Euroviisut 2024 ja UMK 2024

  • 307 390
  • 3 919

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Toisena keväänä perätysten yleisön suosikki jäi hopealle. Down with the jury.

Suomen "vitsi" ei sitten kantanutkaan kovin pitkälle eurooppalaisten mielissä. Tämä nyt ei toisaalta yllätä. On suomalaisessa kansan mielenmaisemassa selkeitä eroja keskiverto eurokansalaiseen verrattuna. Suomalainen luonnollisuus ja jopa vähän junttimainen suhtautuminen mm. alastomuuteen ei oikein iske samalla tavoin monissakaan maissa. Suomella ja Britannialla näyttää Euroviisuissa olevan toistuvasti haasteita myydä se oman esityksen koukku muille eurooppalaisille. Käärijän jälkeen it's back to basics.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Suomen sijoitus oli nyt täysin odotetusti ynnämuut. Vaikka Euroviisuissa ulkomusikaaliset seikat ovat myös isossa asemassa, kyllä sillä biisilläkin on vaikutusta. No Rules nyt on todella kamala biisi, mutta finaalipaikka sentään tuli hyvän lavashown ansiosta. Vitsi nyt oli todella väsynyt jo alun alkaen, mutta siitä huolimatta olihan se esitys hauskaa seurattavaa.
Saavutti kuitenkin UMK-ajan neljänneksi parhaan sijoituksen ja toi valoa synkkiin aikoihin. Sen enempää Windows95Maniltä ei voi vaatia, kun koko show oli joko-tai yleisönäkökulmasta. Raadithan tällaisia eivät arvosta yhtään, ei vaikka vitsi olisi kuinka nokkela (vrt. viime vuoden Kroatia tai taannoinen Kreikan Alcohol Is Free) ja esitys kokonaisuutena hyvin laadittu.

Kerta kerrasta ennemmin kursailematonta amispoppia kuin joku geneerinen Siipola laulamassa nuotin vierestä tai The Rasmus - olkoonkin ettei The Rasmusta parempia ollut -, koska se oli suosittu joskus 20 vuotta sitten eikä ainakaan ärsytä ketään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mutta jos en etukäteen tiennyt, että Sveitsin edustaja oli muun sukupuolinen, vaan pidin häntä miehenä, jolla on mielenkiintoinen vaatetus, niin tekeekö se minusta patavanhoollisen konservatiivin, vaikka minun puolesta jokainen saa olla just sellainen kuin haluaa.

Itse varmaan tiedät parhaiten positiosi ja tekstiesi perusteella et todellakaan ole patavanhoillinen konservatiivi... Minustakin jokainen saa olla mitä haluaa ja tämä liberaalikonservatiivin silmin. Minun ja monen muun silmin Euroviisut ovat yksi osa edistämään seksuaalista tasa-arvoa ja vaikuttamaan poliitikkoihin.
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Se sitten laittoi koko konssupiiri Euroviisut poliittiseksi peliksi, kun ministereitä myöten kehoitettiin äänestämään Israelia. Ei hemmetti mikä hallitus meillä on.

Älä. Nämä Israelin äänestämiseen kehottamiset vaikka Jatkoajassakin voi ohittaa olankohautuksella, sellaisena miehisten miesten äijäilynä ja oman kovuutensa esittämisenä. Mutta että ministerikin kannustaa Israelin äänestämiseen ja sitä myötä trollaamiseen.. lähinnä surullista kertomaa siitä, millaiset päättäjät meille on valittu.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Seksuaalinen suuntaus ei ole politiikkaa, vaikka se oikeistossa niin mielletäänkin.
Väärin. Jos näitä asioita ei olisi poliittisesti päätetty ei olisi olemassa mitään sosiaalisia konstruktioita sukupuolesta vaan mentäisiin vaan ihan mies/nainen linjalla ihan joka tasolla.

Mut ei tästä enempää, viisut on ohi, nyt keskitytään Suomen peleihin.
 
Viimeksi muokattu:

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paremminkin, ettei Kroatia voita. Eihän Israel voittanut masinoinnista huolimatta edes public votea, jossa ei miinusääniä voi antaa.
Nimenomaan. Tämä tässä kuka masinoitiin mihinkin on vähän kökköä kääntää pelkkään Israeliin kärsijänä. Oikeat kärsijät taisivat olla Euroviisut organisaationa, Alankomaat, joka heitettiin pihalle (no jos artisti töppäsi niin ehkä ansaittua) ja Kroatia, joka olisi saattanut voittaa ilman näitä poliittisia perseilyjä puolin ja toisin.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Halutaan pitää jännitystä yllä lähetyksen loppuun asti, vanhassa käytännössähän voittaja oli usein selvillä jo varhaisessa vaiheessa pistelaskua. Ruotsalaisten idea muuten.

Jännitystä loppuun asti :) Täälläkin jengi tiesi jo että Sveitsi voittaa ennenkuin pisteet ilmoitettiin koska olivat laskeneet mitä muut sai ja paljonko pisteitä oli jaossa.

Tämän vuoden viisut menivät vituiks sen takia kun juryn tehtävä oli kaiketi varmistaa se ettei Israel voita.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Minusta Israelin paikka oli Euroviisuissa kun EBU näin päätti.
Minusta tämä on sama kuin sanoisi, ettei Rosa Parksilla ollut oikeutta istuutua bussissa koska osavaltion laki oli niin päättänyt tai ettei iranilaisilla homoilla ole oikeutta elää, koska Ali Khamenei on niin päättänyt.

Toisin sanoen, tuo oli paska päätös ja silkkaa politikointia, joka olisi pitänyt jättää tekemättä, ja evätä Israelin pääsy kilpailuun. Ja toisin kuin moni luulee, Israelin poistaminen ei olisi ollut politiikkaa, vaan seuraus siitä, ettei se kunnioita ihmisoikeuksia. Sama koskee Venäjää.

---

Mitä tulee siihen, onko tämä nollasummapeliä, niin ei ole. Israel sai valtavan joukon ääniä vastareaktiona protesteille, kun taas ne, joiden mielestä mm. lasten pommittaminen on väärin, eivät ottaneet Israelilta ääniä pois. Jos mukana olisi miinusäänijärjestelmä, tilanne olisi eri. Mutta ei ole.

Ja mitä todellisia perusteita on väittää, että Israel sai juryiltä vähemmän ääniä palestiinalaisten tappamisen vuoksi? En siis noin niin kuin periaatteessa tätä ihmettelisi, mutta onko tähän mitään muuta pohjaa kuin trollaaminen ja väkisin vääntäminen? Lauluhan oli tuollainen 13 tusinassa -hoilaus, joita parempia oli mukana useita, ja toisaalta juryjen välillä Israelin saamissa pisteissä oli selkeää hajontaa. Mitään yhdenmukaista protestilinjaa ei oikein ole havaittavissa. Itse olen aika varma, että sille annettiin ääniä ihan samoin perustein kuin vaikkapa Portugalille, Italialle ja Saksalle.

Ps. Joku Ville Rydman on niin pieni, siis niin pienen pieni ihminen, ettei tiedä pitäisikö sääliä vai hävetä. Ainakaan ei naurata yhtään se nolo reppana.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Pistin kaikki Veikkauksen tilillä olleet roponi (37€) sen puolesta, että Israel sijoittuu 5:n parhaan joukkoon, kertoimella 1,36, koska aavistelin yleisöääniä tulevan runsaasti. Nipin napin osui.
Mitä itse esityksiin tulee, niin ei tehnyt vaikutusta yksikään jollotus tai hypähtely.
Viimeisin viisu, jota olen vapaaehtoisesti kuunnellut useammin kuin kerran oli Ukrainan pellen (Vjerka Serdjutška) Lasha Tumbai vuodelta 2007. Olen varma, että biisi ei Putinin mielestä ollut hauska.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Sveitsi oli mielestäni viisujen parhaimmistoa, ellei jopa paras. Jo musavideo iski kovaa. Pakko myöntää, että lavashow jäi esityksessä aika pliisuksi ja jännä ettei se näkynyt enempää tuomaripisteissä.

Juryt olivat erittäin vahvasti Sveitsin takana. 21 kertaa 12 p ja 6 kertaa 10 p (Ruotsin luvut viime vuonna 15 ja 8). Kyllähän tässä haiskahtaa sama kuin viime vuonnakin, että juryt eivät arvota esityksiä ilmoitettujen kriteerien mukaan vaan ns. pärstäkerroin vaikuttaa ja laulutaitoa lukuunottamatta muut kriteerit sivuutetaan. Nyt ilmeisesti ryhmityttiin Sveitsin taakse ja Israelia vastaan, viime vuonna Ruotsin taakse ja Suomea vastaan. Toki ei aivan sataprosenttisesti, vaan vastavirran raatejakin oli molempina vuosina. Huomionarvoista on, että yllätys yllätys Kroatian jury oli tänä vuonna ainoa joka jätti Sveitsin nollille.

Tässä todennäköisesti kävi niin, että Israelin vastustus satoi Sveitsin laariin juryissä ja Israelin puolustus oli Kroatialta pois yleisöäänissä. Ilman Israelin mukanaoloa olisi Kroatia saattanut hyvinkin voittaa.

Hyvää pohdiskelua, Alankomaat sai toisessa semifinaalissa toiseksi korkeimmat pisteet 182. Ilman diskausta olisi Joost sekoittanut lopputulokset hyvin. Kukahan masinoi tämän?
 

Tuamas

Jäsen
Jännitystä loppuun asti :) Täälläkin jengi tiesi jo että Sveitsi voittaa ennenkuin pisteet ilmoitettiin koska olivat laskeneet mitä muut sai ja paljonko pisteitä oli jaossa.

Noniinno, tuo oli toisiksi viimeisen pistejulkistuksen kohdalla, eli muutama minuutti ennen lopputuloksen lopullista selviämistä.

Pienehkö sävyero siihen, että esim. viimeiset 5-10 pisteidenantoa menee ”hukkaan”, kun voittaja on jo selvä.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Väärin. Jos näitä asioita ei olisi poliittisesti päätetty ei olisi olemassa mitään sosiaalisia konstruktioita sukupuolesta vaan mentäisiin vaan ihan mies/nainen linjalla ihan joka tasolla.

Mut ei tästä enempää, viisut on ohi, nyt keskitytään Suomen peleihin.
Meinaat että ennen mitään poliittisia päätöksiä ei ollut esim. nonbinäärisiä ihmisiä? Oolrait.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Paremminkin, ettei Kroatia voita. Eihän Israel voittanut masinoinnista huolimatta edes public votea, jossa ei miinusääniä voi antaa.
No tämä sillä olettamuksella, että Kroatian olisi pitänyt saada lähes saman verran pisteitä juryltä, kuin Israelin. Toisessa tilanteessa Israel olisi todennäköisesti saanut juryltä ääniä selkeästi Kroatiaa enemmän, jolloin hieman pienemmät yleisöpisteet olisivat riittäneet voittoon.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tein viisubingon, mutta olisi ehdottomasti pitänyt tehdä myös euroviisujen jälkipelilotto.

  1. Väärä maa/biisi/artisti voitti. Taas. [ X ]
  2. Politiikka vaikutti ääniin ja tuloksiin [ X ]
  3. Jury antoi äänet eri tavalla kuin yleisö, eli ihan väärin! [ X ]
  4. Totta kai voittaja on aina joku seksuaalivähemmistöön kuuluva [ X ]
  5. Pisteitä annettiin taas naapurimaille [ X ]
  6. Suomi jäi kovista ennakko-odotuksista huolimatta hännille. Tiesin että tuollaista kalsaripelleä ei kannattaisi lähettää kisoihin. [ X ]
  7. Ruotsi sijoittui taaskin korkeammalle kuin Suomi, saamarin hannuhanhet. [ X ]
+ lisänumerona "huonoja biisejä, ei tällä ole mitään tekemistä musiikin kanssa! Ja koko viisushow oli sekin ihan yhtä paska kuin aina." [ X ]

Elämäni helpoimmat seitsemän oikein!


Mutta kuten kirjoitin tuoreeltaan jo live-seurantaan, niin loppujen lopuksi tämä meni varmaan aika lailla niin kuin kuuluikin:
  • Nemo oli pirteä, energinen ja osaava artisti. Kappaleensa oli myös juuri sellainen Euroviisun voittajaksi sopiva. Ei oman makuni mukainen, mutta ei myöskään mikään tylsä geneerinen miljoona kertaa kuultu voimaballadi tai kopio mistään aiemmasta voittajasta.
  • Baby Lasagna halusi olla tämän vuoden Käärijä ja saavutti juuri sen. Eiköhän tuo kakkossija ole hänelle jopa parempi kuin voitto.
  • Konservatiiviset äänestäjätkin saivat äänensä kuulumiin, kun Israelin lisäksi mm. Ranskan tusinahumppa sijoittui kärkipäähän.
  • Oma suosikkini Bambi Thug sijoittui hyvin. Rohkaisee varmasti maita valitsemaan jatkossakin jotain erikoista, kontroversaalia, valtavirrasta poikkeavaa ja musiikillisesti kiinnostavaa sekä kunnianhimoistakin edustajiksiin.
  • Suomi pääsi finaaliin ja jätti sielläkin monta maata taakseen. Kovempia odotuksiakin varmasti oli, mutta ei tämä mikään floppi ollut ja ehti kuitenkin tuoda hyvää mieltä monelle. Ei tällä biisillä nyt olisi ihan kärkisijoille kuulunutkaan yltää, jos ihan rehellisiä ollaan, eikä pelkkä hauska show riittänyt nostamaan samanlaiseksi meemi-ilmiöksi kuin Käärijä viime vuonna.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Pistikö kukaan merkille, esitettiinkö siellä euroviisuissa jotain musiikkiesityksiäkin tänä vuonna?
Kyllä. 37 musiikkiesitystä semifinaalit mukaanlukien.
 

Tuamas

Jäsen
No tämä sillä olettamuksella, että Kroatian olisi pitänyt saada lähes saman verran pisteitä juryltä, kuin Israelin. Toisessa tilanteessa Israel olisi todennäköisesti saanut juryltä ääniä selkeästi Kroatiaa enemmän, jolloin hieman pienemmät yleisöpisteet olisivat riittäneet voittoon.

Ihan en keksi miksi Israelin täysin geneerinen veto olisi saanut selkeästi enemmän pisteitä, kuin kolmanneksi eniten jurypisteitä saanut Kroatia?

Edelleen, Israeliin osuvin referenssi on 139 pistettä raadeilta ja 13 pistettä yleisöltä saanut Portugali.

Noilla samoilla haminoilla (sijat 5-10) Israel olisi ollut ilman poliittista peliä puolin ja toisin.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaleenin We Will Rave ei saanut yleisöä puolelle, sekin oli pieni yllätys sillä tuo oli hyvä biisi.
Ehkä se suurin yllätys minun mielestäni. Ei napannut juryja, eikä yleisöä ja tuskin kaikki on selitettävissä vihoviimeisellä esiintymispaikalla. Ja sitten samanaikaisesti Ruotsi keräsi kaksitoista tusinassa tehotuotanto-valjuudella hyvät pisteet molemmilta.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mutta kaikki jotka halusivat Kroatian voittoa voivat syyttää Ruotsia kun lähettivät sinne ala-arvoisen viisun joka ei syönyt tarpeeksi Sveitsin juryääniä.

Oli muuten huonoin Ruotsin viisu tällä vuosituhannella.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Ehkä se suurin yllätys minun mielestäni. Ei napannut juryja, eikä yleisöä ja tuskin kaikki on selitettävissä vihoviimeisellä esiintymispaikalla.
Itse näkisin että tämä kosahti hyvin pitkälti heikkoon livevetoon. Ei siinä auta vaikka biisi olisi minkälainen bängeri kun solisti on selvästi pulassa laulunsa kanssa, ja tuo ajoittain epävireisyys ja huojuminen on kryptoniittia tuollaiselle biisille minkä pitäisi kulkea eteenpäin kuin kone ja rinta rottingilla.

Kyllä We Will Rave omalle playlistille jää, mutta jo semifinaalin jälkeen oli aika selvää että itse artistilla ei riitä kyllä kärkikahinoihin. Eikä tainnut olla muutenkaan otollisin aika eurodance-menolle, mistä kielii osittain Windows-ukkelinkin sijoitus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös