FC Barcelona 2019–2020: nouseeko liigamestari CL-masennuksesta?

  • 155 671
  • 926

Fordél

Jäsen
Täällä vain ei ole esitetty yhtäkään fakta-, logiikka- tai tilastoargumenttia sen puolesta, että tuota yksinkertaisinta mahdollista yhteyttä ei olisikaan, tai yhtä ainoata ehdotusta siitä, millä tilasto(i)lla sitten on yhteys rankkareihin jos näillä ei ole. Ei yhtä ainoaa, toisin sanoen ainoastaan käytännössä sitä mutua ja fiiliksiä.

Eikä täällä ole esitetty yhtä ainoaa tilastoargumenttia, jolla olisi tutkitusti yhteys rankkarin arvoisten rikkeiden määrään ja jonka perusteella voitaisiin arvioida väitteesi todenperäisyyttä. Asia jää siis täysin auki.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Näin sivusta keskustelua seuranneena näyttää mielestäni siltä, että tilastoja on yritetty käyttää siten, että ne tukisivat omaa mielikuvaa. Toisin sanoen on jokin ennakoitu lopputulos tai paremminkin ennakko-oletus, jonka todistamiseksi käytetään tilastotietoa. Tässä on ongelmana se, ettei se voi koskaan luoda todellisuutta kuvaavaa todistusta, sillä tilastoja ei voi hyödyntää tuohon suuntaan. Pitäisi avoimesti katsoa saatavilla olevaa tilastodataa ja katsoa mitä ne kertovat/voivat kertoa ennen kuin minkäänlaisista lopputuloksista voidaan edes keskustella.

Ymmärrän kyllä että Barcan fanien pettymys voi hyvin purkautua siten, että vika halutaan nähdä muualla kuin omassa joukkueessa. On helppoa huomata, että Real on saanut pilkkuja, joilla se on voittanut otteluita ja marssimassa mestaruuteen. Sitten tämän epäreiluuden osoittamiseksi toteen kaivetaan kaikenlaisia todisteita, jotka käyvät järkeen kaikilla niillä, jotka jo valmiiksi ajattelevat, että Realin mestaruus on tapahtumassa Barcan kannalta epäreilusti. Mutta tässä pitäisi kyllä nähdä aika monta punaista huutomerkkiä, sillä loogista tuollainen päättely ei todellakaan ole.

Kyse on siis aivan selkeästi tunteenpurkauksesta, ei lainkaan loogisesta tulkinnasta tai päättelystä.
 

BaronFIN

Jäsen
Minun mielestä tuo tilasto myös voi tarkoittaa sitä, että Barcelona ei jää hieromaan muniaan saadessaan pallon kuudentoista sisään, vaan pistää pallon maaliin. Muut sitä vastoin alkaa riplaamaan, hieromaan (muniaan) ja seuraavaksi ollaankin puolustajan kanssa nurin jalat sekaisin ja katsotaan anovasti tuomaria. Joskus pallo menee pilkulle ja toisinaan ei. Mutta jälkimmäisellä pelityylillä pallo menee useammin pilkulle.

En minä tiedä. Mutta en oikein usko salaliittoonkaan tässä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Näin sivusta keskustelua seuranneena näyttää mielestäni siltä, että tilastoja on yritetty käyttää siten, että ne tukisivat omaa mielikuvaa. Toisin sanoen on jokin ennakoitu lopputulos tai paremminkin ennakko-oletus, jonka todistamiseksi käytetään tilastotietoa.

Mitä ihmettä nyt taas? Täällä jaellaan ihmeellisiä leimoja pelkän arvailun varassa. Tunnen liigaa ja noita joukkueita ja kuluvaa kautta sen verran, että osasin kyllä pitkälti ennakoida, kumpi mitäkin tilastoa johtaa, mutta outoa ja aika turhaa siitä on minua kritisoida, jos nuo ihan kaikkien nähtävillä olevat luvut sitten olivat suurin piirtein sen mukaisia kuin odotin. Tänne on tosiaan linkit jaettu, joten kuka vain voi katsoa, olenko esittänyt tilastojen luvut oikein tai jättänyt jonkin asiaan olennaisesti liittyvän datan viesteistäni pois. Kukaan ei ole tänne sellaista kirjoittanut, että valehtelisin, eikä käsittääkseni voikaan. Kukaan ei myöskään ole tähän mennessä onnistunut antamaan yhtäkään esimerkkiä olemassaolevasta tilastosta, joka olisi olennaisempi kuin ne mitä olen viesteissäni käsitellyt. Jos kuitenkin sinulla on todisteet ja perustelut, että olen esittänyt jotakin väärin tai että tärkeitä lukuja puuttuu, niin esitä ne ja esitä ne täsmällisesti äläkä vihjaile. Jos et tähän pysty, pyydä anteeksi.

Pikkuisen ylipäätään rasittaa, että täällä joukko kuorossa huutaa "olet väärässä", vaikka viestien sisällöstä ei löydy merkkiäkään, että olisi käytetty edes sekunnin vertaa niiden tilastofaktojen tutkimiseen. Jos joku kuitenkin on sen vaivan nähnyt, kuten varmaankin kannattaisi ennen kuin täällä meuhkaa, niin käyttäköön sitten niitä faktoja arvailujen, fiilisten ja vihjailujen sijaan.

Ja vielä muistutukseksi esimerkiksi ihan ensimmäisestä viestistä, jonka tästä aiheesta kirjoitin, kun sitäkään ei näemmä ole luettu:
Ja tämä kaikki siis edelleen täysin allekirjoittaen edellisissäkin viesteissä yllä todetun siitä, että Barcelonan kausi on etenkin vieraspeleissä ollut heikko ihan omasta syystä. Kysymys vain on, onko kilpailija ollut yhtään parempi kentällä vai ei. Kieltämättä mestaruus Barcelonalle voisi peitellä isoja ongelmia, se on totta.

Tästä ketjusta löytyy myös varmasti kymmeniä aiempia viestejäni, joissa olen pitkin kautta teilannut mm. nuo Barcelonan päämäärättömät vieraslaiskottelut.

Barcelonan myöhästyneet ensi kauden pelipaidat on tänään julkaistu ja ruuduista sentään päästään kohta eroon. Jotain retroa näissä uusissa lienee. Linkki seuran uutiseen seuran sivuilla. El FC Barcelona presenta oficialment la seva samarreta 20/21

Dembele on palannut treeneihin mutta tuskin pelaa vielä hetkeen.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Edelleen odottelen sitä faktaa tai tilastoa (ja keskustelun seuroihin, ei siis esim. valioliigaan liittyvää), joka kumoaisi väitteen. Toistaiseksi kaikki esitetyt faktat todistavat vain sitä, että jos se näyttää, haisee, maistuu ja tuntuu epätasapuolisuudelta, se luultavasti on sitä.
Niin siis sä keksit hatusta jonkun väitteen ja poimit joitain itsellesi sopivia tilastoja sen tueksi, ja sitten muiden tehtävä olisi osoittaa tää väitteesi vääräksi, tai muuten väitteesi on sun mielestä faktaa? Yleensä väitteen esittäjän tulisi todistaa väitteensä oikeaksi eikä päinvastoin.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joopa joo, tänään pitäisi sitten taas pelata. Vastassa Osasuna ja vika liigan kotipeli. Voittaa pitäisi ja sitten toivoa ihmettä, mutta realistisesti ajatellen panoksena on lähinnä tappioton kotisaldo ja Messin maalikuninkuus (sekin pysti muuten menee tällä kaudella viime vuosien tasoon nähden halvalla, ellei joko Messi tai Benzema roiski sellaiset parikymmentä börsää kahdella viimeisellä kierroksella). Jännä kyllä, tässä tämän vuosituhannen huippuvuosinakaan tuo tappioton kausi kotikentällä ei ole onnistunut, jospa nyt sitten tällä kertaa jonain symbolisena lohdutuksena. Napoli tosin vielä edessä tämän illan jälkeen, tietysti.

Osasuna roikkuu kaikin puolin keskiverron kauden jälkeen keskikastissa ilman suurempia panoksia, ja kun kotona pelataan, niin kai on pakko odottaa, että jotenkin se voitto hoidetaan. Tästä huolimatta Barcelona tuskin tekee montaakaan muutosta viime kierroksilla aika vakaana pysyneeseen avauskokoonpanoon. De Jong on mahdollisuus, mutta ehkä vasta penkiltä.

Ikiaikainen Barcelona-ikoni Pjanic muuten kiskaisi tällaisen maalisyötön eilen (video Sportin sivuilla): ¡Qué visión de juego! La espectacular asistencia de Pjanic que no desa

Nostetaan esille vielä yksi nimi koronan jälkeiseltä ajalta. Semedo on pelannut paljon jopa Sergi Roberton paluun jälkeen ja voinee sanoa, että on nostanut tasoaan, jos ei nyt joka peli ihan maailmanluokkaa ole ollut. Siirtohuhut Semedon kohdalla ovatkin aika lailla loppuneet.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Pakko kehaista noita uusia paitoja vielä. Miellyttää omaa silmää ja samaa henkeä kuin 2010-11 kauden paidoissa.

Mutta joo, tänään pelataan taas. Odotuksia ei ole, mutta kyllähän sitä toivoisi näkevänsä sellaista Villareal ottelun kaltaista iloittelua. Paineita ei ainakaan ole, koska mestaruus nyt on käytännössä menetetty. Kai Realinkin sillon tällöin täytyy sitten voittaa, vaikka aika suvereenia voittamista La liga on Barcalle viime vuodet ja vuosikymmenen ollut. Kyllä se nytkin otettavissa oli, sitä jopa tarjottiin, mutta koko kautta kuvaava kädenlämpöinen peli ja surkeat vierasottelut takaavat, että peiliin voi Bartomeu taas katsella (ei katso).

Dembelen paluu harjoitusvahvuuteen lämmittää. Ainakin miehen itsensä kannalta. Niin kauan kuin itse uskoo paluuseen uudelleen ja uudelleen, niin toivoa on. Näin kannattajana oltava vain sormet valkosena ristissä ja toivottava että surkea loukkaantumiskierre viimein katkeaa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Vittu mikä pohjanoteeraus. Kotikentällä, vastassa Osasuna ja ylivoimalla ei ihan päästä edes maalipaikoille. Kausi vaan pakettiin, kun kentällä haahuilee joukko ikäloppuja ylimielisiä velliperseitä joita ei näytä liiemmin nappaavan pelata edes kunniasta.

Arthurin haukottelu ja Messin vapari ottelun kohokohdat.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo. Aika kuraa. Osasuna teki maalinsa aika vähillä paikoilla, ja maalipuitakin kolisteltiin, mutta eihän tuo eilisillan tekeminen kyllä mitään pokaaleja olisi ansainnut. Real oli tällä kaudella vähemmän huono ja ehkä joskus vielä uutta matoa koukkuun, vaikka hankalaa on ennen kuin Bartomeusta päästään ja saadaan moneen kohtaan organisaatiota laadukkaampaa johtamista ja päätöksentekoa.

Messihän latasi aika kovaa kieltä pelin jälkeen. Ideaalimaailmassa yhden pelaajan mielipide olisi vain yhden pelaajan mielipide, mutta tämän päivän Barcelonassa monestakin syystä varmaan aika moni jäsen pitää hänen kantaansa nyt tärkeämpänä ja fiksumpana kuin johdon. SIellä olisi siis Bartomeun ja Setieninkin syytä olla huolissaan.

Setienin ammattitaitoa mitataan isosti zämppäripelien osalta. Tai tarkemmin sanoen pelin, ellei taso parane. Barcelonan parhaalla tekemisellä (vrt. esim Villareal-peli) mikään ei tosin olisi täysin mahdotonta, koska ainoa tällä kaudella roimasti vahvempi joukkue (Pool) on jo ulkona. Muiden kaudet eivät ehkä ole olleet mitään ihmeellisiä, Bayern toki oli suoritusvarma kotimaassaan mutta nimilista ei ole takavuosien tasoa imho. Mutta iso, iso ongelma on se, kuinka harvoin sitä parasta tasoa on nähty.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Joo. Aika kuraa. Osasuna teki maalinsa aika vähillä paikoilla, ja maalipuitakin kolisteltiin, mutta eihän tuo eilisillan tekeminen kyllä mitään pokaaleja olisi ansainnut. Real oli tällä kaudella vähemmän huono ja ehkä joskus vielä uutta matoa koukkuun, vaikka hankalaa on ennen kuin Bartomeusta päästään ja saadaan moneen kohtaan organisaatiota laadukkaampaa johtamista ja päätöksentekoa.

Messihän latasi aika kovaa kieltä pelin jälkeen. Ideaalimaailmassa yhden pelaajan mielipide olisi vain yhden pelaajan mielipide, mutta tämän päivän Barcelonassa monestakin syystä varmaan aika moni jäsen pitää hänen kantaansa nyt tärkeämpänä ja fiksumpana kuin johdon. SIellä olisi siis Bartomeun ja Setieninkin syytä olla huolissaan.

Setienin ammattitaitoa mitataan isosti zämppäripelien osalta. Tai tarkemmin sanoen pelin, ellei taso parane. Barcelonan parhaalla tekemisellä (vrt. esim Villareal-peli) mikään ei tosin olisi täysin mahdotonta, koska ainoa tällä kaudella roimasti vahvempi joukkue (Pool) on jo ulkona. Muiden kaudet eivät ehkä ole olleet mitään ihmeellisiä, Bayern toki oli suoritusvarma kotimaassaan mutta nimilista ei ole takavuosien tasoa imho. Mutta iso, iso ongelma on se, kuinka harvoin sitä parasta tasoa on nähty.

Mitäs Messi kommentoi?

Siellä on muuten Gattuso saanut Napolin yllättävän hyvään iskuun jopa taktisesti, joten mielenkiintoinen matsi tulossa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker

redpecka

Jäsen
Kovaa peliä pelataan näköjään kulisseissa: seuralla on omat mustamaalauskampanjoijat ja nyt Messin taustaryhmät pistää vastinetta.

Mutta kun Messi on enemmän kuin Club niin eiköhän tässä messiooyyn pillin mukaan mennä. Ei käy kateeksi CF Barcelonaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tai no siis:


"We are a weak team who can be beaten with enough intensity and enthusiasm. Madrid did its part by winning all its matches, which is impressive, but we also helped them to win this league. We have lost because of our mistakes and not because of Madrid's successes, as many say. "

”Hyvin” hävitty.
 

BaronFIN

Jäsen
Messi on siis huono häviäjä. No ei tuolla tasolla tarvitse osata hävitä ja selittely on luusereita varten.

Tuolla Barcelonassa on kyllä ongelma, joka minun mielestä on Messi. En ole laskuissa pysynyt perässä montako valmentaja tuolla on käynyt ja kenelläkään ei pressin mukaan ole ollut ”ydinpelaajien” tuki takanaan. Taisin pari vuotta sitten kommentoida tätä, että ydinpelaajat vanhenevat ja happanevat käsiin, mutta seura jää. Vaikka kuinka Messi roikkuisi mukana, niin max viiden vuoden päästä kaverista ei ole kuin muisto vain.

Onko Messi suurempi kuin seura? Minun mielestä ei. Jos kirppu kitisee, niin menkööt osoittamaan suuruutensa muualle. Barca saa taseensa kerralla kuntoon ja Messi pääsee mittaamaan arvonsa ja suuruutensa. Varmasti Newcastle löisi pätäkkää pöytään niin että taju lähtee. Kunhan saa omistajanvaihdoksen ensin valmiiksi.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tai no siis:

"We are a weak team who can be beaten with enough intensity and enthusiasm. Madrid did its part by winning all its matches, which is impressive, but we also helped them to win this league. We have lost because of our mistakes and not because of Madrid's successes, as many say. "

”Hyvin” hävitty.

Nyt oli faktat taas siltä osin kohdallaan, että Messi ei vaikuta lainkaan sanoneen tuota sitaatin viimeistä lausetta, johon ilmeisesti tartuitte (ja sitä ei enää löydy Guardianin jutustakaan, jos se on siinä joskus ollut). Halukkaat voivat katsoa haastattelun kokonaisuudessaan täältä: Messi: "Si no reaccionamos, no ganaremos al Nápoles"

Sinänsä Messi on mielestäni ihan oikeassa siinä, ettei Madrid tänä vuonna ollut niin ihmeellinen, etteikö heitä olisi voinut voittaa ilman että oma tekeminen etenkin vieraspeleissä oli niin epävarmaa ja pääosin heikkoa.

Aiemman viestini varmaankin vähän epäselvänä pointtina oli sekin, että kun valitettavasti johdon ja heidän valitsemansa valmennuksen tekeminen on jo vuosia ollut niin epävakuuttavaa sähellystä, moni pitää ihan aiheesta Messin kantoja moneenkin asiaan fiksumpina kuin heidän (vaikkeivät nekään aina mitään superneroutta edes olisi). Siitä, mikä on ollut pelaajien ja valmentajien suhde ja onko jotain johtavien pelaajien ongelmaklikkiä, on vaikea sanoa ulkopuolelta mitään varmaa. Arvailuja on ja tietysti ei ole mikään ideaalitilanne kokonaisuuden kannalta, jos on joku iin vahva pelaajaryhmä että heidän tyytymättömyytensä voi kaataa koko korttipakan. Ei siinä roolit mene ihan oikein jos niin olisi.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Eilen ehti olla myös huhuja, että Setien saisi heti kenkää. Virallisempi tieto tänään on, että näin ei käy, vaan kauden loppuun ainakin jatkaa. Olisikin ehkä ollut haastavaa löytää joku asiallinen valmentaja hoitamaan tässä kohtaa keikkaa, jonka pituus olisi ehkä vain kaksi peliä (pitkän tähtäimen vaihtoehtoa tuskin ainakaan tällä aikataululla löytyisi, ellei se olisi jo valmiiksi katsottuna). Käytännössä siis olisi pitänyt varmaan nuo viimeiset pelit hoitaa jonkun, joka on jo palkkalistoilla (Garcia Pimienta B:stä?). Monellehan tietysti tulisi myös heti mieleen yksi X:llä alkava nimi, mutta luulen että Xavin puheet uudesta omasta projektista voivat viitata myös siihen, että hän itsekin ymmärtää, että olisi iso riski tulla Barcelonan penkin päähän niin kauan kuin joukkueessa on noin monta pitkäaikaista omaa pelikaveria. Riski siis pukukopin henkilösuhdedynamiikan kannalta. Ei se välttämättä katastrofiksi muodostuisi, mutta ainekset olisi.

Aiheesta junnut ja Barca B:n karsinta: tuota mainitsemaani voimakolmikkoa ei ilmeisesti sinne päästetä, vaan heidät halutaan pitää edustuksen mukana. Syyksi on annettu se, että edustuksen miehistö viimeiseen peliin on ohut mm. pelikieltojen vuoksi. Näin voi olla, mutten silti ihan ymmärrä tätä. Vikassa liigapelissä panos on nyt ihan täsmälleen nolla, kun taas karsinnassa sitä on seuralle sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Voisi kai edustuksen penkille tuohon vikaan höntsään nimetä vaikka Setienin, Kluivertin, Abidalin ja Bartomeun.

Barcelona hankki tänään Rayo Vallecanosta 16-vuotiaan hyökkääjälupauksen Fabian Luzzin, jonka perässä ilmeisesti oli muitakin isoja seuroja. Jäämme odottelemaan, tuleeko nimi tutuksi myöhempinä vuosina. Tässä vaiheessa oletettu suunta on A-junnujen joukkue.
 

BaronFIN

Jäsen
Kuka tahansa onkaan Barcelonan valmentaja tästä eteen päin on tuleva saamaan paskaa sellaisia saavillisia niskaan ettei pahemmasta väliä. Runko vanhenee, pukukopissa on oma maailmansa näiden kaiken voittaneiden veteraanien osalta... Teki niin tai näin, niin kukaan ei anna kiitosta. Siihen väliin on todella hankala mennä. En usko Barcelonan palaavan entisaikojen loistoonsa seuraavien vuosien aikana. Vuosituhannen taite on täällä taas ja nyt olisi NHL termein rebuildin paikka.

Mitä nopeammin vanha runko saadaan ulos ja uusi runko kasaan, niin sen parempi. Ymmärrän, että vanhasta halutaan pitää kiinni, mutta se ei taida enää olla ratkaisu kaikkeen. Mitä Barcelona haluaa olla kolmen-viiden vuoden päästä?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Eihän se helppo paikka tällä erää ole, vaikka runko ei ole ihan niin vanha, etteikö se parhaimmillaan voisi pärjätä kenelle vain. Ei missään nyt sen ihmeellisempiä tähtiä lopulta ole tällä hetkellä, kokonaisuutena. Mutta Barcelonalla (kuten kellä vain joka meinaa voittaa pokaaleja) pitäisi olla valmistautuminen, työnteko ja taktiikka kohdallaan kussakin pelissä, ja tällä kaudella aivan liian usein vähintään yksi näistä on pettänyt.

Tämä saa minut jatkamaan aamun sekavasta pointistani vielä yhdellä puolella: kun johto on rakentanut joukkuetta vähän vasemmalla kädellä ja osin teksti-tv-scouttauksella (muista sähellyksistä nyt puhumattakaan), ja valmennuskaan ei haastavassa paikassa ole ollut timanttia, on osin tämän tuloksena Barcelonan menestys kietoutunut liikaa Messin ympärille ja riippuvaiseksi hänestä. Tämäkin on siis osa sitä pulmaa, että ideaalitilanteessa hänen sanallaan ei olisi ihan niin suurta painoa kuin nyt on, vaikka kapteeni onkin. Ilman Messiä johto tai valmennus ei nykyisillä palapelin palasilla saisi juuri mitään aikaan - kaikki ympärillä olisi pitänyt tehdä pykälän paremmin jo vuosia. Nyt tilanne on tämä ja siksi Bartomeua ja Setieniä varmaan vähän pelottaa. Jäsenet varmasti pitävät Messiä tärkeämpänä kuin kumpaakaan heistä - jos Messi lähtee, kaikki äänestetään ulos, vaikka yleensä jäsenet (tai siis enemmistö) tuntuvat sietävän turhankin paljon ja rutiininomaisesti hyväksyvät kaiken mitä esitetään ja äänestävät vanhat jatkoon jos he ehdolla ovat.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tänään sitten höntsäillään. En oikein tiedä odottaako mitään ja tuskin tulee edes katseltua, mutta jos nyt toimisi edes jonkinlaisena lämmittelynä ja fiiliksen parantajana (?) kohti CL:ää. Napoli-peliin on tosin melkein kolme viikkoa aikaa. Messin Pichichiä voisi tietysti myös yrittää varmistella.

Sellaistakin MD tänään kirjoittelee, että kuten täälläkin aikanaan spekuloitiin, kentän ulkopuoliset asiat ilmeisesti ovat osasyynä Arthurin myyntiin. Hänhän ei pelaa tänäänkään jonkin polvivaivan (?) vuoksi. Tiedossa on, että viime kaudella Arthur kävi Neymarin synttäreillä ilman lupaa ja tällä kaudella snoukkaili, kun piti olla nivusvammaa parantelemassa. Voihan noita olla muitakin, tai sitten ylipäätään jotain parantamisen varaa urheilijan elämäntavoissa.

Niistä tuli mieleen Dembele. Saapa nähdä, ehtisikö vaikka saada jonkun minuutin peliaikaa CL:ssä. Braithwaitehan ei ole käytettävissä, koska hänet hankittiin CL-pelaajalistan rekisteröimisen jälkeen. Vaikka näistä loukkaantumisista on ollut iso riesa seuralle, kaipa ne kaikkein kovimmin ovat syöneet Dembeleä itseään, joten kiva olisi jos ehtisi palata. Ja kaverithan voisivat järkätä tämän pannukakkukauden lopuksi yhden yllätyspokaalin sen kunniaksi...?

MD muuten nostaa uuden valmentajan paikalle ehdokkaaksi omista riveistä Kluivertin. Olisi jännä ratkaisu tähänastisella kokemuksella. Sportin mukaan taas Laurent Blanc olisi halukas vetämään hommaa yhden kauden (siihen saakka kun Xavi saapuu?). Tästä tulee nyt sitten varmaankin näiden spekulaatioiden loppukesä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Hyvä matsi Barcalta. Lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmatkin. Maalipuita taidettiin kolistella ainakin kolmesti, lisäksi Suarezin puhdasta läpiajoa jne. Tiedä sitten minkä verran siinä oli vastustajan huonoutta, mutta toivoa sopii, että jotain itseluottamusta tämä toi Napoli ottelua silmällä pitäen.

Messiltä hyvä matsi ja varmisteli ansaittua sekä ennätyksellistä seitsemättä Pichichiään. On se hassua kun välillä tuntui, että Leolla on menossa melko keskikertainen kausi. Ei siis missään nimessä huono, mutta maailman parhaana pelaajana odotuksetkin ovat tietysti kovemmat kuin kellään muulla. Niin vain silti onnistui iskemään tehot 25+21 ihan noin vaan yhdellä uransa ehkä vaikeimmista kausista. Tässä pitää vielä muistaa, että missasi syyskaudella parisen kuukautta pelit loukkaantumisen vuoksi. Tuo 21 syöttöä rikkoo Xavin syöttöennätyksen La ligassa kaudelta 08-09. Ylisanat käytetty jo moneen kertaan, mutta jälleen kerran nousee hattu päästä.

Panostahan pelissä ei ollut, eikä tämä kyllä mitään suurempaa luottamusta jatkoon herätä, koska onhan näitä yksittäisiä piristymisiä ennenkin nähty. Suurimmat fiilikset ottelua katsoessa sai Riqui Puigin pelaamisesta. Aivan uskomatonta dominointia tänään. Kaksi maaliin johtanutta syöttöä, yksi laaki ylärimaan, Suarezille pelattu läpiajo. Lisäksi tuo aktiivinen peli on jotain mitä väljähtänyt nyky Barca kaipaa todenteolla. Poika hakee kokoajan paikkaa, juoksee kentällä, haluaa palloa, haluaa pelata palloa peliä eteenpäin vievästi, loistavia läpisyöttöjä, joukkueen pallonmenetyksen jälkeen lähtee heti antamaan painetta pallolliseen ja riistämään palloa jo hyökkäyspäässä, kuten Pepin Barcassa toimittiin aikoinaan ja aidosti logolle pelaava oma kasvatti jonka kaikesta tekemisestä huomaa, että Barca on hänelle enemmän kuin seura. Tämä pelaaja on ehdottomasti niitä harvoja asioita, jotka antaa tunnelin päähän valoa seuran harmaalta näyttävää tulevaisuutta katsoessa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Siellähän ilmeisesti ihan pelattiin, tai sitten Alaves oli jo lomilla. En tiedä löytyykö ihan heti vastaavaa tilastoa, että kolmesti kolisteltiin maalipuita ja vielä saman ekan jakson aikana sitten kolme maalia perään. Laitetaan anekdoottina tästä pelistä historiankirjoihin vielä Arturo Vidal topparin paikalla. Ja tietysti myöhemmin illalla vielä varmistui Messin ennätyksellinen seitsemäs liigan maalikuninkuus, syöttökuninkuuden lisäksi tietenkin.

Junnujen esiintyminen oli kaikesta päätellen ihan positiivista, Araujokin sai kehuvia kommentteja. Jos kaikki ottavat tulevalle kaudelle vielä askeleen tai edes puolikkaan eteenpäin, olisi iso osa siitä sukupolvenvaihdoksesta jo hoidossa. Etenkin Puig saattaa hyvinkin olla avauksen pelaaja, eikä esim. Rakiticin perään tarvitsisi sitten itkeä, jos nyt lähtee. Araujo voi olla tärkeä palanen jos ja kun Umtitin varaan ei voi paljoa laskea (ja ehkä myydäänkin), ja Fati vähintäänkin tasoittaa muiden hyökkääjien taakkaa ellei jo ohita jonkun heistä. Tämä kaikki voi olla vielä vähän optimistista, mutta viime viikkojen perusteella ihan mahdollista. Sitten sieltä on tulossa Pedriä ja Trincaota haastamaan kun kesätreeneihin päästään. Ehkä ei sittenkään tarvitse siirtyä ikämiesliigaan?

Barca B muuten hoiti itsensä karsintojen seuraavalle kierrokselle eilen, ja ilmeisesti tuo samainen mainittu junnukolmikko voisikin nyt liigan päätyttyä mennä mukaan seuraavaan peliin. Toivoa on!

Lengletin vamma vähän huolettaa. Toivottavasti oli lähinnä varotoimenpide tai ainakin ehtisi toipua Napoli-peliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös