Ex-Kärpät maailmalla

  • 1 847 434
  • 5 256

Zinetula

Jäsen
Ruotsalaista tuskin tarvitsee hetkeen odotella Kärppiin. Teki vasta jatkosopparin Ilvekseen 21-22 kauteen asti. Sen jälkeen, jos ei jo aiemmin, kutsunee kovemmat/rahakkaammat sarjat.

Ruotsalaisen lähtöä tuli harmiteltua aikanaan, mutta tilanne oli mikä oli. Kärppien junnuputkesta pukkasi yhtä aikaa mm. Ruotsalaista, Ahoa ja Puljujärveä. Kaikille ei edustuksessa ollut tilaa ja Ruotsalainen sai lähteä hakemaan peliaikaa muualta.

Leskinenkin joutui aikanaan lähtemään muualle samasta syystä, mutta Lese onneksi palasi takaisin. Ja Kärpät oli Lesen kohdalla riittävän aikaisin hereillä paluun suhteen. Ruotsalainenkin olisi pitänyt houkutella jo ennen Ilvekseen menoa.
Muistin kyllä kun Arttu syksyllä teki pitkän jatkon. Pohdin vähän sen jälkeen, että lähtiköhän alehintaan kun muistamme myöhemmät otteet Karjala-turnauksessa. Kehitys on kyllä ollut aika huimaa. Ja Kalapudashan sainasi Sportin kanssa muistaakseni vuoden jatkon vuodenvaihteen tienoilla. Siksi puhuinkin molempien kohdalla tulevista vuosista enkä ensi tai sitä seuraavasta kaudesta. Katsotaan mihin pojat yltää. Voipa olla, että Khl-retken ainakin tekevät. Mielellään näkisin molemmat Kärpissä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ex-Kärppä Brad Smyth nimetty tänään AHL:n Hall of Fameen.

Brad Smyth – AHL Hall of Fame

Ah, Brad Smyth. Tuhansien tarinoiden mies.

Smyth ei oikeastaan osannut luistella, tai ainakin se oli kulmikkain ja erikoisin luisteluasento mitä olen kuunaan liigassa nähnyt. Kaveri myös kantoi mailojansa mukanaan alkulämittelyn jälkeen, erätauoille koppiin jne. Siis ei yhtä mailaa - vaan ne kaikki 3-4 mitä hänellä oli.

Pelaajana jää harmittavan usein tutkan alle kun mietitään kovimpia ulkomaalaisvahistuksia Kärpissä. Brad oli tehnyt edellisellä kaudella lähes 60 pistettä AHL:ssa sekä pelannut muutaman ottelun NHL:ää, joten mistään kehäraakista ei ollut kyse. Smyth liittyi mukaan kauden jo alettua syksyllä 2003 tuomaan tukea alisuorittavalle Jason Dawelle, mutta ei mennyt kauaa kun Jason kengittiin pois, ja eräs Petr Tenkrat liittyi remmiin. Ketju Smyth-Viuhkola-Tenkrat oli sanalla sanoen täydellinen jääkiekkoketju. Smyth nakutti maalin edestä, ripareista ja suoraan syötöstä pisteitä, ja samalla pisti santeriheiskasia turpaan Smyth_vs._Heiskanen.

Smyth kulki koko kauden Kärppien toppapuku päällä kaupungilla, satoi tai paistoi, talvi tai kevät. Kerrassaan hieno mies.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
38v Ryan Glenn siirtyy slovakialaisseura Banska Bystricasiin Unkarista. Glenn siis voitti Kärpissä 2015 Suomen mestaruuden.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Glenn & Spang. Name a more iconic duo.
Kyllä mä sanon että täytyy puhua ihan SaiPa-triosta. Davis, Spang & Glenn oli sellainen kaappaus toisesta liigajoukkueesta että heikompaa hirvittää. Käsittämätöntä että tuolla kaudella tuli mestaruus siitä huolimatta että ennen kauden alkua hankitut "vahvistukset" osoittautui kaikki flopeiksi eli SaiPa-trio, Haataja sekä Deschamps. Tähän päälle sitten vielä loppukaudesta hankittu floppi Lukas Kaspar niin voi kyllä sanoa että money well spent.

Siinä on muuten ihan kohtalainen läjä euroja pistetty tuohon nippuun.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Smyth kulki koko kauden Kärppien toppapuku päällä kaupungilla, satoi tai paistoi, talvi tai kevät. Kerrassaan hieno mies.
Hirvi yksi kaikkien aikojen Kärppä-pelaajista. Luistelu oli enemmän kuin koomisen näköistä, mutta tehoja tuli ja kovuutta löytyi.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Ja eikös Smyth halunnu pelata omilla varusteillaan eli ei kelvannu ku väkipakolla Kärppien antamat kamppeet jos en väärin muista?
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ja eikös Smyth halunnu pelata omilla varusteillaan eli ei kelvannu ku väkipakolla Kärppien antamat kamppeet jos en väärin muista?

Kyllä - hän toi mukanaan mm oman mustan kypäränsä ja omat mustat housunsa.

Kun huolto kertoi, että liigassa varusteissa on mainoksia ja tästä syystä hän ei voi omia käyttää, ehdotti Brad hyvänä tyyppinä että hän voi ommella mainokset itse omiin housuihinsa, ja liimata tarrat kypärään. Harmittavasti tämä ei onnistunut, vaan Smyth joutui pukeutumaan valmiiseen inventaariin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Janne Pesonen näyttää olevan mukana EHT:llä maajoukkueen mukana. Hyvää kautta on pelaamassa jälleen, Växjössä 29 peliä ja niissä tehot 12+11. Vähän repaleisia on kyllä viime kaudet olleet kun pelimäärät on jääneet vähiin, tälläkin kaudella missannut kymmenkunta peliä. Pistemäärät silti kyllä kovat.

Vieläköhän miestä olisi mahdollisuus nähdä joskus Kärppien paidassa? Keväällä mittariin tulee 37 vuotta joten varmaan muutama kausi uraa vielä on jäljellä, mutta toisaalta sen verran paljon on kyllä joutunut jättämään pelejäkin väliin niin vähän tuo puoli arveluttaa.

Mutta sitli jälleen maajoukkueen matkassa ja ainahan tuo on paikkansa täyttänyt. Huvittaa kun aina Pesosen ollessa mukana esim. MM-kisoissa muistetaan mainita "nämä jannepesoset vie nuorempien paikat", vaikka todellisuudessa Pesonen on ollut kevään 2012 MM-kisoja lukuunottamatta aina hyvä ja tehokas MM-kisoissa. Koko uralla 43 peliä MM-kisoissa ja 27 pistettä, viime keväänäkin 8 pelissä 2+2 ja rooli taisi olla jossain kolmos-nelosketjun minuuteilla.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Aho ja Mäenalanen pudotuspelivauhdissa. Sakun 9 min peliaikaan nähden hyvät teholukemat. NYR vastaan oiva syöttö. Kuokkasella kiikarit. Tilastot
 

SASamuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Seattle Kraken
Voisi mennä vielä sm-liigan huhuketjuun, mutta varmaahan se taitaa olla, että Juhis siirtyy Pelicanseihin.

Tämä. Juuri kuulin Lahtelaisilta kavereiltani saman ja varmana tätä toitottivat. Mukavahan se on Juhamattia taas kotoisessa Liigassa nähdä, mielenkiinnolla odotetaan liikkuuko jalka ja onko taikurilla vielä temppuja jemmassa.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Skellefteån sivuilla jo kerrottu Skellefteå AIK Hockey
eli Juhis -> Pelicans loppukaudeksi.

Ansiot tällä kaudella:
Juha-Matti Aaltonen 2018-19 Skellefteå AIK SHL 35 1 8 9 6 -5

Juhis voi tietenkin onnistua Pelsuissa, mutta toistaiseksi tällä kaudella (1) maali. En oikein jaksa odottaa kovin suurta menestystä liigassakaan. Tosin toivon Juhikselle onnistumisia.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juhista on kiva kyllä päästä seuraamaan. Tällä hetkellä toki kivempi, että pelaa jossain muussa kuin Kärppien nutussa.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Retrokatsaus! Tulipa näin siirtorajan sulkeutumispäivänä mieleen tämäkin sankari, joka kaapattiin siirtorajan viimeisenä päivänä 2006 Ouluun.

Vitezslav Bilek at eliteprospects.com

Runkosarjassahan Bilek teki hyvin pisteitä, pudotuspeleissä sitten pyöreä nolla ja taisi Kojo laittaa kundin katsomoonkin.

Kaverihan pelaa edelleen - tämäkin kausi reilusi yli piste/peli -tahtia. Mahtuuko jengiin?
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Hyi kamala kun hyppäs sydän kurkkuun kun näin tämän päällimmäisenä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kuule @Beukeboom , ei kiitos tällaisia, mulla meni ihan jalat kylmiksi ja tunnottomiksi kun erehdyin katsomaan Kärppä-osiota ja näin tän päällimmäisenä! D: Oot kyllä tästä källistä tuopin velkaa jos nähdään D:
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös