Euroviisut 2023 ja UMK 2023

  • 368 096
  • 3 678

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
He osaavat, Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevan kauppakeskuksen sisäänkäynti on totta kai Ruotsin puolella, että tulot satavat heille jne. Kiva, kivogare, kivogast.
No on kyllä jännä homma. Ei varmaan johdu esim. siitä että siellä myydään sellaista tavaraa mitä Suomessa et saa myydä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
No on kyllä jännä homma. Ei varmaan johdu esim. siitä että siellä myydään sellaista tavaraa mitä Suomessa et saa myydä.
Jep, käväisin Hapiksessa hakemassa röökiä (huom! laillisen määrän). Jännä että Tornion terasseilla ei näkynyt suomenkielisiä varoitustekstejä askeissa. Samoin Bolagetissa puhuttiin pelkkää suomea.

Olisi Käärijä perkele voittanut niin ei tarvitsisi enää hävetä. Suomi on paska maa.
 

MegaForce

Jäsen
Mielestäni moni asia tässä viittaa manipulointiin ja epärehelliseen peliin Ruotsin osalta. Toivon, että joku aiheessa syvällä oleva toimittaja ottaa asian selvittääkseen.

1. Tattoo - kappaleen samankaltaisuus yllä olevien biisien kanssa on yksinkertaisesti vain liian samankaltainen. Jos kyseessä olisi ollut joki Puola tai Albania, tämä ei olisi voinut mennä läpi.

2. Jury-pisteet olivat poikkeuksellisen suuret, ja Suomen pisteet alhaiset suhteessa ennakkosuosikin asemaan. Onko jury koskaan aikaisemmin jättänyt ennakkosuosikkia 15 kertaa nollille? Jo jury-pisteillä varmistettiin, ettei muilla kilpailijoilla ole realistisia mahdollisuuksia voittaa. Mitkä elementit tekivät Ruotsin esityksestä 5-6 kertaa paremman kuin toisten suosikkien, Norjan tai vaikka Ranskan?

3. ABBA:n voiton 50v. vuosijuhla tulee liian sopivasti. Euroviisujen organisaation kannalta tätä on paljon sopivampi juhlistaa Tukholmassa kuin Tampereella.

4. Ruotsi, joka on perinteinen viisujen menestyjämaa, saatiin Irlannin kanssa tasoihin voittojen määrässä ja Loreenista väkisin ensimmäinen tuplavoiton ottanut nainen. - Tämä jos joku on "hyvää" mainosta Euroviisuille.

5. Euroviisujen ruotsalainen pomo. Tämä pystyy "hiljaisesti" vaikuttamaan ammattilaisjureihin, illallistamaan näiden edustajien kanssa jne.

6. Loreenin mikitys koko pisteidenlaskun ajan, miksi se oli ainoa artisti jota erityiskohdeltiin näin? Mistä Loreenin vaisuhkot reaktiot voitosta johtuivat?

7. Vedonlyöntifirmat olivat varmoja Loreenin voitosta (suurimmat niistä ruotsalaisia).

8. Kaikkien näiden yhteispäätelmänä näen, että tässä on käytetty hieman epärehellisiä keinoja. Näin montaa kysymysmerkkiä ei ole mikään muu viisuvoittaja herättänyt aikaisemmin. Jos jokin näyttää, haisee ja tuntuu kusetukselta sekä manipuloinnilta, sitä se usein silloin on.
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@SonOfMothMan Kiitos kattavasta vastauksesta! Sinänsähän olen itsekin hyvin tietoinen, ettei Suomea toden totta varmastikaan vihata tai mollata pahemmin missään päin maailmaa, mutta olemme se kiltti kahdeksan keskiarvolla suorittava keskiverto-oppilas, emmekä herätä intohimoja oikeastaan suuntaan tai toiseen.

Maailmalla jonkin verran reissanneena leijonapassia ei ole kertaakaan hävettänyt ojentaa maahantuloviranomaiselle, mutta kaiketi osaltani tietty alemmuuskompleksi juurikin ruotsalaisiin nähden pitää paikkansa. He osaavat. Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevan kauppakeskuksen sisäänkäynti on totta kai Ruotsin puolella, että tulot satavat heille jne. Kiva, kivogare, kivogast.

Kärtsyn yleisöpisteet vs. Loreenin toki osoittivat, että kaikesta huolimatta Suomi voi pärjätä "omalla jutullaan", eikä siinä ole mitään hävettävää, vaikka joku Moldovan askokallonen ei diggaisikaan.
Juu ei mitään!
En nyt tiedä olenko vielä eilisestä sen verran darrassa vai mikä on, mutta mä en nyt kyllä ymmärrä sun höpinöitä lainkaan. Menee mulla ihan yli niin kuin viisuraatien antamien pisteiden ymmärtäminen.

Sekö tekee Ruotsista paremman paikan Eurooppalaisten silmissä, että rajalla on kauppa, jonka ovi on Ruotsin puolella? Liittyisikö se nyt ehkä kuitenkin Suomen lakiin siitä, että Suomessa ei saa myydä nuuskaa mutta Ruotsissa saa?

Mutta eipä tästä nyt kannata enempää vääntää. Itsekin myönsit rehellisesti että sinulla on alemmuuskompleksi sveduihin. Minulla sitä ei ole. Toivottavasti pääset joskus tulevaisuudessa kompleksistasi eroon ja ymmärrät miten hieno maa Suomi ihan oikeastikin on.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko Suomi vielä ratifioinut sitä Ruotsin natohakemusta? Meidän pitää ehdottomasti kiristää EBU:a mitätöimään viimeöinen tulos ja vaatia, että äänet menee tällä 75/25 systeemillä tai ei Ruotsin lippu nouse Brysselissä lipputankoon vielä pitkään aikaan!!!


Ja mitä tulee tämän vuoden viisuihin niin useampi vuosikymmen on tullut näitä kekkereitä seurailtua ja Lordin viisuvoittoa lukuun ottamatta ei ole kyllä näin voimakkaita tuntemuksia tullut koettua. Käärijän ympärillä oleva, myös Suomen rajojen ulkopuolelle ulottunut, pöhinä nosti jo ennen finaalia odotuksia hyvän loppusijoituksen ja jopa voittokahinoissa mukana olemisen suhteen.

Tulosten paljastusten ohessa syke oli puolestaan jännityksestä sen verran koholla, että älykello rekisteröi sen päivän ensimmäiseksi treeniksi. Loreenin voiton varmistuttua, TV meni ripeästi kiinni ja Seppo Taalasmaan legendaariset lausahdukset "Voi saakeli tätä elämää!" ja "Miten helkkarissa tällanen voi olla ees mahdollista?" valtasivat mielen. Omaisuus- ja henkilövahingoilta sentään vältyttiin eli televisiot ja puhelimet jäi tälläkin kertaa nakkomatta ympäri pihaa, kuten aiempinakin vitutuksen hetkinä elämässä. Kieltämättä vitutusta ei ainakaan helpottanut se, että kaikista maista se oli juuri Ruotsi, joka nappasi voiton ja vielä noin mitäänsanomattomalla esityksellä.

Ja se on vielä sanottava omaltakin osaltani tähän loppuun, että Käärijällä, Suomella, suomalaisilla ja suomalaisuudella ei ole kyllä mitään hävettävää tässä tilanteessa vaan kyllä se, joka saa hävetä ja katsella peiliin on tuo korruptoitunut juryjärjestelmä ja sen merkittävä painoarvo. Jere sai luotua ympärilleen sellaisen buumin, että sitä muistellaan vielä pitkään, aivan kuten erään toisen järjestelmän poikittaisten seassa luovineen buuminluojan mainetekoja.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
2002 Ranskan GP. Kimi Räikkönen ottamassa uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoa, mutta kisa ratkeaa Schumacherin eduksi kun Kimiä ei ehditä varoittaa radalla olevasta öljyläikästä. Olin tuolloin yhdeksänvuotiaana formulafanina niin täpinöissäni, että en pystynyt katsomaan kisan loppua ja lähdin ulos kävelylle ja ai että sitä pettymystä kun kotiin saavuttuani sain kuulla lopputuloksen.

Aika lailla samat tuntemukset edelleen viisutappiosta. Vaikka Blind Channelin ja nyt Käärijän menestyksen myötä Suomen 2020-luvun viisumenestys on ollut keskimäärin erinomaista, tuskinpa toista yhtä isoa ilmiötä ihan hetkeen tulee. Niin lähellä oli voitto, mutta samalla niin kaukana.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itsekin myönsit rehellisesti että sinulla on alemmuuskompleksi sveduihin. Minulla sitä ei ole. Toivottavasti pääset joskus tulevaisuudessa kompleksistasi eroon ja ymmärrät miten hieno maa Suomi ihan oikeastikin on.
Kyllähän tämä viisutappio rehellisesti sanottuna korpeaa juuri siksi, että hävisimme taas kerran Ruotsille. Mikäli Loreen edustaisi vaikkapa Ranskaa, ei kakkossija kirvelisi paljoakaan, mutta nyt tämä menee samaan jatkumoon Lake Placidin sadasosasekunnin ja Saku Koivun katkenneen mailan kanssa.

Ensi vuonna viisut juontanee Måns Zellmerlöv Napoleoniksi pukeutuneena Loreenin kanssa ja viisulavan suunnittelee designprinssi Carl Philip. Viisujen päätteeksi Måns ja Loreen menevät naimisiin. Rehellisesti sanottuna, vaikka viisufani olenkin ollut lapsesta lähtien, tekisi ensi vuoden karkelot mieli jättää väliin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Minä en musiikista mitään ymmärrä, mutta vedonlyöntikertoimista ja viisuvedonlyönnistä senkin edestä. Yleensähän voittajan näkee suoraan kertoimista etukäteen, oli esitys lavalla sitten lähestulkoon minkälainen tahansa. Jos viime vuotta ja varmaa Ukrainan voittoa ei huomioida, en ole koskaan nähnyt etukäteen yhtä isoa ennakkosuosikkia kuin mitä Loreen näissä viisuissa oli läpi koko kevään. Jopa selvästi isompi kuin vuonna 2012 Euphoriallaan.

Yhtä kaikki, ei nuo finaalipäivän isot ennakkosuosikit floppaa käytännössä ikinä.

Sama homma. Tulipa tuosta tiliä taas tehtyä Suomen semi-voitolla, Ruotsin jury-pinna voitolla ja Suomen tele-voting voitolla. Sai vähän aiemmista realisoituneista mestaruusbetseistä korkoa korolle.

Kokonaisvoittajaan ei tullut laiteltua mitään, koska epäilin Käärijässä olevan jopa laskettua kovempi hype päällä. Ja erään analyysin mukaan Ruotsin jury-pinnat piti olla noin 285p ja tämän toteutuessa ero Käärijään olisi ollut 3 pistettä. Mutta Ruotsin jury-voitto sitten toteutui isompana ja nollasi tämän efektin. Kaikki meni aika liki ennustuksien mukaan, paitsi lähinnä se, että kolmanneksi ennusteltu Ukraina romahti. Ennakkoarvioissa oli näemmä liikaa säälipistevaikutusta sisällä viimevuotisen johdosta.
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
@MegaForce Hieno teksti. Osittain voiton syy oll artistin tunnettuvuus ja aiempi voitto. Esim Käärijän suhteen tämä meni 100-0 Ruotsille ja osaltaan raadeilta takkiin tuli sen takia ja sen takia ettei siellä ollut tarpeeksi muita hyvin pisteitä keränneitä maita kun taso kärjen takana oli heikko.

Sillai käsittämätöntä että noin 15 hengen sakki joka maassa päättää puolet maan antamista pisteistä niin sikäli hölmöläisten hommaa.

Koko viisuhistorian ajan Ruotsia on suosittu enempi tai vähempi. Taitaa vain kerran jääny semeihin.

Uskon että tähän tulee muutos tulevaisuudessa kun monessa maassa kritisoidaan Jurypisteiden merkitystä.

Toki kaikilla oli tiedossa se mikä on homman nimi että Juryltä tulee takkiin mutta lähtökohtaisesti ei tullut kun about 50p vähemmän kun oli arvio, joten yllättyneet(käsi ylös). 200p olisi ollut hyvä ja 376p yleisöltä oli jackpot.

Mut osoittaa Suomalaisilta hyvää kilpailuhenkee kun Loreen saa 0p yleisöltä mikä sinänsä ei ole ihan reilu arvio, 3-4p olisi voinut antaa mutta hyvä kuitti tämä silti oli. Harmi ettei Suomen juryraati ollut samoilla linjoilla.

Sitten vielä lisäksi..... Viisut ovat homojen suosiossa niin Loreen hyötyi tämän hihhulisakin äänistä myös.
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Ainii se on se genre. No en sano sit mitään

Ei saatana miten voi joku olla taas niin kujalla. Kyseisissä kappaleissa Käärijä - Cha Cha Cha ja Electric Callboy - We Got the Moves on yhteistä tasan alun samantyyppinen syntikkabasso-säksätys ja etäisesti musiikin genre, joskin käärijällä se on enemmän elektronisen musan puolella kun taas entisillä eskimoilla metallin puolelle.

Ja tämä kyseinen "plagioitu" synasäksätys on ihan eri nuottikuviolla ja muutenkin koko kappaleet on ihan eri sävellajissa ja rakenteeltaan erilaisia niin ei tuosta plagiaattia saa vaikka kuinka yrittäisi voissa paistaa.

Ei mitään faktapohjaa näillä väitteillä plagioinnista. "Ne kuulostaa samalta", voi vittu mä sanon.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
@SonOfMothMan Kiitos kattavasta vastauksesta! Sinänsähän olen itsekin hyvin tietoinen, ettei Suomea toden totta varmastikaan vihata tai mollata pahemmin missään päin maailmaa, mutta olemme se kiltti kahdeksan keskiarvolla suorittava keskiverto-oppilas, emmekä herätä intohimoja oikeastaan suuntaan tai toiseen.

Siis juurihan Käärijä otti Euroopan haltuun. Käärijä veti homman niin aidosti ja vilpittömästi, että jengi syö tällä hetkellä sen kädestä. Loreen on taas Ruotsia parhaimmillaan, muovista, ylituotettua, laskelmoitua tuubaa, joka unohtuu viikossa. Väitän että jos keskustellaan siitä, kumpi toi maallensa enemmän positiivista näkyvyyttä, niin Käärijä pesee Loreenin isommin mitä eilen yleisöpisteissä.
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tämä viisutappio rehellisesti sanottuna korpeaa juuri siksi, että hävisimme taas kerran Ruotsille. Mikäli Loreen edustaisi vaikkapa Ranskaa, ei kakkossija kirvelisi paljoakaan, mutta nyt tämä menee samaan jatkumoon Lake Placidin sadasosasekunnin ja Saku Koivun katkenneen mailan kanssa.

Ensi vuonna viisut juontanee Måns Zellmerlöv Napoleoniksi pukeutuneena Loreenin kanssa ja viisulavan suunnittelee designprinssi Carl Philip. Viisujen päätteeksi Måns ja Loreen menevät naimisiin. Rehellisesti sanottuna, vaikka viisufani olenkin ollut lapsesta lähtien, tekisi ensi vuoden karkelot mieli jättää väliin.
Jaxuhali ja voimia sinulle näinä äärimmäisen vaikeina aikoina!
Tuossa on varmuuden vuoksi sinulle kriisipuhelimen numero:
09 2525 0111
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei saatana miten voi joku olla taas niin kujalla.

Ja tämä kyseinen "plagioitu" synasäksätys on ihan eri nuottikuviolla ja muutenkin koko kappaleet on ihan eri sävellajissa ja rakenteeltaan erilaisia niin ei tuosta plagiaattia saa vaikka kuinka yrittäisi voissa paistaa.

Ei mitään faktapohjaa näillä väitteillä plagioinnista. "Ne kuulostaa samalta", voi vittu mä sanon.





Tässä on aika hyvin tuo plagiointi-myytti bustattu.

Kaikki synat jälkeen Kraftwerkin on plagiaattia, jos tälle tielle lähdetään.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Minusta tuota on ihan turha itkeä, että "Suomi hävisi juryn takia ja koko juryt pitäisi poistaa". Silloin kun juryja ei ollut, itkettiin sitä kun naapurimaat äänesteli toisiaan ja voittaja oli aina joku itä-Euroopan maa. Juryt otettiin mukaan taklaamaan tätä ongelmaa. Mutta häviäjän mielestähän säännöt on aina väärin ja äänestäjät tyhmiä.

Hyvä tulos kakkonenkin on Suomen euroviisuhistoria huomioiden, ja nyt vaan ei riittänyt kun ruotsalaiset osasivat viedä taas tuon ruotsalaisen laskelmoinnin niin huippuunsa.
Tämä Jury homma nyt ei vaan toimi yksinkertaisesti tuolla perusteella. Nämä "ammattilaisraadit" ovat antaneet myös paljon pisteitä naapurimaille. Nyt kun 12 pistettä voi antaa myös tuomaristo ja äänestäjät niin tämä etu joltain osin jopa tuplaantuu. Nämä pistemäärät pitäisi kiteyttää yhteen ja tasapisteissä yleisöäänet ratkaisee. Todennäköisesti Loreen olisi silti voittanut tällä laskennalla, mutta ainakin hyöty joillekin maille olisi pienempi.

Kaikkien parasta olisi, jos juryäänien merkitystä olisi laskettu 25 prosenttiin. Ja voitko perusteella tuota voittaja oli aina Itä-Euroopan maa, kun faktat tätä ei kauheasti tue.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@SonOfMothMan Kiitos kattavasta vastauksesta! Sinänsähän olen itsekin hyvin tietoinen, ettei Suomea toden totta varmastikaan vihata tai mollata pahemmin missään päin maailmaa, mutta olemme se kiltti kahdeksan keskiarvolla suorittava keskiverto-oppilas, emmekä herätä intohimoja oikeastaan suuntaan tai toiseen.

Maailmalla jonkin verran reissanneena leijonapassia ei ole kertaakaan hävettänyt ojentaa maahantuloviranomaiselle, mutta kaiketi osaltani tietty alemmuuskompleksi juurikin ruotsalaisiin nähden pitää paikkansa. He osaavat. Tornion ja Haaparannan rajalla sijaitsevan kauppakeskuksen sisäänkäynti on totta kai Ruotsin puolella, että tulot satavat heille jne. Kiva, kivogare, kivogast.

Kärtsyn yleisöpisteet vs. Loreenin toki osoittivat, että kaikesta huolimatta Suomi voi pärjätä "omalla jutullaan", eikä siinä ole mitään hävettävää, vaikka joku Moldovan askokallonen ei diggaisikaan.
Mitä ne ruotalaiset osaa meitä paremmin? Jotain viihteeseen ja urheiluun liittyviä asioita joo, mutta kun puhutaan aidosti tärkeistä asioista, niin Ruotsia pidetään maailmalla varsin teennäisenä ja yhdentekevänä maana. Suomea sen sijaan arvostetaan todella paljon.

Jos olisit oikeasti kulkenut maailmalla ja objektiivisesti seurannut ihmisten suhtautumisia Suomeen ja Ruotsiin, niin olisit huomannut, että Suomea arvostetaan enemmän kuin Ruotsia. Suomi on maailmalla kovassa nosteessa tällä hetkellä, kun samaan aikaan Ruotsi tarpoo mudassa ja uppoaa alaspäin. Yksi ansaitsematon viisuvoitto ei tätä muuta mihinkään, vaan tämänkin lopputuloksena taitaa Suomen osakkeet nousta entisestään - myös Ruotsiin verrattuna.

Sun alemmuuskompleksi on kyllä järkyttävää luokkaa. Käy ihan sääliksi, että et kykene näkemään Suomea sellaisena kuin Suomi oikeasti on ja millaisena Suomi maailmalla nähdään. Meillä menee hyvin, Ruotsilla ei niinkään.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siis juurihan Käärijä otti Euroopan haltuun. Käärijä veti homman niin aidosti ja vilpittömästi, että jengi syö tällä hetkellä sen kädestä. Loreen on taas Ruotsia parhaimmillaan, muovista, ylituotettua, laskelmoitua tuubaa, joka unohtuu viikossa. Väitän että jos keskustellaan siitä, kumpi toi maallensa enemmän positiivista näkyvyyttä, niin Käärijä pesee Loreenin isommin mitä eilen yleisöpisteissä.
Juuri näinkin toivon käyvän. Pelkään vain että "voittajat muistetaan"-klisee tulee pätemään taas kerran ja joka tapauksessa Ruotsi pääsee näyttämään hauista Euroopalle.

Vaikka Torino 2006-fiilikset ovatkin edelleen päällimmäiset, kyllähän tästä noustaan. Vähintään teetä ja sympatiaa olemme saaneet yllin kyllin.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siis raatien tarkoitus oli se, ettei anneta naapureille pisteitä?

Totuus: Suomen molemmat naapurimaat antoi raadeissa 12 pistettä. Loput eivät antaneet.

Yleisössä Suomi sai naapureiden lisäksi vitun monelta maalta 12 pistettä.

Kyllä ne nuo raaditkin huomioi naapurimaita, turhaa lässytystä on se etteikö raadit olisi objektiivisia.

Vituttaa hyvin paljon. Olen huono häviäjä kun voittoa ei tullut paskojen "ammattilaisten" takia.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Juuri näinkin toivon käyvän. Pelkään vain että "voittajat muistetaan"-klisee tulee pätemään taas kerran ja joka tapauksessa Ruotsi pääsee näyttämään hauista Euroopalle.

Vaikka Torino 2006-fiilikset ovatkin edelleen päällimmäiset, kyllähän tästä noustaan. Vähintään teetä ja sympatiaa olemme saaneet yllin kyllin.
Miksi luulet, että se, ketä europpaalainen yleisö äänesti kaikesta eniten, unohtuisi? Vain sen takia, että raadit päätti toisin, luulet että yhtäkkiä europpaalaiset kääntäisivät kelkkansa ja mystisesti unohtivat kuka heidän suosikkinsa oli?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitten vielä lisäksi..... Viisut ovat homojen suosiossa niin Loreen hyötyi tämän hihhulisakin äänistä myös.
Millä perusteella Loreen siitä hyötyi? Olet ihan oikeassa sinällään, että homojen yms. vähemmistöjen keskuudessa viisut ovat kovassa suosiossa, mutta minun silmiini on vaikuttanut siltä, että Käärijä on niissäkin piireissä otettu avosylin vastaan - paremmin kuin Loreen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ehdotan myötähäpeän välttämiseksi seuraavia vaihtoehtoja ensi vuoteen:

1. Ei osallistuta

2. Laitetaan Vikman laulamaan seksiposiitivista feminismipoppia suomeksi

3. Lähetetään Robin koska se on niin ihana ja tuotettu

4. Saara Aalto uudestaan! Jos kerran Loreen pärjää vanhoilla meriiteillä kuin Mörkö Leijonissa niin kyllä 2016 Brittien X-Factorin hype on vielä olemassa

5. Koska maabrändi on kaikki kaikessa niin Räikkönen ja Tamminen helvetinmoisen diskojumputuksen kanssa nököttämään paikoillaan.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
7. Vedonlyöntifirmat olivat varmoja Loreenin voitosta (suurimmat niistä ruotsalaisia).
On kyllä kieltämättä omituista, että kuinka Ruotsille on saatu noin naurettavan pieni kerroin ottaen huomioon se, että on tiedetty kuinka suuri yleisön suosikki Suomi on. Toisin sanoen on tiedetty jo etukäteen, että edes kovat yleisöpisteet eivät tule nostamaan Suomea voittoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös