Euroviisut 2023 ja UMK 2023

  • 368 894
  • 3 678

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Millä tavalla Suomessa ei osata suhtautua tähän samalla tavalla kuin ihan kaikkialla muuallakin?

En ainakaan henkilökohtaisesti tunne ketään joka ottaisi tämän ihan hirveän tosissaan. Onhan se kiva menestyä mutta mielestäni aika hyvin pilke silmäkulmassa tätä Suomessakin seurataan.

Tulee vain kuva jossa kirjoittaja asettaa itsenä muun kansan yläpuolella ja toruu sieltä valtaistuimelta kuinka tässä junttilassa ei tätäkään osata oikein tehdä.
Niinpä. Yrittääkö hän väittää, että suomalaiset eivät osaa pitää hauskaa? Nyt ainakin Käärijää tunnutaan symppaavaan, koska hän on monesta jollakin tavalla hauska tyyppi.

Kuka tämän ottaa liian tosissaan? Ei kai vain Onninen itse, jonka jutut tuntuvat samalta kuin itsensä ennen urheilukilpailua ylentävän henkilön, joka himoitsee voittoa, mutta pelätessään tappiota vähättelee ennakkoon koko asiaa ja syyttää muiden kiinnostusta kilpailuun vääristä syistä kiinnostumiseksi.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Tekis mieli unohtaa suomen kieli hetkeksi, ja kuulla Cha Cha Cha ensimmäistä kertaa. Haluan palavasti tietää, miltä tuo ulkomaalaisen korvaan kuulostaa. Pyrin aina objektiivisesti analysoimaan suomen biisiä, että jos en ymmärtäisi suomea, niin mitä mieltä olisin.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En koe olevani mikään viisuasiantuntija, mutta jätetään nyt omatkin puumerkit eilisen pohjalta kun semifinaali tuli väijyttyä:
- Ajatus kävi mielessä, että onko tästä pakko se 10 maata valita finaaliin? Sen verran mitäänsanomattomia rallatuksia oli useampia. Samalla myös toki Kroatian traktoribiisi oli viisuja itseään.
- Israelin biisi ei olisi juuri mitään, jos laulaja näyttäisi perus tavantallaajalta.
- Norjan biisiä en ollut aikaisemmin kuullut kokonaisuudessaan, vain kertsistä pätkiä somessa. Kertsi itsessään on vahva, mutta muuten hieman vaisu kokonaisuutena.
- Moldova muuten kova, mutta epic flute guy paljastui playbackiksi. Petyin.
- Loreen on aikalailla käärijän vastakohta. Biisi itsessään on aika nääh, eikä lavashowkaan sytytä, mutta laulajana äärimmäisen taitava. Melkein voisi väittää, että laulu tuli nauhalta taustalla. Edelleenkin kovin uhkaaja Käärijälle, mutta niin päinvastainen kokonaisuus että vaikea sanoa mitenpäin kääntyy.
- Käärijä selvästi sytytti yleisön paremmin kuin kukaan muu, siinä mielessä ylivertainen veto. Juontajatkin tanssi mukana.
- Käärijän laulaminen puolestaan kuulosti huolestuttavan pahalta. Toivottavasti tuossa taustalla oli jännitys tai saadaan äänikavereiden puolelta kuntoon lauantaiksi. Vaikka cha cha cha:ssa laulutaito ei ole se oleellisin osa, erottui aika ikävästi joukosta tuolla suorituksella.
- Omasta mielestä UMK-show oli parempi, joka voi toki johtua siitäkin, että silloin kaikki tässä esityksessä oli vielä uutta ja ihmeellistä. Eilisen vedon alussa tuntui olevan boksin sisällä aika kiire paikasta toiseen ja lopulta kun sieltä pääsi ulos piti vetää vielä kunniakierros laatikon ympäri jostain syystä (joka varmasti vaikuttaa myös laulamiseen, kuten @NakkiFakiiri edellä mainitsi). UMK:n hiiviskelevä alku oli enemmän omaan mieleen. Lisäksi tanssijat "vapautettiin" UMK:ssa jo ensimmäiseen kertsiin ja sen esityksen parhaimmistoa olikin narujen päässä olevia tanssijoita hallinnoiva moshaava Käärijä. Laatikon päällä heiluminen ja taustavarjo oli toimiva konsepti. Human centipede toimi myös paremmin "elävämpänä" ja hyvä että letkajenkat yms pidettiin mukana.

Pohdin aiemmin skenaariota, jossa Loreen ja Käärijä esiintyisivät peräjälkeen ja kumpi tuosta mahtaisi hyötyä enemmän? Käärijä varmasti saisi energiallaan koko yleisön sekaisin, jonka rinnalla Loreenin rauhallinen voimaballadi voisi vaikuttaa tylsältä. Toisaalta tuossa taas korostuisi Loreenin ylivertainen laulutaito Käärijään verrattuna. Spekuloidaan näitä sitten kun tiedetään järjestys.

Mahtava veto Jereltä joka tapauksessa eilen. Nyt huilia ja kohti lauantain pääpäivää. Eiköhän Käärijä torilla nähdä, jos ei viisujen jälkeen niin Hakametsän parkkipaikalla sitten.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Laulu muuten kuulostaa myös paremmalta tässä versiossa. TV-esityksessä laulussa tuntui olevan jonkinlaisia efektejä, jotka saivat sen kuulostamaan huonommalta toisella puoliskolla.
Sama huomio kuuluu myös toisessa yleisövideossa eiliseltä:





Mietin johtuuko tämä siitä, että areenan äänentoiston ja kännykän mikrofonin välityksellä epäpuhtaudet hautautuvat paremmin kun tv-lähetyksen kautta. Onneksi Käärijän esityksen vetovoima rakentuu muun kuin häikäisevän puhtaan laulutaidon varaan.
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mietin johtuuko tämä siitä, että areenan äänentoiston ja kännykän mikrofonin välityksellä epäpuhtaudet hautautuvat paremmin kun tv-lähetyksen kautta.
Luonnollisesti näin, ja lisäksi paikan päällä tulee mukaan luonnollinen ison tilan akustiikka joka myös muuttaa ääntä. Ja varmastikin noin isossa produktiossa on ihan eri miksaajatkin TV-lähetykselle ja saliäänelle, eli ei se sama miksauskaan tietenkään ole.

Ja tosiaan jos UMK-lähetykseen joku vertaa, niin sen jälkeen esityksen taustanauhojakin on jouduttu muuttamaan Euroviisujen sääntöjen mukaiseksi, eli esim. päämelodian tuplauksia ei sallita nauhalta, eikä ylipäätään esiintyjän itsensä ääntä saa kuulua nauhalta ollenkaan, vaan kaikki taustalaulut pitää olla jonkun toisen laulamia. Siinäkin on iso syy miksi tuo kuulostaa nyt varsin erilaiselta (koska on vähemmän ääniä tukemassa).

(ii) LIVE PERFORMANCES ON STAGE

All songs shall be performed live on stage with a recorded Backing track complying with the requirements listed under par (iii) hereafter.

The lead singer(s) of the selected song (the “Lead Vocal(s)”) shall perform live on stage only.

  • Eventual vocal support(s) for the Lead Vocal(s) (the “Lead Dub(s)”) shall perform live, on stage or off stage, only.
  • All other backing vocal(s) performing vocal harmonies (the “Backing Vocals”) may perform either live on stage or off stage and/or on a Backing track compliant to the requirements under par (iii) hereafter.
No on-stage Contestant (whether Lead Vocals, Lead Dubs or Backing Vocals or dancers) shall be allowed to lip-sync (playback) in such a way as to make it appear that they are singing all or most of the song when they actually are not.

Plugging instruments to play live on stage shall not be allowed.

The Host Broadcaster and the ESC Executive Supervisor shall verify respect for this rule.

(iii) BACKING TRACKS

The accompanying Backing track may optionally contain Backing Vocals. However, the Backing track in question shall not contain (i) Lead Vocals, (ii) Lead Dubs and/or (iii) any other vocals that would have the effect of, or aim at, replacing or unduly assisting the Lead Vocal(s) during the live performance on stage.

In case there are live Backing Vocals, on or off stage, as part of the Act, they shall be mixed with the Backing track’s Backing Vocals (if any). […]
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
En ole yleensä yltiönegatiivisen Oskari Onnisen kanssa samaa mieltä, mutta nyt hänen kolumninsa osuu kokolailla nappiin.

"Eurovision laulukilpailu on harvinainen tapahtuma, jossa nationalismi osaa nauraa itselleen. Se on laulukilpailu, jossa toissijaista ovat niin laulut kuin kilpailut. Viisujen populaarimusiikki on populaaria, siis suosittua vain tapahtuman itsensä kontekstissa.


Kilpailupuolikin on höpsöttelyä. Tärkeintä on heilutella muiden kanssa lippua, ei niinkään se, minkä maan lippu liehuu. Oikeassa kilpailussa Australia ei kelpaisi osaksi Eurooppaa.

Paitsi sitten on tämä Suomi, jolle kaikki edellä käsitelty on vierasta. Meille Euroviisut ovat nimenomaan laulukilpailu, johon suhtaudutaan ironiattomalla kansallismielisyydellä. Vain voitto kelpaa. Hajoava korvamonitori on kuin katkennut suksisauva, tekninen ongelma, joka voi pilata kaiken."


Jos Euroopasta katsoo mitkä maat eivät kyvyttömyyttään voisi Käärijää lähettää Euroviisuihin niin Ruotsi tulisi ensimmäisenä mieleen. Siellä se vakavaa hommaa onkin pärjätä Euroviisuissa. Suomi sen sijaan kykenee leikittelemaan Pertti Kurikoilla, Lordilla, Käärijällä jne. Suomella oli vähän vakavampi menestymisenkaipuu Saara Aallon ja Daruden valintojen paikkeilla. Mutta ei me siinä oikein osattu ja pärjätty.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Suomella oli vähän vakavampi menestymisenkaipuu Saara Aallon ja Daruden valintojen paikkeilla. Mutta ei me siinä oikein osattu ja pärjätty.
The Rasmus menee tuohon kanssa. Hyvin kuvastaa että yhdenkään näistä kolmesta biisiä en edes muista, olivat niin mitäänsanomattomia.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Jos Euroopasta katsoo mitkä maat eivät kyvyttömyyttään voisi Käärijää lähettää Euroviisuihin niin Ruotsi tulisi ensimmäisenä mieleen. Siellä se vakavaa hommaa onkin pärjätä Euroviisuissa. Suomi sen sijaan kykenee leikittelemaan Pertti Kurikoilla, Lordilla, Käärijällä jne. Suomella oli vähän vakavampi menestymisenkaipuu Saara Aallon ja Daruden valintojen paikkeilla. Mutta ei me siinä oikein osattu ja pärjätty.

Jopa vähän hate to say this, mutta PKN:lla ei kyllä "leikitelty" vähääkään. Sosiaalinen pakko ja paine oli lähettää.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jopa vähän hate to say this, mutta PKN:lla ei kyllä "leikitelty" vähääkään. Sosiaalinen pakko ja paine oli lähettää.

Ja oli tuossa myös röyhkeä pyrkimys vedota bändin jäseniin ja poimia säälistä pisteitä. Laskelmoitua, mutta niin monesti muulloinkin.

Sen sijaan Kurikat oli pakko lähettää tuon pressuren vuoksi ja ihan ok homma. Saatiin syy moralisoida miten viisuväki ei suvaitse vaikka Partanainen kyllä kelpasi.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Ja oli tuossa myös röyhkeä pyrkimys vedota bändin jäseniin ja poimia säälistä pisteitä. Laskelmoitua, mutta niin monesti muulloinkin.

Sen sijaan Kurikat oli pakko lähettää tuon pressuren vuoksi ja ihan ok homma. Saatiin syy moralisoida miten viisuväki ei suvaitse vaikka Partanainen kyllä kelpasi.
Oliko Kurikoiden esitys jotenkin omalaatuinen tai laulajan äänen kapasiteetti millainen suhteissa muihin tuon vuoden semifinalisteihin?

Missä tuomaripisteiden kategoriassa Pertti Kurikan Nimipäivät olisi noussut yli muiden?
 

Tuamas

Jäsen
Kuuntelinpa nyt tuon semifinaalin vedon kunnon vehkeillä näin päiväsaikaan ilman pelkoa häädöstä ja onpahan se tosiaan ihan päin helvettiä miksattu.

Vokalisti tulee ihan jäätävästi ”yli” ja taustat jäävät, no taustoiksi.

Tällöin kun vantaanpoika ei kauhean häävisti laula, se korostuu vielä tuplana.

Toivottavasti finaaliin saadaan tasapainoisempi miksaus, että pääsee porukka kunnolla naattimaan.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Millä tavalla Suomessa ei osata suhtautua tähän samalla tavalla kuin ihan kaikkialla muuallakin?

En ainakaan henkilökohtaisesti tunne ketään joka ottaisi tämän ihan hirveän tosissaan. Onhan se kiva menestyä mutta mielestäni aika hyvin pilke silmäkulmassa tätä Suomessakin seurataan.

Tulee vain kuva jossa kirjoittaja asettaa itsenä muun kansan yläpuolella ja toruu sieltä valtaistuimelta kuinka tässä junttilassa ei tätäkään osata oikein tehdä.

Samoja ajatuksia kolumnin lukemisesta heräsi. Mielestäni tätä nimenomaan seurataan Suomessa pilke silmäkulmassa. Kevyttä kansallista huvittelua YLEn toimaria sekä uutistenlukijoita myöten.

Pohdin, että onko se sittenkin kolumnin kirjoittaja itse, jolla pipo nyt on hieman kireällä? Vaan kaiketi se sitten oli hyvä iltapäivälehtikolumni, koska se keräsi varmasti paljon klikkauksia ja onnistui ärsyttämään joitakin.
 
Viimeksi muokattu:

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Kuuntelinpa nyt tuon semifinaalin vedon kunnon vehkeillä näin päiväsaikaan ilman pelkoa häädöstä ja onpahan se tosiaan ihan päin helvettiä miksattu.

Vokalisti tulee ihan jäätävästi ”yli” ja taustat jäävät, no taustoiksi.

Tällöin kun vantaanpoika ei kauhean häävisti laula, se korostuu vielä tuplana.

Toivottavasti finaaliin saadaan tasapainoisempi miksaus, että pääsee porukka kunnolla naattimaan.
Ilmeisesti tuo on tv-miksaus ongelma, koska areenalla se oli kuulostanut ihan hyvältä.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Voihan siinä olla ihan taustanauhassa ja myös miksauksessa ongelmat, kun ainakin Irlannin Elvis veti mikki munissaan koko biisin ja ihan tasalaatuiselta kuulosti. Miksaus telkkariin oli joka tapauksessa pielessä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Oliko Kurikoiden esitys jotenkin omalaatuinen tai laulajan äänen kapasiteetti millainen suhteissa muihin tuon vuoden semifinalisteihin?

Missä tuomaripisteiden kategoriassa Pertti Kurikan Nimipäivät olisi noussut yli muiden?

Jääköön Kurikat nyt lähinnä muistoksi että kaikki tyly laskelmointi ei riitä ellei pääasiat toimi.

Tuosta setistä nyt on lähinnä hauska veistellä läppää miten viisuväki ei suvainnut jne. Ei se biisi, laulu ja mikään nyt ihan jiirissä ollut.

Mutta tämän vuoden ja miksei Blind Channelinkin osalta jotain on opittu ja umk alkaa olemaan ihan vahva setti.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Jääköön Kurikat nyt lähinnä muistoksi että kaikki tyly laskelmointi ei riitä ellei pääasiat toimi.

Tuosta setistä nyt on lähinnä hauska veistellä läppää miten viisuväki ei suvainnut jne. Ei se biisi, laulu ja mikään nyt ihan jiirissä ollut.

Mutta tämän vuoden ja miksei Blind Channelinkin osalta jotain on opittu ja umk alkaa olemaan ihan vahva setti.
Yleisöhän olisi äänestänyt PKN:n finaaliin, mutta tuomaristo ei ihan ansaitusti tykännyt.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuosta miksauksesta, soundeista ja laulusuorituksesta se, että ainakin levytetyssä versiossa on ihan törkeästi autotunea ja taisi UMK-vedossa olla myös autotune aikalailla tapissa ihan tehokeinonakin. Senhän erottaa sellaisesta aavistuksen metallisesta kuplivasta soundista, jota useinkin näissä tanssittavamman genren biiseissä kuulee. Tuo viisujen semifinaaliveto tuli kyllä sitten kokolailla ilman autotunea, joten kyllähän se hapuilu vireen kanssa enemmän kuuluu ja soundi on muutenkin vähän sellainen laimeampi, ellen sanoisi jopa karaokemainen.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Onko jotain tilastollista dataa perustuen esiintymisjärjestyksen merkityksestä menestykseen?

Tuohan nyt ei itsessään kerro juuri mitään, sillä yleensä ennakkosuosikit on tapana päästää parhaille paikoille, siinä missä heikommilla paikoilla esiintyvät eivät voisi kamppailla voitosta yhtään miltään esiintymispaikalta.

Parhaat esiintymispaikat lähinnä korostavat ennakkosuosikkeja ja heikommat paikat lyttäävät entisestään niitä, joilla olisi jo muutoinkin heikot mahdollisuudet. Toki toinen puolisko on parempi ja tänäkin vuonna esimerkiksi jonkun Ranskan voittosaumat menivät lopullisesti siihen, kun joutuivat ensimmäiselle puoliskolle. Tai siis etenkin tänä vuonna, kun juuri toiselta puolikkaalta olisi ollut hyvä sauma erottautua, suurimpien suosikkien ollessa ensimmäisellä puolikkaalla.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Näin viime yönä unta että Käärijä voitti Euroviisut ja pisteitä oli 464. Voitto ratkesi ennen viimeisiä pistejulkistuksia ja voittomarginaali oli 16 pistettä. Tän saa ottaa talteen jos haluaa, mutta tämä ei takaa mitään.
 
Eihän tuo Käärijän laulaminen mitään enkelin virsiä todellakaan ole, mutta odotin pahempaa harjoitusten perusteella.

Kyllä voitto tänä vuonna voi olla lähellä, mutta pelkään että tuomaristo kusee kintuille ja niiden pisteillä tappio tulee. Yleisöäänet uskon menevän Käärijälle.

Tässä yksi video minkä bongasin. Ihan meininki näyttää olevan permannon tasolla.



 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Eihän tuo Käärijän laulaminen mitään enkelin virsiä todellakaan ole, mutta odotin pahempaa harjoitusten perusteella.

Kyllä voitto tänä vuonna voi olla lähellä, mutta pelkään että tuomaristo kusee kintuille ja niiden pisteillä tappio tulee. Yleisöäänet uskon menevän Käärijälle.

Tässä yksi video minkä bongasin. Ihan meininki näyttää olevan permannon tasolla.



Paremmalta tuo loppu kuulostaa, kuin tv:stä kuunneltuna.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Näin viime yönä unta että Käärijä voitti Euroviisut ja pisteitä oli 464. Voitto ratkesi ennen viimeisiä pistejulkistuksia ja voittomarginaali oli 16 pistettä. Tän saa ottaa talteen jos haluaa, mutta tämä ei takaa mitään.
Kuka tuli maaliin hyvänä kakkosena?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös