Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Euroviisut 2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MVP8, 29.01.2019 klo 12.27.

 1. MVP8 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Yle järjestää tänään 13:00 Uuden Musiikin Kilpailu-lehdistötilaisuuden, jossa kerrotaan Tel Avivin Euroviisuissa maatamme edustava artisti/yhtye. Varsinaista kilpailua ei tosin UMKissa nähdä, vaan Yle on jo hyvissä ajoin ilmoittanut että tänä vuonna mennään samalla kaavalla kuin viime vuonna, jossa yleisö ja tuomaristo valitsee kutsuartistin kolmesta kappaleesta parhaimman.

  Viisuaiheisilla foorumeilla, mm. Viisukuppila.fissä on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon huhuja ja spekulaatiota, ja huhuissa on pyörinyt jos jonkinlaista hoilottajaa ja levyn pyörittäjää, aina Antti Tuiskusta Darudeen, Johanna Kurkelasta Diandraan, on ollut TVOF-voittajia ja mitä kaikkea. Kaikkiaan näitä nimiä on pyöritelty useita kymmeniä, mutta saapa nähdä mikä on lopulta oikein, vai onko mikään. Olisihan se ihan piristävää nähdä kerrankin joku kotimaan kärkiartisteista viisuissa, mutta katsotaan nyt.

  Itse Viisut käydään siis 14.-18. toukokuuta Israelin Tel Avivissa, ja mukana ovat samat maat kuin edellisissä kisoissa, lukuunottamatta yllättäen vetäytynyttä Bulgariaa.

  1.Semifinaali, 14.5.2019 (esiintymisjärjestys ei vielä tiedossa)

  Slovenia
  Valko-Venäjä
  Tšekki
  Montenegro
  Kypros
  Serbia
  Suomi
  Puola
  Unkari
  Viro
  Portugali
  San Marino
  Islanti
  Georgia
  Australia
  Belgia
  Ukraina
  Kreikka

  2. Semifinaali, 16.5.2019 (esiintymisjärjestys ei vielä tiedossa)

  Sveitsi
  Ruotsi
  Irlanti
  Itävalta
  Moldova
  Latvia
  Romania
  Tanska
  Armenia
  Albania
  Azerbaidžan
  Makedonia
  Norja
  Venäjä
  Alankomaat
  Kroatia
  Liettua
  Malta
  ------------------------------

  Laitetaan loppuun vielä arvaus (ehkä toiveajattelua) Suomen edustajasta ja sanotaan että se on Robin. No, reilun puolen tunnin päästä ollaan viisaampia.
   
 2. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Darude päätyi Suomen artistiksi. Herättää naurua enemmän kuin mitään. Saa nähä kuinka monta Sandstrom viitsiä viisuissa on. Toisaalta miksipäs ei. Ainakin maailmalla tunnettu artisti. Sebastian Rejman laulaa näissä biiseissä.
   
 3. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Minulta ei naurua, hymyä. Luotan Darudeen. Maailmalla Sandstorm sen verran tuttu juttu, että miksei se poikisi jotain hyvääkin.

  Jokin minussa luotti niihin Robin-huhuihin niin isosti, etten tällaista osannut vaistota.
   
  Individual tykkää tästä.
 4. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Joo, aikamoinen yllätys, mutta ainakin toi kaveri tietää mitä maailmalla kuunnellaan. Toisaalta taas sillä mikä toimii New Yorkissa, tai Ibizalla ei välttis ole merkitystä näissä Absurdistaneissa ja muissa. :) Mutta ehkä tähän kisaan, Euroviisut siis, kannattaisi pikku hiljaa jo suhtautua vähemmällä intohimolla kuin Leijonien olympiavalintoihin.
   
 5. Frostbite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, АЦ Оулу
  Valittiinko Darude 20-vuotta liian myöhään? Ei sillä, kovia biisejä kaverilla on ja varmasti tunnetumpi
  maailmalla ku joku Saara Aalto.

  Onnea ja menestystä Ville!
   
 6. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  niin, euroviisu täytyy laulaa, joten laulaja on keulakuva väksin, eli Sebastian Rejman
   
 7. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Näissä karkeloissa kilpailee biisi, eikä laulutaito. Ääniä nuo biisit saa lukuisista eri syistä; seksikkyys, poliittisuus, huumori, tulkinta, mutta isoimmaksi syyksi sanoisin yksinkertaisesti biisin mukaansa tempaavuuden. Siksi oli ihan hyvä ajatus lähettää sinne joku, joka osaa tehdä biisejä - ja tarpeen vaatiessa muokata sitä biisiä, ei sen biisin tulkintaa, joka loppupeleissä ei kiinnosta kovin isoa prosenttia ihmisistä. Kyllähän Saara Aallollekin ammattilaiset niitä biisejä teki, mutta niillä ei ole ihan niin täysillä sydän mukana siinä touhussa, kuin artistilla, joka panee itsensä kilpailussa likoon.
   
 8. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Erinomainen pointti.

  Nyt kun DJ-linjalla ollaan, niin lopputuloksen pitäisi olla jotakin tämmöistä, jos ihan Kaukasusta myöden meinaa ihastusta niittää:

  Alan Walker - Faded (Live Performance)

  Norjalainen DJ Alan Walker olisi tuolla biisillä ja tuolla laulajalla putsannut pöydän Euroviisuissa.

  Tuon tyyppinen biisi ja laulamaan Johanna Kurkela. Siinä olisi myös laulutaito kohdallaan.
   
 9. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Näin kiakkopalstalla ollen... Voiko Raipella hävitä?
   
  BitterX tykkää tästä.
 10. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Näin hetken tätä sulateltua voi olla oikeesti ihan hyvä valinta. Maailmalla tunnettu. Tuosta saa varmaan ihan hyvän esityksen. Kuunnellaan noi biisit ensin. Jännä nähdä mille linjalle lähtee. Minkälaista biisiä tulossa. Antaa Daruden näyttää.
   
 11. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Musiikkineuvos Iso D sinne olisi pitänyt työntää. Nyt kun ei ole karsintojakaan, niin yhdeksäs kerta olisi sanonut toden. Danny olisi voinut vetää ninjailunsa hämmästyneelle yleisölle.

  Onnea ja menestystä kuitenkin Darude-Villelle. Muistaakohan tämän sitten joskus katsoakin?
   
 12. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 13. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  En tiedä miksi siihen pitää väkisin koittaa saada tunnettuja artisteja tai bändejä. Ei ne kiinnosta ulkomailla, eikä niitä kiinnosta ulkomaat, tai ainakaan Euroviisut. Minusta tämän voisi tehdä ihan avoimella haulla josta esiraati sitten karsisi järkevän määrän ehdokkaita, joista kansa äänestäisi. Se oli ihan toimiva konsepti minusta, siis tv-musiikkiviihteen kannalta. Tietysti tämän voisi myös yhdistää johonkin jo olemassaolevaan kykykilpailuun. Euroviisumenestyksen kannalta tätä ei kannata miettiä alkuunkaan, se tulee tai lähinnä on tulematta artistin kotimaisesta menestyksestä riippumatta.
   
 14. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Miksiköhän tuossa pitää ylipäätänsä pitää tätä UMK imagoa pystyssä, miksei vaan muuteta sitä takaisin jonkinlaiseksi euroviisukarsinnoiksi johon kuka tahansa voi hakea ja niiden joukosta otetaan ne tyyliin 20 mahdollisesti parasta esitystä ja 3 karsinnan avulla valitaan se paras esiintyjä. Suomi on täynnä kuitenkin noita kykyjä, olisi aika tuskaista jos sinne joku Antti tuisku vaan otetaan maineensa avuula eikä esityksen tai biisinsä takia.
   
  benicio, UnenNukkuja & Individual tykkäävät tästä.
 15. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  No nyt pelataan ainakin sikäli varman päälle tämän kutsuartistin kanssa, että lähetetään sentään joku oikeasti tunnettu artisti, ei siis mikään "saaraaalto-tunnettu". Daruden suhteen keksin tähän hätään vain kaksi ongelmaa

  1) tuskinpa häntä ulkomailla monikaan yhdistää Suomeen, mutta onko se sitten ongelma, saa nähdä. Tuosta toisesta ukosta en muista kuin hämärästi kuulleeni nimen, mutta on näemmä laulajana Giant Leap yhtyeessä (josta en muista myöskään kuulleeni, vai onko jo lopettanut?). Ihan perus ääni tuollaisen kevyen HMV-brittipopin/rockin esittämiseen, mitä tuo bändi näyttää parin biisin perusteella olevan. Saa nähdä miten sitten istuu Daruden tuotantoon..

