannessa sitten pakki vähän jäätyi ja Auba reagoi nopeammin, mutta syöttöpiste kuitenkin. Neljännessä menee päähuomio Puigin määrätietoisuudelle ja maltille (siinäkin puolustuksella hidas reagointi torjuntaan), mutta alkuperäinen laukaisupaikka tuli jälleen Dembelen poikittaissyötöstä.

Mikä on kun ei löydy paikkaa vaikka Kuuman lähti?
Kuten yllä jälleen todettua, pääasialliset syyt ovat edelleen Pedri, Frenkie de Jong ja Gavi (osin Nicokin). Gavi esimerkiksi saa hyökkäyspäässä yhtä ja toista aikaan, mutta tekee myös järkyttävän määrän työtä pallottomana laajalla alueella. Puig on, lahjoistaan huolimatta, joukkueellen hyödyksi tavallaan suppeammalla valikoimalla kuin nuo kaksi muuta vielä nuorempaa.

Lehdistö huhuilee, että Kessien kanssa olisi myös sopimus kesäksi jo tehty. Aika vähän on kuitenkin mitään oikeasti virallisia tietoja siihen nähden, kuinka monta "varmaa sopimusta" lehtien mielestä jo on.

Benzemalla jotain lihasvammaa. Ilmeisesti epävarma Clasicoon.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tuosta Spotifysta: en nyt tiedä aiheuttaako itsellä sen suurempia hurraahuutoja, mutta toki raha seuralle on aina plussaa. Uskotaan ja toivotaan että diili on nyt sitten paras, mitä voi saada, mutta se jää uskon varaan, koska numeroita ei ole julkistettu. Ja toki huonomminkin olisi voitu valita, sitä voi kysyä vaikka Schalkelta.

Meanwhile, nyt on myös vuotanut mahdollinen ensi vuoden kotipaita. Näin jotain samankaltaista aiemminkin, joten ehkä tässä on perää. Tällä kertaa erikoisuutena olisi raitoihin kolmas väri, tummempi sininen. Footyheadlines tämän väitti tietävänsä: FC Barcelona 22-23 Home Kit Leaked
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Joo eipä tuo paita kyllä omaksi lemppariksi nouse, mutta on sitä toki pahempiakin viime vuosina nähty.
 

Fordél

Jäsen
Meanwhile, nyt on myös vuotanut mahdollinen ensi vuoden kotipaita. Näin jotain samankaltaista aiemminkin, joten ehkä tässä on perää. Tällä kertaa erikoisuutena olisi raitoihin kolmas väri, tummempi sininen. Footyheadlines tämän väitti tietävänsä: FC Barcelona 22-23 Home Kit Leaked
Mielestäni todella onnistunut paita. Kuvaus paidasta kolmannella raidalla varustettuna ei kuulostanut hyvälle, mutta kun paidan näki, toi kolmas raitahan on vain osa paidan tumman sinisiä pohjaväriä. Näin paidasta löytyy edelleen hyvin ne kaksi Barcan tunnusomaista raitaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Voittaa ehdottomasti ruudut ja poikkiraidat.

Tuossa Spotify-diilissä suurin totuteltava asia lienee se Camp Noun nimi, vaikka asia on toki ollut odotettavissa jo pitkään jokseenkin välttämättömänä osana remontin rahoitusta. Näin maailma muuttuu ja sen kanssa nyt sitten joutuu elämään. Asiaa voi makustella katsomalla havainnekuvaa joka on tokana tuolla seuran tiedotteen sivulla, jonka jaoin eilisiltana, tai suora linkki kuvatiedotoon tässä:

Galatasaray-pelikin on luvassa jo huomenna. Suurempia viisauksia ei nyt tänä aamuna siitä lähde kuin että voittaa jotenkin pitäisi (viikonlopun kaltainen parannus maalinteon tehokkuuteen voi auttaa jo paljon). Ennakkotieto on, että tässä ei mitään säästellä, vaan mennään Xavin parhaaksi katsomilla ukoilla, sen enempää Clasicoa miettimättä. Onneksi tosiaan tuossa Osasuna-pelissä pystyttiin sentään vähän ottamaan paljon pelanneita vaihtoon.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Samaan aikaan toisaalla, huhu on että City on laittanut Haalandille sen verran monta öljypuntaa pinoon, että Barcelonalla ei ole realistista mahdollisuutta kilpailla siirrosta. No, odotellaan mitä kesällä tapahtuu, mutta nähdäkseni tämä on ihan uskottava skenaario. Tässä sitten tulee nuo maanantaina luettelemani vaihtoehdot kyseeseen.

Jos Laporta yrittää laittaa kaikki paukut yhteen ns. franchise-pelaajaan (siis ilmaissiirtojen lisäksi), joka paitsi parantaisi joukkuetta urheilullisesti, myös yksinään lisäisi näkyvyyttä ja sitä kautta mm. sponsorituloja ja lipunmyyntiä, niin ei noista muista minusta oikein tule kyseeseen kuin ehkä Salah. Ja aikajänne olisi lyhyempi kuin Haalandin kohdalla. Tai jos Lewandowski, vielä lyhyempi, mikä vähentäisi monin tavoin saatavia hyötyjä. Listan muista nimistä ei nähdäkseni kovin paljoa kannattaisi maksaa, kun hyökkääjiä jo on ja näistä on löydettävissä toimivia yhdistelmiä.

Edit: niin ja nythän nousi myös huhu, että Neymar haluaisi lähteä Pariisista ja Barcelona kiinnostelisi. Tulee heti mieleen kaksi asiaa: ensinnäkin, näinhän on huhuttu monta kertaa aiemminkin ilman mitään tuloksia, ja toiseksi, eipä kyllä edelleenkään kiinnosta muuten kuin ehkä jos tulee anteeksipyyntöjen kera ja Alvesin tapaan minimipalkalla. Onneksi lehtitietojen mukaan Laportaakaan ei kiinnosta.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Meanwhile, nyt on myös vuotanut mahdollinen ensi vuoden kotipaita. Näin jotain samankaltaista aiemminkin, joten ehkä tässä on perää. Tällä kertaa erikoisuutena olisi raitoihin kolmas väri, tummempi sininen. Footyheadlines tämän väitti tietävänsä: FC Barcelona 22-23 Home Kit Leaked
Miksei tuo kirkas punainen voi olla Barcan oma viininpunaisen sävy, nyt näyttää huomattavasti rumemmalle tuollaisenaan. Raitojen väreistä luulisi että BMW on sponsorina.
Ihan ok paita, näissä uusissa ideoissa on aina se efekti, että kun lopulta taas nähdään se klassinen malli, näyttää se aina entistä paremmalle.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Toisenlaista paita-asiaa, illan peliä odotellessa. Sportin mukaan Real haluaa jostain syystä juhlia synttäreitään käyttämällä Clasicossa mustia paitoja. Tästä seuraa myös, että Barcelonakaan ei käytä kotipaitojaan vaan keltaisia (tai senyeraa tarkemmin sanoen). Itselläni ei ole muistissa omalta kannatusajalta muuta kuin pelkästään aina kotipaidat molemmilla. Sportin mukaan tämä olisi ensimmäinen kerta Clasico-historiassa, kun molemmat menevät vierasasuilla.

Illan pelin kokoonpano on odotettu, saa sitten nähdä keitä Xavi valitsee avaukseen. Puolustus lienee aika varmasti Alba-Pique-Araujo-Dest, mutta muualle on vaihtoehtojakin. Jännäähän tässä on se, että nyt ei ole enää vähään aikaan pitänyt joka peliin odotella, ketkä tällä kertaa on saatu kursittua kasaan. Pitää taas koputtaa puuta ja toivoa, että valmennuksen ja lääkintäpuolen vaihdoksilla on tätäkin pulmaa vihdoin saatu ratkaistua eikä kyse olisi vain hetkellisestä tuurista. Jos on onnistuttu, se on itse asiassa aika suuri etu seuralle aiempaan verrattuna. Ja sinänsä olikin käsittämätöntä, kuinka heikossa hoidossa tämäkin asia oli vuosia.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Itselläni ei ole muistissa omalta kannatusajalta muuta kuin pelkästään aina kotipaidat molemmilla.
Ilmeisen tuore kannattaja siis. 2017 Supercopassa Rellu veti kolmospaidoilla, oliko ne nyt sitten turkoosit virallisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tuo peli ei näemmä ole jäänyt mieleen sitten.

Tärkeämpiä tai ainakin lähempiä asioita, eilenhän pelattiin ja niin vain tämäkin sarja kääntyi vieraissa Barcelonalle. Tältä osin EL-taival alkaa näyttää kunnialliselta ja kaikki on mahdollista. Xavi nimesi eilen pahimmaksi haastajaksi EL-spesialistit eli Sevillan, mutta sitten West Ham pudotti heidät. On siellä kuitenkin mm. vapaalipun saanut Leipzig ja Atalanta jäljellä. Arvonta on jo tänään ja mukana myös: Rangers, Lyon, Frankfurt, Braga. Espanjalaisista myös Betis putosi vähän aiempien historiankirjojen vastaisesti.

Pelistä, mitä näin niin melko tapahtumarikasta yllättäenkin ja siis paljon laukauksia. Kulmasta jouduttiin tappiolle, mutta sitten Pedri niputteli vastustajia boksissa - huikea jamppa kyllä - ja voitto alkoi näyttää hyvinkin mahdolliselta. Auba osui sitten taas, eikä pelin kääntyminen tuntunut sen jälkeen kovin todennäköiseltä. Ei olisi pitänyt taas kirjoittaa aiemmin noista loukkaantumisista mitään, koska heti Dest telakalle ja Piquella myös jotain (ilmeisesti pientä) vaivaa. Toivon mukaan Dest palaa pian, koska muuten juuri näissä EL-peleissä ei oikealle ole oikein ketään. Mingueza?
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Hyppäsin mukaan vasta tuossa juuri ennen takaiskumaalia, mutta oli kyllä melko eheä esitys. Ei tuolla kuitenkaan se mukavin paikka ole lähteä kääntämään ottelua. Onneksi Pedriltä komea kuitti eikä jäänyt tuo tasoitus toiselle jaksolle kummittelemaan. Lopussa Alba sai kaljasadetta niskaan mutta onneksi ottelu päästiin pelaamaan hyvin loppuun. Eipä kyllä yllättänyt. Toivottavasti kannattajilla on seuransa kanssa mielipihaa myös pitkälle tulevaisuuteen. Juntit.

Oli kyllä hienoa katsella tuota puolustamista pallolla lopussa ja oli kyllä todella nautinnollista seurattavaa kun kotijoukkue ei saanut hippaakaan tuossa lisäajalla.

Toivottavasti seuraavalla kierroksella tulisi joku vähän siedettävämpi arpa, vaikka olisi se jollain tavalla hieno kohdata joku West Ham.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sieltä pölähti Eintracht Frankfurt. Tällä kertaa eka osa vieraissa. Jos tuosta mennään jatkoon, välierissä on vastassa West Ham - Lyon -parin voittaja.

Busquetsia ei muuten valittu Espanjan treenipeleihin, koko joukko muita Barcelonan pelaajia (nyt myös Torres) kyllä. Busin osalta tuskin voinee olla muuta kuin että asia on seuran kanssa sovittu, ja hyvä näin. Albankin olisi kyllä voinut jättää lepovuoroon...
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Sportissa juttua että Barca ja Araujo ilmeisen kaukana toisistaan vielä jatkosopimuksen suhteen. Minä en kyllä nuku öitäni ennen hyvin kuin tuo sopimus on painittu maaliin. Araujo on tuon puolustuksen seinä ja katto tulevaisuudessa. Ymmärrän kyllä, että rahaa ei ole enää maksaa pelaajille suoraan sitä mitä agentti tajuaa pyytää kuten ennen, mutta sopu on pakko syntyä. Jos Laporta ei maksa niin joku vitun Manu kyllä maksaa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sama muuten pätee Gaviin. Jos en nyt ihan väärin muista, junnusopimuksen ulosostohinta on tyyliin 15 miljoonaa eli pari öljybarrelia. Jatko on ihan pakko tehdä keinolla millä hyvänsä. Siinä pitää nyt Spotify-rahoja tai muuta uutta tuloa laittaa käyttöön ja säästää jostain muusta. Tai Laportan vaikka maksaa omistaan kunnes seura pystyy. Vaikea edes kuvitella, mitä Gavi tekee 5 vuoden päästä, kun katsoo tuloksia 17-vuotiaana.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Lähtökohdat kun huomioi, niin on jotenkin todella luottavainen olo illan suhteen. Haastajina toki lähdetään, mutta jotenkin tämä nyt ei ihan tekemättömältä paikalta tunnu. Xavi on virittänyt joukkonsa kovaan iskuun ja itseluottamus pelaajilla on tällä hetkellä erittäin korkealla. Nyt kun Realilta vielä napsahti se terävin kärki keihäästä katki, kun Kari M ei pysty loukkaantumisen takia pelaamaan, niin tässä olisi kyllä iskun paikka. Toki Vinicius oikealla tulee isolla mahdollisuudella aiheuttamaan harmaita hiuksia Alvesille, mutta jos saisivat sitä Araujon ja Dembelen kanssa yhteisvoimin jarrutettua, niin lienee brassikin pysäytettävissä. Vituttaa jo etukäteen, kuinka Vinicius tulee taas lentelemään kuin heinä tuulessa ja viettää puolet ottelusta makuullaan, mutta eiköhän Alves palauttele maanmiestään ruotuun jos tuo touhu ihan noloksi uhkaa äityä.

Mielenkiintoinen ilta tulossa joka tapauksessa. Panokset nyt eivät ole tällä kertaa ehkä äärimmilleen venytetyt, mutta klassikko on aina klassikko. Futismaailman suurin matsi. Jännä nähdä onko pienissä optimismissa jotain perää vai mureneeko pilvilinnat alas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös