Mutta Suomi viettää ja siksi kehotan, joko toimimaan taparikollisten tavoin tai vetäytymään kyseisestä kööristä.Minulle ei ole tapana viettää aikaani taparikollisten parissa, joten olen onneksi turvassa tältä ongelmalta.
Mutta sen olemassaolon edellytys on Suomen ja muiden valtioiden lakkauttaminen.Maglor kirjoitti:Korostetaan nyt vielä, että liittovaltio voi olla millainen tahansa.
Koska epäilyjen väittäminen perusteettomiksi on vapaan ajattelun rajoittamista.Maglor kirjoitti:Parlamentti on siis allekirjoittanut paperin, jossa se on elimenä ottanut mielipiteen. Mikä tässä nyt on vikana?
Ei, mutta on esittänyt haluavansa kansallisten poliittikkojen jatkuvasti selvittävän yhdentymisen hyötyjä. Toisin sanoen aivopesevän ja propagoivan yhdentymisen puolesta.Maglor kirjoitti:Ei kai parlamentti ole kieltänyt haasteiden, haittojen ja riskien selvittämistä?
Turha kirjaus, koska Unionia syytetään lähinnä täysin oikeudenmukaisesti. Esim. velkakriisistä tehtiin yhteinen kriisi komission toimesta.Maglor kirjoitti:Unionin syyttäminen epäoikeudenmukaisesti epäsuosituista päätöksistä leimataan vaaralliseksi mielipidepeliksi
Tässä keskustellaan Euroopan Unionista ja eurosta. Ei Suomen julkisesta terveydenhuollosta, josta tosin voimme keskustella jossain muualla. Henk. koht. pidän suomalaisten terveydestä huolehtimista maksamisen arvoisena. Sen sijaan lentävien gorilloiden tai katulohikäärmeiden vuoksi en ole halukas köyhtymään. Suomalaisten valtateiden kunnostamiseen olen valmis osallistumaan taloudellisesti, koska saatan joskus niitä teitä pitkin ajaa. Romanialaisia teitä en ole halukas omalla kustannuksellani kunnostamaan, koska siellä en tule koskaan ajamaan.Maglor kirjoitti:Sinun logiikallasi Suomen tulisi luopua julkisesta terveydenhuollosta. Ellet pysty osoittamaan toisin kovien "numeroiden valossa".
Noin 40 miljardia euroa siis katosi odotetusti taivahan tuulihin...
...Pankkien ja sijoittajien kannalta tietysti tämä on hyvä homma kun niiden Kreikassa olevat riskit sosialisoidaan näin Euroalueen kansalaisten maksettaviksi...
Käsittääkseni pääomaa ei kadonnut taivaan tuuliin, ainoastaan tuottoja. En tiedä, hankala tilanne, mihin ei tunnu olevan selkeää vastausta. Toiset taloustieteilijät ovat mjr:n kannalla, toiset taas eivät.
Kreikka voi myös ostaa takaisin lainojaan yksityiseltä sektorilta huomattavasti niiden nimellisarvoa alemmalla hinnalla, jolloin velka käytännössä leikkautuisi.
Lainaus Iltalehden artikkelista.
Olenko ymmärtänyt oikein, kun minusta tuossa lainauksessa puhutaan nimenomaan että yksityissektori joutuu myös maksumieheksi.
Populismia ja pelottelua! Suomelle ei voi koitua tappioita, meillä on takuutukset ja lupaukset tienaamisesta. Kysy vaikka Jutalta ja Jyrkiltä. Aleksanteri Suurikin voi olla eri mieltä sinun kanssasi.Vaikka varsinaisesti lainapääomaa ei kadonnutkaan, niin silti tästä leikkauksesta aiheutui Suomelle tappioita. Taloustieteen perusperiaatteisiin kuuluu, että rahalla on vaihtoehtoiskustannus. Vaihtoehtoiskustannuksena tässä tapauksessa Suomen valtiolla olisi ollut lainata jollekin taholle, joka maksaa koko velkansa takaisin tai investoida Suomeen paremmalla tuotto-odotuksella. Kyllä nuo ihan oikeasti tappioita ovat (Nordean mukaan n. 10Me/vuosi). Ja tietysti kaikki tietävät, että jossain kohtaa niitä velkoja ruvetaan leikkaamaan isolla leikkurilla. Markkinoiden arvion mukaan Kreikka pystyy maksamaan noin 50% velastaan takaisin, joten tästä on odotettavissa valtavat tappiot Suomelle.
Jos Suomen osuus tuosta 40 miljardin tappiosta vastaisi Suomen noin 1,85% osuutta, tarkoittaisi se Suomelle koituvan tappion olevan 740 miljoonaa euroa.Noin 40 miljardia euroa siis katosi odotetusti taivahan tuulihin. Erittäin tyytyväinen ratkaisuun on Olli Rehn, koska hänen MISSO on lakkauttaa kansallisvaltiot. Ei enää turhaa päätöksentekoa jossain Arkadianmäellä, Brussels rules ok.
Jos Suomen osuus tuosta 40 miljardin tappiosta vastaisi Suomen noin 1,85% osuutta, tarkoittaisi se Suomelle koituvan tappion olevan 740 miljoonaa euroa.
Vaikka tuosta jäätäisiinkin, niin joka tapauksessa tappio on useita satoja miljoonia euroja.
Kelpaa Rehnin myhäillä tyytyväisenä.
40 miljardia perustuu uutisointiin, jonka mukaan Kreikan velkataakkaa kevennetään tuolla summalla. Käyttämäni prosenttiosuus 1,85% vastaa Suomen osuutta mm. EVM:ssä ja on jotakuinkin Suomen osuus kussakin tukipaketissa.Mihin nämä luvut perustuvat? Nordean pääekonomisti puhuu 10 miljoonasta ja minusta puhutaan tuottojen leikkaamisesta, ei pääomasta.
40 miljardia perustuu uutisointiin, jonka mukaan Kreikan velkataakkaa kevennetään tuolla summalla. Käyttämäni prosenttiosuus 1,85% vastaa Suomen osuutta mm. EVM:ssä ja on jotakuinkin Suomen osuus kussakin tukipaketissa.
Pankkien ja sijoittajien kannalta tietysti tämä on hyvä homma kun niiden Kreikassa olevat riskit sosialisoidaan näin Euroalueen kansalaisten maksettaviksi. Kaikkien aikojen suurin kusetushan tässä on menossa ja maksajiksi joudumme me veronmaksajat.
Oikeastaan et.Olenko ymmärtänyt oikein, kun minusta tuossa lainauksessa puhutaan nimenomaan että yksityissektori joutuu myös maksumieheksi.
Joo, jos ei ota huomioon, että yksityiset sijoittajat ovat jo suostuneet merkittäviin vähennyksiin pääomassa, oliko peräti niin, että yksityiset sijoittajat menittävät peräti 60 - 75 %, niin toi on totta. Toisaalta, jos elää tässä maailmassa, niin toi on kaukana todellisuudesta eli faktat kuntoon, ennen kun ruvetaan huutelemaan...
Oikeastaan et.
Ongelmahan tässä on nimenomaan se, Kreikan velat ovat suurelta osin muiden euromaiden ja EKPn hallussa ja pieni osa sitten yksityisillä sijoittajilla. Näistä kaksi ensiksi mainittua ei suostu velkaleikkaukseen ja yksityisille veloille on jo yksi "vapaaehtoinen tukanleikkuu" tehty ja toiseen tuskin suostutaan...
...Yksityisen puolen velat ovat siis suurelta osin päätyneet erinäisten hedgerahastojen ja riskisijoittajien salkkuihin, jotka ovat haalineet Kreikkapapereita jälkimarkkinoilta pilkkahintaan ja odottavat nyt tilipäivää, joka näyttää olevan tulossa...
Mutta Suomen osuus julkisen puolen voitoista luopumisessa (eli taloudellisessa tappiossa) on jotakuinkin mainitsemani osuuden mukainen.Julkinen sektori luopuu voitoistaan ja antaa lisää maksuaikaa.
Mutta Suomen osuus julkisen puolen voitoista luopumisessa (eli taloudellisessa tappiossa) on jotakuinkin mainitsemani osuuden mukainen.
Eli Suomi saa tämän päätöksen mukaan sijoittamansa rahat takaisin, eikö?
Niin siis ostaa vai tarjoutuu ostamaan? Eli onko yksityisen sijoittajan pakko myydä velkapapereita tuohon tarjottuun hintaan? Kreikan lain alaisia bondeja voitaneen tuohon taas pakottaa yhteistoimintalausekkeiden avulla, mutta ulkomaisten lain alaisten bondien osalta tuohon tuskin kukaan suostuu.Kreikka ostaa yksityisiltä sijoittajilta takaisin valtion lainapapereita ja maksaa niistä alle 30 prosenttia viime perjantain arvosta.
Lainaus yle.fi.
Näinhän siinä käy sen sinisilmäisen uskomuksen mukaan, että Kreikka todella joskus maksaa velkansa tämän nyt päätetyn ohjelman mukaan. Realismiahan se ei kuitenkaan ole.
Tämä päätös ei sisällä mitään vastausta tuohon kysymykseen.Eli Suomi saa tämän päätöksen mukaan sijoittamansa rahat takaisin, eikö?
Näinhän siinä käy sen sinisilmäisen uskomuksen mukaan, että Kreikka todella joskus maksaa velkansa tämän nyt päätetyn ohjelman mukaan. Realismiahan se ei kuitenkaan ole.
Tottakai EU hakee ratkaisuita. Komissio ei voi myöntää sitä, että euro itsessään on virhe. Mitä ilmeisemmäksi euron toimimattomuus käy, sitä suuruudenhullumpia, mahtipontisempia ja ehdottomampia mietintöjä ja lausuntoja laaditaan. Se, että euroa ja Euroopan yhdentymistä pidetään peruuttamattomana, muistuttaa enemmänkin jotain uskontoa kuin perusteltua ja järkevää argumentointia.Jostain syystä EU kovasti ratkaisuja hakee ja ilmeisesti joku siellä pitää velanmaksua realistisena.
Uusimmassa Kauppalehdessä on näköjään tuore versio Kreikan velkajakaumasta eri tahoille ja siitä näkee hyvin, että vaikka kaikki velat yksityisille tahoille leikattaisiin nollaan, niin pelkästään ERVV:n, EU(ro)-maiden, EKPn ja IMFn yhdessä omistama velkapotti on niin suuri, että on yksinkertaisesti täydellisen älyvapaata väittää Kreikan saavan valtiovelkansa tasolle 110% BKTsta vuoteen 2022 mennessä ilman, että leikkuri koskee myös julkisen sektorin velkaan.En tiedä maksaako Kreikka velkojaan, mutta aika vähän sinulla on perusteita noin voimakkaalle väitteelle. Jostain syystä EU kovasti ratkaisuja hakee ja ilmeisesti joku siellä pitää velanmaksua realistisena.