  2) Lordin kanssa oltiin aikanaan liikkeellä aivan oikea-aikaisesti, mutta näinköhän Daruden kanssa mennään viisuareenalle auttamatta myöhässä, vaikka onkin kiistatta nimimies
   
 16. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Rejman on laulanut aiemminkin Daruden kappaleilla ja Rejmanin kuuluminen samaan pakettiin oli nimenomaan Virtasen itsensä vaatimus. Parempi ratkaisu tämä kuin ottaa mukaan väkisin joku "saaraaalto", jonka kanssa Darudella ei ole mitään yhteistä historiaa tai varmaan mitään muutakaan yhteistä yhtään mitään.
   
  aurora borealis ja UnenNukkuja tykkäävät tästä.
 17. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
 18. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
  Onpahan kerrankin artisti joka itseänikin kiinnostaa. Ja uskoisin et on musta hevonen näissä skaboissa.

  Varmasti tulee sijoittumaan paremmin kuin jotkut kuunkuiskaajat tai Siegfriedsit.
   
 19. Jj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, FCB
  Tusinatrancella on jo voitettu pari kertaa. Vaikka ´Rude vetäisisi hihastaan uuden hiekkamyrskyn niin ollaanko nyt vähän jälkijunassa silti? Minä en tiedä, yleensä omat suosikit eivät näissä kinkereissä oikein pärjää.
   
 20. Byvajet Jäsen

  Lainaus:
  Eri maiden yleisöt pitivät Kuunkuiskaajistakin, niiltä saatiin ääniä. Suomen ongelmaksi ovat monesti muodostuneet "ammattilaisraadit".

  Jos järjestelmä on sama kuin ennenkin, niin se taitaa taas koitua Suomen ongelmaksi. Vaikka yleisö tykkäisi, niin näinköhän "ammattilaiset"?
   
 21. heketsu88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars, Kärpät, Jokipojat, Dallas Cowboys
  Positiivisesti yllättävä valinta Suomen euroviisuedustajaksi. Daruden Sandstorm on hyvässä muistossa lapsuudesta. Lähinnä tässä mietin, että minkälaiset live-esitykset tulee olemaan näille kolmelle Daruden ja Sebastian Rejmanin esittämlle biisille.

  Biisithän julkaistaan viime vuoden tapaan viikko kerrallaan. Jos ensi vuonna jatketaan samalla linjalla Suomen euroviisuedustajan valitsemistavassa, niin toivottavasti nuo 3 kappaletta julkaistaisiin kaikki kerralla. Tämä kappale kerrallaan julkaiseminen antaa etumatkaa ensimmäiselle julkaistulle biisille, kuten kävi viime vuonna Saara Aallon Monstersille, vaikka Domino oli ehdottomasti paras live-esitys.

  Suomen ohella euroviisuedustajansa ovat valinneet Alankomaat (Duncan Laurence), Albania (Jonita Maliqi), Armenia (Srduk) Belgia (Eliot Vassamilet), Espanja (Miki), Kypros (Tamta), Makedonia/Pohjois-Makedonia (Tamara Todevska (edusti Makedoniaa vuonna 2008), Ranska (Bilal Hassani), San Marino (Serhat (edusti San Marinoa vuonna 2016) ja Tsékki (Lake Malawi).

  Edit. Tamara Todevskan edellinen Makedonian edustamisvuosi korjattu.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2019 klo 13.16
 22. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Sanoin sen aikaisemminkin ja sanon edelleen. Suomen pitäisi ottaa selkeä hevimetal linja euroviisuihin. Joka vuosi heavy metal bändi edustamaan Suomea. Se on ainakin sellaista, mistä Suomi tunnetaan ja Suomi osaa sellaista misiikkia tehdä.
  Ei tuo menestys nyt niin mainittavaa noissa kisoissa ole ollut vuotta 2006 lukuunottamatta (ja millaista musaa me silloin soitettiin?) etteikö tällaista profiloitumista voisi tehdä.

  Eikä siis mitään kikkeliheviä a la teräsbetoni vaan kunnon raskasta musaa. Näin jos tehdään seuraavat vaikka kymmenen vuotta, niin taatusti ollaan finaalissa usdammin kuin karsiudutaan siitä. Tiedä vaikka voitettaisiinkin. Kun Euroopan hevipiireissä alkaa maine kiiriä niin Suomelle ropisee ääniä yli valtio rajojen. Nih!
   
 23. Boogy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Darudella tuskin on mitään toivoa tuolla viisuissa. Hänen teknojumputuksensa hukkuu sinne muun jumputuksen sekaan eikä kukaan muista häntä äänestysvaiheessa. Ainoa toivo on että hän esittäisi Sandstormin ja saisi ison äänisaaliin ihan vain meemiarvon takia.

  Itse näkisin myös mieluusti tuolla jotain suomalaisia metallibändejä tämän ainaisen popin ja muun vastaavan musiikin sijaan jolla on todella vaikea erottua muista.
   
 24. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Vaikea näitä on spekuloida, kun menestymiseen tarvitaan käytännössä se, että kaikki tähdet ovat oikeassa asennossa. Tarvitaan hyvä, erottuva ja tarttuva biisi, jossa on sanoma mikä kolahtaa ympäri Eurooppaa ja lisäksi biisin tulee vakuuttaa myös tuomariston raadit. Lisäksi vielä lava-show sekä esiintyjän yleisen habituksen tulee olla sellainen, josta vähän kaikki pitävät.

  Jos em. osa-alueista yksikin puuttuu, niin menestyminen ihan terävimmille kärkisijoille on käytännössä mahdotonta. Viime vuonna esimerkiksi Italian biisi kolahti puhelinäänestäjiin, siinä oli sanoma, joka varmasti kolahti kaikkiin sekä tarttuva kertosäe sekä hyvät laulajat, mutta tuomaristoille ei maistunut. Taisi lopulta nousta raatiäänien jälkeen jostain sijalta 20 lopulta viidenneksi. Tai tuo viime vuoden Israelin biisi ei olisi ollut lähelläkään kärkeä jos esiintyjänä olisi ollut joku muu kuin tämä voittaja Netta.

  Suomesta on tullut viime vuosina ihan hyviä biisejä, ongelmana vaan on ollut se etteivät ne ole koskettaneet oikein ketään, tuomaristoa saati puhelinäänestäjiä. Eivätkä jääneet muutenkaan mieleen sen kummemmin. Darude tullee melko pomminvarmasti jäämään ainakin mieleen ja se on näissä karkeloissa jo plussa. Toki on se mahdollisuus, että tuomaristot eivät lämpene Darudelle yhtään ja myös puhelinäänestäjät suhtautuvat nihkeästi ja täten jää heti karsintaan, mutta ainakin on yritetty.

  Viime vuonna piti olla edustaja, joka kerää ääniä pelkällä nimellään, mutta ei se nyt ihan niin mennytkään. Nyt on ainakin esiintyjä, jolla on biisi jonka kaikki tuntevat ja joka varmasti tehdään myös selväksi jokaisessa Daruden insertissä. Plussaa myös muista erottuvasta biisistä, luultavasti näyttävästä lava-showsta sekä nykyaikaisuudesta. Saumaa on tehdä loordit (tai sitten perttikurikat). Mielestäni joka tapauksessa näissä skaboissa fiksumpaa lähteä hakemaan pienellä riskillä isoa mahdollisuutta kuin valita hajuton/mauton/väritön edustaja joka saattaa hyvällä tuurilla päästä finaaliin ja jäädä siellä mitäänsanomattomalla esityksellä viimeisten joukkoon keräten pisteitä lähinnä Ruotsista ja Virosta.
   
 25. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Lainaus:
  No kuulkaas sitten poijjaat. Meillä on jo valmiina kovassa nosteessa oleva euroviisuhevibändi, joka lienee viimeistään kohta ilmestyvän levyn ja tämän vuoden headliner kiertueiden jälkeen tunnettu kaikkialla. Siinä on pari valmista siivua viisulavalle, ensimmäinen noista jopa ihan videota myöten :D jos tuolla videolla ei saada koko Euroopan homoskenen ääniä, niin ei sitten millään..

  BEAST IN BLACK - Sweet True Lies (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
  BEAST IN BLACK - Die By The Blade (OFFICIAL LYRIC VIDEO)
   
  Individual ja Alfred E Neuman tykkäävät tästä.