Euroviisut 2024 ja UMK 2024

  • 307 447
  • 3 919

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
(1)
  • Tykkää
Reactions: Siri

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Ehkä se suurin yllätys minun mielestäni. Ei napannut juryja, eikä yleisöä ja tuskin kaikki on selitettävissä vihoviimeisellä esiintymispaikalla. Ja sitten samanaikaisesti Ruotsi keräsi kaksitoista tusinassa tehotuotanto-valjuudella hyvät pisteet molemmilta.
Ruotsi keräsi pisteet näyttämällä niin monta muuta oman maansa osaajaa että varsinainen esitys unohtui
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Iltalehden pääjuttuna on tällä hetkellä juttu jossa kerrotaan että täysien yleisöpisteiden antaminen Israelille oli asiantuntijan mukaan "täysin poliittinen juttu".

Samalta asiantuntijalta voisi kysyä mitäs se sitten oli että Suomen varmasti puolueeton asiantuntijaraati sijoitti Israelin omassa rankingissaan viimeiseksi? Tuskin ainakaan politiikkaa. Luotan täysin raatin puolueettomuuteen että he vilpittömästi sijoittivat Israelin viimeiseksi eikä siinä tuotu millään tavalla omaa poliittista näkökantaa esille.
 

SgtMarkov

Jäsen
Tämä viesti on johtanut pelikieltoon.
Jos ensi vuoden Juryviisuissa halutaan raadilta pisteet, kannattaa lähettää sinne itsensä ja nämä hilut liian vakavasti ottava, mahdollisimman geneerinen, mistään asiasta kantaa ottamaton ja Ebun kaikkia päätöksiä kiltisti lutkuttava artisti. Ja mielellään transu.

Itse biisillä ei niinkään ole väliä.

Viesti on johtanut kurinpitokäsittelyyn
t. Modet
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Niinhän siinä kävi, mitä etukäteen oli helppo päätellä. Ei Suomen mukahassuttelu oikein kuitenkaan lähtenyt. Noh itse pidin jo aika suurena voittona noin huonolle menolle finaaliin pääsyä, eli siinä mielessä ihan ok suoritus.

Itse toivoin Kroatian voittoa, mutta lopulta ei Sveitsin voittokaan aiheuttanut mitään tunteita. Kuvastaa varmaan mun fiilistä tämän vuoden viisuja kohtaan. Toivottavasti ensi vuonna UMK tarjoaa vähän paremman kattauksen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos ensi vuoden Juryviisuissa halutaan raadilta pisteet, kannattaa lähettää sinne itsensä ja nämä hilut liian vakavasti ottava, mahdollisimman geneerinen, mistään asiasta kantaa ottamaton ja Ebun kaikkia päätöksiä kiltisti lutkuttava artisti. Ja mielellään transu.

Itse biisillä ei niinkään ole väliä.
Tai sitten vain mennään osallistumaan ja bilettämään, eikä olla niin kiinnostuneita muiden mielipiteistä - eli kuten tänä vuonna tehtiin.

Olen hyvin tyytyväinen Suomen edustajaan, biisiin, esitykseen ja sijoitukseen. Pääasia oli päästä finaaliin mukaan, muulla ei niin väliä. Tavoitteet täyttyivät ja Suomi hoiti oman osuutensa kunnialla.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
En muista yhtäkään piisiä, että kertoo omasta kiinnostuksestani. Näiden on turha tulla mun Burzumien, rässin sun muiden kanssa samalle viivalle!!
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Eiköhän ratkaisu raatien ja massojen äänestykseen ole se, että esitysten jälkeen annetaan asiantuntijoille puoli tuntia aikaa roastata kaikki esitykset lähetyksessä ja sen jälkeen valistuneet katsojat saavat tehdä valintansa. Pelkästään kansan ääni ratkaisee.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Jos ensi vuoden Juryviisuissa halutaan raadilta pisteet, kannattaa lähettää sinne itsensä ja nämä hilut liian vakavasti ottava, mahdollisimman geneerinen, mistään asiasta kantaa ottamaton ja Ebun kaikkia päätöksiä kiltisti lutkuttava artisti. Ja mielellään transu.

Itse biisillä ei niinkään ole väliä.
Vuokrataan Loreen
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Yksi biisi jäi soittolistalleni näistä viisuista:




Tästä kun saisi vielä 6-7min kestävän remixin, jossa on enemmän rumpukonetta, "we will rave" nostatusta ja lisää hardstyle-elementtejä niin ai ettien että. Olisi varmaa vakiokamaa kesän reiveihin.

Kyllä tuo Viron kappale myös potkii studioversiona, tänään Spotifysta kuuntelin ja on kyllä melkoinen bängeri sekin.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Mä huomasin hyräileväni tänään jotain biisiä mielessäni enkä keksinyt että mistä korvamato oli jäänyt päähän. Aikani kun mietein niin sehän oli Ukrainan tämän vuoden viisu.
 

BaronFIN

Jäsen
Te onnekkaat. Tiedättekö niitä biisejä, joista jää neljä tahtia jotain kertsiä kiertämään päähän eikä millään hyvällä tavalla ”et hei, tätä lisää ja paljon”…

No tästä: ”sheeeeis un…. Forgettable!”

Oi luoja, että mä en muistanutkaan miten hyvältä liitu vasten taulua kuulostaisikaan…
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Serbia puhutti jotenkin yhtä Suomen raatin jäsenistä, ja tämä raatilainen antoi Serbialle niin paljon pisteitä että se nousi varmalta näyttäneeltä jumbosijalta pois ja Israel putosi viimeiseksi. Oliko sitten Serbia oikeasti jonkun mielestä hyvä, vai oliko kyse jostain taktikoinnista. Ei Israel kuitenkaan olisi pisteitä Suomelta saanut, joten taktikointikin on vain ollut jotain periaatteellista
Täytyy myöntää että yhtäkään näistä biiseistä en muista, mutta Israelin kanssa samalla hiekkalaatikolla taisi kilpailla juuri Serbia ja Portugali, joista Israelin rankkaisin korkeimmalle. Tai ainakin Israelin mimmi osasi kyllä laulaa.

Mutta joo, aika odotettavissa Israelin yleisöäänivyöry oli, koska jostain syystä viisut koetaan hyvänä politiikan välineenä (en ymmärrä miksi) ja ihan loogisesti ajateltuna Israelin ystävät äänestää Israelia ja Israelin vastustajat 23:ea muuta maata. Ehkä tätä kohua muistellaan vielä kerran ensi viisujen aikana, mutta sitten vaipuu unholaan.

Sveitsin biisi kuulin ensimmäistä kertaa vasta finaalissa ja oli kyllä vaikuttava veto. Biisinä toimiva ja lahjakas laulaja. Ei varmaan kellekään jäänyt tänä vuonna fiilistä, että väärä esitys voitti.
 

Waluigi

Jäsen
Norjassa pyydetään jo anteeksi, että raatilaiskollega unohti huomioda musiikin ulkopuoliset asiat (Iltalehti).

Owen korostaa, että ei itse antanut Israelille yhtään pistettä. Hän selittää, että kukin raadin jäsen äänesti itsenäisesti eikä mahdollisuutta keskustella äänestyksestä muiden raatilaisten kanssa ollut, jotta reilu arviointi voitaisiin taata.

Raatilaisia oli myös Owenin mukaan ohjeistettu, ettei yhtäkään artistia saanut suosia tai syrjiä esimerkiksi kansallisuuden, sukupuolen tai poliittisten näkemysten takia, vaan äänet piti antaa yksinomaa kappaleen ja esityksen perusteella.

– Tämänhetkinen tilanne huomioon ottaen minun oli mahdoton sivuuttaa tätä. Se, mitä Palestiinassa tapahtuu, on sydäntä särkevää. En voi millään tavoin tukea Israelin toimia. Mielestäni Israelin ei olisi pitänyt antaa osallistua Euroviisuihin ollenkaan, Owen sanoo videollaan.

– Euroviisut mainostaa mottoa ”musiikin yhdistämät”. Mutta kun juhlat on ohi ja musiikki loppuu, tilanne pysyy yhä samana. Emme voi ohittaa tätä. Vaikka en ollut mukana antamassa pisteitä Israelille, tahdon silti pyytää anteeksi, että norjalaisraati toimi näin. Osoitan tukeni Palestiinalle. Vapaus Palestiinalle.

Sinänsä hyvä ettei Israel kuitenkaan lopulta voittanut edes yleisöäänestystä, joten jää tällaisten merkitys lopulta kuriositeetiksi. Mutta ehkäpä voi silti miettiä, että millä raadin merkitystä voidaan perustella, jos edes se ei yritä keskittyä musiikillisiin ja esityksellisiin asioihin.

Vaikka Norjan raatilainen on yksittäistapaus, rohkeasti voi olettaa tämän näkyneen muuallakin.

Ja todettakoon vielä, että en olisi Israelin voittoa halunnut itsekään nähdä. Lähinnä siksi, että vaikka biisi oli parempi kuin Sveitsin, ei se silti paras ollut. Ehkä TOP3.
 

444

Jäsen
Tänä vuonna jäi viisut väliin kokonaisuudessaan. Tai no, keskiviikkona katsoin Areenasta muutaman semifinaaliesityksen, torstain semeistä en ainuttakaan. Lauantaina ei sitten tullut enää mieleenkään yrittää perustella itselleen finaalin katsomista, kun nämä pikkulapset olivat vetäneet aika näännyksiin päivän aikana, ja kunto vain loppui kesken kuin Valavuorella konsanaan. Ehkä tämän viikon mittaan tulee väijyttyä tuo spektaakkeli Areenan puolelta muutamassa kymmenessä osassa, jos vain aikaa löytyy.

Vähän surullinen fiilis tulee kuitenkin näitä ketjuja lukiessa. Politiikka sikseen, mutta kun aikuisoletetut ihmiset käyttävät viesteissään termejä transu, taisteluhelikopteri, hinttari, yms., niin huomaa hyvin, että ei tämä maailma ole tämän osalta vieläkään valmis. Toki hyvä, että saavat puhista kantansa seksuaalivähemmistöistä ulos, niin osaa suhtautua muihinkin kirjoituksiin niiden vaatimalla vakavuudella, eli sivuuttaa täysin. Sitä mä vain en ymmärrä, että miten jonkun toisen seksuaalisuus voi aiheuttaa joillakin niin paljon pahoinvointia.
 

axe

Jäsen
Mun mielestä on ihan naurettavan lapsellista toimintaa niin protestiraatien kuin protestinprotestiyleisön puolelta, että tällaisessa "kilpailussa" toimitaan näin kuin nyt vaikkapa Suomessa on toimittu. Tää on just sitä samaa, että käydään massoina laittamassa Disneyn jollekin ns. wokeleffalle näkemättäkin nolla pistettä, että saadaan sen IMDB-score putoamaan ja "todistetaan" ettei kannata tehdä sellasia elokuvia. Tai annetaan tai ollaan antamatta jotain vastaavia äänestyspisteitä sen mukaan, mitä seuraa urheilija edustaa, tai äänestetään jotain pesäpalloilijaa vuoden urheilijaksi ja jätetään Lauri Markkanen kokonaan ilman sijoitusta, koska yritetään muka-vaikuttaa äänestykseen. Sellaista epä-älyllistä ja epärehellistä käytöstä.

Yleisöltä sellaisen lapsellisuuden jotenkin ymmärtää, koska no, me ollaan oikeesti aika tyhmiä, mutta sitten on monin tavoin hölmöä, että asiantuntijaraadit laittavat koko integriteettinsä ja sen asiantuntijuutensa kyseenalaiseksi poliittisella tai taktisella toiminnallaan. Kuten tuo aivan absurdisti anteeksi pyytänyt norjalainen raatilainenkin kertoo, niin "yhtäkään artistia ei saanut suosia tai syrjiä esimerkiksi kansallisuuden, sukupuolen tai poliittisten näkemysten takia, vaan äänet piti antaa yksinomaa kappaleen ja esityksen perusteella".
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Omat ajatukseni näistä viisukarkeloista;

Oma suosikki eli Sveitsi voitti, mutta silti ajattelen, ettei tuomaristolla ei pitäisi olla noin isoa painoarvoa päätöksessä - tai sitten tuomaristot täytyisi rakentaa selkeiden sääntöjen mukaan siten, että edustettuna olisi sielläkin ns. enemmän kansan maku, eikä musiikkituottajien bisnesvainu. Kansa tuppaa äänestämään välillä poliittisesti, joten ymmärrän kyllä miksi sitä halutaan estää, mutta vastaavasti tuomaristot elävät usein omassa fanituskulttuurissaan, joka vääristää parhaan biisin metsästystä siinä suhteessa. Mutta tänä vuonna karkelot voitti oikeasti hyvä biisi, joka hallitsi ne osa-alueet, joiden kautta tuomaristojen tulisi mielipiteensä pisteyttää.

Ruotsilla oli mielestäni tänä vuonna parempi biisi kuin viime vuonna. Näissä karkeloissa oli todella hienoja esityksiä ja koreografioita, joka vain alleviivasi sitä pointtia, että miten se Loreenin yksinkertainen kivipaaden päällä kököttely voi riittää siihen, että tuomaristo antoi sille niin ylivoimaiset pisteet. Tuomaristojen tulisi pisteyttää esitykset tiettyjen kategorioiden kautta, joista esitys on yksi - ja ei siitä esityksestä olisi kovin isoja vaatimuskertoimia pitänyt silloin ainakaan antaa. Periaatteessa pisteytyslogiikka tuomaristojen takana toimii, sillä niiden kautta vahvojen laulajien ja vahvojen esiintyjien pitäisi saada itselleen pisteitä, vaikka ulkoiset seikat (esimerkiksi politiikka) ei suosisikaan. Loreenin kohdalla en vaan vieläkään ymmärrä mitä tapahtui. Loreen ei ollut taitavin laulaja (se taisi löytyä Espanjasta), biisi oli ihan jees, mutta jos yksikään kansa ei äänestä biisiä ykköseksi, vaikka Loreenilla oli aikaisemman viisuvoittonsa kautta varmasti enemmän faneja kuin kellään muulla - se kertoo aika kylmän totuuden itse biisistä ja esitys oli helppo... varmaan ihan tarkoituksella, jotta artisti voi keskittyä täysillä tulkintaansa, mutta taitoluistelupisteytyksen tavoin, helpoista hyppysuorituksista ei pitäisi saada niin paljon pisteitä kuin vaikeista hypyistä.

Politiikkakerroin Ukrainan ja Israelin esityksessä oli kohdallaan. Arvasin aika hyvin loppusijoitukset näille. Israelin biisi ei oikein jäänyt mieleen, vaikka hyvä laulaja olikin, joten arvelinkin, että tuomaripisteet jää selkeästi yleisön vastaavista. Ärsytti kuitenkin se buuaus. Vaikka olisi mitä mieltä Israelin valtion politiikasta, ei sitä tulisi purkaa sivullisen yksilön niskaan tällä tavoin. Sääliksi kävi. Viisut alkaa olla aika poliittisia tänä päivänä.

Ja jos nyt oikein ymmärsin, että se Hollannin edustaja hylättiin siitä syystä, että oli pistänyt kuvaajan kameran paskaksi kun tämä ei ollut toistuvista kehotuksista huolimatta jättänyt häntä rauhaan, niin suoralta kädeltä hylkääminen on aika rankka tuomio. Hollannin edustaja oli selkeästi aika syvällä tunnetiloissa sen esityksensä jälkeen, joten voisi kuvaajakin vähän hyväksyä vastuuta siitä miten paljon tai vähän antaa tälle tilaa. Jos tilanteessa on jotain rikosoikeudellista sanomista (jota nyt ilmeisesti tutkitaan), niin tuomiokin olisi varmaan voinut odottaa näiden päätösten julistamisia... Jos siis kyseinen ärsyyntynyt artisti vain kajosi siihen kameraan, eikä siihen kuvaajaan, ja näin oletan tapahtuneen koska ollaan uutisoitu vain uhkaavasta käytöksestä... Ja uutisointikin saatiin tapauksesta jälleen jotenkin raflaavaksi ja spekulaatioita herättäväksi kun alkuun puhuttiin vain "viisuedustajasta ja naisesta", eikä "viisuedustajasta ja kuvaajasta". Aika erilaiset mielikuvat syntyy päähän näiden otsikoiden kautta ainakin itselleni, joka aloin heti miettiä mitä on tapahtunut kun sukupuoli piti mainita.

Suomen esityksen yllätysmomentti ei sitten realisoitunutkaan, ehkäpä siksi, että karkeloissa oli muutenkin paljon paljasta pintaa ja shokki-elementtiä. Mutta oli hyvä valinta meitä edustamaan. Meillä on ollut hyviä esiintyjiä viime vuosina, joten oli vain hyvä, että kyettiin jälleen lähettämään joku joka erottui.

Isoimmin itse sijoituksista yllätyin Norjan huonosta sijoituksesta. Itse tykkäsin biisistä paljonkin ja ounastelin sitä kärkikymmenikköön, joten olinpa väärässä musiikkimakuni kanssa siinä suhteessa.
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Nyt kun ollaan menty viisuihin pari vuotta humoristisemmalla biisillä, niin ehkä voisi ensi vuonna kokeilla jotain muuta? Viime vuonna sillä pärjäsi oltiin yleisön suursuosikki ja tultiin toiseksi. Nyt jäätiin sijoille ynnä muut. Joten se puoli on jo nähty.

Ensi vuonna pohjoismaat voisi mennä seuraavasti Ruotsi - Dark Funeral, Norja - Darkthrone, Suomi - Satanic Warmaster, Islanti - Sólstafir ja Tanska - Myrkur.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt kun ollaan menty viisuihin pari vuotta humoristisemmalla biisillä, niin ehkä voisi ensi vuonna kokeilla jotain muuta? Viime vuonna sillä pärjäsi oltiin yleisön suursuosikki ja tultiin toiseksi. Nyt jäätiin sijoille ynnä muut. Joten se puoli on jo nähty.

Ensi vuonna pohjoismaat voisi mennä seuraavasti Ruotsi - Dark Funeral, Norja - Darkthrone, Suomi - Satanic Warmaster, Islanti - Sólstafir ja Tanska - Myrkur.
Vaikka itsellä ei ole mitään kyseisen genren musiikkia vastaan, niin olisihan nuo ehdottamasi edustajat siinä mielessä huumoriosastoa, ettei niillä olisi mitään toivoa menestyä näissä karkeloissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös