Ex-Ilvekset maailmalla

  • 293 259
  • 689

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Myttynen teki väärän "career-moven" kun siirtyi JYP:n paitaan ja jo ennestään hieman heikkoon suuntaan menossa ollut urakehitys sen kun jatkoi laskemistaan. Vieläkin Matiaksessa on potentiaalia nousta liigatasolle kolmossentteriksi, mutta se vaatii kyllä askelia ja peliaikaa oikeanlaisessa valmennuksessa/roolissa, toisin kuin jotkut JYP:n jämäminuutit miehelle antoivat.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen taustasotkujen vuoksi kiinnostus on ollut heikko. Joukkueen hyvät pelit taannoin nosti vähän intoa kaikesta paskasta huolimatta, mutta joukkueen heikko suorittaminen viime peleissä vei jälleen innon ja jäljelle jäi vain Ilves Hockey Oy:n tunkio ja hölmösti ohueksi rakennettu rosteri. Seurauksena kiinnostuksen väheneminen, joten huomasin vasta nyt:

Ville Korhonen kahden vuoden jatkosopimukseen Bluesin kanssa jo viime perjantaina.

http://www.jatkoaika.com/Uutiset/ville-korhoselle-jatkosopimus/163351

Blues-fanit toivovat pitkää jatkosopimusta myös Mikko Kuukalle...
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Saa nähdä nouseeko Juuso KooKoon mukana liigaan ja yrittää uraa liigassa vielä kerran. TPS:ssä mies taannoin pelasi ok-tasolla, mutta kyllähän mieheltä jotain vaan puuttuu tuosta Mestis -> Liiga-hypystä yksinkertaisesti.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta Juuso teki Ipassa viime kaudella (toipilasvuotenaan) 50 matsissa 17 tehopinnaa eli 0,34 peliä kohden. Nykyisestä joukkueesta iso osa hyökkääjistä jää tuon alle. Mieleenkiintoista olisi ollut nähdä, mitä yhden ehjän kauden ja toisen Piiroisen kesän jälkeen olisi Liigassa tapahtunut. Meillä ei nykyisessä joukkueessa ole liian montaa hyökkääjää, jotka osaavat yv-pelin. Viime kaudella Tuokkola laittoi jossakin vaiheessa Rajalan ja Sandellin samaan aikaan pelaamaan yv:tä ja pojat pelasivat tehokkaasti tehden muutaman maalin.

Vaikea tietenkin arvioida, mutta uskottelen ainakin itselleni, että Juuso olisi tässä Ilveksessä yltänyt yli 25 pisteen kauteen. Fysiikkaa pystyy kehittämään matkan varrella paljonkin, mutta pelisilmää ei paljoakaan. Juuson kyky nähdä kenttää on aika kovalla tasolla.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juuson pisteiden arvoa nostaa vielä se, että suuri osa peliajasta kului 3-ketjussa ei aina niiden kaikkein taitavimpien kera.

Eräs pelikaveri kerran totesi näistä Juuson ketjukavereiden kaltasista tahtopelaajista: "Niille kun syöttää, on kuin kiviä heittäis mereen".

No roolipelaajia toki tarvitaan, mutta Juuso Rajalan kaltaisen taitopelaajan peluuttaminen mm. Veistolan ja Välimaan kanssa varmistaa, ettei pistesarake juurikaan kartu.

Toivottavasti Juuso jaksaa painaa ja hommaa vielä liigasopimuksen, sillä 1988 syntyneellä Rajalalla olisi pelivuosia iän puolesta vielä runsaastikin edessä
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lindgren ja Koistinen ovat muuten reippaasti edellä viime kautta, jos pisteissä menoa mitataan. Kummallakin on jo nyt pisteitä yhtä paljon, kuin viime vuonna kauden päättyessä.

Lisätäänpä vielä:
Jyrki Jokipakka 10 peliä NHL:ssä, runsaat 15 minsaa peliä kohti, 0+2 ja tehosarake nollassa.

Toni Rajala Khanty Mansiskissa (KHL) 21 ottelussa 3+10=13. Sieltä Elitserieniin. Nyt kahdeksassa pelissä 3+2=5

Tommi Huhtala (KHL) Jokereissa 35 ottelua, 6+4=10

Ville Kolppasen (KHL) torjuntaprosentti 20 ottelussa 89,7, maaleja 3,52/ottelu
 
Viimeksi muokattu:

Bronco

Jäsen
Blues-fanit toivovat pitkää jatkosopimusta myös Mikko Kuukalle...

Sellainen myös napsahti.

Tiedän, että pelaajasiirrot eivät ole aina niin yksinkertaisia tai pelkästään yhdestä tahosta riippuvia kuin voisi olettaa. Elämäntilanne, rooli joukkueessa, urakehitys, palkka, valmennus ja kymmenet muut seikat vaikuttavat päätöksiin. Sattuu myös väärinkäsityksiä sekä ikäviä päällekkäisyyksiä. Eikä aina riitä, vaikka kasvattajaseura oikeasti tekisikin kaikkensa pitääkseen lupauksen riveissään.

Mutta viime kauden jälkeen vitutti ankarasti kuinka lähes kaikki joukkueen kärkinimet menetettiin Liigan SISÄLLÄ vastustajille. Tällä hetkellä vituttaa vielä enemmän se pelaajamäärä, mikä on menetetty PELKÄSTÄÄN Espoon Bluesille lähivuosien saatossa.

Kai Kantola
Ville Korhonen
Mikko Kuukka

Kaikki kolme pelaavat tällä hetkellä monivuotisilla sopimuksilla Espoossa. Kuukan kaltaisesta varmasta pakista ja pitkään Ilveksessä sinnitelleen Korhosen monikäyttöisyydestä olisi valtava pula tälläkin hetkellä neljän pelaajan ollessa nuorten MM-kisoissa. Eikä tässä nyt tarvitse mennä taas siihen keskusteluun Korhosen hyödyllisyydestä, kun täsmälleen samat argumentit puolesta ja vastaan on esitetty about vuodesta 2008 lähtien. Kantolan kaltaisesta pelaajasta ei tämän hetken Ilveksessä varsinaisesti ole pulaa eikä hän ole myöskään oma kasvatti, mutta edelleen syö miestä kuinka TAMPEREEN ILVEKSEN älyttömän hienosta kulttihahmosta tuli suoranainen liigaeliitin tuhkimotarina VASTA Espoossa alkukaudesta. Kantola pystyy lisäksi Veistolaan, Tyrväiseen, Välimaahan, Laaksoon yms asenteella pelaaviin verrattuna venymään vielä aavistuksen pidemmälle, kun puhutaan taitotason äärirajoista.

Tämän lisäksi Tommi Huhtala ponnisti Bluesissa odotetusti isompiin ympyröihin ja on nykyisen KHL-uransa lisäksi saalistanut MM-hopeaa jonkun muun kuin kasvattiseuransa edustajana. Eikä mielestä ole unohtunut myöskään surullisenkuuluisa vaihtokauppa, jonka toisena osapuolena oli nykyinen kapteeni Sandell tai yllä mainitun Rajalan piipahdus (Rauman kautta) Espoossa. Onneksi kumpaankaan ei menetetty tämän takia neuvotteluyhteyksiä, näiden kahden kohdalla siirto saattoi tehdä jopa ihan hyvääkin. Mutta on toi Sandellin siirto silti sellainen asia, minkä haluaisi unohtaa...

No, nää on näitä ja turha kai pyöritellä enää. Tuntuu vaan anteeksiantamattomalta miten samaan aikaan Ilveksen liigajengiin nousseet Hotsi, Kolli (vieläpä samassa ketjussa) & Kuukka ovat kaikki ottaneet uransa seuraavan askeleen nimenomaan Bluesissa.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Juuso Rajalan pois päästäminen on jälleen niitä asioita mitä on vaikea järjellä ymmärtää. Tosiaan viime kaudella hyökkääjistä enemmän pisteitä teki Keränen, Sandell, Asplund ja Kantola. Ja kun vielä on ollut toipilas, mihin kyllä viittaa vielä loppukaudesta parantuneet otteet Rajalan ollessa Ipan vaarallisin pelaaja, kun Keränen oli toipilaana. Hyvä kesä alle kuten Kunto mainitsi niin olisi voinut jättää Zalewskit yms hankkimatta ja kokoonpanossa olisi oma kasvatti erinomaisella pelisilmällä pyörittämässä ylivoimaa Sandellin kanssa.

Ja faktana voin kertoa että kesällä tietyt entiset Ilves-pelurit naureskelivat Korhosen, Kangasniemen ja Rajalan kohtelulle kun samalla sisään tuodaan tryoutille Moisio.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ja faktana voin kertoa että kesällä tietyt entiset Ilves-pelurit naureskelivat Korhosen, Kangasniemen ja Rajalan kohtelulle kun samalla sisään tuodaan tryoutille Moisio.

Kieltämättä mielenkiintoisia siirtoja. Kohtuu isoa roolia valmennusjohdolle annetaan pelaajapolitiikan suhteen.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Rajalassa en itse nähnyt mitään niin erikoista, että mies olisi väkisin pitänyt pitää. Liian usein näkyi se tuttu puoli Juusossa, että jotain tuosta Mestiksen ja Liigan välistä miehellä vaan puuttuu. Ok tehot ja muutamia väläytyksiä, ei mitään muuta, vaikka mies kyllä vähintäänkin kohtuullisen pelisilmän omaa. Kangasniemen olisi moni pitänyt, mutta Tuokkola halusi tilalle entisen luottomiehensä Riekkisen vissiin puoliväkisin. Korhosen ura polki Tampereella paikallaan ja oli vain hyvä, että mies vihdoin täältä pääsi pois, tuloksen näkyessä heti miehen uralla/tehoissa. Moision vertaaminen Kankeen tai Rajalaan on hölmöä, koska kyseessä ovat laituri vs sentteri ja Rajalan kohdalla vieläpä aivan totaalisen eri tyyppiset pelaajat. Korhoseen nyt voikin jo verrata Moisiota, tosin Moisio hommattiin vain täyteosastolle. Vaikea kuvitella että Tuokkola muuta miehessä näki. Pientä toivoa oli alkusyksystä täälläkin, mutta nopeata kaikki näkivät, mitä miehen arvo liigalle on.

Nykyisen Korhosen ottaisin riemusta kiljuen Ilvekseen, kuten myös pisteitä "Crosbymaisesti" takovan Juuso Rajalan, mutta nuo olisivat olleet vain märkiä haaveunia kesällä. Väitän ettei Korhosella olisi Ilveksessä pelatessaan kulkenut peli läheskään noin hyvin, miten se nyt Bluesissa kulkee. Lisäksi väitän, ettei Juuso Rajalan "hyvä kesä" olisi muuttanut miehen otteita juurikaan suuntaan tai toiseen tälle kaudelle. Saa nähdä saanko syödä sanani ensi kaudella, jos/kun Juuso liigaa pelaa KooKoon tai jonkun toisen liigaseuran riveissä hyvällä tuloksella.
 
Viimeksi muokattu:

vilho

Jäsen
Rajalaa ei ole kyllä ikävä, jokin häneltä puuttuu, että voisi olla isossa roolissa SM-liigassa. Se jokin on tietynlainen kovuus kaksinkamppailutilanteissa ja sellainen itsensä likoon laittaminen. Taitoa kyllä on ja välillä viime kaudellakin nähtiin aivan huikeita väläytyksiä. Silti, ottaisin mieluummin Laakson hänen tilalleen kolmossentteriksi, kuten tilanteen pitäisi olla. Sandell/1sentteri-Asplund-Laakso-Riekkinen..

Korhoselle teki hyvää päästä pois täältä, toivottavasti ei jäänyt mitään kenellekään hampaankoloon. Mikäli ulkomaat häntä vielä itseä kiinnostaa, oli maisemien vaihto jo nyt hyvä ratkaisu. Eri virikkeet, aamukahvit eri paikassa, erilainen toimintaympäristö kaikinpuolin. Toivottavasti tulee vielä takaisin, kuului omiin suosikkeihini pelistä numero yksi alkaen.

Kaitsu ja Kuukka koska vaan takaisin.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rajala ei erityisesti vakuuttanut viime kaudella. Ei näyttänyt sellaiselta pelaajalta, joka on (mahdollisesti) viimeisessä tilaisuudessaan valmis laittamaan kaiken likoon liigapaikan puolesta. Pehmeydestään huolimatta väläytteli kuitenkin pelisilmäänsä ja kiekollisia taitojaan. Itse olisin pitkin hampain ollut valmis antamaan tälle kaudelle vielä yhden näyttöpaikan (jos ja kun palkka olisi ollut riittävän alhainen). Tämä lähinnä sen takia, että mielestäni olisi hyvä, jos joukkueessa olisi monipuolisesti erityyppisiä pelaajia. Tämän kauden Ilveksestä puuttuu kokonaan tuollainen Rajalan tyyppinen klassinen taitosentteri, joka näkee tilanteet ennakoiden ja pystyy luomaan pelikavereille maalipaikkoja oivalluksillaan. Ja ihan realistinen mahdollisuus olisi ollut, että tuo pehmeys/fyysinen puoli olisi mennyt Rajalalla pykälän eteenpäin tälle kaudelle.

Case-Korhonen on käsitelty miljoona kertaa. Kangasniemi ei tuonut mitään korvaamatonta joukkueeseen ja oli mielestäni oikea ajatus pyrkiä löytämään parempi mies hänen tilalleen. Onko tässä onnistuttu niin se on sitten vähän siinä ja siinä, kun en osaa sanoa oliko Laakso vai Riekkinen Kangasniemen paikkaaja. Laakso on ollut parannettu painos Kangasniemestä, Riekkinen ei.

Case-Kantolan osalta johdon haukkumisessa on vahvasti jälkiviisauden makua. Kun vahvat huhut vuoden alussa Kantolan sopimuksesta Bluesiin levisivät keskustelupalstoille, ei täällä nähty minkäänlaista kritiikkiä asiasta. Kommentit olivat tyyliin eipä ole iso menetys. Kirjoitin tänne 16.2. Kantolasta kirjoituksen ihmetellen ilvesläisten vaisua reaktiota poislähdöstä ja totesin Kantolan olevan joukkueen aliarvostetuin pelaaja kannattajien parissa. Kummasti on ääni kellossa muuttunut nyt. Huomatkaa, että Kantola teki sopimuksensa Bluesiin jo hyvissä ajoin eikä hänen huippuvireensä ollut silloin vielä alkanut. Eivät pitäneet nämä jälkiviisastelijatkaan tuohon aikaan Kantolaa kummoisena menetyksenä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kuukan vei aikanaan raha Raumalle. Joku enemmän asiasta tietävä korjatkoon jos muistan väärin, mutta muistaakseni Kuukalla meni tuolloin osittain sukset ristiin Ilveksen kanssa ja lisänä miehen uran ollessa juuri lähtenyt huimaan nousuun, mies tottakai hyväksyi Raumalta tulleen kalliin pahvin. Kyllähän mies Ilveksessä sen ison askeleen urallaan otti, mutta lopulta se näkyi vasta Bluesin paidassa lopullisesti. Itku miehen kohdalta on turhaa, kun ymmärtääkseni tuolloin Ilveksellä ei ollut ns. järkevästi taloudellisia resursseja edes pitää Kuukkaa. Mutta saatan muistaa väärinkin. Kantolan kanssa kävi samoin, ei miestä ollut mitään järkeä pitää väkisin, koska se olisi aivan varmasti vaatinut kalliin pahvin. Olisihan se hienoa ollut nähdä Kaitsu taistelemassa Ilveksessä vaikka koko loppu uransa ajan, mutta nyt kävi näin.

Edit: Niin ja itse ainakin ymmärsin kohtuu täysin ennen kautta, että nimenomaan Riekkinen oli se, joka Kangen syrjäytti tämän kauden rosterista. Tämä toki saattaa olla vain jatkoajan keskustelijoiden luoma harhakuva/spekulaatio.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja faktana voin kertoa että kesällä tietyt entiset Ilves-pelurit naureskelivat Korhosen, Kangasniemen ja Rajalan kohtelulle kun samalla sisään tuodaan tryoutille Moisio.

Tätä sivuavaa asiaa olen itsekin yrittänyt tuoda esille tällä palstalla muutamaan kertaan. Kyse ei siis ollut siitä, että Korhonen ei pelaa enää meillä, vaan siitä miten häntä kohdeltiin. Muiden ex-Ilvesläisten sanoin "voi v.. pelaat lähes 500 liigapeliä seurassa ja näin hoidetaan asioita". Tai tarkemmin sanoin he nauroivat asialle.

Tästä toimintatavasta on pitkä matka siihen, että toivotut paluumuuttajat tosiaan tulisivat takaisin.

Seurahan kesällä asetti strategiassaan visioksi omavaraisuuden. Siksi on ihmeellistä, että samaan aikaan näytetään ovea omille. Varsinkin, kun he eivät olleet viime kaudella joukkueen heikoimpia. Esim alivoimapeli oli viime vuonna parempaa ja tuossa Korhonen ja Kangasniemi näytteli suurta roolia. Säästyneitä rahojakin varmaan kaivataan.

Bluesin (Jatkoajan arviot) pakeista Kuukka nostettiin syyskauden ykköseksi ja Korhonen hyökkääjistä ykköseksi yhdessä Hirson kanssa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Case-Kantolan osalta johdon haukkumisessa on vahvasti jälkiviisauden makua. Kun vahvat huhut vuoden alussa Kantolan sopimuksesta Bluesiin levisivät keskustelupalstoille, ei täällä nähty minkäänlaista kritiikkiä asiasta. Kommentit olivat tyyliin eipä ole iso menetys. Kirjoitin tänne 16.2. Kantolasta kirjoituksen ihmetellen ilvesläisten vaisua reaktiota poislähdöstä ja totesin Kantolan olevan joukkueen aliarvostetuin pelaaja kannattajien parissa. Kummasti on ääni kellossa muuttunut nyt. Huomatkaa, että Kantola teki sopimuksensa Bluesiin jo hyvissä ajoin eikä hänen huippuvireensä ollut silloin vielä alkanut. Eivät pitäneet nämä jälkiviisastelijatkaan tuohon aikaan Kantolaa kummoisena menetyksenä.

Tuskin kukaan täällä nyt niin puusilmäinen on ollut etteikö olisi pitäny Kaipea menetyksenä. Hieno pelaaja ja on tietynlaisen kulttimaineensa omilla toimillaan täysin ansainnut. Kuitenkin, kuten lake79 tuossa ylempänä jo totesikin, Kantola ei ollut (eikä mielestäni ole vieläkään, syksyn suonenvedosta huolimatta) sellainen pelaaja, josta meillä olisi varaa lähteä kilpalaulamaan. Nämä nyt vain ovat nyky-Ilveksen suhteen realiteetteja. Mikäli kilpalaulantaan olisi lähdetty, uskoisin että hänestä oltaisiin jouduttu maksamaan vähintään miljoona mummon markkaa. Näitä summia Ilves ei tällä hetkellä pysty tarjoamaan kuin muutamalle tärkeimmälle palaselleen.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Väitän ettei Korhosella olisi Ilveksessä pelatessaan kulkenut peli läheskään noin hyvin, miten se ny Bluesissa kulkee.

Noin voi väittää eikä tätä väitettä voi ampua alas. Tuskin Korhonen olisi päässyt Tuokkolan alaisuudessa siihen rooliin johon Bluesissa pääsi. Pelkästään tästä syystä Korhonen olisi jäänyt täällä jumiin.

Itse muutama vuosi takaperin kirjoitin, ettei Korhosesta koskaan tule kärkiketjun pelaajaa Liigaan. Nyt näyttäisi siltä, että olin pahasti väärässä.

Kantola oli päättänyt lähtemisestään jo syksyllä 2013. Ilveksellä oli aika vähän tehtävissä Kantolan suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Bronco

Jäsen
Väitän ettei Korhosella olisi Ilveksessä pelatessaan kulkenut peli läheskään noin hyvin, miten se ny Bluesissa kulkee.

Noin voi väittää eikä tätä väitettä voi ampua alas. Tuskin Korhonen olisi päässyt Tuokkolan alaisuudessa siihen rooliin johon Bluesissa pääsi. Pelkästään tästä syystä Korhonen olisi jäänyt täällä jumiin.

Nämä ovat hyviä pointteja molemmat.

Case-Kantolan osalta johdon haukkumisessa on vahvasti jälkiviisauden makua.

Jos tällä viitataan allekirjoittaneeseen, niin voin hyvällä mielin todeta olevani niitä aivan viimeisimpiä jälkiviisastelijoita mitä tulee Kantolaan. Jos ei viitattu, niin jätän mittanauhat ja viivoittimet vielä suosiolla hyllylle odottelemaan.

Kuten todettua, niin yksittäisiin siirtoihin vaikuttaa tosiaan niin moni muukin seikka kuin pelkkä Ilveksen tahto ettei niistä voi ketään lähteä perusteettomasti osoittelemaan. Mutta jos tapauksia on useampia, silloin on aihetta kritiikkiin.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kovin moni ei tosiaankaan näytä muistavan Kantolan yleistä arvostustasoa vielä noin vuosi sitten. Totta kai tällä hetkellä kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että Kantola oli iso menetys Ilvekselle. Viime kaudella Kantola aloitti (ainakin tilastojen valossa) vaisusti kautensa. Vielä vuoden alussa ihan yleinen mielipide ilvesläisten parissa tuntui olevan, että Kantola junnaa paikoillaan eikä hänen poislähtemisensä ole juuri minkäänlainen menetys. Kevätkaudella Kantola alkoi sitten latoa mustaa pussiin ja tämä jatkui aina tämän syksyn loukkaantumiseen saakka. Vielä keväälläkin moni ilvesläinen tuntui laittavan Kantolan kovan maalimäärän lähinnä Keräsen ansioksi. Siitäkin huolimatta, vaikka Kantola pelasi erinomaisesti myös Keräsen loukkaantumisen aikana. Vielä tänä päivänäkin viime kauden Ilveksestä puhutaan yleisesti Keräsen ja Kolppasen joukkueena, vaikka Kantolakin voitaisiin kolmanneksi joukkueen kannattelijaksi ihan hyvin nostaa (sekä myös Gysbers, jonka kohdalla kuitenkin tuo aivan viimeisten matsien käsittämätön löysäily laski rajusti ainakin omaa arvostustani).
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Lainaan kirjoitustasi, mutta vain aasinsillaksi. Mua on aina ihmetyttänyt tällaisten julistusten esittäminen. Niitähän viljeltiin aikoinaan Kollin lisäksi myös mm. Marko Anttilan, Tommi Huhtalan, Sami Sandellin ja J-M Järvisen kohdalla. Yleensä mukana ei kuitenkaan ole minkäänlaisia kestäviä perusteluja. Millä kompetenssilla - ja miksi - näitä tuomioita jaellaan?

Ei minulla ole mitään kompetenssia, mutta en onneksi ole päättämässä Ilveksen kokoonpanoa. Vahinkoa ei siis tapahdu. Eikö tällainen ennustelu ole osa jääkiekkoaiheista keskustelua? Kuka lyö läpi, kuka jää paikalleen junnaamaan, kuka tekee mitäkin?

Korhosen kohdalla tulin tähän mainittuun johtopäätökseen, koska en havainnut mitään erityisominaisuutta jolla nousta Liigajoukkueen ykköstykkien joukkoon.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lähestyn keskustelua eri suunnasta ja ehkä kysyn ennemminkin kuin vastaan.

Pitääkö oman junnun nousta "kärkikenttiin" oikeuttaakseen jatkon?
Aika usein näkee kirjoituksia siitä, että pelaajalla on ottamatta se viimeinen askel noustakseen kärkiketjuihin. Varsinkin omien kasvattien kohdalla sitä usein näkee. Korhosen kohdalla tästä keskusteltiin useinkin. Kysynkin, että tarvitseeko useimpien nousta sille tasolle oikeuttaakseen jatkonsa Ilveksessä? Esim. edeltävien kausien Korhonen oli mitä mainion kolmoskentän työmyyrä. Useimpana vuotena joukkueen kärkeä +/- tilastoissa, loistava av-pelaaja ja ennen kaikkea ketjukavereiden suuresti arvostama. Maalintekokin luonnistui. Ja se palkka. Hyväksytäänkö me omat vain, jos heidän kehityskäyrä on ylöspäin? Eikö meidän yksi suuri ongelma ole ollut se, että olemme tuoneet kalliita miehiä 3-4 kentällisiin?

Tamperelaisnuori on laiska vai systemaattisessa toiminnassa vikaa?
Monesti näkee keskustelua siitä, että tamperelainen on laiska. Onko se oikeata laiskuutta vai sitä, että täällä on aina ihannoitu taitavia pelaajia ja pyritään jalostamaan taitopelaajia. Itse valmensin kymmenisen vuotta ja kyllä minä näin useassakin joukkueessa näitä tykinkuulia, jotka ovat valmiita luistelemaan kiviseinän läpi. Jotkut ajattelevat, että meiltä ei tule putkesta "jiriveistolaa". Mutta onko vika tamperelaisuudessa vai systemaattisessa pelaajan uran kehittämisessä? Meidän liigajoukkueessa taitaa olla kiistatta Suomen kovakuntoisin pelaaja - Jarkko Näppilä, oma kasvatti. Muistan tarinan siitä, kun Näppilä aikoinaan tuli junnureeneihin ja kertoi, että kävi hölkkäämässä Pirkan hölkän 33 km reenin alle. Eli kyllä täällä ahkeriakin löytyy. Ja jos pystytään tuomaan ylös pistepörssin voittaja (Lindgren), maalikuningas (Palola), liigan kovakuntoisin (Näppilä), niin kyllä pystytään tuomaan myös joka suuntaan sinkoileva tykinkuula.

Meillä taidetaan omasta katraasta nostaa pääosin ylöspäin lähinnä ne junnut, jotka tekevät A-nuorissa eniten pisteitä. He ovat usein näitä taitavia. Voidaanko tamperelaisesta kasvattaa "jiriveistolaa". Varmasti voidaan, mutta se vaatii systemaattisuutta ja ehkä asennemuutoksenkin. Minä vain epäilen, että organisaatiossa ei vielä tuoda ylöspäin näitä "jiriveistoloita". Tällöin tällaisen pelaajan kehittämiseen tulee myös panostaa ja tuoda häntä systemaattisesti ylöspäin.

Omavaraisuus - mitä se tarkoittaa käytännössä lähitulevaisuudessa
IH linjasi kesällä visiokseen menestymisen omavaraisena. Nyt joukkue on ehkä historiansa vähiten omavarainen. Mielenkiintoista nähdä, miten nykyinen johto toteuttaa tämän. Onko luvassa jo ensi kaudeksi mieluisia paluumuuttajia ja nostoja nuorista liigaan samalla kuin ei-kasvateille näytetään ovea? Vai jääkö tuo vain korulauseeksi, jolla tyynnytellään ilvesläisiä. Aivan kuten aikoinaan julkaistiin Poika ja Ilves pilkkomatta sitä millintarkkoihin suunnitelmiin. Jotta suunnitelmat voidaan toteuttaa menestyksekkäästi pitäisi yhteistyön emoseuran ja osakeyhtiön välillä saada korjattua nopeasti. Eikä millään lumemediatempaisuilla.

Minä pelkään, että niin kauan kuin Manngård&Honkalehto ovat orkesterissa mukana, ei täältä kerran turhautuneina lähteneet kovin helpolla palaa.
 
Viimeksi muokattu:

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pitääkö oman junnun nousta "kärkikenttiin" oikeuttaakseen jatkon?
Aika usein näkee kirjoituksia siitä, että pelaajalla on ottamatta se viimeinen askel noustakseen kärkiketjuihin. Varsinkin omien kasvattien kohdalla sitä usein näkee. Korhosen kohdalla tästä keskusteltiin useinkin. Kysynkin, että tarvitseeko useimpien nousta sille tasolle oikeuttaakseen jatkonsa Ilveksessä? Esim. edeltävien kausien Korhonen oli mitä mainion kolmoskentän työmyyrä. Useimpana vuotena joukkueen kärkeä +/- tilastoissa, loistava av-pelaaja ja ennen kaikkea ketjukavereiden suuresti arvostama. Maalintekokin luonnistui. Ja se palkka. Hyväksytäänkö me omat vain, jos heidän kehityskäyrä on ylöspäin? Eikö meidän yksi suuri ongelma ole ollut se, että olemme tuoneet kalliita miehiä 3-4 kentällisiin?

Ei varmasti tarvitse. Mutta onko omaa junnua järkeä roikottaa alemmissa kentissä jos tästä nähdään, että potentiaalia ehkä on mutta se ei omassa seurassa tunnu millään löytyvän. Tuolloin varmasti maisemanvaihdos on molemmille osapuolille järkevintä. Korhosen painaisi melko varmasti tälläkin hetkellä Ilveksen 3-4 kentässä tehoin "1+3".
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olen monasti tämän toistanut, että jokaisen yksittäisen pelaajan pois siirtyminen on aina selitettävissä täysin loogisin ja järkisyin. No Sandell/Uusivirta ehkä ei, mutta yleisesti kyllä.

Kun katsotaan joukkueita, niin se yleinen trendi on se kuvaava asia, ja siinä Ilveksen trendi on ollut surullunen. Surullinen siksi, että isosta junnutuotannosta ei ole saatu realisoitua etua kilpailijoihin. Tää siis tarkoittaisi sitä omaa runkoa, joka pelaisi seurassa pitkään ja hitsautuisi yhteen. Ja tätä runkoa täydennettäisiin puuttuvilla paloilla ulkoa. Nythän on tuotu ulkoa "turojärvisiä" ja "joonasriekkisiä" joiden ei voi edes ennakoon ajatella olevan kärkipelaajia. Eli rakenteelisesti on jotain pielessä, kun poislähteminen on ennemin sääntö kuin poikkeus. Kysymys kuulu siis millä asenteella IH operoi? Siinä on oltava jotain vikaa tai sitten on puutteita tietotaidossa? Tietotaitoa voi ostaa, mutta asennemutoksen voi tehdä vain itse.

No toistan itteäni tässä toki, ei mulla mitään uutta annettavaa tähän ollu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös