Euroopan sarjat – yleinen keskustelu

  • 62 624
  • 116

Nummelin

Jäsen
Luganon toinen maali hylättiin kun Ambrin puolustaja Benjamin Chavaillaz työnsi Luganon pelaajan rähmälleen maalin sisälle ja samalla hetkellä Dominik Schlumpf laukoi kiekon maaliin joka siis myös hylättiin ja tästä Luganon valmentaja Patrick Fischer raivostui ja teki hylkäyksestä protestin joka on edelleen käsittelyssä.

Luganon tekemä protesti hylättiin (8.11) ja ottelun tulos jää voimaan.

Ambri-Piotta voitti tuon 29.10 pelatun ottelun 1-0.
 
Yllätyin kun tarkistin miten paljon suomalaispelaajien määrä ulkomailla kasvanut kymmenen vuotta sitten olleeseen tilanteeseen.

Merkittävissä pääsarjoissa P-Amerikassa (NHL, AHL) tai Euroopassa (KHL, NLA, Elitserien) on itseasiassa vähemmän suomalaisia kuin kaudella 2003-04.

Tämän kauden alussa kotimaisia pelaajia noissa sarjoissa oli 99 kappaletta, koko kauden määrä tuolloin oli 120.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Brittiliiga EIHL:n Cardiff Devils saa kovan vahvistuksen kun Arizona/Phoenix Coyotesia viimeiset viisi kautta edustanut Paul Bissonnette siirtyy Devilsiin. Cardiff Devils on Bissonnettelle tuttu joukkue, kauden 2012-13 lockoutin aikana hän pelasi Devilsissä 11 peliä tehopistein 6+15=21.

En tiedä milloin Bissonnette ensi kerran EIHL:ssä pelaa. Tänään ja huomenna Cardiffilla on peli, tiedä sitten joko hän jommassakummassa pelaa tai pelaako ollenkaan, käsittääkseni hän kyttää edelleen mahdollisuutta pelata myös NHL:ssä. St. Louis Bluesissa hän oli hetken aikaa try outilla, mikä ei sen pidemmälle johtanut.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja tänään Cardiff Devils ilmoitti että Bissonnette ei tulekaan vaan jää kyttäämään sitä NHL-paikkaa rapakon taakse. Väärä hälytys oli.
 

Phaneuf#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Temirtaun kaikki suomalaiset saanut kenkää! Joukkueelta loppuivat rahat.
 

Pardus

Jäsen
On se vaan erikoinen valtakunta tuo Valko-Venäjä. Huomasin juuri, että kahden ylimmän sarjatason kaikki joukkueet ovat uudistaneet logonsa tänä kesänä. Todennäköisesti Lukashenkon käskystä.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Mistä näkisi nuo vanhat ja uudet logot? Koitin googlailla, mutta en oikein löytänyt mitään.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows

Pardus

Jäsen
Surkea homma tuo EIHL-kauden peruuntuminen. Onkohan Britannian maajoukkuepelaajilla intoa lähteä kaudeksi ulkomaille vai tulevatko keväällä koko kauden pelaamattomina MM-kisoihin, jos ne onnistutaan järjestämään?
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Englantilainen historiallinen Arizona Coyotesin NHL-varaus Liam Kirk on siirtynyt Ruotsin kolmossarjatasolle HockeyEttanin Hanhals IF:ään. Kirk teki viime kaudella OHL:ssä 47 peliin varsin kelvolliset 50 pistettä ja hän kuului myös Peterborough Petesin kapteenistoon. Ihmettelin aluksi sarjavalintaa, mutta HockeyEttan vastaa tasoltaan suunnilleen Mestistä ja saattaa olla parempi vaihtoehto kuin Kirkin kotimaan peruttu EIHL. Ruotsin ylempi HockeyAllsvenskan on taas lähes SM-liigaa vastaava korkeatasoinen ammattilaissarja, jonne loikka Kanadan junioriliigoista on verrattain iso.

Kirkin varauksesta on kaksi vuotta. Siirto Ruotsiin tapahtui osaksi olosuhteiden pakosta, mutta on mielenkiintoista nähdä, saako hän vielä pelattua itselleen NHL-sopimusta ja yrittämään Coyotesin kokoonpanoon.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Mitenköhän pitkään Ville Nieminen saa jatkaa töitään MODOssa?? Hänet hankittiin ymmärtääkseni seuraan nousua ajatellen, mutta he makaavat nyt sarjan hännillä n 10 kierroksen jälkeen. Allsvenskanissa on nykyään säälit käytössä, joten sinne on toki mahdollista nilkuttaa vähän heikommallakin pelillä, mutta vaikea uskoa että seurajohto katselee pitkään top8 ulkopuolella kyntämistä. Joukkue näyttää kuitenkin hyvältä paperilla, joskin niin näyttää muutamat muutkin kun sarja on muutenkin aika tasokas ja nuoret NHL-lainat tekevät ryhmistä entistä laadukkaampia..

Myös Kai Suikkasen Dornbirner on ottanut lukua aika huolella Itävallan liigassa näin alkukaudesta. Varsinkin maalinteko tuntuu olevan tuskaa kun tukkaan tulee jatkuvasti luokkaa 3-1 tai 4-0. Ero Niemiseen on kuitenkin se, että Suikkanen valmentaa oman sarjansa mittapuulla aika pientä joukkuetta, joten he varmaan pystyvät nielemään tappioita vähän paremmin. Heille pleijarin nilkuttaminen ei olisi mikään huono saavutus. Tällä hetkellä Itävalta taitaa tosin olla Koronan takia poikki, joten Suikkasella on aikaa juonia kuvioita, joilla hän saisi taas yhden altavastaajan uhmaamaan odotuksia.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Ikävämpi uutinen Mikko Pukasta, joka joutui jättämään juuri Slovakian liigan unkarilaisseura DVTK Jegesmedvekin terveydellisistä syistä. Paikallisen tiedotteen mukaan kyseessä on juurikin korona. Tauti on iskenyt sen verran pahasti, että Pukasta ei ole auttamaan joukkuettaan pitkään aikaan. Toivottavasti mies paranee pian. Peliuran jatkuminen on toissijaista.
 

Pardus

Jäsen
Kazakstanin junnuliigan maalivahti ojentaa puolustajaa:

 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
En keksinyt tälle asialle parempaakaan ketjua, joten:

Nottingham Panthers Britannian Elite Leaguessa tällä kaudella ennen Adam Johnsonin traagista kuolemaa: kuusi voittoa ja yksi tappio.

Johnsonin kuoltua: kaksi voittoa ja pian 11 tappiota.

Ei tarvi olla mikään meedio tajutakseen että Johnsonin poismeno on vaikuttanut Nottinghamin joukkueeseen syvästi.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös