Mainos

Euroopan sarjat – yleinen keskustelu

  • 65 554
  • 121

Nummelin

Jäsen
Luganon toinen maali hylättiin kun Ambrin puolustaja Benjamin Chavaillaz työnsi Luganon pelaajan rähmälleen maalin sisälle ja samalla hetkellä Dominik Schlumpf laukoi kiekon maaliin joka siis myös hylättiin ja tästä Luganon valmentaja Patrick Fischer raivostui ja teki hylkäyksestä protestin joka on edelleen käsittelyssä.

Luganon tekemä protesti hylättiin (8.11) ja ottelun tulos jää voimaan.

Ambri-Piotta voitti tuon 29.10 pelatun ottelun 1-0.
 
Yllätyin kun tarkistin miten paljon suomalaispelaajien määrä ulkomailla kasvanut kymmenen vuotta sitten olleeseen tilanteeseen.

Merkittävissä pääsarjoissa P-Amerikassa (NHL, AHL) tai Euroopassa (KHL, NLA, Elitserien) on itseasiassa vähemmän suomalaisia kuin kaudella 2003-04.

Tämän kauden alussa kotimaisia pelaajia noissa sarjoissa oli 99 kappaletta, koko kauden määrä tuolloin oli 120.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Brittiliiga EIHL:n Cardiff Devils saa kovan vahvistuksen kun Arizona/Phoenix Coyotesia viimeiset viisi kautta edustanut Paul Bissonnette siirtyy Devilsiin. Cardiff Devils on Bissonnettelle tuttu joukkue, kauden 2012-13 lockoutin aikana hän pelasi Devilsissä 11 peliä tehopistein 6+15=21.

En tiedä milloin Bissonnette ensi kerran EIHL:ssä pelaa. Tänään ja huomenna Cardiffilla on peli, tiedä sitten joko hän jommassakummassa pelaa tai pelaako ollenkaan, käsittääkseni hän kyttää edelleen mahdollisuutta pelata myös NHL:ssä. St. Louis Bluesissa hän oli hetken aikaa try outilla, mikä ei sen pidemmälle johtanut.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja tänään Cardiff Devils ilmoitti että Bissonnette ei tulekaan vaan jää kyttäämään sitä NHL-paikkaa rapakon taakse. Väärä hälytys oli.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Temirtaun kaikki suomalaiset saanut kenkää! Joukkueelta loppuivat rahat.
 

Pardus

Jäsen
On se vaan erikoinen valtakunta tuo Valko-Venäjä. Huomasin juuri, että kahden ylimmän sarjatason kaikki joukkueet ovat uudistaneet logonsa tänä kesänä. Todennäköisesti Lukashenkon käskystä.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Mistä näkisi nuo vanhat ja uudet logot? Koitin googlailla, mutta en oikein löytänyt mitään.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows

Pardus

Jäsen
Surkea homma tuo EIHL-kauden peruuntuminen. Onkohan Britannian maajoukkuepelaajilla intoa lähteä kaudeksi ulkomaille vai tulevatko keväällä koko kauden pelaamattomina MM-kisoihin, jos ne onnistutaan järjestämään?
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Englantilainen historiallinen Arizona Coyotesin NHL-varaus Liam Kirk on siirtynyt Ruotsin kolmossarjatasolle HockeyEttanin Hanhals IF:ään. Kirk teki viime kaudella OHL:ssä 47 peliin varsin kelvolliset 50 pistettä ja hän kuului myös Peterborough Petesin kapteenistoon. Ihmettelin aluksi sarjavalintaa, mutta HockeyEttan vastaa tasoltaan suunnilleen Mestistä ja saattaa olla parempi vaihtoehto kuin Kirkin kotimaan peruttu EIHL. Ruotsin ylempi HockeyAllsvenskan on taas lähes SM-liigaa vastaava korkeatasoinen ammattilaissarja, jonne loikka Kanadan junioriliigoista on verrattain iso.

Kirkin varauksesta on kaksi vuotta. Siirto Ruotsiin tapahtui osaksi olosuhteiden pakosta, mutta on mielenkiintoista nähdä, saako hän vielä pelattua itselleen NHL-sopimusta ja yrittämään Coyotesin kokoonpanoon.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Mitenköhän pitkään Ville Nieminen saa jatkaa töitään MODOssa?? Hänet hankittiin ymmärtääkseni seuraan nousua ajatellen, mutta he makaavat nyt sarjan hännillä n 10 kierroksen jälkeen. Allsvenskanissa on nykyään säälit käytössä, joten sinne on toki mahdollista nilkuttaa vähän heikommallakin pelillä, mutta vaikea uskoa että seurajohto katselee pitkään top8 ulkopuolella kyntämistä. Joukkue näyttää kuitenkin hyvältä paperilla, joskin niin näyttää muutamat muutkin kun sarja on muutenkin aika tasokas ja nuoret NHL-lainat tekevät ryhmistä entistä laadukkaampia..

Myös Kai Suikkasen Dornbirner on ottanut lukua aika huolella Itävallan liigassa näin alkukaudesta. Varsinkin maalinteko tuntuu olevan tuskaa kun tukkaan tulee jatkuvasti luokkaa 3-1 tai 4-0. Ero Niemiseen on kuitenkin se, että Suikkanen valmentaa oman sarjansa mittapuulla aika pientä joukkuetta, joten he varmaan pystyvät nielemään tappioita vähän paremmin. Heille pleijarin nilkuttaminen ei olisi mikään huono saavutus. Tällä hetkellä Itävalta taitaa tosin olla Koronan takia poikki, joten Suikkasella on aikaa juonia kuvioita, joilla hän saisi taas yhden altavastaajan uhmaamaan odotuksia.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Ikävämpi uutinen Mikko Pukasta, joka joutui jättämään juuri Slovakian liigan unkarilaisseura DVTK Jegesmedvekin terveydellisistä syistä. Paikallisen tiedotteen mukaan kyseessä on juurikin korona. Tauti on iskenyt sen verran pahasti, että Pukasta ei ole auttamaan joukkuettaan pitkään aikaan. Toivottavasti mies paranee pian. Peliuran jatkuminen on toissijaista.
 

Pardus

Jäsen
Kazakstanin junnuliigan maalivahti ojentaa puolustajaa:

 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
En keksinyt tälle asialle parempaakaan ketjua, joten:

Nottingham Panthers Britannian Elite Leaguessa tällä kaudella ennen Adam Johnsonin traagista kuolemaa: kuusi voittoa ja yksi tappio.

Johnsonin kuoltua: kaksi voittoa ja pian 11 tappiota.

Ei tarvi olla mikään meedio tajutakseen että Johnsonin poismeno on vaikuttanut Nottinghamin joukkueeseen syvästi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Yhdistyneiden Kuningaskuntien jääkiekkohistoriaa on tullut viime päivinä luettua varsin paljon jälleen kerran.

Muun muassa kirjassa Välähtävä Terä (Suomennettu nimi kun alkuperäiskielellä olisi Flashing Blades.) kerrotaan Yhdistyneiden Kuningaskuntien jääkiekon historiaa aina vuoteen 1986 asti enemmän tai vähemmän kun kirja tuli valmiiksi ja ulos vuonna 1987 tulosten ollessa otetut vuoteen 1986 asti.

Lisättynä mahdollisesti joillakin silloisen jääkiekkokauden tuloksilla vuoden 1987 ollessa tosin kesken.

Siitä juttua riittäisi vaikka kuinka ja muille aihealueillekin kun ehtisi, mutta mietin juurikin mahdollista ensimmäistä suomalaispelaajaa paikallisissa jääkiekkoliigoissa, sarjoissa tai niiden edeltäjissä.

Näillä näkymin ensimmäinen suomalainen pelaaja ihmeittä ja ainakin toistaiseksi silmään osuneena oli Mauno Kauppi silloisesti Wembley Monarchsin riveissä 1940-luvun lopulla.

Varmaankin sarjakaudella 1948-1949, mutta pitänee jossain kohtaa palata asiaan enemmän.

Tai kunhan tarkempia tietoja löytyy kun tämänkin jälkeen vuosikymmenten mittaan ja aluksi erittäin harvoin suomalaispelaajia löysi itsensä nk. Sumujen Saarelle jääkiekkoa pelaamaan.

On tuossa kirjassa muutenkin paljon mielenkiintoista juttua.

Kuten esimerkiksi yllättävänkin hyvä jääkiekkoilun palkkauspuoli ammattiurheilun huomattavien ja välillä hurjienkin rajoitusten tason muistaen ja muun muassa se, että Yhdistyneiden Kuningaskuntien jääkiekon alkaessa heikentyä silti kilpailijamaissa oli kateutta sen oletetuista omista kaksoiskansalaispelaajista ja 'ammattilaispelaajien' syytekäytöstä.

Kieltämättä se oli aina hyvin outoa, että miksi ihmeessä nk. Sumujen Saarten tai British Lionsin riveistä aina tai välillä jouduttiin rankaisun pelosta jättämään pois yhdysvaltalaisen tai kanadalaisen taustan omaavia pelaajia ennen riittävän tärkeitä tapahtumia kuten vaikkapa alempien sarjojen MM-kisoja ja silti samaan aikaan esimerkiksi Itävallan, Sveitsin ja ihan heti kun Italian parhaimmat mahdolliset jääkiekkoajat olivat menneet huonompaan suuntaan niin he vuorostaan saivat lähes koskaan mainitsematta ja rankaisematta käyttää itse esimerkiksi Italian tapauksessa nk. Oriundeja jäällä näissä turnauksissa?

Ja vuoden 1953 Jääkiekon MM:n moninkertaisesta boikottien ja poisjääntien farssista en itsessään viitsi aloittaa edes tällä erää puhetta.

British Lionsin ilmoittautumislomake kun myöhästyi päivällä ja sitten kun oli peruutuksia niin heitä ei silti oikeutettu erinäisten muiden juttujen jälkeen edes takaisin tuon vuoden nk. Tynkä-MM:n pariin vaan jouduttiin sitten pelaamaan MM:n B-puolta.

Myöhemmin erikoisesti toisin kuin Italia on välillä MM-kisoista 1953 puhuttaessa hyväksytty olemaan myös MM-kisojen nelonen niin sitten British Lionsia ei hyväksytty olemaan enää MM-kisojen viitosia.

Vielä parhaimmillaan Toisen Maailmansodan jälkeen kun Yhdistyneiden Kuningaskuntien jääkiekko alkoi väistämättä heiketä ja vajota todella pahoin niin aivan parhaimmillaan kaiken mennessä nappiin eri harjoituskausien ottelujen tai muiden suoritusten perusteella niin kyettiin edelleen olemaan silloinen Euroopan kärkimaa tai lähes kärkimaa jääkiekossa!

Ei aivan niin vahvasti enää kuitenkaan kuin miten oli missään nimessä ollut ennen sotia.

Silloin heitä parempia olivatkin vain Yhdysvallat tai Kanada mitä nyt muun muassa Natsi-Saksa kärkkyi takana myös voimakkaimmillaan.

Itse nykyaikaisesta jääkiekosta puhuen nk. Sumujen Saarilla lienee mielenkiintoinen kausi sielläkin toivon mukaan luvassa ennen pitkää!
 

Québec

Jäsen
Katsoin Ranskan kolmostason matsista viimeisen erän. Peli päättyi vierasjoukkueen voittoon 3–4. Kotijoukkue kavensi viimeisillä minuuteilla ja faneilta suorastaan räjähtävä reaktio, vaikka joukko oli pieni ja koostui lähinnä lapsista. Huomasin myös että tuolla oli joku kultakypärä viritelmä kuten meillä kotona!
Peli oli ihan viihdyttävää, mutta kuten alasarjakiekkoon kuuluu niin ei tietenkään kovin nopeaa. Halli näytti lähetyksestä ihan sympaattiselta. Arvosana matsille 3/5.

EDIT: Samassa tuli katsottua Belgian kakkosliigan matsista jatkoaika jossa Antwerpin pelaaja vie Mechelenin maalivahdin TÄYSIN kahville ja viimeistelee 7–6 voittomaalin komeasti. Tuuletus oli vielä komeampi. 5/5.

EDIT: Italian kolmosdivarin matsi päättyi. En tosin tiedä mihin lukemiin tai kumman voittoon koska lähetyksessä ei näkynyt tilannetta. Paikalla oli myös fanit jotka lauloivat ja heiluttivat lippuja. Lippu vähän häiritsi koska tuli osittain kameran eteen. Pelipaikka oli mielenkiintoinen koska siellä oli katsomot ja toinen puoli näytti ihan hallilta mutta toinen puoli näytti olevan täysin auki. 2/5.

Enpä mä näistä nyt näin pienellä otannalla osaa mitään tarkempaa analyysiä antaa, mutta tulipahan katottua ja näkemäni perusteella voisin uudestaankin katsoa, jos on tylsää.
 
Viimeksi muokattu:

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Onkohan tuolla Englannissa pelaavat kanukkit ja jenkkit minkä tason pelaajia? Katselin kyseisen liigan pistepörssiä niin top-20 pelaajat suurin osa sieltä p-amerikasta. Mitä nopsasti katselin kärkipelaajien seura historiaa niin harva pelannut edes ahl:ssa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Hyvä muistutus miksi Suomeenkaan ei kannata ottaa venäläisiä pelaajia myöskään sodan jälkeen. Tähän toki liityntänä myös se, että miettikääs mitkä oli Venäjän intressit houkutella Jokerit KHL:ään?

Toinen linkki myös kotimaiseen mediaan:

 

Deman

Jäsen
Kirjoitan nyt tähän ketjuun kokemukseni Saksan DEL2:sta Kaufbeurenista, kun DEL2:lle en löytänyt omaa ketjua.

ESV Kaufbeuren (Buron Jokers) pelaa Saksan kakkostasolla DEL2:ssa. Jokereita seuraaville joukkue ja seuran kotihalli, Energi Schwaben areena, on tuttu elokuun 2024 Warrior Cupista.

Kaufbeuren sijaitsee noin 120 km lännen suuntaan Münchenin lentokentältä. Joukkueen halliin mahtuu 3355 katsojaa, joka on tässä 45.000 tuhannen asukkaan kaupungissa aika usein kohtuullisen täynnä. Hallissa on leimallista seisomapaikkojen suuri osuus (60 %) Aikuisten lippu seisomokatsomoon maksaa 16 euroa. Jos onnistuu istumapaikan saamaan niin se kustantaa 24-30 euroa. Varsin kohtuullisella hinnalla siis pääsee kokemaan Keski-Eurooppalaista jääkiekkokulttuuria. Monet seisomakatsomolaiset tulevat halliin jo yli tunti ennen pelin alkua varaamaan paikkaa ja tapaamaan tuttuja.

Seurassa on pitkä historia suomalaisista pelaajista. Tällä kaudella joukkueessa pelaa suomalaisista Sami Blomqvist ja Jere Laaksonen. Molemmat ovat tosin hankkineet Saksan kansalaisuuden, joten eivät rasita sarjan ulkomaalaiskiintiötä.

Molemmat suomalaiset ovat keskeisessä roolissa joukkueessa. Laaksonen pelaa ykköskentän keskellä ja Blomqvist laiturina. Blomqvist on DEL2 tasolla oikein hyvä pelaaja. Blomqvist on tällä hetkellä sarjan 4:ksi paras pisteentekijä (18+13).

Kävin tapaninpäivänä katsomassa ESVK:n (sarjassa sijalla 8) kotipelin Selber Wölfeä (sarjan viimeinen sijalla 14) vastaan. ESVK voitti pelin 4-2.

Tunnelma hallissa oli oikein hyvä koko pelin ajan. Katsojia oli 2830 ja seisomakatsomossa tiivis tunnelma. Katsomossa näkyi paljon Laaksosen ja Blomqvistin nimillä varustettuja fanipaitoja.

Peli vaikutti Suomen pääsarjatasoihin nähden aika verkkaiselle nopeudeltaan. Pientä tuomarisekoilua tuntui pelissä olevan. Kolme pelaajaa loukkaantui kontaktitilanteissa, mutta yhtäkään näistä ei tarkistettu videolta. Yksi näistä oli selkeä kiekottoman pelaajan päähän kohdistunut taklaus. Luulin jo, että sarjassa ei ole videotarkistus käytössä, mutta sitten videolta käytiin katsomassa pelin viivyttämistilanetta, jossa puolustavan joukkueen pelaajan laukaus selkeästi kimposi pleksin kautta ulos. Videoltakaan tarkistettuna tuomarit eivät saaneet tilannetta oikein ratkaistua, vaan jäähy tuomittiin.

Suurin anti itselle oli paikallinen kannustuskulttuuri. Kannustusta tuli myös fanikatsomon ulkopuolelta. Kotijoukkue jäi voittopelin jälkeen vielä pitkään jäälle tervehtimään yleisöä ja erityisesti fanikatsomoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös