Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Se on jälleen kesä Suomenkin korkeudella, viime kaudesta ei oikein enää ole paljoakaan sanottavaa, ja on siis ehkä aika suunnata katseet eteenpäin kuten viime kauden ketjussa jo pikkuhiljaa tehtiin. Paljon on auki, ja tarjolla on siis vähän faktaa ja paljon spekulaatiota. Mutta kokeillaan!

Tästä lähdetään:


Valverden toinen kausi oli vaihteleva, suorituksiltaan loistelias vain hetkittäin, mutta näytti jossain vaiheessa kevättä päättyvän hyvinkin aurinkoisissa merkeissä. Toisin kävi, ja toukokuu oli joukkueelle romahdus, joka menee paljon (joskaan ei tietenkään koskaan kokonaan) valmentajan piikkiin. Alla on siis toinen liigamestaruus, mutta CL karkasi rumaan sulamiseen jo toisen kerran peräkkäin ja lopulta lähes jokakeväinen Copakin jäi masentavasti voittamatta. Pelaajamateriaali olisi pienistä puutteista huolimatta voinut riittää, mutta ei nyt sitten tämän loppusuoran jäätymisen vuoksi riittänyt. Nuorennusleikkaus onnistui vain osittain, ja moni fani ehkä miettii, että vaikka Vidal nostikin tasoaan keväällä, onko tällaisen Vidal-Paulinho-tyyppisen pelaajan tarve sellainen joka oikeasti seuran peli-identiteettiin ja perinteisiin sopii.

Pelaajistoon tulee vaihdoksia, epäselvää on vain kuinka paljon ja kuinka isoja. Kannattajien enemmistö ehti kerran jo innostua myös valmentajanvaihdon mahdollisuudesta, mutta nyt näyttää siltä, että sitä ei tapahdu. Tietysti Mamban hengessä vielä on kesää jäljellä. Yksi vaihtoehto on sekin, että johtoporras katsoo miten syksy lähtee käyntiin ja sitten liipasinherkästi laittaa äijän vaihtoon jos yhtään tarvetta näkyy, mutta kesken kauden tietysti vaihtoehtoja uudeksi päävalmentajaksi tämän tason paikalle on melko varmasti vähemmän kuin näin kausien välissä.

Näkymät ensi kaudelle:

Jotain tarttis tehrä. Liiga siis voitettiin taas, mutta pistemäärä tai tehtyjen maalien määrä ei ollut mikään ihmeellinen, ja voitto perustui paljolti muiden konttaamiseen. Ei voi luottaa siihen, että sama toistuisi taas. CL:ssä taas ainakin yksi joukkue oli selvästi edellä (vaikka ero maaleissa oli vain yksi), ja se palkinto on siis kiertänyt Barcelonan jo turhan pitkään. Real vahvistuu ja kokeilee uutta nousua Zidanen johdolla, Atleti näyttää tällä hetkellä ehkä heikkenevän, mutta syksy näyttää tilanteen. Euroopan tasolla kilpailua tulee kuitenkin varmasti olemaan valkoisten lisäksi esim. Cityn, Liverpoolin, PSG:n, Juven ja ehkä Bayerninkin puolesta, eli nyt pitää lähteä tekemään asioita paremmin jos aikoo voittaa - vihdoin.

Joukkue:

Tästä on ehkä turha kirjoitella paljoakaan, koska kesä on alussa ja muutoksia tiedetään tulevan. Yksi on varma: Frenkie de Jong tulee tuomaan uutta virtaa ja tulevaisuudentoivoa keskikentälle. Jos toivottavasti Arthurin fysiikka saataisiin kuntoon, joukkueen olisi teoriassa mahdollista jopa pelata lähes Xavi-Iniesta-aikojen totaalista pallonhallintaa (tehokkuuden tosin näkisi vasta sitten), mutta se on sitten Valverdestäkin kiinni jos puikoissa jatkaa.

Muina akuuteimpina tarpeina on mainittu ainakin "Suarezin seuraaja/sijainen", "Alban kirittäjä", ja oletettavasti kakkosmaalivahti. Griezmann on tunnetusti lähdössä jonnekin, mutta epäselvää on, tulee Barcelonaan vai muualle, ja jos tulee, kuka/ketkä mahdollisesti myydään pois alta. Sitten on huhu De Ligtistä, joka perustuu enemmän kai siihen että olisi vain niin hyvä, ei niinkään akuuttiin tarpeeseen. Tällä hetkellä siirto ei kuitenkaan näytä todennäköiseltä, kun ottajia riittää ympäri Eurooppaa.

Lähtijöistä on myös paljon huhuja. Cillesen, Vermalen, Murillo ja Boateng ovat käytännössä varmoja. Coutinho ehkä haluttaisiin myydä, jos joku vain tarpeeksi maksaa. Jos Griezmann tai vastaavan tason jamppa tulee, myös Dembele voi olla myynnissä, jälleen sopivalla hinnalla. Ohuempia huhuja on mm. Rakiticista ja Umtitista. Sitten on noita vuokramiehiä, joista kukaan tuskin palaa Barcelonaan vaan mieluummin myytäneen, Andre Gomesista alkaen.

En siis tässä vaiheessa edes copypeistaa pelaajalistaa tähän aloitukseen, koska se voi olla melko kaukana siitä millä uusi kausi aloitetaan elokuussa.

Pelitapa:

Viime kaudella palattiin Valverden edellisellä valtaa saaneesta 4-4-2:sta pääosin takaisin 4-3-3:een. Arthurin ollessa kentällä otettiin muutenkin ehkä askel kohti pallollisia perinteitä, muuten taas ei niinkään. Jos Valverde jatkaa, en tiedä nähdäänkö juuri mitään muutoksia. Toivottavasti yllätyn positiivisesti, eli että a) nähdään ja b) se ei ole siirtyminen lädipalloon tms.

Harjoitusottelut:

Tällä erää tiedossa vasta kaksi, jotka pelataan Japanissa:

Barcelona-Chelsea 23.7.
Barcelona-Vissel "Iniesta" Kobe 27.7.

Espanjan supercup lävähtää jossain vaiheessa myös sinne alkukauteen.

Mitäs kaikkea tällä kertaa unohdin? Voinee ainakin todeta, että osa joukkueen tähdistä viettää kesää Copa Americassa, ja siellä sitten voi tulla nostetta tai laskua kohti tulevaa kautta. No, tässä on pitkä kesä edessä ja siis aikaa sitten muistella kaikkea muuta, mitä tästä jäi pois, ja siirtodraamojen käänteitä tai niiden puutetta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Jatketaanpa sen verran tulevista näkymistä, että Barca B:n loppukausi oli aika vaisu ja mahdollisuudet nousuun jäivät useamman pisteen päähän. Ei siis saada tukea organisaatiollle siitä, että kakkosjoukkue nousisi takaisin Segundan kovatasoisempiin peleihin.

Ja de Ligt on ilmeisesti tällä erää lähimpänä PSG:tä, kun Raiola tiettävästi Pariisissa neuvottelemassa. Varma on tietysti varmaa vasta sitten kun on nimet kaikissa papereissa.

Huhuina, että Valverdeä kuulemma kiinnostelisi Mikel Oyarzabal Real Sociedadista, nuorimieshän on maajoukkueeseenkin noussut. Halvalla tuskin lähtisi tämäkään siirtokuvio: ulosostohinta on 70 miljoonaa eikä Barcelona ole ainoa kiinnostunut. Laitahyökkääjänä pääasiassa viihtyy.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Semmoista vain, että Atletin toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín on lausahtanut televisiossa, että Griezmann pelaa jatkossa Barcelonassa. Hänen mukaansa sopimus jo tehty aiemmin. Miksi sitten ei jo julkistettu kun kausikin ohi - sitä en tiedä.

Edit: niin, ja kuulemma Bartomeu ja Valverde jutskailleet tänään hyvillä fiiliksillä. Ei ole siis valitettavasti potkuja näkyvissä tällä erää.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Semmoista vain, että Atletin toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín on lausahtanut televisiossa, että Griezmann pelaa jatkossa Barcelonassa. Hänen mukaansa sopimus jo tehty aiemmin. Miksi sitten ei jo julkistettu kun kausikin ohi - sitä en tiedä.

Edit: niin, ja kuulemma Bartomeu ja Valverde jutskailleet tänään hyvillä fiiliksillä. Ei ole siis valitettavasti potkuja näkyvissä tällä erää.
Ilmeisesti odotellaan 1.7 päivämäärää kun tuo siirtosumma tippuu 100milj.

Eipä siinä, en Griezmania olisi kyllä missään nimessä Barcaan toivonut.
 
Pärko!

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
Ja de Ligt on ilmeisesti tällä erää lähimpänä PSG:tä, kun Raiola tiettävästi Pariisissa neuvottelemassa. Varma on tietysti varmaa vasta sitten kun on nimet kaikissa papereissa.
Raiola toppuutelee tätä PSG ja de Ligt kuviota sanomalla, että "Fake news". Ei tämä nyt tietysti mitään tarkoita, varsinkin kun kyseessä on Raiola, niin voipi olla, että tällä koitetaan nyhtää vielä viimesiä etuuksia. Alkaa kyllä olemaan aika väsyttävä kuvio tämäkin, mutta toivon kipinä elää tosiaan niin kauan, kun nimiä on paperissa.

Uutta kautta kohti siis. Eipä tässä mitään kauhean positiivisia fiiliksiä ensi kautta ajatellen ole vieläkään herännyt. Suurin pettymys tietysti edelleen Valverden todennäköinen jatkaminen. Realiin saapuu uutta ukkoa sisään käytännössä päivittäin, joten kyllä tässä turhauttaa entisestään, kun mitään ei tapahdu.

Kiitokset kuitenkin @Marquez, että uusi kausiketju on nyt avattu. Onneksi pitkästi kesää vielä edessä, joten paljon kerkeää tapahtua ja kiima nousta kohti ensi kautta.
 
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
No Raiolahan tosiaan on tunnetusti sellainen sankari, että hänen asemansa on koko de Ligt-kuvion suurin miinus. Kaikille seuroille ja etenkin sille, joka lopulta ostaa ja maksaa hänenkin ökypalkkionsa. Mutta katsellaan, kenen kirstuista ne rahat nyt sitten lopulta tulevat.

Yön yli tässä mietin, että kyllähän tuo on aika arvovaltainen viesti Griezmann-asiasta ja on kai nyt sitten pakko suhtautua niin, että hän tulevalla kaudella palloilee sinipurppuraisessa paidassa. Sekä taloudellisesti että peliaikojen kannalta taitaisi olla ylimitoitettua, että hän tulisi ilman että joku kärkipään pelaajista sitten myös poistuu muualle. Itse ratkaisisin asian seuraavasti, saa vapaasti olla (mielellään perustellen, niin voidaan jatkaa pohdintaa) eri mieltä:

- Myydään Coutinho alta pois. On hyvin epätodennäköistä, että ostosummaa tai edes lähelle tullaan tässä kohtaa saamaan suoraan takaisin, mutta myydään silti, kun omaa roolia ei ole löytynyt ja itseluottamus koko ajan enemmän tai vähemmän hukassa varmaan osin sen seurauksena, ehkä muutenkin. Jos olisin Bartomeu, tarttuisin johonkin 70-90 miljoonan diiliin (parempaakin toki voi ottaa jos joku maksaja löytyy) siten, että siihen rakennettaisiin sitten isohkot menestyspohjaiset add-onit, niin että jos Couts löytää taas tasonsa ja tehonsa, niin saadaan siitä sitten lisää tuloja ja se olisi ostajallekin ok, kun on vastineen niille euroille myös saanut.
- Näin siksi, että yritän mieluummin pitää yllä uskoa nuorempaan ja terveenä ollessaan parempaa lisää Barcelonan peliin tuoneeseen Dembeleen. Vaikka se taas yhtenä toipilaspäivänä mokattu 4-0-maalipaikka Poolia vastaan kyrsii.
- Olisi neljä kärkipään tähtipelaajaa, jotka pelaisivat vuorotellen suht tasaisesti (no Messi ehkä muita enemmän), kun etenkin Griezmann voi pelata jokseenkin kaikkia niistä paikoista.
- Lisäksi hankittaisiin joku Boatengia parempi, ehkä nuorempi, halpa viides liigatason hyökkäyspään pelaaja hajavuoroihin häntäpään jengejä ja lepuutuksia/loukkaantumispoissaoloja varten, kun Masiasta ei ehkä suoraan riittävää nimeä löydy.

Ja se Griezmannin tulohan sinänsä on tosiaan kaksipiippuinen juttu. Siinä on puolensa, totta kai kyseessä on parhaimmillaan yksi maailman parhaista hyökkäyspään pelaajista, jolla myös työmoraali pallottomana on korkeammalla tasolla kuin Barcelonan nykyisillä hyökkäyspelaajilla enimmäkseen on. Ja lisäksi Coutsin konttaamisen ja Dembelen vammojen sekä Suarezin ikääntymisen vuoksi vaikuttaa selvältä, että samoilla pelaajilla tuskin kannattaa jatkaa. Eli, jotain tarvitaan, ja ilmeisesti Griezmann nyt sitten on se ratkaisu. Vuoden takainen show siinä toki pännii ja roolituksissa tulee olemaan haasteitakin, mutta katsotaan, miten se palapeli nyt sitten ratkaistaan. Tuo mahdollisuus pelata eri paikkoja kärkikolmikossa on nähdäkseni Griezmannille plussaa. Lisäksi nykymarkkinoilla jos sillä 100 miljoonalla irtoaa, se ei yllättävää kyllä ole tuon tason jampasta kovakaan summa muuten kuin ehkä ikään nähden. Eli miinuksena Griezmann on reilun vuoden Coutsia vanhempi (tosin, jos katsellaan naapuriin, Hazard on vielä muutaman kuukauden vanhempi). Silti: joukkue voisi tällä kuviolla kuitenkin olla pienen palasen vahvempi kuin viime kaudella. Ehkä.

Ja onhan nuo de Jongin kanssa ja millä tahansa mittarilla pari ihan kovaa vahvistusta mille tahansa joukkueelle. Jos nyt yrittää edes vähän löytää hopeareunusta tästä viime aikojen aika synkästä pilvestä.

Johdolle kuitenkin isona mittarina, että tämä ei vielä riitä, vaan on nuo pari muuta tärkeää aukkoa paikattavaksi. Miinus tulee joka tapauksessa siitä, jos Valverde jatkaa, kuten nyt näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
Samoilla linjoilla. Coutsi rohkeasti lihoiksi vaan ja yllä mainitulla tavalla. Mikään seura tuosta tuskin maksaa suoraan kuin hädin tuskin puolet tuosta mitä Barca maksoi. Toinen yhtä surkea kausi olisi kyllä katastofaalista markkina-arvonkin suhteen, ei nyt mies vuoden päästä mikään ikäloppu ole, mutta tuossa iässä pitäisi melkein pelata parasta jalkapalloaan, toki yksilöllistä, mutta silti.

Eniten tässä nyt toivoisi, että jos ja kun Valverde ikävä kyllä jatkanee, niin mies edes yrittäisi vähän uudistua valmentajana. Kaavoihin kangistuminen, liiallinen konservatiivisuus, jääräpäisyys...ei hyödynnetä kaikkea sitä potentiaalia mitä joukkueessa on. Jos nyt vaikka se Coutinho myytäisiinkin kesällä, johon en kyllä usko ennen kuin näen. Joukkueen hyökkäypään pelaajat olisivat Messi, Suarez, Dembele, mahdollinen Griezmann, Malcom ja Boateng 2.0. Hyödynnettäisiin koko orkesteria ja reagoitaisiin ajoissa pelin sisällä. Messi, Suarez, Griezmann kolmikkoa voisi kierrättää tasaisemmin, joskin Messi nyt tietysti pelaisi enemmän, mutta suunnitelmallisempaa peluutusta hänellekkin, koska kesällä lepo jää taas copan takia lyhyeksi. Suarezin kausari täytyy peruuttaa nyt ensimmäisenä esim. viime kauden minuuteilta. Jossei Ernestolla ole kanttia jättää Suarezia penkille tai ottaa miestä tauolla pois, kun sillä on niin kivaa Messin kanssa jne. niin mies on kyllä täysin väärässä tehtävässä. Jos taas hän ei tajua, sitä mitä kaikki muut näkee, että Suarez pelaa liikaa, niin on vielä pelottavampaa kuinka kuutamolla Valverde onkaan. Valverdellä olisi ensi kaudella mahdollisesti palasia tehdä vaikka mitä liikkeitä pelin aikana. Malcomin ja Dembeleen yhtäaikasesti kentällä ollessa voidaan hallita vaikka jopa molempia laitoja. Jos se ei toimikaan kuten suunniteltu, ukkoa penkille ja Griezmann, Suarez tai jompikumpi sisään toteuttamaan uutta suunnitelmaa ja päinvastoin. Jos Suarezilla se jalka ei liiku, niin ukkoa pois uutta yrittäjää tilalle. Mikään ei olisi turhauttavampaa kuin katsella 90% peleistä Messi-Suarez-Griezmann kolmikkoa ja sitten katsellaan kulkeeko tänään vai vasta ensi viikolla. Vaikka peli sattuisikin kulkemaan kuin rasvattu (tätä toki toivotaan, että kulkisi), mutta hyvilläkin hetkillä on nyt kolmannella yrittämällä Valverdenkin tajuttava, että kaikki väsymys kertaantuu sitten keväällä ja joka vuosi enemmän ja enemmän, kun kärkiäijät taas vuoden vanhempia. Kierrätystä hyvillä hetkillä myöskin siksi, että tuntuma pysyy kaikilla yllä. esim. Malcom maali klassikossa ja kuukausi pari penkkiä perään ja sitten ihmetelläänkin miksei peli sitten kulje niinkuin klassikossa.
 
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Näppärä jäätyminen meikäläiseltä, että Malcom jäi kokonaan unohduksiin tuosta aiemmasta jos-ja-kun-Griezmann-tulee-pohdinnasta. No, se vaikuttaa lähinnä sen verran, että se Boatengin korvaaja ei ole ihan niin korkea prioriteetti välttämättä, joskin joku enemmän puhdas ysipaikan jäbä voisi olla ihan hyvä riveistä löytyä Suarezin lisäksi, kun muut hyökkääjät ehkä ennemmin laitahyökkääjän tai valeysin paikalla parhaimmillaan. Todetaan sekin, että eihän se täysin mahdotonta ole, että myytävä pelaaja onkin Suarez, Dembele tai Malcom - ei kenenkään paitsi Messin asema täysin varma ole, vaikka Suarezin lähtö pidemmän aikavälin menestyksen ja aseman vuoksi olisi yllätys.

Yksi liikkuva osa tässä on huhu Rakiticin mahdollisesta lähdöstä. Jos niin käy, melkein sanoisin että de Jongista huolimatta saattaa olla, että keskikentälle tarvitaan määrää akuutimmin kuin hyökkäykseen. Ehkä. Onhan siellä tietty Aleña ja kai se Rafinhakin palaa.

Mutta samaa mieltä siitä, että tasaisempi peluutus ja pelaajatyyppien myötä muuttuva hyökkäyspeli olisi järkevää, kun viime kaudella(kin) hyökkääjiä vaihdeltiin melkein vain loukkaantumisten takia. Suarezilla tietty kankeuteen ja väsyneisyyteen (tai ainakin siltä näyttämiseen) vaikutti varmasti paljon tuo polvivaiva, mutta sitä oudompaa oli tietysti se, kuinka paljon hän silti pelasi. Kuten aiemmin viime kauden ketjussa totesin, tuossa iässä alkaa olla jo vähän arvoitus minkälaisessa vireessä palaa nyt kun se vaiva on vihdoin operoitu. Tuskin hän siitä ainakaan kauheasti nuortuu.

Huhuja: Andre Gomes saattaisi jatkaa Evertonissa, voitaisiin saada luokkaa 30 miltsiä (eikä ilmeisesti seura kauheasti sen alle haluakaan myydä), Denis Suarez jostain syystä voisi kiinnostaa Valenciaa tai Atletia, Cillesen-huhut kohdistuvat nyt ennemmin Valjun keskitason jengeihin (West Ham, Everton) kuin Portugaliin, PSG tarjoaisi de Ligtille tuplapalkan verrattuna siihen mitä Barca haluaisi maksaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
Eihän tuo nyt vielä Barcan kohdalla hyvältä näytä. Vähän tuntuu kaikki junnaavaan paikallaan ja Real iskee 500 miljoonaa menemään jne. Edellisissä viesteissä jo hyvin huomioitiin hankintatarpeet, mutta kyllä mä Barca-fanina toivoisin myös sinne puolustukseen vahvistuksia. Alban taso notkahteli ihan liikaa ja Pool- ja Valencia-matseissa sieltä paikalta tulikin kolme maalia omiin. Ei lupaa hyvää ensi kaudeksi, kuten myös se että Pique ei tuosta enää kyllä nuorene. Mites te enemmän seuraavat näette tuon hankintojen prioriteetin?
 
Sometimes maybe good, sometimes maybe shit. -Gennaro Gattuso

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Olen vähän eri mieltä. En usko, että Albaa tarvitsee korvata ainakaan vielä tulevalle kaudelle. Hän tarvitsee vain liigatason sijaisen tyyliin Cucurella. Olen lähes varma, että loppukauden ongelmien syynä oli väsy, liika kuormitus, ehkä eniten pääkopalle - kun koko ajan piti latautua ja keskittyä huipputason peleihin kaksi kertaa viikossa ja kantaa vastuuta molemmissa päissä kenttää. Pique taas ei ole toppariksi vielä erityisen vanha ja syksyn vaikeuksien jälkeen pelasi monta ihan koko uransa parhaista peleistä, lisäksi on Lenglet ja Umtiti.

Eli mikä olisi tärkeysjärjestys? Riippuu myös lähtijöistä, isona palana esim jääkö Rakitic. Niin kauan kuin Griezmann ei ole julkistettu, heittäisin itse näin tälle kesälle:
- Suarezin seuraaja (jos sellainen olisi)
- Alban sijainen
- Kakkosmaalivahti (jos ja kun Cillesen lähtee)
- Kolmos-nelostoppari (jos ja kun sekä Murillo että Vermaelen lähtevät)

Nämä minusta riittäisivät, jos Arthurin ja Dembelen fysiikkavalmennus saadaan kuntoon. Valverden pitäisi tosin samalla opetella sitä jo monesti puhuttua kuormituksen tasaamista ylipäätään.

Näiden yllämainittujen lisäksi siis tietysti de Jong on jo tulossa, ja jos eniten pelanneista viidestä ei kukaan lähde, keskikentälle ei nyt tarvita ketään.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Jatketaan eilisiä sen verran, että sinne vasemman pakin toiseksi vaihtoehdoksi Sport huhuilee tänään Dortmundin/Portugalin Guerreiroa, joka oli yhtenä huhuna jo viime tai toissa kesänä.

Ja kolmos-nelostopparin hankinta on ehkä siinä mielessä ehdollinen, että onhan joukkueessa jo ennestään Todibo, joka saattaisi olla katsomisen arvoinen kortti jo tulevalla kaudella, mutta toivon mukaan valmennus ja johtoporras on paremmin kartalla siitä, onko se hyvä vaihtoehto vai ei, kuin mitä täältä kauempaa voi olla.

Coutsi sitten avasi Copa American kahdella maalilla ja ilmeisesti muutenkin hyvin. No, siitä ei ole ainakaan haittaa: joko voidaan yrittää oppia siitä, minkälaisessa roolissa hän voisi hyödyttää myös Barcelonaa, tai sitten ainskin myyntihinnan vajoaminen saadaan käännettyä jos jatkaa tuohon tapaan.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Jatketaan eilisiä sen verran, että sinne vasemman pakin toiseksi vaihtoehdoksi Sport huhuilee tänään Dortmundin/Portugalin Guerreiroa, joka oli yhtenä huhuna jo viime tai toissa kesänä.
Guerreiro olisi ihan mieleinen vahvistus tuolle tontille. Taitava kaveri, ja osaa pelata myös hyökkäyssuuntaan, mikä nyt Barcan laitapakilta on todella tärkeää. Taisi myös pelata keskikentän laidalla hyökkäävämmässä roolissa joitakin otteluita, ellen ihan väärin muista?

Coutinho taas on kyllä todella mielipiteitä jakava pelaaja. Jos miehen roolia ei vaihdeta tulevalle kaudelle, olisi ehdottoman tärkeää päästä herrasta eroon. Se taito on yhä tallella, mistä osoituksena juurikin otteet Brasilian paidassa sekä ajoittaiset väläytykset Barca-paidassa. Silti esimerkiksi tuollaiset Liverpool-kamppailut olivat niin rimanalituksia, että niihin vaan ei ole varaa. Ja se ongelma on nimenomaan se roolitus. Nykyroolissa Coutinho on täysi turhake, joka menettää palloja naurettavan usein ja tekee peliä edistäviä syöttöjä äärimmäisen harvoin. Tekniikaltaan kun Coutinho on todella taitava, niin en olisi ihan vielä valmis pyyhettä kehään heittämään. Kun Coutinho Barcelonaan saapui, olin ensimmäisten näyttöjen jälkeen aivan varma, että tässä on Neymarin korvaaja vasemmalle laidalle. Noh, puolitoista vuotta myöhemmin voin todeta olleeni pahasti väärässä. Se rooli täytyy löytää jostain muualta jos on löytyäkseen. Mitä mieltä muuten @VilleLeino Coutinhon otteista on? Onko vika valmennuksessa vai miehessä itsessään?

Ensi kauden menestys tulee mielestäni ratkeamaan hyvin pitkälti siihen, saako joukkue rakennettua niitä hyökkäyksiä jonkun muunkin variaation kautta kuin sen, että pallo pelataan Messille ja kyllä se jotain taas taikoo. Tottakai Messiä pitää pystyä käyttämään noissa hyökkäyksissä mahdollisimman paljon, sen verran suvereenia tekemistä edelleen mieheltä odottettavissa tulevallekkin kaudelle, mutta Messin ollessa kentällä lähes jokainen hyökkäys lähti tai päättyi Leon jalasta. Tämä sitten kostautui isoja joukkueita vastaan, kun tuplatttiin tai triplattiin yhtä miestä, jolloin hakattiin sitten vain päätä seinään sillä samaisella kaavalla toivoen Messin keksivän jotain. Muu joukkue todisti pystyvänsä luoviin hyökkäyksiin syyskaudella ilmankin Messiä, joten sitä riippuvuutta pitää pystyä myös karsimaan Messin ollessa kentällä. Muuten on ennustettavissa jälleen lyhyttä kevättä...
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Grimaldoa huhuillaan Barcaan 60 miljoonan buy-out clausella.
 
" I only shoot and score then you score then will come "

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Taitaa olla melko kevyt huhu, kun ei näy edes mainintaa noissa kahdessa seuraa lähimmässä lehdessä. Katsellaan...

PSG:n johdosta on annettu vähän sellaista viestiä, että loukkaantumisesta, kohusta ja kitinästä toiseen seilaileva Neymar saa lähteä. Liittyykö tämä Barcelonaan muuten kuin että kyseessä meidän entinen pelaaja? Toivottavasti ei paljoa, mutta rakentelinpa tässä nyt kesän kunniaksi eräänlaisen kaikkein paras skenaario - virityksen: Neymar lähtee jonnekin mihin tahansa muualle kuin Barcelonaan, vaikka Norjan vitoseen, ja paikatakseen aukkoa hyökkäyksessään PSG ostaa olosuhteisiin nähden ok hintaan Coutinhon. No, sitten vasta juhlitaan jos tämä oikeasti toteutuu.

Meanwhile, Suarez osui heti ekassa tosipelissään leikkauksen jälkeen, eikä siis ehkä ole vielä kypsä eläkkeelle. Argentiina taas avasi juuri niin huonosti kuin vähän osasi pelätä, eikä siinä onnistumisia Messillekään tullut.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
No nyt vahvistuvat monessakin mediassa huhut, että Pariisista lähtevän Neymarin osoite voisi hyvinkin olla Barcelona, ja jonkun rahasumman lisäksi joku pelaaja (Couts? Dembele? Epätodennäköisemmin Rakitic tai Umtiti?) sitten paluupostissa toiseen suuntaan. Hmm. Vaikka kaikki tietävät Neymarin pelillisen tason (terveenä), aiemmin täälläkin todetuista syistä sanon että voi p...seen suti. MD:n kyselyssä yllättävänkin moni lukija, 51%, pitäisi hyvänä Neymarin ostamista, mutta voisi siis sanoa että jakaa mielipiteitä.

Jos tämä nyt sitten lopulta pitäisi paikkansa, ja sekin että Griezmann-diili vain odottaa kuun vaihtumista, niin melkoista vanhan liiton galactico -hyökkäystä Barcelona rakentelee. Mutta, kesä on kesä ja kesään kuuluvat nämä hurjatkin huhut, joten jälleen kerran: päivitellään sitten lisää kun nimet on papereissa ja tiedotteet julki. Onhan Neymarin tuntien aina kaikki keinot käytössä myös esim. palkankorotuksen kiristämiseksi - ja nämä temput ovat yksi monista syistä, miksi en kaipaa tuhlaajapojan paluuta. Barcelonan historia, ainakaan minun elinaikanani, ei taida tuntea kenenkään läheskään tämän profiilin lähtijän paluuta. Jossain muualla (mm. Kaka ja Milan, Cannavaro ja Juve) sellaisia on ollut.

Cillesenistä uusin huhu on Valencia, josta sitten Neto tulisi vaihdossa Barcelonan kakkosvahdiksi. Mutta nämähän ovat vaihtuneet melkein joka viikko, varmaa on vain se että johonkin lähtee kunhan joku maksaa Barcelonan hyväksymän summan.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
Huhut tosiaan yltyvät, mutta mitään ei vielä ole tapahtunut. Neymar ilmeisesti lähdössä PSG:stä, mutta suunta vielä epävarma. Barcaanhan tuota nyt tosiaan kovasti huhuillaan ja klassinen "katselee asuntoa jo Barcelonasta"-kommentti on heitetty ilmoille. Rafinha neuvottelee Valencian kanssa ja 15miljoonan siirtosummasta puhutaan. Sisältää pykäliä loukkaantumisien varalle. Sen sijaan D.Suarezin ja Valencian joiden sanottu neuvottelevan, on kerrottu olevankin kaukana yhteisymmärryksestä. Lainalla ollut Gomes hyvin lähellä sopimusta Evertoniin 25miljoonalla. Coutinho kertonut Venezuela ottelun jälkeen, ettei tietoa ole tulevaisuudesta, että haluaa keskittyä vaan maajoukkueeseen nyt. Kuulostaa, ettei lähtöhuhut ainakaan ihan tuulesta temmattuja ole. Griezmann-diili tosiaan varmasti antaa odottaa tuonne heinäkuun alkuun ja silloin sitten varmistuu, että mikä on homman nimi. De Ligt huhut vaimenivat ja se näyttää nyt menetetyltä tapaukselta. LIsäksi tosiaan tuo Cillessen-Neto vaihtokauppa ollut pinnalla. Katsotaan ja kommentoidaan kun jostain suunnasta alkaa jotain virallista kuulua. Jatketaan siis odottelua.

Messillä ja Argentiinalla yöllä iso ottelu edessä. Nyt soisi palasten loksahtavan kohdalleen, vaikka kyllä tuo Argentiinan projekti aika heikoilla hangilla näyttäisi etenevän.
 
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Ja saaga jatkuu niin, että Parisienin mukaan PSG pyytää Neymarista 300 miltsiä. Tähän ei voi kuin huutonauraa ja tavallaan olla tyytyväinen, sillä tuskin edes Bartomeu on niin tyhmä että maksaisi mitään sinnepäinkään - ei ole tarvetta kyllä edes kentän ulkopuoliset asiat unohtaen tuolla hinnalla.

Harjoitusottelukalenteri näytti yllättävän tyhjältä, nyt sinne onkin sitten lisätty yllättäen reissu Japanin lisäksi Jenkkeihin. Toinen jännyys on, että pelataan kahdesti Napolia vastaan, ensin 7.8. Miamissa ja sitten 10.8 Michiganissa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Samat huhut elävät edelleen, mm. Neymarista ja Neto-Cillesen-kuviosta, mutta mitään ei tapahdu. No, nyt on sentään enää viikko jäljellä heinäkuuhun, jolloin toivon mukaan saadaan jotain selvyyttä sentään ainakin Griezmannin liikkeisiin. Rasittaa tämä huhumylly ja epäselvyys. Uutena huhuna väitetään, että Dani Alves haluaisi myös tehdä comebackin. Hänelle nyt noin teoriassa ovet ovat enemmän avoinna kuin Neymarille, mutta oikealle pakille ei ole juuri minkäänlaista tarvetta (ellei Semedo nyt sitten tosiaan yhtäkkiä lähde) ja ikää herralla tunnetusti jo 36. Jos haluaa täyttää halvalla Alban sijaisen roolin vasemmalla, niin voisihan tuota harkita. Mutta liekö tämäkin nyt näitä kesäjuttuja.

Argentiina pelastui viime hetkellä jatkoon, mutta tuskinpa tulee Messille pokaalia tästäkään turnauksesta. Arthur ja Coutinho ovat varmaankin lähempänä sitä alkusarjan perusteella (ehkä Vidalkin).

Todetaan samalla sekin, että ensi kauden liigavastustajat ovat vihdoin selvillä, kun hämmentävän pitkin playoffien jälkeen Mallorca otti viimeisen nousijan paikan. Aiemmin suoraan palasivat heidän tapaansa liigaan vanhat tutut Osasuna ja Granada, Malaga joutui vähän yllättäenkin pettymään (kolmossija ja tappio pleijareissa). Mutta ei siis viime kausien tapaisia ensikertalaisyllättäjiä tulossa mukaan tällä kertaa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
Pientä toivoa herätellään taas de Ligtin puolesta. Huhujen mukaan ei olisi vieläkään tehnyt päätöstään tulevaisuudesta ja miettii edelleen Barcaa. Sanotaan myös, että Pique olisi tavannut hänet lomareissulla Bahamalla. Tuskinpa ainakaan kertomassa että minun paikkaa turha havitella. Toivottavasti tuleva presidentti siellä hoitaa homman kotiin ja kääntää pojan pään.
 
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Muitakin huhuja saa lisää voimaa, kunnes ne sitten joko kuivuvat kasaan tai oikeasti toteutuvat. Kärjessä:

- Neymar olisi tulossa viiden vuoden sopparilla ja tuntuvalla palkanalennuksella, henk.koht. ehdot siis olisi Sportin mielestä tehty mutta ilmeisesti diili PSG:n kanssa puuttuu
- Cillesen on jo ollut Valencian lääkärintarkastuksessa
- de Ligt todennäköisimmin Juveen

Niin ja todetaan sekin, että Gamper pelataan tänä vuonna Arsua vastaan 4.8. Tässä hankaluus on se, että se osuu Japanin- ja USA:n-matkojen väliin, mikä kuulostaa vähän hankalalta ja riskialttiilta pelaajien kannalta. Mutta jos jollakulla on tuolloin vielä lomaa ja sattuu olemaan sielläpäin, siinähän on ihan kiva tapahtuma.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Suomen maajoukkueet
Andre Gomes lähti pysyvästi Evertoniin 25 miljoonalla (hinta on pettymys) ja vain muutaman pelin ykkösessä aikanaan saanut Marc Cardona eilen Osasunaan 2,5 miljoonalla vuokralta Eibarista. Ostoksista ei edelleenkään tietoa, mutta pelimerkkejä nyt hieman lisää.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Jonkinlaista huhua on Nancyn nuoren Bilel Hassainin saapumisesta Barcelonaan. Oikealla viihtyvä vikkeläjalkainen ja pallon kanssa näppärä kaveri kyseessä. Ilmeisesti myös Arsenal kiinnostunut kaverista.
 
"3000 miles is a long way to go, to be beaten by a dwarf in Mexico."
- The Business

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Griezmann on loistohankinta Barcalta, mutta enpä tiedä Neymarista nyt sitten. Olisin ehkä jättänyt sopimuksen tekemättä. Hanzi vaan sanoo niin... siinä tarpeeksi perusteluja :)
 
7-6, 106-105, 3-0

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Onko Neymar itse haluamassa ulos, vai haluaako PSG miehestä eroon, vai mikä tuossa oikein on takana? Ja onko Barca nyt ainoa/vahvin mihin miestä työnnetään (takaisin)?
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca, Raimonlätty
Lehtien mukaan Neymar haluaa ulos ja nimenomaan takaisin "kotiin". Puhutaan, että Barca ja Neymar olisi päässyt jo keskenään ehdoista sopuun. PSG valmis luopumaan mutta erittäin kovalla hinnalla. Hinnat 300m € on ainoa luku jonka itse olen nähnyt huhuttavan, joka nyt on onneksi vielä niin naurettavan kova ettei Barcakaan tartu. Nyt uusimpana Coutinho+Dembele vaihdossa joka nyt kuulostaa vähintään yhtä järjettömältä, johon onneksi Barca ei varmasti myöskään tartu. Eli eiköhän siellä onneksi aika kaukana olla sopimuksesta, mutta ärsyttäähän se, että energioita nyt käytetään tähän hommaan. Toivottavasti siellä nyt taustalla tapahtuu tulopuolella muutakin, eikä vain odoteta kesän loppuun tämän tilanteen ratkeamista.

Cillessenin siirtyminen Valenciaan varmistui ja hinnaksi tuli 35m €. Myöskin hieman hinta pettymys, kuten Gomesin kohdalla, koska tuo saattaa osoittua vielä halvaksi, jos lyö Valenciassa itsensä kunnolla läpi, vaikkei nyt mikään nuori poika enää ole. Ymmärrettävää kuitenkin, että mies oli nyt päästettävä menemään. Niin uskollisesti vähillä minuuteilla ja hyvillä otteilla sekä motivaatiolla on ne ottelut, jota pelaamaan päässyt, niin pelannut.

Edit. Nyt myös Neton saapuminen Barcaan varmistettu.
 
Viimeksi muokattu:
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy